Gårdagen bjöd på ett litet vardagsäventyr. Vi åkte till Sala och hoppade från klippor ner i den djupa gropen nära Sala silvergruva. Sedan åkte vi vidare till Andreas hemtrakter Heby och jag kan nu säga att jag har nu sett Östsidans svar på västsidans Vargön. Heby bjöd på kaninmys, grillat, fika och luftgevärsskytte. Hur det gick i luftgevärsskytte kommer ni aldrig få reda på då jag lite fint rev sönder tavlorna för att dölja att de någonsin hänt. Hemma i Västerås bjöds det sen på filmkväll innan sängen och uppladdning för en ny jobbdag väntade.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 13 readers

Likes

Comments

Alla flyttlådor är uppackade och det är bara några få saker som inte hittat sin plats där hemma i min nya och alldeles egna lägenhet. Hittills har jag inte haft en enda lugn stund där då Klara flyttade in hos mig i fredags efter jobbet. Felicia och Andreas har även de spenderat varje vaken timme hos mig, så jag antar att lägenhet får bra betyg av vännerna. Men idag efter jobbet blir det lugn och ro som gäller för huvudet är överallt förutom där det ska vara. Jag är trött, rörig och ja patienterna idag ska vara glada att de nästa klarar sig helt själva, för jag vet inte hur de skulle gått om de krävts mer av mig på jobbet idag.

Mer bilder på mitt nya hem kommer att komma så fort gardinstången Klara drog ner från väggen är uppsatt igen, tills dess får ni nöja er med två bilder på min nya blomma Jenny.

  • 29 readers

Likes

Comments

Denna lille kille har jag sällskap av idag. Matte och husse är i Stockholm så då får lille Einstein umgås med tant Erika. Och vad passar bättre en ledig dag som denna? Jag har jobbat 5 dagar är ledig idag och jobbar bara 4 dagar till innan flyttlasset mot nya lägenheten går. Så jag och Einstein bara tar det lugnt. Han sover och jag utnyttjar kompisarnas lägenhet till fullo med att bara äta mat, kolla Netflix och ligga på soffan.

  • 92 readers

Likes

Comments

Två hospiteringsdagar har jag nu gjort och än så länge har jag fått rocka loss på akuten och sprungit runt i blåkläder på uppvaktnings avdelningen. Att hospitera är både roligt och tråkigt. På nått sätt känns det som att gå tillbaka till skolan och vara svans ett helt pass igen, alltså inte gör någon nytta. Men man får även se de andra verksamheterna och fundera på vart man vill hamna tillslut. Min lista med inte ställe växer så det knakar och listan med kanske inriktningar minskar i samma takt. Men ett ställe som jag fattat tycke för är uppvaktnings avdelningen. Jag har varit där förr och trivdes redan då toppen bra. Problemet blir att de som oftast jobbar där är utbildade narkos- och ivasjuksjötetskor, två utbildningar som står på min "kommer-absolut-inte-på-frågan" lista. Så vi får väl se hur det går med den lilla drömmen. Kanske hamnar den pga utbildningarna också på inte listan tillslut. Men men nog om de, nu återstår två arbetsdagar innan ledig söndag.

  • 109 readers

Likes

Comments

Illamående, migrän och blodtrycksfall inne hos en patient, ja där har vi gårdagens jobbdag. Jag är inte personen som ger upp eller sjukskriver mig. Så med noll energi pinade jag mig igenom hela arbetsdagen med ett huvud som bultade vid minsta lilla. Idag har jag haft en bättre arbetsdag. När jag stämplade ut och ställde mig i hissen kände jag hur rätt jag har hamnat. Äntligen börjar jag lita på mig själv och min kunskap. Sjuksköterska är inte bara ett arbete det är nog trotts allt en personlighetsstil och lite av en livsstil. Att känna sorg och glädje med andra människor, att prioritera bort sig själv och prioritera andra. Kanske tar det mycket energi men man får alltid dubbelt så mycket tillbaka.

  • 118 readers

Likes

Comments

Moose Garden, har ni hört något mer turistit? Vi betalade alltså pengar för att gå en guidad tur och kolla på älgar. Men va det värt de 140 kronorna? Åå ja det var de. Vi fick puss, klappa och ta selfies med älgarna och där och då var det ett stort leende på mina läppar. Funderade en stund på hur min morfar hade reagerat om han sett bilderna på mig med en livs levande älg. Hade han skrattat och tyckt om det eller hade han hånskrattat åt mig och frågat om jag verkligen betalat pengar för det. Antagligen hade de varit de sist nämnda. Jägare som han var så skulle ju älgar ses i skogen och då helst från ett jakttorn.

Solen sken på oss hela dagen. Så efter älgupplevelsen och en tur på stan tog vi oss en tupplur på bryggan innan vi åkte ring efter båten och badade i sjön. Att åka ring efter båten var bland de roligaste jag gjort. Alla muskler var spänd och adrenalinet var skyhögt. Efter att ha flugit av två gånger fick det dock vara nog med ringåkandet. De blev middag på altanen och en sista biltur runt i vackra Jämtland. Imorgon går bilen hem till Västerås och en ny jobbvecka väntar.

  • 136 readers

Likes

Comments

Vandring stod på schemat idag. Så trotts ledig dag klev vi upp i ottan, packade in oss i bilen och åkte mot Vålådalen. 12 km i ojämn men ack så vacker terräng blev det. Vi vandrade fram till Blanktjärn där vi stannade för grillning och det turkosa vatten som fanns i Blanktjärn måste man nog åka till Maldiverna för att få se annars, det var helt otroligt fint men gjorde sig tyvärr inte rättvist på bild. Efter all promenad och grillning luktade vi allihopa en blandning av rök och svett. Därför hoppade vi i det kalla men ändå sköna vattnet i Storsjön så fort vi kom hem till familjen Wärdell. Kvällen bjöd också på grillning, båttur och mys i växthus. Nu går dock ögonen i kors så sängen får det bli några timmar innan ännu en dag i Norrland väntar.

  • 150 readers

Likes

Comments

Så här lycklig var jag igår när vi satte oss i bilen. Helgen i Norrland kunde starta och allt vi planerat skulle äntligen hända. Efter ca sju timmar var vi framme hos familjen Wärdell i Östersund, vi blev mottagna med kärlek och värme precis som man alltid blir av dem innan vi tog en tur in till stan för att se staden från ovan. Högst uppe i skidbacken stod vi, jag faktiskt även uppe i en av liftstolparna. Vi lyssnade på Per Gessle som spelade i staden innan vi återvände hem för att förberedda den här dagen vi genomför just nu. Men mer om det i ett annat inlägg.

  • 151 readers

Likes

Comments

Hej hej hallå people out in the cyberworld. Som bilden så fint illustrerar är jag trött men lycklig. Jobbet rullar på och jag blir mer och mer säkert på min roll för varje dag som går. Jag har också insett hur rätt jag valde när jag började jobba på kirurgen, det passar mig verkligen ypperligt bra. Men nog prat om jobb. På fredag väntar återigen fyradagars ledighet och dagarna ska inte spenderas hemma i Västerås. Nej för på fredag eftermiddag rullar bilen mot Norrland. Jag och vännerna ska roadtrip 6 timmar upp till Östersund för lite kvalitetstid med varandra. Gopron får följa med upp liksom min lilla fotograf Klara, så bilder från helgen är något jag lovar att visa er. Men tills dess, so long folket.

Likes

Comments

Tidigt imorse rullade mamma och pappa in i Västerås. Vi har packat, städat och kört grejer kors och tvärs genom stan. Att flytta ur sin lägenhet och i tre veckor förvara sina saker i kusinens garage och sig själv i kompisens tomma studentlägenhet kändes i april som ett bra beslut. Nu känns det bara rörigt och omständigt! Jag lever i resväskor och vet inte vart någonting är överhuvudtaget, men det får gå i tre veckor innan tillträde till min nya lägenhet är!

Efter en heldag med flytt blev det middag hemma på kusinens altan men grabbarna. Imorgon väntar sista lasset innan nycklarna ska lämnas tillbaka till mimer.

Likes

Comments