Header

Jag glömmer visst att blogga. Inte för att jag har det särskilt stressigt eller så, men det har varit ganska fint väder på sistone och jag har varit utomhus mycket.

Idag är det Kristi himmelsfärd och jag är ledig från båda jobben. Solen skiner så jag ska väl pallra mig ut så fort jag har käkat lunch. Vet dock inte riktigt vad jag ska hitta på. Kanske lägga mig på en gräsmatta. Eller gå på stan. Vi får se.

Här är några bilder från veckan som gått:

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag har haft en riktigt bra vecka! I måndags var Fanny och jag bjudna hem till Ella på middag. Laktosfri lasagne och kladdkaka, mycket gott! Och en massa tjejsnack såklart.

I tisdags kväll följde jag med mamma och pappa på visning av en hyreslägenhet på Söder. De ligger faktiskt trea i kön till den, helt sjukt! Håller tummarna för dem för den var jättefin. Låg i ett ganska nybyggt hus i samma kvarter som Skrapan.

Idag jobbade jag hemifrån, eller hemifrån Henning. Efter jobbet fixade vi i ordning hans balkong. Den blev riktigt bra! Sedan kom mina föräldrar över på middag.

Hemma hos Ella:

Hennings balkong:

Likes

Comments

Igår var det loppisdag i Midsommarkransen. Jag är vanligtvis inget loppis-fan, av flera anledningar. Men igår hittade jag faktiskt ett par skor som jag köpte. De kostade bara 40 spänn! Sen gick Henning runt och retade mig för att jag var en "sådan där loppismänniska"... Vi hade i alla fall en kul eftermiddag!

Likes

Comments

Igår var det Quarnevalen som KTH anordnar vart tredje år. Jag käkade lunch hos mamma och pappa och sen gick vi ner på Odengatan och kollade. Det var kul! Flera skämt om PostNord, vilket jag ju kan relatera till, eftersom jag jobbar där. Borde kanske ta åt mig av kritiken, men det gör jag inte, haha.

På kvällen åkte jag hem till Henning och kollade på Eurovision. Hans föräldrar kom över och hade med sig tapas och godis.

Likes

Comments

Tråkig rubrik, tråkig dag. Eller nej, det har varit en bra dag! Men det har inte hänt så mycket. Jobbade på Bonnier, läste historietexter om Martin Luther och Gustav Vasa. Hade korrekturmöte där vi bland annat diskuterade hur man böjer podcast i plural. Allt var som vanligt med andra ord.

Hela veckan har varit ganska vanlig. Mycket jobb, hängt lite med Henning på kvällarna. I måndags köpte jag tre nya toppar på Cubus. Så här ser två av dem ut:

Likes

Comments

Igår hade jag en väldigt skön dag! Mötte upp Fanny efter jobbet och vi gick och satte oss i Tantolunden med varsin glass. Vi försökte få till den perfekta sommarbilden men det gick sådär. Efter ca tusen bilder gav vi upp och gick hem till mig där vi lagade tacos. Det var gott. Sen gick vi ut igen och satte oss på en uteservering på Hornsgatan. Efter ett tag blev det dock för kallt så då drog vi hem.

Idag har jag haft tvättstugan. Lurade som vanligt över mamma på en fika lagom till att tvätten skulle hängas, hehe. Om en stund ska jag sticka till KTH och käka middag med Henning som snart har deadline för sin kandidatuppsats, och därför måste tillbringa mycket tid i skolan just nu.

Likes

Comments

Jag skrev ju för några dagar sen att Henning och jag har roliga planer framöver, och det är att vi planerar att flytta ihop till hösten. Närmare bestämt så planerar jag att flytta in i hans lägenhet. Det ska verkligen bli kul! Nu har vi ju båda provat på att bo själva ett tag så jag tror att vi är redo att bo tillsammans. För övrigt sover jag ju hos honom så pass ofta att det nog inte blir någon drastisk skillnad. Fast jag har ju en massa rosa kuddar och tavlor som jag tänkte ta med mig såklart 😏

Nä, vissa grejer får jag nog göra mig av med. Vi måste ju ha saker som båda trivs med. Faktiskt har jag redan fått vara med och inreda lite. Vi köpte nämligen några tavlor till sovrummet för ett par dagar sen. Så här blev det:

Likes

Comments

Det här inlägget är kanske inte så intressant för er vanliga läsare, men jag skriver det ändå i hopp om att det ska nå ut till studenter och egenföretagare som blir kontaktade av Artwise Production AB, ett mediaföretag i Göteborg.

I november blev jag kontaktad av Artwise Production, som frågade om jag kunde transkribera några intervjuer åt dem. Jag fick göra ett obetalt test och la sen ner mycket tid på arbetet. I samband med att jag skickade den första fakturan mejlade de mig att de inte kunde betala just då.

Jag förlängde därför betalningstiden på båda mina fakturor, men inga pengar sattes in. Artwise Production svarade inte längre på mejl. Slutligen tog jag ärendena vidare till inkasso, men inte heller då betalade de. Jag valde att inte gå vidare till Kronofogden, eftersom det inte handlade om så mycket pengar. Men jag vill ändå dela min historia här, för att varna andra för att ta sig an uppdrag åt Artwise Production.

Likes

Comments

Igår var det valborg och fest hela dagen. På eftermiddagen var jag på min farbrors 50-årsfest, vilket var kul. Efter det mötte jag upp Henning och vi åkte ut till Stureby där Moya hade 24-årsfest. Det kom många och vi hade väldigt trevligt. Henning och jag smet iväg och kollade på en majbrasa också, traditionsenliga som vi är. Här är några bilder:

Likes

Comments

Igår var det fyra år sedan Henning och jag blev ihop! Det firade vi med att gå ut och käka. Vi gick till restaurang Tradition i Gamla stan. Det var jättebra – trevlig personal och god mat (allt är dessutom laktosfritt). Sen åkte vi ut till Kransen och gick på bio. Vi såg Life, en rymdfilm som var väldigt spännande men lite väl äcklig enligt mig. Vi gav varandra presenter också, Henning fick ett par tröjor av mig och han hade köpt fina, matchande armband till oss båda. Det var en jättebra kväll!

Jag är så glad att jag har Henning och att han har velat var ihop med mig i hela fyra år nu. Jag hoppas och tror att det blir ännu fler. Faktiskt så har vi lite roliga planer framöver, men det kan jag berätta mer om en annan gång ;)

Likes

Comments