NU ÄR DET HÖST!!

Hösten är mit favorit årstid!

Varför?

Jo för att man kan ha på sig en massa mysiga tröjor, mysa i soffan med varm choklad och det blir sååå fint ute med alla färger.

Här kommer en lista med 10 saker som jag tycker är ett MÅSTE på hösten

1. gör en photoshoot i en lövhög + ha kul

2. tänd en brasa inne eller ute och grilla marshmallows

3. tända höstiga doftljus

4. drick varm choklad

5. torka löv och gör nått fint

6. filmkväll med kompisar

7. klä ut sig på halloween

8. skär pumpor

9. köp nya mysiga strumpor, tröjor och vantar

10. gå på promenader och njut av vädret

Det var ett tag sen jag la ut ett blogginlägg och ärligt talat så beror det bara på att jag är sjukt lat haha

Puss Puss❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

JAAA ÄNTLIGEN FREDAG!!!!

Tror vi alla känner så idag. En sista dag sen är det helg, ingen skola utan HELG!

Välbehövt efter ännu en vecka på gymnasiet.

Vad ska ni göra i helgen?
Jag ska fira Alex på lördag
😍 och på söndag ska jag jobba och dansa! Och såklart plugga eftersom jag har prov nästa vecka. Usch! Men vad ska man göra liksom.

Puss Puss❤️

Likes

Comments

Ajj, jag kan inte röra på mig. Det gör ont överallt, i muskler jag inte visste fanns. Mina ben gör ont, min mage, min rygg, mina revben, min nacke, mina armar och mina knän!!

Träningsvärk?
Ja!

Det här är ungefär det ända man hör ifrån mig och mina kompisar på dansstudion. Hur ont och jobbigt det än är så går jag dit nästa dag ändå. Varför? Jo för att jag älskar att dansa, det får mig att må bättre och bli gladare.

De som säger att dans inte är en sport (?!) har aldrig dansat flera timmar i rad i flera dagar. Det är jättejobbigt, men man lär sig att gå även när hela kroppen värker så fort man tar ett steg.

Nog med det negativa. Man får en massa nya kompisar, bra kroppskontroll & kondition och man får ett så himla mycket starkare självförtroende och vågar stå upp för sig själv!!!

Det blev lite kort idag igen men nu ska jag göra en smoothie, mysa ner mig i sängen och spendera resten av kvällen med youtube. Hoppas ni har haft en bra dag ni med!

Puss Puss
❤️

Likes

Comments

Hej på er!

Eftersom det andra inlägget blev väldigt långt tänkte jag göra ett kortare idag. Titeln beskriver ganska väl vad jag ska skriva om haha!

Nummer 1.

Hachiko!!!! Alla som inte har sett den snälla gör det. Det är en bra film till en tjejkväll eller bara för att mysa hemma i soffan. VARNING FÖR TÅRAR!!!!! Jag grät sjukt mycket när jag såg den så var beredd med näsdukar! Den är baserad på en sann historia så gråt lite extra mycket över det också.

Nummer 2.

Ja det blir ju självklart Titanic! Tror alla har sett den men det är aldrig fel att se om en film. En klassiker för tjejkvällar eller mysig att se med sin pojk/flickvän. Såklart så crushar man på leo liksom duhhh😍 Även denna är sorglig på vissa ställen så var beredd med näsdukarna här också.

Nummer 3.

Sist men inte minst Hitta Nemo! Jag har alltid älskat den sedan första gången jag såg den när jag var 4 år kanske. Jag brukar sätta på den när jag är barnvakt på kvällarna. Det spelar ingen roll hur gammal man är, Hitta Nemo är alltid ett bra val!!!!

Ja det var allt för idag!

Puss Puss❤️

Likes

Comments

Hur klarar man av all press? Alla läxor och prov? Hur hinner man med sina vänner? Vad ska man göra för att prestera bättre?

Jag har alltid haft lätt att lära mig nya saker och jag behöver bara läsa eller höra något en gång så fastnar det mesta. Jag är väldigt glad över att ha den turen men jag vet att de flesta har det väldigt mycket svårare. Därför tänkte jag tipsa er om hur allt som har med skolan att göra blir lättare och mindre stressigt.

Plugga till prov!
1. Börja plugga i tid!!

2. Tänk att du ska lära ut det du lär dig till någon annan senare. På det sättet tycker jag att det är lättare att komma ihåg och man formulerar sina tankar annorlunda.

3. Bestäm en "pluggdag" med några vänner. De hjälper till att motivera och man kan inte skjuta upp det till senare. Det är också bra för att man kan få hjälp av varandra och diskutera sina svar.

Motivation, arbetsmiljö osv
1. Ha en positiv attityd!! Börjar du dagen med en negativ inställning så kommer du uppfatta allt negativt istället för att se det positiva i saker. Motivera varandra!

2. Se till att organisera dina anteckningar och skolböcker så att det inte blir en massa kaos. Det kan man göra genom att ha ett ämne i en mapp osv. För "fina" anteckningar brukar jag först bara skriva ner allt som läraren säger lite hur som helst och sedan skriver jag om allt snyggt i rader eller små boxar. Det låter jobbigt men det är också ett bra sätt att plugga på för man lär sig redan lite av sina anteckningar och behöver inte plugga lika mycket inför prov senare!
Tips: använd highlighters och markera viktiga ord, sidor eller rubriker!

Press, stress och höga förväntningar?
Ja hur man minskar stressen tycker jag är ganska uppenbart. Att börja plugga i tid helt enkelt. Använd nån sorts kalender och skriv upp viktiga datum så riskerar du inte att glömma bort eller lämna in saker för sent.

Ställ inte för höga krav och förväntningar på er själva. Det ökar prestationsångesten och man mår sämre. Det är bra att sätta mål men sätt rimliga mål!! 

Ja detta vara allt för idag, hoppas det hjälper er! Tyckte att temat passade bra nu när skolan precis har börjat! 

Puss puss❤️

Likes

Comments

Japp, nu har även jag skaffat en blogg.
Och vem är jag? Jo, jag är en helt vanlig fjortonåring från Östersund som gillar att dansa och även ÄLSKAR att lyssna på musik. Jag har även mycket tankar och åsikter att dela med mig!

Här kommer jag lägga ut lite allt möjligt från min vardag, typ lifestyle. Det kommer också lifehacks och diy's som kanske hjälper er lika mycket som de hjälper mig, och som jag redan sagt så blir det även en massa åsikter här.
Så följ med mig och mitt liv!

Puss Puss❤️

Likes

Comments