Vardagen, Mat, Övrigt

Igår hade jag de supermysigt!

Jag började dagen med en morgonpromenad som jag nästan gör varje dag för att lea till lederna eftersom att dem ofta är väldigt stela efter natten. Efter promenaden åt jag frukost och sedan kort därefter fikade jag och bara myste med kissen.
Jag hann även med att sola en stund och sedan kom Tilda till mig i full fart på moppen. Vi åkte till affären o köpte lite gott och sedan åkte vi till stranden och gick ut och satte oss på bryggan och satt och pratade.
Det var lite blåsigt vid sjön så vi åkte till campingen och spelade minigolf, hon vann såklart! Riktigt mysigt och en underbar kväll!

Sedan åkte hon hem och jag med. På kvällen kom min farbror hit och fikade och sedan kollade jag på en beckfilm innan jag somnade. En riktigt mysig och härlig dag!

Kram ❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Sjukdom, Vardagen, Tankar

Jag har jobbat hela helgen, fredag, lördag och söndag mellan 9-18. 9 timmar varje dag när jag egentligen bara skulle jobbat mellan 14:00-20:00 (6 timmar). Jag har väldigt svårt att inte kämpa. Ibland kanske jag är för hård mot mig själv, då jag får bakslag. Det har hänt många gånger och då gråter jag och bara vill sova. Kanske borde jag inte jobbat 9 timmar idag igen men jag tvingar mig själv ibland..... Mina leder gör så ont att jag knappt kan tänka på något annat och jag är svintrött, men ändå sitter jag här på jobbet och ska jobba hela dagen.

Jag är så van vid att kämpa med allt så det blir som en vana för mig och jag pressar mig själv alldeles för hårt ibland. Men det är en balansgång, jag vill inte vara den som ger upp? Jag vill vara precis som alla andra, inte den svaga som går runt och har ont hela tiden så därför försöker jag att dölja all smärta för andra. Jag vill vara stark! Jag är stark! Den enda personen som jag säger nästan exakt hur jag känner är till mamma. Hon är den bästa ❤️

Nu ska jag kämpa mig igenom denna dagen. 8,5 timmar kvar sen är jag ledig tills fredag (midsommar) då jobbar jag igen.

Kram på er!❤️

Likes

Comments

Hej på er!

Oj ett inlägg idag också, inte likt mig att posta så mycket! Men det ska bli en vana för mig. Från o med igår så bestämde jag mig att jag ska börja blogga igen! Jag kommer inte skriva några superlånga inlägg varje dag utan ibland kanske det bara blir några meningar och en bild, men målet är att lägga upp minst ett inlägg om dagen för att jag känner att jag mår bättre när jag får skriva av mig saker och jag tycker även att det är roligt att ta lite bilder.

Hur ser min sommar ut?
Den är ganska fullbokad. Jag ska till Spanien, Teneriffa i tre veckor på rehabiliteringsresa. 11 Juli- 2 Augusti. När jag är i Spanien så kommer jag träna varje vardag och "ledig" på helgerna. Jag älskar träning och jag älskar att vara utomlands så det ser jag verkligen fram emot, jag hoppas att ni är lika taggade på bilder därifrån som jag är taggad på att åka dit! Supertaggad! <3

När jag inte är i Spanien så kommer jag att jobba här på campingen, nästan varje dag med några dagars ledigt hit och dit som jag förhoppningsvis fyller med något roligt, shopping, Liseberg kanske eller något annat skoj! Denna sommaren kommer till att bli roligt, det är jag säker på! Tänker man att den ska bli roligt så kommer den till att bli det. "Ta alltid ut lycka i förskott. De värsta som kan hända är att du är glad i onödan."Jag längtar så mycket till Teneriffa nu, 26 dagar kvar och dom kommer till att gå fort! Ha nu en fortsatt trevlig kväll!
Kram ❤️

Likes

Comments

Sjukdom

Nu har jag sommarlov, eller det har jag haft i två veckor nu. Jag har till och med börjat sommarjobba på en camping som jag jobbade på förra året också. Jag trivs jättebra här på denna campingen, den är supermysig och ligger precis vid sjön. Hursomhelst så var det inte det jag tänkte skriva om i detta inlägget utan jag tänkte berätta om en annan grej.

Jag har kämpat och kämpat med mina betyg i skolan- lagt extra mycket energi på mitt svenska betyg eftersom att jag fått A i de mesta kriterierna i svenskan. Jag hade A i alla kriterierna och jag var så stolt över mig själv eftersom att jag kämpat så hårt. Men innan slutbetyget skulle sättas så skulle vi ha nationella prov.

Det var cirka två månad sedan som vi hade nationella prov i svenska och jag kom till provet i god tid och hade blivit lovad att få skriva mitt nationella prov på dator pga min barnreumatism, min värk i mina leder. Denna dag hade jag ont i mina händer och händerna var mycket slöa, vilket jag väldigt sällan har, så jag var så glad att jag skulle få skriva mitt prov på en dator i en datorsal. Sal 037.

När jag kom till salen där jag skulle skriva mitt svenska nationella prov så sa läraren i datorsalen till mig
- Du ska inte vara här, det finns inga mer platser så du kan inte skriva ditt prov här inne.
Då sa jag att jag behöver skriva på dator men läraren sa att jag skulle leta upp något annat klassrum att skriva i.

Jag visste inte vad jag skulle säga så jag gick ut ur datorsalen och gick till mitt "hemklassrum" där min bästa vän satt o skulle skriva sitt prov. Klockan började närma sig 8:00 då provet skulle börja och jag kom in i klassrummet. Jag sa som det var, att det inte fanns plats för mig i datorsalen. Läraren i de klassrummet sa att jag kunde ta ett prov o sätta mig ner och börja skriva här inne.

I de ögonblicket ville jag bara gråta, jag hade inte sovit på hela natten för att jag hade varit nervös för provet, mina leder värkte så mycket att jag inte kunde koncentrera mig och så blev jag tvungen till att skriva mitt prov på ett papper med "döda" händer. Dagen kunde inte bli värre.... Hursomhelst så började jag skriva, mina klasskompisar skrev flera sidor. Jag skrev 1,5 sida. Jag ville skriva så mycket mer och tankarna i huvudet ville jag få ner på pappret men det gick inte för att jag hade ingen kraft/energi i mina händer. Dom va bara helt slöa och gjorde ont. Det slutade med att jag mest satt och käkade mina gifflar som jag hade tagit med mig som käk och satt o stirrade rakt fram och väntade på att tiden skulle gå ut så att man fick sluta. Jag ville skriva men jag kunde inte. Dagen efter provet så kom en lärare till mig och sa att det hade blivit fel, att jag skulle suttit i datorsalen och skriva men att dem hade räknat fel. Jag svarade knappt tillbaka utan var mest besviken.

För en vecka sedan fick jag ett mail, "Du får betyget C i svenska pga nationella provet." Jag blev så ledsen. Jag hade verkligen kämpat och kämpat, jag trodde verkligen att jag skulle få ett A. Att jag skulle få mitt första A. Men istället drog nationella provet ner mitt betyg för att jag inte kunde skriva eftersom att mina händer gjorde så ont. Eller egentligen är det inte mina händers fel, utan lärarnas. Visst, jag fattar att alla kan göra fel ibland och jag förstår det men jag tycker att det är riktigt "jävligt" av dem att dra ner på mitt betyg för att dem hade missat att jag skulle få skriva på dator.

Förlåt för ett långt inlägg men ville bara skriva av mig. Tycker faktiskt att detta är väldigt orättvist, att lärarnas misstag drar ner på mitt betyg...

Slutsnackat om skolan! Nu ska jag njuta av kvällssolen! Och jag ska inte tänka en minsta tanke mer på skolan under hela sommarlovet- försöka iallafall. Har ni sommarlov ännu? Har ni sommarjobb? Vart isåfall?
Kram på er från mejjj ❤️

Bjuder på en oseriös bild 😉

Likes

Comments

Nu är jag trött på att vara trött. Ja, att ständigt vara trött är asjobbigt och särskilt när man inte kan göra något åt det. Jag vill bara ligga hemma i soffan och kolla på serie efter serier eller film efter film. Skolan tar väldigt mycket på mina krafter men även smärtan i lederna. De bästa för mig hade varit att få ligga hemma i soffan och plugga- då hade både min energi, knän och mina betyg mått som bäst, men enligt skolan så måste man ha närvaro och det förstår jag också och jag har riktigt bra närvaro- jag har varit hemma två dagar på hela vårterminen vilket är väldigt bra men när jag är i skolan kan jag inte prestera, fokusera och koncentrera mig vilket gör att jag får arbeta väldigt hårt om jag ska satsa på lite högre betyg än godkänt.

Om jag hade fått vara hemma ifrån skolan när jag hade behövt så tror jag att jag hade mått mycket bättre och jag hade inte behövt lägga ner lika mycket tid eftersom att jag hade kunnat plugga i lugn o ro hemma.

Detta blev ett rörigt inlägg men jag ville skriva av mig. Jag ville få ut att det är jobbigt att vara trött - kroniskt trött. Och det är inte samma sak som att vara trött och det fattar inte många! Det är så mycket jag vill skriva så att jag har svårt att få fram vad jag menar....

Just nu sitter jag i bussen påväg hem, kanske slänger upp ett till inlägg om detta i veckan. Kram ❤️

Likes

Comments

Mat, Vardagen

Idag är jag också hemma från skolan men febern har lämnat mig, skönt!

Jag sitter just nu i solstolen och njuter av solen med färskpressad apelsinjuice och vindruvor, mums! Jag firar att det är påsklov!

Kram ❤

Likes

Comments

Sjukdom, Vardagen, Övrigt

Nu har sjukanmälningen till skolan ringts in och jag ligger kvar i sängen med feber, huvudvärk, ont i halsen och en rejäl smärta i mina knän. Dom dunkar som tickande bomber.

Idag var planen att jag skulle gå till skolan men som ni läste här ovan så blev det inte riktigt så. Jag är väldigt sällan sjuk trotts att jag har nedsatt immunförsvar (vilket jag är väldigt tacksam för) men inatt så slog det ut. Jag har nästan märkt att något inte har varit som det ska i kroppen för att jag har haft extra ont i knäna denna veckan, varit extra trött och väldigt sårbar, tårarna har bara viljat rinna ner för kinderna och jag har känt mig ömtålig.


Nu är planen attjag försöka ta mig upp ur sängen, nej det ska jag inte alls för jag ska försöka somna om eftersom att klockan bara är halv 7. Sedan ska jag ta mig upp och äta något och försöka börja skriva på mitt svenska tal (Nationella prov) som jag ska hålla på onsdagen efter påsklovet och jag har fortfarande inte kommit på vad jag ska snacka om...

Kram ♡


Likes

Comments

Sjukdom, Tankar, Vardagen

Nu var det ett bra tag sedan som jag satte mig ner vid datorn och skrev. Om några minuter så ska jag iväg till farmor och farfar för att farfar har nyss fyllt 83 år så då ska vi dit och fika.

Hur kommer det sig att jag skriver nu? Jo för att jag är trött på att inte må bra, trött på att vara trött- inte trött i ögonen utan trött i kroppen, en trötthet som aldrig försvinner oavsett hur länge jag än sover... Jag har varit hemma från skolan väldigt mycket innan jul, missat många lektioner men det har inte påverkat mina resultat utan jag jobbar faktiskt mycket bättre när jag får sitta själv hemma i soffan. Jag har inte förlorat något på att jag har jobbat hemma, jag ser det mer som en vinst för att här hemma kan jag koncentrera mig vilket jag inte kan i skolan för att i skolan är det aldrig tyst i klassrummet, det kastas kuddar och man skriker på varann. Och så råkar jag ha hamnat i en extremt stökig klass där rektorer och lärare gör allt för att försöka få ordning i klassen men det har fortfarande inte hjälpt. Ja, det är anledningen till att jag helst jobbar hemma. När jag jobbar hemma så kan min förmiddag se ut såhär:

08:30 - Vaknar på morgonen och sedan käkar jag frukost

09:15- Går en runda ca 3km för att få igång mina leder (framförallt knäna)

10:00 - Tar en kopp kaffe och något gott och sätter mig och pluggar (I riktigt bra tempo)

12:30 - käkar lunch

Ja så ser ofta mina förmiddagar ut när jag är hemma och jag ÄLSKAR dom.

Just nu går jag i skolan alla dagar förutom fredagar och det är riktigt tufft, och när jag säger riktigt tufft så klagar jag inte utan det är de mildaste ordet jag kan säga, mitt huvud väljer ett annat ord...

Kände att jag behövde skriva av mig,

kram på er ♡

Likes

Comments

Sjukdom, Tankar, Vardagen


Jag pratade med min lärare igår ang att jag har så ont i mina knän och har därför väldigt svårt att koncentrera mig på lektionerna vilket är jättejobbigt så därför kommer jag inte att komma tillbaka till skolan innan höstlovet. Jag får vara hemma och vila upp mig och försöka att plugga lite här hemma. Det kändes verkligen som att en klump ifrån magen försvann när jag hade pratat med henne eftersom att jag har väldigt svårt för att prata om min sjukdom. Tack vare mamma som sa att jag var tvungen att prata med min lärare, annars hade jag nog aldrig gjort det. Jag är bra på att hålla en falsk fasad om hur jag mår och därför vet ingen i skolan egentligen hur jag har det eftersom att dom tror att jag mår bra för att det är ju de som jag försöker visa när jag är i skolan men när jag snackade med läraren igår så bröt jag ihop jag kunde verkligen inte hålla mig längre, vilket kanske var bra för då förstod hon hur läget verkligen var och jag förstod hur bra jag egentligen var på att hålla en falsk fasad, som jag har tränat på enda sedan jag var liten. Jag är proffs på de.

Igår efter samtalet med min lärare så var jag hos tandläkaren med mamma för att tandläkaren skulle prata om en käkoperation som jag ska göra längre fram så därför slutade jag skolan redan vid 13:25 vilket var väldigt skönt för jag var helt slut. Efter tandläkaren så åkte jag och mamma till eurostop där vi handlade lite, jag köpte bland annat en ny mascara som var välbehövligt. Vid 15:00 så hade vi bestämt träff på östras café med mammas bästa kompis som är ifrån Halmstad, hon är verkligen jättesnäll och jag tycker så bra om henne! Där satt vi till caféet stängde vid 16:00 och pratade, fikade massor och bara hade de allmänt mysigt! Efter de så åkte jag och mamma och handlade lite inne till och sedan åkte vi hem.

Så idag har jag höstlov och jag har precis pluggat matte i 1 timme. Jag pluggar mycket bättre här hemma, det är tyst och jag kan koncentrera mig mycket bättre. Men nu sitter jag och kollar på film som en liten paus ifrån pluggandet.
Kram❤️

Likes

Comments

Mat

Efter skolan idag så åkte jag in till stan till espresso house, en liten måndagslyx! Jag tog en chilatte som absolut är en favorit! Den smakar verkligen juligt!

Nu ikväll har jag ätit, städat lägenheten och nu sitter jag framför tvn och äter glass, mysigt!

Likes

Comments