1. Foundation från Lumene har den i färgen 2 soft honey.

2. Nyx HB Finishing Powder, älskar det här pudret och skulle inte klara mig utan det.

3. Blush från Gosh i färgen 43 Flower Powder

4. Nyx läppstift i fägen 22 Strawberry Daiquiri

5. Till sist en läppenna från Nyx. Färgen är SPL810 Natural.

Till vänster läppennan och till höger läppstiftet från Nyx.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu när det har regnat konstant i säkert en vecka börjar man längta tillbaka till sommaren med sol och värme. Det är så konstigt, jag har alltid så svår att uppskatta sommaren när jag är mitt i den men sen på hösten längtar man tillbaka och på våren kan man inte vänta på att det skall bli varmare. Just de här bilderna är tagna när jag och hela släkten träffades för att äta plättar i solen. Bilderna är tagna av mig och så en av mina kusiner som precis fått upp ögonen för fotografering.

Likes

Comments

Hej bloggen. Äntligen har jag fått tillbaka lite av min inspiration att blogga, tappa den under sommaren och den försvann helt under början av hösten men det känns nu som att den är på väg tillbaka. Jag har verkligen saknat att få skriva av mig och publicera bilder och annat. Jag har ändå haft en blogg sedan 2012 så det känns lite tomt att inte blogga överhuvudtaget.

I alla fall. Under hösten träffades jag och mina vänner från grundskolan väääldigt sällan. Allihop läste på studentskrivningarna och hade inte riktigt tid att träffas. Men nu när skrivningarna är över har vi träffats lite mer.

På lördagen kom alla tjejerna förutom Matilda (klick ), som tyvärr blivit förkyld, för att laga sushi. Det blev jätte gott och vi åt nästan allting. Dock var det väldigt svårt och ingen av oss har lagat sushi så många gånger innan så det blev en hel del googlande och prövande innan vi fick det att fungera.

Likes

Comments

- Få en egen häst. Detta är nog bland de största drömmarna jag har och jag tror alla hästtjejer och -killar där ute känner igen er. Drömmen om en egen häst har vi alla. Varför skulle detta vara så speciellt? Jo, för att få ha någon som är din egen. Som du själv får ta hand om, bestämma och styra över och allt är på dina egna villkor. Kunna åka iväg till stallet alla dagar. Lägga upp planer, prova, testa, lyckas och misslyckas. ALLT! Men pengar, tid, vilja och möjlighet finns inte. Det är ett enormt stort ansvar och inget en vanlig person gör en vanlig onsdag. Det kräver ju planering och 1000 andra saker. Jag avundas vänner som har fått den möjligheten och jag avundas tjejerna i stallet som har 3 egna hästar och föräldrar som är engagerade i deras sport och verkligen följer med och lyckas. Ingen pik mot mina föräldrar, de gör så gott de kan och de är engagerade och vill så klart att jag skall vara lycklig och lyckas inom sporten, men de är inte intresserade av någon häst och det finns så mycket annat som de hellre skulle sätta sina resurser på. Det vet jag och det försöker jag acceptera- men ändå sitter jag dagligen och kollar igenom annonser på hästar som är till salu och drömmer om vad jag skulle kalla dem, vilken färg jag skulle ha på sadel, tränas, lindor m.m. Kollar runt på stall: "Vad kostar hyrorna här" eller "Skulle jag hinna åka dit innan skolan". Det är svår detta är en sport som kräver så mycket mer än bara vilja och kärlek till hästar. Men jag fortsätter hoppas, hoppas att något skal förändras och jag en dag skall få stå där med grimskaftet i min hand och få kalla någon "Min egen häst" hur många dagar, månader eller år det än må ta.

- Att köpa en hästgård. Min plan är att utbilda mig till läkare, sedan gifta mig med en man som delar mitt intresse och efter det köpa en går i södra Sverige där vi kan ha våra hästar. Det är drömmen och jag hoppas den om 20/30/40/50 år är möjlig!

- Rida OS och EM. Detta kan inte lyckas innan punkt nummer 1 skulle hända, och jag vet även att det antagligen aldrig kommer hända. Jag är inte någon super bra ryttare, det vet jag. Jag har inte den finkänsligheten, tajmingen eller den möjligheten men man kan som sagt alltid drömma. Så som de flesta andra hästintresserade, har jag spelat upp filmen hur jag skulle rida in på den stora arenan, speakern skulle ropa ut mitt namn och jag skulle rida en Gran Prix med tusentals som tittar på mig. Joo, det skulle vara en dröm, och utan att verka allt för pessimistisk så tror jag nog den kommer förbli en dröm, men man kan alltid hålla tummarna.


Likes

Comments

Jag tänkte skriva en kort presentation av min kära hyreshäst Desiree II, eller Dee som hon kallas.

Dee är ett halvblodssto född 2000, alltså är hon 17 år gammal, ett halvt år yngre än vad jag är! Dee är importerad från Tyskland där hon antagligen gick mest som hopphäst. Dee har varit med om mycket och är ingen lätt häst. Hon har krämpor och problem som jag inte tänker gå in allt för mycket på eftersom det känns lite privat och så skulle det även ta så lång tid att förklara allt. Men jag skall kort skriva lite, eftersom det är en stor del av Dees liv och av det upplägg och hanteringen av henne.

Dee har antagligen varit med om någon olycka då hon var yngre, antagligen under hennes tid i Tyskland, då hon dels har en hel del ärr på rumpan, halsen och kring nosen. Sedan har hon också en stor buckla vid bogen som antagligen kommer från att den skadats och vuxit ihop fel. Vi tror även hon varit med om någon form av transportolycka då hon är rätt så svårlastad. Dee har även haft problem med leder, magsår och sina framben och höger bak. Detta gör att hon får en hel del kosttillskott för magen och att vi försöker minska på stressen i hennes liv och inte tävla allt för ofta. Hon är också ganska stel och i början av varje pass skall vi rida ökad galopp i lättsits för att hennes muskler skall få tänjas ut och all stlehet skall släppa.

Dee är en speciell häst och kräver MYCKET ridning. Detta gör att hon är mycket bra häst att lära sig rida på, då hon inte är som en del ridskolehästar som ger 70% gratis och inte behövs ridas varje steg. Dee ger inget gratis och provar mer än gärna sin ryttare. Hon är expert på att hitta vägar ut från arbetet och kräver en hel del övertalning tills hon inser att det nog är ganska kul att rida. Vissa dagar, då detta går snabbt är det så roligt att rida, andra vill jag mest bara stiga av och sätta mig på en pall och gråta.

Dee har även en hel del rädslor, hon är inte bara rädd för transporter utan också för det mesta i sin närvaro. En eller två små skutt till sidorna och en spurt eller så hör till varje ridpass och jag har verkligen måsta tuffa till mig. Allt är skrämmande enligt henne, så hon är inte precis trafiksäker eller en skogsmulle häst om jag säger så.

I stallet är Dee rätt så snäll. Hon älskar att få godis och är en riktig tiggare. Hon lär sig snabbt och ovanan att tigga går tyvärr inte mer att träna bort så hon blir bortskämd med en hel del godis, hahah. Hon är även väldigt smart och svår att lura. Hon vet när man släpper spöet och fattar då att man kan slapp och inte jobba mer.

Ibland undrar hur jag kan gilla den här hästen så mycket. Hon har ju så mycket fel och är inte en perfekt häst, men vilken häst är det ens? Jag älskar verkligen den här hästen och när det blir dags att säga hejdå kommer jag att gråta. Hon är min första ordentliga hyreshäst som jag aldrig kommer glömma. Hon kollar upp och vet när man går i stallgången. Buffar på en efter godis och vill stå och gosa lite efter att man ridit. Hon gömmer sig bakom en när hon ser något skrämmande, som om lilla jag skulle kunna skydda henne, och hon finns där för en. Jag älskar ljudet av hennes käkar som maler höet, hennes skumpiga, jobbiga trav, känslan när hon äntligen är övertalad och börjar jobba igen och hur hon alltid vill gosa efter att hon ätit sin gröt och är väldigt såttig runt mulen.


Likes

Comments

Jag tror jag pratar för de flesta när jag säger så här: sommaren har gått allt för snabbt. Jag har inte gjort ett skit av det vad jag planerat att göra.

Vad har min sommar än så länge gått ut på? Jobb, sömn och netflix. Det är allt. Jag har på riktigt mer eller mindre bara jobbat, sedan kommit hem, sovit lite samtidigt som jag kollat på netflix och sedan gått och lagt mig och upprepat. Här emellan har det ju varit lite hästar och lite shopping, men inte mycket annat. Man har ju alltid så mycket planer och tankar om hur sommaren skall vara och vad man skall göra. Träna, äta nyttigt, träffa vänner, festa, dricka drinkar på stranden i solnedgången och läsa en massa böcker. Men nej, så blev det inte.

Vet inte om det hinner ändra sig, så ser det inte ut att bli, men jag skall försöka börja träna igen. Detta eftersom jag har ett cykellopp på 70km om cirka en månad och jag har inte tränat alls på två månader och cyklat bara 3 gånger i år och som längst lite över 35km. Så ja, jag måste ta och rivstarta träningen nu och försöka få upp konditionen igen. Dock har jag svårt att hitta motivationen. Jag tänker under jobbdagen att jag skall ut och springa eller på en PW när jag kommer hem men jag är alltid så dödstrött då så jag somnar och vaknar sedan 2h senare och inser att det är för sent..... jag måste hitta motivationen! Jag tror att 90% av innehållet i den här bloggen handlar om hur jag borde börja träna, haha.

Men om jag skall försöka att inte vara så negativ, vilket jag tydligen är, så skall jag nu lista upp 5 saker jag är stolt, glad och nöjd över med den här sommaren:

- Jag och Dee har gjort 2 starter tillsammans och båda gångerna fått helt bra resultat över 60%

- Jag har hunnit träffa några av mina vänner och firat en underbar hemkomst för min goda vän Ilon

- Jag har hållit min rum rent i över en månad (detta eftersom jag bara varit hemma 3 dagar på en månad, bor ju hos farmor och farfar, men jag sa ju att jag skulle vara positiv)

- Jag har jobbat. Joo, det är en bra sak. Jag kommer ha lite fick pengar till hösten att köpa en massa onödiga saker för. Plus att jag märker at jag är säkrare på jobbet och axlar mycket bättre ansvaret och tar mer initativ där. Kanske ett tecken på att man börjar bli äldre?!

- Jag och Dee har gjort en enorm utveckling på korttid. Detta eftersom jag har hittat en tränare jag trivs och fungerar med och eftersom jag nu haft regelbundna träningar.

Här är då kort vad jag är nöjd med. Och såklart; det är ännu några veckor kvar, saker hinner ändra sig! Jag skall försöka släppa alla måsten och vad jag borde göra och istället leva mer i nuet och försöka ta varje dag till vara. Eller så acceptera att det jag gillar mest är att ligga inne och se på film.....

Likes

Comments

På söndagen hade jag och Dee våran andra start och mina andra tävlingsstart någonsin. Den här starten var ju inte våran bästa, men vi fick ändå över 60% vilket var vår mål.

Vi kom iväg lite sent på söndagen och fick stressa på tävlingsplatsen för att jag skulle ha tid att värma upp. Till en början på framridningen kändes Dee ganska bra och fin, men sedan började jag tappa henne, säkert då jag själv började bli mer stressad, så jag red ganska mycket galopp och trav för att få henne framåt och hann sedan inte skritta så länge innan hennes start. Detta var misstag nummer 1. Misstag nummer 2 var att jag lämnade framridningen allt för tidigt för att rida runt omkring tävlingsbanan. Detta var dåligt för mig och Dee eftersom det här området var rätt så litet och vi va två ekipage där samtidigt plus att man fick inte ha med sig spöet här, vilket är mycket dåligt då man har en häst som Dee som märker då man lämnar ifrån sig spöet. Så fort jag lämnat ifrån mig spöet blev Dee så seg, hon lyfte knappt på bakbenen och blev så bakom skänkeln. Jag försökte göra det bästa av situationen och rida lite ökningar och annat men området var så litet så det blev inget av det.

Väl inne på banan blev hon ännu mer bakom skänkeln och jag hade lust att börja gråta. När jag red min banan kände jag hur långsam våran trav var och hur hon inte alls var med mig. Jag tänkte hela tiden "Fortsätt trava, fortsätt bara trava" och vågade knappt ta i tyglarna för då visste jag att hon skulle sakta av. Detta gjorde att vår första galoppfattning blev lite sen, och jag fick bara 5,5 för den. Men sedan i nästa galoppfattning fick jag en 7a. Fick även sjuor på travökningen och många 6,5. Domarens kommentar löd att "Hästen har trevliga rörelser men idag måste du verkligen arbeta med att få henne framåt" vilket verkligen stämde. Dee är inte en häst som ger något gratis.

Vi slutade på en delad sjundeplats av 18 ekipage, med 62.000% och 124 poäng, vilket är 2,5 poäng sämre än förra gången. Dock var Dee mycket svårare och jag var rean beredd på att få en procent under 60 så jag var positivt överraskad. En god tid låg jag 5a men sedan for de 2 sista ryttarna förbi.

Vet att Dee hade en dålig dag, då hennes ägare även red en klass några timmar efteråt, en LA och Dee var då precis likadan; seg och svår att få fram åt. Även Dees ägare blev 7a och hon hade en procent på 62.308.

Det att jag bara rider LC känns hemskt förnedrande och pinsamt. Jag har ridit Dee i ett halv år, lite mer, och jag känner att jag borde vara så mycket bättre än jag är. Jag borde rida LB med goda resultat och lätt få henne att jobba rätt, men nej. Jag, som snart 18 åring och med över 10 års riderfarenhet, rider en lätt C med drygt 60%. Det känns ju rätt pinsamt. Jag vet att man bara skall tävla med sig själv, men när man ser 11-12åringar rida i LB/LA och få högre procent än vad jag får, kan man nog inte vara så väldigt stolt över sitt resultat. Visst ler jag och spelar med, men innerst inne önskar jag att jag satt på min egen häst och tillsammans rida på en högre nivå. Att 11-12 åringarna istället skulle stå vid staketet och kolla drömmande på oss. Men detta kommer nog att förbli en dröm. Borde ju, "enligt min ålder", rida Prix St George nästa år, eller något i den stilen men är nog inte där än.

Så som det ser ut nu blir det en till tävling om lite under en månad och LC igen. Sedan blir det kanske en eller två tävlingar till och sedan är det kanske slut tävlat för den här säsongen, men vem vet. En dröm och ett mål är ju att hinna debutera en LB med Dee ännu innan vår tid tillsammans kanske är över, då Dee börjar bli gammal och har lite för mycket krämpor och problem, och på träning ser vi ut att närma oss men sedan på tävlingsbanan är det annan känsla.

Likes

Comments

Hej bloggen. Kom hem från stallet i går relativt sent, då jag först jobbade till 5 och sedan hade träning med Dee. Träningen gick verkligen så bra och jag och Dee fick mängder av beröm från vår tränare Maria. Vi tränade först bara på lite skänkelvikningar men eftersom Dee inte var så kvick på fötterna och inte ville gå framåt, fick vi byta övning. Vi började med att rida i trav, i mitten av kort sidan gjorde skulle vi göra en liten volt och genast efter volten lyfta galopp. Sedan skulle vi rida i en aktiv och rullande galopp och göra en liten cirkel i mitten av lång sidan och sedan bryta av till trav så när vi kom tillbaka till spåret och sedan rida trav till nästa kort sida där samma övning gjordes igen. Så reda vi den här lilla "banan" ett par gånger och sedan övade vi på ökningen av trav och galopp.

Dee var nästan genast avslappnad och fick mycket mer energi så fort vi kom ut på spåret. Hon började använda mer bakben och aktiverade rygg och mage. Jag var fram och fick hennes nyfunna energi uppsamlad och vi fick äntligen till en fin form med en häst som verkligen lyssnar, reagerar och arbetar. Dee är som sagt en expert på att sakta av efter 2 sekunder och är väldigt ifråga sättande och hittar lätt på sätt att slippa undan arbete. Bara man får henne övertygad att det nog är kul att arbeta så är hon så fin och duktig. Våra travökningar i slutet var så bra att jag nästan ville börja gråta. Man kunde verkligen känna hur hennes bakben skuffade på där bak och hur stegen blev längre och att det inte bara gick snabbare. Jag var så så nöjd och det var nog Dee också som sedan frustade avslappnat i slutet av passet.

Det är en otrolig känsla och man får en sådan "Ahaa" upplevelse när man förstår var knapparna sitter. Det var även kul att känna hur mycket hur verkligen arbetar under en, hur hennes bakben verkligen trycker ifrån, och hur mycket man själv måste arbeta för att komma dit och hålla kvar känslan, de som säger att ridning inte är en sport pratar bara skit för tro mig, det är tungt!

Själv måste jag komma bort från min innerhand. Speciellt på cirklarna då jag av någon dum anledning blir allt för stark och handen åker ut från kroppen. Maria måste hela tiden påminna mig om att det är ytterhjälperna som svänger, innerhanden som formar och inner skänkel som driver framåt. Det är troligen en dålig vana jag fått från ridskolan att använda så mycket innerhand och det ska det jobbas på. Det är så irriterande med såna här små dåliga vanor man har, de sitter så djupt inne i ryggmärgen att man knappt tänker på det förrän någon säger till om saken. Sedan gör jag även en annan dålig sak och det är att jag släpper på tyglarna när jag bryter av från galopp till trav och på cirklarna. Detta gör att jag inte kan vara där framme och fånga upp Dee så hon blir sedan helt lös där framme och tror att arbetet är över och saktar in. Det är en annan sak som MÅSTE jobbas bort!

Nästa träning med Maria blir nästa veckas måndag och då skall vi träna på dressyrbana, för sedan på söndagen blir det tävlingsdags igen. Dagen innan, på söndagen skall jag själv iväg och rida och då skall jag rida igenom banan igen och se var det brister så vi sedan kan träna på det mer Maria och självklart försöka finna samma känsla och harmoni som vi hade idag. Som rubriken lyder: jag och Dee har utvecklats så mycket på bara ett par månader och vi har kommit en bit på väg men det är ännu en lång väg kvar. Man lär sig ju aldrig att rida, det finns alltid något man kan förbättra!

Här är några små bilder som min snälla tränare Maria tog på oss. Jag var så koncentrerad på att rida så jag märkte inte alls att hon fotade ;)

Likes

Comments

Hej bloggen. Sommarlovet är igång, men tyvärr har vädret inte varit det bästa. Då finns det inget bättre sätt att fördriva tiden med än att se på serier, så därför ger jag nu er tips på några av mina favorit serier just nu:

Shadow Hunters

Detta är en serie som kan ses på Netflix. Den basera sig på böckerna The mortal instruments av Cassandra Clare. Serien är lite spännande och det finns en del jump scares men främst är den en ganska "vanlig" tonårs serie eller vad man skall kalla den. Den har en hel del fantasy, men tror nog att även ni som inte gillar fantasy kan gilla serien.

Serien handlar då om Clary som fram till sin 18 års dag levt ett vanlig liv i New York tillsammans med sin bästa vän Simon. På sin 18 års dag ser hon när 3 ungdomar med konstiga tatueringar mördar människor, som senare visar sig vara demoner, inne på en klubb. Clary får reda på att hon är en Shadowhunter, en person med ängelblod som skyddar människorna från demoner. Clarys mamma försvinner sedan och Clary får sedan reda på att en ond Shadowhunter är på jakt efter henne eftersom Clarys mamma gömt ett föremål denna man vill ha.

Den 2a säsongens andra del håller just nu på att släppas på Netflix. Jag kan säga att jag sträcksett alla avsnitt 2 gånger;) Det jag gillar mest med den här serien är karaktärerna. Man får verkligen gå in på djupet på de alla och huvudpersonen Clary är mycket stark och modig och inte bara "en söt tjej som skall räddas av killar hela tiden". Man får även ser hur mycket alla karaktärer förändras och mognar.

The 100

Detta är äventyrs/överlevnads serie som kanske inte är den som man sitter och gapskrattar till hela tiden men man sitter verkligen hela tiden och hoppas på att ens favorit karaktär skall klara sig.

Serien utspelar sig i framtiden då människorna lever på en rymdfarkost efter att jorden förstört av atombomber. Serien handlar om ett gäng med tonåringar, som alla begått brott, som skickas ner till jorden där ingen människa varit på flera flera år. På jorden reagerar ungdomarna på olika sätt, en del försöker överleva medan andra känner att de äntligen är fria och mer eller mindre kan göra som de vill. Det blir en spännande resa om att försöka överleva och hitta ett fungerande system och deras nya hem bjuder på en hel del faror och utmaningar. Parallellt ser man även vad som händer uppe på rymdfarkosten Arken där man försöker lösa problemen med minskad syremängd och mat som håller på att ta slut.

Jag har själv inte sätt den andra säsongen som finns på Netflix men det är nästa serie som jag skall börja se på!

Grey's Anatomy

Det här serien har nog alla hört talas om. Jag har själv börjat kolla många gånger men sedan slutat av olika anledningar och sedan måsta börja om igen eftersom jag glömt bort vart jag blev.

Serien handlar om Meredith Grey, kirurgpraktikant och senare kirurg, och hennes vänner på sjukhuset. Serien handlar mycket om deras relationer till varandra och speciellt Merediths relation till hennes lärare och senare chef kirurgen Derek eller "McDreamy" som Meredith och hennes vänner kallar honom för. Serien är väldigt beroende framkallande och man kan inte lsuta se när man börjat. Man vill verkligen att det skall sluta bra och det finns så många par man kan heja på.

Man måste inte vara intresserad av medicin eller att bli läkare för att älska den här serien! Ifall du inte redan börjat se på den gör det. Det ända som irriterar lite är att den inte finns på Netflix.


Riverdale

Riverdale <3. Älskar verkligen den här serien. Det här är en lite mörkare tonårsserie som handlar om förbjuden kärlek, familjehemligheter, status och mord. Serien berättar om ett kompisgäng och vad som händer i deras liv och hurdana förhållande de har till varandra.

Serien utspelar sig i en lite stad som skakas av det som sedan visar sig vara mordet på en ung pojke. En av seriens huvudpersoner Betty börjar reda ut mordet och drar med sig sina vänner Archie, Jughead och Veronica. Samtidigt har alla egna problem de försöker hantera. Archie har under sommaren hittat musiken och försöker nu balansera musiken med sporten. Jugheads pappa är alkoholist och medlem i ett Motorcykel gäng och Veronicas pappa sitter i fängelset för bedrägeri, men verkar fortfarande hålla på med fuffens.

Den här serien är också otroligt beroendeframkallande. Denna är ganska lätt att se på och kräver inte mycket tankegång, så den kan man bra ha på i bakgrunden medans man gör annat. Det finns en säsong på Netflix men en till säsong skall släppas någon gång nästa år.

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

MIN KÄRA VÄN ILON ÄR TILLBAKA FRÅN SITT UTBYTESÅR I COSTA RICA.

Hon landade på natten till onsdagen förra veckan och på onsdags morgonen överraskade vi henne med en brunch i det fina vädret. Det var så kul att träffa henne och jag insåg först då hur mycket jag hade saknat henne. Det känns verkligen så konstigt att tänka att hon verkligen varit på andra sidan jorden i ett helt år. Det var verkligen som om vi bara hade tryckt på "paus" knappen under ett år och nu när hon kom tillbaka fortsatte vi bara var vi blev.

Vi pratade i flera flera timmar och Ilon berättade om allt som hade hänt och hur annorlunda allt var där. Det var verkligen spännande och intressant att höra. Det är även otroligt att höra hur bra hon nu pratar spanska, det kommer så lätt och flytande. Ilon berättade också hur jobbigt och konstigt det vara tt prata svenska och man märkte verkligen att det var lite svårt för henne att hitta ord och uttryck.

Tyvärr han jag inte prata och vara med Ilon så mycket jag skulle ha velat eftersom jag sedan måste iväg och rida och även packa lite då jag nästa dag måste åka iväg till Ekenäs för att börja jobba.


Så fint och mysigt vi hade det och maten var verkligen så god - jag var proppmätt efteråt.

Här ser ni den fina hoodien vi köpte till henne och det visade sig vara ett bra köp :)

Alla koncentrerar sig på vad Ilon har att säga - jag tog de här bilderna lite i smyg, så inget poserande här inte ;)
Finskt godis är helt klart det bästa godiset i världen och Ilon sa att hon hade saknat finskt godis.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: Hästar, Kläder

Här är lte kläder jag mest köpt för att rida i. Alla häst bloggare och många av mina vänner som rider har alltid på sig så snygga kläder när de rider, precis som här på bilden: en skjorta med krage och en tröja, så jag ville också köpa något liknande, haha. Både den gråa t skjortan och den rosa tröjan är från HM. Det är så lämpligt då de inte kostar så mycket så det gör inte så mycket ifall de får fläckar på sig eller luktar häst eller så.

Sport BH:n köpte jag också på HM. Även den med tanke på ridningen och tävlingar, då jag har en vit skjorta som kräver en vit sportbh under den.

Det sista plagget är en suuper nsygg och skön t skjorta från Kingsland som jag fick med mig hem från Ypäjä för några veckoslut sedan. Skjortan är i ett väldigt stretchigt material och har ett tunnare "träningstyg" i svart på sidorna. Det är mitt första plagg från Kingsland, men jag kommer nog köpa fler!

Likes

Comments

Postad i: Kläder

Passade förra veckan på att åka och shoppa lite på rean som börjat. Provade en hel del kläder i BikBok, som nu har blivit en av mina favorit butiker. Men bestämde mig för att bara köpa med de här 3 plagen. Den första är en vit super skön skjorta med volanger kring ärmarna. Jag hade på den på midsommaren, det ända som var lite irriterande var ärmarna som kanske inte är de mest praktiska då man skall äta, men så snygg som den är så är det värt det!

Sedan köpte jag två par shorts i tunt tyg. Super sköna och perfekta på sommaren och jobbet då man inte vill ha på sig stela jeans shorts. Tyvärr är de gröna shortsen hemskt skrynkliga eftersom jag hade dem med till stugan över midsommaren.

De blå randiga shortsen är verkligen så snygga men ändå så sköna. Tyget är så luftigt och mjukt och jag älskar snörningen på fram sidan. De kommer vara så snygga med bara en simpel vit skjorta eller så! Tog båda shortsen i en större storlek så att de verkligen är luftiga och sköna. Båda shortsen var under 15€ då de var på rea.

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Hej bloggen.

Midsommaren har passerat utan större olyckor och problem. Firade det här året med familj och släkt ute i skärgården. På fredagen träffades hela släkten, kusiner, småkusiner och mor- och farföräldrar i 3 generationer med god, traditionell midsommar mat, lite svårt dock att äta hel vegetariskt då delar av min släkt ännu inte insett att vegetarisk mat inte bara är 2 salladsblad och litet okokta bönor. Sedan satt vi uppe och pratade och debatterade om olika ämnen, mest jag som försökte få de lite äldre generationerna att se på saker ur lite fler perspektiv. Jag var av någon anledning väldigt trött så midsommaraftonen avslutades redan klockan 1.

På lördagen träffades mina kusiner med familj en annan familj som är en vän till familjen för vår årliga fotbollsmatch. Det har blivit en liten tradition, men de senaste 2 åren har inte jag varit med och spelade. I år hade vi dock lite otur med vädret; det var bara 15 grader och regn och blåst hela tiden. Inte precis det mysigaste vädret! Sedan träffades våra släkt för lite BBQ och rester från gårdagen.

Idag har jag legat och slöat precis hela dagen. Varit rätt så uttråkad om jag får vara ärlig!

Jag är lite besviken då jag verkligen inte fotat något under hela midsommaren. Vet inte varför det inte blev av. Glömde bara bort det. Även så är min telefonkamera så himla dålig så det blir sällan några jätte bra bilder med den om inte ljuset är suveränt. Bjuder istället på några opublicerade bilder från 2 veckor sedan i Hangö och Ypäjä.

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

*Ett inlägg som borde ha publicerats för över en vecka sedan*

Godmorgon bloggen. Ännu en vecka i Hangö har börjat och eftersom det är onsdag idag så börjar även den här veckan lida mot sitt slut. Det är verkligen synd eftersom jag trivs här. Jag trivs väldigt bra! De senaste dagarna har min syster varit här och hållit mig sällskap, vilket har varit väldigt mysigt. Vi har suttit hela kvällarna och sett på Greys Anatomy och jordgubbar och körsbär.

Det har varit skönt att få vara ensam lite, eller ensam bara med syrran. Det tvingar mig att ta lite mer ansvar och se till att jag lagar mat åt mig och plockar undan disken och skräpet efter mig. Jag har fått lite distans från det verkliga samhället på något sätt, då jag nästan inte har träffat några vänner och jag är i en stad lång borta från min normala vardag och jag knappt känner någon. Det har varit skönt! Så här i början av sommaren är det rätt tyst och lugnt i Hangö, speciellt nu när vädret inte har varit det bästa, vilket har varit skönt. Hangö är även allmänt ganska lugnt och folk verkar intre stressa runt på samma sätt som hemma. Här kan man bra ta sin gamla skrangliga cykel och cykla längs med stranden eller bara promenera i staden och ta en sallad på ett café.

Man borde verkligen göra såhär oftare! Hyra en liten lägenhet eller hus i en lugn, liten söt stad och vara där ensam i ett par dagar helt utan krav. Det är verkligen lugnande och låter en ladda batterierna innan man kommer tillbaka till verkligheten!

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Hej bloggen. I 2 hela dagar har jag varit i Hangö på kurs och det har varit så skönt. Har inte gjort så mycket ännu, mest bara legat på soffan och Greys Anatomy då vädret inte har varit de allra bästa, men igår kväll var det en underbar kvällssol så jag passade på att cykla runt lite här i Hangö och kolla runt mig. Tänkte göra det samma idag alternativt gå ut och jogga lite.

En vän till familjen var snäll och hyrde ut deras super fina lägenhet till mig, och jag är så tacksam. Den är så snygg, alltså verkligen min smak och stil och verkligen en sådan lägenhet jag i framtiden skulle kunna bo i. Jag bor ju även här ensam, vilket jag (än så länge) tycker att är ganska skönt. Jag har aldrig varit en person som brytt sig ifall jag är ensam, jag tycker det är skönt att få bestämma själv när jag äter, när jag sover och vad jag gör där emellan.

Resten av veckan kommer fortsätta ganska lika, kurs på förmiddagen och sedan försöka hitta på något på eftermiddagen. Borde försöka få en tid till en frisör här i Hangö eftersom mitt hår är i så otroligt dåligt skick! Här finns även jätte fina caféer som jag vill prova och en massa annat kul att göra, och ifall vädret blir ännu bättre så kan jag åka till stranden och sola. Det är kanske bara då, alltså att göra saker och åka ut och äta, som det är lite tråkigt att vara helt ensam här, som tur kanske min syster kommer hit i slutet av veckan, så då kan vi åka och prova på allt.

Till veckoslutet åker jag hem igen för att på lördagen har jag min första ridtävling med Dee. Nervös som bara den! Jag kände mig ganska förberedd efter förra träningen på fredagen, men nu när vi närmar oss för varje dag börjar jag bli nervös. Vet att det bara är en lite tävling, och att det är vår första så vi inte skall förvänta oss någon super procent, men man vill ju ändå att det skall gå bra! Nästa tävling efter det är i början av juni, då är det samma bana så då får vi i alla fall ett nytt försök ifall det inte går bra på lördag.

Men nu måste jag stiga upp och göra mig klar inför min kurs, skall försöka blogga mer ikväll! Har fått lite inspiration till spännande inlägg!

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Hästar, Träning

Hej bloggen. Andra juni idag och vet ni vad? Idag fick jag sommarlov. Alltså jag är så otroligt glad och lycklig! Jag skrev mitt sista prov, som verkligen gick bra. Hela provveckan har gått relativt bra, men det är fortfarande ett ämne kvar som jga måste vänta på att få resultat i och det är fysiken, och jag vet inte alls hur det gick.....

Men vad har jag hållit på med de senaste veckorna? Det har varit ganska så stressigt, speciellt de senaste 3 veckorna och jag har verkligen måst planera mina dagar noggrant. Det har varit en del träning, speciellt cykling och löpning, sedan har det varit mycket hästar och mycket skola. Så vad har hänt?

Det första jag skall börja med är att jag var och hjälpte min kompis Matilda (klick ) på en dressyr tävling, där hon och hennes super fina Amaretto "Morris" vann en LA:2. Det var en super fin och varm dag och det var bara så kul och jag hoppas att hon bjuder med mig fler gånger! Själv skall jag och tävla med Dee till samma ställe om lite mer än en vecka, min och Dees första tävling, spännande!


EN bild på det fina, vinnande ekipaget!

Eftersom att jag skall tävla med Dee om mindre än en vecka så har vi stenhård träning på gång. Den här bilden var från årets hittills varmaste dag då det var långt över 20 grader. Både jag och Dee var så svettiga efteråt, vilket ni ser på bilden.

Och som jag skrev tidigare så har det blivit lite mer konditionsträning på sista tiden. Jag har varit ute och sprungit ett par gånger och såklart även cyklat lite och det går bara bättre och bättre! De första löpturerna var riktigt hemska men förra veckan sprang jag 4,5km och kunde lätt njuta av löpningen, så det blir bara bättre. Kanske skall jag i år äntligen våga delta i Helsinki midnightrun?

Mer tävlings bilder. På Kristi himmelsfärdsdagen var jag och hjälpte till än en gång på en tävling, den här gången på en lite större tävling i Helsingfors. Jag var och hjälpte till då Dees ägare red en klass på en regional tävling och det gick så så bra, fastän Dee och hennes ägare hade lite olika åsikter när det gällde hastighet och svängningar. De slutade på en 11 plats av 33 startade med ett resultat över 62% - vilket är bra med en gammal tant som Dee

Sedan till sist. På söndagen åkte pappa och jag iväg till Ekenäs för att för andra gången åka prästkulla runt. En runda på ca 35km. Eftersom jag inte fick igång min klocka genast i starten fick jag inte med de första 10km men det var alltså en rund :) Det gick helt bra. Det var väldigt varmt och jag var väldigt väldigt trött så det kunde ha gått bättre. Men eftersom jag inte cyklat allt för mycket i år ännu (det var 3e gången i år) och så kom jag ju runt, så var det ju rätt så bra.

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Hästar, Träning

Godmorgon bloggen. Äntligen torsdag, så skönt! Veckan har gått sjukt sjukt snabbt, men är relativt nöjd med veckan som gått.

Börjad morgonen med ett snabbt gympass och det var benen som skulle plågas idag. Börjad med 5 min snabb gång på löpbandet med 3% uppförsbacke. Tog det ganska lugnt då jag visste att jag hade ett tungt pass framför mig. Det var förvånansvärt mycket människor på gymmet vilket störde till en början, men fick sedan in ett bra flyt och var helt i min egna zon.

Tränade så här:
Benpress 3x10
Lår curl 3x8
Sittande benspark 3x10
Knäböj i smithmaskin 3x10
Vadpressar 3x12
En bens höftlyft 3x12 per ben

Till sist gjorde jag lite magövningar för att stärka magmusklerna som jag verkligen behöver i ridningen.

Vet inte hur bra det syns, men kolla på mina nya snygga träningskläder från Hm. Älskar verkligen färgen och blommorna på byxorna!

Ikväll skall jag sedan iväg och rida Dee, får se hur det går.... Vet heller inte riktigt vad jag skall göra och öva på, men det får jag väl tänka på under dagen. Skall försöka få in en träning med henne med den nya tränare till nästa vecka och skall se om jag får någon att komma o fota, det sku va kul och visa er vad hon kan!

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Godmorgon bloggen. Igår kväll tog sommaren slut och snön började falla utanför fönstret. När jag drog upp gardinen nu på morgonen höll jag på att få en chock; Hela världen utanför var vit. Vi är i mitten av maj HALLÅÅÅ. Vad är det här? Termometern visade -0.5 grader och jag måste ha på mig dunjackan när jag var ute med hunden. Hon verkade i alla fall inte störas av snön.

Här under kommer bilder, från min gamla blogg, som togs ungefär vid samma tid förra året.

6 maj förra året. Kolla, det var 19-20 grader och full sol. Och nu är det -0,5 grader och snö utomhus. Vad är det för fel på världen?

För att berätta lite om bilderna togs dom på min kompis Matildas stuga. Vi chillade bara där i några dagar tillsammans med hennes familj och det var verkligen så skönt. Solade, tog årets första dopp i havet och pratade om allt möjligt. Minns att jag fick mina faktiskt blev ganska brun då och fick lite linjer. Jag hoppas verkligen att sommaren kommer hit, för jag har så mycket roliga ideer och planer för sommaren och jag blir bara så ledsen av det här vädret!

Likes

Comments

Instagram@karinbistrom