Header
View tracker

söndag. stötte på en video från förra året av niki demartino som jag verkligen kunde relatera till. och, tyvärr, så tror jag att många andra gör det också. eller detta är mest vad jag tror, rätta mig om jag har fel. iallafall så glömmer man lätt av att andra kan känna precis likadant som en själv och att synen som vi har på oss själva inte alltid stämmer överens med hur andra ser oss. därför kan det vara bra att bli påmind om detta då och då, även om det är från en främling på internet.

vi kan nog alla hålla med om att vi lever i ett samhälle som präglas av omöjliga kroppsideal, strävan efter perfektion på alla områden och omedveten, men konstant, jämförelse med andra. jag har uppriktigt väldigt svårt att tro att någon skulle tycka att jag är fin och det är inte för att jag inte får höra det, för visst får jag också min beskärda del komplimanger. det är bara det att det finns så många sätt som jag skulle kunna vara ännu finare på. och jag skulle uppskatta att mina hjärna lägger 10 procents vikt på det jag faktiskt tycker om hos mig själv och 90 procent på allt som skulle kunna vara bättre. och det är galet och fel att känna så, men så är det för mig och det är svårt att ta sig ur det tänkandet när alla medier jag kommer i kontakt med motverkar en förändring. jag går liksom inte runt och känner mig ful hela tiden, men jag har otroligt svårt att känna mig tillräckligt fin. någon som kan relatera?

övrig update på livet är att jag skypade med min värdfamilj igår och det kändes väldigt bra!! tjejerna verkade ha hur mycket energi som helst och skulle visa hela huset i superfart, hoppade studsmatta och lekte i trädgården och hann rita några teckningar till mig också. så charmiga. fick ett bra intryck av föräldrarna också, så det verkar som om det är hos dem som jag kommer flytta in i januari.

här kommer förresten några low-quality snyggbilder som jag hittade i photo booth för att jag är så irriterad på hur jag känner. jag duger, du duger. vi har rätt att känna oss fina. boost boost boost!!!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

måndag. 31 juli igår, och i år var den ju lite extra speciell! åkte till göteborg i lördags på boksläpp för att kunna få the cursed child direkt i handen, när den släpptes 01.01. det kändes så speciellt och fint, speciellt med tanke på att detta egentligen var första gången jag tog del av en stor harry potter-händelse, eftersom jag inte ens hade läst böckerna när deathly hallows släpptes och jag hade ingen möjlighet att åka på någon stor premiär av filmerna. och jag trodde ju aldrig ens att jag skulle få möjlighet till det. deathly hallows part 2 skulle ju liksom vara slutet??? men icke, för nu har vi en ny bok att läsa och en teater att uppleva och en film att se. och jag ska på premiären av fantastic beasts i london så visst kommer jag att få uppleva en stor hp-händelse ändå!! vilket år va.

det var så mycket nostalgi i det här och det var så fint att få vänta på boken tillsammans med en person som jag inte hade vetat ens fanns om det inte varit för harry potter, och som betyder så mycket för mig. lyckad helg!! iallafall, ni hittar vad jag tycker om boken so far lite längre ner i inlägget, inga spoilers though så det är lugnt att scrolla!

ville skulle baka harrys födelsedagstårta när jag kom hem. gjorde en större för två år sedan men nu blev det en miniversion. en helt vanlig tårta med blåbärssylt, vaniljkräm och grädde som fyllning. blev lite trångt med bokstäverna och glasyren smälte, men deet är ju inte meningen att den ska va snygg liksom, haha.

så. jag har börjat läsa lite smått i boken, som ju är ett teatermanus. med andra ord är det mest dialog samt lite beskrivning av scenerna. det är alltså långtifrån lika detaljerat som en roman och jag var lite orolig att den skulle kännas konstigt att läsa men det är det verkligen inte! mycket lämnas åt ens egen fantasi och för mig känns det som om jag sitter i en teater i london och ser teatern spelas framför mig, fast i mitt huvud. jag föreställer mig hur de har byggt upp olika saker som hogwartsexpressen och hogsmeade med kulisserna. blir varm i hela kroppen när jag tänker på att jag har flera hundra sidor med sprillans nytt harry potter-material att läsa om hur allting fortsätter, med jk rowlings egna ord (!!). 

jag vill inte direkt sträckläsa boken, utan vill liksom dra ut på det lite till. med tanke på att det är ett manus går den jättefort att läsa och jag vill verkligen inte att det ska ta slut på några timmar bara. jag vet inte hur många gånger jag har önskat att jag kunde läsa om serien för första gången på nytt, för inget slår känslan av att läsa något som är så fantastiskt bra och spännande och inte ha en aning om vad som ska hända på nästa sida. och nu har jag faktiskt en helt ny harry potter-historia framför mig, det känns overkligt. nu hoppas jag bara på att teatern bli en långkörare så att alla som vill, inklusive mig själv, kommer kunna ha chans att se den.

Likes

Comments

View tracker

onsdag. blev galet sugen på varm choklad idag även fast det fortfarande är ganska varmt och fint ute, det är ju lite mer av en höstdryck. varm choklad är faktiskt något som man ganska enkelt kan göra gott utan en massa onödigt socker och det tar inte lång tid alls att blanda ihop. eftersom mjölk är sött i sig krävs det inte så mycket sötning, utan man får testa sig fram till vad man tycker blir lagom. receptet kan göras helt veganskt eller med vanlig mjölk, det får man välja själv.

ingredienser.

1/3 kopp chaite

• 2/3 kopp mjölk/kokosmjölk/sojamjölk osv whatever floats ur boat

• 1 matsked kakao

• 1 tesked kokosolja

• ev. sötning: dadlar, honung, vaniljsocker


gör såhär. börja med att göra chaite först i koppen du tänkt servera i, jag använde en tepåse som fick ligga i ganska länge så att det blev mycket smak. om du vill söta med dadlar blandar du mjölk och dadlar i en mixer först, annars värmer du mjölken (på spisen eller i mikron your call) och rör i kakao, kokosolja och ev. sötning för att sedan hälla blandningen i teet. vill du ha mjölken sådär fluffig får du vispa medan du värmer den :)) vill man så kan man ju vispa lite grädde att toppa med också, annars så är det bara att strö över lite kanel och kanske andra kryddor som kardemumma och ingefära innan man kan njuuuta.

just nu läser jag "arvet efter dig" och jag tänkte skriva en recension av både den och "livet efter dig" när jag är klar, så det kommer komma upp ett inlägg om det inom kort!

gick en sväng på stan på lunchen och hittade två nya muminmuggar på outleten som jag inte hade sett, som genast fick läggas till på min önskelista. samlar ju på alla muggar som går i rosa och nu är jag mest sugen på den med too-ticki. en av de nya "håll sverige rent"-muggarna gick också i rosa så en sån skulle också sitta fint. den hittar ni här. den sista muggen som jag vill ha just nu är "flytten" som är grå men har några rosa detaljer!! (älskar mumin!!)

Likes

Comments

måndag. denna helg har varit fullproppad med sommar. det blev premiärdopp i sjön, att lapa sol på en ö i skärgården och få oräkneliga myggbett. har blivit alldeles för lite av det där i år (eller inte myggbetten) pga jobb, konståkning och halvdant väder. men nu har jag äntligen kunnat checka av det mesta. vädret har ju varit galet och vi har verkligen njutit till fullo; god mat, nice häng, finaste vädret och allt det där. det var allt vemodigt att behöva lämna skärgården igår kväll för att åka in till stan för jobb. speciellt när dessa gäris får stanna kvar och kan fortsätta njuta.

var tvungen att skjuta på skype-samtalet med min värdfamilj vilket var lite tråkigt, jag var taggad på att få en bättre bild av dem. å andra sidan så gjorde det inte så mycket för jag ville samtidigt inte åka hem från sol och bad för tidigt. får se om det kan bli av den här veckan istället. det är ju ingen brådska direkt men skulle va skönt för båda parterna att veta att det ska funka så att man i värsta fall kan kan fortsätta letandet efter någon annan. jaja, det blir väl till att försöka njuta lite mer av värmen efter jobbet, det verkar som om det ska slå om till regn ikväll. skulle även vilja gå ut och plocka lite kantareller, får se vilken dag det blir.

Likes

Comments

fredag. vill ha sommar i luften och blåbär i skogen och hallon i trädgården för alltid. och sena ljusa varma kvällar, det är life det. räknar ner timmarna tills jag tar helg, vädret är på topp men min dag ska mest spenderas på ett kontor och i en ishall. lite bitter blir man allt.

i helgen blir det sjöliv, skaldjurspizza och massa glass. och lite bad. och antagligen ett skype-samtal med min värdfamilj. taggad!!!!!

Likes

Comments

onsdag. granola/müsli är verkligen något som jag gör alldeles för sällan. det beror väl lite på att nötter är dyrt och den tar slut så förbaskat fort, men igår gjorde jag slag i saken och satte igång med ett granolastorkok. eller storrostning. eller nått. :))

jag gjorde två sorter som baserades på samma gryn -och nötblandning: äpple & kanel och kakao. basen bestod av havregryn (tror det blev ca 4-5 dl i varje), hasselnötter, pekannötter, valnötter, mandlar, kokosflarn, chiafrön och solrosfrön. hur mycket jag tog av varje nöt/frö berodde helt enkelt på vilka jag tycker bäst om och hur mycket jag hade av varje sort. i den ena blandningen rörde jag sedan i äppelkuber (om man vet att man inte kommer äta upp granolan direkt måste man torka äpplena först alt. smaksätta med äppeljuice), kanel och kardemumma och i den andra 2 msk kakao. blandade sedan i någon matsked rapsolja, lite vatten och några matskedar flytande honung. bredde ut allt på plåtar och hade dem i ugnen (150°) i en halvtimme vardera. rörde runt lite i det med jämna mellanrum.

så nu har jag två fina glasburkar med supermumsig granola, dom är efterlängtade ska ni veta. lär ju dock försvinna på ett ögonblick haha. äpple & kanel tycker jag blir godast tillsammans med yoghurt och rivet äpple eller med en skivad banan. kakao-blandningen passar också toppen med banan, annars funkar den jättebra som topping till smoothies (speciellt hallon!!).

Likes

Comments

tisdag. det var lite att göra på jobbet idag. satt åt mörk choklad med havssalt och tänkte på att jag borde hitta ett annat jobb till nästa sommar, när jag fick mail från värdfamiljen jag skickade ett meddelande till i torsdags. (!!) har de senaste dagarna maniskt uppdaterat mailen utan något svar – men nu kom det, och det var positivt! jag hade skrivit att jag trodde att vi skulle passa bra ihop, och det trodde mamman med. är så pepp!! har även skrivit med deras nuvarande au pair och allt verkar vara i sin ordning, det känns bra. och de vill att jag börjar i januari och jag kan stanna där över sommaren så det passar perfekt (behöver alltså inte tänka på något nytt sommarjobb!).

hela den här processen har gått väldigt fort för mig. bestämde mig för att bli au pair för exakt en vecka sedan, hittade den här familjen i torsdags och idag är jag på g med dem, så att säga. detta är alltså den första familjen som jag har varit i kontakt med, vet inte om det är för bra för att vara sant att det här med värdfamilj skulle klaffa på första försöket men... det känns himla bra. man ska tydligen följa sin magkänsla och magen är också jättepepp så!!!! woo london here i come (eller dom bor lite utanför london men close enough)

nice cream till frukost i morse, finns nästan inget godare. denna var gjord på blåbär, hallon och banan! inga konstigheter alltså

Likes

Comments

måndag. ishallen är mitt happy place no 1, verkligen. det kan vara lite hatkärlek ibland men är ändå så glad att jag har den, och idag lite extra, efter att ha varit borta därifrån så länge. (definition av länge: 3 veckor). jag har varit så himla positiv, och ganska lycklig, det senaste, funderar på om det är sommaren som gör det. eller om det kanske är för att jag inte behöver börja skolan i augusti. eller något annat. antagligen en blandning. hursomhelst så är det så mycket lättare att se den ljusa sidan av allt på sommaren. brukar tycka om vintern men att säga att den inte är jobbig att ta sig igenom är att ljuga. ska försöka samla på mig en massa positiv energi nu, lagra upp lite, för gud va skönt det skulle va att alltid känna sig såhär.

bytte även till rena lakan i min säng precis, så nu kan det knappast bli bättre.

Likes

Comments

måndag. vakande tidigt och kände att jag verkligen ville ha blåbär. började inte jobba förrän vi tio så det fick bli till att springa bort till närmsta skog för att plocka ihop några. man hinner ju inte plocka jättemycket på fem minuter men det räckte till en smoothie iallafall så det fick det vara värt. lättare att gå ut och springa om man får något för det också.

idag får jag äntligen (!!!) ha is under fötterna igen. har tagit sommarlov från ishallen i två veckor nu och det har varit tufft ska ni veta. lite drygt fem timmar kvar tills det är dags och jag sitter på jobbet och räknar minuter. saknar känslan efter en riktigt bra träning, snacket i omklädningsrummet, ja – saknar till och med den unkna svettlukten som fyller korridoren på nedre våningen. känner mig dock nervös, blir alltid det efter ett uppehåll. det är så lätt att vilja för mycket när man har längtat efter något, och sen när det inte blir som man har tänkt sig kommer besvikelsen som gör att allting bara låser sig. kroppen gör inte som jag vill, psyket gör definitivt inte som jag vill. men alltså, ska inte ha några krav idag. allt som funkar måste ses som en seger mot den del av min hjärna som tror att det som inte är perfekt saknar värde. inga krav.

Likes

Comments

söndag. tänkte lägga upp lite recept från igår! eller recept och recept, lite beskrivning och så iallafall. jag ville göra en äppelsangria, jag hittade några recept men det blev att jag improviserade lite. gjorde iallafall den här kvällen innan, så den stod i ett dygn i kylen innan jag hällde i 7-up och isbitar.

två äpplen (tog ett granny smith och ett gala, dock har ju inte äppelsäsongen kommit igång än så de smakade inte jättemycket tyvärr men gav lite smak), en citron, två lime, lite socker, en kanelstång och några nejlikor. vitt vin, 7-up och maassa is.

sen så gjorde jag en alkoholfri variant också, med hallon, apelsin, lime och äppelcider. den blev också supergod och gick fint ihop med lite rosévin också.

Likes

Comments