Header

Vissa dagar har man inget flyt. Jag tycker alltid att de kommer efter dagar när man har haft mycket flyt också. Men det kanske är just därför de känns oflytiga. Idag hände flera saker som var lite sega, inget allvarligt men ändå. Ska inte gå in på allt, men det känns som att jag inte kommer få bli fast anställd på Bonnier, jag var tvungen att jobba över, hade lite ont i magen, bussresan hem tog typ en timme och Fanny är sjuk och kunde inte ses ikväll. Nu rabblade jag visst upp allt ändå, haha. Men jag är inte så deppig för det. Jo, lite för anställningen. Men inget är säkert än.

I fredags kväll var det desto roligare! Då var vi ute och firade Ellas examen. Det var jag, Ella, Fanny, Fabian och Emma. Först åt vi jättegod tapas på Caliente på Kungsholmen och sedan gick vi till Copperfields.

Likes

Comments

Just nu är jag mellan jobb. Jag menar alltså just precis nu – jag jobbade på Bonnier i förmiddags och ska jobba på Posten ikväll.

Lite körig dag med andra ord, men förutom idag är veckan helt okej. I förrgår fikade jag med Fanny, Ella och Emma. Och imorgon ska jag träffa Emma och Elinor från språkkonsultklassen. På fredag ska jag dessutom ut och fira Ellas examen. Varför börjar alla mina kompisars namn på E? Förutom Fanny för hon är ett F-barn.

Nu ska jag åka iväg till Campusbutiken och hämta ut några böcker som inte blivit sålda.

Har förresten beställt den här mössan men den kommer ju aldrig?!

Likes

Comments

Vilken skön helg det har varit! Och lång, fredagen var faktiskt min enda helt lediga dag den här julen. Om nu trettondagen räknas till julen. Men ni fattar. I fredags träffade jag Fanny och tog lite bilder med min systemkamera. Det var dock sjukt kallt så det tog inte lång tid innan vi bestämde oss för att gå och fika istället. Sedan käkade jag middag hos mamma och pappa.

Igår gick jag på stan på dagen och köpte underkläder. Ursäkta om jag blir lite väl personlig nu, men jag måste bara få ur mig mina aggressioner angående ca 90 % av trosorna som säljs på typ H&M. De är ju så obekväma? Jag har insett att det enda jag kan ha är helt normala bomullstrosor, men ändå får jag alltid ett infall typ en gång om året att jag ska testa något snyggare. Och så kommer jag hem med några hemska trosor som skär in som fan i ja, ni fattar var. Det är alltså inte stringtrosor jag pratar om nu utan "vanliga", fast lite snyggare med spets på. Hur kan de sätta en söm precis där? Och hur kan alla andra tjejer ha sådana trosor när inte jag kan? För det måste de väl kunna när utbudet ser ut som det gör i affärerna, eller?

Det här inlägget tog visst en lite oväntad vändning. Tillbaka till vad jag gjort i helgen. Igår kväll, efter att jag fått ett litet utbrott på trosorna, hängde jag med Fanny och Henning och kollade film. Och idag fikade jag med Henning i Liljeholmen. Det var typ det.

Tack för mig!

Likes

Comments

Den här artikeln är det bästa jag har läst på länge. Så här börjar den:

"När jag var sju år fick jag efter ett kvartssamtal reda på hur misslyckad jag var. I alla fall var det så det kändes. Fröken hade varit mycket tydlig och fått min mamma rejält oroad. Att det gick bra för mig i alla ämnen var underordnat. Jag var tystlåten. Alldeles för tyst. Det var ett enormt lyte som måste åtgärdas, insåg jag nu.
Som vuxen minns jag inte den mini-eremit som målades upp. Jag minns en flicka som svarade när hon fick frågan i klassrummet och som ibland vågade räcka upp handen. Som kunde samarbeta och som oftast hade någon att leka med på rasten. En tystlåten men rimligt socialt kompetent sjuåring.
Visst var jag blyg och hade behövt uppmuntras att prata mer. Men jag led mycket mer av att känna mig misslyckad än av att vara introvert. Jag kände aldrig att jag borde bli mer utåtriktad för min egen skull, utan för att duga i andras ögon. Det är ingen bra grund att bygga självkänsla på."

Skribenten (Anne-Li Lehnberg) kopplar sedan det hela till feminism, att det anses mer okej för pojkar att vara både tystlåtna och mycket utåtriktade, medan flickor ska vara någonstans mitt emellan. Oavsett om det är så eller inte så tycker jag att hon verkligen har en poäng i att det är fel att lägga så stor vikt vid att en elev är tystlåten, så länge den klarar alla skolämnen bra.

Jag gick ur grundskolan med högsta betyg i alla ämnen, men ändå lät det som att mitt liv skulle bli en katastrof på varje utvecklingssamtal, från att jag var sex år till att jag var sexton. När jag började gymnasiet trodde jag inte att jag skulle bli godkänd i något ämne eftersom jag inte räckte upp handen så mycket, men där var det inte en enda lärare som brydde sig. Jag gick ut gymnasiet med högsta betyg i nästan alla ämnen också. Och på universitet spelade det ännu mindre roll hur mycket man pratade. Nu har jag tre jobb där jag klarar mig utmärkt utan att vara utåtriktad. Så det är faktiskt inte så jävla farligt att vara blyg.

Likes

Comments

Här är några saker jag är sugen på att köpa just nu. Ska så klart inte köpa allt. Men kanske några saker. Allt ät från H&M förutom mössan (från New Black) och väskan (Michael Kors).

Likes

Comments

Idag är det två månader till min födelsedag. Och förhoppningsvis mindre än två månader tills de första vårtecknen dyker upp!

I lördags hade Henning nyårsfest och det blev väldigt lyckat. Det var många som kom och Hennings mamma hade gjort god mat. På tolvslaget gick de flesta ner till parken några kvarter bort för att se fyrverkerierna, men vi var ett litet gäng som stannade kvar i lägenheten. Henning och jag stod på balkongen och såg fyrverkerierna på alldeles lagom avstånd.

Här är några bilder:

Likes

Comments

Här kommer årets lilla tillbakablick, kör samma lista som alltid:

Hur har ditt 2016 varit? Det har varit jättebra! Har hänt så många roliga och ganska oväntade saker.

Tror du att år 2017 kommer bli bättre? Både och. Bättre för att jag slipper plugga och slipper skriva en kandidatuppsats. Lite sämre för att det kanske inte kommer hända lika mycket kul. Fast man vet ju aldrig.

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? Om jag hade sluppit skriva kandidatuppsats. Men då hade jag ju å andra sidan inte tagit examen. Och om jag hade sluppit hundradagarshostan som nästan kostade mig ett av mina jobb.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Pluggade INTE (åtminstone sista halvan av året), flög själv, flyttade till Söder, blonderade håret (gjorde ombre alltså), var på strippklubb, besökte Kalmar slott. Gillar kontrasten mellan de två sista sakerna.

Vilket datum från 2016 kommer du aldrig glömma? Den 3 juni när jag tog examen.

Blev du kär i år? Nope, det är fortfarande Henning som gäller. Fast jag tror nästan att jag har blivit ännu mer kär i honom i år, om det nu ens är möjligt.

Vem saknade du? Alltså den här frågan gör mig alltid lite obekväm. Jag saknar liksom ingen, för de som står mig så pass nära att jag skulle kunna sakna dem träffar jag regelbundet. Antar att det betyder att jag inte har så många vänner. Eller att jag har tur som har vänner och familj i livet och dessutom i samma stad.

De bästa nya människorna du träffade? Den här frågan gör mig ännu mer obekväm, haha… Jag är en asocial mupp, deal with it.

Favoritprogram på tv? Hemma har jag bara SVT och TV 4, så jag kollar inte så mycket på tv. Men typ Nyhetsmorgon då. Och Farmen.

Vad är din största framgång 2016? Att jag tog examen och att jag fick jobb på Bonnier Education.

Vad gjorde du på din födelsedag? Min födelsedag var inte jättebra i år. Vaknade med magont som så många gånger i våras, blev bjuden på frukost på ett hotell av mamma och pappa men kunde typ inte äta något. Resten av dagen var jag bara hemma. Men jag firade med Fanny och Ella några dagar senare genom att gå ut och käka och gå på krogen. Det var kul!

Vem har du umgåtts med mest? Henning, Fanny, Ella och mina föräldrar.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2016? ”Bara få va mig själv” av Laleh, ”If I were sorry” av Frans, ”Opus” av Eric Prydz och ”Cabin Down Below” av The Royal Concept.

Vad spenderade du mest pengar på? Min MacBook.

Bästa köpet? Min fjäderjacka!

Vad önskar du att du gjort mindre? Vet inte.

Vad önskar du att du gjort mer? Rest utomlands. Och inomlands. Vart som helst faktiskt. Men jag var ju i alla fall i Prag och i Kalmar.

Bästa minnet från 2016? När de ringde och sa att jag hade fått lägenheten. Och när Henning fick veta att han fått sina nya lägenheter. Och när jag gick hem själv genom stan efter att jag hade varit ute med klassen och firat examen, och solen höll på att gå upp och jag insåg att jag hade klarat det. Självklart dokumenterade jag ögonblicket med en bild.

Är det något du saknar år 2016 och vill ha 2017? Ett fast jobb.

Vad vill du säga till dig själv inför 2017: Jag vet inte om jag har något särskilt budskap direkt, men ett mål jag har är att besöka minst tre andra länder. Gott nytt år!

Likes

Comments

Jag fick en systemkamera av mamma och pappa i julklapp, precis en sådan jag önskade mig! Den är så bra! Har dock knappt hunnit använda den för jag har jobbat mycket senaste dagarna. Igår träffade jag Fanny och Ella också och tog en fika. Det var trevligt!

Jag är både pirrig och lite stressad inför nyår. Henning ska ha fest och det är mycket att fixa. Men det är ju i och för sig inte i första hand jag som ska fixa det, haha. Jag ska dock inhandla alla dekorationer. Några har jag redan fixat, vi var på Ikea i förrgår och då köpte jag sådana där pappersbollar man fäller ut och hänger i taket. Har alltid velat ha sådana. På vägen hem stannade jag i Skärholmen och köpte ballonger och konfetti på partybutiken som finns där. Tyvärr såg jag idag att de har både billigare och snyggare saker på Coop. Fan.

Likes

Comments

God jul kära läsare! Jag sitter hemma hos mamma och pappa och väntar på att det ska bli middag. Oxfilé med pommes frites, vår vanliga julmiddag. Vi har precis druckit lite alkoholfri glögg.

Igår firade Henning och jag jul i hans nya lägenhet. Det var mysigt. Jag fick en LCC Hand Balm och tre fina korgar att ha smink i av honom. Och han fick en pläd av mig. Av hans föräldrar fick vi bland annat biljetter till Johan Glans show i oktober. Bra presenter!

Likes

Comments

Imorgon flyttar Henning! Det är pirrigt. Vi har dessutom bara två timmar på oss att flytta över alla grejer. Tur att lägenheterna ligger vägg i vägg. Jag är utsedd till ljusslingeuppsättare. Jag gillar inte att bära tunga grejer och smådetaljerna är dessutom mycket roligare att sätta upp. Så det blir bra.

Jag har börjat kolla på Skam på SVT Play förresten. Bra serie! Skumt att de är födda 99 dock. Det låter ju så litet.

Bild från restaurang Stekpannan i lördags, när vi firade mammas födelsedag. Inredningen var inget vidare ser jag nu när jag kollar på bilden, men maten var jättegod.

Likes

Comments