View tracker

Bakhelgen är officiellt över. Fredag, lördag och söndag har gått åt till att vispa ihop olika ingredienser, ha ugnen på olika gradantal och skapa oändligt stora diskberg! De va precis en sån där mysig helg som behövdes för att få lite julkänslan och energi till sista veckan i skolan! För förutom en liten förkylning är jag laddad till hundra för några dagar i biblioteket innan helgen i Linköping och tåget hem till Vargön väntar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 1 readers

Likes

Comments

View tracker

Julen börjar komma till Västerås. Tidigt kanske ni tycker, men efter som vi alla åker åt var sitt håll i jul så får vi lov att smygstartar julfirandet.

Tre pepparkakshus pryder nu fönstret hemma hos Klara och inte för att verka partisk, men visst är huset utan skorsten lite finare än de andra två?! Förutom pepparkakshus har vi även hunnit med att kavla ut en pepparkaksdeg, rullar Mozartkulor och smält choklad till en Rockyroad. Imorgon ska julbaket fortsätta och alla godsaker ska intas då vi även planerat att fira in andra advent en dag för tidigt.

  • 17 readers

Likes

Comments

View tracker

Idag har min säng inte varit så tom som den brukar på morgonen. För fyra så tassar trippade över golvet och efter ett misslyckat försök till att hoppa upp i sängen fick jag så snällt lyfta upp honom. Han ville busa och jag ville mysa. Efter lite bus var han tillräckligt trött för att iallafall ligga stil någon minut så jag kunde knäppa några bilder.

Om en stund ska vi promenera till Vallby för julmarknad och Einstein får helt enkelt följa med på mina planer idag.

  • 68 readers

Likes

Comments

Med rubrikens hjälp kanske ni kan lista ut vad de här inlägget delvis kommer att handla om! Förra veckan föll snön här i Västerås, den har dock redan försvunnit men den låg kvar tillräckligt länge för att väcka julkänslorna hos mig. Så igår efter skolan tog jag och Jenny en tur på stan, de slutade med att vi inhandlade nya och fina juldekorationer som åkte upp samma dag. Så nu är lägenheten julpyntad och finn trotts att de är hela 37 dagar kvar till julafton. Men ska man lämna lägenheten redan i början på december för några veckor i Vargön och en resa till värmen så är de okej att julpynta redan nu.

Likes

Comments

Dagarna är fyllda till bredden denna vecka. Föreläsningar, grupparbete, C-uppsats, träna och livet där emellan. Idag var inget undantag då jag och Emelie satt bänkade i en föreläsningssal 9-15, därefter hämtade vi ut böcker och handlade. När klockan blev 18 landade jag äntligen hemma i soffan. Imorgon väntar föreläsningar i Eskilstuna och box strax efter att vi går av bussen, men ändå längtar jag lite. Den nya kursen och morgondagens ämne är de jag vill jobba med i framtiden. Föreläsningarna gör mig ju inte mindre sugen på att läsa vidare och nå drömmen om en tjänst på Astrid Lindgrens barnsjukhus.

  • 169 readers

Likes

Comments

Helgen gick fort, kanske alldeles för fort. Idag var de dags för kursintroduktion i min allra sista kurs för termin fem. Nästkommande fem veckor ska fyllas med symtom, diagnos och behandlingar, min hjärna kommer antagligen behöva en lång semester efter de. Vilken tur att de bara är 37 dagar kvar till jag sitter på ett plan mot ett land där snön inte landar i början på november.

Åter till helgen. Alldeles för många timmar spenderades i Klaras soffa. Men vi tog oss iallafall ut till Erikslund och Ikea under lördagen. Flera blå kassar, mattor och tavellister fick vi sedan släpa med oss hem på bussen. På Ikea gick vi och rykte i allt möjligt och drömde om en ny, större och egen lägenhet. Resultatet av våra köp blev iallafall lyckade allihop! Mysfaktorn hemma hos Klara ökade när tavlorna kom upp på de nu vita väggarna.

  • 178 readers

Likes

Comments

När vi för några år sedan målade om huset hemma i Vargön tröttnade jag efter att ha målat en planka. Jag lovade mig själv att aldrig satsa på att bli målare och att jag aldrig mer i hela mitt liv skulle hålla i en pensel. De orden höll jag ända fram till igår. Lucas hade frågat om jag kunde hjälpa honom att slänga upp den sista färgen på väggarna och vem kan egentligen säga nej till honom när han frågar så snällt!? Efter några timmar hade vi nästintill tömt färgburken och endast en liten vägg återstår. Annars är alla spår av den lila färgen borta och väggarna är nu vita och fina.

  • 198 readers

Likes

Comments

Efter femton månader isär fick vi äntligen träffas alla fem tillsammans. Vargötjejerna befann sig i Västerås för födelsedagsfirande och halloweenfest.

Vi alla gick alla all in med smink och utklädnad. Efter några timmars sminkning stod där fyra blodiga och söndriga människor, en Valak och en Anton med mask. Alla kom in på kåren och det blev en väldigt lyckad kväll!

Nu väntar sängen och sen en vecka med C-uppsats, C9 och träning.

Likes

Comments

Halli Hallå ~ Japp det är dagens hälsningsfras som använts flitigt. Iallafall så startade dagen med seminarium i folkhälsokursen. Fyra timmar, alltså hela förmiddagen satt vi instängda i ett rum för att presentera och diskutera olika arbeten.

När förmiddag var över gick vi som vi gör nästan alla dagar hem till Klara och Lucas soffa. I soffan satt vi dock bara en liten stund. Eftersom Klara sist gång hon rakade benen skar sönder sin fina tatuering så fick Jenny ta uppdraget med att raka hennes ben idag. Jag tog på mig uppdraget att fixa både hennes och mina ögonbryn. Ja, halloween-helgen närmar sig och det är klart att ögonbrynen ska vara on fleek.

Och sen började letandet efter den perfekta pumpan till halloween. I dagar har vi gått och spanat efter dessa pumpor och idag när vi kom till affären så var alla slut. Men skam den som ger sig, små prydnadspumpor gick också att skära i. Så nu står två fina pumpor på Klaras uteplats och lyser upp höstmörkret.

  • 257 readers

Likes

Comments

Några suddiga men ändå finna snapshots från helgen ska ni allt få se. Helgen har spenderats hemma i Vargön med dem jag gillar bäst. Jag har fått mysa med katterna, träffat släkten och gått runt i pappas fula militärkläder hemma i trädgården. Så mycket mer har jag hunnit med mellan regnskurarna...eller jo, jag lyckades med bedriften att bli stående på en parkering i Trollhättan med en bil som inte startade. Ett antal samtal senare kom pappa och hämtade mig. Både han och jag önskade där och då att nån skulle lyckas tända eld på bilen innan vi han hämta den på kvällen.

Idag var de tillbaka till skolan som gällde. C-uppsatsen och jag satt först vid köksbordet hemma i Vargön tillsammans och nu sitter vi på SJ-regional tåg 184 påväg mot Västerås. Alla delar på C-uppsatsen är nu klara, om de är godkänd av handledaren är en annan fråga. 


Så nu väntar tre och en halv dag med skola och storstädning innan mina gamla vänner från Vargön kommer upp till Västerås för en återträff! Vi har inte setts allihop på 15 månader så gissa om de kommer bli kramkalas på stationen på fredag! 

  • 282 readers

Likes

Comments