Header
View tracker

Just nu sitter jag hemma hos Henning och kollar på Nobelfesten samtidigt som jag jobbar. Kollar mest för att se prinsessornas klänningar, precis som väldigt många andra svenskar skulle jag tro.

Igår var vi på Christoffers 25-årsfest i Lappis. Jag gjorde bort mig två gånger. Det började med att jag presenterade mig som Fanny, alltså räckte fram handen till folk och sa "Fanny". Snacka om hjärnsläpp. Jag tror det berodde på att hon gick precis framför mig och hälsade, och jag var väl trött eller något. Men ändå, helt sjukt. En av dem jag hälsade på hade jag dessutom träffat förut, så han bara "Va, heter du Fanny?". Varpå jag säger "Eh nej, jag heter Karin" och sen bara vänder mig om och går. Jag blev så jävla generad, hahaha.

Den andra pinsamma saken var att Fanny och jag armbågade oss genom folkmassan i köket när vi såg att Christoffers kompis började hälla upp och dela ut drinkar. Vi hade inte snackat med honom förut så det var rätt uppenbart att vi bara var ute efter spriten. En grekisk tjej bredvid oss utbrast då till sin kille någonting i stil med: "De är visst bara här för att dricka". På grekiska alltså. Hon kunde ju inte veta att Fanny är halvgrek. Så i slutändan, när Fanny svarat henne "Jag förstår vad du säger" på grekiska, var det ju faktiskt mest tjejen som hade gjort bort sig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Då var december här och än en gång är jag stressad. Alla jobb drar i mig typ, vill att jag ska jobba mest för dem. Men det löser sig nog. På Bonnier har jag fått i uppgift att, utöver min vanliga arbetstid, skriva en text från grunden i svenska som andraspråk. Och så tror jag att jag har fått jobb som underkonsult till ett företag som transkriberar intervjuer åt bl.a. universitet. Men det är inte helt hundra än. Har i alla fall lagt ett antal timmar på att testtranskribera.

I fredags var det konferens och julfest med Bonnier på Djurönäset. Jag hamnade bredvid en av de danska grundarna (inte av Bonnier, men av det företag som Bonnier köpt upp) på middagen. Fick lite panik när jag insåg det men som tur var pratade han engelska utan att jag behövde be om det. Det var övernattning också, men jag valde att inte sova över eftersom jag inte ville dela rum. Det visade sig dock att man fick eget rum. Jaja.

Likes

Comments

View tracker

Oj, jag har visst inte bloggat på en vecka. Men det är inte så konstigt för det här är en rätt körig vecka. Jobb varje dag, och har dessutom blivit kontaktad av ett nytt jobb som jag kan berätta mer om senare. På fredag ska jag på konferens och julfest med Bonnier hela dagen och kvällen.

Över till något roligare! Imorgon är det första december. Min julkalender till mig själv, som jag skrev om tidigare, är klar. Och gissa vad! Henning har också gjort en paketkalender till mig! Som en överraskning. Så himla gulligt :D Fick lite dåligt samvete att jag gjort en till mig själv och inte till honom, hehe... Ska dedikera några av mina paket till honom.

Hennings kalender till mig:

​Och min kalender till mig själv:

Likes

Comments

Vilken slapp dag jag har haft. Jobbade visserligen 8-12, men efter det har jag mest sovit och surfat. Är hemma hos Henning. Tog i alla fall en promenad till Telefonplan för en stund sedan. Och har kollat efter jobb på Platsbanken. Hittade en kommunikatörstjänst på 80 % som jag ska söka.

Igår körde jag en liten photoshoot på mina stövlar i Hennings hall. Han har så fint golv. Såg nog lite knäpp ut, men det var å andra sidan ingen som såg mig. Det är fan inte så lätt att fota sina egna ben.

Likes

Comments

Jag har värsta energin när det kommer till julpyntandet i år – kanske för att det är första året i mitt liv som jag inte är sönderstressad över skolan innan jul. Jag har kommit igång med adventskalendern över sängen, ska visa er när den är klar. Dessutom har jag hängt upp julstjärnan och slagit in några låtsaspaket som prydnad. Alltihop en vecka innan första advent också. Är kanske lite besatt...

Likes

Comments

Jag har verkligen haft en kul vecka! I torsdags var Henning och jag på Ikea. Jag köpte en orkidé, en badrumsmatta, en duschkorg och en liten blomkruka och blomma att hänga på stången i köket. Igår hängde jag med Cro nästan hela dagen.

Jag har satt upp ljusslingor ovanför min säng! Funderar på att hänga 24 små papperspåsar i dem som en adventskalender, och lägga typ godis i. Det är bara två problem:

  1. Jag hittar inga papperspåsar att köpa, åtminstone inte för ett rimligt pris, och jag hatar att pyssla – speciellt att vika papper.
  2. Jag vet inte vem adventskalendern ska vara till. Henning sover hos mig rätt sällan och är dessutom inte vidare förtjust i godis. Återstår alltså jag själv, men det känns ju jättekonstigt att göra en kalender till sig själv haha.

Likes

Comments

Livet rullar på. Idag jobbade jag förmiddagspass på Posten. De har satt upp lappar med tomtens postnummer i hela lokalen, så att vi vet vart vi ska skicka barnens alla tomtebrev. Hehe lite kul, igår var jag på Bonnier och deltog på ett möte där diverse detaljerade språkvårdsfrågor diskuterades, och idag var min största utmaning att koda tomtebreven rätt. Missförstå mig inte, jag gillar båda mina jobb lika mycket, men de är lite olika.

Ikväll ska jag hem till Ella och fika. Fanny kommer också, det blir kul! På fredag har jag bjudit hit Carro på en fika och på söndag Emma och Elinor. Och nu i söndags fikade jag med Minnea och Fanny. Det är ett väldans fikande med andra ord :)

Likes

Comments

Den senaste veckan har innehållit både toppar och dalar. Att Trump vann presidentvalet är ett exempel på det senare. Fyfan. Jag sov hos Henning den natten, och drömde att Hillary vann. Sen vaknade jag vid fyra och var tvungen att gå på toa, och Henning som satt uppe och följde valvakan upplyste mig om att det inte gick något vidare. Då kunde jag inte somna om. Men, men. Senare samma dag var jag på karriärnätverksträff med Businesswomen.se för att skriva ett inlägg till hemsidan (här kan ni läsa det om ni vill).

Igår var Henning och jag på 25-årsfest här på Söder som några av hans kompisar hade. Jag var verkligen på bra festhumör så det blev en riktigt lyckad kväll!

Likes

Comments

Det kom ännu mer snö, härligt! Idag var jag på Bonnier. Jag ska få hjälpa till i ett nytt projekt, nämligen att ta skapa en läroportal för nyanlända. Jag ska alltså språkgranska texterna och vara med och ta fram språkliga riktlinjer. Det blir kul!

I fredags var Henning och jag på spelning här på Söder. Det var Edvins band som körde, och det var nice. På lördagen åkte vi ut till Skogskyrkogården, vi och alla andra stockholmare. Det var helt galet, när man klev av tunnelbanan fick man stå och vänta på perrongen i tio minuter för att det var så mycket folk, och när man skulle på tunnelbanan var det ännu värre. Men SL var faktiskt väl förberedda och hade organiserat upp det hela med både extra personal, tåg och högtalare så det gick bra.

I söndags gick jag på stan med Fanny och sen käkade jag middag med Hennings familj. Nu vet ni allt om min helg, varsågoda!

Likes

Comments

Idag kom första snön. Jag kände mig som ett litet barn imorse när jag såg snön och blev helt pirrig. Haha. Höll nästan på att väcka Henning men jag höll mig i kragen. De flesta blir ju trots allt inte lika upprymda som jag av lite snö.

Jobbade förmiddagspass på Posten idag. Sen gick jag hem och sökte ett jobb och sen somnade jag. Ikväll var jag ute och åt med mamma, på en restaurang som heter Magnolia här på Söder. Jättebra ställe! Kom just hem och nu ska jag kolla på tv.

Likes

Comments