Okej så det stora beslutet jag behövt ta denna vecka var att byta familj. Första gången jag bytte så var det inte för att jag inte trivdes utan för att jag bara skulle vara där i 1 vecka. Jag bytte sedan till min värdfamilj och de var supersnälla men jag kände redan efter ett par dagar att något var fel. Föräldrarnas modersmål är arabiska och självklart så försöker de prata det med barnen så mycket som möjligt. Men jag som just är här för engelskan och de amerikanska traditionerna kände att det krockade lite med hela familjen. 

Min regional manager och kontaktperson tog hand om problemet direkt och hade inom ett par dagar hittat en ny familj. Jag funderade i några dagar på vilket beslut som var det rätta och bestämde mig sen för att flytta. Allt gick väldigt fort, på mindre än 20 min behövde jag packa alla mina saker och åka. Jag hade träffat föräldrarna och sonen  i den nya familjen kvällen innan och åt middag med dem vilket kändes skönt! 

Den nya familjen har en son som är 16, en dotter som är 19 (på college), mamma och pappa och 1 hund. Känner mig otroligt välkommen och idag kom mamman och pappan och hejade på mig under hela mitt cross country race (som dessutom var mitt första). Jag sprang på 29.06 vilket jag är nöjd med för att vara min första gång och har nu några riktigt tuffa veckor med träningar framför mig. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Söndagen spenderade jag med världens härligaste norska, Eira. Vi shoppade och pratade i timmar och passade på att äta allt onyttigt vi hittade eftersom att bådas värdfamiljer äter ganska nyttigt.....

Skolan den här veckan har varit otroligt bra jämfört med förra! Har lärt känna lite mer människor och bytt från Precalc till Intro to college math där läraren är bättre och allting är enklare. Dessutom har jag den med Hailey, min typ nyfunna soulmate.

Under veckan har vi i Health hållit på med HLR vilket har varit lite tråkigt eftersom att vi gjort det så mycket i Sverige, men ändå bra, Vi har även haft aulasamling för alla seniors där skolan nya rektor och biträdande rektor pratade. De är hur sköna som helst och det syns att hela skolan älskar dem. Stämningen var på topp och det var skönt att slippa en lektion för detta.

I tisdags var jag, Hailey, hennes pojkvän Trent och deras kompis Brendon på skolans fotbollsmatch, inget speciellt alls men riktigt mysigt.

I fredags åkte vi och handlade pizza till lunch och åkte sen på kvällen till football gamet där temat var "Tropiskt". Efter det åkte vi och åt (jag åt världens godaste fattigariddare med bacon och sen åkte vi bara runt i området här i bakdelen på Trents pickup truck....

(Trent, Brendon, Hailey och Grace)

Under veckan har jag också sprungit varje dag och mina ben känns som betong.

Stay tuned för att läsa om mitt stora beslut jag tagit i veckan..... Kram <3

Likes

Comments

Idag är det lördag vilket betyder att första skolveckan är avklarad. Om jag ska vara helt ärlig så var det där den absolut jobbigaste veckan i mitt liv. Som tur är så har jag mamma och pappa som stöttar tillsammans med alla kompisar hemma i Sverige och andra utbytesstudenter som går igenom samma sak.

Så vad är det som varit jobbigt? Först och främst att allt är otroligt överväldigande! På skolan är det 4 gånger så många elever som på EG och fick använda mig av en karta de 2 första dagarna för att hitta. Sen har jag även insett vilken trygghet vi i Sverige har som har alla lektioner med samma människor så vi aldrig behöver fundera på vem en ska äta med eller sitta bredvid på lektionen osv. Men det har löst sig, till och med så bra att jag på fredagen åkte med 3 tjejer i min årskurs och åt lunch på Chipotle (mexikansk snabbmat).

Genom att smått överdriva vad vi läst i Sverige så kom jag undan med att läsa det mesta här och behöver därför bara läsa engelska, matte och US history och US goverment för att få graduation. Så av 12 kurser som läses under 1 år (6 per termin) så får jag välja 8. Har Health som är väldigt likt idrott spec (träningslära) som jag läst i 2 år, sen filmanalys vilket är min engelska kurs under hösten, psykologi, us history, matte (pre calc) och spanska 4 som egentligen kommer bli lite för svår men spanska 3 är bara 03or/02or...

Sen är det ju det där med Cross Country som jag börjat på..... Otroligt jobbigt men ändå lite kul att få pressa sig själv på ett sätt som jag i vanliga fall inte är van vid. Igår sprang jag 4 miles (6,4 km) för första gången på väldigt länge och nästa lördag har jag min första tävling som är 3 miles (5 km). Laget är väldigt stort och har träffat några väldigt snälla människor.

Puss och Kram tills nästa gång <3

Imorse 7.15 påväg till Cross Country racet som jag själv inte sprang 

Likes

Comments

Igår (fredag) kom min värdfamilj och hämtade mig från välkomstfamiljen där jag nu varit i 1 vecka. Min "nya" familj är otroligt snäll och jag tror och hoppas att vi kommer passa bra. Familjen är på många sätt annorlunda mot hemma men det är liksom en av grejerna med detta år att få se andra saker. Igår åt vi middag på Chipotle och åkte sen och handlade saker till mitt rum där det bara stod en säng, nattduksbord och en gungstol innan.

Idag har vi varit och handlat mer saker till rummet + mat. Familjen här äter väldigt mycket frukt och grönsaker och är liksom superchill med att jag äter vad jag vill vilket är skönt. Förutom handlandet så har jag packat upp alla saker, tvättat och varit ute och sprungit 2 gånger (dock kort). Fick ett mejl från min cross country coach, som jag ska börja med på tisdag, att de springer minst 5 km per träning.... Jag som inte brukar springa en meter har lite att jobba med innan jag kommer vara redo för det. Träningarna är dessutom varje dag förutom söndagar. Önska mig lycka till, kommer vara död inom 1 vecka. Vi träffade även några av deras grannar idag, bland annat 2 tjejer som också kommer vara seniors. Skönt att ha pratat med dem lite så är det i alla fall några ansikten som jag kommer känna igen första veckan.

Imorgon ska jag försöka springa lite längre på dagen och sen på kvällen har Brianna (förra välkomstmamman) en grillkväll med andra utbytesstudenter som jag blev bjuden på.

Kram

Från football gamet vi var på i torsdags, min skola mot en av de andra stora skolorna i närheten. Sitter dock på fel sida av någon oklar anledning.

Likes

Comments

Så nu har jag varit hos min välkomstfamilj i 5 av 7 dagar och att jag faktiskt ska lämna dem på fredag känns riktigt märkligt. I måndags skjutsade Brianna och Ryan (värdföräldrarna) mig till skolan som ligger i ett av områderna i närheten (30 min med bil) där de båda själva gick. Jag träffade min Regional manager Sandy och gick runt med henne, skrev in mig, pratade med tränare och tog bild. Regional manager är den som är chef över alla coordinators som är "chefer" över värdfamiljerna så i vanliga fall brukar man inte träffa regional managern. Men min coordinator verkar inte riktigt ha stenkoll på allt + att regional managern är supernära med Brianna så det blev att jag träffade henne istället. Vi gick runt i skolan, åkte till starbucks och sen skjutsade hon hem mig. I morse smsade hon och frågade om jag ville bo hos henne de sista 2 nätterna i stället för att det skulle bli lite lugnare för mig, trots att varken jag eller Brianna hade klagat eller något.

Igår var vi och shoppade hela dagen i ett mall och sen på target. Ett par beigea stan smiths och lite underkläder var det enda som fick följa med hem + lite mappar och vitaminer från target.

Idag har varit ganska lugn hittils. Har haft tid att facetimea lite (för första gången sen jag åkte) och annars bara lekt med Moses och Rex. Senare kommer Sandy och hämtar upp mig igen så ska vi först till skolan för att titta runt lite igen och sen på någon middag med andra utbytesstudenter. I morgon ska jag på en rundtur med utbytesstudenter och sen på fredag kommer min familj hem så då flyttar jag dit!!!!

Nu blev det massa text, ledsen för det, mer bildinlägg kommer senare :)

Kram <3

Alice som är näst till vänster går på en av skolorna i närheten så henne träffar jag på middagen i kväll och imorgon :)

Glömde helt att ta bilder i skolan men ska tillbaks dit imorgon också så får ta fler då! Den första är inne på expeditionen och den andra på 1 miljon papper som skulle fyllas i inklusive hur mycket bilder jag ville beställa.

Likes

Comments

Jag är nu framme i Michigan men kommer inte få träffa min riktiga värdfamilj förrän på fredag. Så just nu bor jag hos en annan familj i ett av områdena nära där jag ska bo sen. Föräldrarna i den här familjen är runt 30, har 4 barn på 12, 8, 5 och 3 år. De har även 2 katter vilket är lite jobbigt men det går förvånansvärt bra (!!!), 3 fåglar och 2 ödlor + en till utbytesstudent från Spanien. Hon är 14 vilket jag personligen tycker är lite för litet för att vara utbytesstudent. Tydligen så var de flesta utbytesstudenterna från Spanien ganska små men det känns som att det inte alls är lika kul. Dock är det säkert superbra för engleskabetygen senare...

Hur som helst, igår hämtade mamman, dottern, mammans moster och hennes dotter mig och en annan utbytesstudent på flygplatsen. Vi åkte hem och åkte sen nästan på en gång tillbaks för att hämta Gloria (deras utbytesstudent). Vi kom hem vid 9, åt och somna på en gång.


Annabelle i vitt och hennes "kusin" Bella

Moses, jag och Rex medan vi väntade på Gloria

Idag var vi på någons kusins 21 års lunch så jag och Gloria fick träffa hela släkten och pröva kickball vilket är som baseball/brännboll med en fotboll. Eftersom att alla kallar varandra cousin så är det lite svårt att fatta vilka som är syskon med vilka... Sen åkte vi vidare till Annabelles (12 åringens) softboll match och kom nyss hem och åt tacos.

Imorgon ska jag skriva in mig på skolan, välja klasser och ta bild och sen fika med min regional manager som verkar supersnäll :)

Bella och Rex

Likes

Comments

Dag 3: Frukosten blir bättre och bättre och jetlagen mindre och mindre. Dessutom har vädret blivit lite sämre (sol och 26 grader istället för 30) vilket vi från Skandinavien gillar... Mötet den här dagen handlade mer om hur man kunde anpassa sig till olika situationer som uppstod i värdfamiljen och även här så hade de sagt det mesta tidigare.

Vi åkte sen in till NY, åt lunch på Grand Central och åkte sen vidare downtown så ner mot de låga gatunumrena på Manhattan. Vi fick se mer av Manhattan och veta med om hela staden, hur det hade sett ut förut och varför det ser ut som det gör. Vi var vid Wallstreet, 9/11 memorial och vid hamnen.

I slutet av dagen gick vi runt i China Town, Little Italy och Soho. Soho skulle jag lätt säga är den mysigaste delen av Manhattan, de har bäst butiker och mysigast resturanger. Det visade sig att både jag och Mille älskar Delicatessen som ligger i Soho lika mycket så det blev där vi åt middag.

Ungefär vid Wallstreet - Annie, Linnea och jag

9/11 memorial - En liten del av Brooklyn

En bild från dag 2 - Emelie, jag och Alicia

Alicia och Mille

Och sen lite Guccivägg <3

Dag 4: 4e och sista dagen har varit förhållandevis lugn. Vi började med att handla lunch på Whole foods hela på campet och satte oss i Central Park och åt. Sen åkte vi vidare till Jersey Mall där jag på något sätt lyckades handla mycket mer än jag skulle. Så har nu en väska som väger 26 kilo + 2 handbagage och stora väskan ska ner till 22.... Men det löser sig :).

Under kvällen har vi verkligen tagit vara på tiden med varandra. Tror att alla är rätt ledsna över att dessa dagar är slut i morgon. Det bästa med SLC har varit att det varit så otroligt lätt att lära känna nya människor eftersom att ingen kände någon från början. Alla är öppna och framåt och vi har verkligen haft hur kul om helst!

Jag och Mille var aningen taggade på mat!!

Himlen!!

Side story från dag 5: 9.00 gick min buss till flygplatsen. 8.20 inser jag att jag inte får upp mitt safe på rummet där mitt pass, visum, kamera och dator ligger. Först fanns det ingen på hotellet som kunde få upp det, sen fanns det inget att få upp det med. Men det löste sig 8.55 borrade de upp skåpet med en skruvdragare och jag hann med min buss och mitt flyg.... Om någon undrade :)))))

Nu är jag hos min välkomstfamilj och mer om det kommer senare <3

Likes

Comments

Dag 1: Igår kom jag, 4 till svenskar och 4 finnar med samma flyg till Newark. Några från staffen mötte oss på flygplatsen, vi åkte till hotellet, fick lite info och hade sen fritid i 3 h. Längsta 3 timmarna någonsin eftersom att alla var trötta och hungriga. Sen vid 7 hade vi lite mer info och sen mat. Maten visade sig dock vara riktigt äcklig... torr kyckling, blöta krutonger och vanlig sallad som vi fick på hotellet. Vid 10.30 låg alla och sov och där var dag 1 slut.

Dag 2: Jag vaknade vid 6.30 vilket ändå är helt okej efter 8 timmars sömn + jetlag. Frukosten var snäppet bättre än middagen men höll nästan samma nivå. Kritvitt bröd, torr äggröra och bacon. Som tur var fanns det bananer som kunde rädda upp det hela. Vid 9 hade vi campets första möte som handlade om hur vi skulle anpassa oss till USA, hemlängtan och regler. Det var nog inget som de inte redan sagt men det gjorde inte så mycket att höra de berätta det igen. Fick även veta under mötet att det är 3 till som ska till samma stad som jag var av 2 som kommer gå i samma skola. Resten av dagen spenderades på midtown och upper manhattan där vi fick veta mer om staden vilket faktiskt var ganska intressant men sen också se ganska typiska turistställen. Nu är vi hemma på hotellet igen och jag ska försöka sova lite mer i natt eftersom att en lika lång dag väntas imorgon.


Påväg upp i Top of the Rock - Mille och EmelieImorgon blir det lower manhattan och förhoppningsvis lite bättre mat....

<3

Likes

Comments

Jag har fortfarande inte riktigt fattat att jag ska iväg. Tänker nog mest att jag åker till NY i någon vecka och sen kommer jag hem. Därför blir det så otroligt märkligt att krama någon hejdå, VI SES JU OM 1 VECKA! När jag om någon månad inser att jag faktiskt är fast i USA, 6600 kilometer hemifrån, kommer det vara försent för dessa hejdån. Det kommer dröja ytterligare 9 månader innan jag får krama om någon av de människor jag älskar mest. Sjuk tanke egentligen. Dock så är sociala medier i just detta fall fantastiska. Med tidsskillnaden på 6 timmar kommer jag och alla här hemma vara vakna största delen av dygnet samtidigt och kan under dessa timmar ändå hålla bra kontakt.

De två sista dagarna har verkligen varit så bra som de kunde blivit. Igår klippte jag mig, packade, träffade Mathilda, sen Julia och på kvällen myste jag med Tilde och Lovisa. Idag träffade jag Maja, Sofie, Ebba och Axel, vi åt :) och pratade massvis. Sen på kvällen sas de sista hejdå till Emma, Saga och Mathilda. Vad skulle jag göra utan er?? <3


Likes

Comments

Det här med att välja organisation till ens utbytesår är något som många tycker är ganska svårt. För mig var det så att bland de som jag känner som åkt med Explorius så har alla varit nöjda medan de som åkt med EF haft mer strul. Självklart ändras det från person till person och alla kan råka ut för det värsta med vilken organisation som helst. Men för mig så kändes Explorius helt rätt när jag bestämde mig för att åka i slutet på maj i år. Jag vet, det blev lite väl sent och att söka då är väl kanske inget jag rekommenderar men det gick, i alla fall med Explorius.

Nu när jag gått igenom hela ansökningsprocessen är jag fortfarande lika nöjd. Jag kan inte komma på något sätt det hade kunnat bli bättre på direkt. Sen finns det ju massvis av organisationer som alla har sina för- och nackdelar och i slutändan handlar det kanske mer om en trivs i sin familj och skola än själva organisationens roll.

Bilder från Bryssel i våras med klassen

Kram <3

Likes

Comments