Vår sista kväll i Dubai hade vi bokat in ökensafari med efterföljande besök i en liten oas där det fanns arabisk buffé, kameler och show med olika danser. Riktigt roligt då det var maximal arabsik kultur på en kväll.

Att åka i en jeep över sanddynorna i öknen var nog det coolaste. Han som körde bilen var extremt duktig och körde liksom upp på kammen av sanden och vände där, läskigt. Det var som att åka berg och dalbana fast läskigare och både jag och CJ blev faktiskt lite åksjuka i slutet.

Därefter stannade vi till i ett litet inhägnat område mitt i öknen där det fanns dricka, mat och shower. Jag, mamma och pappa red dessutom kamel en liten kort bit, så himla fina djur! Hade verkligen velat rida häst i öknen dock, tänk vilken upplevelse!

Återigen är det synd att jag inte kan lägga upp videor för det var verkligen bättre "in action" alltihop. Men här kommer i alla fall de allra sista bilderna från Dubai.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

MASSOR AV SMÅ SKÅLAR, och alla delar på allt, ett bra upplägg! Förutom att vi blev så mätta att vi skämdes för att vi inte kunde äta upp allt. Det kom in fler och fler rätter och vi tänkte "nej inte mer nu!". Men så gott och så roligt att testa nya smaker, det är helt olika kryddor och smaker än vad man är van vid. Utsikten från restaurangen var fontänshowen vid Burj Khalifa. Helt underbar kväll!

Likes

Comments

SÅHÄR VACKER ÄR SOLNEDGÅNGEN ÖVER DUBAI

ALLA BUTIKER OCH RESTAURANGERS NAMN STÅR PÅ BÅDE SITT ORIGINALSPRÅK OCH PÅ ARABISKA. ALLTID LIKA INTRESSANT ATT SE HUR LOGGOR BLIR PÅ ARABISKA, OFTA ÄR DE VÄLDIGT KREATIVA. TYVÄRR TOG JAG INGEN BILD PÅ DET, MEN SUBWAYS LOGGA MED PILARNA PÅ BOKSTÄVERNA VAR EXEMPELVIS VÄLDIGT COOL PÅ ARABISKA.

EN LITEN KONSTUTSTÄLLNING SOM DIOR GJORT INUTI MALL OF DUBAI.

EN POLISBIL SOM ÄR EN SPORTBIL FRÅN MCLAREN OCH KÖRS AV EN UNG TJEJ? JAPP, BARA I DUBAI.

MISSION IMPOSSIBLE ATT FÅ MED HELA BURJ KHALIFA OCH DIG SJÄLV PÅ EN BILD. FÖR ÖVRIGT HAR DE SPELAT IN JUST EN MISSION IMPOSSIBLE MED TOM CRUISE I OCH PÅ TORNET. FÅR SE OM DEN NÄR JAG KOMMER HEM KÄNNER JAG!

Likes

Comments

DUBAI är en stad med många centrum, och ett av dem är Marinan. Där är det som tätast av skyskrapor, men även det trevligaste centrumet enligt mig. Mycket turister, mycket restauranger och affärer, mycket dyra sportbilar. Det finns helt enkelt mycket att titta på.

Vi gick från Dubai Marina Mall, där vi köpte skor, genom Marinan och vidare ner till stranden. När vi badade och solade på resan så gjorde vi det vid hotellets pool, men skulle jag åka tillbaka skulle jag absolut bo vid havet och stranden då det var så vackert.

Lägg märke till bilden där en man var så nöjd med sin selfie att han satte upp en enorm bild av sig själv på en skyskrapa, det är den typen av självförtroende man strävar mot! Förutom det så experimenterade jag även med min kamera på några av dessa bilder, hittade nämligen en funktion som hette "Partial green/blue/red/yellow" som gör att tex. allt grönt i bilden är grönt, men resten svartvitt. Nu visar jag inte de bilderna i bloggen, men tänk er "partial red" när man har bränt sig eller har finnar, haha. Fruktansvärt!!


Likes

Comments

Dubai är inte bara skyskrapor och asfalt, även om det är det man ser mest av. Mamma hade fått tips av en väninna att besöka Souk Madinat Jumeirah som är ett litet område nära havet med en souk, hotell, restauranger och nattklubben Pacha som är känd från Ibiza.

Lite lugnare, lite mer genuint och så mysigt! Första gången vi var där åt vi på en persisk restaurang och andra gången en mer libanesisk. Extrem god mat, verkligen! Efter den här resan ska jag försöka mig på att göra egen hummus till och med.

Tänk att sitta vid kanalen, under palmerna, med persisk mat, med utsikt över Burj Al Arab och det är sådär underbart ljummet i luften som det bara är utomlands. Dröm!

Likes

Comments

PÅ TORSDAGEN HADE PAPPA BOKAT IN "AT THE TOP", SOM INNEBÄR ATT MAN ÅKER UPP I BURH KHALIFA!

(Självklart) kunde man inte åka upp i den riktiga toppen då det är så smalt där uppe, men vi kom upp till 124 våningen om jag inte minns fel och wow. Utsikten därifrån! Man såg utan tvekan hela Dubai, ja kanske till och med hela emiratet Dubai. Mest intressant tyckte jag att det var hur tydligt det var att Dubai bara är ett litet New York utslängt i öknen. Det var höghus, höghus, höghus - och sen bara öken. Ett Disney Land för vuxna som vi återkom till hela veckan. Det är verkligen som en fantasistad där de byggt upp vad de drömt om!

Inget för de som är höjdrädda! Från många som varit på backpackresa i Asien har jag sett bilder på glasgolv i liknande skyskrapor, det hade nog varit ännu läskigare, men det fanns inte här. Dock var det en fantastisk upplevelse och om ni åker till Dubai kan jag verkligen rekommendera det. Ingången finns inuti Mall of Dubai och heter "At the Top".

Likes

Comments

BURJ KHALIFA - VÄRLDENS HÖGSTA BYGGNAD. 828 METER. WOW.

Första kvällen åkte vi till Burj Khalifa som ligger i ett eget litet centrum där huvudattraktionerna är världens högsta byggnad, världens största shoppingcenter (Mall of Dubai) och världens, enligt mig, coolaste fontänshow. Vi åt på en fin italiensk restaurang och tyvärr satt vi inuti restaurangen och inte på balkongen där man kunde se fontänshowen. Den kommer en gång i halvtimman på kvällarna och har olika musikstycken som vattnet "dansar" till. Vi ställde oss upp när den kom och den var verkligen så snyggt gjord. Sista kvällen satt vi på en annan restaurang vid fontänen med bättre utsikt och då spelade den "I will always love you" med Whitney Houston, tänk vad romantiskt! Här är lite bilder på hur området ser ut på kvällen/natten. Så extremt vackert när alla ljus och färger reflekteras i den stora poolen under tornet. Fick tyvärr ingen bild på fontänen in action, utan har endast videor. Går det att lägga upp så gör jag det!

Likes

Comments

Att de är totalt galna och prilliga vad gäller att bygga saker i Dubai, det visste vi redan innan, men att bygga en skidbacke med lift, bobslide, pingviner och hela paketet i ögonen, inuti ett shoppingcenter? DET ÄR GALET!

För oss skandinaver kändes det inte så exotiskt, men såklart sjukt coolt! Många av de som man såg inuti, genom de stora glasfönstren, såg ut att se snö för första gången och de var hur glada som helst! Hade i och för sig varit kul att ta en runda med snowboarden och sen kunna säga att man åkt snowboard i Dubai - next time!

Likes

Comments

Hej! Nu sitter jag i min säng i Berlin och har precis laddat in alla bilder från kameran i datorn, kokat lite kaffe och satt på tyska nyheter på tv'n. Tänkte inte göra ett enda långt inlägg med bilder som jag gjorde i Paris, utan flera små inlägg istället. Tänker att det blir lättare att förstå VAD det är vi har gjort då. Imorgon, onsdag, åker jag förresten hem till Göteborg för första gången på tre månader! Jag ska ju tillbaka till Berlin igen på måndag, men då jag har två veckors lov så tyckte jag att jag kunde klämma in en resa till. Har hört att vädret är sämst och att det till och med snöat - men vad vore livet utan konstraster?

Första dagen åkte vi på en hop-on-hop-off-buss för att få en överblick över staden. Den var så mycket längre och utdragen än vad jag först trodde. Genom hela Dubai går en stor stor motorväg och ibland åkte vi 2 mil inom staden för att komma från hotell till restaurang exempelvis. Det första man tänker på i Dubai är ju helt klart de skyhöga skyskraporna och speciellt världens högsta byggnad Burj Khalifa som gör att alla andra hus bli pyttesmå i jämförelse. Vi räknade för skojs skull våningarna på några av de hus vi tyckte var "små" och insåg att vissa av dem var dubbelt så höga som Gothia Towers hemma i Göteborg, sjukt. Här kommer lite bilder från första dagen!

Likes

Comments

Jag lever, jag har det bra!
Vädret är fantastiskt (för solen skiner ju alltid i öknen) och maten likaså!

Kommer antagligen att göra ett långt inlägg med massor av bilder när jag kommer tillbaka till Berlin där min dator är.
Men så länge, ha det så bra!

Likes

Comments