Skrevet i : Interiør

Rart hvordan det er at små rom ofte tar lengre tid enn små! Gangen er endelig ferdig. Det var ikke noe galt med den før, men vi så at veggene hadde blitt så gule. Så siden vi uansett skulle male dørene så kunne vi like gjerne ta veggene også.
Med helt hvit gang så har den vokst litt, eller den føles større. Noen av løsningene vi hadde har blitt byttet ut og jeg har fått lov til å få ha en litt "rosa"gang :)

Bildene til venstre er sånn som den var før. Ikke store forandringen, men litt bedre :) Jeg er fornøyd, og tror min bedre halvdel også er det.

Ofte så er det ikke så mye som skal til før ting blir bedre. Noen ganger holder det med noen nye puter, gardiner eller bilder så er mye gjort! Soverommet vårt er et godt eksempel på det, skal fortelle om det en annen dag, i dag var det gangen sin tur :)

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Skrevet i : Trening og kosthold

Da har jeg hatt første time med PT. Ble bare prating om hvordan vi skal legge opp løpet.
Problemet mitt er jo manglende motivasjon, så her trengs det ett skikkelig dytt i rævva for å si det sånn. Kostholdet er ikke mitt største problem, eller så lenge jeg kan begrense sukkerinntaket så skal det gå bra. Etter mye sykdom og litt for stressende og travel hverdag så har det blitt etablert noen litt dårlige vaner når det kommer til enkel løsninger i matveien. Men jeg vet at når treningen er på plass så faller de andre (mat)brikkene på plass. Målet er å kunne unne seg noe godt en gang i uken og holde seg til dette.

På slutten av timen vår i dag ble jeg spurt om jeg hadde hørt om periodisk faste. Joa, jeg har jo vært borti den berømte 5:2 dietten, spis som du vil i fem dager og nesten ikke spise noe i 2 dager. Det funket jo greit en stund, men passet litt dårlig med trening og mine 12t arbeidsdager. Men dette var ikke helt det samme.
Periodisk faste går ut på at du har noe som kalles ett spisevindue. Du har 8-10 timer hvor du kan spise dine rundt tre måltider på. Så skal du ha 14-16 timer hvor du ikke spiser noe. Høres jo litt voldsomt ut. Ingen mat på 16 timer. Men når du tenker at du sover over halvparten av disse timene så er det jo ikke så ille. For meg så betyr det bare at jeg dropper frokosten. Det måltidet som mange mener er det viktigste måltidet i løpet av dagen. Men som med alt annet så finnes det jo hundrevis av teorier, tanker og meninger rundt dette om hva som er riktig og galt når det kommer til kosthold.
Jeg er ikke vanskeligere enn at jeg er villig til å teste det ut.

Det går rykter om at jeg skal få mer energi, bedre kontroll over det jeg putter i meg, og det beste av alt jeg skal visstnok kunne gå ned i vekt, woohoo. Det blir tre større måltider i løpet av dagen og spiser du fornuftig så kan man jo spise ganske mye og bli mett.
Siden jeg ikke har fått i gang noe rutine når det kommer til mat ennå (gikk to uker uten mat etter operasjon), så er det perfekt for meg å starte med dette nå.

Jeg er positiv til dette nye greiene. Blir spennende å se om det har noe å si for kroppen, og at det som skjer blir positivt. Min største bekymring er hvis jeg skal trene i løpet av disse timene hvor jeg faster. Hva synes kroppen om dette. Men jeg er villig til å prøve. Men jeg starter ikke før i morgen, måtte ha en litt sen kveldsmat, begynte å bli litt gretten her jeg sitter  :)
Så denne gangen er det ikke på en mandag alle endringene skal skje, nå blir det onsdag. Så til alle dere der ute som leser dette (innlegget blir delt på facebook for best effekt) og som omgås med meg, jeg har KUN lov til å spise godis eller drikke brus eller annen kaloririk drikke på lørdager. Herregud, kommer jo til å bli små gal de første dagene, er jo fristelser rundt hvert hjørne. 

Så hurra for onsdag og ett nytt matregime. Fasting i 14-16 timer og ingen søtsaker annet enn på lørdag. Hurra, dette blir spennende. Glad jeg ikke er samboeren min nå, for tror ikke jeg hadde orket å bo med meg selv frem til kroppen godtar denne endringen.

Krysser fingrene for at dette vil funke:)

Likes

Comments

Skrevet i : Trening og kosthold

Neste uke starter jeg med trening, IGJEN, men denne gangen skal det bli noe som varer. Ikke noe tull denne gangen.
For at dette skal bli noe som varer og ikke noe som er gøy de første ukene, så har jeg bestemt meg for å ïnvistere¨i PT-timer.
Noen mener sikkert at det er bortkastet bruk av penger, for har man trent en stund så kan man det som trengs for å komme i gang. Man trenger jo ikke nødvendigvis denne personene, som koster alt for mye penger, til å fortelle deg hva du skal gjøre eller til å dytte deg i riktig retning.
Jeg har trent lenge nok og mye nok til å vite hva som funker for meg, hva som skal til for å få resultater, hva slags mat jeg bør spise og hva jeg ikke bør spise. Jeg har peiling, for siden jeg fylte 20 så har jeg trent regelmessig. Det var en tid hvor det ble 6-7 økter i timen og jeg hadde en ganske så nice kropp. Men så kom halsbetennelsene, en etter en, og for hver gang ble de bare verre og verre. Så fikk jeg trøbbel med magen, tålte ikke den type mat den ene dagen og neste dag var det noe helt annet. Kroppen orket ikke trene, den fikk det ikke til, den hadde ikke motivasjon. Jeg startet opp med treningen, var flink en liten stund før det sklei ut igjen. Jobb og skole tok for mye tid og min egen helse og velvære ble nedprioritert.

Nå skal kropp og helse prioriteres igjen. Jeg har kommet meg etter den helvetets mandel operasjonen og er klar for ett nytt kapittel. Så derfor bruker jeg penger på en PT, kunne sikkert gjort jobben selv, men sånn som ting er nå så trenger jeg denne herremannen til å rope meg i øret og dytte meg litt hardt i riktig retning.
Han har vært PT for meg før, ble bare noen få timer, men han er flink og han tørr å dytte litt ekstra. Han er også en sånn type som jeg kan bli sint på under treningen, jeg kan banne og vise frustrasjon, noe som er viktig for meg.

Så i løpet av den neste mnd så blir det endringer her. Jeg håper at det å gjerne mandlene har gitt meg litt bedre pust, skal teste dette i helgen, og at det er med på å gjøre treningen litt lettere. Jeg gleder meg. Jeg trenger virkelig dette. Og siden jeg har god nok råd til å unne meg dette så tenker jeg at det er helt OK å bruke penger på noe sånt :)
Gleder meg, kommer til å bli fire spennende uker. Fire uker med mye hat og elsk, mye svette og noen tårer, og forhåpentligvis noen mindre kilo og litt mer muskler :D

Høsten og vinteren skal bli fylt med masse energi, fjellturer, god mat, treningsglede og forhåpentligvis bedre kropp og bedre selvtillit.

Likes

Comments

Skrevet i : Trening og kosthold

​Da gar mine snart tre uker med sykmelding mot slutten. Og det er med stor glede at jeg teller dagene til neste uke. Jeg er virkelig ikke laget for å sitte i ro og ikke gjøre en dritt. 
De siste dagene har jeg økt energinivået, men jeg blir fortsatt sliten, og kroppen har litt lite energi å gå på. Jeg har spist veldig lite de siste ukene pga operasjonene, så kroppen blir fortsatt ikke sulten, den har vent seg til å kun få bitte litt mat. Så her har jeg litt å jobbe med. 
Men jeg har klart en liten tur på skolen, samt noen små besøker rundt til noen venner, så det er en start. Neste uke venter jobb og trening, noe jeg gleder meg veldig til. Spesielt til treningen. Har tatt meg råd til å ordne meg personlig trener. Han skal få gleden av å piske meg rundt i fire uker. Ting må skje, og de må skje NÅ. Målet er å gå ned 10kg før det blir 2017. Kanskje litt mye, men jeg tror det er mulig. Med riktig kosthold, og riktig motivasjon så skal dette gå greit. 

Den største motivasjonene jeg har nå er at de kiloene jeg har mistet mens jeg har vært sofa liggende skal ikke komme tilbake, og de pengene som går til PT skal ikke være bortkastet. Jeg har for første gang på lenge troa på meg selv. Jeg gleder meg til jeg er frisk meldt og kan bevege meg fritt utenfor døra. Gå på tur, dra på trening og bare leve livet og forhåpentligvis ikke bli syk igjen. Det er nye tider. Tiden før operasjonen var preget av sykdom. Det var aldri mer enn to uker uten sykdom, to uker med trening og sunnhet før det hele ble ødelagt av at kroppen ga etter for basselusker. Så var det bare å starte på nytt igjen. Men nå er det forhåpentligvis andre boller. Ikke noe mer sykdom som skal ødelegge for planene mine :D 

Bye bye vond hals og dårlig immunforsvar. Hallo sunn og sprek kropp, gleder meg til å bli kjent med deg :)

Likes

Comments

Skrevet i : Oppskrifter

Jeg kan å lage mat, men synes ikke det er spesielt artig. Det blir fort det samme gang på gang, synes det er skummelt og prøve nye ting, og er livredd for at det skal bli fælt.
Siden jeg flyttet hjemmefra så har jeg så si alltid bodd med noen som synes det er gøy å lage mat, og når jeg har bodd for meg selv så har jeg spist mye på jobb, Egon. Så jeg har liksom aldri stått mye på kjøkkenet.
Til tross for at jeg ikke er så glad i lage mat til hverdags så elsker jeg å invitere til lunsj, middag eller kvelds. Jeg synes det er så gøy å ordne hjemme, pynte litt og gjøre litt ekstra ut av det. Da er jeg heller ikke redd for å lage noe nytt, men ofte blir det å lage det jeg vet jeg er god på.

Men nå er det slutt på skepsisen til nye ting og frykten for å feile. Jeg har sett på så alt for mange matprogrammer den siste uken at jeg har innsett at det er ikke vanskelig å lage mat, man må bare kaste seg litt uti det, prøve seg frem og ikke gjøre det så vanskelig alltid.

​Som jeg nevnte i forrige innlegg, så skal jeg nå begynne litt på nytt når det kommer til hva som er greit å spise. 
Hverdager er for sunn og næringsrik mat. Lørdager blir kose dag, men her er det ikke lov til å bare stappe inn det man måtte føle for. Alt med måte. Og det finnes alltid mange sunne alternativer som kan være minst like gode som smågodt. 

Jeg skal begynne å lage ting fra bunn av, egen pesto, egne supper, prøve meg på litt dressinger og sauser, drømmen er å lage hjemmelaget pasta en dag.  Vi har også pratet om at vi skal bli flinkere til å lage opp litt mat og heller fryse ned sånn at vi har til litt travle dager, sånn at vi ikke tyr til de enkle og ofte usunne løsningene. 
Det er så mye god mat der ute, så mange spennende ingredienser, nye kombinasjoner og nye retter. Jeg er virkelig gira, det eneste jeg mangler nå er et stoooort kjøkken og masse plass til å invitere middagsgjester. Men det får heller bli når vi eier eget hus og jeg kanskje har blitt en litt bedre kokk en det jeg er i dag. 

Noe av det første jeg skal lage meg når jeg er 100% tilbake etter operasjonen er hjemmelaget hummus, så skal jeg begynne å lage forskjellige wraps som vi kan ha med på jobb. Så skal det lages vårruller til den store gullmedaljen, samt noen andre spennende ting jeg har på listen min. Gleder meg. Håper bare dette ikke er en sånn greie som virker sykt artig her og nå, mens når jeg begynner med prosjektet ¨bli en bedre kokk¨ så bare dabber det av. Vi får se. Uansett så skal jeg dele erfaringene mine med dere :)

Kom gjerne med tips til hvor dere finner inspirasjon til de litt mer spennende hverdags måltidene :)


Likes

Comments

Uten mat og drikke, duger helten ikke! Et kjent ordtak som er meget klokt spør du meg.
I 12 dager har jeg ligget på sofaen eller under dyna i senga, i 12 dager har jeg så si KUN fått i meg drikke, og for hver dag som gikk ble kroppen mer og mer vant til å ikke få noe annet enn drikke.
Nå har jeg ikke ligget på sofaen i 12 dager og ikke spist fordi jeg tenkte at det var lurt, men når du fjerner mandlene og ting blir helt jævlig i dagene etter, så blir det fort sånn.

Kroppen har klarte seg overraskende bra, har ikke fått noen andre plager enn at jeg har vært fryktelig sliten, tok jeg en dusj måtte jeg sove i noen timer etterpå. Har hatt noen perioder med kvalme og akutt sult, men det har forsvunnet fort.Men uten om dette så har kroppen føltes helt ok
Det som er positivt med disse 12 dagene uten mat er at jeg har gått ned 6kg. Og ja da, jeg vet hva du tenker; ¨de kiloene kommer jo tilbake med en gang du begynner å spise, dumma¨. Jeg vet, men følelsen av å kunne ta på seg en bukse uten at magen hyler etter å få den av igjen fordi den bare presser alt flesket utover i alle kanter, den følelsen er god. Den er motiverende.

En annen fordel med disse dagene med ufrivillig sulting, er at kroppen har kvittet seg med alt av drit som var i den. Den har blitt helt tom og er klar for ny påfyll, men denne gangen har den ikke så mange ønsker, nå er mat mat. Den skriker ikke etter junk food, godis eller annen drit som jeg stappet i meg før. Jeg kan starte litt på nytt. Nå kan jeg legge føringene for hva det er kroppen vil ha.
Magesekken har sikkert krympet litt i løpet av denne perioden, så jeg merker at det er ikke mye mat som skal til før jeg er mett. Noe som er veldig greit.

Det er viktig å understreke at kroppen trenger mat, det er IKKE smart å gå så mange dager uten mat. Men denne gangen hadde jeg ikke noe valg, så da får en prøve å se det positive i det.
En ting er sikkert, selv om magen har vært tom for mat så har hjernen ikke tenkt på annet. Så nå har jeg sett alt av matprogrammer på TV, lest det jeg kommer over av matblogger, og renska pinterest for inspirasjon, for nå skal det lages mat, sunn og god mat.


Likes

Comments

Skrevet i : Litt av hvert

Uten mat og drikker duger helten ikke!
Det er nå ti dager siden jeg fjernet mandlene, og til alle dere som har sagt at det er så sykt verdt det, dere bør faen meg ha rett. Det har vært et helvete, det er fortsatt et helvete.
Det hele startet helt greit, litt sjokk etter narkose, det kom noen tårer og litt hyperventilering. Dro fra klinikken og følte meg ganske fin i formen. Det var helt til jeg våknet dagen etter. Hoven i hele svelget, tidenes hvite/gule belegg i hele kjeften, kunne ikke prate på hele to dager (samboeren syntes til og med det ble litt stille).
Det hele var veldig ubehagelig. Men det er bedre med litt ubehag enn med smerter. Ulempen var at det var jo ikke bare jeg som ble utsatt for dette ubehaget, for visstnok så stinket jeg, det var så ille at mamma brakk seg når jeg sto ved siden av henne :(
Alt jeg hadde planlagt å se på TV ble bare glemt, enten så sov jeg eller så bare stirret jeg tomt ut i luften.
Hverdagen begynte å bli deprimerende.

I helgen dro jeg til mamma, samboeren skulle på hyttetur så var greit at jeg ikke var alene hjemme.
Stakkars mamma, laget alt jeg ønsket meg, men som den drittungen jeg er spiste jeg ikke noe av det. Takken hun fikk var en herlig guffen lukt i hele huset, ante ikke at det gikk an å stinke så mye.
På søndagen blir jeg hentet av min flotte samboer, vi reiser hjem og jeg synes jo selv at jeg begynner å bli bedre. Den hvite skorpen i kjeften har trukket seg litt tilbake og du uutholdelige smertene som hadde kommet de siste dagene begynte å avta.
Men neh, den gang ei. Det skulle vise seg at ting bare skulle bli verre.

Når vi kom hjem kastet jeg opp, igjen, men denne gangen var det litt blod der. Vi ringte legevakten og fikk beskjed om å komme inn klokken 22.00, de var redd det var en infeksjon.
Verste turen på legevakten noensinne. Sykepleieren ber meg gape høyt for han må skrape litt på mandlene mine, mandler jeg ikke har, først blir jeg irritert over at de ikke har fått med seg hva det hele dreide seg om, før jeg blir forbanna og hyler. For joda han MÅ neddi halsen min med de jævla pinnene, hele to ganger. Jeg brekker meg, griner og hyler, føler nesten at det er et overgrep.
Så kan legen fortelle meg at jo da, CRP som skal være på rundt fem er på over 60 så jeg har nok en infeksjon, så da blir det penicilin i flytende form, for kroppen hadde jo liksom ikke nok med alt annet som jeg putter i meg for å kvitte meg med smerter og det som er.

Vi kommer hjem, jeg presser i meg tabletter til den store gull medaljen. Har fryktelig vondt og er helt dau i kroppen. Samboeren går å legger seg, med den samme beskjeden som hver kveld ¨vekk meg hvis det er noe, uansett hva det er¨.
​Jeg legger meg til på sofaen og psyker meg opp til å presse i meg den siste dosen med penicilin før jeg skal sove.
Plutselig blir halsen helt varm og munnen fylles med en ny smak, en enda verre smak, BLOD.
Jeg griper etter koppen som står på bordet og spytter ut det som er i munnen. Men det hjelper ikke, det bare fortsetter å komme. Og for første gang etter operasjonene så må jeg faktisk vekke han som endelig har falt i en urolig søvn på soverommet.
¨Jeg blør, masse¨ sier jeg, mens jeg dulter borti ryggen hans. Han spretter opp og lurer på hva han skal gjøre. Jeg nøler litt før jeg sier han må ringe 113. Det var det legene ved klinikken sa, ring ambulanse hvis det var mer enn litt blod og siden det bare rant ut av munnen min så var det nok det riktige å gjøre nå.
Vi prater med en sykt flink dame, hun forteller hva vi må gjøre, jeg må bare spytte, og IKKE svelge blodet. Få det ut. Jeg står å spytter og spytter, før jeg brekker meg og kaster opp en stor klump med blod. Vasken tetter seg på grunn av alt blodet. Men jeg er overraskende rolig. Det er verre med han som står å ser på alt blodet, han virker en smule stresset og bekymret, skjønner han godt jeg.
Ambulansen kom, blødningen begynte å avta litt, men sykehus var en selvfølge. Men nå ble spørsmålet om hvilket sykehus jeg skulle til. Legen som opererte og alle andre øre/nese/hals leger jeg har pratet med har sagt at for meg var det KUN Drammen sykehus som var et alternativ, IKKE Ringerike sykehus som ligger nærmest, for der har de ikke leger for slike tilfeller.
Men dette bryr ikke Ringerike sykehus seg om. Jeg blir kjørt tilbake dit med ambulansen, får den samme legen som tidligere på kvelden, som forteller meg at joda jeg må til Drammen, men siden jeg har sluttet å blø så må jeg komme meg dit uten deres hjelp, men han har ordnet time til meg kl 03.00 den natten.

Vi setter oss i bilen og kjører i 50min før vi er i Drammen. Vi kommer inn med en gang. Legen som ser på meg blir en smule forbannet for at vi måtte kjøre selv, for selv om blødningen hadde stoppet så kunne den jo begynt igjen. Og det at ambulansen kjører til Ringerike sykehus ved slike tilfeller er ikke greit, for de vet at de ikke kan håndtere det. Og infeksjonen legen hadde gitt meg var også bare tull, for det var en selvfølge at kroppen ville ha en liten infeksjon etter en operasjon.
Kjente selv at jeg ble lettere irritert over det hele. Men klokken begynte å nærme seg 04.00, jeg var utslitt og orket ikke å reagere noe spesielt mer enn å sukke tungt og riste på hodet. Jeg ble innlagt til observasjon for to netter.

Jeg er hjemme igjen, har hatt min første natt i min egen seng på over en uke, kroppen er fortsatt helt utslitt og smertene er helt jævlige når smertestillende slutter å virke. MEN jeg er på bedringens vei. Det går fremover, bare veldig tregt. Håper at jeg skal kunne begynne å spise litt mer fra neste uke av :)

Så til alle dere som tenker at mandlene må bort, kjør på, for det skal visst bli sykt bra etter at helvete er over. Men nå så angrer jeg noe så gæli på at jeg gjorde dette, men den følelsen endres vel om noen dager. To uker tar det før kroppen kommer seg, så om fire dager skal jeg kunne se lyset i enden av tunnelen :)
Likes

Comments

Skrevet i : Litt av hvert

...På ganske mange timer.
Jeg gruer meg ikke, men jeg gleder meg heller ikke. I morgen klokken 13.45 legges jeg i narkose og en time etterpå så vekkes jeg, to mandler fattigere.
Siden jeg skal legges i narkose så får jeg ikke spise etter kl.07.45 i morgen, og blir ikke noe mat før 19.00 på kvelden i morgen. Om jeg i det hele tatt kommer til å ha lyst på eller spise mat er jo en annen sak. Men lite mat blir det uansett.

I tre dager etter operasjonene så må jeg holde meg unna varm mat, hard og ¨skarp¨mat. Jeg skal helst spise most mat, supper (lunka) eller loff uten skorper. Og jeg skal holde meg inne i ro, altså sofaen og jeg kommer til å bli sykt gode venner de neste dagene.
Så på fredagen kan jeg begynne å prøve meg på litt mer normal mat, men jeg må fortsatt være forsiktig. Og etter to uker kan jeg begynne å være fysisk aktiv igjen. Så jeg må være sykmeldt fra jobb i hele to uker, kjenner at det blir den største utfordringen, hva pokker skal jeg finne på i to uker.

Så med operasjonene i tankene dro vi til moren til Didrik for å feire bursdagen hennes. Vi visste at det ble enten kalkun eller fårikål til middag, uansett var jeg veldig klar til å spise alt for mye, spise til magen virkelig ikke klarer mer.
Det ble kalkun, kalkun og alt som hører til. Det var så sykt godt. Jeg var mett etter en runde, men med tanke på at jeg skal spise babymat de neste dagene så ble det en runde til. OG det ble kake til dessert. Lenge siden jeg har vært så mett, men herregud så godt det var. 

Usikker på om jeg skal stå opp tidlig i morgen for å spise frokost før jeg går inn i de seks timene med faste før operasjonene. Eller om jeg bare skal sove til jeg våkner, og ligge å dra meg helt til klokken er så mange at jeg må dra. Hmmm, dagens store valg. Uansett så har jeg sikkert ikke lyst på mat i morgen tidlig, blir sikkert sykt sulten sånn to timer før operasjonen, men kun fordi det er psykisk. For det er jo sånn at hvis man ikke får lov så vil man gjerne litt ekstra,

Ok, nå kjenner jeg at jeg gruer meg litt, men ey, det kommer jo til å gå bra (ikke sant), helt vanlig operasjon, tusenvis har gjort det før meg og det blir så sykt godt å få ut de pokkers mandlene. Bye bye sykdom og halsvondt, vi sees forhåpentligvis aldri igjen.


Likes

Comments

Skrevet i : Trening og kosthold

Når jeg startet denne bloggen skulle den være en motivasjon for å starte på en nye og bedre livsstil. Den gang ei.
Jeg var flink i begynnelsen, men så sklei det ut. Jeg endret fremgangsmåte og startet på nytt, atter en gang var jeg flink, jeg var flink i noen uker før det sklei ut igjen. Selvdisiplin er noe jeg ikke har, og fristelser kan jeg ikke motstå.
Det er lett å finne unnskyldninger for hvorfor ikke ting funket, og jeg har noen av de på lur.
Jeg jobber for mye, og for mye jobb fører til lite overskudd til trening og matlaging. Jeg jobber lange dager, 12-14 timer på en dag er ikke uvanlig for meg. Så døgnet har ikke mange nok timer.
Så blir jeg syk, jeg er syk OFTE, hittil i år har jeg hatt halsbetennelse 7 ganger, jeg har gått på antibiotika to ganger og penicilin tre ganger. Jeg har mandler på størrelse med poteter. Jeg har immunforsvar på størrelse med en maur. Så er du syk, vær så snill, ikke se på meg for det er seriøst nok til at halsen mine bare tar helt av og blir syk.
Så jadda, kan tro det er festlig å bo med meg.

Så med for mye jobbing og for mye sykdom så blir den derre nye flotte livsstilen jeg hadde planlagt nedprioritert.


Men nå er det SLUTT!!!
Eller om to uker er det slutt. Må komme meg etter fjerningen av mandlene først. Så om to uker da starter det. Forhåpentligvis går jeg ned litt når jeg må spise suppe i nesten to uker, så det får bli første steg i riktig retning.

Så etter to uker liggende på sofaen, blir det å kjøre på med noe fornuftige greier.
Jeg har fått beskjed av samboer og min kjære mor om at jobbingen må jeg trappe ned på, får ¨bare¨ lov til å jobbe 100% fremover. Så døgnet vil får flere timer, og jeg får bedre tid til å planlegge trening og kosthold.
Og jeg har bestilt meg PT-timer, kjører på med ti timer på fire uker for å få i gang kroppen og motivasjonen. Det skal skje i et fornuftig tempo, men på en riktig måte.

Det skal bli ordnings.

Kroppen trenger å bli lettere, sunnere og ikke minst litt sprekere. 
Sommerkroppen, drit i den, har vært så dårlig sommer i år uansett. Det er julekroppen som gjelder nå. Målet er å gå ned samt stramme opp sånn at jeg kan legge på meg igjen med frotsing i jula. Neida, men det skal skje saker og ting, og målet er at på julaften kan jeg sitte avslappet i sofaen med finstasen på uten å måtte sitte å dra i klærne mine, skjule meg under for store klær eller gjemme meg bak puten som ligger på fanget. 

Det skal bli bedre, kroppen trenger det, psyken trenger det, JEG trenger det, og NÅ SKJER DET

Likes

Comments

Skrevet i : Litt av hvert, Meg og mine

Livet er uforutsigbart, det har jeg måtte lære mange ganger. Men hver gang livet tar en vending jeg ikke helt hadde forutsett så blir jeg like overrasket.
Noen ganger skjer det koselige ting man ikke hadde forutsett, mens andre ganger blir livet litt kjipere en liten stund.

MEN, går det ikke bra så går det over...

Er det noe jeg har lært i løpet av mine 27år her på jorda så er det at alt kan ikke alltid fikses, og noen ganger må man faktisk ta tiden til hjelp. Noen ganger kan man prate bort bekymringene, sorgen, smerten eller sinne. Mens andre ganger så må man bare vente, vente og se om det blir bedre med tiden. Men må man vente så ikke gjør det sittende på rævva alene i en mørk krok. Man må komme seg opp og ut, gripe dagen og fortsette med livet, ikke la det stoppe opp. Søk tilflukt i de små tingene i livet, bruk tiden på det som får deg til å smile og prøv å se det positive i det som kan virke litt kjipt.

Går det ikke bra, så går det over...

De siste ukene har jeg hatt en sånn litt kjip, men veldig fin periode. Noe uforutsigbart dukket opp og vi måtte bare ta en dag av gangen, ta tiden til hjelp og starte litt på nytt igjen. Selv om jeg har sagt at dette skal være en åpen og usminket blogg så velger jeg å holde de siste ukene for meg selv. Sammen med venner og familie måtte det kjipe gjøres om til noe positivt. Perspektivet på det som skjedde måtte snus og heller se på det som en ny start og en ny mulighet til å foreta noen endringer i livet.

Det gikk ikke bra, men det gikk over...

Kropp og sjel har kommet seg og livet fortsetter i sin vanlige gang, men denne gangen med noen enkle justeringer.

Så nå prøver jeg meg her inne igjen, om bloggingen blir så veldig spennende kan jeg ikke love. For på mandagen fjerner jeg mandlene og blir sengeliggende i mange dager og livet skal tas helt med ro i hele to uker. Så er begrenset hvor mye spennende som skjer her i heimen.

Ønsk meg lykke til, jeg gruer meg.

Likes

Comments