Hejsan på er tänkte snabbt slänga in ett inlägg här på måndag kväll.

Dagarna går och jag inleder imorgon vecka 3 på praktiken, 26-27.11 hade jag helgpraktik eftersom vi måsta testa hur det är på helger men men nog med det!

Idag anmälde jag mig in till bilskolan efter många moment fick ja pappa på min sida och jag gick till bilskolan anmälde mig och hade redan 2 timmar senare första teori lektionen. Så himla roligt att äntligen börjat i bilskolan!

Men ja min mobil är ännu sönder, behöver en ny skärm eftersom en som fixa förra gången min mobil hade inte märkt att de lämna en glas bit som sedan har tryckt sönder lite av bilden och ljuset. så om du bor i österbotten och har EN IPHONE 5S SKÄRM så hör av dig!!!!

Men ja ni får har det så bra så hörs vi <3


Likes

Comments

Hejsan på er , jag e så taggad för 2017 eftersom filmen Skönheten och odjuret som kommer i mars! för några dagar släppte dom äntligen ut trailern och bilder från filmen och ojj va mina ögon växte.

Skönheten och odjuret har alltid varit en av mina favoriter och nu ska dom göra original berättelsen till verklighet.

Efter att ha sett Askungens saga i en helt ny verion hoppas jag att Skönheten och odjuret blir lika bra och lika magiskt som Askungen och Djungelboken, och Maleficent

  • Emma Watson ( Belle )
  • Dan Stevens ( odjuret )


Tryck på länken för att se trailern --> Beauty and the beast


En bild på belle 1991 och Emma watson ( belle ) 2017, en av scenerna i filmen

Jag hoppas verkligen nån av er är lika taggade som jag att fa och kolla på filmen då den är på bioduken :D  

så får vi höras i nästa hejjj.....

Likes

Comments

Hejsan på er idag, Igår va jag snabbt inne i skolan och gjorde ett matte prov och sen fick ja ledigt resten av veckan så skönt och det behövdes verkligen nästa veckas tisdag börjar äntligen vår praktik och ska va borta från skolan i 6 veckor men på måndagar har vi skola så då måste vi sitta på skolbänken men resten blir bara praktik praktik och vi kommer va på äldreboende så det kommer bli tufft..

Idag torsdag 10.11 så har jag mest sovit och tagit det lugnt + gjort lite på en uppgift som snart ska inlämnas!

Imorgon fredag har jag direkt inga planer för tillfället, men ska nog kanske städa lite gran...

På lördag ska jag fara och höra på ett nytt smink märke jag aldrig har hört talas om så det ska bli jätte roligt att få kolla va dom har att erbjuda men mera om det i ett annat inlägg :)

och på söndag är det ju pappornas dag så kommer säkert fa och fira moffa och sedan faffa den dagen så det blir säkert besök till bjökö och iskmo den dagen... men ha en trevlig vecka så hörs vi hejjdåå :D

Låtar jag för tillfället är fast i <3

Likes

Comments

Hejsan på er!

Höstlovs veckan är här och jag har varit och jobbat i 3 dagar på ett höstlovs läger för barn i årskurs 1-6, det var både roligt och jobbigt!  den 19.10 var lägret slut så jag  for hem till fammo och faffa för attt vänta på att pappa skulle komma och hämta mig, under tiden jag var där va allt lugnt men efter en stund ville jag kolla min mobil lite, då märkte jag att telefonen är sönder ( spökligt ) och jag fick panik!! när pappa kom så satte jag mig i bilen och vi for hem och jag satte genast på dator och fråga på Facebook ifall nån visste någon som lagade mobiler ( och ja fick svar efter 20 min ) min kompis pojkvän kunde fixa sånt!! räddad i nöden liksom.

Så idag 20.10 var jag och visa upp den och det visade sig vara så att han som tidigare hade lagat min telefon hade gjort små fel och sen att de va en glasbit som tryckte sönder en liten del under skärmen! asså fyfan va arg jag blev + de va lösa skruvar och limmet han hade använt så var jätte tunt och dåligt lagat  , hur kan man göra så där.

Tur att han jag va idag är mycket bätte på sitt jobb och gör det mycket bättre, så för mig blir det en vecka utan mobil !! jippi....... men det är värt det!

p.s snart börjar min Youtube dra igång igen eftersom studierna är lite lungnare nu :)

Tills vi hörs i nästa kram!

Likes

Comments

Hejsan på er idag är det den 2.10 oktober och det är söndag...

Vet ni, jag måste börja ta tag i mitt liv, dagarna räcker ej till, skolan tar all min energi, orkar inte göra nå alls men nu måste det bli ändring! Jag har äntligen kollat olika priser på bilskolor och jag har äntligen hittat ett bra och billigt pris så nu ikväll kommer jag och pappa fundera om jag börjar i Vasa eller Korsholm, för jag måste verkligen få bilkort till vintern eftersom jag nu är 18 och måste lära mig mera i vuxenlivet så måste jag fundera på hur mycket det kostar i dagens samhälle osv..

Men denna vecka ska jag försöka börja i bilskolan! och på söndag har jag min första tävling i agility asså sååå nervösss!!!!! ska bli jätte roligt men ändå spännande vi får se hur det går..

Men nu ska jag fortsätta städa och göra läxor och kanske göra nå annat vi får se vad dagen har att erbjuda :)

Tills vi hörs i nästa inlägg <3

( en bild från björkö förra året )

Likes

Comments

Hejsan på er i detta inlägg tänkte jag tipsa på en film som jag har sett 2ggr och sitter sjukt inne i min favorit film lista! om du inte har sett The huntsman and snow White borde du se den före du ser denna för att du ska förstå vissa delar :) om du har sett första delen så får du veta vem som är huntsmans fru och osv.....

Men beskrivning då : Kom med till en berättelse före Snow White and the Huntsman kom där drottning Ravennas syster Freya får höra talas om sin systers öde och samlar sina krigare för att en gång för alla återföra den magiska spegeln till den enda häxa som fortfarande kan tillgodogöra sig dess krafter. Men när Freya upptäcker att hennes syster går att återuppliva står det förtrollade landet plötsligt inför sitt största hot någonsin. De enda som står mellan den till synes oövervinnliga armén och total ödeläggelse är ett par jägmästare som förvisats från riket efter att de brutit mot drottningens viktigaste regel: bli aldrig förälskade.

Min favorit skådespelare i filmen är, chris hemsworth ( the huntsman ) och emily blunt ( isdrottningen )

Filmen är Action , äventyr och drama och e 12 års ålders gräns och är 114 min lång


Likes

Comments

Ja idag är den stora dagen inne då det är min 18års dag idag! Tänk va tiden går fort när man har roligt, snart ska jag börja ta bilkort och det kommer va jätte spännande och rolig på samma gång😊

Nu får vi se vad detta år har att bjuda på när man e ett år äldre!!!

Ha det bra haajj 👋🏼

Likes

Comments

Redan andra veckan över i skolan och vi ska just starta den tredje asså vad dagarna går fort! Men redan så har man blivit skoltrött hahha man lär sig varje dag något nytt och dagarna blir längre i skolan än vad man e van vid, men men man kan ju direkt inte klaga för vill lyckas i skolan. Men nu när skolan har börjat har jag äntligen övertala mig själv att börja träna och gå långa kvällspromenader, sen har jag också en hemlighet som jag verligen vill berätta men bertättar nog sen om det blir av den veckan det ska ske :D det är så coolt att jag får chancen att göra det.

Men under många veckor har jag sett nya filmer och det är en hel del faktiskt som jag verkligen vill rekommenderar till er som ni kanske kommer gilla :D

från action till familje film och mer!

- Now you see me 2 ger filmen 8 av 10 ( thriller , mysterium )

- Suicide Squad ger filmen 8 1/2 av 10 ( action )

- Grease ( live ) ger filmen 8 av 10 ( musical )

- The boss ger filmen 9 1/2 av 10 ( komedi )

- bad neighbors 2 ger filmen 9 av 10 ( komedi )

-Mother´s day ger filmen 10 av 10 ( romantik , drama )  

Disney filmer ( eftersom jag e Disney fan hahha <3 )

-zootropia ger filmen 9 av 10 ( familjefilm , komedi )

-Adventures in babysitting ger filmen 8 av 10 ( familjefilm )

- the jungel book ger filmen 10 av 10 ( familjefilm )

- Alice through the looking glass ger filmen 7 av 10 ( familjefilm )

Som ni ser har jag sett massor med filmer och mera filmer är på väg till min lista, ikväll ska jag se på filmen nerve som handlar om sanning eller konka fast i verkligheten ska bli riktigt spännande, men nu ska jag städa och fixa mitt rum
tills vi hörs i nästa xoxo


Likes

Comments

Hejsan på er för några dagar sedan var jag med min bästis Ida och hennes mamma och min mamma på shopping dag i Tammefors, tyvärr hade dom blivit sjuka 3 dagar före vi skulle fara så det blev inte två dagars resa med särkänniemi osv men shopping är ju det bästa ändå så tänkte vissa vad jag köpte p.s i mina köp så är jag ganska snål eftersom jag vill spara så mycket pengar som möjligt hahah...

Så resan tog 3 timmar till tammefors och först ut var ikea och det var egentligen så skulle jag inte köpa nå men jag tog hem 5 saker dom tre ser ni på bilder men köpte också 2 kuddar men tog ingen bild på dem.


Vi va ungefär 2 timmar inne på ikea och vi åt maten deras också köttbullar och potatismos NAM!!!

Efter att vi hade ätit så for vi vidare till ideapark för att shoppa kläder och ojj vad jag hittade bra fynd!! blev helt förvånad faktiskt men jag är jätte nöjd.

Första butiken vi var i var min favorit affär CUBUS och där inne hitta de jag dessa två kortärmade i ett mycket bra pris! kommer ej ihåg hur mycket dom kostade men under 15 lappen :)


Sen var vi i en affär som heter newyorker och där hittade jag en kortärmad och 3 par underkläder.


Sen var vi en snabbis på Lindex och där hittade jag en långärmad till hösten mycket nöjd.!


Sista affären vi besökte var ginatricot och där hittade jag super bra kläder till skolan och en vit tröja som jag ska använda som en pyjamas.

Efter vi var klara satte vi oss i bilen och bestämde oss att springa in på Tuuri snabbt så det tog ungefär två timme att köra dit så vi hann va inne i Tuuri i 1 timme och hittade faktiskt de jag har sökt länge efter och blev så glad!!!

Hittade två stycken glaskopp med surrör ( vet ej vad dom kallas så om du vet kan du väl lägga en kommentar här nedan?! ) och sen ett par hörlurar som jag verkligen behövde, och så köpte jag så klart nå gott till bilen haha..

Och sen satte vi oss i bilen igen för att köra hem mot Österbotten igen, vi va hemma ungefär 12 halv 1 på natten hemma igen.

Det va en riktigt lyckad shopping resa i Tammefors och Tuuri.

Likes

Comments