Så var det tilbake til hverdagen da dere! Det er kjennes faktisk veldig godt å komme tilbake til hverdagen etter tre fine ferieuker, hvor jeg virkelig har fått slappet av og kost meg masse med venner og familie. Jeg har både vært i Kroatia og Femundsmarka. Nå venter jobb og treningsrutiner, og ikke minst skolehverdagen. Mot slutten av ferien begynte jeg å lengte jeg tilbake til hverdagen - for en deilig følelse!

Jeg har tatt et stort steg og begynt på skolen igjen. Jeg har lenge visst hva jeg har hatt lyst til å studere, men det har vært en høy terskel å komme over. Sist jeg studerte, for et par år siden, gikk all stillesittingen hardt utover rygg og nakke. Men nå går jeg på’n igjen, med nytt mot og sterkere kropp! Dette året skal jeg bruke på å ta en PT-utdannelse ved NIH aktiv, på Norges idrettshøgskole . Jeg er så klar for å se hva dette året har å by på, jeg vil lære mye og åker vil dele mine nye kunnskaper med dere. et lærerikt år venter!

I ferien har jeg savnet treningsrutinene jeg var så godt i gang med og det skal bli godt å finne tilbake til rutinene. Det er alltid litt tungt i starten, men det kommer seg fort. Kanskje det også er på tide med nye treningsmål også? Eller å endre litt på treningsprogrammet ditt? Som jeg skrev om i forrige innlegg så har jeg brukt mer tid på trening og aktivitet ute denne sommeren. Det er fortsatt fint å trene ute, men det nærmer seg tid for å trekke mer inn. Jeg har lyst til å fokusere mer på tyngre styrketrening utover vinteren og jeg vil sette meg noen mål å jobbe mot de neste månedene. Jeg skal også prøve meg på en utetrening i uka, ved Ullevål og Tåsen fysioterapi og trening . Dette er en time med styrketrening ute, hvor jeg får muligheten til å trene med en gruppe flotte mennesker. Det å trene med andre gir meg så utrolig mye, som jeg har nevnt før. Vi får både trent og vært sosiale, samtidig som vi kan gjøre hverandre gode. Det er absolutt en vinn-vinn situasjon!

Jeg og min gode venninne Mari har satt opp et par treningsmål hver for høsten. Vi har fortalt hverandre målene våre slik at vi kan motivere hverandre og jobbe sammen for å nå dem. Vi har planlagt en del trening sammen nå utover høsten og gleder meg allerede til disse øktene. Å ha en du kan le og smile med gjennom de harde øktene er gull verdt! Det å fortelle målet sitt til noen er ofte med på å øke lysten til å nå dem, i hvert fall hvis begge har satt seg mål. For du skal vel ikke være noe dårligere enn den andre, skal du vel? Jeg er ikke alene om å være født med en god dose konkurranseinstinkt, eller hva Mari?

Håper dere som fremdeles har ferie nyter fridagene til det fulle. Kos dere og slapp av, gjør ting som gir deg glede og overskudd. Og til dere som er i gang med hverdagen - stå på videre med jobb, trening og andre hverdagslige aktiviteter. Håper dere er godt inne i hverdagsrutinene igjen. Hvis du ikke er helt i mål enda så kommer du nok dit! Gi kroppen litt tid til å vende seg til hverdagen igjen og vips er du i gang med full trening og ny giv. Bruk høsten godt!

Tilslutt vil jeg bare takke dere som har gitt meg hyggelige tilbakemeldinger på Instagram og på bloggen. Dere er den beste motivasjonen for å fortsette!

Ha en fortsatt fin uke!
Kari

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

 • 82 lesere

Likes

Comments


Hva er vel bedre enn å være ute? De siste ukene har jeg stort sett trent ute. Herlig! Det er befriende å være ute, skogen og nærmiljøet byr på mange treningsmuligheter. Bruk det for det det er verdt!


Selv har jeg variert litt, med både lange turer i skog og mark og trening i nærmiljøet. Jeg har bl.a. gått en totimers omvei gjennom skogen på vei hjem fra jobben, dessuten bor jeg rett ved Voldsløkka i Oslo, hvor det er muligheter for både løping og bruk av Tuftepark. Jeg har prøvd meg i Tufteparken et par ganger, men kjenner at terskelen for å slenge meg rundt der alene med flere andre "tilskuere" til stede er ganske høy. Og det er jo egentlig bare tullete! Det er foreløpig enklere å nærme seg Tufteparken sammen med en treningskamerat, men jeg prøver å manne meg opp til å trene alene der også. Det gøy å prøve noe nytt!


Det fine med å trene ute - i tillegg til herlig, frisk luft! - er at man kan klare seg med minimalt med utstyr. Trening med egen kroppsvekt er toppen!

Jeg har selv investert i et par treningsstrikker, noe som åpner enda flere muligehter for utetrening. Jeg reiser på ferie på lørdag, og joggeskoene og strikkene er pakket allerede. Jeg tar ikke fri fra trening selvom jeg skal på ferie! Jeg ser fram til kunne ta en løpetur på morgen og noen øvelser med kroppsvekt og stikker før vi tar turen på stranda.


Den siste tiden har jeg hatt mye fokus på å løfte tyngre, men nå har jeg lagt tunge løft på hylla frem til høsten og vinteren. Jeg skal selfølgelig forsette og holde stryken vedlike, men jeg vil heller bruke mulighetene sommeren. Vi må tidsnok trekke inn til treningsstudioene når høsten melder seg...


Jeg oppfordrer alle til å bruke sommeren og fridagene på å utfordre seg selv til å ta med treningen ut☀

Har du tips til utetrening så kommenter gjerne!

Likes

Comments

Lyst på pizza på en hverdag? Denne pizzaen er både sunn og god! Jeg kom over denne oppskriften da jeg hørte på Treningspodden mitt favoritt-podcast om dagen! Takk til Linda Stuhaug for inspirasjon, oppskriften er hentet fra hennes blogg, Sunn matgled e. Denne oppskriften passer fint til tre personer.

Bunnen:

350 – 400 g søtpotet

120 g valgfritt mel, (jeg brukte grov sammalt hvete)

1 egg

krydder etter ønske (jeg brukte oregano, chili, hvitløk, salt og pepper)

Fyllet:

400g karbonadedeig

1 hakket løk

2 ss tomatpuré

4-5 ss grovhakkede tomater

1-2 dl vann

krydder etter ønske (jeg brukte det samme som i bunnen)

Del søtpoteten i store biter og sett de i mikrobølgeovnen i 5-15 min, eller til den er myk. Det er også mulig å bake den i oven på 200 grader, men dette tar lenger tid.

Når søtpoteten er myk tar du av skallet og har den i en blender. Du skal lage en søtpotetmos helt uten klumper.

Deretter tilsetter du egg, mel og krydder. Pass på å blande godt. Bruk en plate med bakepapir og husk på smøre bakepapiret. Stek bunnen på 200 grader midt i ovnen, i ca 15-20 min., eller til bunnen er gylden og sprø. Husk at steketiden kan variere fra ovn til ovn.

Sett bunnen til kjøling før du tar på fyllet, dette er for å beholde sprøheten i bunnen.

Stek karbonadedeigen sammen med løken, tilsett tomatpure, grovhakkede tomater, vann og krydder. La fyllet småkoke til kjøttsausen er fyldig og ikke altfor fuktig.

Spre fyllet utover bunnen og tilsett grønnsaker og ost etter ønske, jeg valgte å ha på fersk rødløk, mais, paprika og tilslutt mozarella ost

Sett pizzaen inn igjen på 200 grader og stek den til osten er smeltet og gylden. Etter steking la jeg ruccola på toppen.

Serveres rett fra ovnen, gjerne med en god salat.

Håper det smaker!

 • 165 lesere

Likes

Comments

Nå har jeg hatt et veldig langt opphold fra ordentlig trening og fra bloggen. Helsa er godt på vei til å bli bra igjen. Det skal bli godt å komme i gang med treningen for fullt. I går kveld gjorde jeg noe jeg ikke har gjort på veldig lenge, jeg var med på en gruppetime. Fy søren så gøy det var! Gikk inn og tenkte jaja, vi får se hva dette er... og gikk ut med en motivasjon jeg ikke har sett på lenge! Tusen takk for en super opplevelse Renate!


Når du har en flink instruktør som klarer å holde i gang gruppa og motivere hele veien så er det kjempegøy! Med et godt opplegg og en god instruktørrolle kan du være med å motivere mange til å trene i hverdagen! Gruppetimer er med på å motivere, inkludere, og for mange vekker det et konkurranseinstinkt! Man vil ikke være dårligere enn de andre i salen, så da gir man det lille ekstra som skal til.


Jeg har over tid nå kjent på hvor lite motivasjon jeg har hatt til å skulle trene. Å komme meg igjennom arbeidshverdagen har vært mer enn nok. Det å kjenne på ny motivasjon og lyst til å fylle dagene med aktivitet og trening er fantastisk! Det er utrolig hvor lite som skal til for å få tilbake treningsgleden!


Jeg har flere planer for tiden fremover som jeg gleder meg til å kunne dele med dere etterhvert. I dag har jeg siste time med Mette før hun blir borte en god stund. Jeg er veldig spent på hvordan treningen blir fremover, nå som Mette ikke lenger står å titter over skulderen min. Men en ting er sikkert, jeg skal forsette på de supre gruppetimene til Renate på Ullevål og Tåsen fysioterapi og trening!


Ha en forsett fin uke, så høres vi igjen snart! :D

Likes

Comments

Sist skrev jeg om gleden og nytten ved å ha en treningspartner. I dag skal jeg fortelle om en annen måte å jeg motiverer meg til mer aktivitet i hverdagen. Jeg bruker treningsarmbånd, nærmere bestemt Fitbit. Etter ett år med flittig bruk er den fortsatt like motiverende! Ved å bruke appen og et armbånd fra Fitbit så har jeg mye mer oversikt over hvor aktiv jeg er i hverdagen. Det et gøy å kunne følge med på hvor aktiv jeg faktisk er igjennom dagen. Det er også motiverende å nå de målene jeg har satt opp at jeg skal klare hver dag.

Hvis du har Ftbit selv og kjenner noen andre som også har det så kan dere ha ulike konkurranser igjennom uka! For alle med snev av konkurranseinstinkt er dette veldig motiverende og morsomt. Jeg har selv konkurranse med flere av mine venninner og det er jo så gøy! Supert at vi kan motivere hverandre på denne måten.

Du kan sette opp akkurat de målene som passer for deg. Det spiller ingen rolle hva andre har satt opp som sine mål. Sett opp mål som passer for deg og nå dem! Det finnes flere Fitbit-modeller og prisen gjenspeiler hvor avansert armbåndet er. Selv bruker jeg nå Fitbit Blaze og er kjempefornøyd! Tidligere hadde jeg en mindre utgave og den gjorde absolutt nytten, men jeg liker veldig godt den store Blaze-skjermen, fordi den gir meg god oversikt over hvordan jeg ligger an uten å måtte inn i appen.

Mitt hovedmål er å gå 15 000 skritt om dagen og være i aktivitet i minst en time. Jeg har satt opp mål som er overkommelige, men som jeg samtidig må jobbe litt for å klare. Det er alltid gøy å se at man klarer målene sine, men det er også viktig å ha mål man må strekke seg etter.

Kort fortalt gir treningsarmbåndet meg oversikt over:

 • Skritt
 • Antall trapper/etasjer
 • Distanse
 • Kaloriforbruk
 • Aktive minutter
 • Puls
 • Registrering av inntak av vann og kalorier
 • Søvn

Personlig så synes jeg at Fitbit fungerer veldig godt, det dekker mine behov. Jeg er rett og slett kjempefornøyd, armbåndet trigger både motivasjon og konkurranseinstinkt!

Har du erfaring med treningsarmbånd? Del gjerne dine erfaringer her!

Ha en super uke!

Kari

Likes

Comments

På fredag fikk jeg en liten motivasjonsboost! Jeg fikk være med å trene med en god kompis av meg, Martin, og det var så gøy! Jeg fikk kjenne godt på melkesyra, en herlig følelse. Det er lenge siden jeg har trent sammen med noen, men nå blir det forhåpentligvis ikke like lenge til neste gang! Det er godt å ha noen som kan motivere og pushe deg på trening.

Jeg merker at jeg presterer bedre når jeg trener sammen med noen, fremfor å trene alene på hver økt. En annen fordel med å trene med noen er at vi kan lære av hverandre. Jeg fikk prøve meg på flere nye øvelser på fredag, og fikk god innføring i teknikken på de ulike øvelsene. Martin fikk meg til å føle at jeg presterte bra selv om jeg ikke løfter i nærheten så tungt som han. Det handler opp å løfte hverandre opp!

Å trene sammen med noen er jo en vinn-vinn situasjon! Jeg får trent, treningspartneren min får trent og vi får faktisk tid til å sees en i hektisk hverdag. Hvis man sliter litt med motivasjonen er det også godt å ha noen å trene med! Det hjelper å ha en avtale med noen... Tren med en som kan gi deg den motivasjonen og den gode latteren du trenger for å finne tilbake til treningslysten. Jeg hadde enda mer pågangsmot da jeg skulle trene en lett økt på lørdag etter den gode økta med Martin på fredag.

Jeg er vant til å trene på mitt faste og superkoselige treningssenter på Tåsen. Det er så godt å kunne komme og gå som du er! Det er folk i alle aldere som trener der og det er ingen forventinger til hvordan du skal se ut eller hvordan du skal trene. Du kan holde på for deg selv samtidig som det er lett å slå av en prat med de andre som trener der.

De ansatte er grunn nok i seg selv til å trene der, for en gjeng flotte mennesker! Jeg får alltid god hjelp og blir møtt med et smil i døra. Å kunne trene på et sånt sted gjennom uka og i tillegg kunne trene sammen med en venn er tipp topp tommelopp!

Så hvis du bor i nærheten så anbefaler jeg deg å sjekke ut Ullevål og Tåsen fysioterapi og trenin. Bli med og tren, da vel!

Ha en god treningsuke!

Kari

Likes

Comments

I dag er det søndag og jeg har en hviledag, så jeg har bakt en ladning tynne sesamknekkebrød. Er det noen som faller i smak her hjemme til frokost, lunsj og kvelds så er det disse knekkebrødene! Jeg er oppvokst i et hjem hvor det alltid har vært bakt brød og knekkebrød og blitt laget hjemmelaget frokostblanding. Det har i alle år vært mamma som har stått for bakingen, så det er vel på tide at jeg får prøvd meg litt jeg også.

Oppskriften er fra Trines matblogg, sjekk ut bloggen hennes for flere gode oppskrifter!

For å bake disse knekkebrødene trenger du:

o4 dl store havregryn

o4 dl sammalt hvete, grov

o2 1/2 dl solsikkekjerner

o1 dl linfrø

o1 dl sesamfrø + litt til å strø oppå

o1 dl valnøtter, finhakket

o1 ts salt

o1/2 dl sesamolje

o1/2 dl olivenolje, extra virgin

o7 1/2 dl vann, gjerne med kullsyre

o3 stekebrett og bakepapir

Sett ovnen på 160 grader varmluft.

Først blander du sammen alt det tørre, så tilsetter du vann, sesamolje og olivenolje. Bland deigen godt.

Så fordeler du deigen likt på stekebrettene, pass på å fordele deigen jevnt. For ellers blir knekkebrødene ujevnt stekt.

Strø litt sesamfrø over brettene og sett alle tre samtidig inn i ovnen. I første omgang stek knekkebrødene i 10 min, så tar du ut brettene og deler du opp knekkebrødene i ønsket størrelse med et pizzahjul eller kniv. Ved å dele 4x5 på alle brettene får du 60 knekkebrød totalt.

Sett brettene inn igjen, steketiden er ca. 1 time. Bytt plass på brettene hvert 20 min. Knekkebrødene er ferdig når de er helt sprø. Hvis det er ulike tykkelse på knekkebrødene kan det være lurt å ut de som er ferdig og la de andre stå i ovnen litt til.

Brekk knekkebrødene fra hverandre med en gang de kommer ut av ovnen og la de avkjøles på en rist.

håper det smaker!

Kari <3

Likes

Comments

Mange som trener har ofte satt seg ett eller flere mål. Dette er ofte fordi det er noe spesielt man ønsker å oppnå og det er lettere å jobbe mot noe konkret. Jeg for min del har langsiktige mål, men også delmål undervis. Det er godt med noen delmål på veien mot de langsiktige målene for at veien ikke skal bli så lang. Det er godt å føle at man jobber mot noe som er overkommelig, samtidig som man opplever mestring underveis.

Jeg tenkte jeg skulle dele med dere hvilke mål jeg har satt opp for tiden fremover, da er det lettere å forstå hvorfor trener som jeg gjør i denne perioden. Jeg må innrømme at det er litt skummelt å skulle skrive målene mine her, for de blir plutselig mye mer virkelige… Men samtidig får jeg enda mer motivasjon til å oppnå målene mine, så jeg lar det stå til!

I perioden mars – mai i år har jeg tre delmål:

Det første er at jeg skal holde kroppsvekten min. Jeg har jobbet for å komme opp i vekt i løpet av vinteren, nå må jeg bare klare å holde på den!

Det andre målet er å øke vekten i knebøy og benkpress med 20%.

Det tredje målet er å klare tre pull ups og tre chins innen 20 mars.

De langsiktige målene mine for tiden er å løpe Sentrumsløpet, 5 km på under 30 min den 29. april. Planen er også å løpe et løp på 10 km til høsten. Her har jeg ikke bestemt meg for hvilket løp jeg skal løpe enda. Jeg begynte å løpe i januar, og har jobbet mot disse to målene siden. Det er herlig å kjenne at jeg er på vei!

Jeg bruker også dette året til å trene meg opp for å bli sterk nok og bra nok i ryggen til å kunne gå på Norges Idrettshøyskole. Håpet er å kunne ta PT-utdannelse, slik at jeg kan jobbe med det jeg elsker å gjøre. Jeg føler at jeg har en lang vei å gå, men jeg er godt motivert. Dessuten har jeg aldri vært i så god form som nå!

Jeg har flere mål å jobbe mot for tiden og gleder meg til fortsettelsen. Hva er dine treningsmål? Del dem gjerne her!

Kari 

Likes

Comments

Jeg jobber i barnehage for tiden og blir stadig smittet av nye forkjølelser. Jeg har hostet og harket i flere uker, det tar ikke slutt! Med lite overskudd har det vært tungt å komme seg på trening, jeg har virkelig fått kjenne på dørstokkmila. For å komme i gang igjen i slike perioder så hjelper det at jeg endrer litt på treningsprogrammene mine og varierer andre aktiviteter. Det gir meg en ny start. Denne uken skal jeg for eksempel svømme i varmtvannsbasseng, det gleder jeg meg til! For meg er den beste smertelindringen å være i varmt vann. Andre ting jeg gjør for å finne tilbake til motivasjonen er å trene med venner. Det hjelper å ha en avtale med noen, dessuten motiverer vi hverandre under økten. På denne måten får jeg også sett flere venner i en travel hverdag.

Jeg prøver å la være å sammenligne meg med andre. Alle er ulike, vi har forskjellige mål og forutsetninger. Jeg vet at jeg selv fort kan sammenligne meg med andre, det gjør at jeg fort blir misfornøyd med egen progresjon og jeg tenker på alt jeg burde gjøre annerledes. Jeg jobber en del med å rette fokuset mot egen situasjon og det går stadig bedre.

For ikke å bli overveldet av langsiktige mål velger jeg å ha fokus på delmålene mine. På den måten ser jeg fremgangen bedre og jeg opplever mestringsfølelsen underveis. Overskudd og mestringsfølelse er nøkkelord for motivasjonen. Hvis jeg setter meg mål jeg virkelig vil oppnå så klarer jeg det, med tiden til hjelp. Det vil alltid være opp- og nedturer på veien, men jeg skal komme i mål. Jeg vil beskrive mine konkrete mål i et senere innlegg her på bloggen.

Jeg tenkte lenge på periodene med lite motivasjon og overskudd som et nederlag, men nå har jeg et annet syn på det. Jeg har lært å bruke slike perioder på en positiv måte:

 • Jeg gjør andre øvelser og aktiviteter enn planlagt, og velger å se på det som variasjon.
 • Jeg fokuserer på hvor langt jeg har kommet hittil, ikke på langsiktige mål.
 • Det er ikke lenger en stressfaktor at jeg ikke kommer videre i programmene mine med en gang.

Det er alltid noe nytt å lære, noe nytt som jeg helt sikkert vil få glede av senere. Motivasjon og mestring kommer tilbake selv om det ikke føles sånn. En annen ting jeg gjør i perioder med lite motivasjon er å snakke med de vennene jeg trener med om at motivasjonen ikke er der den skal. Det er godt å snakke med noen som forstår og som har lignende erfaringer. Alle kan trenge en ”motivasjonsboost” en gang i mellom, og noen gode og hjelpende ord!

Husk at det er hardest i starten når du skal ordentlig i gang igjen med trening, for eksempel etter sykdom. Når du først er i gang og rutinene er på plass så er det mye lettere å holde motivasjonen til å fortsette. Ikke gi opp!

Stå på videre og vær stolte over det du får til!

Kari 

Likes

Comments

Lyst på noe sunt og godt i kveld? Lag supergode sjokoladetrøfler da vel!

Jeg prøver å finne sunnere og bedre alternativer i kostholdet mitt. Jeg er hele tiden på jakt etter nye oppskrifter Det er viktig unne seg noe godt i hverdagen også, da det er fint med sunne alternativer. I dag har jeg laget noe jeg ikke har prøvd før! Jeg har laget sjokoladetrøfler med dadler som hovedingrediens.

Dette trenger til trøflene:

15 dadler

1 ss kokosolje (kan sløyfes)

2 ss rå kakaopulver eller bakekakao

½ ts chilipulver

1 klype salt

topping:

1 neve hakkede mandler

1 ts kakaopulver

eller annen valgfri topping


Bland alt sammen i en foodprosessor til du får en helt jevn og glatt masse. Husk å ta ut steinene i dadlene først! Så setter du massen i kjøleskapet i 1 time slik av den blir kald og lettere å jobbe med. Når deigen er klar triller du deigen til små kuler. Det blir ca. 15 stykker. Til slutt rulles de i kakaopulver eller hakkende mandler.

Håper det smaker!

Kari

Likes

Comments