Det är en extremt trött Erika som tittar in här idag för att uppdatera lite om helgen. Gårdagens inlägg skrevs efter några drinkar och blev inte det mest givande jag publicerat. I helgen har vi haft besök från alla Sveriges hörn känns det som. Det blev en utgång och ingen dålig sådan heller. Kvällen var perfekt från början till slut med massa skratt och fina vänner. Nu väntar en ny vecka med praktik så det är dags att ta tag i matlådefixet innan sängen. Så redan nu säger jag godnatt till er där ute.

  • 2 readers

Likes

Comments

Einstein och myskväll, vad mer kan man begära ❤

  • 12 readers

Likes

Comments

Att bli uppringd på FaceTime när man ligger hemma i sängen och sedan 15 minuter senare stå i köket hemma hos Klara och fixa inför-tenta-frukost va drömstarten denna fredag. Är så glad att vi bara bor 300m ifrån varandra så att sånna här spontana idéer är möjliga.

Nu sitter i varsitt hörn av den stora soffan och ger eftermiddagens tenta ett sista försök. Jag tror resultatet kommer komma tillbaka med ett underkänt men jag ska iallafall ge den ett försök, kanske blir jag positivt överraskad.

  • 32 readers

Likes

Comments

Spontana kvällar är de bästa! Blev middag ute på stan med mina favoriter idag, följt av bio. Självklart var det 50 shades darker som rullade på duken. Fånig som jag är skrattade jag mig igenom större delar av filmen, men jag kan bara inte ta historien seriöst. Första filmen va snäppet vassare än uppföljaren men den får helt klart godkänt. Nu väntar sängen innan några intensiva pluggtimmar för att försöka få grepp om morgondagens tenta.

  • 39 readers

Likes

Comments

Kom hem från gymmet igår kväll och fick mig en smärre chock. Innanför dörren låg rosenblad och tankarna började såklart snurra. Rosenblad utspridda till sängen och väl där ett hjärta med choklad och rosor. Vem kunde de vara som gömde sig i min lägenhet? Lägenheten var tom, de tar ju inte jättelång tid att gå över mina 25kvm. Efter lite facebookande stod det klart vem det var. Det var såklart Klara som varit hemma och städat och gjort fint när jag var bortta. Vet inte vad jag har gjort för att förtjäna en så fin vän, men kommer iallafall aldrig släppa henne ifrån mig.

Och yes Klara, i Will be your Valentine ❤

  • 59 readers

Likes

Comments

Igår gick jag kvällspass på jobbet och de blev en relativt lugn kväll vilket var skönt efter den lite halvstressiga lördagen. Idag är jag iallafall ledig och har inte gjort så mycket mer än att fixa med hemtentamen, börjat med tentaplugget och ringt hemliga samtal. Om en stund ska jag byta om och ta på mig träningskläderna. Det ska bli spinning ikväll och vi får se hur de går eftersom jag fortfarande hostar som att jag varit storrökare sedan födseln. Ha en fortsatt fin måndag folk.

  • 66 readers

Likes

Comments

Hur otroligt fin är hon inte Jessica Olie? Fastnade för hennes instagram förra hösten när vi höll på mycket med yoga och bodybalance! Har bestämt mig för att jag ska tillbaka till den smidigheten jag hade då så jag kan bjuda er på egna yogaposebilder

  • 68 readers

Likes

Comments

Fyra timmars sömn och ett arbetspass senare!

Likt en sjuksköterska i hemsjukvården har jag sprungit runt med jourtelefonen i högsta hugg. Telefonen har ringt oavbrutet och jag har sprungit upp och ner för trapporna i Norberg med fler injektioner och tabletter än jag kan räkna till. Jag har också träffat gulliga tanter och fått komplimanger som "Du är ju så ung och vacker".

Uppladdningen inför dagens pass var inte optimal då jag hamnade på en förfest alldeles för länge. Alla vännerna bad mig att ringa och sjukanmäla mig från praktiken men icke. Jag kom i säng först 00:00 och 04:30 gick jag upp för ett dagspass på jobbet. Men nu är jag hemma och innan Mellomys med vännerna väntar ett gympass och kanske en tupplur.

  • 83 readers

Likes

Comments

Sådär, jag tänkte slänga in en liten lista här på bloggen med mina fem favorit träningspass från mitt gym Fitness 24/7. På fitness så utgår passen från Les Milles så om du inte tränar på just fitness så är chansen stor att även ditt gym har samma eller liknade pass. Träningspassen som jag ska lista är alltså gruppträningspass och vi startar med mitt absoluta favoritpass spinning.

Nr 1. Indoor cycling activo (Spinning)

Ett perfekt pass om man är ute efter att få svettas ordentligt. Själv ser de ut som jag duschat när jag går ut från spinningsalen. De är kondition och styrka i ett, kanske behöver man också lite jävlar anamma för att prestera sitt allra bästa.

Nr 2. Box

Här får man slå och sparka ur sig alla känslor man har. Perfekt om man pluggar och håller på med de hemska examensarbetet. Även här rinner svetten av en då målet är att fötterna inte ska vara stilla ens en sekund från de att du går in i salen. Man måste trippa runt på golvet även när man ska dricka vatten.

Nr 3. Spinning Sprint

30 minuter riktigt intensiv spinning. Ett bra komplement till Indoor cycling då man i detta pass cyklar lite snabbare och lite hårdare.


Nr 4. Grith Strenght

Säger bara herregud vilket pass. Detta är verkligen ett jättekul men fruktansvärt intensivt pass. De borde komma högre upp på listan egentligen, men jag har själv bara hunnit med de några få gånger och den nya releasen föll mig inte riktigt i smaken, därför blev de en fjärde plats. Finns fler Grithpass som jag skulle vilja prova på, de kanske får bli månadens uppdrag till mig själv. Vad man gör är att man arbetar med stång och fria vikter i intervaller. Ingen vila och ingen ro under de 30 minuterna kan jag lova er.


Nr 5. Power Yoga

Lite Yoga är alltid skönt att lägga in i träningen. Framförallt för att få andas ut och få kontroll på tankarna, men också för att få sträcka ut kroppen. Power Yoga vet jag inte riktigt varför dom kallar det, är helt vanlig yoga med solhälsnigar i lugnt tempo.


Andra pass jag också har testat är cxworx, zumba och body balance. Cxworx och zumba va verkligen inget för mig, men man måste ju testa för att se vad man gillar. Body balance däremot är något jag fastnade för hösten 2015. Men när mitt mål med träningen ändrades föll body balancen liksom bort. Jag har gått på nått pass emellanåt för att få sträcka ut kroppen ordentligt och kanske blir de fler pass i framtiden då jag också vill få tillbaka vigheten jag hade förr.

Är du sugen på att läsa lite om passen och få mer koll på vad dom egentligen går ut på så kan du klicka HÄR. På Les Mills hemsida kan man bland annat kan läsa ungefär hur många kalorier man bränner under de olika passen.

Hoppas ni gillade min lista. Nu är de bara att ni drar på er träningskläderna, går till gymmet och testar en massa pass så ni kan hitta just er favorit.

FitnessErika Out...

Likes

Comments

Äntligen ledig dag från pendlingen till Norberg, men det innebär inte att jag är ledig från studierna. Jag sitter med datorn i knäet och en trave böcker vid sidan om mig i soffan. Hemtentan ska in nästa torsdag, på samma dag som jag har tenta i geriatrik. Tentan har jag inte ens börjat tänka på än men det är väl strax dags för de antar jag. Hemtenta, seminarium, och tenta är bara några av de saker som jag har att göra under praktiktiden, det är aldrig nån vila här, vi kör tvåhundraprocent hela tiden. Igår när jag gick hem från bilen så var det exakt det jag kom på, jag behöver ha fullt upp, helst ska dagarna vara fulla med saker jag ska göra. Jag vill ha exakta tider inbokade i kalendern på när jag ska göra saker och inget ska ställas in. För har jag fullt upp hinner jag inte tänka på hur jag mår, jag hinner inte analysera saker som folk säger eller inte säger, jag hinner inte vara hemma och se hur stökigt det är. När jag är hemma måste jag plugga, träna och sova. Då måste jag prioritera mig själv framför andra. Men är jag hemma ensam för mycket hinner jag allt de där jag inte vill hinna. Så idag när jag ledig har jag försökt göra upp en plan på saker jag ska göra och hinna innan jag somnar ikväll . Just nu går tvättmaskinen och datorn varm, sen ska jag duscha och handla för att så småningom kunna ta mig till gymmet och köra ur mig ordentligt. Jag väntar på ett samtal från farmor och kanske hinner jag säga hej till vännerna också. Precis så här mycket och helst mer vill jag ha att göra om dagarna just nu.

Likes

Comments