Idag var det en kall kylig vintermorgon, dock kändes det lite höstift ute när jag var påväg för att träffa en doktor för att ta prover. Inget allvarligt mest för att se till att jag mår bra osv.

Efter besöket åkte jag hem, åt lite mat och vilade lite. Fick däremot också ett paket hem som jag har väntat på i ca 1-2v nu.
Har köpt en Kimono som det heter från H&M och två likadana linnen fast i två olika färger.

Annars har jag vart i stan och spelade lite på Inferno online innan jag skulle börja min sista lektion som var Svenska Retorik och det vart mest en chill lektion då jag och några i klassen satt i sofforna och snacka.

Nu sitter jag här hemma med varm gosig tjocktröja som jag hade köpt förra året från Lager 157 och den är verkligen så gosig. Ska strax gå ner till tvättstugan och tvätta min stora gigantiska tvätthög och sen bara vara här hemma själv och ha lite ensamtid där jag kan relaxa, kolla lite film/serier och ha lite egen spa.

​- Bilden nedan är old but gold -

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

En kylig fredagsmorgon och äntligen är det December, månaden som handlar om vänskap, kärlek, familj återföreningar.

Månaden där man har olika mysiga stunder som t.ex Adventsdagarna, Lucia, Julafton och såklart firandet för ett nytt år.

Denna mysiga morgon vaknade jag upp vid sidan av en av dem personerna som betyder lite sisådär mycket för en. Blev väckt och sen var det dags för båda att gå som väg, han till jobbet och jag till skolan.

Typiskt mig, jag hade helt och hållet glömt av att jag tog bort en kurs från detta året och ska ha det nästa år pågrund av att jag missat för mycket och det är omöjligt att komma ikapp nu med tanke på allt annat som jag är ikapp med. Började mitt i terminen i denna skolan så alltså mitt i kursen vilket har gjort att det vart svårt att komma ikapp.
Visst det går bra i de andra ämnena men just detta (Historia) är det svårare att komma ikapp då man måste vara med från första början och hålla koll på årtalen osv.

Nu har jag rast till 10:10 och på den tiden tänker jag vara med ännu en person som står mig nära. Nämligen en av mina närmaste vänner. Sofia, vi ska hem till henne och käka lite frukost påsmetas Café som ligger på djurgården. (Blanche) Franskt creperie.

Senare ikväll ska jag nog ha lite fredagsmys med älsklingen min <3

(vet att ni saknat mig hiho)

Likes

Comments

Åsikter/ Sprida ordet
Trötta Elever, trötta pensionärer och vuxna som är helt utarbetade.
Så ser det ut i tunnelbanan kl 19:11 en onsdags kväll, en helt vanlig kväll mitt i veckan. Påväg hem efter en längtan till antingen ens sambo, ens barn eller sin säng. En vagn med så många olika personaliteter, etniciteter och religioner, alla samlade på en och samma plats där alla ska färdas åt samma håll mot sina stationer man ska av till. Den enda platsen vi människor kan vara samlade tillsammans utan att diskriminera eller kränka varandra.Visst jo det kan förekomma men det är inte lika mycket när man färdas allihopa i en och same vagn. Som att man är allihopa samlade på en och samma plats.

När man är allihopa såhär samlade så får det en att känna sig antingen trygg då det är folk i sin omgivning eller tvärtom, man kan känna sig stressad, få panik och otrygg om man har någon slags utav social fobi, som då jag har. Men under vissa tillfällen känner jag mig trygg även om jag har en slags fobi. Som t.ex skillnaden om ifall du färdas vid morgon lunch eller kväll. Vid morgonen är alla stressade till respektive skola/jobb/möte , på Lunchen är det lite lugnare då alla antingen studerar eller arbetar och sen på kvällen under rushen där alla slutar och är påväg hem är det stressande att få plats men sen så fort man åkt förbi stationerna vid stan så blir det lugnt och då märker man av hur folk runt omkring en lugnar ner sig och börjar slappna av.

Varför jag skivar detta är då för att ni ska ta en tyst stund för er själva när ni sitter i t.ex tunnelbanan eller buss. Tro mig man märker så sjukt mycket om människor och deras beteende osv. Vissa dem är envisa, vissa är själviska och andra omtänksamma. Dem tre typerna är dem tre top standards personerna det finns när man åker med kollektiv trafik.
Hur man är omtänksam är när man som frisk individ erbjuder bort sin sittplats till en pensionär/ äldre person eller någon kvinna som är gravid och dem som har funktionshinder. Men dem som ej gör så dem är själviska och bryr sig enbart om sig själv, att bara för personen satte sig ner först behöver inte man erbjuda bort sin plats för då måste man använda sin ork och energi för att stå upp och hålla i sig tills man når sin destination eller finner en plats att sitta på. De som är envisa, med dem menar jag dem som bara strävar efter att komma fram till sin destination i stress, går före andra i köerna, så fort tågdörrarna öppnas springer man in i människorna som är påväg ut då man antingen vill få sittplats eller bara känner att om man själv redan är inne så kommer tåget rulla iväg mot nästa station. Tyvärr är det inte så utan allt är tids baserat enligt en tidtabell.

Det jag försöker få fram är att ta det lugnt, vi är alla olika.
Res lugnt men säkert istället i stress och risk för att skada sig.
Tänk på andra och inte bara dig själv, om du ser någon som behöver sitta ner mer än dig. Gör då en god gärning genom att erbjuda den din plats. Om du ser något som verkar underligt som t.ex att någon har ett ovanligt beteende och du blir orolig? Ring trygghetsnumret personen kan vara påverkad av antingen alkohol eller droger. Ser du någon som är ledsen? Våga gå fram och sätt dig med personen och fråga om den vill prata.
Varje liten grej man gör kan betyda mycket för en människa.
Va älskad genom att älska.


Likes

Comments

Typiskt svensk sommar.

När man tänker på årstiden sommar så föreställer man sig oftast en varm solig dag där man bara svettas sönder och behöver ta drick pauser varje timme.
Men..?
Denna sommaren har det vart en typiskt svensk sommar.
Sol-> Regn-> Sol -> Storm~. Vädrets egna lilla humörsvängnings cirkel.

Ganska sjukt att Sverige är populärt för snabbt växlande väder.

Iallafall om ni visste hur mycket jag verkligen längtat tills denna tiden på året då det är en hel del konserter, börjar bli svalare ute och ens vardagliga rutiner slår till igen.

Jag ÄLSKAR hösten. Hösten är oftast alltid densamma. Vissa dagar kan det vara varmt och skönt andra lite blåsigt och grått tills det blir färgglatt och fuktigt. Jag verkligen älskar den känslan.
Att kunna ta på sig oversize kläder som jag verkligen är super bekväm med och som man även kan styla till så sjukt många olika outfits.
Det är det bästa jag vet.

Har fixat en hel del småjobb enkla engångs grejer så jag kan tjäna lite snabba cash och det är ganska många som frågar på sociala medier som snapchat som undrar hur jag hittar sådana jobb och jag tror att jag ska skriva ett inlägg med en massa tips om sånt.

Den här helgen har helt enkelt vart en träffa vänner helg samtidigt som jag jobbat.

Denna veckan blir det kulturevent i Stockholm.
En hel vecka med en massa musik och konst.
Ännu en favorit del på året.

Följande vecka kommer bestå av konserter, vänner och skoj.

Så håll er updated efter detta flummiga inlägg jag behövt skriva ihop för att inte verka off ahha.

XO Sash

Bilderna som bild rubrik är stående bilderna från Filippinerna och sedan mitten bilden som är en selfie togs häromdagen

Likes

Comments

Allmänt

En icke uppdaterande blogg under sommaren måste vart det tråkigaste någonsin. Vem vill inte läsa andras inlägg om vilka coola och häftiga saker dem gör under sina lov?

Fast nej. Jag vill inte skryta men jag har haft ett AWESOME lov och jag har inte delat med mig av den här på bloggen då jag inte finner någon nytta med det.

Anledningen är för att inte någon ska bli avundsjuk på vilken prinsessa jag är ( Är helt oseriös nu men ah ni förstår säkert poängen)

Med tanke på att det inte längre är lov 'Isch' så ska jag börja blogga om detta fantastiska samhälle igen och såklart sisådär om mitt vardagsliv. Men vem bryr sig egentligen om någon annans livstil? så roligt är det ju ändå inte att läsa om något som man inte kan koppla till.

HAHA .!

ANYWAYS!!!

Idag har jag vart på en jobbintervju som enbart handlar om att jag ska jobba på lördag och vara festhjälp. Fick jag jobbet? Svar ja! Så det kommer bli roligt.

Efter det träffade jag David (Yeah girls the Tumblr Guy in my pictures^^) och vi tog bara lite bilder i gamla stan och efter det fikade vi på espresso house vid hötorget. Det vart faktiskt väldigt mysigt för äntligen har jag en vän som också gillar att fotografera lika som jag gör.

Denna veckan har jag så sjukt mycket inplanerat i mitt schema så kommer troligtvis blogga om det.

Jag skriver MINST ett inlägg om dagen.


XO- Sash

Likes

Comments

Jag har en sån stor längtan till att kunna börja blogga gen men att jag inte har tillgång till min egna dator det plågar mig så. Allt jag vill är att kunna ligga i min säng kolla lite Netflix, läsa bloggar och på youtubers. Men i två månader nu har jag inte kunnat göra det. Att ha min egna "free" zone i mitt rum det plågar mig så.

Aja mitt liv är som vanligt förutom att skolan snart är över och det är dags för sommarlov och jag vet faktiskt inte hur det känns inom mig men har en sådan skum vibb i min kropp som om någonting kommer gå snett denna sommaren.
Att inte kunna spendera den med dem man är bekväm med och med dem man älskar kommer vara svårt för mig. Eller ja iallafall under 30-40 dagar. Då är jag bortrest med mamma O min familj på den sidan.

Men vad händer med alla jag har i Stockholm? Kommer vi splittras eller ej?
Att spendera ett sommarlov med ens allra bästa vänner är enligt mig en viktig del av ens vänskap. Det är under sådana tillfällen man blir som närmast.

Jag hoppas att jag fortfarande kan få behålla den starka vänskapen med dem jag ännu håller nära.
Är så rädd att förlora vissa människor då dem står mig närmre än någon annan i min familj ens gör vilket inte är så osannolikt men ja. Jag är rädd för att splittras med vänskapen.

Vad ska ni göra i sommar?

Själv ska jag åka ner till min kära mamma och vara där en vecka innan vi lyfter till Filippinerna en månad och efter det vet jag inte ens vad jag ska göra. Är så sjukt nervös. Allt jag vill är att kunna spendera min tid med dem här också. :(

Likes

Comments

Allmänt

Idag är det fredag och äntligen mini halvlov isch, en helg helt enkelt som för mig inte kommer vara en lugn helg.

Senare efter skolan idag har jag vart dum och råkat planera träff med massa av mina vänner så jag ska försöka planera in i mitt schema så jag hinner med alla idag. Men oroa er inte det gör jag alltid.
Imorgon kommer jag gå på ett möte och vad det är för något ska ni få reda på senare, men kan säga att det är ett samarbete iaf. Sen å söndag ska jag uppträda med min kör och då ska jag sjunga solo som vanligt.

Har vart mindre och kortare inlägg dem senaste dagarna då jag inte har någon dator tillgänglig, eller jag har dator men ingen laddare så jag sitter inne hos våran vaktmästare och lånar en av hans datorer för att kunna skriva med er och hålla er uppdaterade haha.

Men inget intressant har hänt sen sist och yes i helgen kommer troligtvis jag ha en photoshoot så jag har fler bilder att lägga ut.

Tagga fredagsmys idag med mina Amigos <3

PUSS OCH HEJ LINGONPASTEJ!

Likes

Comments

Allmänt

Hej din lilla sneak peak läsare <3

Idag började jag 10:45 vilket är en av mina tidigaste dagar.
Vaknar av mig själv varje morgon av att solen skiner in i mitt rum och det känns faktiskt skönt att slippa vakna till oljud.
Idag är andra dagen i rad jag gått och det känns bra, jag känner mig stolt över mig själv som kommer till skolan oavsett hur den får mig att må.

Idag blir det bara skola till ca 15:00 sen tror jag att jag bara kommer åka hem och försöka plugga, fast ska ta en sväng förbi biblioteket och lämna tillbaka tre böcker.

Får försöka blogga lite mer senare, puss och hejdå har lektion om 5 min

Likes

Comments

Allmänt

Nu har vi äntligen haft en veckas lov och för mig känns det inte direkt som någon skillnad. Däremot har jag planerat massa inlägg för framöver. Inte sånna sär vardagsinlägg om vad jag gör på dagarna. Utan mina mer stora inlägg med åsikter osv.

Just nu sitter jag på tåget påväg till skolan och det känns så otroligt skumt, som en pirrande känsla i magen då det känns som en evighet sen jag var där sist. Visst jag kommer inte må bra när jag väl är framme för jag får som sagt en panik anfall varje gång jag svänger längst kvartershörnan och ser min skolskylt.

Usch. Att vara såhär triggad, rädd och nervös för att gå innanför skolans dörr och sedan gå till respektive klassrum jag ska ha lektion i. Usch. Att mötas av blickar, att gå där själv, det skadar verkligen.
Tro mig om jag hade gått i en mer "vanlig" skola som jag är van att gå i skulle jag inte ha ett dugg problem med att gå ensam i korridorerna eller ära själv i matsalen. Men just i min skola går det inte då folk skapar fördomar mot andra eller börjar prata trams och startar drama.

Längtar så sjukt mycket till höst för då ska jag byta gymnasieskola och visst folk säger "Nicole det kanske blir samma där?"
Fast nej. Detta är grovt att verkligen gå från toppen till botten pågrund av några som börjar snacka skit om en när man inte ens gjort något?
Dessutom tror jag att jag själv psykiskt skulle verkligen uppskatta att börja i en innerstads skola igen då den jag går i verkligen inte är en sådan.

Likes

Comments

Åsikter/ Sprida ordet


Panik, stress, sorg och oro...

Är fyra känslor som var som starkast igår.
Att något sånt här hemskt inträffat efter en helt normal dag. En dag då vi flesta njöt av vädret och umgicks med vänner och familj, vi hade en helt vanlig dag tills nyheten spred sig om att en lastbil kört längst drottningsgatan i full fart och sedan kraschat in i Åhlens City i Centrala Stockholm.

Gårdagenshändelse kommer bli en trakiskt historia som kommer tas upp i många år.
En lastbil blev kapad av en 39 årig man som är en uzbekistansk medborgare, enligt media.
Efter att massmedian gick ut med attacken kom det in en massa förslag till poliser att det fanns andra platser runt i Stockholm som vart drabbade med skottlossning. minst 3 personer dog och ca 9-15 personer vart svårt skadade och fördes till sjukhus. Under hela eftermiddagen fick vi i Stockholm ta oss hem till fots eller taxi då SL ( Stockholms länstrafik ) blev nerstängt med polisens order. Flera tusen personer hade en svår dag med hela händelsen och sedan med att kunna komma hem och samlas med sin familj.

Efter hela händelseloppet började människor sprida rykten, folk anklagar varandra vilket som är en vanlig reaktion som jag var beredd på.. Det förväntade jag mig. Men däremot har jag nu ingen lust att sitta och läsa allas åsikter när jag till 100% nu står för mina ord. Jag tycker ni flesta har riktigt usla argument till varför ni säger och tycker som ni gör. Att ni där ute har börjat med hashtagen ( # ) SD - Sverigedemokraterna 2018. Att ni säger något sådant utan en riktig syn på vilka som kommer drabbas säger jag bara stort nej.
Med Sverigedemokraterna i makten kommer invandrare få det svårt att känna en trygghet. Inte bara invandrare utan medborgarskap, utan även vi infödda som är svenskar fast har en utländsk bakgrund. Att nu ALLA muslimer ALLA araber ALLA invandrare och ALLA med en mellanöstrisk bakgrund ska bli stämplade som terrorister? Är helt bisarrt.

När något dåligt händer, oavsett vem som vart skyldig, så är det invandrarnas fel.
Men när någonting bra händer, oavsett vem som är skyldig, är det tack vare svenskarna?
Ska man inte räknas som en riktig svensk om man inte har uppnått och gjort något hjältemodigt?
Är det då en invandrare är lika mycket värd som en helsvensk?

Nej. Såhär är det inte.
Nu har ni flesta där ute anklagat att alla dessa människor ovan är terrorister? Hur skulle du känna om någon ansåg dig som terrorist bara för du är Svensk och oskyldig?
Inte lika kul om man tänker på det sättet eller hur?

Har ni tänkt på att alla dessa lojala invandrare som kommer till Sverige och följer lagarna, jobbar hårt för att passa in men ändå får dem bemötas av hatiska blickar på stan av gammalmodiga svenskar som inte tycker om dem med utlänskt bakrund.
De flesta invandrare här i Sverige har kämpat hårt för att lära sig svenska och komma in i systemet så fort som möjligt. Dem har utbildat sig och nu jobbar dem flesta invandrare för vår säkerhet i landet, som doktorer, busschaufförer, taxichaufförer, lärare, ingenjörer och deras företagskedjor som t.ex pizzerior. Dessa människor som kämpar för sina liv för att kunna försörja sig och sin familj blir nu stämplade som terrorister? Det är inte rättvist. Varför ska oskyldiga människor bli drabbade bara för dem råkar ha samma etnisk bakgrund som dem som visar sig vara terrorister.
Definitionen av terrorist är någon som använder terror för att få som hen vill.
Jag försöker visa att det finns dåligt folk överallt och att man inte kan skylla allt på en hel folkgrupp. För alla är vi inte lika, alla är vi olika. Vi är tusentals olika individer med olika mål.

Att ni säger att alla muslimer och araber är lika pga Daesh. Är bara ignorant. Det är verkligen inte sant, tänk efter lite...
Det finns även svenskar som gått med Daesh. Men när en svensk gått med i gruppen så är hen inte en terrorist utan en dum svensk utan något vett. Kanske var hen deprimerad, eller hade den svårt under sin uppväxt?
Men om en utländsk gör samma sak anses alla med samma etnicitet skyldiga.
Om ni läste nyheterna häromdagen så Bombade Trump Syrien utan att samla ett möte med FN om hans planer. Han bröt mot folkrätten, männskliga rättigheter och den internationella rätten. Trots att han får bryta något sånt stort VÄRLDENS STÖRSTA LAG så får han fortsätta sitt styre som USA's president. Han blir inte kallad terrorist och han bombade ett hellt land mitt i natten från ingenstanns. Där dog mycket fler människor än igår, här i Stockholm. Igår dog, vad man vet 1 barn och 2 vuxna (i Stockholm) medans det dog ca 100 i Syrien. Nu sörjer varje människa i hela landet och även grannländerna det oerhört hemska som hände i Sverige. Men ingen sörjer Syrien och de familjer som drabbats där.

Mina tankar dem går till alla drabbade i terrordåd. Inte bara dem i Stockholm utan ALLA de tusentals människor som drabbas utav terrordåd över hela världen. Dem drabbade i Syrien, dem utomeuropeiska som jobbar för våran säkerhet som blir stämplade som terrorister och sist men inte minst till ALLA som utsätts för fattigdom, svällt, kränkningar, krig eller lever under andra dåliga omständigheter över hela världen.

Ingen har skrivit Pray for Syrien, Pray for Afghanistan, Iran, Iraq,Nordkorea, Sudan,osv utan det är endast Pray for __ Europeiska länder.
Detta säger mycket om hur vi som ett samhälle ser på människors värde. Hur 3 personer är mer värda än de MILJONTALS familjer som varje år dör utav svält, fattigdom, terrordåd eller utav att bara säga sin åsikt.

Varför är 3 liv värda mer än miljontals liv? Vad hände med att vi alla är lika värda?

Varken jag eller Shaadi (som medverkat i denna artikel) står bakom terrorism eller det som tyvärr hände i Stockholm. Våra tankar går ut till alla de drabbade.
Men vi vill även uppmärksamma alla dessa tusentals familjer som inte har någon röst, som inte syns i media, som ingen pratar om.
Det är vårt ansvar, som har en röst att hjälpa dessa familjer att synas.
Att hjälpa dem få en förändring mot det bättre...

I denna '' Artikeln '' har jag, Nicole Stamborg och även en av mina närmaste Shaadi Zamani medverkat.

Likes

Comments