Ola ola ola från Lima!

Alltså, hur snabbt har inte de senaste 3 dagarna gått? Kändes som att det var flera veckor sedan jag kramade hejdå till mamma och pappa (love you <3) och hoppade in i bilen mot Arlanda. Efter ett dygns resande kom vi fram vid 6 på morgonen till Lima. Turen från flygplatsen till hostelet bjöd oss direkt på en riktig "realitycheck" på vardagslivet i Lima. Bilar, människor på väg till jobbet i skruttiga bussar, tutande och slitna hus.

Dagarna har mest bestått av häng med ett gäng från hostelet. Älska dormlivet där man får nya kontakter direkt. Igår upptäckte vi stadsdelen Barranco med färgglada hus, parker och fina kyrkor. Och billig, svingod mat. Kvällen bestod av vin och färsk mango med roomiesarna i solnedgången längs havet. Natten bestod av rooftop-häng på hostelet och vår första utgång i Sydamerika. Den kom fort!

Imorgon sätter vi oss på en 22-timmarsbuss (ja, det är sant) mot Cusco som ligger på 3600 meters höjd. Minst sagt lång resa. På tisdag startar vår trek mot Macchu Picchu men innan dess måste vi vänja oss vid den höga höjden. Pray to the guds att vi inte drabbas av höjdsjuka.

Första 3 dagarna har alltså varit bra so far, om än med lite hemlängtan och jetlag. Vi kommer tillbaka till Lima om några veckor igen, det behövs då vi absolut inte hunnit se allt ännu. Men första intrycket är att staden har en cool mix av hav, skyskrapor, klubbar, god mat och gamla byggnader. It's cool.

Vad vi lärt oss är att lite kunskaper i spanska inte skulle skada, att vi lär börja äta fisk om vi ska kunna äta god mat här och att man kan äta en 2-rätters lunch här för 25 kronor. Wey!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 11 readers

Likes

Comments

  • 28 readers

Likes

Comments

Vad gör man när man har 5 timmar väntetid i Madrid? Jo man letar efter vegetarisk mat på flygplatsen och lär sig nytt kortspel. Vid kvart i 1 går flyget mot Lima. Just nu är det mest spännande att se vad för mat och filmer det finns på flyget. Att vi ska flyga i 12,5 är mindre kul. Men peppen ända att vi snart är i Sydamerika!

  • 31 readers

Likes

Comments

Lite musik jag lyssnar extra mycket på just nu. Rn'b och soul blandat med Amason och Amanda Bergman. Plus lite klassiker som Brucan och "Beds are burning" med Midnight oil.

Lyssna, lyssna, lyssna!

  • 43 readers

Likes

Comments

Jag längtar efter att få uppleva den dagen då Beyonce får Nobelpriset. <3333

  • 44 readers

Likes

Comments


Hej!

Nu ska vi försöka få igång den här bloggen. En har ju varit en bloggis förut, så det ska nog inte vara så svårt. Mest ska den ju handla om Sydamerikaresan (åker om 1,5 vecka) men också annat kul som musik, politik, film, böcker och fina saker.

Hoppas vi hörs. Och hoppas att detta inte blir mitt första och sista inlägg.

Kram

Likes

Comments