Dom här hjulen är bra, må bästa farkost vinna!

Likes

Comments

Nu är vi tillbaka efter påsklovet och jobbar hårt med uppgifterna till teknikåttan.
Nu taggar vi inför teknikåttans tävling på Torsdag den 27/4-17!

Likes

Comments

Kodarna jobbar för fullt med pluspluskoderna inför teknikåttan. Första koden gjorde dom utifrån att det stod plusplus på ena sidan av bitarna, men på tävlingen kommer det inte med säkerhet stå plusplus på bitarna så den koden fungerade inte. Kodarna har jobbat för fullt med att lösa problemet och har nu gjort en kod som består av endast två färger vilket ger oss fyra pluspoäng.

Så nu när kodarna har fått mer tid så har dom kopierat ut schackbräden för att öva på så att så många som möjligt kan öva samtidigt.

Nu övar dom på att avläsa koderna så snabbt och bra som möjligt och ligger med god marginal under fem minuter (på tävlingen får dom bara fem minuter på sig att avläsa koden).

Likes

Comments

Byggarna jobbar för fullt med farkosterna inför teknikåttan. Flera olika modeller är byggda och det är många bra idéer. Här nere har vi några av idéerna och skisserna till våra farkoster, men dom allra bästa sparar vi för oss själva. 

Flera olika metoder har prövats, bl.a. byggen med hjälp av plastflaskor och konservburkar mm. En av modellerna som är byggd med glasspinnar blev lite för bred och hjulen rullar inte så bra, men dom jobbar på att göra den smalare och på att få bättre rull på hjulen. 

En annan modell som har testats är en som är byggd av en petflaska med en typ av en propeller som snurrar och driver farkosten framåt. För tillfället är inte propellern tillräckligt stark för att driva farkosten, men byggarna jobbar på att få till det.

Likes

Comments

Tjenixen!

Vi är klass 8B från Karl Johans skola i Örebro. I januari fick vi göra ett tävlingstest tillsammans med många andra klasser i Sverige. Vi fick ett av dom bästa resultaten i regionen och nu ska vi på regiontävlingen i Linköping.
Vår uppgift nu är att:


Bygga en farkost. Den ska kunna ta sig igenom en speciell bana som ser ut som den på bilden nedan. Farkosten ska kunna starta själv och om man vill ha pluspoäng (som vi vill ha) ska farkosten kunna stanna inom ett visst område.

Göra ett kodsystem med plusplus bitar i olika färger. Då ska vi med hjälp utav plusplus bitar kunna beskriva för varandra vart schackpjäser står på ett schackbräde, utan att prata.

Fyra st i våran klass ska bli mer säkra på naturorienterade ämnen då dom på regiontävlingen ska delta i en typ av frågesport.

27/3-17
Idag har vi börjat vårt arbete med teknikåttan. Denna vecka kommer vi jobba extra hårt för att förbereda oss inför tävlingen. Vi har delat upp oss i grupper där vi fokuserar på dom olika delarna av tävlingen.

Kunskapsinhämtare

Från vänster: Sigrid Söderberg, Alice Sjöstrand, William Pärmerhed och Axel Holmquist

Farkostingenjörer:


Övre raden från vänster: Sofia Danielson, Klara Zetterlind, Lisa Davidsson, Tim Kennett, Ludwig Jorman Borgholm
Undre raden från vänster: Sebastian Johansson, Fideli Ellehammer, Axel Narving, Albin Saarväli, William Berggren och Olle Karpaty Wickbom.

Frånvarande på bilden: Alvin Lidén,


Kodare:

Från vänster: Elsa Hesselbom, Elsa Persson, Victoria Ceder, Jeppe Schous och Matilda Issakainen.

Frånvarande på bilden: Oskar Nylander, Lydia Bakirci, Deni Jimsher, Lotta Engström.

Bloggare:

Från vänster: Julia Månsson, Tuva Thunell, Ella Eriksson, Filippa Arenius och Saga Rönnqvist Jerlström.

Våra proffscoacher:

Per Gustafsson, Anna Hammarbäck

Likes

Comments