Sista dagen i Wien kom och vi vandrade runt på gatorna en sista gång. Vi lämnade lägenheten och flög tillbaka hem till Sverige. Allihop hade någon sorts bakfylla av trötthet den sista dagen och hur bra vi än hade de i Wien så var det underbart skönt att komma hem.

Jag missade helt att fota sista dagen men några osedda bilder på vännerna kan jag ändå bjuda på. Vi satt och pratade på ett café och jag insåg då att jag och Hanna har känt varandra i 16 år (!!!). Men nog med nostalgi, dags att gå tillbaka till jobbet efter 9 dagar borta.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 5 Readers

Likes

Comments

Vandrandet runt i staden och på julmarknaderna har fortsätt även idag. Men innan mörkret föll över staden och lamporna tändes spenderade vi kanske alldeles för mycket pengar på Primark. Vi som ska bege oss hem till Sverige med enbart handbagage imorgon va också dem som var bäst på att handla. Så hur packningen ska gå återstår att se imorgon.

  • 16 Readers

Likes

Comments

Guten morgen. Vi vaknade upp till ett blåsigt och nästan stormigt Wien. Vi åkte tunnelbana och Hanna visade upp sin favoritplats Belvedere. Där tog vi turistiga bilder och skrattade åt gamla minnen.

När vi besök Belvedere styrde Hanna kosan mot skolan och vi fortsatte ut på Wiens alla julmarknader. Vi sprang runt i stan och på varje litet torg va de marknader. Vi hade tre besök inplanerade och för varje plats vi kom till blev vi allt mer imponerade. Vi drack glühwein på Stephansplatz och åt bakverk på Rathaus. Rathaus julmarknad var den som imponerade allra mest med sin storslagna byggnad och alla ljus.

Nu väntar myskväll innan morgondagens shopping på primark.

  • 28 Readers

Likes

Comments

I allt mörker på natthimlen så lös Wien verkligen upp när vi flög in över Österrike. Vi skrattade oss igenom flygresan och tog oss fram på nån knagglig tyska från högskolan. Att Hanna mötte upp oss med en svensk lite flagga på flygplatsen var en överraskning. Nu har vi planerat upp vad vi ska göra de här dagarna och inväntar bara Linnéa som tyvärr sitter fast i Amsterdam i snökaoset.

  • 32 Readers

Likes

Comments

Och så har jag hittat tillbaka hit igen efter nästan en vecka sen senaste uppdateringen. Veckan blev inte riktigt som planerat när jag i tisdags runt lunch kände att förkylningen kom tillbaka. Under natten kom också febern och jag har därför gått hemma i mjukiskläder i tre dagar. Jag har i princip sovit mig igenom mina dagar och jag tror att detta är kroppens sätt att säga att jag måste dra ner på extrapassen på jobbet. Kroppen klarar inte av att bara få 4-5 timmar sömn varje dygn, iallafall inte min kropp. Så nu ska det omprioriteras, jag ska sova mer och bli lite bättre på att säga nej till extrapassen på jobbet.

​När solen går ner över Västerås har jag stans bästa utsikt från jobbet.

Likes

Comments

Ljusen är tända och vardagsrummet luktar gott efter den uppdruckna glöggen. Jag firade advent hos kusinen med söndagsmiddag och sen lite med mig själv här hemma. Även köket luktar gott efter en liten olyckan med glöggen, påminn mig att aldrig vända min rygg mot spisen igen.

Jobbvecka väntar med utbildningsdagar och APT innan jag går på sju dagars efterlängtad semester. Jag ska få besök av min fina Klara H och åka på en resa med mina barndomsvänner. Jag välkomnar alltså nästa vecka med öppna armar och hopps att den går fort så jag får omfamna min bästa vän på tågstation på lördag förmiddag.

  • 79 Readers

Likes

Comments

För ett, ett och ett halvt år sedan var yoga och bodybalance en stor del av min vardag, men i samband med gymbyte och lite annat så tog styrketräningen över. Att jag slutade med det är något jag ångrar och nu försöker jag komma tillbaka till den flexibiliteten och styrkan jag hade.

Jag har alltid gillat att utsätta min kropp för olika komplicerade ställningar och just nu är brygga det jag övar på. Att få till den perfekta bryggan på händer, att stå på armbågarna i bryggan och sen att kunna lyfta ett av benen utan att tappa balansen. Ja de är några av de saker jag jobbar på här hemma, målet är inte långt borta men det krävs ändå mycket mer träning för att jag ska känna mig säker.

  • 88 Readers

Likes

Comments

Att sömnbristen efter jobbveckan var ett faktum märkte jag igår när jag vaknade strax innan elva. Jag hade planerat så mycket som jag skulle hinna på min extra ledig dag, men så blev det inte. När min sovmorgon var slut och jag tog mig upp ur min daval stod julbak på schemat. Vi bakade säsongens allra första lussekatterna hemma hos Klara och fikade på goda oreotryfflar till musiken av det sista avsnittet på säsong fyra av game of thrones. Ja jag ligger lite efter i hysterin kring Jon Snow och Daenerys drakar, men jag börjar iallafall komma ikapp nu. Sen förflyttade jag mig från Klaras alldeles för sköna soffa hem till Felicia och Andreas för att klä granen och ha idol-mys. Så trotts att jag inte bockade av allt jag velat på min att göra lista var gårdagen perfektion i allra högsta grad.

  • 92 Readers

Likes

Comments

Västerås slutar aldrig att överraska mig, speciellt inte i jultider. Alla fina lampor och även lite nya har åkt upp i stan och att promenera runt på gatorna mitt i natten är ett lyckorus för själen.

Likes

Comments

Idag kom tavlorna till mitt vardagsrum och jag ÄLSKAR DEM. Jag har varit lite otrolig för om de skulle passa in i vardagsrummet eller inte, men blev verkligen toppen bra.

Idag har jag haft ledig dag från jobbet och mycket saker har jag hunnit med. Blev först ett träningspass på gymmet, städa och tvätta här hemma för att sen åka till Ikea och maxi. Fick med mig betydligt mycket mer saker från Ikea än planerat, men alla saker var behövliga även om min nya matta i hallen var ett impulsköp likt mina nya skålar att äta morgonkvargen i. Nu väntar tre dagar med jobb innan ledig och väldigt efterlängtad helg.

Likes

Comments