Header

Jag skulle inte vilja säga att jag inte orkar plugga för plugga gör jag iaf liksom. Utan det är mer som om någon har sugit ur all energi ur kroppen och jag får anstränga mig mer om jag ska orka. Denna vecka har jag haft prov nästan varje dag och har varit tvungen att sitta sent till kvällen och plugga innan - detta trots att jag jobbat mycket redan för en vecka för att sammanfatta komplicerade saker. Ibland blir jag också psykiskt trött på hur schemalagt mitt liv blir, jag menar; jag är en ganska introvert person som behöver "my space" om jag ska fungera optimalt haha. Jag behöver få tid att se mina serier eller brainstorma eller sitta och måla vilket jag gärna gör men bara om jag vet att jag kan ägna 2-3 timmar med det och just nu kan jag inte det.

När jag säger att jag är en introvert person menar jag inte att jag är blyg vilket inte alls är rätt tolkning av uttrycket. Att vara en introvert person betyder att man behöver tid för sig själv. Ibland tror jag att jag utvecklades till att bli en introvert person eftersom jag ofta var själv under nästan hela högstadiet innan jag bytte skola i 9:an. Det var ju inte direkt så att jag alltid valde att vara själv - det är en lång historia haha. Men grejen är den att det är så så otroligt skönt att kunna göra lite som man vill ibland. Vill jag dricka te och titta på en hel säsong på lovet i sängen så känner jag mig fullkomligt utvilad när jag kommer tillbaks efter lovet och är redo att sätta igång och plugga igen. Det är jättekul att träffa kompisar på fika eller gå och gymma med också men jag MÅSTE få min egentid också.

Imorgon har jag historiaprov om kvinnans utveckling till jämställdhet - intressant men mycket att plugga på. Dessutom är det mycket begrepp, såsom aktör/strukturperspektiv och idealistisk/materialistisk historiesyn och så ska man avgöra vilka som passar bäst in på kvinnans väg mot jämställdhet i de olika epokerna. Klassen var dock oense när vi skulle ha provet för vissa ville flytta till nästa vecka och vår lärare gav med sig och sa att hon kanske skulle ta med fika till vi som gör provet imorgon... hursomhelst tror jag att det kommer gå bra då jag är väl förberedd och sen på eftermiddagen har jag en efterlängtad bildkurs.

På fredag har jag lite tid över till mina serier och jag längtar! Men jag ska även gå och gymma, packa resväskan då jag åker till Tyskland på lördag morgon och vi ska på bio med klassen på eftermiddagen och se en Shakespeare-klassiker. Nu måste jag verkligen sova om jag ska orka gå upp vid sex imorgon bitti, godnatt alla!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Bilder från weheartit

Likes

Comments

Hej allesammans!

Känns som om det var sjukt längesen jag skrev ett ordentligt inlägg och det var det ju haha. Vi har så sjukt mycket i skolan nu med prov varje vecka. För tillfället sitter jag och försöker skriva några olika texter på franska då jag har två prov imorgon.... hm. Min bror kom hem sent på torsdagskvällen då han går sista året i högstadiet på Lundsberg precis som jag gjorde så igår var vi på bio där han fick bestämma film. Det var dock ganska struligt att fixa biljetter till filmen eftersom hela biljettsystemet låg nere och det inte ens gick att köpa ut biljetter utan att ha laddat ner deras app... Men jag hade trevligt i alla fall och om bara några timmar ska han sätta sig på bussen på väg upp till internatet såsom jag brukade göra när jag gick där. Det känns lite konstigt att han gör samma resa i livet som jag gjorde förut fast jag har så mycket att se fram emot!

Nästa lördag sitter jag på ett tåg till Tyskland med några från skolan i ett Erasmus-utbyte. Vi ska spendera en vecka i Hannover och bland annat prova på klättring och gå på jobbintervjuer haha. Jag lovar att fixa upp några bilder från resan men tills dess får ni ha det så bra!

Likes

Comments

​Idag vaknade jag tidigt men låg ändå kvar i sängen ett par timmar innan jag gick upp för att fixa i ordning frukost. Då hade mamma köpt bullar till oss så frukosten blev jättelyxig haha. Så det var verkligen en bra start på dagen!

Under dagen ska jag bland annat plugga men även sätta upp en sänglampa och en stor tavla på väggen. Tavlan har jag gjort själv så det ska bli jättekul när den äntligen kommer upp på väggen, tidigare har den stått lutad på mitt skrivbord men nu vill jag nämligen flytta den. Jag tror även att jag ska försöka gå ut och springa lite senare eller ta någon extra runda med hunden. Det bästa med att gå med hunden är att lyssna på Podcasts tycker jag och jag har många favoriter! 

Likes

Comments

Hej allesammans!

Det har gått en vecka sedan jag uppdaterade och jag har varit alldeles för upptagen och stressad för att orka skriva de senaste dagarna. I hemlighet tror jag att jag bara längtar för att sommaren ska ta slut och hösten (äntligen) ska börja. Jag tror det är min favoritårstid för älskar alla färgerna på löven alla sweatshirts och att dricka äpple- och kanelte och se på mängder av filmer. Jag har redan börjat småpynta mitt rum i förväg med mysiga filtar och ljusslingor för om jag sover med öppet fönster så har jag en anledning att använda filt under natten. Om någon månad kan till och med fönstret förbli stängt haha..

Det är ju tråkigt att bara prata läxor i inläggen så jag ska försöka trycka in så mycket annat jag kan hitta på - för egentligen så är man inte särskilt intresserad hur mycket läxor någon annan har eftersom man nog alltid kommer anse att man har mest. Nedanför kommer några fina bilder som verkligen skriker höst till mig. Ibland önskar jag även att halloween kunde vara en större grej i Sverige såsom det är i USA, jag har nämligen hört att de redan börjat sälja halloweengodis i affärerna. Åhhh vad jag önskar att hösten kunde stå utanför min dörr och ringa på...

Likes

Comments

​Igår var jag på Humorfestivalen och tråket nog jobbade min kompis under hela festivalen så jag gick ensam på Funny Online, därav bilderna ovan. I showen fick man träffa 2chips1cola, Keyyo, Daniel & Emil Norberg och Johanna Nordström. Hanna Persson ansvarade för showen och man fick höra allt från Dora till bananer till PH och Emil i Lönneberga haha. Eftersom det var onumrerade platser när man köpte biljetter var jag där redan 45 minuter innan, ändå blev man nerknuffad av alla tioåringar som skulle sitta längst fram... Men jag satt på tredje raden så jag fick ändå en bra plats så jag klagar inte! Efter showen fick man ta kort med dom under en kort tid eftersom de var tvungna att passa ett tåg så då gick jag ner till Espresso house och köpte en latte i väntan på att bussen skulle komma. 

Idag ska jag sätta mig och plugga trots att jag helst av allt vill krypa ner under täcket och vänta på att förkylningen ska gå över. Hoppas att ni har haft en bra dag hittills!

Likes

Comments

​I fredags hade vi fredagsmys med kräftskiva istället för tacos. Just nu på sensommaren tycker jag man ska njuta mer  av skaldjur och byta ut tacosen mot något minst lika gott! Till förrätt hade vi lagat både kronärtskockspaj och västerbottenspaj och det låg bra i magen innan vi högg in på kräftorna. Dessutom var vi ganska många som åt och det var ju tvungen att räcka till alla. Vad åt ni i fredags? :)

Likes

Comments