Imorse var de dags att för första gången passa lille Folke. Plockade upp honom på stan och sen gick vi längst svartån och upp i gamla stan. Med kappa och solglasögon var de bara latten i handen som saknades. Kullerstensgatorna skakade vagnen så lilleman sov hela rundan. Snart blir han två månader och när man har en sån liten märker man verkligen hur fort tiden går.

Idag ska de finslipas på examensarbetet, promeneras ytterligare i det fina vårvädret och träna på gymmet innan sängen väntar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 55 readers

Likes

Comments

Men hallå där, jag har inte glömt bort er om ni trodde det! Men med många bollar i luften är det inte alltid lätt att komma ihåg att man ska försöka uppdatera en blogg lite då och då. Men vardagen för mig är sig lik, jag cyklar till praktiken, cyklar hem och går till gymmet. Från och med idag ska jag dock trycka in de sista av examensarbetet också, det känns tungt men ändå skönt, för förhoppningsvis är skiten snart klar.

Förutom att vardagen rullar på har jag skrivit på en tillsvidare anställning på sjukhuset med start i sommar. Och som om inte det vore nog så skrev jag idag på kontrakt till en ny lägenhet, min alldeles egna lägenhet. Ja, jag har alltså köpt en lägenhet. Jag har aldrig varit lyckligare eller fattigare för den delen. Vuxenpoängen bara rullar in nu.

  • 135 readers

Likes

Comments

Under helgens tur till Vargön spenderade jag nog mer timmar i skogen än någon annanstans. Men det är skogen och bergen jag gillar bäst där hemma. Vi va ute på långpromenad med lunch i solen under lördagen och innan de hade jag hunnit med två promenader och en joggingrunda där uppe på Hunneberg.

  • 188 readers

Likes

Comments

När jag gick ut genom dörren i förmiddags kändes de i luften och hela atmosfären att våren är här. Alla människor jag mötte på min promenad upp till kusinen hade solglasögon och vårjackor på sig.

Hos kusinen blev de grillade hamburgare till lunch, som dessutom avnjöts på altanen i solen. Anton hade plockat fram fotbollen och sin nya cykel så vi hade fullt upp. När de var dags för mig att cykla hem ville jag inte riktigt gå in och sätta mig i lägenheten så det blev en promenad med kära Klara innan städning och matlagning väntade hemma på folke.

  • 250 readers

Likes

Comments

Idag tog vi bilen och körde ut ur Västerås och mot Skultuna. Vi åt lunch på gamla mässingsfabriken som är ett så mysigt café dom har där. Förutom de kollade vi runt i olika affärer, men vi åkte tomhänta därifrån. Vi har också hunnit med att fika, spela Xbox, laga mat och kollat på något för många avsnitt av danska Paradise Hotel. Och med vi menar jag ju mig själv och Klara som är min trogna följeslagare under mina lediga helger.

  • 249 readers

Likes

Comments

Del ett av termin sex lider mot sitt slut och idag gjorde jag sista dagen på min 8 veckors praktik. Hjärnan har gått på högvarv hela tiden och det ska bli skönt med några "lugna" veckor i skolan innan vi kör 8 veckor ute i verkligheten igen.

Jag gick igen mobilen och insåg att jag under placeringarna tagit en orimlig mängd toalettselfies. Dessutom har jag handen i fickan och lutar huvudet åt samma håll på alla bilder. Jag kan inte annat än att skratta åt mig själv. Jag bjuder er på några av bilderna idag och lovar ännu en gång på att bli bättre att fota till bloggen.

Skrattar högt åt mig själv när jag ser dessa bilder

  • 261 readers

Likes

Comments

Idag bokade vi äntligen hotell i Stockholm. Jag, Norrlandsbruden och min Örebrodonna ska tillsammans göra summerburst osäkert. Har längtat till summerburst sen jag åkte därifrån 2015 och i år ska jag äntligen få åka tillbaka till Gärdet. Där ska det fuldansas och ätas drinkglassar i stora lass. Längtar så jag spricker till sommaren nu.

  • 332 readers

Likes

Comments

Första dagen på den nya placeringen har varit så bra så, trivs redan jättebra. Synd att det bara är två veckor. Jag hinner ju egentligen bara säga Hej och Hejdå! Jag fick iallafall sluta tidigare idag och de va riktigt skönt då huvudet proppats fullt med ny information. Så när jag kom hem tog jag med mig Klara och åkte ut till Björnö för en kall vinterpromenad. Solen sken och det var helt underbart skönt att få några timmar i solen.

När vi kom tillbaka från vår runda va solen påväg ner. Från Björnö såg man skådespelet från förstaparkett. Västerås var täckt i ett rött skimrande ljus och man blev nästan religös där man stod.

~ Jag vet inte vart yogaposerna kom ifrån, för det vara längesedan vi höll på med det. Men idag fick Klara ett infall och jag fick ställa upp och improvisera fram några poser ~

  • 347 readers

Likes

Comments

I helgen har jag tagit sovmorgon, jag har i och för sig vaknat 08:00 men att kunna ligga kvar i sängen i några timmar är magiskt skönt när man är van att gå upp 04:30. När jag väl tagit mig upp ut sängen i lördags gick jag hem till Klara. Vi spenderade verkligen hela dagen i soffan framför tven. Vi har sett en ohälsosam mängd av både norska och svenska PH men det var nog precis vad jag behövde. Förkylningen går äntligen åt rätt håll känns det som.

Jag senderade söndagseftermiddagen men mina två favoritkillar. Folke som redan hunnit bli en vecka gammal låg så gott i mina armar och hickade, de är så skönt att få låna en bebis och få mysa med ibland. Vi tog också en lite promenad i kylan där Anton så stolt skulle köra vagnen.

Och nu på söndagkvällen kom tjejerna över på lite fika för att fira att jag fyllt 22 år. Mina tre tjejerna förgyller verkligen vardagen här uppe i Västerås.

Men nu är det dags att sova och förbereda mig själv mentalt för en ny praktikplats med start imorgon. Godnatt.

  • 347 readers

Likes

Comments

Nu var det några dagar sedan som jag uppdaterade er om mitt extremt spännande liv som kommunsyrra. Den tiden är tyvärr också över, det var med en klump halsen och tårar i ögonen som jag lämnade min handledare på expeditionen i torsdags. Har aldrig haft en sån bra praktikplats och trotts att pendlingen har varit jobbig har varje dag i Norberg varit kul och givande. På måndag blir det en ny placering här i stan. Fram tills dess ska jag inte göra något alls. Jag går nämligen in på förkylningsvecka 6 på måndag, jag har kommit till punkten där jag provar allt för att bli frisk, jag är desperat. Jag har druckit äckliga smoothies och honungsvatten, tagit tabletter och hostmedicin om vartannat men inget absolut inget hjälper! Så med de sagt, idag ska jag ligga hemma i Klaras soffa, äta glass, kolla på film och kanske ta några tupplurar. Ha en fin helg på er!

Kanske att jag ska ta snapshots under dagen och visa er allt "spännande" jag ska göra? De tåls att fundera på en stund iallafall.

  • 354 readers

Likes

Comments