Godmorgon!

Som ni kanske märkt så ska vi får tillökning i vår lilla familj :D
Datumet som är satt hittills är 25 september men vi får se om det ändras vid RUL:. Är nu i veckan 14 (13+5) och jag mår relativt bra tycker jag, tröttheten börjar försvinna så även illamåendet. Har haft rätt mycket huvudvärk den senaste veckan, vet dock inte om det beror på graviditeten eller på att vi håller på att flytta till ett nytt större hus som vi ska hyra. 

Är mycket pågång just nu men ni kommer att få följa med på vår resa och jag kommer dela med mig av våra tankar kring olika saker och olika inköp vi gör längs med vägen. Hoppas ni kommer tycka det är intressant att läsa om det som komma skall. Är det något ni undrar över eller har några frågor eller något ni vill att jag ska skriva om här på bloggen så bara säg till :) 

Ha en fortsatt bra söndag alla där ute!

Kram Malin

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Embyot är nu fem veckor gammalt och är ungefär 1 cm långt från huvud till stjärt. Ögon, öron och näsborrar har bildats. De flesta inre organ har fått sin grundläggande form, som hjärta, hjärna, lungor och njurar. Dessutom har hjärtats kapacitet förbättras.

Skelettet i armar och ben hårdnar och växer betydligt på längden. Lederna i kroppen börjar bildas. Ett par yttre hudveck bildar de yttre könsorganen, i det här stadiet är de likadana hos pojkar och flickor.

6 februari 08:20

Likes

Comments

Embryot är nu ungefär 4-8 mm långt, och har en liten svans. När man talar om embryots längd använder man på det här stadiet vanligtvis måttet från huvud till stjärt., eftersom benen (som i den här veckan inte ens syns) ofta är böjda och svåra att mäta. Det kallas för CRL, vilket är en förkortning av crown-rump length - det vill säga "huvud-rump längd" på svenska.

Under den här perioden börjar embryots fingrar och tår att växa ut, de ser ut som små paddlar. Hjärtat har nu en höger och en vänster kammare och slår med cirka 110-160 slag per minut - det är ungefär dubbelt så snabbt som hos en vuxen. Om man gör ett ultraljud nu så syns det pickande hjärtat på ultraljudsbilden. Embryot kan också utföra olika reflexrörelser, som att höja och sänka armen och att vrida sig.

Lungor, inälvor, njurar, lever och inre könsorgan är nu nästan färdigutvecklade. I och med utvecklingen av alla de inre organen är embryot inne i ett extra känsligt skede. Det är därför viktigt att den bilvande mamman fortsätter att hålla sig borta från saker som kan påverka barnets utveckling negativt, som alkohol, nikotin och droger - samt även vissa mediciner. En bra vana är att alltid rådgöra med en barnmorska eller läkare innan du som blivande mamma tar någon medicin under graviditeten.


31 jan 08:13

Likes

Comments

När Sambon och jag firade 2 år passade vi på att gå ut och äta, det blev Pinchos.
Jag säger bara vilket mysigt ställe! Söta små rätter och god mat. Kan verkligen rekomendera er att gå till Pinchos och äta om ni inte varit där någon gång. Finns i fler städer än Halmstad!

Likes

Comments

Här har det inte varit uppdaterat på väldigt länge!
Jag har haft väldigt mycket och varit sjuk osv men jag har lite bilder bakåt som jag ska uppdatera er med!

Ha det så bra sålänge!

Likes

Comments

Jag måste verkligen skärpa mig och bli bättre på att skriva här på bloggen!
Jag har ju denna för att ni läsare ska få följa mig i min vardag, men jag har ju även den för mig själv så jag kan gå tillbaka och titta på vad jag gjort.
Jag lovar jag ska bli bättre med uppdateringar!

Nu är jag hemma igen och är sjuk, fjärde gången på fem månader. Men denna gånger är de nog värst, så trött i hela kroppen, huvudet dunkar, de susar i öronen, gör ont i öronen och halsen ska vi inte prata om jag kan knappt svälja så svullen och ont den gör! Hoppas detta försvinner snart, inte roligt att må såhär dåligt. Ska snart ta och bege mig från soffan där jag sitter och kollar på Bones till sängen och sova, känner att jag behöver sova och dricks massa med vatten, känner mig lite uttorkad.

Men vi hörs imorgon, de lovar jag er :)

Likes

Comments

Hej på er alla där ute!
Idag är det tisdag, endast 39 dagar kvar till julafton, vad hände ?!
Ute är det mörkt grått och regnigt, riktigt höstväder med andra ord.
Den senaste månaden har jag känt mig så trött och orkeslös, såhär blir de för mig varje höst innan vinter och kylan kommer. När man kommer hem orkar man ingenting och hamnar i soffan eller sängen framför en film eller serie. Känns lite som att livet går på repekt just nu. Sover, går upp, åker tilljobbet, jobbar, hem, landar i sängen eller soffan och kollar på film, lagar mat, äter, soffan eller sängen sen dags att sova igen! Hur tråkigt som helst är det! Men orken finns inte där till att ta tag i mig själv och göra något annat heller. Hoppas att de ordnar till sig snart!
Nu var rasten slut så back to work, ha det à därute!

Likes

Comments

Jag har varit ifrån träningen ett väldigt långt tag nu, har inte tränat ordentligt sen i januari. Har blivit några strö träningspass hit och dit men inte mer. Jag var mycket mer motiverad innan, men frågan är hur jag ska hitta tillbaka.... Jag har ett kostschema jag utgick ifrån förut så får väl börja där och börja gå efter de igen så kommer kanske motivationen till träningen tillbaka också. De har ju inte hjälpt att jag är inne på tredje omgången med förkylning på tre månader heller...suck!

Vad gör ni för att hitta motivationen igen när den är i botten?

Likes

Comments