Några suddiga men ändå finna snapshots från helgen ska ni allt få se. Helgen har spenderats hemma i Vargön med dem jag gillar bäst. Jag har fått mysa med katterna, träffat släkten och gått runt i pappas fula militärkläder hemma i trädgården. Så mycket mer har jag hunnit med mellan regnskurarna...eller jo, jag lyckades med bedriften att bli stående på en parkering i Trollhättan med en bil som inte startade. Ett antal samtal senare kom pappa och hämtade mig. Både han och jag önskade där och då att nån skulle lyckas tända eld på bilen innan vi han hämta den på kvällen.

Idag var de tillbaka till skolan som gällde. C-uppsatsen och jag satt först vid köksbordet hemma i Vargön tillsammans och nu sitter vi på SJ-regional tåg 184 påväg mot Västerås. Alla delar på C-uppsatsen är nu klara, om de är godkänd av handledaren är en annan fråga. 


Så nu väntar tre och en halv dag med skola och storstädning innan mina gamla vänner från Vargön kommer upp till Västerås för en återträff! Vi har inte setts allihop på 15 månader så gissa om de kommer bli kramkalas på stationen på fredag! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 21 readers

Likes

Comments

Två saker som jag suktat efter ett tag nu är en drömfångare och en ljusslinga. Igår när vi var på stan så hittade jag äntligen den perfekt drömfångaren. Jag var egentligen ute och köpte presenter till mitt gudbarn men kunde inte låta bil när jag såg den hänga där i skyltfönstret.

Tavlorna på mina nära anhöriga och vänner åkte ner, de får stå och vänta i garderoben tills jag har hittat den perfekta platsen för dem. Drömfångaren åkte upp och idéen om en ljusslinga väcktes till liv på nytt. Så när dagens tur med C-uppsatsen var färdigt fick de bli en till tur till stan för att inhandla just en ljusslinga och lite spikar.

Hammaren åkte fram och de var som rena träningspasset att vandra fram och tillbaka i sängen. Tillslut var den uppe och mysfaktorn i lägenheten ökade rejält redan när den tändes för allra första gången.

  • 49 readers

Likes

Comments

Stockholm du underbara stad. Idag har vi strosat runt i gränderna i gamla stan, på plattorna på Sergelstorg och i affärerna på Stureplan. Jag åkte från Stockholm med ett leende på läpparna eftersom dagen varit helt perfekt. Vi åkte dit utan nån vidare plan och har helt enkelt bara strosat runt och andats in storstadsluften.

Ord kan inte beskriva hur otroligt lycklig jag är över att ha så fantastiska vänner, som lika spontant som jag bokar tågbiljetter till lite här och var. Bilderna får visa er mer vad som hänt under dagen för nu tar både mitt och mobilens batteri slut för dagen!

  • 85 readers

Likes

Comments

Så startade denna lördag morgon, med Jenny i en backe på rocklunda. Vi hade redan tidigare i veckan bestämt oss för att de skulle bli ett pass med backintervaller i helgen. Så imorse sprang vi där i backen, upp, ner, upp, runt och upp igen. Mjölksyran smög sig på redan efter första gången men vi hade bestämt oss för fyra repetitioner och de blev det tillslut. Tävlingsdjävulen finns allt kvar inom oss.

Efter träningen hamnade vi hemma i soffan med ett seminarium plugg. Dagens "föreläsningar" chokade oss båda och jag ser faktiskt fram emot måndagens seminarium. Jag ser även fram emot morgon dagen som ska spenderad med två av de bästa vännerna i huvudstaden.

  • 92 readers

Likes

Comments

Då var 2016 upplaga av sjöslaget avklarat. De var 24 fantastiskt roliga timmar på båten som tog oss till Finland. Ja i år lyckades vi till och med, efter bara nån timmes sömn, ta oss av båten och ut från terminalen. För mig var de andra gången jag lyckas se den praktfulla hamnen i Åbo och antagligen den sista. För det var nog sista gången jag klev på den båten iklädd ovve. När examen är över är även studentlivet de och helt ärligt ska de bli skönt.

Likes

Comments

Med frusna fingrar och sockerlag i håret gick vi runt på höstmarknaden i Strängnäs, de var så underbart att få fly vardagen om så bara för drygt 20 timmar. Vi vandrade iallafall runt i Strängnäs och kollade på både karuseller och alla marknadsstånd. Vi fick med oss varsitt par vantar hem då kylan blev för mycket för våra händer. Även idag ska vi fly vardagen, om 4 timmar sätter vi oss på en buss mot Stockholm och talink silja terminal. Fram och tillbaka till Finland och 24 timmar med högskolestudenter från hela Sverige väntar oss på årets sjöslag!

  • 153 readers

Likes

Comments

Just nu sitter jag på min första föreläsning sen i januari och oj vad de känns konstigt. Att läsa på högskolan innebär att styra över sina egna studier. Så nu i fem veckor ska jag läsa två stycken kurser samtidigt, 15 högskolepoäng och motsvarande 200%. Men de ska bli väldigt kul eftersom jag får läsa med mina tjejer igen, olika spår och kurser har gjort att de är första gången på 10 månader som vi sitter i samma föreläsningssal. Men nu kanske jag ska sluta blogga och faktiskt ta och lyssna lite på föreläsningen så att jag inte gick hit i onödan.

Likes

Comments

Idag hade vi bokat in en fototur, nya headrar skulle de bli till både mig och Klara! Jag trodde nästan hon skulle vända och gå hem där en stund när jag ena stunden klagade på att de var för varmt och andra på att jag frös. Men hon stod ut med mig hela turen och de blev faktiskt, om jag får säga de själv, en hel del bra bilder.


Idag är jag lite egoistisk av mig men kanske får ni se hur bilderna på Klara blev en annan dag, eller så kan ni klicka er in på nouw.com/klarajosefina och kolla in hennes nya vackra header där.

  • 205 readers

Likes

Comments

Är de nån gång de kan uppstå argumentationer mellan mig och Klara så är de när vi diskuterar geografi och när vi bakar tillsammans. Igår handlade det nog mest om att jag var rastlös och inte riktigt läser recepten ordentligt, men bra blev de eftersom Klara lyckades rädd upp mina misstag! Eller ja hon räddade upp allt utom chokladbollarna, de övergav hon till mig medan hon började på en ny sats. Vi konstaterade där och då att vi inte alls har samma smak på bollar (hmm, de där låter fortfarande inte bra) då hennes enbart smakade kaffe och mina underbara chokladbollar smakade lite udda med gott.

Kärleksmums, snickerskaka och två typer av chokladbollar stod tillslut på bordet under vår filmkväll. Trots att vi åt så tog de aldrig slut, men vi har ju massa fika över till skolveckan som väntar iallafall. Einstein var med oss också då jag lite spontant fick hoppa in som hundvakt. Men han är så underbart go så jag kan ha honom hos mig jämt.


Likes

Comments

Igår gick jag av c9, så idag har jag haft både lunch- och middagsdejter där jag ätit kalorier och kolhydrater utan att räkna dem. De känns skönt att c9 är över och jag är glad över vad vågen och måttbandet visar nu, men allra gladast är jag över att kläderna sitter så mycket snyggare på mig nu än förr. Så varför inte ta en selfie innan skolan om man ändå har lite tid över?

Idag blev timmarna i skolan många men jag räknar med att få sitta minst lika många både imorgon och på fredag. C-uppsatsen känns tung men ändå hanterbar nu. Jag har släppt ångesten och börjar inte gråta så fort jag tänker på den. Stressen finns dock kvar där, men även den i en mindre skala. Kanske är de all support jag får från alla i min omgivning som gör att den där väggen som jag bara förra veckan var så nära på att krascha rakt in i börjat suddas ut och försvinna? Eller är de kanske boxpassen där jag får ta ut alla min känslor, där jag kan slå på mittsarna men föreställa mig folks ansikten? Vad de än är så som får c-uppsatsen att kännas lättare så är jag evigt tacksam.

  • 229 readers

Likes

Comments