Vill nästan skratta när jag tänker på min halloweenutstyrsel förra året. Jag vill dra mig till minnes att jag iallafall FÖRSÖKTE satsa lite men att allt sket sig och att jag slutade upp i något halvdant, snabbt gjort på fem minuter. Då handlade om att DUGA mer än att satsa heheh.

INGEN såg alltså min utstyrsel här - konstigt? I think not // Ja, lite blod och horn sen tyckte jag att jag var klar

Dock GÅR det faktiskt att satsa utan att lägga ner hundratals kronor eller sitta i timmar för att få fram ett bra resultat. Efter lite snabba googlingar kan man faktiskt få fram relativt enkla och snygga sminkningar och utstyrslar.

Här är lite länkar som ni kan få inspo ifrån och slippa uppleva det som att ni misslyckats totalt eller behöva ställa er i Buttericks milslånga kö för att uppnå:

https://www.buzzfeed.com/tolanishoneye/halloween-looks-you-can-create-with-makeup-you-already?utm_term=.nde727po2#.kiKR8R218

https://www.youtube.com/watch?v=V8YGtXRPWFI

https://www.buzzfeed.com/maitlandquitmeyer/halloween-makeup-looks?utm_term=.alOBqB8Dq#.unvZkZepk


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Att det är måndag idag är något jag egentligen inte reflekterar över. För mig är det inte starten på en ny vecka då jag inte är bunden till måndag-fredagsjobb för att sedan få två dagars helg utan har snarare lite lediga strödagar här och där. Den här veckan jobbar jag idag, på torsdag och fredag på ICA, jobbar på ett event på onsdag och är ledig resterande dagar. Usch, tycker verkligen inte om att vara ledig pga min förskräckliga rastlöshet. Jaja, helgen blir ändå kul med födelsedagsfirande för AnnaMaja och möjligtvis någon halloweenfest.

Nästa vecka vankas det BARCELOOOONA (!!!) med mamma och lillebror vilket ska bli så mysigt och kul. Har aldrig varit där utan bara sett och hört om det, så jag är verkligen taggad!! Ska sätta mig och skriva ihop en guide till mig själv med ställen jag måste besöka hehe.

Igår avslutades dagen med att besöka Buskowskis och kolla på resväskor med mamma. På kvällen låg jag hemma och tyckte synd om mig själv som varken kände smak eller lukt.

Mamma: "Undra om Hallwyska har en takterass" // Jag och mitt försök till en messy bun (gör aldrig om det mvh mig själv)

Likes

Comments

Skulle jag få välja hade jag gått i svarta kläder från topp till tå för det är då jag känner mig som bekvämast. Dock är det inte särskilt roligt eller spektakulärt och därför försöker jag undvika det klädvalet så mycket som möjligt. Jag avundas verkligen de som rockar kläderna som inte är svarta eller basic och något jag ÖNSKAR att jag kände mig bekväm i.

Men bekvämlighet är något jag verkligen prioriterar, speciellt när jag festar då det sista jag vill är att lägga ner energi på att oroa mig över hur plagget ser ut eller sitter. Samtidigt vill jag ändå kunna skapa en bild av mig själv genom min klädsel. Därför har jag kommit fram till någon halvdan deal med mig själv. Jag väljer ofta kläder jag känner mig bekväm i (läs svarta kostymbyxor och en blus/topp) och inte sticker ut på något sätt med. För att dock skapa en bild av mig själv ser jag till att satsa på detaljerna. Detta handlar oftast om lååånga glitterörhängen hehe. Det du ska komma fram till är vad du känner dig snygg i samtidigt som klädseln inte ska behöva reflekteras över när du väl har på dig den. Satsa på det du känner dig bekväm oavsett om det handlar om neongult eller svart från topp till tå.


Untitled #4


Untitled #4 by karin-hultgren featuring navy blazers

Likes

Comments

Hej finisar! Här har det ekat tomt av både förklarliga skäl och oförklarliga skäl. I natt har jag iallafall fått 12 timmars sömn och har därför inget förklarligt skäl till att låta det fortsätta eka här.

I fredags jobbade jag ett (o)underbart 9-18 pass vilket var fylld av stress, känslan av att inte prestera tillräckligt samt trötthet. Jag hatar att jag aldrig kan tillåta mig själv att nöja mig med en halvdan prestation eller att jag alltid grottar ner mig i enstaka misstag och värdera mig själv utifrån dessa. Därför var det skönt att efter jobbet behöva springa hem för att fixa om mig och sätta mig på bussen för att åka till Irmas firande utan att reflektera över dagen. Väl hemma hos Irma fanns livets plockmat och dricka vilket resulterade i att jag var mer än nöjd när jag gick därifrån. Åh, är så glad att jag och Irma har hållit ihop i snart 7 år!!!

Vid 23:30 mötte jag upp Ada och Kajsa varav vi först drog till Berns och dansade för att vid 02 ta oss till Spy Bar där vi var tills lamporna i taket tändes. Hoppade av vid Medis med nattbussen för att drabbas av kalla kårar då jag insåg att jag skulle befinna mig här igen om 4,5 timmar för att jobba. Väl hemma blev ingenting bättre då jag stötte på både mamma och min lillebror som var uppe för dagen redan. Jag fick inte göra något annat än skylla mig själv när klockan ringde två timmar senare då jag tog mig till jobbet och jobbade från 10-16:30.

När jag kom hem la jag mig i soffan och stannade där för att bingea Jane the Virgin. Antalet "are you still watching?" som kom upp på Netflix behöver vi inte nämna :-----) Nu har jag som nämnt fått mina 12 timmars sömn, ätit en god frukost och ska snart knatta ner till gymmet. Grundtanken med dagen var att gå på spinning på friskis men valde att avboka det då jag känner mig förkyld. Sen ska jag träffa Hanna vid 16 på en prommis vilket ska bli wunnnderrrful.

Kajsa och Ada på Spyan // Jag och Ada carpade ljuset på Berns toaletter

Likes

Comments

Hej på er!! Slängde mig precis i soffan efter en låååång dusch med ben som värker efter gårdagens gympass. Japp, du hörde rätt, JAG gymmade igår. Som tur var skedde detta i vårt eget gym vilket gjorde att min tafatthet på löpbandet och alla tusentals fel jag gjorde stannade mellan gymmets väggar där endast jag befann mig. Kobent som jag blev av träningsvärken var inte det ultimata gångstilen när jag sprang mellan jobb, läkare och jobb igen. Hektisk dag och nu är jag minst sagt slut.


Appropå gymma eller inte står jag inför valet om jag ska skaffa gymkort eller inte. Jag är just nu verkligen sugen på att ta tag i tränandet både för att tygla min rastlöshet men också för att bygga upp mina icke-existerande muskler som får ta skada på jobbet. Dock är jag ganska kritisk till att stå på ett gym bland muskelknuttar och hetstränare som förlorat sig själva. Offentliga gym är generellt sett en ganska destruktiv miljö då den är som skapad för jämförelse, hets och tävlande med personen på löpbandet bredvid. Jag som person jämför mig mycket, får prestationsångest av att se någon annan träna hårdare samt tycker att allt och alla tittar på hur just JAG utför mina övningar (vilket ingen gör, I know). Därför är gym inte den mest gynnsamma miljön för mig och mitt psyke. Dock har jag bestämt mig för att köpa ett gymkort för att kunna gå på passen, vilka inte känns alls lika påfrestande, för att sedan ta gympassen nere i vårt egna gym. Jaja, vi får se hur länge mitt tränande håller i sig. Puss


Likes

Comments

De två dagarna på veckan jag uppskattar mest är ändå fredagarna och lördagarna (alla ba åh vad unik du är). Jag är sällan helt ledig som anställd på ICA som lever för OB:n men lyckas ändå klämma in lite roligheter då och då. Förra helgen såg ut ganska mycket som alla mina helger, utgång, jobb, klämma in någon kompisträff samt SOVA. Därför kanske det passar bra att recapa helgen så ni får en insikt i mitt liv?

FREDAG:

Jobb 06-13 på golvet med att plocka upp varor och ställa i ordning. Organiseringsfreaket som jag är njuter jag faktiskt av det, finns få saker som är så fina som en frontad hylla!! Sen gick jag hem, somnade i soffan för att väckas och som en zombie vandra in i duschen. Om bara några timmar skulle nämligen släkting efter släkting börja rulla in för att fira min lillebror. Älskar min släkt och att alla känner alla, oavsett om de kommer från mammas eller pappas sida (mer om det någon annan dag). Även Kajsa och Ada slöt upp till firandet för att hänga med min släkt, äta och dricka.

 Efter det ultimata och billigaste föret tog vi bussen till Berns och deras relativt nyöppnade klubb LE. Stort tips!! Vid två drog jag och Kajsa till Spy Bar för att dansa tills fötterna sa ifrån och halsen gav upp efter att sjungit lite för högt till lite för många låtar hehe. Vid fyra drog vi hem, Kajsa ville få några timmars sömn innan jobb vilket var något jag inte ens reflekterade över trots att även jag skulle jobba. Ibland är det tur att man har lite mer rationella kompisar än en själv :-)


LÖRDAG:

På morgonen väckte vi min älskade lillebror på sängen som fyllde 15 för att jag sedan skyndade mig iväg till jobbet. Jobbade 12-17 (vilket dock kändes som 12-12 då en viss person var ganska slut från dagen innan) och gick hem, laddade om för att sedan ta mig till Agnes 20årsfirande ute i Stora Essingen. Där väntade vin, godis och pepsi max (ingen blev nog så lycklig som jag över det). Hängde med bekanta ansikten men lärde också känna en del nya vilket alltid är kuel. Vid 23 sa dock kroppen ifrån, jag skippade att följa med ut och åkte hem och sov istället. Gissa vem som sov som en bebis?

(Som ni märker prioriterades inte att ta bilder varken i fredags eller lördags :-) får väl bli skärpning till nästa gång!!)SÖNDAG:

Klara hade födelsedagsbrunch vid elva och matfantasten som hon är levererade hon en underbar brunch med allt ifrån hummus och avokadotoasts till chokladbollar och kesella med hallon och digestievkross. Efter några timmars catch up med alla och en och annan matkoma begav jag mig in mot stan för att möta Matilda. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, så glad att vi har fått upp kontakten och egentligen har bättre kontakt än vad vi hade under hela gymnasiet.

Likes

Comments

​Hur startar man sitt första blogginlägg? Det är något jag BORDE veta efter att ha gjort det ca 47 gånger, men jag är en lika stor newbie som 2010 då jag startade min första blogg. IALLAFALL, jag är tillbaka och förhoppningsvis här för att stanna! Hoppas ni hänger på <3

Likes

Comments