Header

Förra veckan gick förbi så snabbt, men samtidigt gjorde jag inte så mycket. Target och the Counter med Molly, var på kickboxning med min vmamma som vi brukar göra på onsdagar, hade class på Stanford i torsdags som vanligt, var på IEP möte i fredags, fro-yo med Evve och Veronica, Ikea i lördags och lunch/middag i söndags med Veronica och nya svenskar. Denna veckan är mina vföräldrar i Seattle under ons-Tors för en konferens så mitt schema kommer se lite annorlunda ut, har au pair möte imorrn och ska troligtvis äta brunch med några svenskar.

Vet inte hur mycket man har hört om det i Sverige, men det är även en stor brand i olika delar av Cali, men det största är nordost om mig. Just där jag bor har vi bara haft väldigt mycket rök i luften och man har verkligen känt lukten av rök. Just nu är det borta här, har inte varit inne i sf men där har det varit så under en längre period än här. Min vmammas mamma, syster och barnens kusiner bor 10miles från där branden är så dem va på standby för att kanske få evakuera men tack o lov behövde dem aldrig det!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Kontraster är ett ord som verkligen kan beskriva denna helgen, från regn och "kallt" höstväder i Seattle till 27grader och sol i sf på mindre än 5h. Hur mycket jag än må älska solen och värmen här i Cali så var det skönt med lite omväxling om än bara för en helg.

I fredags slutade jag vid 9 på morgonen och tog mig efter det mot flygplatsen där jag mötte upp T. Flyget tog mindre än 2h och vi landade i Seattle vid 3. Den eftermiddagen/kvällen bestod av att upptäcka west Seattle innan vi efter maten gick tillbaka (men vi stannade självklart för att köpa glass). På lördagen efter förseningar, att vi gick fel och ett löppass senare tog vi en sträcka som skulle tagit ca1h på 40min till färjeterminalen. Bra gjort ändå tycker jag. Vi gick till space needle, vi åkte på en duck-tour, besökte original Starbucks, var på pike market och fick den rätta Seattle upplevelsen genom regn halva lördagen!

En av dem bättre helgerna här helt klart och Seattle är en stad jag kommer åka tillbaka till! Men nästa gång på en greys anatomy tour..

Själv förbereder jag mig själv mentalt för ett gråtkalas med start imorgon. Både molly och evve åker hem denna veckan så det kommer bli så sjukt jobbigt och tomt här 💔

Likes

Comments

Helgerna är över alldeles för snabbt numera... men tiden går väl fort när man har roligt!


I fredags kom Molly hit och myste med mig (läs: vi käkade glass) På lördag lunch åkte jag till sf med Molly där vi mötte upp T för att spela minigolf. Vi gick till Urban putt, det var så roligt! Sedan käkade vi pizza o bara snackade vilket va väldigt mysigt. Sedan åkte jag & Molly hem till henne för att göra oss i ordning för senare åkte vi med Veronica o Evve till sf! Superbra dag som slutade i lite kaos men jaja. Sov även hos Molly men blev utkickad vid 10.30 då hon skulle på hike haha Men det gjorde inte mig nått för jag åkte till T. En slapp dag som började med brunch (kl.1pm..) och sedan upptäcksfärd i Oakland!

En superbra helg helt enkelt! Nu är klockan 8.40 och jag väntar på Molly som kommer hit snart för ännu en myskväll! Älskart men hon åker hem om mindre än 2 veckor...💔💔

Likes

Comments

Antal dagar är nu uppe i tre siffrigt...!!!

Sitter just nu i soffan och alla barnen halvsover bredvid mig. Har jobbat många kvällar det senaste på grund av att min vmamma har börjat plugga samt många möten/event som vföräldrarna har varit på. Men jag gillar ändå att jobba kväll, det är den lugnaste tiden på dygnet och man kan slappa (när A väl har somnat...) Han sover dåligt på nätterna just nu, tror han håller på att bli förkyld :(
Det är numera höst med ca 25 grader här, helt ok ändå haha

Annars så var jag med T i lördags och i söndags var jag med Evve och en ny tjej i sf vilket var väldigt roligt! Vi shoppade och åt på cheesecake factory's rooftop servering, vilket btw var så varmt och man fick känslan av storstad i "lilla" sf.

På torsdag börjar min kurs på Stanford så jag har pluggat inför den, ska bli kul ändå! I helgen ska jag va med Molly och T bland annat.

Många tankar just nu, min vmamma frågade mig om jag hade tänkt på förlängning överhuvudtaget. Ja, det har jag men det är svårt. Jag kan antingen stanna kvar här vilket jag absolut skulle kunna göra för jag trivs såå bra. Men å andra sidan skulle det vara kul att se något annat, men då skulle jag vara tvungen att lämna dem... det tar emot speciellt eftersom jag har A som jag tar hand om 80% av tiden och jag älskar det.. Jaja tur att jag har ett tag på mig att tänka över detta!

A tappade sina framtänder för ett par dagar sedan, alltså har ni sett någon sötare?? 😍

Likes

Comments

Godmorgon Sverige! Liksom de flesta helgerna har även denna varit full rulle. Jag jobbade sent i fredags men barnen somnade vid 8 så då var även jag off, så skönt! I lördags jobbade jag ett par timmar på morgonen för att sedan åka till mitt lcc möte. Denna gången hade vi scavenger hunt i Palo Alto, det var faktiskt kul. Efter det åkte jag med T till Santa Cruz, åt funnel cake - (totally overrated btw..) På kvällen var jag med Evve, Veronica och Molly vilket som alltid är så kul, men både Evve och Molly åker hem om några veckor... 😭 Kom hem sent och fick inte så många timmars sömn innan jag i söndags åkte med Molly till Hillsdale mall där vi gick runt i affärer och åt lunch på the counter (stamgäster??) Efter det åkte Molly vidare och jag åkte till Oakland för att träffa T. Vi hittade en jättemysig park där vi gick runt, åt glass och hittade sedan en ny biograf som hade soffor istället för biostolar, ett fenomen jag tycker Sverige borde ta efter!

Efter sömnbristen i helgen kände jag för att somna med barnen när dem somnade i soffan för nån timme sedan.. så ska strax lägga mig, godnatt från cali! Här är lite blandat ifrån veckan

Likes

Comments

Tekniskt sett är det imorgon, men för er i Sverige är det redan den 12:e så det går bra ändå. Tänkte sammanfatta vad jag har haft för mig dessa månaderna i usa i bilder!

 • NYC & training school
 • Los Angeles, Disneyland & California Adventures
 • Santa Barbara
 • Yosemite
 • Santa Cruz
 • Trips to San Francisco & Dolores Park
 • Pinnacles national park
 • Shorline Amphitheatre x2
 • North bay & Stinson beach

Är så glad över att jag har hunnit med så mycket under hyfsat kort tid ändå. Jag har även:

 • Hoppat fallskärm
 • Åkt x-antal gånger till IKEA
 • Sett solar eclipse
 • Varit på min första baseball match
 • Firat 4th of July
 • Åkt till Fairfield och Jelly belly factory
 • Träffat människor som blivit min andra familj

Alltså jag är så glad och stolt över mig själv att jag tog steget att åka hit! Äventyret fortsätter och jag är så taggad på vad som kommer!! Här är lite smått och gott haha

Likes

Comments

Ett inlägg på en söndag? Jajamän!

Jag och Molly bestämde oss väldigt spontant för ett par dagar sedan för att hoppa fallskärm...
Japp, ni läste rätt haha Så idag körde vi till Novato där vi började med att skriva på 19 paragrafer med olika formuleringar om hur "vi går med på att eventuellt dö/skada oss, men vi kommer inte att stämma er för det" Kändes väldigt surrealistiskt.

Var faktiskt inte så nervös förens vi var uppe i luften, i ett plan som knappt rymde oss fyra + piloten. Molly ville hoppa först så när hon hade hoppat kom min panik Hahha Det värsta var att hoppa ur planet sen var det sååå roligt alltså gör lätt om det! Man ser ju inte klok ut med vinden i ansiktet men tusan va häftigt det var! (Hela videon fick tyvärr inte plats..)

Likes

Comments

"My child has autism, what's your kid's superpower?"

Att komma som 18 åring till ett nytt land och i princip inte känna någon var läskigt, spännande och otroligt lärorikt. Att komma till en familj där jag ska ta hand om ett barn som har autism kändes likadant. Jag visste inte riktigt vad som väntade mig, men jag var beredd att göra de justeringarna och lära mig det som var nödvändigt för att jag ska kunna stötta honom fullt ut.

Autism varierar och uttrycker sig inte på samma sätt hos olika individer, detta innebär att man inte riktigt vet vad man kan förvänta sig när man möter en ny person med autism. I mitt fall visste jag att han inte var verbal och att han kognitivt sett kan jämföras med 2 åring, i en 6 årings kropp.

Visst, dagarna ser lite annorlunda ut och jag måste justera våra aktiviteter. Vi kanske är i parken i 30 minuter istället för 1 timma då han skulle ha tröttnat. Vi kan inte sitta och kolla på film för att varva ner utan det är full rulle tills han slocknar. Jag måste be dem andra barnen att sänka ljudvolymen för att det blir för högt för honom. Vi kan få ändra planer i sista minuten för att något slår slint och allt blir fel för honom. Men vad gör det?

Detta spelar ingen roll i det stora hela, man lär sig individens triggers och vad som får dem att lugna ned sig, precis som med vilket barn som helst.

Hur ska jag kunna kommunicera med honom om han inte är verbal? Jag får helt enkelt hitta ett sätt, lära mig hans tecken och avläsa hans kroppsspråk. Jag får helt enkelt lära mig att lyssna på ett annat sätt.

Vissa dagar och stunder är kaos och ALLT blir fel för honom. Andra dagar och stunder flyter allt bara på. Jag säger inte att det är lätt, men jag skulle inte vilja byta det mot något annat bara för att det skulle vara "lättare" för då skulle det vara svårare på ett annat sätt. Varje dag är annorlunda och utmanande, men samtidigt är varje dag så kärleksfull och givande.

Stunder där han skriker fullt ut och det finns ingenting jag kan göra för att hjälpa honom, kan inom minuter bytas ut mot skratt. De under bara stunderna när vi har ett danceparty och han skrattar högt eller när han springer till dig för att pussa och krama dig. Det är dessa kontraster som gör att jag älskar livet som au pair till denna underbara unge. Stunder där han känner av att jag är ledsen och då kramar mig en hel eftermiddag.

Jag förnekar absolut inte att det är tufft och utmattande, ibland känner jag mig så hjälplös och trött när allt slår slint och ingenting hjälper. Men dem stunderna där han är glad, skrattar och kramar dig - jag skulle inte byta detta mot någonting. Man kan inte bara få de positiva och bra stunderna, men de sämre stunderna får mig definitivt att uppskatta de bra stunderna så mycket mer och jag får då ny energi samt lycka.

Detta är mitt liv här och jag har definitivt fått testa mitt tålamod. Men han har lärt mig att vara mer tålmodig, jag har utvecklats av dem nya sakerna jag har fått lära mig om och av honom. Så till au pairer som skräms av och tvekar på att åka till en familj som har ett barn med special needs- just do it, you'll grow as a person and you'll get so much back❤️

Likes

Comments

Sommarlov i all ära, men från ett annat perspektiv så är det väldigt skönt att skolorna är igång igen så man kan börja komma in i rutiner! Detta innebär att jag jobbar från 7-9 varje morgon och sedan är jag ledig fram till ungefär 2, det är senare vissa dagar och tidigare andra beroende på när de slutar skolan. Med skola och alla aktiviteter går veckorna jättesnabbt..

I fredags slutade jag tidigt så Evelina hämtade upp mig så åkte vi till stanford mall och kollade runt innan vi mötte upp Veronica för att äta i downtown Menlo park. Vi hittade en jättemysig italiensk restaurang så det var jättemysigt, efter det åkte vi och köpte froyo! Sedan åkte vi hem för att göra oss i ordning innan vi hämtade upp Molly och åkte in till sf. Slappade sedan på lördagen innan jag jobbade hela eftermiddagen/kvällen, lyckades få alla att somna så jag kunde kolla serier innan föräldrarna kom hem. Igår var jag på en hike med T i pinnacle national park som ligger typ 2h härifrån, det var såå varmt ca 40 grader.. vinden kändes som när man öppnar en varm ugn och luften kommer som en varm vägg.. men det var kul!

Just nu är jag ledig i 2h till innan barnen börjar komma hem, så ska bara slappa! Skypade precis med Marre för att smida planer.. är sååå exalterad!! Godnatt från cali

Likes

Comments

Hallå hallå! Idag var en speciell dag här i Amerikat då en solförmörkelse ägde rum haha Här på västkusten gick den direkt över Oregon men vi kunde se den här vid strax efter 10 i förmiddags. Vi hade inga glasögon så vi kollade på datorn till en början men precis innan 10 så fick vi låna grannens glasögon så vi turades om att kolla, det var cool ändå och C samt I tyckte det var spännande. Fick innan många frågor om hur det gick till och varför man inte fick kolla utan glasögonen så efter mina förklaringar kollade vi även på videoklipp så dem fick se animeringar också, så dem verkade tycka det var intressant ändå!

Annars så har jag varit på min första dejt här hahah och det slutade med att vi spontant hamnade på en min första (och troligen sista) baseball match på AT&T park, alltså jag tyckte matchen var väldigt tråkig ändå... händelselös haha Men vi fick biljetterna av en man som vi mötte i sf så det var väldigt spontant sådär en halvtimme innan matchstart! Men känner ändå att det var något som jag vill ha gjort så på så vis var det kul. Såg även Spiderman: Homecoming i lördags, inte en toppfilm men helt okej enligt mig.

Imorgon mjukstartar äntligen skolorna för barnen vilket ska bli så skönt, dels för att jag gillar mitt schema då men också för att dem blir av med så mycket energi och jag behöver inte underhålla 3 barn med olika viljor dag in och dag ut hahah På tal om skola så anmälde jag mig till en kurs på Stanford i september, det ska faktiskt bli väldigt roligt!

En sak som jag tänkt på här men inte innan jag kom hit (skrev lite om det för några veckor sedan) är att om en liten sak här gör att man blir osäker eller ledsen så förhöjs den känslan. Om samma sak hade gjort mig ledsen tex i sverige så hade jag varit lite nere, men här så känner jag att andra tankar blandas in undermedvetet så som saknad m.m. Inte hemlängtan känner jag inte men saknad av familj och vänner även fast jag pratar med dem hela tiden haha ❤

Kom precis hem från mitt LCC-möte så nu ska jag sova, godnatt sverige 💤

Likes

Comments