Ice cream cookies - Vegan

" Jag ÄLSKAR ju EarthyAndy. Hon har en tvåbarnmamma boende i Hawaii med en grym Instagram och blogg där jag får mycket inspiration. Det är r…"

Jag ÄLSKAR ju EarthyAndy. Hon har en tvåbarnmamma boende i Hawaii med en grym Instagram och blogg där jag får mycket inspiration.

Det är receptet kommer från Bloggen hon skriver där hon delar med sig av massor av olika recept, diet, resetips och hennes livsstil.


ICE CREAM COOKIES

(Bilderna är tagna av min syster och hennes blogg hittar ni HÄR .

Recept

  • 1/2 liter urkärnade dadlar
  • 1,7 deciliter socker *
  • 2 matskedar vatten
  • 3,75 deciliter Rice Krispies eller havregryn (jag använde båda)
  • 1/2 matsked kokosolja *
  • 1 tesked vanilj extrakt
  • 0,6 deciliter kokosflingor + extra för att ha runt så att dem ej klibbar sig

* @EarthyAndy skrev och använde sig av kokossocker på sitt recept men jag använde mig av hälften kokossocker och hälften Sukker som är ett norskt kalorifritt socker.

Hur man lagar

Hacka dadlarna tills de klibbar ihop sig, se till så att inga kärnor är kvar. Lägg sedan dadlarna i en stekpanna tillsammans med sockret, vattnet och kokosoljan. Rör om och koka på låg - medium värme i cirka 10 minuter och låt blandningen bli till en "kräm".

Stäng av värmen och flytta plattan efter det börjat bubbla lite, blanda sedan ner vaniljen.

Efter du låtit blandningen kylars ner blanda ner Rice Krispies (eller havregrynen) tillsammans med kokosflingorna.

Använde bakplåtspapper eller kokosolja i en form och sprid över kokosflingor runt alla kanter och tryck sedan ner "kakdegen" i formen. Tryck till degen mot alla kanter och sprid över ännu mer kokosflingor. Ställ sedan in formen i kylen i några timmar eller över natten.

När du är färdig med allt skär upp i bitar. Ät dom som dom är eller servera dem med valfri glass*.

* Eftersom @EarthyAndy följer en vegansk och glutenfri diet använde sig hon av en glass anpassad till det. Glassen som vi serverade kakan med är dock också vegansk och baserad på havre. Men varken jag eller någon av mina familjemedlemmar följer någon speciell die så det hade inte spelat någon jätte stor roll förutom att just den här glassen är något mer hälsosammare och färre kalorier.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments