Hei!

Denne helgen skal jeg og andre utvekslingsstudenter i området mitt på en preorienterings camp med AFS. Forhåpentligvis blir det sosialt og lærerikt.

I den informasjonen jeg fikk tilsendt, sto det at vi vil fokusere på tiden frem mot avreise (84 dager igjen idag), utfordringer og muligheter som kommer med å være utvekslingsstudent. Vet ikke om andre studenter som reiser til engelsktalende Canada fra mitt fylke, men det kan jo være jeg møter noen som også skal til Canada.


Jeg håper på en bra helg og jeg gleder meg til å møte andre utvekslingsstudenter!

K

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Heihei,

Mange av de utvekslingsbloggene jeg har lest hadde tatt denne utfordringen, og jeg som kommende utvekslingselev synest det var gøy å lese svarene dems. Derfor tenkte jeg å ta utfordringen selv. Her er mine svar på spørsmålene!

Hvor skal du på utveksling?

Jeg skal til Ontario som er i Canada. Jeg har ikke fått noe nærmere plassering enda.

Når reiser du?

Jeg reiser helt i slutten av sommeren, 29.august.

Hvilken organisasjon reiser du med?

Jeg valgte å reise med organisasjonen AFS som jeg har bare har positive erfaringer med så langt.

Hvor kunne du aller helst tenkt deg å ende opp?

Når man velger å reise til den engelsktalende delen av Canada med AFS, får man sette opp 3 ønsker om skole i regionen Ontario. Jeg håper selfølgelig jeg kommer på 1. ønske mitt!

Har du fått vertsfamilie?

Nei. jeg har ikke fått vertsfamilie enda.

Skal du på forberedelsesleir?

Jeg skal på en såkalt preorientering som er en camp, med organisasjonen min i juni.

Hva gleder du deg mest til?

Det jeg gleder meg mest til er å oppleve en helt ny hverdag på en annen skole, bli kjent med nye folk, snakke og lære bedre engelsk, møte vertsfamilien og oppleve en ny kultur.

Hva gruer du deg mest til?

Jeg gruer meg mest til savnet.. Å savne kjærsten min og vennene mine, familien min, alt det typiske norske som å ha på meg bunad og spise risengrynsgrøt og å snakke norsk.

Hva kommer du til å savne mest?

Jeg kommer til å savne å ikke ha muligheten til å uttrykke meg like bra på engelsk som det jeg gjør på norsk. Og selfølgelig de fantastiske vennene mine, kjærsten min og familien min ♡

Hva tror du den største forskjellen vil være?

Språket og folkene rundt meg.

Kunne du tenke deg å prøve en ny sport?

Ja, absolutt! Jeg har veldig lyst å begynne på en skolesport når jeg kommer til Canada. Jeg tror det er en bra plass å koble av fra hjemmelengsel og skolearbeid, og en veldig bra plass å komme i kontakt med folk og få seg venner.

Har dine foreldre støttet deg hele veien, eller har de vært skeptiske?

Pappa og mamma har alltid vært positive, men mamma noe mer skeptisk enn pappa. Det at både pappa og den eldste broren min har vært på utveksling tror jeg har gjort at foreldrene mine har vært så positive som de har! Jeg er kjempe takknemmelig for alt de har gjort for meg når det gjelder utveksling!

Nevn to steder du kunne tenke deg å besøke i vertslandet ditt.

Hmm, jeg kunne veldig gjerne tenkt meg å besøke byene Toronto og Vancouver.


Tror du det blir ett bra år?

JAA! Jeg tror det blir ett bra år hvor jeg lærer mye om meg selv.


♡ K

Likes

Comments

Velkommen til min utvekslingsblogg! ♡ Bloggen har jeg i hovudsak laget for venner og familie, sånn at de kan følge med på meg når jeg flytter til Canada som utvekslingselev for ett år. Denne bloggen håper jeg å oppdatere jevnlig, men kan ikke love noe fast innlegg i uken, siden jeg ikke vet hvor travelt og opptatt jeg blir med skulearbeid og venner osv i Canada. En annen grunn til at jeg har valgt å lage en utvekslingsblogg, er fordi nå, før jeg reiser, klikker jeg meg inn på så og si alle utvekslingsblogger som finnes der ute, for å prøve å forestille meg livet som utvekslingselev. Så forhåpentligvis vil bloggen min virke interessant for framtidige utvekslingsstudenter også. Jeg reiser med utvekslingsorganisasjonen AFS, og er veldig fornøgd med de til nå.

I midten av august 2017 reiser jeg fra alt nært og kjært i Volda på Sunnmøre til en av de engelsktalende delene av Canada, Ontario. Der skal jeg gå ett år på en canadisk skule, kun snakke engelsk (hjelp) og bo hos en canadisk familie. Jeg både grur og gleder meg, men ser fram til en ny og spennande hverdag. Jeg har ikke fått vertsfamilie enda. I juni skal jeg på en camp som organisasjonen min arrangerer.

Formålet med denne bloggen er altså ikke å bli en kjent blogger eller noe sånt, men for å holde venner og familie oppdaterte, og kanskje inspirere framtidige utvekslingsstudenter. Å skrive blogg er litt utenfor komfortsona mi (sier hun som reiser på utveksling), og det er veldig rart for meg, så jeg håper familie og venner blir fornøyde no!

K

Likes

Comments