Hellooo norwegians,

Lenge siden jeg har blogget nå, men det har sine grunner. Er vanskelig å finne tid til blogging, men skal prøve bli bedre. Når jeg skal skrive om hvordan den og den måneden var, må jeg alltid gå å se på bilder jeg tok på mobilen, fordi jeg husker helt ærlig ikke. Tiden går veldig fort, men samtidig sakte, og det føles veldig rart. De fleste dagene på utveksling er hverdager med rutiner, og det er ikke hver dag det skjer noe spesielt stort eller uvanlig, som kanskje folk tror. Men når det er sagt, så får jeg oppleve mye nye ting og jeg gjør mye gøye ting. Akkurat som hjemme i Norge er jeg mye med venner, noe jeg får flere og flere av, kommer veldig godt overns med vmoren min, Karen og Suzy, som jeg bor med. Vi finner på mye gøy, og jeg har grodd veldig nærme vmoren min, gruer meg sånn til å måtte si hade til Karen, det blir en veldig tung dag...

November var en måned med mye shopping, og temperaturene begynte å synke. Jeg lagde laksemiddag til Karen og Suzy, noe som fallt i smak, takk og lov for det for jeg savnet faktisk å spise fisk (til pappa: med fisk mener jeg laks;)). Rememberance Day var i november, som er en dag hvor Canada hedrer soldater og tar på en såkalt "poppy" for å symbolisere respekt. Jeg var innom tanken på å prøve rugby som en canadisk venninne introduserte meg for, men jeg ikke har tenkt å fortsette med rugby, haha. Det er ikke sesong enda for rugby så jeg fikk ikke se laget faktisk spele, men tror jeg er litt for redd, i og med at rugby er en veldig hard sport + folka som speler rugby på thousands islands er vell heeeelt min type folk....:) I november fikk vi vårt første snøfall, noe jeg ikke var klar for eller forberedt på, men den forsvann heldigvis fort.

Jeg og andre utvekslingsstudenter var i Ottawa på black friday shopping, noe som var gøy. Kjøpte ikke sånn veldig mye, følte det var veldig utplukka og dessuten fikk vi ikke så mye tid på de forskjellige kjøpesenterene som er i Ottawa, så kom aldri helt inni det, om jeg kan si det sånn, haha. Utvekslingsstudentklubben på min skole stilte i juleparaden gjennom Brockville, nor som var kjempe gøy og koselig.

Desember var en veldig koselig men samtidig veldig tung måned. Hadde veldig masse hjemlengsel, og fristet å bare sette meg på ett fly hjemover kjappest mulig. Mistet tellingen på alle gangene Karen satt å trøstet meg, og blir lei meg av å tenke på det. MEN jeg kom meg gjennom desember i live, og det ble en fin måned after all. Dro til Kingston med Inga, hadde førstehjelpskurs i rec class (btw mye bedre enn det vi fikk i 9ende klasse i Norge wtf), roadtrips med Lyndsay, Fiona & Sydney, julefest, fikk ett mega prosjekt i home & house design som jeg brukte sykt mye tid på, dro til Ottawa med Karen, hadde secret santa med venner, dro til Upper Canada village for å se julelysutstilling, sa farvel til Suzy som dro tilbake til Kina for å feire jul der, hadde winter murals med rec class som var for å jobbe med miljøet og trivsel for alle på skolen, hvor vi på slutten hadde tjent inn over $300, som vi ga til 3 ulike familier som kanskje grudde seg til jul, også feiret jeg jul med verdens beste vmor og venner og familie av hun. Åpnet julestrømpe, fikk mange fine gaver og hadde øyeblikk som er minner for livet <3 Nyttårsaften var jeg med venner og jeg kunnet ikke spurt om en bedre nyttårsaften i Canada!

Nå er det januar, og vi har hatt maange snowdays (=fri fra skole) og veldig mye skolearbeid siden om 1 uke er det eksamen. Jeg og Inga har planlagt tur til Toronto som bli påenmåte en avskjed, siden bestevennen min drar hjem til Tysland 2.februar :((((( Etter eksamen starter 2. semester på skole, men dette kommer jeg til å skrive mer om i innlegg om januar. Håper alt er fint i Norge <3


xoxo

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Heii,

Lenge siden jeg har blogget nå. Har vært i Canada i over 2 måneder nå! Føler ut som jeg har vært her lenger enn 2 måneder, men samtidig føles det ut som jeg kom til Canada i går, veldig rar følelse egentlig. Tenkte å summere opp Oktober i bilder og forklaring til bildene. Merker veldig godt at fleste av dagene på utveksling er hverdager hvor jeg er på skole, må gjøre lekser, spiser middag med familien og plutselig er dagen over. Drar på treningssenter noen ganger i uka som jeg elsker, elsker å fokusere på å trene som i Norge og ikke tenke så mye. I helgene er jeg med venner, noe som alltid er gøy. Har det bedre enn noen gang her i Canada, føler jeg kommer inn i rutiner (<3), engelsken går flytende, skolen går bra (selv om jeg har lekser hveeer dag:)), får nye venner og blir mer og mer komfortabel med å være her.Har laget fredagstaco for Karen (vmor) og Suzy, og de elsket det!! Skulle forklare Karen hav vi måtte handle inn til middagen og når jeg skulle forklare kjøttdeig sa jeg mashed meat, og hun bare "like hamburger?", jeg trodde hun trodde at jeg mente som kjøttet i en hamburger, men kjøttdeig heter tydeligvis hamburger her, noe som jeg synest er sykt rart, haha. Har explored Brockville downtown mer, her med venner. Vi dro ut å spiste på en thai restaurant og dro på hockey-game.

Jeg, Karen og Jack (Karen sin ex mann) dro til Upper Canada Village for å se halloween utstillingen dems, alt laget av gresskar!! Først trodde jeg det var ekte gresskar, men det viste seg at det var plastikk gresskar som de har skjært ut. Om du ser nærme på bildene, kan du se at alt er bygt opp av gresskar. Veldig imponerende og koselig å gå rundt å se på.

Karen tok oss med til Ottawa som er ca 1 time med bil fra der jeg bor. Ottawa er hovudstaden i Canada. Vi dro for å se en park med figurer laget av planter, som ble laget pga Canada er 150 år. Veldig kult å ha sett! Karen er hobby gartner, så tror hun likte denne parken veldig godt.

Thanksgiving her i Canada er i Oktober, og feires med mat, mat og mat. Vi fikk fri fra skolen pga Thanksgiving, såå jeg klager ikke :) Vet ikke helt hvorfor Canada feirer Thanksgiving, og det visste ikke Karen heller, hahah. Vi spiste turkey, mashed potatos, stuffing, gulrot og rosenkål, syykt godt! Veldig koselig holiday.

En helg i oktober dro jeg og andre utvekslingsstudenter til Niagara Falls og Toronto. Vi dro tidlig på lørdagen, kjørte buss til Niagara falls hvor vi fikk litt tid til å vandre rundt i området de har laget rundt, før vi gikk ombord i en båt og fikk rosa frakker. Båten kjørte først til den minst og første fallet, før båten gikk til det største fallet, og alle ble kjempe våte pga alt vannet i luften fra fallet. Veldig gøy tur! Etter båtturen dro vi for å spise middag, og etter det dro bussen til hotellet vi skulle sove over på. Hotellfrukosten var veldig usunn og lite utvalg, men det gikk bra. Om morgenen etter frukost dro bussen til Toronto, hvor vi skulle på ett stor shopping outlet. Ett av de beste kjøpesenterene jeg har vært på, de hadde sååå mange bra butikker, og siden det var ett outlet var det billigere enn det hadde vært i en vanlig butikk.

Forrige helg var halloween weekend. Dro på halloween parties og hadde det veldig gøy med venner! På ekte halloween night dro vi over naboen for å dele ut godteri til kidsa som kom. Vi lagde halloween snacks, fingrer og edderkopper på deviled eggs (noe av det beste jeg har smakt her, utrolig godt om du liker egg). På bildet i venstre hjørne er jeg med Ana fra Brasil, bildet bortom er Karen og Suzy <3, på bildet til høgre er jeg med Inga og Mina, Mina er fra Norge! Dro også å besøkte Mina som bor en halvtime-tre kvarter vekk fra meg. Var uvandt og rart å snakke norsk med noen irl, og sa så mange gramatiske feil hahaha, vil ikke se for meg hvordan norsken blir etter 8 måneder til.

Langt innlegg, håper dere likte oppdateringen! Har det ellers veldig bra, selvom jeg savner Norge veldig<3<3

-K

Likes

Comments

Hola,

Tenkte jeg skulle skrive en liten update om livet på andre siden av jorda er. Mye har skjedd i løpet av kort tid, og jeg kan ikke tro at jeg har vært her 1 måned allerede.

Jeg har (endelig) blitt kvitt spare timen min! I den timen jeg ikke hadde noe time har jeg nå Home and Housing design. Helt ubrukelig fag for meg, men vennene mine har også den timen (siden de også hadde spare) såå det går helt fint. Engelsken min har veldig mye bedre i løpet av kort tid, og jeg kjenner på meg at jeg er mye mer selvsikker når jeg snakker engelsk nå, enn det jeg var i starten.

Alle her er obsessed med Tim Hortons. Snakker hele tiden om Tim H, og det er aldri en dag hvor jeg ikke ser minst 10 personer med ettellerannet fra Timmies. For de som ikke vet hva Tim Hortons er, så er det en slags fastcafé. Syykt godt! Spesielt TimBits som er en kule av donut deig eller noe sånt (google it), de er vertfall veldig gode og kommer i den røde boksen på bildet til høgre.

Jeg, Inga og Lea dro en dag på en neglesalong og fikset neglene våre, for alt for mye penger:))) men det ble veldig pent da haha. På onsdag dro jeg og noen andre på ett akvarium her i Brockville. Det var veldig skuffende... fann ut etter vi hadde vært der at det var en utstilling av fiskene som var i området.. altså: oter og småfisk. Ingen kule fisker, ingen store fisker, bare ett stort lekeskip for kids og fisk man kan fiske fra en vanlig robåt. Det var en gøy dag uansett. Fikk se mer av Brockville helt nede med sjøen, såå pent!

Jeg og Suzy har fått veldig god kontakt noe jeg er veldig gla for. Vi er veldig like og tenker veldig likt. En dag ble vi igjen etter skolen inne i byen og dro på starbucks og walmart. Vi brukte sikkert 3 timer på walmart hvor vi bare gikk å tittet på alle tingene walmart selger, for de selger utrolig mye rart, men også praktiske ting ofc. De har begynt å selge halloween ting allerede:))) Vi spiste på en kinesisk spisested, og Suzy fortalte at de små "kinesiske" kjeksene hvor det står små lapper inni når du knekker dem, ikke finst i Kina.. sykt rart elle hva?

For noen uker siden var jeg på min første hockeygame! Iiiiiskaldt inne i hallen, jeg forsto ikke hva som foregikk på banen, de hadde pauser veldig ofte og kampen varte i 2 timer, haha. Ellers enn det var det kult å se og gøy å være med venner.

K

Likes

Comments

Heihei,

Idag er det søndag, og er slutten på min første uken på skolen min her i Canada. Skolen begynte på tirsdag, og jeg tror jeg aldri har gledd meg så mye til skole før, hahah. Det å komme hit en uke før skolen begynte gjor at jeg bare ble mer og mer spent. Jeg gledet meg til å få venner på min alder (ikke bare vsøsken) og virkelig komme i gang.

Første dag

Jeg våknet klokken 6, gjorde meg klar og var ute for å vente på skolebussen (gul buss som i filmer) som kom litt over 7. Vi var på skolen ca 8, siden skolen begynner 8.10am. Jeg hadde ikke fått timeplan eller noe info om første skoledag, så jeg visste absolutt ikke hva jeg gikk til. Jeg gikk til front desken og spurte hva og hvor jeg skulle gjøre og gå, og ble fortalt at jeg skulle finne namnet mitt på veggen og gå til romnummeret som sto vedsiden av namnet mitt. Gikk inn i klasserommet hvor jeg skulle ha mitt første fag, kinesiology. Satt meg vedsiden av en jente som var veldig hyggelig og som ville introdusere meg for vennene hennes i lunsjen. Vennene var kjempe snille og veldig inkluderende. De inviterte meg på hockeygame på fredagen og tur til Ottawa på lørdag, noe jeg måtte si nei til fordi vertsfamilien ikke hadde mulighet til kjøre meg til byen, og turen til Ottawa var for kort varsel... Uansett hadde jeg en overraskende bra første dag, har lest at andre blir sittende på doen første lunsj fordi de ikke har noen å sitte med, noe som ikke var mitt tilfelle, heldigvis. Timeplanen min var litt rar og aboslutt ikke det jeg trengte for å få året godkjent i Norge.

Resten av uken og fag

Andre dagen gikk jeg og 2 tyske jenter jeg ble kjent med andre dagen, til student services for å prøve å få fikse fagene våres. Rådgiver skjønte situasjonen min, når jeg sa at jeg ikke kom inn på university om jeg ikke hadde fagene jeg ville ha, måtte altså ta i litt for å få de rette fagene. Ganske så fornøyd med timeplanen min som den er nå. Første semester er de 3 første fagene altså:

World history: verdens historie, noe jeg egentlig ikke absolutt trenger for å få godkjent år, men det kan komme godt med siden jeg må lese historie pensumet for vg2 på egenhand. Liker veldig godt læreren i dette faget, han er sykt morsom og snakker mye om serier på netflix (som jeg har sett hehe). Var en gang har spurte om noen hadde sett Vikings, ingen rukket opp hånden, utenom jeg (selv om jeg ikke har sett det, men tenkte jeg måtte siden jeg er viking haha) og da sa han "yes of course you have Karina, you're a viking". Det er 3-4 andre internasjonale studenter i dette faget. Har lært om the Russian Empire, spredningen av Islam og the Mongol Empire.

Recreational and Healthy Living Leadership: ett fag som handler om å være en leder, spesielt i en fysisk aktivitet. Senere i september skal vi på en camping tur, neste uke skal vi arrangere frosh for grade 9. Læreren i dette faget er sååå bra! Digger henne virkelig. Er 5 jenter i denne klassen, resten er gutter, haha. Er bare 2 internasjonale studenter her, jeg og en annen jente fra Spania. I dette faget er vennene mine, så det er gøy siden jeg får vært med dem. I dette faget har vi snakket om hva som må til for at en bra leder er en bra leder, metoder og vi har begynt å planlegge frosh litt.

Spare: hver dag har jeg fritime, noe som jeg egentlig ikke vil ha, men de Inga og Lea (de 2 tyske) har også fritime samtidig, så jeg henger med dem, noe som er veldig koslig.

Change and Challenge in Society: ett fag som tilsvarer sosiologi i Norge. Læreren her er veldig dyktig, men har mange vanskelige uttrykk og går fort gjennom stoff. Her sitter vi i grupper på 4 og 4, og jeg sitter med 3 jenter fra gjengen jeg spiser lunsj med, så det er veldig gøy. I denne klassen er det 4-5 int. studenter.

Jeg er i grade 12, noe som betyr at jeg kan graduate om jeg gjør community work, og har rett credit osv, veldig mange krav for int studenter å graduate... Skolefargen er lilla, og merker veldig school spirit. Er en lærer som har lilla, føler hele skolen er lilla, tilogmed skapene er lilla, og mange bruker skolegenseren.

Første uken på skolen har altså vært veldig bra, over all forventning. Liker å være på skolen faktisk, haha.

På lørdag dro jeg inn til Brockville for å møte Inga og Lea. Vi dro å shoppet litt, på det lille kjøpesenteret som er her (tragisk), dro å spiste og dro på kino sammen.

xoxo

Likes

Comments

Hei!

Long time no see... Mye har skjedd siden sist innlegg. AFS preorienteringen var mye gøyere enn forventet! Dagene før avreise var de tyngste dagene jeg noen gang har vært gjennom før. Å si hade til alle jeg er gla i var ikke bare bare. Alle sier det er tiden før du setter deg på flyet som er værst, og det kan jeg si meg enig i.

Jeg dro fra Volda på søndag 27. august får å tilbringe 1 dag i Oslo med tante og onkel før den store dagen. Tirsdags morgen kjørte vi til Gardermoen hvor jeg møtte to veldig hyggelige jenter som jeg skulle reise med og som også skulle til Ontario. Flyturen gikk overraskende bra. Fløy først til Paris hvor vi tilbragte 3 timer på Charles de Gaulle, før flyet til Montreal gikk. Klarte ikke sove, som var planen, men tiden gikk relativt fort, selv om flyturene var på 7 timer. Når vi kom fram til Canada gikk vi gjennom en kontroll for declaration card og pass. Etter en sinnsykt lang kø kom vi til immigrasjonskontrollen. Etter vi plukket opp bagasjen møtte vi sjåføren som skulle bringe oss til vertsfamiliene. Jeg ankom vertsfamilien sitt hus rundt klokken 4 på natten. Jeg ble møtt av vmor som ga meg wifi passordet og viste meg soverommet mitt før jeg gikk rett i seng.

Første morgen våknet jeg av at Tessa (vsøs) sto i døren og ville si velkommen og se meg. Første dagen min i Canada dro jeg, vmor, Suzy (kinesisk utvekslingsstudent som bor hos samme familie) og vsøstrene inn til byen Brockville (20min unna huset). I Brockville gikk vi gjennom den aller første togbanen i hele Canada som har blitt bygt om til en tunnel man kan gå gjennom. Etter det dro vi å fikset simkort til mobilen, men som jeg ikke får satt opp for enellerannen grunn. Vi dro litt rundt i byen for å kjøpe forskjellige ting til skolen på Walmart og en dollarstore. Walmart var gigantisk og hadde aaaalt fra A til Å. Når vi kom hjem laget vi til taco (<3) til middag og slappet av.

Andre dagen min her møtte jeg hundene som er inne her nå noe som var sååå gøy siden jeg elsker hunder. Familien jeg bor med driver en hundekennel og har 5 hester. Hunder kommer inn og ut hele tiden, så jeg kommer til å bli veldig gla og vandt med hunder. På kvelden dro vi inn til byen, kjøpte hot chocolate på Tim Hortons (huuuge i Canada) og dro til en park der det var en stor skjerm fremst og folk som satt spredt foran skjermen - utekino! Såå gøy og koselig, men litt kaldt. Der var gratis popcorn og veldig mange folk.

Tredje dag her i Canada var jeg på orientering på skolen med alle de andre utvekslingsstudentene i hele Ontario. Besto for det meste av kinesiske, der mange kjente hverandre fordi de reiser med hele vennegruppen sin, veldig kult! Ble godt kjent med en tysk jente som skal gå på samme skolen som meg og en jente fra Belgia som skal gå på en skole ca 40min unna Brockville. Snakket også med mange andre, blandt annet 5 jenter fra Spania, 3 andre fra Tyskland, en gutt fra Sveits (tror jeg), den andre utvekslingsstudenten jeg bor med sine bestevenner fra Kina, mange fra Mexcio og Brasil og en jente fra Japan. Alle var kjempe hyggelige og veldig lette å snakke med. Orienteringen var på min skole, så jeg fikk se meg litt rundt og prøvde å bli kjent med skolen min. Etter orienteringen på skolen sovnet jeg med en gang.

Min fjerde dag som blir dagen idag her i Canada har vært veldig bra. Hele morgenen og starten på dagen var jeg nede med hundene, klokken 12 var vi inni byen, før klokken 4 dro vi til foreldrene til vfar sin campingvogn, fordi på campingplassen de har campingvognen sin har de en egen halloween feiring hvor ungene går trick and treating. Vi spiste bbq middag og fikk altfor mye godteri. Jeg, vsøs og Suzy var bunnies sammen. Kjempe koslig dag og merker at engelsken går bedre og bedre.

Vet ikke hvor blogging det blir i løpet av året her, siden blogging krever mye tid, men det er en fin måte å holde på norsken på, så jeg skal prøve mitt beste.

K

Likes

Comments

Hei!

Denne helgen skal jeg og andre utvekslingsstudenter i området mitt på en preorienterings camp med AFS. Forhåpentligvis blir det sosialt og lærerikt.

I den informasjonen jeg fikk tilsendt, sto det at vi vil fokusere på tiden frem mot avreise (84 dager igjen idag), utfordringer og muligheter som kommer med å være utvekslingsstudent. Vet ikke om andre studenter som reiser til engelsktalende Canada fra mitt fylke, men det kan jo være jeg møter noen som også skal til Canada.


Jeg håper på en bra helg og jeg gleder meg til å møte andre utvekslingsstudenter!

K

Likes

Comments

Heihei,

Mange av de utvekslingsbloggene jeg har lest hadde tatt denne utfordringen, og jeg som kommende utvekslingselev synest det var gøy å lese svarene dems. Derfor tenkte jeg å ta utfordringen selv. Her er mine svar på spørsmålene!

Hvor skal du på utveksling?

Jeg skal til Ontario som er i Canada. Jeg har ikke fått noe nærmere plassering enda.

Når reiser du?

Jeg reiser helt i slutten av sommeren, 29.august.

Hvilken organisasjon reiser du med?

Jeg valgte å reise med organisasjonen AFS som jeg har bare har positive erfaringer med så langt.

Hvor kunne du aller helst tenkt deg å ende opp?

Når man velger å reise til den engelsktalende delen av Canada med AFS, får man sette opp 3 ønsker om skole i regionen Ontario. Jeg håper selfølgelig jeg kommer på 1. ønske mitt!

Har du fått vertsfamilie?

Nei. jeg har ikke fått vertsfamilie enda.

Skal du på forberedelsesleir?

Jeg skal på en såkalt preorientering som er en camp, med organisasjonen min i juni.

Hva gleder du deg mest til?

Det jeg gleder meg mest til er å oppleve en helt ny hverdag på en annen skole, bli kjent med nye folk, snakke og lære bedre engelsk, møte vertsfamilien og oppleve en ny kultur.

Hva gruer du deg mest til?

Jeg gruer meg mest til savnet.. Å savne kjærsten min og vennene mine, familien min, alt det typiske norske som å ha på meg bunad og spise risengrynsgrøt og å snakke norsk.

Hva kommer du til å savne mest?

Jeg kommer til å savne å ikke ha muligheten til å uttrykke meg like bra på engelsk som det jeg gjør på norsk. Og selfølgelig de fantastiske vennene mine, kjærsten min og familien min ♡

Hva tror du den største forskjellen vil være?

Språket og folkene rundt meg.

Kunne du tenke deg å prøve en ny sport?

Ja, absolutt! Jeg har veldig lyst å begynne på en skolesport når jeg kommer til Canada. Jeg tror det er en bra plass å koble av fra hjemmelengsel og skolearbeid, og en veldig bra plass å komme i kontakt med folk og få seg venner.

Har dine foreldre støttet deg hele veien, eller har de vært skeptiske?

Pappa og mamma har alltid vært positive, men mamma noe mer skeptisk enn pappa. Det at både pappa og den eldste broren min har vært på utveksling tror jeg har gjort at foreldrene mine har vært så positive som de har! Jeg er kjempe takknemmelig for alt de har gjort for meg når det gjelder utveksling!

Nevn to steder du kunne tenke deg å besøke i vertslandet ditt.

Hmm, jeg kunne veldig gjerne tenkt meg å besøke byene Toronto og Vancouver.


Tror du det blir ett bra år?

JAA! Jeg tror det blir ett bra år hvor jeg lærer mye om meg selv.


♡ K

Likes

Comments

Velkommen til min utvekslingsblogg! ♡ Bloggen har jeg i hovudsak laget for venner og familie, sånn at de kan følge med på meg når jeg flytter til Canada som utvekslingselev for ett år. Denne bloggen håper jeg å oppdatere jevnlig, men kan ikke love noe fast innlegg i uken, siden jeg ikke vet hvor travelt og opptatt jeg blir med skulearbeid og venner osv i Canada. En annen grunn til at jeg har valgt å lage en utvekslingsblogg, er fordi nå, før jeg reiser, klikker jeg meg inn på så og si alle utvekslingsblogger som finnes der ute, for å prøve å forestille meg livet som utvekslingselev. Så forhåpentligvis vil bloggen min virke interessant for framtidige utvekslingsstudenter også. Jeg reiser med utvekslingsorganisasjonen AFS, og er veldig fornøgd med de til nå.

I midten av august 2017 reiser jeg fra alt nært og kjært i Volda på Sunnmøre til en av de engelsktalende delene av Canada, Ontario. Der skal jeg gå ett år på en canadisk skule, kun snakke engelsk (hjelp) og bo hos en canadisk familie. Jeg både grur og gleder meg, men ser fram til en ny og spennande hverdag. Jeg har ikke fått vertsfamilie enda. I juni skal jeg på en camp som organisasjonen min arrangerer.

Formålet med denne bloggen er altså ikke å bli en kjent blogger eller noe sånt, men for å holde venner og familie oppdaterte, og kanskje inspirere framtidige utvekslingsstudenter. Å skrive blogg er litt utenfor komfortsona mi (sier hun som reiser på utveksling), og det er veldig rart for meg, så jeg håper familie og venner blir fornøyde no!

K

Likes

Comments