Header

Veckans weekly spread i min bullet journal och lite lampor under min nattpromenad.

Utsikten från vårt klassrum på Spyken (där vi läser franska 2ggr i veckan med några spykister och katte-elever). Det började snöa igårkväll.

Lördagsmiddag för några familjekompisar inkluderat våra juldekorationer i köket haha!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

Va på taco-kväll hos Lukas i lördags vilket man nog inte kan tro då jag inte ens har nån bild på maten... men personerna va betydligt (o är) bättre än den sååå :)

Sitter still på Lund C o väntar p att bussen ska börja köra. Ska liksom hålla tal på retoriken om ca 10 min o börjar bli nervös nu när vi bara står stilla haha.

Likes

Comments

Likes

Comments

Ja jag skriver inte högskoleprovet idag. Vilket är så bra med tanke på att jag ligger hemma i soffan med mensvärk, förkylning och en lätt feber. Iofs hann jag inte ens anmäla mig till det men t.ex. min kompis, som också ligger hemma med förkylning, hade betalat o så men kan inte gå pga att hon är sjuk (och för att hon inte pluggat).

Jag var praktiskt taget sängliggande hela gårdagen och kollade på massa olika filmer och serier och gjort INGET viktigt, såsom att plugga. Tvingades ut i blåsten och regnet vid 12 och 16:30-tiden för att rasta hunden för att min bror är lat och sitter fastklistrad vid dataspelet hela dagarna.... :( Det där kan ju inte vara bra för hans hälsa alltså. Men nu ligger jag i soffan igen, och har precis gjort i ordning en brunch till mig själv. Jag har även pluggat lite franska glosor och ska snart (läs en timma eller två) plugga antingen engelska eller internationella relationer; där vi ska skriva en stor analys om Syrien på onsdag. Har muntlig diskussion i engelska om en bok på måndag. Sen har jag dessutom en religionanalys som ska vara inne på torsdag och ev. franskaprov samma dag. Full vecka fram till höstlovet alltså.

Som sagt... skriver ni också högskoleprovet eller ligger ni också hemma med förkylningar?

Likes

Comments

Detta är definitivt ett av mina favorithus/byggnader i Paris. Det är så unikt att det är liksom inbyggt i de andra husen. O älskar den mintgröna färgen på det ena huset. Försöker öva på att måla hus nuförtiden så det slog mig att jag borde börja med de husen jag gillade så mycket i Paris! Kanske kan gå runt lite i Lund nån gång o se om jag hittar nåt också. Annars vet jag att konstnären Minnie Small (finns på instagram via namnet @semiskimmedmin) brukar leta upp hus via Google maps. Det är ju jättebra egentligen o intressant! Sitter för tillfället o dricker te, tittar på en kriminalserie o ska ev snart sova. Ska plugga hela dan imon typ så måste va pigg haha. Puss!

Likes

Comments

Okej så jag har inte alls haft tid och blogga på jättelänge. Har så mycket annat i tankarna. Har insett att jag har lite problem i skolan och ska typ få extrahjälp nu... det är ju bra! Men lärarna på skolan var lite förvånade över att jag sagt det så sent men jag har nog aldrig riktigt velat erkänna för mig själv att jag har problem. Det började egentligen med att jag satt och pluggade inför franskaprovet i veckan och jag hade en väldigt bra planering som jag lagt upp de fem dagarna innan provet. Första dan skulle jag gå igenom olika punkter av allt vad vi skulle kunna, dan efter skulle jag gå igenom det jag gjort under gårdagen + lite nytt osv. Men när jag satt på onsdagen och skulle försöka plugga conditionnel så ska man använda imparfait. Men hur böjer man imparfait? Jag hade glömt. Och det är så typiskt, för då måste jag börja från ruta noll medan de flesta är långt i förväg för de kan komma ihåg sådant som jag inte kan. Och då måste jag som sagt början från skratch och jobba mig uppåt och kommer jag hinna det på en kväll om jag har mycket annat i grammatik som jag måste kunna? Troligtvis inte. Hursomhelst har mina föräldrar fått tag på skolan som ska lösa detta. Så detta är typ min ursäkt till varför jag inte bloggat haha... :) Bara ett förtydligande till rubriken, det finns symtom inom triple x syndrome som säger att man kan ha språksvårigheter, och jag har alltid haft problem med grammatik; vare sig vi pratar svenska, engelska eller franska, så tror detta kan vara en konsekvens för detta, tyvärr.

Likes

Comments