Header

Här kommer lite bilder från den tiden som jag inte har bloggat. Anledningen till uppehållet har berott på en trasig mobil.. (Det blir ett långt inlägg med mycket bilder och lite text)

Vi börjar med Fraser Island. Där åker man i en jeep som man får köra själva. Tillsammans med fem andra så körde vi runt på Fraser som är världens största sand ö. Det var riktigt roligt att köra runt på dom dåliga vägarna och lyssna på musik. Festerna på kvällarna var också väldigt bra!

Vi gjorde små utflykter till olika ställen på ön. Insian head (nedan) var ett utav dom. Den vackra stranden ovanför var ännu ett.

Samma kväll som vi kom tillbaks från Fraser så åkte vi vidare till Arlie Beach där vi sov en natt innan det var dags för oss att bege oss ut till whitsunday med segelbåten Clipper. Det finns flera olika båtar att välja på, Clipper är dock den största och den båten som är känd för att vara den största partybåten. Vi var 54 passagerare ombord.

Whitsunday är en otroligt vacker vit strand där vi stannade och solade, badade och lekte med stingrockor🤔

I Cairns så var jag och Marcus med på en klättringskurs vilket var roligt men väldigt jobbigt!

Magnetic Island så hyrde vi en bil och åkte runt och upptäckte ön. Letade efter krokodiler, öppnade och drack ur en kokosnöt med endast våra händer till hjälp.

Vi åkte med en båt ut till Great Beerier reef där vi snorklade och dök med sköldpaddor.

En utav solnedgångarna som vi såg i Cairns.
Nedan är en fin lite bild som vi tog en festkväll när Markus hade råkat somna.

Vi spenderade en natt uppe i Cape Tribulation vilket ligger i världens äldsta regnskog.

Här fanns det väldigt många spindlar, denna var inte den största men den var nog den som vi tyckte såg värst ut!

Vi gjorde en nattvandring i regnskogen där vi såg 100 tals spindlar, grodor, paddor och ormar för att bara nämna några.

När vi kom tillbaka från nattvandringen så hade vi nog den mysigaste kvällen på resan hittills då vi blåste eld i en brasa och grillade marshmallows som vi hade i kex med choklad mellan. Det var väldigt mysigt och det kommer verkligen vara en utav kvällarna som jag kommer tänka tillbaka till. (Sen att vi var 20 meter ifrån stranden där det var massa krokodiler gjorde det hela bara lite mer spännande)

Slängde mig även ut från ett plan.. eller rättare sagt så slängde guiden ut mig, hade absolut ingen kontroll vilket nog var tur, för vem slänger sig egentligen frivilligt ut från ett plan på 15 000 ft höjd?🤔

Sista dagen i Australien spenderade vi hoppandes från en femtio meter hög plattform. Det var faktiskt riktigt obehagligt! Eller första hoppet var det. Det gick bättre sen men första hoppet så var jag riktigt rädd. Men det sista (nionde hoppet) så var det mest bara en skön känsla när jag sprang ut och gjorde bakåtvolt. Man hade möjlighet att göra olika sorters hopp, allt ifrån det klassisk svan hoppet till att cykla ut med en bmx. Jag stod bland annat på händer och hängandes i en stång. (Ovan ser ni Markus göra en Front elivator, då är instruktionen att hoppa rakt ut ståendes med blicken på en punkt långt bort i fjärran. Riktigt obehagligt hopp...)

Sista bilden är när jag gör en bakåtvolt ifrån taket.
Det var några av alla bilder som jag har tagit under min Australien resa. Resan var fantastisk och något jag aldrig kommer glömma! Några av mina favoriter under resan är Fraser, Whitsunday, skydiven och även Byron Bay. Men det absolut bästa under resan har varit alla personer man har träffat! Så sjukt många intressanta berättelser och tankar man har fått höra och tagit del av!

Tack Australien!

Nu fortsätter min resa till Bali.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Under dom två första dagarna här på Byron Bay så tog vi surf lektioner med Mojo Surf. Det gick förvånansvärt bra och det var väldigt roligt att se att jag inte hade glömt bort allt som jag fick lära mig i Portugal. Tyvärr så stod jag endast på brädan och hade inte möjlighet att ta några bilder. Vi har tänkt hyra bräda nån mer dag så förhoppningsvis borde jag kunna fixa fram lite bevis på att jag faktiskt kan surfa lite! Jag var väldigt glad över att jag hade lite förkunskaper då det var ganska svåra förhållande när vi surfade, med vågor på 1.5 m+ och väldigt starka strömmar så var det egentligen inga bra nybörjarförhållanden.

Hur det kändes när jag stod på brädan

Hur det mer troligen såg ut!..

OBS! Bilderna är redigerade montage. Hahah😂😂

Likes

Comments

Tjena! Ja nu har vi lämnat Sydney för åka till ett riktigt liten paradis ställe.

Sista dagen i Sydney gjorde vi inte särkilt mycket, då det var sista storstaden vi skulle va i på ett par veckor så passade vi på att shoppa lite. Köpte en extern hårddisk för att spara över bilderna som jag tar under resan på. Köpte även en tröja och en speciell t-shirt! Bild på den kommer komma om ett par dagar då jag har en speciell tanke med den. Köpte även en hatt, skönt att ha nu när solen jämt ligger och steker på minst 30 grader.

Vi tog sedan nattbussen till Byron Bay.

Det var Byron Farmer Market när vi kom hit så vi gick en runda där.

Det var riktigt varmt så vi hängde först nån timma på stranden och även fast dom flesta av oss (inte jag) hade använt solkräm så brände vi oss alla (jag minst dock😁). Efter vi hade ätit så var jag med och spelade volleyboll tillsammans med dom andra hostel gästerna. Det gick bra och vi vann med 2-1 med bara två poäng😁

Efter det gick vi ut och festade då vi på hostelet hade halva priset erbjudande på mat och dricka🕺🏼

Frukostpausen med nattbussen vid soluppgången, det växlade ganska rejält från fint till riktigt ösregn!

På marknaden så köpte jag en Dragon Tail Special smoothie vilken en italienare hade utryckt sig så här om 😘👌🏼

Stranden som vi kommer spendera mycket tid på dom närmsta dagarna

Likes

Comments

Dagen började inte särkilt lovande då vi vaknade upp till skyfall och rejäl åska. Vi hade planerat att åka till Bondi Beach men vi ville inte göra det i regnet så vi stannade på hostelet och kollade på film tillsammans med våran rumskamrat Recki. Vi kollade på Bad Moms. 3/5 ger jag den även fast den var väldigt roligt!👍🏼

Fram mot sex tiden så började det spricka och vi bestämde oss för att ge Bondi ett försök! Det är en väldigt konstig känsla att komma till ett ställe som man aldrig har varit på innan men ändå så känner man till det väldigt väl. Så var det för mig med Bondi Beach. Jag har nämligen sett nästan alla avsnitt från Bondi Rescue vilket även var en av anledningarna som jag så gärna ville åka dit. Hade dock gärna velat att det hade varit bättre väder!

Vi gick bort till klipporna som är precis vid kanten av stranden och tog lite coola bilder.

Sen åkte vi tillbaka och fixade till oss lite snabbt innan vi gick iväg till ett ställe där dom hade gratis pizza och Gon. Vi fick sen gratis inträde på en nattklubb som vi stannande på ett par timmar.

Så även fast dagen började ganska trist så slutade den på topp!

Det var roligt att se livräddarna när man har sett dom så många gånger på tv!

Det trista vädret stoppade inte dom som ville surfa lite

Denna vackra varelse satt o förde ett hemskt oväsen vilket fick alla som gick förbi att titta upp!

Det regnade även efter att vi hade varit på nattklubben

Några av mina absoluta favorit bilder från resan än så länge!

Likes

Comments

Under måndagen så tog vi tåget mot Blue Mountains som ligger två timmar nord väst om Sydney. Tåget tog med oss till en mindre by, därifrån tog vi bussen upp till Three Sisters där vi började vandrar. Det var riktigt häftig utsikt så om du planerar att åka till Australien tycker jag verkligen du borde ta en dag och besöka det.

Stupet är 90 grader rakt ner med en fallhöjd på 130-150 meter minst

Three Sisters

Likes

Comments

Har nu vart iväg i en vecka och det var först nu som jag har doppat mig i havet! På söndagar här i Sydney så är det väldigt billigt att åka tåg, buss och färja. Därför tog vi en längre utflykt till Manly Beach där vi spendera hela dagen solandes och badandes. Så härligt att äntligen få doppa sig. Att det även var 37 grader varmt gjorde det endast skönare att svalka sig lite!

Efter några timmar på stranden så gick vi över halvön till en annan strand där det var jätte många som satt och lyssnade på musik, drack och kollade på den fina solnedgången.

Vågorna var 1.5 meter höga, det var väldigt roligt iaf!🌊

Skön stämning med fin solnedgång

Vi tog nattfärjan tillbaka

Likes

Comments

Då var vi äntligen här! Sydney, Australiens största stad och kändaste!? Efter att vi hade kommit till hostelet och lagt oss för att sova i drygt två timmar så gick vi till opera huset. Mäktig byggnad och jag förstår varför det är en sådan hets kring den! Vi följde sedan med på en gratis tour där Jason (våran guide) berättade om Sydneys/ Australiens historia och om hur det gick från att först vara ett Engelskt fängelse till att sedan bli ett självständigt land och snabbt klättra till att bli ett utav världens rikaste länder (pga guldruschen). Det var väldigt roligt att vi började med detta då man fick en lite förklaring och bakgrund till varför staden är som den är nu. Vi fick även massa tips på matställen, barer och saker att göra vilket är väldigt bra!

Jason våran guide för dagen

Han tog oss med runt centrum och berättade om hur Sydney byggdes upp och om hur svårt det var att bedriva en Koloni där 70% av deras invånare va dömda brottslingar. Denna byggnaden skulle t.ex först ha blivit regeringshuset, men en inflytelserik man sa till arkitekten att nej det skulle bli en kyrka istället. (Råkade bara vara så att hans egna bror anlände till Sydney två år senare som den första och enda prästen...). Det är därför fronten på kyrkan ser "stadshus aktig ut".

Sydney Harbour Bridge

Sydney Opera House

Likes

Comments

Sista dagen i Melbourne spenderade vi i en park tillsammans med Luis och Vlaneria spelandes kort och jämföra svensk, tysk, och holländsk musik. Vi träffade dom på det första hostel som vi bodde på.

Vid 19.00 steg vi på nattbussen som nu har tagit med oss till Sydney där vi nu ska spendera fyra dagar.

Likes

Comments

Gårdagen var helt klart den bästa dagen på resan än så länge! Med fantastiskt väder och bra musik så var det precis det jag hade sett fram emot allra mest! Efter att vi hade ätit våran pannkaksfrukost så började vi gå mot den botaniska trädgården (den vi var och såg bion i). Vi gick in på Culture Kings. Det första man möts av är att det står en DJ som sköter musiken i affären. På ovanvåningen var det en hårsalong. Hade jag haft den affären som min egna garderob så hade jag aldrig lämnat huset, för det var så himla mycket snyggt så skulle inte kunna bestämma vad jag skulle ha på mig!..

Efter att vi hade gått till fel park först så åt vi på en Kina resturang. Jag beställde beef med nudel soppa. Servitrisen frågade ifall jag ville ha den stark eller inte, när jag tvekade så sa hon att jag kunde få den lite stark. Så tog det, haha kunde knappt äta maten, näsan började rinna och ögonen blev röda och började tåras. Vilket Erica tyckte var väldigt roligt😅

Vi kom sedan till trädgården där vi gick runt och en stund och fotade för att sedan sätta oss och spela kort och njuta av vädret.

Vi gick förbi en skatepark påvägen

Under hela dagen gick vi runt med högtalare och lyssnade på massa skön musik, vilket verkligen förgyllde dagen!👌🏼

På kvällen så gick vi ner till baren som ligger under hostelet. Det var riktigt kul så jag stannade tills dom stängde. Vid fyra. Haha det gick dock bra att komma upp till frukosten fyra timmar senare!

Likes

Comments

Tjena! Ja igår så bytte vi hostel från hostel plus collingwood till Melbournes största hostel som ligger på Flenders street. Väldigt centralt då stationen bara ligger tvärsöver gatan. Det är ett väldigt stort hostel med väldigt många backpackers som bor här. Igår hade dem bio kväll så vi kollade på The Brothers Grimsby. Var den bra? Haha jag vet inte riktigt. Somnade i mitten utav filmen och sen när jag vaknade upp så hade dom bytt film😅 Idag så har vi ätit pannkakor och rostat bröd👌🏼 Efter det så tog jag och Marcus några biljard matcher. Vi har egentligen inget planerat för idag så tror mest vi ska chilla runt i stan och kanske gå till lite olika parker och sånt.

Likes

Comments