View tracker

Hej på er!

Har haft en skön och ensam helg hemma efter några hektiska arbetsveckor på T*lia där jag jobbar nu. Trivs så himla bra med nya jobbet men det är såklart extremt mycket att lära sig när man kommer helt ny till en arbetsplats och inte vet någonting av vad man ska göra där. Gick från 0 till 100 i kunskaper om bredband, bredbandstelefoner, kopparledningar och fiber - men nu kan jag verkligen säga att jag har koll! Detta betyder väl dock inte att jag kan svara på era frågor om varför ert internet inte fungerar - jag sitter och arbetar administrativt och inte i kundtjänsten. ;)

Men får att återkomma till min helg; jag tror att jag är en sån människa som på gott och ont kan sitta hemma och ta det lugnt en hel helg. Jag har i grund och botten inte ont av att vara ensam utan kan verkligen behöva det när jag haft mycket att stå i. Njuter verkligen av att få koppla av och samla energi genom att bara få vara själv och tänka igenom saker. Det negativa där är väl att jag allt för ofta tänker för mycket, men vem gör väl inte det. Går och grubblar på saker du borde glömma när du lyssnar på musik med textrader som du känner att du kan knyta an till. Är ju även lite av en expert på att vara nostalgisk genom att kolla gamla bilder och läsa bloggens gamla, gamla inlägg.

Jag saknar nog både högstadiet, ettan och tvåan extremt mycket. Trean var väl inte så dålig den heller egentligen, men jag tror att jag började förändras då. Kan verkligen reflektera över hur dömande och även sluten jag blivit de senaste 2 åren. Ser inte riktigt livet på samma sätt längre och känner mig inte alls lycklig som jag gjorde i tex. nian, ettan och tvåan. Känner allt för ofta att jag måste härifrån, bort från allt som är som vanligt. Bort från trygga zoner och en vardag där jag inte längre orkar ta för mig.

Är extremt sugen på att åka utomlands efter att min jobbperiod är slut - vilket är den 11 januari 2017. Just nu står det lite mellan att plugga engelska i Miami, tyska i Berlin eller säsonga i Alperna. Kan vara skönt att få komma hemifrån där jag känner att det är mycket strikta regler på hur man ska vara och agera och press på att lyckas.

Skönt är det i alla fall att ha ett jobb att gå till varje dag, eftersom jag blir nästintill knäckt av att inte ha rutiner. Jag jobbar just nu 07:45-16:15, tidiga morgnar men relativt tidiga eftermiddagar - skönt!

Puss på er!

​TRE FANTASTISKA VÄNNER OCH JAG PÅ MIN GRILLKVÄLL FÖRRA HELGEN.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej i sommarregnet!Vädret vi hade under studentveckorna är verkligen ett minne blott när man tvingas springa allt vad man har från bilen in till lunchrestaurangen för att inte bli genomblöt. Känns som att det var igår man tog studenten, men samtidigt som att det var ett år sen man faktiskt satt på lektion och var i skolan. Kan liksom knappt minnas sist jag tog 07:43-bussen in till tidiga lektionen på Rude för att sitta och verkligen lära mig något nytt. Kan ni relatera?

För mig var studentdagen den absolut roligaste dagen i mitt liv, eller kanske den härligaste? Champagnefruktost, avslutning i kyrka och klassrum, åka flak, mottagningen med vänner, familj, grannar etc. och sist men inte minst studentfesten. Fantastiskt är ordet!

Men tiden efter studenten har för mig varit en period där jag haft svårt att hitta en mening med tillvaron. Veckan efter min egen student var det fortfarande fest och lyckorus i och med att flera vänner tog studenten, men efter det var det ju mindre kul..Jag är verkligen en person som mår som allra bäst när jag får leva i rutiner, exempelvis ett visst skolschema som är likadant varje vecka. Man lär sig vad som förväntas av en och hur man bäst tar sig igenom vardagen. Men utan dessa rutiner fallerar det - och jag är helt säker på att många av er förstår vad jag menar. Man ligger och kollar på tv-serier och filmer till 4 på morgonen och sover till 2 på eftermiddagen. Man äter "frukost" klockan 3. Kvällsmat klockan 11 på kvällen. Chips när klockan slår 01.Dessutom träffar man inte längre sina vänner varje dag, då många bor långt bort och man inte längre har skolan som gemensam mötesplats. Något jag tycker är väldigt tråkigt, det är ju tyvärr lite osmidigt att ta en "liten tur" till exempelvis Alingsås varje dag.

Under fem, sex å har jag sommarjobbat hos mina föräldrar på familjeföretaget som ekonomiassistent och lagerarbetare. Jag har samlat på mig massor av erfarenheter av olika slag och har verkligen varit nöjd med jobbet - men alla goda ting bör ha sitt slut och nu när man tagit studenten är det dags att börja pröva sina egna vingar på arbetsmarknaden. To be continued kan man väl säga - idag har jag varit på en arbetsintervju för ett heltidsjobb 07:45-16:45, månad till fredag. Det känns som att jag aldrig varit så här nära något seriöst.Dessutom ska jag ha en arbetsintervju på Skype om en timma, men då för ett extrajobb som eventsäljare - något som är bland de roligaste jobben jag vet!Håll tummarna så gör jag detsamma, men det är ju faktiskt så kul att gå på arbetsintervju! Både roligt och nyttigt att lära sig. På något sätt är det ju härligt att få sitta där och verkligen känna att en människa är intresserad av en och vill lära sig mer om hur man fungerar för att sedan kunna skräddarsy en arbetare till en arbetsplats. Man får bara skippa nervositeten och slänga på ett leende!

I alla fall så står jag inför många tuffa val den här sommaren."Vad ska du göra efter studenten nu då?" är en fråga som gör så ont i själen, man är ju så trött på att behöva berätta för alla jordens invånare om vad ens drömmar är. På något sätt så inbjuder frågan till ett blottande av ens drömmar i livet; för vem vet om man får det där jobbet, kommer in på den där utbildningen, kommer att åka på den där resan eller bestämmer sig för att faktiskt plugga utomlands?För mig är det ett vägskäl mellan att komma in på drömutbildningen tyskinriktad internationell ekonomi, jobba hemma i Sverige eller åka till Berlin för att plugga och ha kul.

Förhoppningsvis lyckas jag sy ihop alternativen till en framtid där jag kan ta del av allt och få ut så mycket erfarenhet som möjligt ur situationen, men det är ju knepigt med olika dead-lines, intagningar och beslut. Ni vet själva.

Jag känner ofta press från mina föräldrar, eller kanske mer specifikt min pappa, att plugga vidare "gör det och gör det". Som att man har en egen vilja men ändå måste följa vissa riktlinjer. Som att hela ens liv och framtid kommer att raseras om man inte pluggar vidare det första man gör efter att man tagit studenten eller om man inte får ett bra jobb direkt. Men så har man även kloka vänner som inspirerar en att göra precis som man själv vill - för antagligen är det då som en sten från bröstet bara släpper och man kan bli riktigt nöjd med tillvaron.Min kära vän Klara log och sa något i stil med "man måste ju leva också".Vilket är klokare än vad man tror - för vad kommer egentligen att betyda mest när man är 40 år och sitter där med familj, villa, jobb och fakturor. Antagligen kommer du bläddra i ett gammalt fotoalbum och le åt hur du surfade i Australien, pluggade på college i USA eller backpackade i Asien.Det är det som är att våga leva, och tyvärr så vågar nog inte alla det. Många är nog rädda för att de redan har blicken så hårt fäst på framtiden - typ 20 år fram.

De kommande åren är så himla viktiga och jag hoppas verkligen att både jag själv och alla runt omkring tar vara på tiden som ungdom och student så mycket som det bara går, för man är bara 20 en gång i sina liv.

Likes

Comments

View tracker

Matteprov imorgon och jag började plugga igår...

Jag och matte har aldrig gått bra ihop på lektionstid, men när jag sitter hemma och räknar i lugn och ro med lite klassisk musik kan jag faktiskt tycka att det är riktigt intressant!

Idag har jag ägnat timmar åt att fundera ut derivata, andraderivata och primitiva funktioner.
Min lärare kan ju verkligen count on me nu, får vi hoppas. Matte 3-kursen är ju frivillig och jag hade aldrig valt den om det inte vore för att jag måste ha den för kommande utbildningar som jag vill kunna gå.
Så det är bara att kämpa på!

Helgen har annars bestått av mingel, fest, städning och en lång promenad till Amundön.
Skönaste idag: att sova till klockan 13 och inte bli väckt, det behövde jag verkligen!

Dags för en ny vecka och den innehåller mestadels prov och inga planerade roligheter - så något får jag komma på för att livs upp det tråkiga!
Puss

Likes

Comments

​I helgen firade jag min nittonårsdag med finaste vännerna, så härlig kväll på alla sätt och vis!


Likes

Comments

• Jag vill verkligen flytta till Berlin och studera där. Därför läser jag nu den omåttligt populära kursen (vi är 4st elever) Tyska 5.

• Jag har lyckats att undvika mina föräldrars väldiga synfel, så skönt då min mamma nästan är blind utan glasögon! Dock är jag astigmatiker (ser lite suddigt på både lång och kort håll) och har därför glasögon i skolan och när jag sitter på tv.

• Min garderob är allt annat än färgglad; har verkligen 95% svart och 5% grått eller vitt.

Likes

Comments

Har varit så mycket roligt det senaste!
Allt från Fredricas 18-årsfirande till Linneas 19-års till bra festnatt på Etage. Imorgon är det dags för mig att fira min 19-årsdag också, är så taggad! (Fastän jag blivit smittad av familjens förkylning...)

Nu sitter jag på bussen på väg in till ett vårligt Göteborg, ville toppenväder asså! Solen skiner och jag blev till och med för varm när jag drog powerwalken till bussen.
Är faktiskt på väg in till stan för att kicka igång gymnasiearbetet som jag gör tillsammans med Fredrica och Olivia - feminism i Japan. Av alla ämnen, varför detta? Tråkigt nog var vi tvungna att använda Japan därför att vi blev tilldelade det i FN-rollspelet med säkerhetsrådet och feminism är roligare än ett arbete om sushi.

Därefter börjar min fantastiska Tyska5-lektion 14.20! Har vanligtvis en mattelektion innan och tre härliga håltimmar emellan - helt ensam. Inte världens roligaste schema på torsdagar men jag brukar göra det bästa av det och bli bjuden på lunch av mamma och pappa. Förra veckan blev det Dorsia och innan det en fantastisk italiensk, bästa!

Ha det så bra och njut av solen!

Likes

Comments

Mick Jagger X Bianca Jagger

Likes

Comments