På senaste tiden har fler och fler börjat kommentera mitt ''sura ansikte'' medan jag skrollar på instagram eller påpekat den enorma rynkan mellan mina ögonbryn medan jag läser. Jag har även gått runt med konstant huvudvärk och misstänkt att jag haft dyslexi pga felläsningar av bokstäver och ord. Det var inte förens jag och några kompisar satt på vår balkong och diskuterade varandras diverse synproblem som det slog mig. De pratade bland annat om att de inte kunde se skillnaden på vissa bokstäver, vilket är något jag upplevt (som tidigare nämnt). Därför bestämde jag mig att boka in en synundersökning när jag kom in till stan igen och resultatet var inte direkt oväntat. Jag gav indikationer på att jag var översynt/långsynt men optikern trodde även att mitt synfel är större än vad det gav eftersom ögonen är anpassade efter att läsa ''ansträngt'' (därav rynkorna och huvudvärken). Jag fick gå hem med uppmaningen om att köpa ett par läsglasögon för att sedan återvända två veckor senare och göra om testet. Så igår knallade jag iväg och tog de första bästa glasögonen jag kunde hitta. Inte några som skulle vunnit en skönhetstävling kanske, men de funkar. Nu ska jag alltså ha dessa glasögon när jag läser, kollar på datorn eller mobilen (vilket mitt liv i princip består av). Skönt att problemet är löst men samtidigt är det jobbigt att vara beroende av glasögon.

Här är en bild där jag åtminstone har glasögonen på huvudet eftersom de, ja, inte skulle tagit ett pris i en skönhetstävling. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag älskar Beyoncé. Att en ensam person kan ta en fullsatt arena med storm kan verka omöjligt. Men Beyoncé gjorde det, hon gjorde det tusen gånger om. Vi var där ungefär en timme innan konserten började och hade ovanligt mycket flyt på vägen dit. Från första tonen togs till konsertens slut var det få stillasittande minuter. Jag var slutkörd efteråt och då kan jag inte ens föreställa mig hur Beyonce och hennes dansare kände. Deras koreografi var felfri och att hon fortfarande kunde sjunga trots det höga tempot var beundransvärt. Min favoritlåt måste varit ''Love on top'' där Beyoncé sjöng själv, med hjälp av publiken, utan band och musik. Jag och mamma hade även flyt på vägen hem då vi lyckades gena genom Mall of Scandinavia samt matcha en pendel som tog oss hela vägen hem. Nu är jag på bussen igen som ska ta mig ut till landet, vi hörs sen. Puss!! 

Likes

Comments

Ikväll kliver Beyoncé på scenen i Friends Arena och jag och mamma kommer sitta bänkande på läktaren. Vi köpte biljetterna redan i februari vilket resulterat i att jag knappt reflekterat över konserten tills nu. Det ska verkligen bli superkul trots att jag inte är ett enormt fan och kan låtarna in och utantill. Faktum är att jag knappt lyssnat på hennes nya album Formation mer än tre gånger, haha. Jaja, upplevelsen väger tyngre än att kunna sjunga med i varje låt. Jag älskar trots allt Beyoncé som person och att se henne live kommer bli magiskt. Imorgon återvänder jag till landet och stannar där tills i helgen. Vi hörs, puss!

url.jpg

Likes

Comments

Idag är det den 23:e juli vilket innebär att det består cirka en månad av sommarlovet. Ångest? Ja. Jag kommer antagligen aldrig bli utvilad nog efter två gymnasieår bestående av stress, byten och kaos. Samtidigt vet jag att en månad är mer än tillräckligt eftersom det i princip endast kommer bestå av dötid. Min första del av lovet har nämligen bestått av allt annat än dötid. För att förenkla det hela hade jag tänkt att göra en sammanfattning av mitt lov hittills.

13 juni - 1 juli..

Bestod av jobb, jobb och ytterligare jobb. Genom kommunen blev jag erbjuden jobb på ett sportläger för barn i åldrarna 4-13. Där spenderade jag måndag-fredag klockan 09:00-15:30 i tre veckor. Kul men ansträngande, dock är jag nöjd med arbetet jag fick då jag hört om folk som haft det betydligt värre än jag.

Midsommar..

Spenderades, hör och häpna, på landet(!!). Nej, inte mycket till hör och häpna då jag spenderat varje midsommar sedan födseln på landet, på samma sätt, med samma människor. Mysigt var det dock eftersom jag älskar traditioner.


4 juli - 14 juli..

Bar det av till Mallorca och Ibiza, vilket var en minst sagt efterlängtad resa. Första veckan bodde vi i Soller, lite utanför Palma, på ett supermysigt hotell precis vid stranden. Våra kusiner bodde uppe i bergen och hade en nice pool som vi hängde mycket vid. Sedan mötte jag även upp Johanna och Sandra i Magaluf vilket resulterade i en festkväll där sömntimmarna blev få. Dagen efter mötte jag upp min familj i Palma för en shoppingdag. Efter en vecka tog en färja över oss till nästa ö och vi strandsatte oss på Ibiza i fyra dagar. Där solade och badade vi, besökte stränder, (weed-luktande) hippie markets och beach clubs samt åt god mat. Resetröttheten syntes dock i familjens val av restauranger då vi åt middag på samma ställe varje kväll, haha. Ibiza var verkligen fantastiskt men när planscher med Avicii, Kygo, David Guetta och Axwell/Ingrosso syntes över ön ökade festsuget rejält. Vid nästa blir nog sällskapet kompisar och inte familjen.

Och resten av tiden..

Har bestått av att återförenas med kompisar, fester och tripper ut till landet. Just nu är jag på landet och har varit här i cirka en vecka. Det är verkligen skönt att komma i från all stress inne i stan, även om myrorna lätt kan börja krypa i benen efter flera dagars solande och slöande.

Likes

Comments

Idag vaknade jag av smattrande regndroppar mot fönsterrutan och insåg att min arbetsdag skulle bli ett H E L V E T E. Eftersom mitt sommarjobb, vilket är på ett sportläger för barn, är utomhus och inte anpassas efter väder var mina springtights dyngsura och läppar blåa vid dagens slut. Det värsta med dagen var att vara tvungen att visa sin bästa sida hela tiden inför barnen eftersom minsta lilla missnöje från min sida skulle resultera i 20 tjatandes och sura(re) barn. Direkt efter jobbet slängde jag mig i Kajsas säng för en timmes häng innan jag begav mig hem. Imorgon vankas födelsedagsmiddag och fest för Anna vilket ska bli SÅ kul!! Hörs imorgon, pussssss


Jag och mina maingirls (inklusive le birthdaykiddo Anna) på skolavslutningen i ettan. 

Likes

Comments