Första bilden är från då jag & Anna var på Gröna Lund förra sommaren. Andra bilden är från i helgen då SSU bjöd på lunch på innergården i stan. Tredje bilden är på grannkatten som alltid springer fram så fort man går ut.

Hej! Var på kurs i helgen och det var faktiskt askul. Vi fick genomgångar om feminism, antirasism, viktiga begrepp (ex. solidaritet, patriarkat, förtryck, struktur m.m.) och ha diskussionsövningar m.m. Det var verkligen jätteroligt och lärorikt. Kursen var bara i Sundsvall så behövde bara ta en 30-40 minuters lång bussresa dit och hem.

Nu är det i alla fall en ny vecka och inte lång tid kvar tills jag får sommarlov. Har 1 prov, en redovisning & två inlämningar kvar. Sen så är jag i stort sett klar tror jag. Missade förresten nationella i matte idag. Hade sån grov mensvärk imorse så kände verkligen inte för att dra och försöka fokusera på matte när jag har ont.

Har spenderat hela morgonen i sängen, sen efter jag hade käkat frukost så började jag städa lite på rummet och har nu kört två tvättmaskiner och har en igång nu sedan är det bara 2 kvar. Sitter och pluggar historia mellan varje gång jag måste gå ner och hänga tvätten, går förresten superbra! Har världens flyt och förhoppningsvis blir jag klar med inlämningen idag så att jag kan ta det lite lugnt i helgen.

Måste fortsätta med det här nu, hörs senare!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

1: 24e maj förra året då jag blev överraskad med Gröna Lund 2: Från igår hos morfar 3: Fotade med Nadja på Fagerstranden

​​Hej! Äntligen fredag och jag ska snart åka iväg hem till pappa för att han fyllde 46 år igår, så han ska firas. Efter det så vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Kanske borde plugga lite. Imorgon och på söndag är det i alla fall kurs, sedan på söndag kväll måste jag dela ut reklam. Angående det så ska jag skicka iväg ett meddelande till min arbetsgivare om att jag vill säga upp mig. Känner mig ganska klar med att dela ut reklam för sån kass lön sedan mitten på januari tror jag. 

Ska fortsätta fixa mig nu åsså skriver jag väl mer någon annan dag. Hörs! 

Likes

Comments

Hej! Sitter just nu i skolbiblioteket med Ida och pluggar. Har engelska om 10 minuter, sen naturkunskap och efter det så slutar jag.

Skulle ju berätta om alla planer framöver, eller planer och planer. Det som står på schemat.

Denna vecka så är det spanskaprov, bokseminarium i svenska, läxförhör i samhällsekonomi & deadline för naturinlämningen. Jag gjorde ju klart inlämningen i natur igår, men har suttit och finslipat den lite efter att jag pratade med min lärare.

På fredag runt 18:00 så ska jag fira min pappa och på lördag & söndag är det kurs i stan. Är med och sitter i SSU Timrås styrelse så kändes som att det var dags att gå ettan, vilket då är första delen av grundkursen.

Nästa vecka så är det nationella i matte hela onsdagen. Har prov på hela kapitlet i samhällsekonomi på torsdagen och deadline för inlämning i historia på söndagen. Veckan efter det, alltså sista fullständiga skolveckan innan sommarlov så har jag presentation i engelska på onsdagen och sedan utflykt med hela samhällsprogrammet på fredagen.

Samtidigt som det är sjukt mycket som är planerat och även en hel del som vi kanske inte ens fått i uppgift att göra än så tycker jag att det är kul med att ha mycket att göra. Den 10e juni, tror jag, så får jag sommarlov och det ska bli så sinnessjukt skönt.

Måste fortsätta med att plugga nu när jag ändå har ett jävla flyt. Hörs!

Likes

Comments

Bilder från en av alla promenader under den senaste tiden.

Hej! Längesedan jag skrev ett vanligt blogginlägg bara. Blir ju enformigt och tråkigt att bara skriva lite då och då, endast då jag har något som jag vill yttra mig om.

Idag är det i alla fall måndag och jag hade ont i huvudet imorse så jag stannade hemma från skolan för att vila upp mig så att jag kunde lägga så mycket tid som möjligt på att göra klar en inlämning i naturkunskap. Den vart skit och firstclass fuckar. Men jag orkar verkligen inte lägga mer tid på det, de får bli som de bli.

Har massa saker planerat nu framöver, men berättar mer om det senare. Det är mestadels skolsaker, men även annat. Nu måste jag springa upp och byta om, ska ut och gå. Hade!

Likes

Comments

Ni är bästa vänner på Snapchat. Siffran som visar hur många dagar ni snapat är den viktigaste siffran du vet, den får inte försvinna. Då kan ni lika gärna sluta prata. Ni likear varandras bilder på Instagram och ni puffar varandra på Facebook. Ni kommenterar hur snygg och grymma ni är på varandras bilder på alla sociala medier ni kan komma åt. Kanske du till och med postar något om han eller hon på Jodel? Du kallar dina bästa snapvänner för bästa vänner. Du kallar dina mest trogna följare på Instagram för dina vänner. Du puffar, likear, kommenterar och snapar. Men säger du någonsin hej i verkligheten om ni ser varandra på stan eller köpcentret? Nej, för ni känner ju inte varandra. Ni har en spökrelation. Vi är en spökgeneration.

Man säger att dessa appar gör det enklare att kommunicera. Att man ständigt kan hålla koll på vad folk gör, vart alla är, vem din crush eller bästa vän är med m.m. Men riktigt så är det inte. Sociala medier och "kommunikationshjälpmedel" är bara skit. Det förstör det som skulle kunna vara äkta. Alla sitter bakom en skärm och skriver något som dom kanske inte skulle säga, känna eller ens tänka om personen var precis bredvid. Vill du inte ha något mer med personen att göra så behöver du inte säga det till den, du kan bara sluta svara på snapsen och blocka han eller hon överallt på t.ex. Instagram, Facebook and so on, so on. För du kommer ändå inte träffa personen i verkligheten. För det har ni aldrig gjort tidigare.

Jag skulle vilja ta bort allt. Instagram, Snapchat, Facebook, Jodel, Kik osv. För att då kommer man endast kunna kommunicera i det riktiga livet, där det inte finns något att gömma sig bakom. Där man kan prata och vara med känsla. Där jag måste förklara mig. Där jag måste ta en diskussion. Där jag inte kan stänga av för att jag visar en mänsklig känsla. Där det är äkta.

Men vad skulle hända om jag & endast jag i min sociala krets raderar allt? 1. Jag kommer tappa den så kallade vänskapen och kontakten med de jag har kontakt med på de medierna jag är aktiv på. 2. Jag kommer leva i utanförskap. 3. Jag kommer säkert känna mig tvungen att ladda ner apparna igen. Fast å andra sidan så tär det på än, bryter ner än bit för bit när någon öppnat men inte svarat. När någon likeat någon annans bild men inte din. När du ser dina vänner tillsammans utan dig. När du ser killen eller tjejen du gillar tillsammans med någon annan. När du kollar någons My Story och bara klickar förbi allt som du kanske inte blev inbjuden till.

Kommunikation via sociala medier är som skådespeleri. Jag kan lura i vem som helst, till och med mig själv att det jag och den jag pratar med är något som är speciellt och kommer vara för alltid. Men sen en dag när det inte är lika spännande så behöver jag eller hen bara blocka och snapa någon ny och säga samma saker till han eller hon. Men det är aldrig äkta. Det är bara samma gamla visa, bara en annan människa.

Vi och tanken av oss är bara en skuggbild av vad som egentligen kunde vara. Något som finns men samtidigt inte. Spökrelation & spökgeneration. Det är vad vi har och är.

Likes

Comments

Jag går inte till skolan varje dag för någon annans än min egen skull. Jag tar igen den tid jag valde att kasta bort på att bara ligga i sängen och kolla alla sociala medier om och om igen, jag tar igen de studierna jag valde att skjuta upp.

Under ett helt år så känner jag att jag kommit så långt med mig själv, jag har utvecklats så mycket på insidan och jag är så stolt över mig själv som fått kontroll över mig själv och mina studier. Jag går på lektionerna, är aktiv på lektionerna, lämnar in allt i tid, skjuter inte upp några läxor tills “senare”, jag skriver ner och kommer ihåg inlämningar och prov. Jag får betyg som jag känner mig nöjd med.

Vem hjälpte mig att komma såhär långt? Jo, det var bland annat jag själv. Jag tog det stora beslutet att hoppa av och gå om första året i gymnasiet. Den som hjälpt mig är även en 400 kronors dyr bok och en hel del kollande på Orka plugga på YouTube. Jag har skrivit ner allt jag lärt mig om hur man ska förstå sig på betygsystemet, hantera lärare & klasskamrater, olika studietekniker, hur man skapar en slags motivation och hur man pluggar inför prov. Jag känner att jag har hittat de metoder som är bekväma för mig. Jag tycker det är roligt att plugga och att få något bra utifrån all tid och energi jag faktiskt lägger på att försöka lyckas. Det var jag själv som hjälpte mig själv att hitta viljan och motivationen till att åtminstone försöka.

Jag vill inte sitta där i slutet på gymnasiet med betyg jag inte är nöjd med. Jag menar inte att det är har varit lätt att komma till det här tillståndet, att känna mig nöjd och stolt över mig själv och mitt presterande i skolan. Jag betalar ett år extra i skolan. Men det är de värt, tycker jag idag.

Likes

Comments

Jag har enligt mig, läst världens bästa ungdomsbok.

Den är bäst enligt mig för att det är en sådan djup och berörande kärleksberättelse om hur det känns att vara olyckligt kär. Om hur man försöker gå vidare men inte tar sig längre än till sängen, med tårar rinnandes ned för kinderna och känslan utav att hjärtat sakta går sönder inom än. Om att precis då man tror sig ha lyckats gått vidare, så finner man sig själv på punkt noll igen.

Likes

Comments

Tjena! Är ny här på nouw, vet ingenting om bloggportalen eller vad det är för typ av människor som använder sig utav nouw. Men vad spelar det för roll? Är i alla fall pepp på att börja blogga igen, och det gör man ju på bästa sätt genom att joina en ny bloggportals bloggregister.

Jag heter Felicia Karlsson, kallas för Flisan, Fislisan, F.K eller Karlsson. Är 17 år, 3 månader och 1 dag. Bor i en förort utanför Sundsvall. Har 4 syskon - storasyster 93a, storebror 95a, lillasyster och lillebror 04or. Mina två äldre syskon är mina helsyskon, alltså har vi tre samma mamma och pappa. Min lillasyster har jag endast samma pappa som och min lillebror har jag samma mamma som. Jag bor mestadels hos min mamma. För att det är närmare till skola, kompisar och jag trivs bättre här.

Jag går första året på gymnasiet, går alltså om ett år. Det är p.g.a. jag gick på en skola jag inte trivdes på alls, var sjukt omotiverad till skolan och allt som hade med skolan o göra. Så det slutade med att jag hoppade av efter en och en halv termin, gjorde omval och kom in på en kommunal skola istället. Det är absolut det bästa beslut jag tagit!

Jag tycker om att läsa, åka slalom, plugga, vara med kompisar, lyssna på musik och ta't lugnt.

Vi får se vad jag bloggar om, tänker inte ge några falska förhoppningar för det blir ändå aldrig som planerat när jag startar en blogg. Det blir som det blir helt enkelt!

xoxo, skoja, vi hörs!

Likes

Comments