Header

Detta är definitivt ett av mina favorithus/byggnader i Paris. Det är så unikt att det är liksom inbyggt i de andra husen. O älskar den mintgröna färgen på det ena huset. Försöker öva på att måla hus nuförtiden så det slog mig att jag borde börja med de husen jag gillade så mycket i Paris! Kanske kan gå runt lite i Lund nån gång o se om jag hittar nåt också. Annars vet jag att konstnären Minnie Small (finns på instagram via namnet @semiskimmedmin) brukar leta upp hus via Google maps. Det är ju jättebra egentligen o intressant! Sitter för tillfället o dricker te, tittar på en kriminalserie o ska ev snart sova. Ska plugga hela dan imon typ så måste va pigg haha. Puss!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Okej så jag har inte alls haft tid och blogga på jättelänge. Har så mycket annat i tankarna. Har insett att jag har lite problem i skolan och ska typ få extrahjälp nu... det är ju bra! Men lärarna på skolan var lite förvånade över att jag sagt det så sent men jag har nog aldrig riktigt velat erkänna för mig själv att jag har problem. Det började egentligen med att jag satt och pluggade inför franskaprovet i veckan och jag hade en väldigt bra planering som jag lagt upp de fem dagarna innan provet. Första dan skulle jag gå igenom olika punkter av allt vad vi skulle kunna, dan efter skulle jag gå igenom det jag gjort under gårdagen + lite nytt osv. Men när jag satt på onsdagen och skulle försöka plugga conditionnel så ska man använda imparfait. Men hur böjer man imparfait? Jag hade glömt. Och det är så typiskt, för då måste jag börja från ruta noll medan de flesta är långt i förväg för de kan komma ihåg sådant som jag inte kan. Och då måste jag som sagt början från skratch och jobba mig uppåt och kommer jag hinna det på en kväll om jag har mycket annat i grammatik som jag måste kunna? Troligtvis inte. Hursomhelst har mina föräldrar fått tag på skolan som ska lösa detta. Så detta är typ min ursäkt till varför jag inte bloggat haha... :) Bara ett förtydligande till rubriken, det finns symtom inom triple x syndrome som säger att man kan ha språksvårigheter, och jag har alltid haft problem med grammatik; vare sig vi pratar svenska, engelska eller franska, så tror detta kan vara en konsekvens för detta, tyvärr.

Likes

Comments

Coucou!

Idag är det höstdagjämning och jag började dagen med att gå en runda med Esther och sen fixa i ordning en blueberry smoothie bowl. Har suttit och pratat lite med Astrid under morgonen och ska snart sätta mig och kolla på Gossip Girl tänkte jag. Idag blir det nog mest chillplugg och fredagsmys med familjen då jag inte hat några planer på att träffa några kompisar idag. Fick inte så mycket gjort på bildkursen igår vilket alltid är ett minus så hoppas jag kommer kunna ta bättre tag nästa torsdag istället vilket även är samma datum som jag har religionsprov haha. Men jag är väl förberedd så det ska nog gå bra. Har inget mer att tillägga så säger bisous än så länge..

Likes

Comments

Ja för jag har ju inte några lektioner på fredagar så helgen börjar alltid på torsdagarna haha. Dock så förväntas det av oss att skriva på vårt gymnasiearbete på fredagarna men jaja. Behöver inte dra mig själv upp på benen på fredag morgon för att sitta och plugga i skolan och det är väl ändå det som räknas, eller?

Nu sitter jag i affären hos mamma och hjälper till och stå i kassan lite. Min bildkurs börjar kl 5 så passade på att stanna kvar i stan snarare än att sticka hem (blir alltid så trött när jag kommer hem och tappar motivationen att åka tillbaka ner till stan). Jag gick aldrig till bildkursen förra torsdagen så jag måste verkligen gå dit idag! Och hur fina är inte mina skor? Älskar dem! Astrid ska ha krök på lördag och jag ska plugga till religionsprovet men annars har jag inte några andra planer för helgen. Oh juste, vi ska boka biljetter till Prag också! Tagga, tagga, tagga. Btw hade Siri hittat jättebilliga biljetter tur-retur till Paris under påsklovet (under 1000) och hon och Mattea skulle nog boka biljetter ikväll och jag är lite kluven om jag ska med. Kluven för att min plånbok är ganska pank och jag håller på och letar jobb nu, framförallt på Akademibokhandeln för tillfället. Kommer nog inte ha råd att både åka till Paris under påsklovet och sen till Prag under kristi himmelfärdshelgen. :/ Så det är ju lite tråkigt. Men har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra. Ska snacka med dem ikväll och så ska vi se om vi kan bestämma oss för något haha.

Likes

Comments

Jag vill tillbaka till Paris. Packa alla väskor, sätta mig i en taxi för att sen sätta mig på ett flyg och landa på CDG. Jag saknar det så enormt. Jag saknar alla helgpromenader som jag och @kristiella brukade göra då vi bland annat besökte nya områden i Paris eller gick från ena delen av stan till den andra. Eller gick på museum och åt macarons i en av Paris alla parker. Eller när jag, Annie och Aili upptäckte en ny second-hand affär i Marais (de blåa solglasögonen är därifrån). Eller när vi gick på nattklubb och fick gratis champagne, åt pizza flamingo (afrodite är godast) längs med floden i Belleville. Besökte marknader, caféer, pratade franska med unga franska tjejer, lagade tacos hemma hos Sofia och åka metro. Som The 1975 sjunger i sin låt Paris "How I'd love to go to Paris again"...

Likes

Comments

Tisdagsplugg med fokus på filosofi och religion. Enligt min bullet journal ska jag idag:
- öva engelskaglosor
- plugga Gymnasiearbete
- plugga religion
- plugga filosofi (läsa sidorna 12-39 i boken)

Det är verkligen skönt att ha den, skriver ner alla läxor, events och vad jag ska plugga den dagen och hur länge. Vi har religionsprov nästa vecka och om två veckor har vi tydligen franskaprov haha. Så ifall man ska tänka ur den banan att börja jobba på de grejer vi har snart prov i så borde jag fokusera på franskan snarare än filosofin men filosofi är ett så komplext ämne att jag har behov av att jobba lite med ämnet då och då för att inte komma efter. Nu diskuterar vi utifrån frågan "vad är existens?" Vad är existens enligt er?

Likes

Comments

Hej, nu har vi franska och vi slutar snart. Vi har lyssnat på en uppläsning av en dikt, jobbat med subjonctif och nu lyssnar vi på en låt som heter "Le petit pain au chocolat" par Joe Dassin. Vi gör allt möjligt på våra franskalektioner nuförtiden. Kanske är det för att vi läser franska 5 och det inte finns någon direkt kursplan till denna kursen. Så förhör inte vår lärare oss om läxorna vi har heller - bara ibland. Efter skolan ska jag kanske träffa Astrid och Edvin och fika på Espresso House och om inte annat ska jag cykla hem för att plugga. Ska ha nån bokcirkel på svenskan imon och har inte läst klart min bok än. Nu sitter vi och sjunger Champs Elysées haha... "Au soleil,. sous la pluie, à midi ou à minuit..."

Bilder från pinterest

Likes

Comments

Hörni vet ni vad jag insåg igår? Att jag har haft bloggen i över ett år nu! Jag minns att jag var så taggad på att starta en blogg där jag kunde lägga upp bilder jag tog istället för att allt skulle hamna i en hög på hårddisken och hur jag skulle kunna dela med mig av mina intressen osv. Planen för ett år sedan var egentligen att vänta till Paris men jag var så sugen på att se hur Emelie höll på med sin blogg att jag ville ha en också. Och även om jag inte bloggat särskilt mycket sen i juni så tycker jag äntligen att det är roligt igen!

Kanske är viktigt att nämna men jag är urusel på att skriva dagbok - och denna bloggen har ju typ blivit lite som en dagbok så jag är väldigt stolt att jag orkat hålla på i över ett år nu och skriva inlägg och ta bilder för att senare lägga upp dem på bloggen. Det borde faktiskt firas.... hmm. Hur bör man fira sin 1-årsdag på Nouw? (: Förresten så är jag nästan klar med min skissbok också. Vilket betyder att jag lyckats fylla en skissbok på ett år! Det är också stort haha. Första skissboken och jag fyller den... vet så många konstnärer som säger att de äger hur många skissböcker som helst men som aldrig gör klart dem. Som ni redan kanske märkt så är mitt självförtroende på topp just nu! Det var riktigt längesen jag mådde såhär bra! :) Det där med firandet av bloggen får jag nog ta och klura lite på... tills vi hörs nästa gång.

Bilder från Pinterest

Likes

Comments