Header

Hej bloggen
Jag har inte skrivit här sen den sjunde september förra året..😅
Är hemskt ledsen för det, men efter det tappade jag verkligen ork och lust att skriva. Men nu kom den tillbaka! ( vi får se hur länge den stannar )

Okej, these things happened since last time;

- jag har hittills F på alla matteprov jag gjort
- jag har fått jobb på McDonalds och har nu jobbat i ca två månader
- jag och Oliver har varit tillsammans i nio månader, as of yesterday
- jag har klippt av mig håret
- jag har fått bebisfrossa
- jag har börjat ta min kost och min träning på allvar

Let me explain

1. Att jobba på McDonalds är INTE så svårt, stressigt och jobbigt som alla får det att verka. Det är ett gäng sköna anställda som alla gör sitt yttersta för kvalité och fräschhet, speciellt kundens bästa.
2. Bildbevis på håret;

3. Okej, bebisfrossan. Det är många unga som är gravida på ön nu, och jag ser det på sociala medier titt som tätt. Min gynekolog har sagt till mig att nu när vi tjejer ännu är i puberteten så är vi som mest fertila, och det ligger i vår instinkt att bli gravida nu. Jag tror det är därför jag har babyfrossa. Vill så gärna sniffa på bebishår, den lukten nyfödda har😍 Men, så länge jag går i skolan så är det skola och jobb som är prio 1! Jag har all tid i världen, ingen idé att stressa😌

4. Jag har laddat ner en app som heter Lifesum, som håller koll på ens matintag, träning och påminner en att dricka vatten!Vi får se om det blir att jag sätter igång igen eller om jag bara skriver då och då.
Tills dess, ha det så bra!
Puss

Likes

Comments

Hej bloggis.
Jag satt och scrollade igenom mitt nyhetsflöde på facebook och fick syn på ett inlägg av Calle Schulman. Han och hans dotter Penny ( som för övrigt har släppt låten Tjejer Är Bäst) skulle laga mat och samtidigt sända det live på Periscope. Efter fem minuter kommenterar någon "Hatar negerjäveln". Då stänger Calle av livesändningen och berättar inte för Penny vad han sett. Calle skriver ett argt inlägg om hur Penny bara är fem år och redan blivit utsatt för rasismen. Jag tycker att han reagerar helt rätt som förälder och som kändis, han ska ha tag i den/de som skrev kommentaren och han ska se till att deras kommentar inte går förbi ostraffat.

Jag blir så fundersam när jag läser sånt här, för många som kommenterar tycker det är självklart att man får säga så; "I Sverige har vi yttrandefrihet, låt folk säga vad dom vill". Det lilla dom inte vet är att yttrandefriheten handlar om att säga vad man vill, visst, men den säger "frihet att yttra sig hur man vill så länge det man yttrar sig om inte skadar någon annan människa". Och när man skrivit sådär så menar man ALLA människor, i hela Sverige, världen, whatever. Ingen ska skadas av vad du skriver eller säger. Visst, det är svårt när väldigt många tror att det man skriver är riktat mot dom när det man skrivit inte är riktat mot någon specifik alls, men man ska inte skriva "Jag hatar negrar" eller "Vita är avskum".

Jag kan säga en sak dock; jag är vit. Jag är till stor del svensk, men jag har också blod från andra folkslag. Jag har alltid bott i Sverige, lever i arbetarklass och knegar på som alltid. Min släkt är en släkt som jobbat mycket med kroppen, en släkt som tycker att rätt ska vara rätt. Men vi har också en hel del som förstör ordningen. Dom som inte vågar säga ifrån (delvis jag) när någon yttrar sig rasistiskt. Det går inte alltid, man är rädd för personen eller vet sedan tidigt tillbaka att man ska hålla käft när männen pratar. Vissa i min släkt uttalar sig rasistiskt vilket jag inte står bakom för fem öre. Jag avskyr det. Jag skäms! Jag skäms för att jag delar gener med någon som tycker att mörkhyade människor är från helvetet. Jag tycker att mörkhyade människor har en sån stor potential, jag tycker det är viktigt att alla som orkar och kan står upp för sig själva och varandra. Då ska såklart alla som kan hjälpas åt att skaffa ett jämlikt liv åt alla, oavsett hudfärg eller etnicitet.

Mörkhyade människor har flera gånger i historien varit utsatta för folkmord, samt judar, muslimer, handikappade, HBTQ-människor, zigenare, nomader, you name it. Det vita folket har alltid varit kungar, adelsmän, översittare. Feta, rika parasiter. Jag kan inte ens fatta att en hel värld varit dominerad av vita, att man som vit tvingades se på mörkhyade människor med avskum, att man annars ansågs som dum i huvet och man fick familjen att skämmas.


När jag gick i nian fick vi se en film om slaveri. Läraren som satt med oss genom filmen var mörkhyad, och filmen blev väldigt personlig för henne. Det förstår jag! Tänk om hela det vita folket hade varit under samma förtryck som mörkhyade varit (och ännu är). Jag förstår inte hur man bestämt kan säga att mörkhyade människor är pest, att de inte hör hemma på jorden eller i Sverige. Jag fattar inte. Jag förstår inte hur man tänker, när man tycker att vita och mörkhyade människor inte är i samma rang? Om man tar bort huden (vilken finns där för att skydda våra kroppar och endast därför) så ser alla likadana ut. Alla har ett hjärta, två lungor, en lever, en magsäck osv.. Alla kroppar har blod i sig, allas hjärtan slår tills man dör. Vad är då skillnaden?
Varför har jag en bättre chans i världen än en tjej med mörk hy med exakt samma förutsättningar, betyg och utbildningar som jag?

Det ska inte handla om vilket kön jag är av, eller vilken färg min hud är. Jag ska ha samma förutsättningar som vilken annan människa, och vilken människa som helst ska ha samma förutsättningar som jag. Allt annat känns väldigt fel och vi tar varje dag ett steg bakåt i utvecklingen så länge det finns ett hat för andra kulturer.

Jag hoppas att du som läser det här kan förstå att det jag vill är att förmedla att jag är antirasist, feminist och står i alla väder för jämlikhet för alla människor. Jag hoppas också att du kan ha insett att det inte alltid handlar om jaget, utan laget också.
Puss❤️

Likes

Comments

Hej bloggis!
Det har varit ett rejält uppehåll denna sommar.. Jag har jobbat 7 veckor och sen har jag tagit vara på det lilla sommarlov jag haft över!
Jag har delvis varit i Göteborg med Oliver vilket var väääldigt behövligt!

Ja, ni ser ju! Vi hade det fantastiskt bra och Göteborg gav oss en underbar upplevelse. Som ni ser så var vårt hotellrum riiiktigt fräscht (och hotellet var bara 3- eller 4- stjärnigt??) och vi fick i oss riktigt fin mat. Vi shoppade och vi gick på Liseberg, allt man ska göra i Göteborg.


Sen har ju skolan börjat nu, imorgon börjar andra veckan. Och jag har börjat tvåan! Det är så jävla kul, vi har hittills haft Media en lektion (som är 2 h och 40 min lång!!) och en journalistisk&reklam&information där vi fick lära oss photoshop (vilket är förjävla roligt alltså!!).

Jag har färgat håret brun-svart så sent som i fredags och kunde inte vara nöjdare. Igår (Lördag) var vi på Slite marknad och köpte BARA godis. Och vi som skulle bli nyttiga... Jaja. Igår var vi barnvakter åt Harry och idag har vi hjälpt Olivers mamma att passa Olivers brorsdotter.

Nu sitter jag i mitt rum och har precis duschat och använt min nya ansiktsmask från Lush!
Den heter Mask of Magnamity och är en mask som bekämpar finnar, pormaskar och annat av den sorten. Den är såååå fräsch och jag har redan ångest för att den ska ta slut.😂

Hoppas ni har en fin söndag!
Puss❤️

Likes

Comments

Jag tänker ganska mycket, ganska ofta, på ganska mycket. Jag har en massa tankar som jag går runt och bär på.

Jag är en sån där person som får ångest om inte de som jag tycker om mår bra eller när dom är korta i tonen mot mig. Jag sätter andras välmående före mitt och jag skulle gå genom eld för att de skulle sluta vara dryga mot mig ( även om det vore dom som hade gjort fel ). Jag behöver mina nära och jag behöver känna att jag 'gjort rätt för mig' , även fast man inte måste höra av sig hela tiden eller se till att köpa dyra saker så fort man ses, så gör jag det.

Jag håller på att bli galen. Jag har ännu inte greppat att om något splittrar en relation ( kanske distanserar vore bättre, har inte 'förlorat' någon vän sen jag började ettan ) så är det gymnasiet. Man umgås med dom i sin klass mest eftersom man oftast har likadant schema och är intresserad av samma saker, och man får svårt att ha tid med övriga relationer när man har läxor och de 'aktuella relationerna' så som familj och klasskompisar/vänner (speciellt sin pojk- eller flickvän) att jobba på. Men gamla relationer brukar överleva ändå, man hittar tid. Men det är där jag får panik. Jag tror att det inte kan gå många veckor innan personen blir arg på mig för att jag varit med andra. Det är absolut inte fallet 9/10 gånger, men ändå känner jag enorm panik när jag väl kommer på det. Det är fan inte sunt.

Detta leder mig till min andra 'tanke'.
Alla dom som jag faktiskt har förlorat (vissa har det ju bara vart skönt att bli av med) tycker i de flesta fall inte om mig vilket gör processen lättare för mig. IDGAF om du tycker illa om mig för nåt jag gjort eller vi bråkat om för 4 år sen, det är historia. Men just det där när det är jag som mår dåligt eller jag som bli sårad etc. Jag har jättesvårt att träffa folk som sårat mig, och det är där det här förra kommer in också. Om jag får panik/ångest över det hela och det visar sig att den här kompisen faktiskt inte vill va med mig längre så mår jag skitdåligt. Det är det jag är rädd för och där jag blir rädd. Jag måste bo kvar på gotland i minst två år till, och jag kan inte tänka mig hur resten av min tid här på ön skulle bli om jag blev sårad av någon av mina nära vänner efter allt som hänt under de senaste åren. Jag orkar inte ens tänka på det.

Varför tänker jag såhär? Varför mår jag såhär? Varför tittar jag alltid till mig själv och letar fel när någon nära väl 'lämnar' mig? Varför vill jag forma min personlighet kring andra, när det är mig den ska vara?

Nu är jag i en dipp eftersom det är almedalsveckan och alla som jobbar inom serviceyrken (restaurang, hotell osv) vet att detta är helvetesveckan. Jag blir stressad, kunder är otrevliga, mina kollegor blir stressade och blir därav korta i tonen vilket gör mig förbannad och ledsen. Hela denna vecka är en ond cykel.
Iallafall, jag är i en dipp på grund av det och tänker extra mycket på sånt här. Jag är i grund och botten obrydd om dom som inte betyder ett smack för mig, jag är fierce (kanske inte hela tiden men bear with me) och jag vet min egen skönhet och min egen styrka. Jag är säker i mig själv, men jag behöver mina nära att kunna falla tillbaka på när det blir för mycket, och jag försöker allt jag kan att vara där för dom när det brister för dom.


Mina vänner respekterar när jag har ångest eller när jag mår dåligt och inte orkar umgås. Mina vänner respekterar mig och de som varit med länge respekterar mins känslor och vet hur jag fungerar, men de vet också vad jag har varit med om och vissa av dom har varit med mig när något jobbigt har hänt mig. Jag kunde inte vara mer tacksam för allt de gör för mig, och allt de gjort.
Puss❤️

Likes

Comments

Vill bara att vi ska uppskatta hur jävla kär jag är i dig och hur fina vi är tillsammans💖

Nu vet jag att det finns en hel del fula / konstiga bilder på oss men jag orkar inte bry mig för allt som är av något värde är han och att han älskar mig. Allt annat kan kvitta!

Älskar dig
💖

💖💖💖
Oliver Gahne - Lina Karlsson
8/4-16
💖💖💖

Likes

Comments

Alltså idag har varit en psykiskt förjävlig dag.

För det första så är jag jätte stressad/nojig/orolig pga att jag först och främst måste ringa gyn-mottagningen på sjukhuset och boka tid för samtal om endometrios, och sen måste jag bestämma mig för om jag vill/inte vill göra en titthålsoperation (vilket är i princip enda sättet att upptäcka endometrios på).

För det andra så fick jag gå upp tidigt idag men ändå stressa iväg till jobbet.

För det tredje så har det varit en utmattande dag på jobbet och jag har fått stå i disken vilket fått mig att känna mig vääääldigt utanför och obetydlig, plus att det känts som om mina arbetskamrater irriterat sig på mig när jag inte diskat något de behövt direkt, eller om jag gått och satt mig en stund. Vet att vi är en familj (för det är vi) och att det inte alls är så men känslan har varit så och jag behöver extra bekräftelse/bekännelse att jag visst hör till osv.

Det har varit en riktigt jobbig dag.

Sen har jag kommit hem och försökt koppla av men har inte riktigt kunnat komma till ro. Och när det blir såhär blir mitt humör helt söndertrasat och det slutar i att jag blir ledsen eller deppig. Vilket jag är nu. Och det hjälper inte det minsta att jag lyssnar på 'Lay Me Down' vilken sjöngs på Klaras begravning i höstas. Fyfan vad världen är grym asså. Och orättvis.

Jag har varit väldigt inaktiv ett tag nu, men jag jobbar som sagt och innan det var det fullt fokus på att få ha det lilla sommarlov jag får i år. Det är lite on/off med bloggandet och jag ber otroligt mycket om ursäkt för det.


Om vi ska vara mer åt det positiva hållet så ska jag till tandläkaren imorgon och kanske fixa en tand! Jag hade egentligen en tid på måndag men det var mitt i arbetspasset så då ringde jag för att byta, och det fan s antingen tiden imorgon eller en tid den andra september!! Andra september!! Hur i helaste fan?? Ska alla till tandläkaren 3 ggr var i sommar eller? Jävlar asså..

Jag ska fortsätta processa den här dagen, men ni får ha det så bra till jag skriver igen! Puss❤️

Likes

Comments

Idag är jag förkyld. Ordentligt också.. Så jag har varit hemma från skolan, obviously! Dock hade vi vår sista engelskalektion och sen var det valfritt att komma eller inte på resten av lektionerna.

Dock mår jag bättre nu och har ställt in mig på att gå till skolan imorgon. Blev piggare efter att Oliver kommit förbi, han är så fin💕

Vet att det varit lite glest nu med inlägg med det har varit fullt upp.. Så idag kände jag för lite uppdatering!
Hoppas ni haft en jättetrevlig och varm dag, puss❤️

Likes

Comments

Okej. Nu räcker det.
Jag såg precis Tova Helgessons mystory på snapchat, och hennes vlogg från Thailand har blivit borttagen för att folk anmält den för att vara pornografisk? Är folk så jävla dumma i huvet? Alla andra youtubers får lägga upp videor när dom badar i bikini eller badkläder, till och med näck, men Tova som har lite större bröst än medelmåttet är porr? Är ni helt jävla borta? Ni säger att hon sexualiserar bröst. NEJ! Hon försöker ständigt normalisera bröst för att det inte ska vara så jävla hemskt att man ser en klyfta här och var. Det är inte precis så att hon visar sina bröstvårtor? Vet ni vart gränsen går mellan vanlig film och pornografi? När fittan eller kuken är rakad. Fifty shades of grey är inte en pornografi eftersom Ana har en buske. Visst, man ser rövar, man ser bröst och man ser lite av en hårig fitta. Men det är inte porr.

Hur kan då Tova fucking vlogg vara pornografi? Honhar bikini på sig i max 2 minuter under en 20-30 minuter lång video. Är ni helt jävla slut? Om jag lägger upp den här bilden;

Ska ni anmäla den för pornigrafiskt innehåll? Ja men vafan man ser ju en del av mitt bröst och man ser tydligt en klyfta? Om Tovas vlogg är porr, vad fan är då riktig porr? Grov-porr då eller? Vad i helvete tänker ni med? Hundratusentals kvinnor världen fucking över kämpar varje dag med att fria brösten från sexualisering. #freethenipple till exempel? Hur många modiga tjejer har inte deltagit i den, hur många tjejer med stora bröst är osäkra på sig själv för att näst intill alla de möter tror att de gjort inplantat? Jag har D-kupa vilket är ganska stort för min ålder, men jag är mer än stolt över mina bröst. Dom är fan den finaste delen på min kropp och är det jag är minst osäker över. Ska ni, som anmäler Tovas vlogg, få mig att hata mina bröst nu? Jag tappar fan förtroendet för min generation när ni säger att Tovas kamp för normalisering av bröst är att sexualisera bröst, jag blir så jävla less på allting. Det får mig att tappa hoppet så jävla mycket och det gör mig så förbannad att inte en jävel kan förstå att vi tjejer ska kunna gå lättklädda utan att bli horstämplade, och utan att killar ska se oss som ett sexobjekt/något porrigt. Fuck det, och fuck er.

Jag går i vad fan jag vill. Jag kan ibland ha urringade tröjor och en bh med lite push up i, MEN LÅT MIG DÅ. Jag kan också gå utan bh eller en ovadderad bh. Jag får inte mindre bröst pga det. Vissa stirrar något otroligt mycket när mina tuttar sitter lite närmare hakan än vanligt eller när jag helt plötsligt fått en tydligare och mer definierad klyfta. Kläder gör mycket kan jag säga :). Stirra ni, om det är av avundsjuka eller för att ni tycker jag är en hora bryr jag mig inte om. Mina bröst är fucking guld värda och borde visas upp varenda jävla dag. Om su har mindre bröst än mig - bra för dig! Då slipper du få ont när du studsar studsmatta eller springer/springer i trappor. Skönt för dig. Men klanka fan inte ner på mig för att jag råkar ha en eller två storlekar större än dig.


Små eller stora bröst - man ska fan va stolt över vad man har.

Låt mig ha på mig vad jag vill & låt mig visa mina bröst bäst fan jag vill :)

Likes

Comments

Mina absoluta favoritblommor är pioner. Visst, rosor är underbara men pioner ger mig sånt lugn. Dom är så fina och att dom blommar och blir så stora gör hela grejen bättre, det tar liksom aldrig slut med blomblad. Så istället för rosenblad i badvattnet vill jag ha pionblad 😎

Kände för att uppdatera lite, kändes som så längesen jag skrev något.. Hur mår ni allihop?? Känns som att tiden och typ alla springer ifrån mig, känns lite konstigt..

Jag får ibland känslan av att jag måste jobba jättemycket för att få en glad konversation eller ens en koncersation med kompisar ibland (dock är det ju min "superkraft" att läsa av för tydligt och ta slutsatser åt höger och vänster). Jag tror det har med alla nationella prov att göra. Man har det så stressigt med att avsluta alla lektioner och göra alla prov, plugga, må bra och (för mig) umgås med Oliver (pv, brori har jag umgåtts lite med också) och försöka rädda mitt mattebetyg vilket för övrigt verkar ljust efter dagens prov! Vi har idag suttit från 9 till 13 (man fick gå tidigast 13) med nationella prov i matte, så nu är det bara muntliga kvar sen är alla nationella klara! Iallafall så är liksom min främsta prioritet att må bra, träna och få tid med Oliver eftersom han börjar jobba 16 juni och jag kommer jobba nästan hela sommaren, men samtidigt så kryper min medkänsla in och jag bryr mig plötsligt jättemycket om alla andra utom mig själv, och ser tillbaka på mig själv de senaste veckorna för att leta efter saker jag kan ha tänkas gjort någon och att det är därför de inte välkomnar mig med öppna armar vareviga dag. Ibland tänker jag knäppt..

Hoppas eran dag varit bra!
Och kom ihåg, pioner😎
Puss!❤️

Likes

Comments

Grejen är att jag skrev det här på facebook förut, men mitt inlägg försvann.. Så jag får skriva om allting nu. Men men! Njut💕

Hej älskling!
Jag vill berätta en sak för dig.
Jag älskar dig.
Du tänker säkert "men hallå det där vet jag redan?". Jo, men du vet kanske inte hur mycket du betyder för mig och hur mycket du har gjort för mig sen den 8 April 2016.
Du har;
- gjort mig otroligt lycklig, gett mig ett pirr i magen som jag trodde jag aldrig skulle få känna.
- tröstat mig när jag varit ledsen eller haft en mardröm.
- boostat mitt självförtroende.
- fått mig att känna mig som en prinsessa.
- fått mig att känna mig älskad, uppskattad och värdefull.
- kramat om min hand när något har varit jobbigt, och du har pratat med mig i telefon tills vi båda nästan somnat.
- tagit hand om mig, gosat med min mage och värmt mig när jag haft ont i magen.
- gett mig hopp inför min framtid, du har gett mig mål för mitt liv.
- fått mig att känna mig trygg när jag blivit orolig eller rädd.

Du är min klippa, du står kvar med mig när det blåser. Du gör mig så stolt, och du är så duktig i allt du gör! Dig kan jag alltid lita på, dig kan jag alltid gå till om jag behöver. Du är alltid där och lyssnar, oavsett om du halvsover eller inte.


Ett kärleksbrev till Oliver💖

För att kunna förstå hur mycket jag älskar dig, det är omöjligt. Jag begär dig hela tiden och jag vill aldrig vara utan dig. Varje vaken minut är en ständig nedräkning till hur långt det är kvar tills vi ses igen. Varje sekund jag är med dig så är jag hemma. Varje kyss du ger mig är underbar. Jag är dålig på att uttrycka det här, men aldrig har jag blivit så kär så snabbt i någon, och aldrig har jag velat vara kvar så mycket som med dig. Aldrig har jag blivit behandlad så som du behandlar mig; villkorslös kärlek, tillit och respekt. Ingen har någonsin stannat upp och frågat vad jag tänker på när jag ser bekymrad ut, ingen har någonsin frågat mig hur jag mår, ingen har någonsin fått mig att känna mig som en prinsessa, och allt det här gör du, som om det vore den mest vanliga sak att göra. Det är en självklarhet för dig. Och jag vet att jag inte är så bra som jag vill vara på att uppskatta dig och ge tillbaka allt jag får, men jag jobbar på det. Varenda dag. Jag vill verkligen att du ska känna som jag, att du aldrig haft bättre och att det inte blir bättre än såhär. Jag vill att du vet att jag kämpar varje vaken minut med att komma på sätt eller våga säga att jag älskar dig, att visa min uppskattning och att fråga hur du mår. Du är bättre än jag på att öppna dig om dina känslor, och det är jag så glad för! Att ingen hann fram och förstöra dig. Jag var förstörd, men du pusslar ihop alla mina skärvor bit för bit, och du får mig att våga och vilja visa mina känslor, öppna upp mig själv och vara precis den jag är. Du får mig att utvecklas till det bättre. Jag trodde (och har alltid trott) länge att det bara var på skoj allting, när du ville träffa mig och så. Jag var så jävla osäker på mig själv och jag mådde så dåligt över det, just för att jag tänkte "nu kommer den här killen som verkar så jäkla bra, säkert bara skratta mig i ansiktet när jag fått känslor för honom och säga att allt var på skoj". Men ju mer tid vi spenderade tillsammans desto mer kändes det äkta. Jag vet att det är äkta och jag vet med all säkerhet att det kommer vara du och jag för alltid. Jag är så villkorslöst kär i dig och jag älskar dig mer än någonting annat på denna jord. Jag är med dig för att jag förväntar mig en familj, ett hem och att vi ska åldras tillsammans. Jag förväntar mig resten av mitt liv med dig, och jag tänker göra allt för att det ska bli verklighet!
Jag älskar dig så mycket Oliver, världens bästa pojkvän
💖💖


Det är med dig jag planerar min framtid, det är dig jag tänker gå till graven med, skaffa barn, hund och bostad med. Det är dig jag vill skapa en framtid med.


Världens finaste du.
Jag hoppas att du har en bra helg nu så ses vi på söndag! Jag älskar dig så mycket.

Det skulle vara en flipagram men den var för lång.. Älskar dig mest baby!❤️

Likes

Comments

Instagram@liinaakarlssons