Header

</ utbildningar online >

Visste du att Google erbjuder kostnadsfria onlinekurser inom bland annat digital kommunikation, sociala medier och sökmotoroptimering?

Enkelt förklarat är Digitalakademin uppbyggd av lektioner som är uppdelade inom olika teman. Lektionerna kan man ta i den ordning man vill, när man vill och spara sina resultat. Antingen väljer man att fördjupa sig och ta lektioner inom ett par ämnen, eller så går man igenom hela utbildningen. När man gått igenom samtliga lektioner kan man nämligen ta ett slutprov och få en certifiering.

För ett par månader sen gick jag själv igenom hela utbildningen och jag skulle väl säga att det nog var mer tidskrävande än givande i slutändan. Men vill man bättra på sitt CV och lägga till en certifiering på sin LinkedIn-profil kan det absolut vara värt det. Jag skulle dock vilja tipsa dig som har ont om tid att välja ut de teman du känner att du vill lära dig mer om eller som berör just din verksamhet. Du kan till exempel lära dig mer om möjligheterna online, e-postmarknadsföring, digital annonsering, e-handel, sociala medier eller hur du analyserar dina insatser online. Men som sagt – jag tror att du har mest att vinna om du fokuserar på ett eller ett par ämnen och dessutom försöker applicera dina kunskaper på verkligheten. I slutändan är det när man faktiskt testar som man lär sig på riktigt.

Klicka in på Digitalakademin, välj onlineutbildnignar och logga in med ditt Google-konto och sätt igång! Lycka till!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Under namnet Karlssons Kontenta skriver jag om digital kommunikation och marknadsföring för dig som vill lära dig mer och bli bättre på att använda och utnyttja digitala och sociala kanaler. Kanske är du som läser egenföretagare, har ett småföretag, är en influencer med ett personligt varumärke eller så delar du bara intresset av att bygga och stärka varumärken online och via sociala medier.

Jag heter Beatrice Karlsson och jobbar som kommunikatör, med andra ord olika typer av marknadsföring. Både tryckt och digitalt. Med mig i bagaget har jag erfarenhet av att driva en enskild firma, en kandidatexamen inom Marknadskommunikation och IT samt specialkurser inriktade på digital kommunikation. Jag bor i Vara, det som ibland kallas för Schlätta​, och ser Stockholm lite som mitt andra hem efter fyra år som boende och studerande där. 

Med bloggen vill jag hjälpa och inspirera dig och ditt företag eller varumärke fram till relevant digital kommunikation. Häng på!Likes

Comments