Sitter och ser på Batman med S och L just nu. Det var superbra pris på Coops godis (1,90:-/hg) så vi sitter och mumsar på godis, dricker trocadero och bara myser.

Började på mitt andra sommarjobb i måndags. Jag städar 7-12 varje vardag, så jag lär gå och lägga mig alldeles strax!

Glöm inte bort min frågestund där nere 👇

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det blev väl en cirka 1 månads bloggpaus för mig. Förlåt för det. När man väl påbörjat ett uppehåll så är det lätt att glömma bort att komma tillbaka. Men här är jag!!
Kan sammanfatta dessa veckor som varit med jobb, romantisk helg i Stockholm, stuga och Umeå. Och såklart Pokémonjakt.

Vem har missat Pokémon Go? En mobilapp som gör en beroende och tävlingslysten. Men det spelar ingen roll tycker jag, eftersom att detta får ungdomar, barn och även vuxna att komma ut och röra på sig.

Som plåster på såren för min frånvaro så håller jag en frågestund.
Svarar på alla frågor som kommer, kanske i video. Men det måste vara minst tio frågor annars struntar jag i det. Puss och kram

Likes

Comments

Träffade en förbannat fin människa tidigare idag vid namn Sara. Vi bara pratade i sammanlagt 150 minuter innan det var dags för mig att tillsammans med mamma, min syster, mormor och bonusmorfar åka till Västanåfallet. Tänkte ta lite fina bilder men min telefon dog ju såklart just då, men men så kan det vara.

Efter det så drog vi till en fin badstrand och badade. Har ingen bikini(har inte hittat en bra överdel till rätt pris i min storlek) så fixade en nödlösning. Bh och min syrras badshorts. Det dög och jag tog mitt första dopp.

Likes

Comments

Insåg nyss att jag inte har bloggat om min stockholmsresa det minsta, shit.
Jag fixar ett litet bildspam som kommer upp på bloggen i morgon så kom gärna förbi och kika då. Det kommer upp vid 12.00.

Idag har det då varit midsommarafton och jag samt min mamma och syster åkte upp till Murberget och firade med fika tillsammans med min mormor och bonusmorfar!
Befinner mig för tillfället i en matkoma eftersom att middagen vi åt var så himla god och man ville ha allt som fanns att välja på.
Annars så har dagen varit lugn, har bara chillat och nu tänkte jag hämta min trocadero som står i kylskåpet och mina backonchips och kolla på Supernatural.

Likes

Comments

Enligt 2013's statistik var Sverige det fjärde mest jämställda landet i världen.
"Men det är ju superbra", javisst är det så.
"Då kan vi ju fokusera på de sämre länderna", ja men..
"Sverige är ju superbra varför inte acceptera landet som det är nu?", sakta i backarna, ptrrooo som jag skulle sagt om jag befann mig på hästryggen. Sakta ned. Att det ens finns statistik över en sån självklar sak som jämställdhet är problem nog. Vi lever alla i ett patriarkat och kom nu gärna och säg: "suck så är det inte alls, jag kräver bevis!!!111"
För bevis är precis det jag tänker ge er.Jag är 16 år gammal, lika gammal som min bror. Vem tror ni får vara ute längst på kvällarna, vem oroar sig våra föräldrar minst för om vi inte hör av oss? Jag tror att vi alla kan hålla med om att det är min bror som är svaret på dessa två frågor.

Mörkret och staden är inte säker om kvällarna, för vem vet vem som kan anfalla och göra "gud vet vad" med oss kvinnor?
Min bror följer även med sina tjejkompisar till dörren på kvällarna och blir kallad en gentleman. Tolka mig inte fel, jag tycker att det är väldigt fint av honom, men han ska inte ens behöva vara där. De tjejerna ska kunna gå hem själv utan att vara rädda, utan att deras föräldrar ska vara oroliga.

Är det såhär det ska vara tycker ni? Visst, vi kvinnor är också lite bov i allt detta som jämt och ständigt kallar varandra för förnedrande ord som kanske gör att andra tycker att det är minst lika okej.

Men guys, lets be honest. Vilka är det som rör oss på de ställen vi inte vill ha era händer? Vilka är det som blir så upphetsad av en urringning och korta kjolar att ni bara måste våldta? Vilka är det som blir kallad kung efter ett samlag och som blir coolare desto fler han bangat? Vilka är det som lägger ut magbilder men så fort en tjej har urringat på sin instagram så blir hon kallad slampa och "har brist på självrespekt?"

Hut kan ni inte se hur detta är ett problem? Det finns olika perspektiv, det finns olika berättelser och ingen är densamma.
Kvinnor våldtar, javisst. Kvinnor misshandlar, 100% korrekt. Endel säger även att det finns stora mörkertal bland kvinnobrott, självfallet. Men hur många kvinnor mörkar ned det som hänt dem för att männen som plågat dem inte blir dömda vad de än gör?

Tänk på detta en stund, snälla.

Likes

Comments

Skolan är slut och jag vet inte alls vad jag känner just nu. Det är lite sorgligt att ha behövt säga hejdå till klassen och lärarna. (Vissa lärare tycker jag om så himla mycket)

Sommaren är här i alla fall och den är sönderplanerad. Jobb, Stockholm, stugan och stadsfesten är vad typ hela sommaren består av.

Likes

Comments

Har rensat ur mitt skåp i skolan idag... Ganska tragiskt ändå att slänga papper, mappar osv från senaste året. Endel grejer fick följa med hem som till exempel mina SO-anteckningar och provresultat. Men nu är det tomt i skåp 390.

Var ute i stallet tidigare och hade ett ganska schysst dressyrpass på Mojje. Han har tappat ganska mycket muskler på senaste så han fick ta hjälp av en snodd för att det skulle gå lättare för honom. Han tappade väldigt mycket ytterbog på volten men jag lyckades få till det sedan. Både han och jag var svettiga efter passet och det var inte bara pågrund av värmen

Likes

Comments

Jag har inte bloggat sedan den 26 maj, vilket jag inser såhär i efterhand är en ganska så lång tid.

Jag har bara inte varit fullt emotionellt stabil och kommer nog inte vara det på länge heller. Men det funkar, jag har börjat inse att det bara är att fortsätta framåt, trots motgångar.

Var jättepeppad på att sitta upp på Nela igen i onsdags. Passet gick förövrigt superbra så jag bestämde mig för att anmäla mig till ridskolemästerskapet som var idag.
Kan ju säga på en gång att det såhär i efterhand inte alls var en sådan bra idé. Damen hade en av sina sämre dagar och vägrade gå framåt överhuvudtaget. Hon började stegra, slänga sig och vägra hinder. Så med en dålig framhoppning så vägrade hon ut sig på första hindret. Kändes väldigt surt men jag är faktiskt glad över att jag ändå lyckades få henne över ett 80räcke på framhoppningen. Dressyren gick lite bättre men inte mycket. 43% och det duger för det humöret hon var på. Även här höll hon på o stegra och bocka på framridningen men skötte sig bättre under själva tävlingen.

Missnöjd, men nöjd samtidigt. Det var Endel personer som kom fram efteråt och sa att jag varit superduktig som en lyckats få henne att hoppa ett hinder, sitta kvar när hon vägrat/bockat/stegrat samt att jag lyckades rida ett dressyrprogram.

Nästa gång går det bättre, förhoppningsvis för oss båda

Likes

Comments