Dagarna bara försvinner en efter en och snart är det jul igen!

Utöver att jag pluggar till en kommande tenta har det blivit mycket jobb vid sidan om studierna och när jag varit ledig har jag gått till gymmet och känt lite på vikterna. Gymmet fungerar lite som en mental meditation för mig. Det är en fristad där jag helt stänger av tankar. Vilket betyder väldigt mycket för mig när det är mycket annat som händer :)

Jag har planer på att skriva ett inlägg om hur man kan bli bättre på att undvika prokrastinering. Vilket för de som inte vet är någon form av "uppskjutarbeteende". När man studerar är det vanligt att man exempelvis skjuter upp att plugga.

Så varför skriver jag inte om det här nu? Jag vill inte framstå som en hycklare men jag vill att det ska bli ett bra inlägg som faktiskt kan fungera som tips till mina medmänniskor. Så det är på gång! annars har jag bekantat mig lite med plattformen för bloggen och justerat om kategorierna lite. Den här bloggen skapades oerhört spontant och det är inga konstigheter om det också syns.

På återseende!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det finns massor med tips till personer som vill börja träna, tänkte sammanfatta de bästa råden jag samlat på mig och även ta upp rädslan för gymmet som personer kan ha som inte tränat förut. Gymmet kan verka som en läskig plats. Med det här inlägget hoppas jag att ditt första besök på gymmet kan bli mer avspänt och till och med roligt så att du regelbundet börjar gå dit. 😊

Jag har hållit på med mycket sport i mitt liv men även jag var lite små nervös första gången/gångerna jag skulle börja gymma. Det finns ett tyskt ordspråk som lyder: att rädsla gör vargen större än vad den är.

Om du verkligen inte kan besöka ett gym av diverse olika anledningar går det faktiskt att träna hemifrån. På nätet finns det idag massor med tips på övningar som du kan göra. Att träna hemifrån kan också fungera som en utmärkt brygga till gymmet. Allt folk kanske gör dig lite obekväm och du känner att du vill ”studera lite” och testa övningar. Det kanske inte är lika jobbigt om din katt eller hund stirrar på dig när du tränar (ingen på gymmet gör detta, alla fokuserar på sitt eget). När du har kommit igång hemma, börjat känna dig mer bekväm och känner att du vill vidga vyerna lite är det dags för att gå till gymmet.

Sen handlar det om att välja ett gym som passar dig. Jag har märkt att jag gymmar betydligt oftare om jag har närmre till gymmet. Poängen med träningen är på sätt och vis att få det till rutin. Då kan det vara en faktor att beakta om avståndet kan göra det ”jobbigt” att ta sig dit. Jag skulle betala 500 kr extra för ett gym som låg 3 km närmre mig exempelvis (billigast är inte alltid bäst om det gör att du går dit färre gånger). Jag vet folk som väljer gym nära jobbet istället. Men jag föredrar att ha det nära till hemmet. För då kan jag ta spontanare dit på ett smidigare sätt. Idag finns det också olika inriktningar på gym. Vissa kan vara specialiserade på enbart styrketräning , så om du är ute efter att kunna ta spinningpass kan det vara lämpligt att välja ett sådant gym som passar dina behov. Egentligen har samtliga större kedjor detta utbud.

Okej, du har hittat ett gym som passar dig. Mitt tips till dig nu är att undvika rusningstrafiken på gymmet om du har möjlighet till det. Vanligtvis är gymmen som fullast 17-20. Då har folket slutat jobbet och skolan. Tror jag inte behöver utveckla det mer än att det är mycket folk och köer till aktiviteter kan uppstå. Men om du älskar att stå i kö är det bästa tiden för dig att gå.

Ett annat tips innan du går till gymmet är att du har en plan för ditt pass. Det finns ingen värre känsla att du går omkring på gymmet utan att ha en aning om vad du håller på med. Hitta en plan på nätet, kolla youtube-klipp på övningar som du tänker köra på ditt pass. Inte bara kommer du känna dig bekvämare, du kommer också se resultat!

När du är på gymmet handlar det om dig. Kolla absolut inte runt och tänk ”jösses, alla människor här verkar veta exakt vad de håller på med, så jag måste det också"….Det är inte det som det handlar om. Det handlar om att du fokuserar på dig själv. Börja med lätta vikter och försökt att hitta rätt sätt att göra den övningen du vill göra innan du börjar köra tungt (kolla tutorials på youtube). Va inte den på gymmet som svingar tunga vikter och som inte vet vad denna håller på med. Personen kommer antagligen tillslut skada sig och det vill du inte.

Låt säga att du är på gymmet och det går bra. Nu ska du undvika fällan att börja jämföra dig med andra! Det gäller både när du är på gymmet och online. Du kan se många som har fantastiska kroppar och tänka ”jag ser ut som skräp i jämförelse till dem”. Här kan det faktiskt vara bra med tunnelseende. Fokusera på dina egna mål och få ditt gymmande till rutin. Gör du det kommer du att nå dina mål.

Ha en gymkompis (inget måste). Det kan ge fördelar. Exempelvis pusha dig hårdare, passa dig vid övningar och till och med hjälpa till att hålla dina rutiner. Om du exempelvis säger till din vän att ni ska gymma klockan åtta och du vet att personen kommer vara där, kan det vara det som får dig att lämna soffan och gå dit i tid!

Mitt sista tips är att du kollar någon video om gymetik, alltså om hur du ska betee dig på gymmet. Att du exempelvis inte ockuperar flera maskiner samtidigt, om du svettas mycket så torka bort det med en trasa när du är klar eller lägger tillbaka vikter när du är klar med dem.

Det var nog allt. Hoppas detta hjälper någon, om såvida bara en endast fann detta till hjälp inför gymmandet så är jag mer än nöjd.

På återseende.


Likes

Comments

Hade en riktigt toppendag igår. Fick tillbaka resultatet på en tenta som jag hade i redovisning för två veckor sedan, vilken jag klarade. Tog mig igenom en lång dag i skolan och avrundade dagen med att spela kvällsbadminton där jag vidhöll min vinststreak mot min polare. Dessutom kom jag på igår att jag varit nikotinfri i över 2,5 månad. Allt bra med andra ord!

När vi var på väg hem från badmintonen konstaterade jag högt att jag inte varit sjuk på evigheter och att jag inte minns senaste gången. Jag jinxade sönder det här. Idag vaknade jag upp med en konstig känsla i halsen och ju längre dagen gått har näsan börjat rinna och febern smugit inpå. Nu vet jag mitt öde ganska väl....Suck..

Men det är inte första gången universum gör så här mot mig. Jag blir alltid skeptiskt när allt känns för bra och allt går med en. Då tänker jag "nu känns det för bra, när kommer bakslaget". Jag samtalade med en vän om det här några veckor tillbaka. Då skojade jag ganska mörkt om att: om man skulle säga att man ska vara positiv och att man ska försöka vara en så bra människa som möjligt så skulle man strax efter det få ett samtal. Där ens mamma sa att hon hade fått någon allvarlig sjukdom. "Nu ska jag vara positiv!" "ring, ring"......Eller "fan va allt känns bra nu, vilket toppenliv jag har!" "ring, ring"....

I mitt liv har jag även upplevt det omvända, att när allt går emot en så händer det tillslut något väldigt bra. Exempelvis att man lyckas få jobbet man inte trodde eller att tjejen man är intresserad av från ingenstans visar intresse. Jag är väldigt tacksam över det. Jag tror att det kan vara värt att stanna upp ibland och inse det positiva i livet. För trots att jag är på väg att bli sjuk nu, så mår i alla fall min familj bra och mycket annat går och känns bra :) Man ska i alla fall inte skapa problem som inte finns, bara för att liksom.

På återseende!


Likes

Comments

Jag bestämde mig för 2,5 månad sedan att sluta snusa rakt av efter att ha snusat i 8 år. Tankarna har funnits där innan men jag tror att det är en klassiker att man prokrastinerar att sluta. Saker som att hitta anledningar, exempelvis att det inte passar just nu för att det "händer så mycket annat". Det är den anledningen jag hade, antingen var det för att jag hade en tentamen snart eller att jag hade börjat ett nytt jobb och jag behövde vara skärpt. Utifrån denna anledningen finns det helt enkelt aldrig ett bra tillfälle. Jag ska inte hylla mig själv, det tog 8 år innan jag tog mig i kragen.

Så hur har det varit?

De första tre dagarna var bland dem sjukaste som jag har upplevt. Jag hade ingen koncentrationsförmåga alls och jag tror bestämt att mitt IQ sjönk med 20 enheter. Ni vet när man glömmer var man la något och sedan så ligger det på ett uppenbart stället? tex när man letar efter sin telefon när har man den i fickan. Det hände 20 gånger om dagen. Jag kunde ta fram en tröja och sedan gå och göra kaffe för att sedan glömma bort vart jag la den. Jag var som en grönsak som gick omkring. Närminnet existerade inte.

Jag förstår att många viker sig under de tre första dagarna. Men det är bara att hålla ut. Jag tänkte att om jag inte klarar det här nu, när ska jag då klara det. Alltså byggde jag upp en förväntning på mig själv att jag är stark och klarar det här. Sen vill jag inte vara beroende av något. Vi har redan begär. Exempelvis att äta, drick och sova. Nu har vi helt plötsligt ett till som man måste rätta sig efter. Hur onödigt är inte det?

Efter de tre första dagarna hände det något. Då kände jag att dimman som omfamnade hjärnan började klarna och jag kunde nu se mig själv som en människa igen istället för en grönsak. Jag skulle säga att jag från och med detta fram tills idag har känt mig bättre och bättre för varje dag. Nu finns det till och med dagar när jag inte ens tänker på snus eller annan tobak som innehåller nikotin. I början kunde man gå förbi några som rökte (trots att jag inte rökt) och vilja brotta ner dessa och sno ciggen. En sån grottmänniska blir man nästan. Utöver att minnet har klarnat har har även rent fysiska påföljder visat sig. Fryser inte lika mycket, sover bättre och är piggare i kropp och knopp.

Kan utveckla detta massor. Gör kanske detta när jag varit fri i 6 månader. Om någon har tankarna på att sluta eller slutat just nu peppar jag gärna. Det behövs!

På återseende!


Likes

Comments

Hade en tidig föreläsning idag, har hunnit hem för att äta och ska inte tillbaka till plugget på cirka 2 timmar. Därför tänkte jag förvarna er lite om kurser i statistik. Jag har redan läst grundkursen på 15 hp och nu läser jag fortsättningskurserna i regressionsanalys och datametodik. Som nämnt tidigare har jag läst 3 år redan inom ekonomi och jag tror att den vanligaste kursen som folk har släpandes på universitetet är statistik. 

Statistik låter enkelt. Jag hade förväntat mig en enkel kurs, men icke! Efter några föreläsningar in i kursen började man ifrågasätta om man ens förstår vad något som medelvärde är och om 1+1 faktiskt blir 2...Jag förväntar mig inte att du som läser det här tror mig. Men när du väl läst minst 15 hp om statistik på universitetet kan säga att den kursen var enkel. Då kan du klappa dig själv på ryggen och vara mer än stolt över dig själv. Då är du ostoppbar! ;)

Alltså: var förberedd på att den kursen är krävande. Jag klarade kursen på håret och nu läser jag alltså fortsättningskurserna. Vilket kan ses som idioti på nya nivåer utifrån mina tidigare preferenser av ämnet. Men det är bra att utmana sig, även i plugget!

På återseende!

Likes

Comments

Det kan bero på vad som helst egentligen som gör att våra tankar går kors och tvärs. Ibland kan detta vara stressigt och jag tänkte dela med mig om hur jag löser detta.

För mig brukar tankarna gå kors och tvärs inför tentor på universitetet. Likt majoriteten har jag ingen förklaring på varför detta sker. Jag är (relativt) ambitiös när det gäller mina studier, jag har lätt att ta in information snabbt men ändå väljer min hjärna att vrida och vända på allt som kan vara negativt när jag ska sova. Det blir stressigt...Ibland kan det vara att man tänker på tjejen man är intresserad av, att man har lyckats göra bort sig....Ja ni förstår, vad som helst! Så hur löser jag det här?

Meditation...nej jag skoja. Känns som alla som ger tips nämner andnings övningar. Mitt tips är enklare än så. När du ligger där och en negativ tanke eller ett problem dyker upp, bli medveten i stunden. Känn en nyfikenhet på vad som händer om du inte lägger märke till tankarna. Ha inställningen att du inte ska ge dessa din energi. Varför ska du testa det här? Av nyfikenhet! för du har levt länge och konstant lagt märke till dessa tankar. Testa nu att låta bli! för vad har det skapat? stress? sorg? ilska? Sluta helt enkelt att lägga energi på tankarna. Var medveten och tänk "stopp" när du börjar tänka negativt eller att du börjar tänka onödigt mycket när du ska sova. Varje gång du inte tänker "stopp" går du in i en fantasivärld. Det finns två alternativ: Antigen säger du stopp eller så fortsätter du besöka din fantasivärld som inte har något med nuet att göra. Kolla dig omkring, ser du några problem? om du hittar något, lämna en kommentar. Men det ska inte vara något i dina tankar för det är bara din fantasivärld. I den kan man skapa en miljard problem och varför ska du ägna tid att lösta problem som du har skapat i en fantasivärld??? Det finns annat att lägga energi på! av den anledningen, säg "stopp" när du börjar grubbla. Lägg märke till skillnaden på verkligheten och vad som är fantasier. Jag kan utveckla det här mera, om någon vill det såklart. Bara att skriva! :)

Den här övningen handlar alltså om att stanna i nuet och vad som du kan se och höra, vad som är fakta. Ofta när man tänker för mycket tillåter vi oss utan att ifrågasätta att gå in i någon slags fantasivärld där vi är överdrivet kritiska mot oss själva eller vi flummar och stressar upp oss i onödan. Nu slutar vi med det!

BTW..trodde detta skulle bli en ekonomiblogg om aktier och så vidare. Känns som det blir en bra blandning. En gnutta hobbypsykolog idag. Sov gott, på återseende!

Likes

Comments

Ett rådjur som springer framför bilen istället för att springa åt sidan eller bara står där och stirrar ut i det toma....

Känslan av när man suttit vid datorn för länge och man känner sig stirrig och en smula mindre socialt kompetent. Känner du igen dig? då har du också varit ett rådjur. Jag har spenderat dagen med att 1. plugga, vilket idag innebar att läsa 2. jobba vilket innebar att sitta framför datorn 3. youtube-maraton...Jag har med andra ord gjort det mesta för att bli ett rådjur idag. Det tog ett tag för mig att inse att det snabbt går att bli en människa igen. Bästa receptet för mig är att göra någon fysik aktivitet. Exempelvis att gå och gymma, promenad eller att jogga. För jag hatar att vara ett rådjur!

Likes

Comments

Spännande bolag som jag tecknade i vid börsintroduktionen. Tyvärr har handeln av aktien inte kommit igång och man har behövt skjuta upp datumet. Nu har det gått mer än en månad och väntar på att detta ska ske. Klandrar inte ledningen för tror inte det här ligger på deras bord.

Så länge man inte håller på med daytrade ser jag det som en fördel att man gillar produkten som företaget man investerar i säljer. Magkänslan av Topright Nordic ur detta avseende känns bra. Sen ur pilotskolan har ledningen själva investerat i bolaget vilket får ses som positivt. Varför ska jag köpa andelar i ett bolag om inte ledningen vill det? det skapar oro, speciellt för ett relativt nytt bolag. Jag diggar metaforer så enkelt sätt är det som att du funderar på att besöka en restaurang. Du vill ta kebab och det finns två sådana i stan. En av dessa har en kock som älskar sin mat, den andra gör det inte. Jag tror du förstår poängen.

Något ni btw kommer att märka med bloggen är att jag ibland tyvärr kan gå för grundligt i mina förklaringar. Ibland kan det vara bra om det rör mer komplexa saker. Men även oskönt om ni som läsare förstår tidigt och jag bara matar på med olika förklaringar ;)

Topright Nordic säljer olika produkter. Den jag fastnade för var Bright Safty som vänder sig mot att bland annat säkra arbetsmiljön i trafiken. Som man bland annat i dagarna fick pris av från motormännen. Man har redan nått upp till årets mål vad det gäller omsättning. VD:n Anders Myrbäck har en enligt mig gedigen bakgrund och inbringa förtroende. Jag ångrar att jag inte tecknade mer (tecknade 1000 st till 9,75 kr/st) för jag tror att vi kommer se en ökning ganska snabbt. Men det återstår att se, vi börjar på 9,75 och jag gissar på en kurs runt 11-12 kr ganska snabbt. Notera att det här är egna tankar, att köpa aktier endast av det minimala jag sagt ännu är dumt. Utan jag rekommenderar bestämt att ni läser på om företaget Topright Nordic för jag tror stenhårt på företaget.


Likes

Comments

När man bestämmer säg för att skapa en blogg från ingenstans klockan ett på natten, ja då lever man! Om någon skulle ha sagt det här till mig för en vecka sedan skulle jag inte tro det. Men nu kör vi, vad ska jag skriva här?

Eftersom att jag studerar ekonomi på universitetet, jobbar inom finans på ett internationellt företag och ägnar stora mängder tid åt aktier på fritiden kan jag erkänna att det blir en del sådant käbbel här. Tänkte också skriva om mitt liv när det händer något skoj, vilket då och då faktiskt även händer för någon som drömmer om att bli revisor. När jag får tid (inom några dagar) har jag tänkt att skriva ett inlägg där jag diskuterar några intressanta aktier. Trots att jag anser marknaden skakig går detta ändå att göra. Sen bjuder jag kanske på något flummigt som hänt.

När någon faktiskt börjar läsa det här och följa mig tänkte jag att bloggen kan vara levande och att jag kan svara på frågor om aktier. Fram tills dess kanske någon finner det intressant av det jag skriver och jag delar mer än gärna med mig av min kunskap och mitt recept till framgång. Namnet på bloggen innebär att jag ser det här som ett teamwork, jag är inte speciellt egoistisk av mig. Så när du hittat hit räknar jag med att känner att DU_e_Me #teamcool......

Nu måste jag sussa, har föreläsning imorgon, på återseende!

Likes

Comments