//Fort Lauderdale//St Thomas//St Martin//Bahamas//

Nu är det ett par månader sedan vi landade i Sverige efter en fantastisk vistelse i destinationerna ovan.

En liten reflektion såhär i efterhand:

FÖRESTÄLLNING:

Semestern ska vara så fantastisk, felfri, harmonisk, ni vet sådär allt-bara-flyter-på-och-är-underbart..

VERKLIGHET:

Oförutsedda händelser, jobbiga situationer, stress, osämjor osv osv..

I stundens hetta är det inte så roligt när en jobbig situation inträffar på andra sidan jorden men i efterhand är det ju faktiskt händelser som "går snett", jobbiga/konstiga/ pinsamma/tokiga situationer som "gör resan" och skapar de bästa minnen.

Kritvita stränder, turkost hav, perfekta middagar, lyxiga hotel i all ära MEN de största leendet och högsta skratten får jag när jag tänker tillbaka på allt som gick snett..

Kan inte dela med mig av alla tokigheter men här kommer några:

•När mitt kreditkort och legitimation flög ut ur min väska på en bro ner i vattnet och snabbt försvann ut över atlanten.

•När jag kastade av mig kläderna och försökte hoppa från en bro efter mina kort men blev stoppad av två vakter.

•När jag åkte en barnkarusell endast för att vinna en vadslagning (Det var ett fem lååånga minuter jag åkte runt runt runt på min sagohäst..)

•När vår taxi stannar mitt på motorvägen, chauffören kliver ur bilen, öppnar dörren till baksätet och kräver oss på pengar innan vi ens har kommit halvvägs till vår slutdestination (Väldigt obehagligt att känna sig så utlämnad mitt i ingenstans i ett helt nytt land).

•När det inte fanns tillräckligt med plats i vår taxi så jag fick sitta i bageluckan med två resväskor som nackstöd (i ca 40 minuter..).

•När vi (ca 10 pers) dansade och klappade händerna runt två äldre damer som somnat mitt på en nattklubb. Kan ni tänka er minen på dem när de vaknade.. ahahaha!!

•När det blåste upp till storm och vårt kryssningsfartyg blev nekade att stanna i Nassau.

•När jag sista kvällen tyckte att packningen och resan hem kunde vänta och beslutade mig för att njuta in i det sista, dricka massa mimosas och hänga i en karaokebar..sov nästan ingenting den natten och packningen.. vet fortfarande inte hur jag lyckades..

•När jag vaknar upp på planet och inser att det är bråk på raden bakom..slagsmål och svordomar..fick nypa mig i armen innan jag insåg att detta händer på riktigt! Det finns människor till allt helt enkelt..

Summan av kardemumman - Allting blir inte som man tänkt sig men oftast väldigt bra ändå.

TACK Karibien för en oförglömlig semester!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Åhh va jag älskar den här tiden på året - vill bara trycka på en pausknapp.

Likes

Comments

Det är tyvärr alldeles för många gånger som jag har sprungit på löpbandet, chippat efter luft och ökat hastigheten i hopp om att förbättra konditionen.. Efter läkarbesök i veckan vet jag att det är inte är konditionen som det är fel på, det är mina lungor och min förmåga att syresätta kroppen. Fruktansvärt tråkigt när hälsan inte är på topp men jag tänker inte dra på mig någon offerkofta, tycka synd om mig själv och sluta träna. Nu är det full medicinering som gäller och tillbaka på banan så snabbt som möjligt.

Nya Nike som tyvärr är helt orörda men så fort jag har fått klartecken från min läkare tänker jag att slita ut dem ordentligt! //What doesnt kill you makes you stronger.

Likes

Comments

-ENRIQUE IGLESIAS.

Konsert en onsdag - hur lyxigt?! Vi hade jättebra platser och underhållningen var på topp både från scen och från åhörare på raden brevid.. haha..

-Botox och Restylane Event .

Blev bjuden på ett jättetrevligt event på min väns arbetsplats. Har aldrig tidigare haft något intresse eller kunskap om varken botox eller restylane så det var spännande att få en liten inblick.

-AW/Uteservering

Vårens första flaska rosé utomhus! Dubbla filtar, infravärme och fortfarande frusna.. men vad gör man inte för lite sommarfeeling?! ;)

-Pilates

Nu har jag kommit igång med träningen på riktigt! Woop woop! Pilates är favoriten just nu.

-Helgjobb

Vi har haft mycket att göra (full fart är det bästa!) och skrattat mycket! Såklart man kan känna helgstämming även fast man jobbar - Att jobba helg är underskattat!

Likes

Comments

Nu sitter jag på tåget igen, den här gången påväg ifrån snön och Dalarna. Jag hade lätt kunnat stanna ett tag till men vardagslivet och våren i stan kallar! Resans höjdpunkter får summeras skoter, safari, solen, potatisgratäng och Gunnar.

Likes

Comments

Dalarna är en av de platser på jorden som jag älskar allra mest. Det är här jag vilar upp mig, fyller på med energi och glädje. TACK fjällen för den här gången, vi ses nästa säsong! 

Likes

Comments

Lämnade all stress, bekymmer, måsten osv i Sverige och drog på en cruise. Just nu befinner sig kryssningsfartyget utanför Bahamas, tror inte det kan bli så mycket bättre än såhär. Har druckit en mimosa och en mudslide, funderar på om jag hinner ta en kall bira innan det är dags för lunch..

Likes

Comments

//AW med min favoritkollega//Fint tak på en fin krog//

Ett besök på akutmottagningen, nya möbler o renovering hemma, jobb lör-sön, skrattattacker, träningspass och två utekvällar. Bortsett från sjukhusbesöket har den här helgen varit en toppenhelg. Trots full fart, stress och lite sömn känner jag mig fylld av ny energi och så redo för en ny vecka.

Likes

Comments

Idag är det 368 dagar sedan jag skålade in år 2016. Det har hänt sjukt mycket under dessa dagar, kanske är det året som jag har förändrats, utvecklats och vuxit mest som människa. Början av mitt 2016 var extremt spontant och vardagen var minst sagt omväxlande, slutet av året präglades av full fart och fasta rutiner. Kontrasternas år, verkligen!

2016 har varit fantastiskt och 2017 kommer bli ännu bättre! Jag är glad att jag fick avsluta det gamla året och påbörja det nya med några av dem som betyder allra mest (IRL och på FaceTime..haha).

Jag tycker att det är jätteviktigt att ha mål, drömmar och ambitioner. Jag har många planer för det kommande året. Här är några av de mindre målen inför det kommande året :

  • Bli ännu bättre på att leva i nuet och uppskatta tillvaron. "Stanna upp" oftare och tänka på hur lyckligt lottad jag är som har hälsan i behåll, fantastisk familj, underbara vänner, roligt jobb osv osv osv.
  • Bli ännu bättre på att uppskatta "små saker" som är lätt att ta föregivet.
  • Bli ännu bättre på att boka in roliga saker - hur fantastiskt är det inte att ha en massa att se fram emot?!
  • Bli bättre på att tänka på mitt eget bästa, sänka mina krav och stressa mindre. Hej "Allt-löser-sig"!
  • Sluta skuta upp saker jag vill göra - "här och nu" är det som gäller!!

GOTT NYTT ÅR!

Likes

Comments

Min helg i Köpenhamn har varit toppenbra, jag tycker bara mer och mer om Köpenhamn efter varje besök! Fantastiskt stad verkligen!

Vi har roat oss på Strøget, Nyhavn och Tivolit! Helgens happening var helt klart när vi bestämde oss för att värma oss med lite glögg/varm choklad. Vi trodde att vi beställde en varsin dryck med 6 cl stroh rom men bartendern hade inget mått eller känsla för vad som var rimligt utan körde generöst 50% stroh rom 50% glögg/varm choklad.. Aldrig tidigare har jag druckit varm choklad och sett botten av koppen.. Ingen av oss frös mer den kvällen..haha..

Jag har knappt haft tid att julpynta hemma, se julkalendern eller äta pepparkakor och allt annat som hör juletider till men efter den här helgen har jag fått feeling minst sagt! Snart är det julafton och jag är så redo!


Likes

Comments