Header

Inplockningen av pelargoner har börjat. 56 sorter har fått komma in nu idag och kanske det blir ett gäng till ikväll. 150 till dom ska info på ett ungefär. Så nu är det pelargoner på insidan av  fönstren hos mig igen och inte bara på utsidan av fönstren som det varit i sommar.  Börjat med dom som står mitt i regnet så får dom som står mer skyddat info intill väggen och så stå kvar ute tills jag förberett pelargonrummet för vintern.  Jag har fler pelargoner i år än jag haft tidigare så jag måste ha in ett bord till och så ska jag flytta in pelargontrappan som jag haft ute i sommar.  Så det blir nog av till helgen att få fram ett bord från Äskebäck som ska tjänstgöra i pelargonrummet i höst/vinter och få hjälp att ta in pelargontrappan. Så får vi se hur det går att få plats med alla pelargoner i vinter.  Det löser sig alltid:)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag blev det en promenad med Juni. Har ju selat på henne den "lilla lätta"lokselen på ganska många promenader. Men idag tänkte jag att jag provar armeselen på promenaden. Armeselen är ju också en loksele men den är mer ställbar än en vanlig loksele. Man kan ställa in övre lokremmen och draglädret och det gör selen mer användbar till hästar av olika storlekar. Den väger också en hel del mer än en vanlig loksele eftersom den har bågdäckel och mer järn detaljer på lokorna. Den är lite stor fortfarande på Juni men hon växer snart i den. Jag har baksele till armeselen så det blev premiär med baksele för Juni idag.Så det blev armeselen på idag och Juni tyckte den var rätt okej men lite läskig för det skramlade om stångkoppelringarna på lokorna. Bakselen var inget bekymmer men skramlandet gjorde Juni lite nervös under promenaden. Nästan läskigt så hon ville springa ifrån selen om den inte hade suttit fast på henne. Men det ska väl bli mindre och mindre läskigt för varje gång vi använder den selen hoppas jag. Så det blev en rätt kort promenad idag eftersom det där skramlandet gjorde att Juni var lite nervös mest hela promenaden. Får ta lite korta turer nu i början de gånger armeselen är på och hoppas Juni vänjer sig vid den snart. Det blir nog bra med det så småningom. Lite tid och invänjning vid skramlet så går det nog bra sen. Kom lite regn så jag fick ta mig en till Fagerhult och plocka in tvätten. Nu ska jag åka tillbaks till Äskebäck och tillbringa lite mer tid med brorsan Lars och brorsbarnet Nora innan dom åker hem till Bankeryd ikväll.

Likes

Comments

God morgon på er denna lördag. Hoppas ni hade en trevlig fredagskväll igår. Jag satt på en stol på lagårdsplan och smörjde ett par selar.  Rätt behagligt kvällsjobb en fin sommarkväll som det var igår. Och sen blev det lite middag ihop med mor och far.  Vad ska ni hitta på idag då? Jag ska åka till Oskarshamn på pelargondag:) Hoppas på att få med mig ett litet gäng fina pelargoner hem.  Och det brukar finnas mycket fint att välja och vraka bland hos mpnga olika försäljare där. Då det lär inte va nåt problem att hitta ett gäng som får följa med mig hem. Det blir nog årets sista pelargoninköp för det gäller att få plats med alla pelargoner i vinter också. Det löser sig nog med det också när det är dags. I eftermiddag ska det nog hinnas med en promenad med Juni också tänker jag.   Nähä nu är det dags för frukost. Ha en bra dag hörrni!

Likes

Comments

Jaha då var det slut på semestern och dags att jobba igen imorrn.  Lite trist såklart men lite skönt ändå att komma in i vardagsrutinerna igen. Har haft en skön semester där jag mest varit i Äskebäcksparadiset och haft det bra. Här finns ju liksom allt man behöver. Fina hästarna Juni och Shira och man är omringad av fin natur och det har blivit hökörning och en del promenader och pyssel med Juni och en stor del "bara vara".Men det har även blivit en helg i Tyresö med påhälsning hos vännen Oskar och besök på pelargonparadiset Sune Tryggs handelsträdgård i Tungelsta och inköp av ett gäng fina pelargoner. Och denna helg har jag tillbringat i Jönköping på Riksutställning för ardennerhästar.  Nöjd med min semester och nu är det strax dags  att släcka lampan för  att sova. Först läsa ett kapitel eller två i en bok bara. Ozzy nu b läser jag en deckare som heter vågspel. Godnatt på er!

Likes

Comments

Tog en lång promenad med Juni idag. Ungefär 2 timmar var vi ute, ny väg för Juni idag och det läskigaste var ett gäng kor på en bondgård.  Dom råmade kanske med annan dialekt  än korna vi har som betar i hagen här:) Och dessutom så var det förutom korna ute i hagen noga korackare som råmade inifrån lagården och alltså inte syntes.  Lite läskiga var det i och det var med viss tvekan Juni gick förbi dom. Halvvägs på promenaden så började det regna, men det var ett rätt behagligt regn under promenaden.  När vi kommit hem och jag ryktat klart och släppt ut i hagen så  började det regna ösregna istället. Så vi hade tur som bara blev lite lätt vattnade på promenaden.  Nä nu ska jag åka till Högsby och hämta ett paket som ligger och väntar på paketutlämningen där.

Likes

Comments

Dagens hästpromenad blev den längsta hittills som Juni varit med på. Även idag blev det i sällskap av Shira med ryttarna Märta och Axel och så Per som promenerade med oss.  Vi gick över stora vägen idag också och det var både buss, bil med husvagn och så husbil och ett gäng vanliga bilar som körde förbi oss när vi väntade på att gå över vägen.  Inte mycket till reaktion hos Juni för nåt av fordonen.  Sen tog vi en tur på andra sidan stora vägen (en ny väg för Juni) innan vi korsade den igen på ett annat ställe  på vägen hem.  Vi passerade också andra hästar på vägen vi tog idag och det gick fint  att komma förbi dom med efter lite gnäggande och hästarna tittade intresserat på varann. Juni lyssnade fint idag och stod stilla när jag ville att hon skulle stå stilla och skrittade och travade  när jag ville det. En härlig hästpromenad blev det idag. 

Likes

Comments

God afton mitt i Allsång på skansen.  Hoppas er dag varit en sån där rackarns bra sommardag.  Här i Äskebäck har det varit er bra dag med lite stängselfix och så var jag i Fagerhult och skördade en hög med rabarberstjälkar  och kokade en omgång med rabarberchutney och nu står en rabarberpaj i ugnen och är snart klar att ätas. Det har också blivit lite hästpyssel och idag blev det en promenad med selad Juni och så hade vi sällskap av Märta  och Axel som turades om att rida på Shira och brorsan Per som också var med på promenaden. Vi tog en runda där vi först gick en bit på traktorvägen,  sen gick vi ut till stora vägen och stod en stund och tittade på bilar som körde förbi. Och det är inte några reaktioner alls ungefär från Juni när bilarna susar förbi.  Vi tog oss också över stora vägen för första gången.  Sen gick vi en liten bit där innan vi vände tillbaka och tog oss över stora vägen igen. Men vi tog en annan väg hem så vi fick gå en bit på bilvägen och det var en bil som körde förbi oss bakifrån och det gick också utan oro hos Juni. Man blir så rackarns glad för varje kliv framåt utan bekymmer med lilla pållen Juni. Nähä nu är det dags att vispa lite vaniljsås till pajen och sen avnjuta den när Per och Axel kommer hem efter en match på tennisbanan. Ha en fin kväll hörrni!

Likes

Comments

God dag på er! Hoppas ni har det fint på söndagseftermiddagen. Har ni semester eller jobbar ni? Jag har semester och min andra vecka är slut om ett gäng timmar. Så snart har halva semestern gått och  jag har två veckor kvar. Idag  selade jag på Juni och tog en promenad. Hon har haft selen på sig under några promenader nu och det går fint.  Den är lite stor för henne nu men hon växer snart i den. Vi tränar mycket på att få henne att lära sig att följa med på det jag vill hon ska göra.  Inte så roligt att träna på att stå stilla vid halt och fortsätta stå stilla när jag rör mig några steg framför henne. Men det är bara träna på. Annars var det en fin promenad där vi gick på vägen med sällskap av pappa som  drog lite ris till flishögen efter sig. Så en första liten träning på släpljud blev det och sen var vi ute vid stora vägen och tränade på vanan med bilar som kör fortare än på Äskebäckavägen innan vi gick hem igen. Sen när selen var av och Juni ryktad och klar så Tog jag ut henne på lagårdsplan för lite träning på prasslande saker.  Gick fint både med papperskasse och sopsäck som prasslade och låg på ryggen och snirklade sig mellan benen på Juni. Blev en bra dag med Juni idag:)

Likes

Comments

God afton.  Halvvägs in  på sista veckan med jobb innan semesterdags. Stängde på jobbet ikväll så jag kom väl till Äskebäck vid sju eller så.  Efter middagen så tog jag in Juni en sväng . Lite rykt och så tänkte jag prova att lägga på henne selen för första gången så hon får känna hur det känns att ha den på sig. Inga bekymmer att lägga på henne den:) Hon bara stod där och var sådär in i vassen fin.  Och hovarna lyfte hon fint även med selen på, ikväll fick jag till och med raspa lite på dom. Fina pållen. Nu kolla om det är nåt att se på tv innan dags att krypa i säng och läsa lite innan sovning. Fin kväll till er. 

Likes

Comments

Hej på er denna onsdagsmorgon! Låg och läste en stund efter att jag mornat mig nu på morgonen. Drog upp rullgardinen och morgonsolen fyller rummet. Steg upp ur sängen och klädde på mig och gick sen ut i hagen och morgongosade med hästarna och njöt av det vackra runt omkring.  Bästa starten på dagen innan dags att åka till jobbet:)

Likes

Comments