Sjukdom, Tankar, Vardagen

Nu var det ett bra tag sedan som jag satte mig ner vid datorn och skrev. Om några minuter så ska jag iväg till farmor och farfar för att farfar har nyss fyllt 83 år så då ska vi dit och fika.

Hur kommer det sig att jag skriver nu? Jo för att jag är trött på att inte må bra, trött på att vara trött- inte trött i ögonen utan trött i kroppen, en trötthet som aldrig försvinner oavsett hur länge jag än sover... Jag har varit hemma från skolan väldigt mycket innan jul, missat många lektioner men det har inte påverkat mina resultat utan jag jobbar faktiskt mycket bättre när jag får sitta själv hemma i soffan. Jag har inte förlorat något på att jag har jobbat hemma, jag ser det mer som en vinst för att här hemma kan jag koncentrera mig vilket jag inte kan i skolan för att i skolan är det aldrig tyst i klassrummet, det kastas kuddar och man skriker på varann. Och så råkar jag ha hamnat i en extremt stökig klass där rektorer och lärare gör allt för att försöka få ordning i klassen men det har fortfarande inte hjälpt. Ja, det är anledningen till att jag helst jobbar hemma. När jag jobbar hemma så kan min förmiddag se ut såhär:

08:30 - Vaknar på morgonen och sedan käkar jag frukost

09:15- Går en runda ca 3km för att få igång mina leder (framförallt knäna)

10:00 - Tar en kopp kaffe och något gott och sätter mig och pluggar (I riktigt bra tempo)

12:30 - käkar lunch

Ja så ser ofta mina förmiddagar ut när jag är hemma och jag ÄLSKAR dom.

Just nu går jag i skolan alla dagar förutom fredagar och det är riktigt tufft, och när jag säger riktigt tufft så klagar jag inte utan det är de mildaste ordet jag kan säga, mitt huvud väljer ett annat ord...

Kände att jag behövde skriva av mig,

kram på er ♡

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Sjukdom, Tankar, Vardagen


Jag pratade med min lärare igår ang att jag har så ont i mina knän och har därför väldigt svårt att koncentrera mig på lektionerna vilket är jättejobbigt så därför kommer jag inte att komma tillbaka till skolan innan höstlovet. Jag får vara hemma och vila upp mig och försöka att plugga lite här hemma. Det kändes verkligen som att en klump ifrån magen försvann när jag hade pratat med henne eftersom att jag har väldigt svårt för att prata om min sjukdom. Tack vare mamma som sa att jag var tvungen att prata med min lärare, annars hade jag nog aldrig gjort det. Jag är bra på att hålla en falsk fasad om hur jag mår och därför vet ingen i skolan egentligen hur jag har det eftersom att dom tror att jag mår bra för att det är ju de som jag försöker visa när jag är i skolan men när jag snackade med läraren igår så bröt jag ihop jag kunde verkligen inte hålla mig längre, vilket kanske var bra för då förstod hon hur läget verkligen var och jag förstod hur bra jag egentligen var på att hålla en falsk fasad, som jag har tränat på enda sedan jag var liten. Jag är proffs på de.

Igår efter samtalet med min lärare så var jag hos tandläkaren med mamma för att tandläkaren skulle prata om en käkoperation som jag ska göra längre fram så därför slutade jag skolan redan vid 13:25 vilket var väldigt skönt för jag var helt slut. Efter tandläkaren så åkte jag och mamma till eurostop där vi handlade lite, jag köpte bland annat en ny mascara som var välbehövligt. Vid 15:00 så hade vi bestämt träff på östras café med mammas bästa kompis som är ifrån Halmstad, hon är verkligen jättesnäll och jag tycker så bra om henne! Där satt vi till caféet stängde vid 16:00 och pratade, fikade massor och bara hade de allmänt mysigt! Efter de så åkte jag och mamma och handlade lite inne till och sedan åkte vi hem.

Så idag har jag höstlov och jag har precis pluggat matte i 1 timme. Jag pluggar mycket bättre här hemma, det är tyst och jag kan koncentrera mig mycket bättre. Men nu sitter jag och kollar på film som en liten paus ifrån pluggandet.
Kram❤️

Likes

Comments

Mat

Efter skolan idag så åkte jag in till stan till espresso house, en liten måndagslyx! Jag tog en chilatte som absolut är en favorit! Den smakar verkligen juligt!

Nu ikväll har jag ätit, städat lägenheten och nu sitter jag framför tvn och äter glass, mysigt!

Likes

Comments

Vardagen

Idag gav jag mig på en liten utmaning, nämligen att göra katt- tassavtryck på ett papper. Jag målade Simbas tassar med svart färg och sedan så ställde jag henne på ett papper. Jag fick vara väldigt noga med att hålla henne stila för att mamma och pappa hade nog inte blivit så glada över att få svarta tassar över hela golvet haha. Hon var lite sprallig men det gick ganska så bra, jag fick ge upp efter några sekunder för att hon tyckte inte att det var lika roligt som jag tyckte men resultatet blev ganska så bra ändå. Frågan är bara vad jag ska göra med tassavtrycken?

Idag känns det verkligen som höst. Det är regnigt, kallt och lite blåsigt. Efter en liten promenad med mamma så hoppade jag direkt ner i ett varmt bad med bubblor! Supermysigt! Ikväll så ska jag kolla på tv och packa väskan eftersom att jag åker in till Halmstad imorgon.

Kram ♡


Likes

Comments

Övrigt

Idag har varit ännu en vilodag eftersom att jag inte får belasta mina knän efter kortisonsprutorna. Men vid 13:45 åkte vi iväg till ett dop då min lilla kusin skulle döpas, Saga. Hon var supersöt! Dopet började vid 15:00 och efter dopet så var det smörgåstårta och tårta, supergott!

Jag bestämde mig för att skippa kryckorna till dopet vilket kanske inte var de bästa valet jag gjort även om vi mest satt stilla för att nu ikväll har jag väldigt ont men det får jag räkna med. Jag kan vila ikväll och imorgon. Dopet var väldigt trevligt så jag ångrar verkligen inte att jag hängde med!

Kram ❤️

Likes

Comments

Sjukdom

Nu är det äntligen helg vilket är superskönt! Idag vid 13:00 så var jag på sjukhuset och fick sprutor i båda mina knän, de ena knät gjorde väldigt ont men nu efteråt känns det faktiskt bra, ovanligt bra. När jag kom hem ifrån sjukhuset med pappa så hade mamma fixat det jättemysig hemma och köpt fika, supergott och guld värt! Jag är ganska så trött nu efter ledinjektionerna vilket jag brukar bli eftersom att jag får lustgas. Min fredag idag blir därför riktigt lugn, kolla film, youtube, mysa och äta tacos, det är vad jag ska göra!


Likes

Comments

Sjukdom, Tankar

Idag var jag nervös när jag skulle gå till sjukhuset, inte för att jag är rädd för att gå dit eller för att det kommer göra ont utan för att jag skulle gå dit själv för första gången. Det är ett framsteg i mitt liv, att gå dit verkligen inte vilse när jag kommer dit utan tvärt om, nästan som hemma. Så många gånger som jag har varit där. Jag var inte där så länge utan min läkare kollade bara på mina knän för att de 3 senaste veckorna så har jag haft VÄLDIGT ont, jag tror inte att jag har haft så ont under hela mitt liv och jag har bara viljat sova hela tiden för att jag har inte någon energi i min kropp för att all min energi går åt att försöka dämpa smärtan i knäna. 

Mitt högra knä var svullet och mitt vänstra knä var svårt att avgöra men jag fick en tid på fredag klockan 13:00 då jag ska få ledinjecktioner vilket känns skönt att veta att det förhoppningsvis kommer till att bli bättre snart! 

Nu sitter jag i skolan och pluggar, jag börjar inte förarens vid 12:10 men jag åkte direkt ifrån sjukhuset till skolan för att jag har 3 inlämningar som jag måste bli klar med så det är bara till att sätta igång.

Kram ❤️

Likes

Comments

Sjukdom, Tankar, Mat

Denna dagen har varit riktigt lugn och en vilodag, vilket jag behövde! Mina knän gör fortfarande svinont och min läkare tror att de beror på vädret, att det har blivit kallt.

"Livet glider inte alltid på en räkmacka" men det hade varit väldigt skönt att slippa smärtan en stund, kanske bara en minut. Jag vill veta hur det känns att inte ha ont. Jag vill inte vara jättetrött varje dag för att all min energi i kroppen läggs på knäna, det är riktigt energikrävande att ha ont. Att ha bomber i knäna.. Det är exakt så de känns.

Jag får ofta frågan om vad jag gör när jag har ont och jag brukar inte kunna ge svar på de för jag har aldrig haft så ont så att jag känner att smärtan begränsar mig men nu dessa 2 veckor har jag inte kunnat göra något annat än att vilat och vilat. Jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv att jag gick upp ifrån sängen och cyklade till praktiken dessa två veckor när jag haft så ont, verkligen stolt! Men nu orkar jag inte mer. Nu vill jag bara bli frisk!

Ikväll ska jag käka räkmackor till kvällsmat, kolla på tv, äta gott och bara ha de mysigt med min familj.
Kram ❤️

Likes

Comments

Åh jag bara längtar tills att jag får börja använda dessa skor igen, mina svarta uggs! Dom har stått nere i källaren och nu äntligen så har dom fått komma upp på skohyllan i hallen! Alla som äger ett par uggs vet hur underbart sköna dom är och jag slår vad om att alla älskar dom! Inte världens snyggaste men världens skönaste! Dom är absolut en av mina favoriter!


Likes

Comments

Sjukdom, Vardagen

Mina knän är som tickande bomber och gör väldigt ont... Det börjar bli eller har blivit kallt ute och det märker jag direkt i mina leder.

Idag har jag varit hemma ifrån praktiken vilket känns väldigt tråkigt eftersom att jag trivs så bra på förskolan där jag jobbar men samtidigt så hade jag egentligen inget annat val. Jag är sån som person som verkligen kämpar in i de sista men tillslut säger kroppen STOP och då har jag inget annat val än att lyssna, då kan jag inte skita i vad kroppen säger för att det finns inte längre ett något annat alternativ att välja.

Jag kan inte minnas att jag har haft såhär ont någon gång eller det var fruktansvärt länge sedan iallafall. Det är nu jag fattar att jag är sjuk, inte en helt vanlig frisk människa. När jag har "normalont" så glömmer jag bort att jag är sjuk för att jag är så van vid att alltid ha ont men nu när det gör extremt ont så kan jag inte tänka på något annat.

Idag har jag bara kollat på film och youtube, spelat på ipaden, ätit, sovit och tagit ett varmt bad med doftljus och mycket bubblor. Imorgon så ska jag försöka att gå till praktiken och jag hoppas verkligen att knäna är bättre då.

Kram ♡

Likes

Comments