Skrevet i : Reise

Herregud så sliten jeg er, det verker i bein, armer og rygg! Jeg ligger bare rett ut på sengen og tenker at det egentlig ikke er så viktig å dra ut å spise. Kan godt bare leve på luft og kjærlighet resten av kvelden!
Men neh, får vel ta meg sammen og bli med ut. Det tar virkelig på å være på ferie!

London er virkelig helt fantastisk! Vi har vært heldige med været, hotellet er supert og ligger midt i hjertet av shopping paradis, og ja alt har egentlig vært helt topp!
Vi kom på lørdagen, var en smule slitne siden vi begge hadde stått opp midt på natten, så dagen ble brukt til å rusle litt i butikker før vi dro for å se Løvenes Konge! For en herlig musikal, virkelig å anbefale!

Søndagen ble brukt til sightseeing med buss og båt! Vi hadde sol hele tiden, men litt sur vind så er veldig glad jeg pakket med meg vinterjakken min. Vi fikk sett alle de mest kjente severdigheten så må si oss fornøyde med det!
Etter en runde med både buss og båt ble det lunsj på Hard Rock cafe før vi ruslet tilbake til hotellet i regnværet.

I går kveld ble alle julelysene i gatene her tent, så har skikkelig julestemning til tross for manglende snø. Så gleder meg litt til å komme hjem til masse snø og enda mere julestemning.
Det ble en rolig kveld i går, litt deilig å bare slappe av og ikke farte ute til langt på natt, kjenner liksom at en begynner å bli voksen.

I dag har vi shoppet og shoppet og shoppet! Kommer ikke til å shoppe på evigheter.
Vi startet dagen på Primemark, å herregud for en svær butikk, og så sykt billig! Jeg plukket med meg 32 plagg og endte med å betale 1700kr. Helt vanvittig. Så vi måtte tilbake på hotellet med posene våre for å sjekke om vi faktisk kunne shoppe mer.

Bildene av kofferten viser før og etter Primemark. Nesten litt galskap. Men også ganske gøy! Fikk gjort unna litt julegaver så det var veldig greit.
Etter litt lunsj så var det pån igjen. Var innom tidenes største lekebutikk, Disney butikken og enda mere klesbutikker. Herregud så mye som ble handlet!

Er spent på hvordan kontoen ser ut når alle summene har blitt trukket. Men tror faktisk ikke at det er så ille siden over halvparten ble kjøpt for en meget hyggelig sum.

Det har vært tre flotte dager, har virkelig blitt glad i London. Vært her før og skal virkelig tilbake igjen, da med kjæresten:)
Nå skal vi ut å se om vi finner oss noe mat før det blir sengen. Vi må reise 06.00 fra hotellet i morgen så har ingen planer om å være lenge oppe i dag :)

Takk for denne gang London, gleder meg til neste gang <3

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Skrevet i : Reise

Når klokken ringer 0330 på en lørdag og du egentlig ikke husker hvorfor, du bare går i zombie modus og gjør ting på autopilot. Den følelsen!
Etter ti min våkner du fra zombie tilværelsen på do og innser hvorfor du er våken igjen, 4 timer etter at du la deg.
Wohooo jeg skal jo til London i dag :)
I skrivende stund sitter jeg på flyet, solen skinner og dottene i ørene er på plass. Vi er en time forsinket, men virker som om kapteinen virkelig har gasset på for vi skal lande bare 30min etter skjema.
Det er jo nett på flyet, men tviler på at det er så bra at jeg får postet dette innlegget før vi lander.

Nå er klokken 0900, begynner å kjenne på kroppen at jeg har vært våken noen timer og at det var litt lite søvn i natt. Så håper vi får sjekket inn på hotellet når vi kommer frem, for trenger en liten time på øyet før vi tar en titt på hva London byr på:)

Blir sykt godt med noen dager med litt avkobling, se nye ting og bare slappe av :)

Likes

Comments

Skrevet i : Reise

Wohoo på lørdag stikker jeg og min partner in crime til London. Turen ble planlagt over snap og meget spontan!
Mens jeg var sykmeldt etter mandel-operasjonen så jeg x-antall episoder av et matprogram fra London. Jeg lå å fantaserte om maten kokken lagde og om plassene hun besøkte rundt i London. Hun viste frem ulike retter fra markeder rundt om i byen. Jeg bestemte meg da for at neste tur skulle gå til London. Når jeg har bestemt meg for noe så blir det sånn:)

Så etter en snap hadde jeg plutselig en følgesvenn på mitt neste eventyr:) Det er min kjære veronica som skal bli med på tur. Vi har kjent hverandre noen år nå, vi bodde sammen i Trondheim og har delt mange flotte opplevelser sammen de siste årene. Det er noen venner man aldri blir kvitt, og hun er en av dem, noe som er veldig bra <3

Jeg har vært i London en gang før, men tror det er nesten 9 år siden. Så jeg gleder meg til å dra tilbake.
Shopping, god mat, musikal, sightseeing og kanskje en drink eller to. Vi har ingen planer, vi tar det litt som det kommer. Eller vi har planlagt en ting, musikalen Løvenes konge. Gleder meg skikkelig:) Da jeg var i New York for noen år siden så skulle jeg egentlig se Løvenes konge, men den ene dagen vi hadde tid så hadde de pause:( Så gleder meg veldig.

Håper været blir bra, selv om det ikke er noe man kan forvente når man reiser til Storbritannia, men hadde vært godt med oppholds og sol, kroppen trenger litt varme.
Regner med det blir litt shopping av julegaver, kanskje jeg kan bli ferdig med gavene før stresset rett før jul starter.

En ting jeg håper vi får til er å sjekke ut noen av de mange markedene som er i byen og teste ut litt street Food. Så hvis noen har noen tips om hvor vi bør gå eller hva vi bør teste ut, så rop ut.

Så nå er det bare fem dager med jobbing før det skal lages ett nytt eventyr med min beste venn:) Glær mæ!!

Likes

Comments

Skrevet i : Litt av hvert

Hva er galt med folk?
Hvorfor er det noen som mener at det er helt greit å gjemme seg bak det at de er anonyme og at de derfor kan slenge dritt til folk de ikke kjenner? Hvorfor er det alltid noen som må ødelegge for andre som gjør det de liker, følger sine drømmer og som tør å vise seg frem uansett kropp og fasong? Hvem rettferdiggjør disse handlingene? Hvem kan med hånden på hjerte si at det er helt greit å kalle folk for stygge, feite, mislykket, tapere osv osv?
Hva om det var deg vi pratet stygt om, hva om det var ditt barn, din bestevenn eller din kjæreste som måtte føle på den ekle følelsen som kommer krypende når ukjente mennesker føler de har rett til å snakke stygt til deg?

Her om dagen la ei jeg er venn med på facebook ut ett blogginnlegg om at nettrollene hadde funnet veien til bloggen hennes. Hun blogger om trening og andre ting. Hun er også så heldig at hun er ambassadør for et klesmerke som selger treningstøy, noe noen tydeligvis ikke synes er greit. Noen hadde kommentert at de ikke skjønte hvorfor hun var ambassadør, for hun var jo hverken pen eller en modell. Kjenner jeg blir provosert!!

Hvorfor har det blitt sånn i samfunnet at du må være over 175 høy, veie mindre enn en barneskoleelev, og være topptrent for at du skal få lov til å vise deg frem på sosialemedier. Er det ikke inspirerende at også ¨normale¨mennesker kan være ambassadører for sånne ting, at også vi kan få vise oss frem til verden.


Man ser disse nettrollene over alt. De sitter og venter på at noen skal legge ut noe de bryr seg om ett bilde eller ett blogginnlegg. De kommer med små stikk, stygge kommentarer og ler av deg, helt uten grunn.
Hvorfor? Er det fordi dere har så dårlig selvbilde at dere øsnker at resten av verden ikke skal kunne se seg i speilet og være fornøyd med det de ser. Eller har dere så høye tanker om dere selv at dere synes det er helt greit å sitte der i hula dere og spre guffe.
Vet du hvilke konsekvenser dine ekle kommentarer har? Kanskje du var heldig den ene gangen når du kommenterte på en blogg om at eieren av bloggen var stygg og feit, og eieren av bloggen visste bedre. Bloggeren var selv klar over hvor patetisk sånne som deg er og kunne ikke brydd seg mindre om dine usle kommentarer.
Men hva skjer den gangen du kommenterer og det viser seg at vedkommende har slitt med dårlig selvtillit i mange år, hun/han har dårlig psyke eller rett og slett sliter med å se det positive med selve livet. Hva om det er din kommentar som får begeret til å renne over og at livet tar en helt annen vending, Hva om det ikke er verdt å leve mer, og din kommentar bare understreket dette. Har du tenkt på det?

Det er så lett å si at man skal heve seg over kommentarene som kommer snikenede. Selv vet jeg ikke hvordan jeg hadde reagert. Hadde jeg blitt lei meg, eller hadde jeg faktisk klart å hevet meg over det.
Det er usmakelig at folk kan sitte å mene det er greit å slenge dritt om andre, andre man ikke kjenner, som man ikke vet noe som helst om. Det er så lett å danne seg ett bilde av de som er jernene bak bloggene vi leser, men det betyr ikke at vi kjenner dem. Ikke sleng med leppa før du er sikker i din sak, og ikke gjør det bare for å såre. Se deg selv i speilet, lag en liste over hva du selv har oppnådd her i livet, tenkt helst litt mer enn en gang før du trykker på enter og poster dine ekle ord.
Det er ikke greit. Skjerp dere!!!

Tenk hvis det var deg eller dine nærmeste!!
Likes

Comments

Skrevet i : Interiør

Rart hvordan det er at små rom ofte tar lengre tid enn små! Gangen er endelig ferdig. Det var ikke noe galt med den før, men vi så at veggene hadde blitt så gule. Så siden vi uansett skulle male dørene så kunne vi like gjerne ta veggene også.
Med helt hvit gang så har den vokst litt, eller den føles større. Noen av løsningene vi hadde har blitt byttet ut og jeg har fått lov til å få ha en litt "rosa"gang :)

Bildene til venstre er sånn som den var før. Ikke store forandringen, men litt bedre :) Jeg er fornøyd, og tror min bedre halvdel også er det.

Ofte så er det ikke så mye som skal til før ting blir bedre. Noen ganger holder det med noen nye puter, gardiner eller bilder så er mye gjort! Soverommet vårt er et godt eksempel på det, skal fortelle om det en annen dag, i dag var det gangen sin tur :)

Likes

Comments

Skrevet i : Trening og kosthold

Da har jeg hatt første time med PT. Ble bare prating om hvordan vi skal legge opp løpet.
Problemet mitt er jo manglende motivasjon, så her trengs det ett skikkelig dytt i rævva for å si det sånn. Kostholdet er ikke mitt største problem, eller så lenge jeg kan begrense sukkerinntaket så skal det gå bra. Etter mye sykdom og litt for stressende og travel hverdag så har det blitt etablert noen litt dårlige vaner når det kommer til enkel løsninger i matveien. Men jeg vet at når treningen er på plass så faller de andre (mat)brikkene på plass. Målet er å kunne unne seg noe godt en gang i uken og holde seg til dette.

På slutten av timen vår i dag ble jeg spurt om jeg hadde hørt om periodisk faste. Joa, jeg har jo vært borti den berømte 5:2 dietten, spis som du vil i fem dager og nesten ikke spise noe i 2 dager. Det funket jo greit en stund, men passet litt dårlig med trening og mine 12t arbeidsdager. Men dette var ikke helt det samme.
Periodisk faste går ut på at du har noe som kalles ett spisevindue. Du har 8-10 timer hvor du kan spise dine rundt tre måltider på. Så skal du ha 14-16 timer hvor du ikke spiser noe. Høres jo litt voldsomt ut. Ingen mat på 16 timer. Men når du tenker at du sover over halvparten av disse timene så er det jo ikke så ille. For meg så betyr det bare at jeg dropper frokosten. Det måltidet som mange mener er det viktigste måltidet i løpet av dagen. Men som med alt annet så finnes det jo hundrevis av teorier, tanker og meninger rundt dette om hva som er riktig og galt når det kommer til kosthold.
Jeg er ikke vanskeligere enn at jeg er villig til å teste det ut.

Det går rykter om at jeg skal få mer energi, bedre kontroll over det jeg putter i meg, og det beste av alt jeg skal visstnok kunne gå ned i vekt, woohoo. Det blir tre større måltider i løpet av dagen og spiser du fornuftig så kan man jo spise ganske mye og bli mett.
Siden jeg ikke har fått i gang noe rutine når det kommer til mat ennå (gikk to uker uten mat etter operasjon), så er det perfekt for meg å starte med dette nå.

Jeg er positiv til dette nye greiene. Blir spennende å se om det har noe å si for kroppen, og at det som skjer blir positivt. Min største bekymring er hvis jeg skal trene i løpet av disse timene hvor jeg faster. Hva synes kroppen om dette. Men jeg er villig til å prøve. Men jeg starter ikke før i morgen, måtte ha en litt sen kveldsmat, begynte å bli litt gretten her jeg sitter  :)
Så denne gangen er det ikke på en mandag alle endringene skal skje, nå blir det onsdag. Så til alle dere der ute som leser dette (innlegget blir delt på facebook for best effekt) og som omgås med meg, jeg har KUN lov til å spise godis eller drikke brus eller annen kaloririk drikke på lørdager. Herregud, kommer jo til å bli små gal de første dagene, er jo fristelser rundt hvert hjørne. 

Så hurra for onsdag og ett nytt matregime. Fasting i 14-16 timer og ingen søtsaker annet enn på lørdag. Hurra, dette blir spennende. Glad jeg ikke er samboeren min nå, for tror ikke jeg hadde orket å bo med meg selv frem til kroppen godtar denne endringen.

Krysser fingrene for at dette vil funke:)

Likes

Comments

Skrevet i : Trening og kosthold

Neste uke starter jeg med trening, IGJEN, men denne gangen skal det bli noe som varer. Ikke noe tull denne gangen.
For at dette skal bli noe som varer og ikke noe som er gøy de første ukene, så har jeg bestemt meg for å ïnvistere¨i PT-timer.
Noen mener sikkert at det er bortkastet bruk av penger, for har man trent en stund så kan man det som trengs for å komme i gang. Man trenger jo ikke nødvendigvis denne personene, som koster alt for mye penger, til å fortelle deg hva du skal gjøre eller til å dytte deg i riktig retning.
Jeg har trent lenge nok og mye nok til å vite hva som funker for meg, hva som skal til for å få resultater, hva slags mat jeg bør spise og hva jeg ikke bør spise. Jeg har peiling, for siden jeg fylte 20 så har jeg trent regelmessig. Det var en tid hvor det ble 6-7 økter i timen og jeg hadde en ganske så nice kropp. Men så kom halsbetennelsene, en etter en, og for hver gang ble de bare verre og verre. Så fikk jeg trøbbel med magen, tålte ikke den type mat den ene dagen og neste dag var det noe helt annet. Kroppen orket ikke trene, den fikk det ikke til, den hadde ikke motivasjon. Jeg startet opp med treningen, var flink en liten stund før det sklei ut igjen. Jobb og skole tok for mye tid og min egen helse og velvære ble nedprioritert.

Nå skal kropp og helse prioriteres igjen. Jeg har kommet meg etter den helvetets mandel operasjonen og er klar for ett nytt kapittel. Så derfor bruker jeg penger på en PT, kunne sikkert gjort jobben selv, men sånn som ting er nå så trenger jeg denne herremannen til å rope meg i øret og dytte meg litt hardt i riktig retning.
Han har vært PT for meg før, ble bare noen få timer, men han er flink og han tørr å dytte litt ekstra. Han er også en sånn type som jeg kan bli sint på under treningen, jeg kan banne og vise frustrasjon, noe som er viktig for meg.

Så i løpet av den neste mnd så blir det endringer her. Jeg håper at det å gjerne mandlene har gitt meg litt bedre pust, skal teste dette i helgen, og at det er med på å gjøre treningen litt lettere. Jeg gleder meg. Jeg trenger virkelig dette. Og siden jeg har god nok råd til å unne meg dette så tenker jeg at det er helt OK å bruke penger på noe sånt :)
Gleder meg, kommer til å bli fire spennende uker. Fire uker med mye hat og elsk, mye svette og noen tårer, og forhåpentligvis noen mindre kilo og litt mer muskler :D

Høsten og vinteren skal bli fylt med masse energi, fjellturer, god mat, treningsglede og forhåpentligvis bedre kropp og bedre selvtillit.

Likes

Comments

Skrevet i : Trening og kosthold

​Da gar mine snart tre uker med sykmelding mot slutten. Og det er med stor glede at jeg teller dagene til neste uke. Jeg er virkelig ikke laget for å sitte i ro og ikke gjøre en dritt. 
De siste dagene har jeg økt energinivået, men jeg blir fortsatt sliten, og kroppen har litt lite energi å gå på. Jeg har spist veldig lite de siste ukene pga operasjonene, så kroppen blir fortsatt ikke sulten, den har vent seg til å kun få bitte litt mat. Så her har jeg litt å jobbe med. 
Men jeg har klart en liten tur på skolen, samt noen små besøker rundt til noen venner, så det er en start. Neste uke venter jobb og trening, noe jeg gleder meg veldig til. Spesielt til treningen. Har tatt meg råd til å ordne meg personlig trener. Han skal få gleden av å piske meg rundt i fire uker. Ting må skje, og de må skje NÅ. Målet er å gå ned 10kg før det blir 2017. Kanskje litt mye, men jeg tror det er mulig. Med riktig kosthold, og riktig motivasjon så skal dette gå greit. 

Den største motivasjonene jeg har nå er at de kiloene jeg har mistet mens jeg har vært sofa liggende skal ikke komme tilbake, og de pengene som går til PT skal ikke være bortkastet. Jeg har for første gang på lenge troa på meg selv. Jeg gleder meg til jeg er frisk meldt og kan bevege meg fritt utenfor døra. Gå på tur, dra på trening og bare leve livet og forhåpentligvis ikke bli syk igjen. Det er nye tider. Tiden før operasjonen var preget av sykdom. Det var aldri mer enn to uker uten sykdom, to uker med trening og sunnhet før det hele ble ødelagt av at kroppen ga etter for basselusker. Så var det bare å starte på nytt igjen. Men nå er det forhåpentligvis andre boller. Ikke noe mer sykdom som skal ødelegge for planene mine :D 

Bye bye vond hals og dårlig immunforsvar. Hallo sunn og sprek kropp, gleder meg til å bli kjent med deg :)

Likes

Comments

Skrevet i : Oppskrifter

Jeg kan å lage mat, men synes ikke det er spesielt artig. Det blir fort det samme gang på gang, synes det er skummelt og prøve nye ting, og er livredd for at det skal bli fælt.
Siden jeg flyttet hjemmefra så har jeg så si alltid bodd med noen som synes det er gøy å lage mat, og når jeg har bodd for meg selv så har jeg spist mye på jobb, Egon. Så jeg har liksom aldri stått mye på kjøkkenet.
Til tross for at jeg ikke er så glad i lage mat til hverdags så elsker jeg å invitere til lunsj, middag eller kvelds. Jeg synes det er så gøy å ordne hjemme, pynte litt og gjøre litt ekstra ut av det. Da er jeg heller ikke redd for å lage noe nytt, men ofte blir det å lage det jeg vet jeg er god på.

Men nå er det slutt på skepsisen til nye ting og frykten for å feile. Jeg har sett på så alt for mange matprogrammer den siste uken at jeg har innsett at det er ikke vanskelig å lage mat, man må bare kaste seg litt uti det, prøve seg frem og ikke gjøre det så vanskelig alltid.

​Som jeg nevnte i forrige innlegg, så skal jeg nå begynne litt på nytt når det kommer til hva som er greit å spise. 
Hverdager er for sunn og næringsrik mat. Lørdager blir kose dag, men her er det ikke lov til å bare stappe inn det man måtte føle for. Alt med måte. Og det finnes alltid mange sunne alternativer som kan være minst like gode som smågodt. 

Jeg skal begynne å lage ting fra bunn av, egen pesto, egne supper, prøve meg på litt dressinger og sauser, drømmen er å lage hjemmelaget pasta en dag.  Vi har også pratet om at vi skal bli flinkere til å lage opp litt mat og heller fryse ned sånn at vi har til litt travle dager, sånn at vi ikke tyr til de enkle og ofte usunne løsningene. 
Det er så mye god mat der ute, så mange spennende ingredienser, nye kombinasjoner og nye retter. Jeg er virkelig gira, det eneste jeg mangler nå er et stoooort kjøkken og masse plass til å invitere middagsgjester. Men det får heller bli når vi eier eget hus og jeg kanskje har blitt en litt bedre kokk en det jeg er i dag. 

Noe av det første jeg skal lage meg når jeg er 100% tilbake etter operasjonen er hjemmelaget hummus, så skal jeg begynne å lage forskjellige wraps som vi kan ha med på jobb. Så skal det lages vårruller til den store gullmedaljen, samt noen andre spennende ting jeg har på listen min. Gleder meg. Håper bare dette ikke er en sånn greie som virker sykt artig her og nå, mens når jeg begynner med prosjektet ¨bli en bedre kokk¨ så bare dabber det av. Vi får se. Uansett så skal jeg dele erfaringene mine med dere :)

Kom gjerne med tips til hvor dere finner inspirasjon til de litt mer spennende hverdags måltidene :)


Likes

Comments

Uten mat og drikke, duger helten ikke! Et kjent ordtak som er meget klokt spør du meg.
I 12 dager har jeg ligget på sofaen eller under dyna i senga, i 12 dager har jeg så si KUN fått i meg drikke, og for hver dag som gikk ble kroppen mer og mer vant til å ikke få noe annet enn drikke.
Nå har jeg ikke ligget på sofaen i 12 dager og ikke spist fordi jeg tenkte at det var lurt, men når du fjerner mandlene og ting blir helt jævlig i dagene etter, så blir det fort sånn.

Kroppen har klarte seg overraskende bra, har ikke fått noen andre plager enn at jeg har vært fryktelig sliten, tok jeg en dusj måtte jeg sove i noen timer etterpå. Har hatt noen perioder med kvalme og akutt sult, men det har forsvunnet fort.Men uten om dette så har kroppen føltes helt ok
Det som er positivt med disse 12 dagene uten mat er at jeg har gått ned 6kg. Og ja da, jeg vet hva du tenker; ¨de kiloene kommer jo tilbake med en gang du begynner å spise, dumma¨. Jeg vet, men følelsen av å kunne ta på seg en bukse uten at magen hyler etter å få den av igjen fordi den bare presser alt flesket utover i alle kanter, den følelsen er god. Den er motiverende.

En annen fordel med disse dagene med ufrivillig sulting, er at kroppen har kvittet seg med alt av drit som var i den. Den har blitt helt tom og er klar for ny påfyll, men denne gangen har den ikke så mange ønsker, nå er mat mat. Den skriker ikke etter junk food, godis eller annen drit som jeg stappet i meg før. Jeg kan starte litt på nytt. Nå kan jeg legge føringene for hva det er kroppen vil ha.
Magesekken har sikkert krympet litt i løpet av denne perioden, så jeg merker at det er ikke mye mat som skal til før jeg er mett. Noe som er veldig greit.

Det er viktig å understreke at kroppen trenger mat, det er IKKE smart å gå så mange dager uten mat. Men denne gangen hadde jeg ikke noe valg, så da får en prøve å se det positive i det.
En ting er sikkert, selv om magen har vært tom for mat så har hjernen ikke tenkt på annet. Så nå har jeg sett alt av matprogrammer på TV, lest det jeg kommer over av matblogger, og renska pinterest for inspirasjon, for nå skal det lages mat, sunn og god mat.


Likes

Comments