Skrevet i : Trening og kosthold

Har aldri vært glad i biff, synes det er seigt og smakløst. Og det må være godt stekt så det blir tørt og kjipt:(
MEN plutselig har jeg blitt helt hekta. Spiste salat med biff, fetaost, mango og granateple her om dagen, sykt godt:)
Og i dag ble det salat med biff sopp og mandarin, også sykt godt!!

Har ennå ikke testet ut biff med potet og den biten der, men er fortsatt litt skeptisk til det.
Har så lenge jeg kan huske vært et kylling menneske, foretrekker kylling, svin går greit, men det stopper liksom der. Men nå etter jeg har endret helt på kosten har jeg skjønt at jeg må utvide horisonten litt hvis jeg skal unngå å bli lei. Så nå har jeg laget salter med nytt og spennende innhold og neste steg blir kanskje å teste ut litt forskjellige måter å lage grønnsaker på.

Gleder meg :) og i helgen blir det biff igjen 😀

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Skrevet i : Trening og kosthold

I går skrev jeg om at jeg skulle begynne på en Nutrilett kick start diet. Jeg var egentlig veldig gira og positiv til dette. Tenkte at dette virker fornuftig og har jo lest at det virker som shakene smaker godt og at det ikke er noe problem å de i seg. Tenkte også at selv om det er en litt sånn lettvint måte å gå noen kilo på så er det ett dytt i riktig retning. Motivasjonene øker og ting blir kanskje litt enklere til tross for at sjansen for å gå opp noen kilo når man begynner å spise normalt. Alt for å få økt motivasjon til å fortsette.

De positive tankene varte en dag.

Jeg tvang i meg første shaken, 2dl med tynn grøt med jordbærsmak, helt jævlig. Prøvde å bare hive det i meg, men brakk meg flere ganger i forsøket. Rar lukt og enda rarere konsistens. Alle de positive tanken begynte sakte, men sikkert og forsvinne, en etter en.
Men jeg skulle ikke gi meg, jeg skylte driten ned med vann og psyket meg opp til neste runde som skulle være om noen timer igjen.
Den runden kom aldri.

Etter mye tenking frem og tilbake om hvorvidt jeg skal bare droppe dette, eller faktisk tvinge og pine meg selv gjennom de to neste ukene for å få en skikkelig start på veien til et bedre liv, kom jeg frem til at vettu hva Nutrilett kan bare drite og dra.
Det blir for drøyt å drive å pine seg gjennom noe som burde være en ok opplevelse. Nå er jo ikke slanking en dans på roser uansett hvordan man gjør det, men litt ok bør det jo være for å holde motet oppe.

Så planen fremover nå er å fortsette å ha et lavt kalori inntak, men i form av fast føde og ikke sånn flytende kvalmende greier. Jeg skal fremdeles holde meg på et relativt lavt inntak, men ikke så lavt at kroppen får helt sjokk når jeg begynner å spise normalt igjen. Er for glad i grønnsaker til at jeg klarer meg på sånn flytende greier i to uker.
Men har nå uansett fått prøvd det, og da er det lov å si at nei takk, dette er ikke noe for meg:)

Til tross for at shakene til Nutrilett smakte og føltes føle ut, så er barene døds gode :) Så de kommer jeg til å fortsette med. De er jo geniale som mellommåltid. Kommer til å bestille flere av de :)

Noen andre som har testet Nutrilett og blitt like skuffet som meg?

Likes

Comments

Da er andre uke med en ny giv godt i gang. 92 dager til vi reiser til Las Vegas!!
Den første uken gikk overraskende bra. Holdt meg unna alt av fristelser og når lørdagen kom koste jeg meg med ett lite glass cola, noen få biter sjokolade og masse god frukt! Fornøyd med dette, for tidligere så hadde dette vært en brøkdel av hva jeg fikk i meg nesten daglig. Tommel opp for meg :)

Jeg har også gått fra å ikke trene i det hele tatt til å ha gjort unna 6 økter på 8 dager :) Veldig fornøyd med dette også! Jeg har faktisk lyst til å trene, sitter å gleder meg til klokken blir nok og jeg kan stikke å trene.

Veldig fornøyd med hvordan dette året starter. Jeg har mer energi, jeg føler meg bedre, blodsukkeret holder seg stabilt gjennom dagen og jeg har kvittet meg med litt over en kilo med flæsk :) Super happy!!

I dag starter jeg med en kick start diet fra nutrilett! To uker med Shake og supper. Veldig spent på hvordan dette blir. Krysser fingrene for at dette funker og at jeg blir litt lettere sånn at veien videre blir lettere både fysisk og psykisk:) Veldig spent!

Likes

Comments

Skrevet i : Trening og kosthold

Da var julen over, det er veldig koselig når man sitter der med pyntet hus, familie, venner og mengder med god mat! Men jeg må ærlig innrømme at det er veldig godt når julen er over. Det er deilig å få tilbake en mer fornuftig døgnrytme, det er deilig å kunne spise vanlig og litt lett mat igjen og slippe å ha dager som er fulle av middagsselskap og besøk.

Det er jo nytt år også, og med dette kommer alle tankene og planene om å forbedre seg. Spise mindre godis, drikke mindre brus, trene oftere, spare mer penger, slutte med skippertak, reise mer osv osv. Vi er eksperter på å skulle forbedre oss og det første steget i denne prosessen starter nå.

Selv om jeg mener disse nyttårsforsettene bare er noe tull så har jeg en liten liste over ting som må endres dette året! 2016 var fantastisk, men 2017 skal bli enda bedre, og det starter NÅ.

I går startet jeg på veien mot ett, eller egentlig flere, mål. Kroppen har forfalt og noe må skje. Jeg vet jeg har skrevet om dette sikkert en haug med ganger tidligere, men denne gangen har jeg ikke noe valg.
I går var det nøyaktig 100 dager til jeg setter kursen mot USA, nærmere bestemt Las Vegas. Byen som aldri sover, der alt kan skje, hvor solen skinner og folk sprader rundt halvnakne. Jeg gleder meg sånn. Vi reiser i April så det kommer til å være rundt 30 varmegrader der og masse sol, så bikinien må nok på. MEN for at jeg skal trives ved bassengkanten i minimalt med klær så må noe gjøres! For fortsetter jeg i denne retningen så mister jeg nok alt av selvtillit og trivsel i min egen kropp.

100 dager, 14 uker og rett over 3 mnd.
Vet ikke om det er mulig, men ønsker å håpe at på den tiden blir jeg både lettere og strammere. Jeg har ingen planer om å se ut som en modell, det får bli et langsiktig mål, men jeg må bli noen kilo lettere og starte med å trives med kroppen min.

De siste mnd har vært preget av at jeg nesten gruer meg til å dra bort eller gjøre ting som krever noe annet enn bukse og en alt for stor hettegenser. Julen har vært kjole løs, orket ikke tanken på å pynte meg i kjoler som viser de slappe armene, de store leggene og den slappe magen som buler lett under kjolen. Jeg orket rett og slett ikke. Så etter en tur på vekten hvor jeg fikk bekreftet den lille tanken jeg hadde om at jeg atter en gang hadde slått min egen vekt rekord, innså jeg at nok er nok.

Det blir 14 harde uker, søtsaker er bare lov en gang i uken og måltidene skal være fulle av grønnsaker og proteiner, ingen enkle løsninger med burger på vei til jobb eller en sjokolade for å stoppe søtsuget og sulten. Det skal bli ordentlig mat, planlagte og smakfulle måltider, frokost, lunsj, middag og kvelds, full pakke, ikke noe tull!

Har mange ideer om hvordan jeg skal klare dette. Men kommer litt tilbake til dette.

Det viktigste nå er å fokusere og ha troen på seg selv. Og minne seg på at det vil være kjipt med 12 dager i varmen uten å få solt kroppen :)

Likes

Comments

Skrevet i : Reise

Herregud så sliten jeg er, det verker i bein, armer og rygg! Jeg ligger bare rett ut på sengen og tenker at det egentlig ikke er så viktig å dra ut å spise. Kan godt bare leve på luft og kjærlighet resten av kvelden!
Men neh, får vel ta meg sammen og bli med ut. Det tar virkelig på å være på ferie!

London er virkelig helt fantastisk! Vi har vært heldige med været, hotellet er supert og ligger midt i hjertet av shopping paradis, og ja alt har egentlig vært helt topp!
Vi kom på lørdagen, var en smule slitne siden vi begge hadde stått opp midt på natten, så dagen ble brukt til å rusle litt i butikker før vi dro for å se Løvenes Konge! For en herlig musikal, virkelig å anbefale!

Søndagen ble brukt til sightseeing med buss og båt! Vi hadde sol hele tiden, men litt sur vind så er veldig glad jeg pakket med meg vinterjakken min. Vi fikk sett alle de mest kjente severdigheten så må si oss fornøyde med det!
Etter en runde med både buss og båt ble det lunsj på Hard Rock cafe før vi ruslet tilbake til hotellet i regnværet.

I går kveld ble alle julelysene i gatene her tent, så har skikkelig julestemning til tross for manglende snø. Så gleder meg litt til å komme hjem til masse snø og enda mere julestemning.
Det ble en rolig kveld i går, litt deilig å bare slappe av og ikke farte ute til langt på natt, kjenner liksom at en begynner å bli voksen.

I dag har vi shoppet og shoppet og shoppet! Kommer ikke til å shoppe på evigheter.
Vi startet dagen på Primemark, å herregud for en svær butikk, og så sykt billig! Jeg plukket med meg 32 plagg og endte med å betale 1700kr. Helt vanvittig. Så vi måtte tilbake på hotellet med posene våre for å sjekke om vi faktisk kunne shoppe mer.

Bildene av kofferten viser før og etter Primemark. Nesten litt galskap. Men også ganske gøy! Fikk gjort unna litt julegaver så det var veldig greit.
Etter litt lunsj så var det pån igjen. Var innom tidenes største lekebutikk, Disney butikken og enda mere klesbutikker. Herregud så mye som ble handlet!

Er spent på hvordan kontoen ser ut når alle summene har blitt trukket. Men tror faktisk ikke at det er så ille siden over halvparten ble kjøpt for en meget hyggelig sum.

Det har vært tre flotte dager, har virkelig blitt glad i London. Vært her før og skal virkelig tilbake igjen, da med kjæresten:)
Nå skal vi ut å se om vi finner oss noe mat før det blir sengen. Vi må reise 06.00 fra hotellet i morgen så har ingen planer om å være lenge oppe i dag :)

Takk for denne gang London, gleder meg til neste gang <3

Likes

Comments

Skrevet i : Reise

Når klokken ringer 0330 på en lørdag og du egentlig ikke husker hvorfor, du bare går i zombie modus og gjør ting på autopilot. Den følelsen!
Etter ti min våkner du fra zombie tilværelsen på do og innser hvorfor du er våken igjen, 4 timer etter at du la deg.
Wohooo jeg skal jo til London i dag :)
I skrivende stund sitter jeg på flyet, solen skinner og dottene i ørene er på plass. Vi er en time forsinket, men virker som om kapteinen virkelig har gasset på for vi skal lande bare 30min etter skjema.
Det er jo nett på flyet, men tviler på at det er så bra at jeg får postet dette innlegget før vi lander.

Nå er klokken 0900, begynner å kjenne på kroppen at jeg har vært våken noen timer og at det var litt lite søvn i natt. Så håper vi får sjekket inn på hotellet når vi kommer frem, for trenger en liten time på øyet før vi tar en titt på hva London byr på:)

Blir sykt godt med noen dager med litt avkobling, se nye ting og bare slappe av :)

Likes

Comments

Skrevet i : Reise

Wohoo på lørdag stikker jeg og min partner in crime til London. Turen ble planlagt over snap og meget spontan!
Mens jeg var sykmeldt etter mandel-operasjonen så jeg x-antall episoder av et matprogram fra London. Jeg lå å fantaserte om maten kokken lagde og om plassene hun besøkte rundt i London. Hun viste frem ulike retter fra markeder rundt om i byen. Jeg bestemte meg da for at neste tur skulle gå til London. Når jeg har bestemt meg for noe så blir det sånn:)

Så etter en snap hadde jeg plutselig en følgesvenn på mitt neste eventyr:) Det er min kjære veronica som skal bli med på tur. Vi har kjent hverandre noen år nå, vi bodde sammen i Trondheim og har delt mange flotte opplevelser sammen de siste årene. Det er noen venner man aldri blir kvitt, og hun er en av dem, noe som er veldig bra <3

Jeg har vært i London en gang før, men tror det er nesten 9 år siden. Så jeg gleder meg til å dra tilbake.
Shopping, god mat, musikal, sightseeing og kanskje en drink eller to. Vi har ingen planer, vi tar det litt som det kommer. Eller vi har planlagt en ting, musikalen Løvenes konge. Gleder meg skikkelig:) Da jeg var i New York for noen år siden så skulle jeg egentlig se Løvenes konge, men den ene dagen vi hadde tid så hadde de pause:( Så gleder meg veldig.

Håper været blir bra, selv om det ikke er noe man kan forvente når man reiser til Storbritannia, men hadde vært godt med oppholds og sol, kroppen trenger litt varme.
Regner med det blir litt shopping av julegaver, kanskje jeg kan bli ferdig med gavene før stresset rett før jul starter.

En ting jeg håper vi får til er å sjekke ut noen av de mange markedene som er i byen og teste ut litt street Food. Så hvis noen har noen tips om hvor vi bør gå eller hva vi bør teste ut, så rop ut.

Så nå er det bare fem dager med jobbing før det skal lages ett nytt eventyr med min beste venn:) Glær mæ!!

Likes

Comments

Skrevet i : Litt av hvert

Hva er galt med folk?
Hvorfor er det noen som mener at det er helt greit å gjemme seg bak det at de er anonyme og at de derfor kan slenge dritt til folk de ikke kjenner? Hvorfor er det alltid noen som må ødelegge for andre som gjør det de liker, følger sine drømmer og som tør å vise seg frem uansett kropp og fasong? Hvem rettferdiggjør disse handlingene? Hvem kan med hånden på hjerte si at det er helt greit å kalle folk for stygge, feite, mislykket, tapere osv osv?
Hva om det var deg vi pratet stygt om, hva om det var ditt barn, din bestevenn eller din kjæreste som måtte føle på den ekle følelsen som kommer krypende når ukjente mennesker føler de har rett til å snakke stygt til deg?

Her om dagen la ei jeg er venn med på facebook ut ett blogginnlegg om at nettrollene hadde funnet veien til bloggen hennes. Hun blogger om trening og andre ting. Hun er også så heldig at hun er ambassadør for et klesmerke som selger treningstøy, noe noen tydeligvis ikke synes er greit. Noen hadde kommentert at de ikke skjønte hvorfor hun var ambassadør, for hun var jo hverken pen eller en modell. Kjenner jeg blir provosert!!

Hvorfor har det blitt sånn i samfunnet at du må være over 175 høy, veie mindre enn en barneskoleelev, og være topptrent for at du skal få lov til å vise deg frem på sosialemedier. Er det ikke inspirerende at også ¨normale¨mennesker kan være ambassadører for sånne ting, at også vi kan få vise oss frem til verden.


Man ser disse nettrollene over alt. De sitter og venter på at noen skal legge ut noe de bryr seg om ett bilde eller ett blogginnlegg. De kommer med små stikk, stygge kommentarer og ler av deg, helt uten grunn.
Hvorfor? Er det fordi dere har så dårlig selvbilde at dere øsnker at resten av verden ikke skal kunne se seg i speilet og være fornøyd med det de ser. Eller har dere så høye tanker om dere selv at dere synes det er helt greit å sitte der i hula dere og spre guffe.
Vet du hvilke konsekvenser dine ekle kommentarer har? Kanskje du var heldig den ene gangen når du kommenterte på en blogg om at eieren av bloggen var stygg og feit, og eieren av bloggen visste bedre. Bloggeren var selv klar over hvor patetisk sånne som deg er og kunne ikke brydd seg mindre om dine usle kommentarer.
Men hva skjer den gangen du kommenterer og det viser seg at vedkommende har slitt med dårlig selvtillit i mange år, hun/han har dårlig psyke eller rett og slett sliter med å se det positive med selve livet. Hva om det er din kommentar som får begeret til å renne over og at livet tar en helt annen vending, Hva om det ikke er verdt å leve mer, og din kommentar bare understreket dette. Har du tenkt på det?

Det er så lett å si at man skal heve seg over kommentarene som kommer snikenede. Selv vet jeg ikke hvordan jeg hadde reagert. Hadde jeg blitt lei meg, eller hadde jeg faktisk klart å hevet meg over det.
Det er usmakelig at folk kan sitte å mene det er greit å slenge dritt om andre, andre man ikke kjenner, som man ikke vet noe som helst om. Det er så lett å danne seg ett bilde av de som er jernene bak bloggene vi leser, men det betyr ikke at vi kjenner dem. Ikke sleng med leppa før du er sikker i din sak, og ikke gjør det bare for å såre. Se deg selv i speilet, lag en liste over hva du selv har oppnådd her i livet, tenkt helst litt mer enn en gang før du trykker på enter og poster dine ekle ord.
Det er ikke greit. Skjerp dere!!!

Tenk hvis det var deg eller dine nærmeste!!
Likes

Comments

Skrevet i : Interiør

Rart hvordan det er at små rom ofte tar lengre tid enn små! Gangen er endelig ferdig. Det var ikke noe galt med den før, men vi så at veggene hadde blitt så gule. Så siden vi uansett skulle male dørene så kunne vi like gjerne ta veggene også.
Med helt hvit gang så har den vokst litt, eller den føles større. Noen av løsningene vi hadde har blitt byttet ut og jeg har fått lov til å få ha en litt "rosa"gang :)

Bildene til venstre er sånn som den var før. Ikke store forandringen, men litt bedre :) Jeg er fornøyd, og tror min bedre halvdel også er det.

Ofte så er det ikke så mye som skal til før ting blir bedre. Noen ganger holder det med noen nye puter, gardiner eller bilder så er mye gjort! Soverommet vårt er et godt eksempel på det, skal fortelle om det en annen dag, i dag var det gangen sin tur :)

Likes

Comments

Skrevet i : Trening og kosthold

Da har jeg hatt første time med PT. Ble bare prating om hvordan vi skal legge opp løpet.
Problemet mitt er jo manglende motivasjon, så her trengs det ett skikkelig dytt i rævva for å si det sånn. Kostholdet er ikke mitt største problem, eller så lenge jeg kan begrense sukkerinntaket så skal det gå bra. Etter mye sykdom og litt for stressende og travel hverdag så har det blitt etablert noen litt dårlige vaner når det kommer til enkel løsninger i matveien. Men jeg vet at når treningen er på plass så faller de andre (mat)brikkene på plass. Målet er å kunne unne seg noe godt en gang i uken og holde seg til dette.

På slutten av timen vår i dag ble jeg spurt om jeg hadde hørt om periodisk faste. Joa, jeg har jo vært borti den berømte 5:2 dietten, spis som du vil i fem dager og nesten ikke spise noe i 2 dager. Det funket jo greit en stund, men passet litt dårlig med trening og mine 12t arbeidsdager. Men dette var ikke helt det samme.
Periodisk faste går ut på at du har noe som kalles ett spisevindue. Du har 8-10 timer hvor du kan spise dine rundt tre måltider på. Så skal du ha 14-16 timer hvor du ikke spiser noe. Høres jo litt voldsomt ut. Ingen mat på 16 timer. Men når du tenker at du sover over halvparten av disse timene så er det jo ikke så ille. For meg så betyr det bare at jeg dropper frokosten. Det måltidet som mange mener er det viktigste måltidet i løpet av dagen. Men som med alt annet så finnes det jo hundrevis av teorier, tanker og meninger rundt dette om hva som er riktig og galt når det kommer til kosthold.
Jeg er ikke vanskeligere enn at jeg er villig til å teste det ut.

Det går rykter om at jeg skal få mer energi, bedre kontroll over det jeg putter i meg, og det beste av alt jeg skal visstnok kunne gå ned i vekt, woohoo. Det blir tre større måltider i løpet av dagen og spiser du fornuftig så kan man jo spise ganske mye og bli mett.
Siden jeg ikke har fått i gang noe rutine når det kommer til mat ennå (gikk to uker uten mat etter operasjon), så er det perfekt for meg å starte med dette nå.

Jeg er positiv til dette nye greiene. Blir spennende å se om det har noe å si for kroppen, og at det som skjer blir positivt. Min største bekymring er hvis jeg skal trene i løpet av disse timene hvor jeg faster. Hva synes kroppen om dette. Men jeg er villig til å prøve. Men jeg starter ikke før i morgen, måtte ha en litt sen kveldsmat, begynte å bli litt gretten her jeg sitter  :)
Så denne gangen er det ikke på en mandag alle endringene skal skje, nå blir det onsdag. Så til alle dere der ute som leser dette (innlegget blir delt på facebook for best effekt) og som omgås med meg, jeg har KUN lov til å spise godis eller drikke brus eller annen kaloririk drikke på lørdager. Herregud, kommer jo til å bli små gal de første dagene, er jo fristelser rundt hvert hjørne. 

Så hurra for onsdag og ett nytt matregime. Fasting i 14-16 timer og ingen søtsaker annet enn på lørdag. Hurra, dette blir spennende. Glad jeg ikke er samboeren min nå, for tror ikke jeg hadde orket å bo med meg selv frem til kroppen godtar denne endringen.

Krysser fingrene for at dette vil funke:)

Likes

Comments