Header

I över 2 och ett halvt år har jag bloggat på Nouw.com, eller Nattstad som den hette när jag började blogga. Jag har verkligen gillar Nouw och jag tycker att den är en super fin och trevlig bloggportal som hela tiden utvecklas, men jag känner att jag är klar här. Det känns som om jag på något sätt vuxit ur nouw och som om jag behöver en ny bloggportal med nya möjligheter. Därför har jag nu val att flytta min blogg till Finest.se. Ni hittar den här.

Nytt bloggnamn, nytt konsept och en ny variant av mig. Visst kommer mycket vara samma, men en del saker skall jag ändra på! Gå in och kolla, har än så länge bara lagt upp ett inläggg, men ni kan räkna med i alla fall 2 inlägg idag!

Likes

Comments

Chia Pudding
Min favorit frukost of all time - chia pudding. Själva puddingen är kanske inte den godaste i början, men med goda toppings blir det galet gott. Chia puddingen mättar även jätte bra och går snabbt att slänga i sig på morgonen.

Blanda ihop chia fröna och kryddorna. Tillsätt vätskan och blanda om. Gäller att blanda om ordentligt så att fröna inte klumpar ihop sig eller faller ner till botten (TIPS: jag har märk att det är lättare att få en bra konsistens på puddingen ifall man gör den i en grund burk eller en skål, istället för i ett glas). Täck över puddingen med ett lock eller med platsfolie, och ställ in den i kylskåpet. Låt stå över natten. På morgonen är den klar och då är det bara att toppa den med dina favorit toppings. Själv älskar jag att toppa med uppvärmda frysta jordgubbar, naturell yoghurt, muslie och pumpakärnor. Vad är era favorit toppings?

Likes

Comments

Hej bloggen.
De senaste inläggen har alla varit super negativa och jag ber hemskt mycket om ursäkt för det, men allt står inte rätt till. Jag har helt tappat motivationen för allt, det ända som jag har ork att göra är att ligga i min säng och se på film eller tv serier. I skolan tappar jag lätt fokus och saker jag förut sett fram emot känns inte alls lika kul. Har hela tiden ångest, känner mig trött osv osv. Jag bokade in en tid för att tala med kuratorn och jag hoppas på att jag får lite ordning på mina tankar.

Har 110 saker att göra, mitt-i-perioden stressen har börjat, och har 3 deadlines och 1 förhör bara den här veckan, med tanke på hur lite ämnen jag egentligen har den här perioden, är det rätt så mycket! Även har jag en massa andra saker på fritiden jag borde göra, tex. måste jag imorgon åka än en gång till stan för att prova på klänningar till gamlas dansen. Det här blir min 3e gång, och det känns som om jag blir mer förvirrad efter varenda gång. Jag vill även försöka träna så mycket jag bara hinner för jag vet att det tar bort en del av min stress.

För att få lite motivation till att ta tag i alla mina uppgifter gjorde jag en stor skål med en super god green smoothie. Jag lade i 1 banan, lite fryst mango och spenat, vatten och havremjölk. Sedan toppade jag den med Axa granola och lite pumpakärnor. 

Likes

Comments

​Hej kära läsare. Dagen började inge vidare. Kände mig rätt så förkyld igår och skippade träningen för att vila, hoppades på att förkylningen skulle försvunnit till idag, men nej. vaknade utan röst, trött som bara den och ett huvud som bultade. Tog en huvudvärkstablett, steg in i duschen och hällde i mig några koppar te. Sakta mak kände jag mig lite bättre och kände att jag skulle klara mina 2,5 h jag hade i skolan. 

Blir så irriterad. Har känt mig trött och förkyld fram och tillbaka i över 2 veckor nu. På söndagen planerade jag veckans träning, men när jag kom hem igår kände jag mig inte i skicka för att träna. Samma visa var det flera gånger förra veckan. Blir så irriterad. Vet själv hur mycket bättre jag mår av träning, så vill verkligen träna, men det känns inte alls lockande att åka till gymmet när man har ont i halsen, känner sig matt i hela kroppen och huvudet dunkar.... Vill inte riskera att göra förkylningen blir värre genom att träna, men jag vill verkligen träna och jag vill prova alla funktionerna på min nya träningsklocka.

För att så snabbt som möjligt bli frisk, försöker jag dricka en massa te och c- vitamins vatten. Vet inte ifall det hjälper, men en liten placeboeffekt har det väl i alla fall :)


Likes

Comments

​Mitt favorit mellanmål är het klart bananpankakor. De är så goda, nyttiga och super lätta att tillaga. Bara att mosa en banan, kläcka 2 ägg och vispa ihop dem med bananen. Stek i lite fett och voilá, ett mättande och gott mellanmål. 

Toppingsen kan man själv välja, det finns oändligt med möjligheter. Mina favoriter är olika smakers kvar, bär och honung. Vad brukar ni sätta på era bananpankakor? Kommentera nedan!

Likes

Comments

Såg den här bilden på We Heart It och den fick mig att tänka: Är det här verkligen möjligt? Att träna varenda dag, aldrig äta skräpmat, studerat mycket, men ändå vara lycklig, glad och jobba för sina mål.


En sak som oroar mig med bilden ovan är, hur har de tänkt få allt det där gjort, då ett dygn tyvärr bara har 24 timmar, varav vi är vakna 15-16 timmar. För många unga, och även vuxna för den delen, åker man hemifrån kring halv 8/8 på morgonen och är hemma igen kring 4 / 5 tiden. Detta gör att man har 8-9h mindre på sig att hinna träna, jobba hårt med skolan och hitta tid för att jobba mot sina mål, men ändå hållas glad hela tiden. Skall man hinna med allt det här blir det inte många timmar kvar för att bara varva ner och satsa på sig själv. Nästan alla människor som någon gång haft en stressig tid, förstår att värdesätta tid man har för sig själv, att bara få sitta ner med en bok eller att se sina vänner för att äta något gott.


Att uppmuntra till att alltid äta 110% nyttigt och att träna varje dag låter kanske inte så illa, men tro mig träning och nyttig mat kan vara lika farligt som en pistol. Att varje dag träna ger kroppen ingen chans att återhämta sig, och att till 100% kontrollera vad man stoppar i munnen kan göra konstiga saker till ens tankar. Det är verkligen inte farligt att äta lite choklad på fredagskvällen, ta en bulle när man är och fikar med en kompis eller att äta lite tårta på kusinens födelsedagskalas. 


Att man i dag uppmuntras till att träna varenda dag och att man skall känna sig skyldig eller be om ursäkt när man äter något onyttigt är sjukt. Det ska inte vara så! Man ska inte behöva känna sig skyldigt om man skippar en träningsdag eller äter annat än sallad till lunch. Känner man för lite choklad ibland, ska man få ta lite och känner man inte alls för att träna ska man inte behöva tvinga sig. Livet ska vara roligt. Man ska inte heller alltid måsta ge 100%. Ibland har man dåliga dagar och då kanske man bara kan ge 50% och det är okej! Man ska lyssna på kroppen och göra där efter.


Skulle jag följa alla de här “råden” här ovan skulle nog det där med “be happy” strykas och istället vara “be stressed”, för jag skulle verkligen inte klara av det där. Inte i längden! Att hinna jobba för mina mål, träna, alltid vara glad och äta hälsosamt 24/7 skulle inte fungera för mig. Det finns säkert någon där ute som tycker om att ha mycket att göra, och som kanske skulle hitta balans genom att följa alla punkterna ovan, men inte jag. Jag skulle vilja stryka över allt på bilden och istället skriva: hitta den balansen som passar dig, den balansen DU mår bra av, ingen annan. Balans mellan vila och träning, skola och fritid, att äta nyttigt och äta onyttigare och mellan att vara glad och vara på sämre humör. Följ inte livsråd någon annan lagt, alla är olika!

Likes

Comments

Hej bloggen.

Hade planerat en lugn kväll igår med film mys och matte räkning, men istället åkte på fest till min kompis Sofia. Planen var att bara kika in där och sedan köra hem till natten, eftersom jag hade haft sådan sjuk ångest hela dagen och visste att jag borde ta hand om mig själv och få sova ut ordentligt en natt, men såklart slutade det inte så. Jag blev där övernatten, sov inte många timmar och den sömnen jag fick var sjukt orolig. Detta gjorde inte min ångest något bättre och fick ett ångest anfall under festen. Tackar alla som var där för mig då och hoppas jag inte förstörde hela er kväll.

Jag har kommit fram till att jag måste börja träna mer och äta bättre igen. Har under veckoslutet ätit en massa godis och de senaste veckorna har jag knappt tränat alls. Detta påverkar verkligen mitt psyke. Från jul och under hela våren tränade jag ca 3 gånger i veckan, och då mådde jag faktiskt ganska bra. Under sommaren tränade jag knappt något, men då är allting så chill och man har inte så mycket problem så man känner inte så mycket av det. Nu när jag är tillbaka i skolan med stress, press och mycket måsten känner jag av min brist på träning och den senaste månaden har jag haft otrolig ångest varje dag. Så nu måste jag verkligen få min rumpa iväg till gymmet eller iväg och träna, för jag kan inte göra så här till mig själv. Jag måste hitta balansen igen!

Likes

Comments

​Den här snyggingen kom mamma hem med till mig på onsdagen. Än så länge är jag super duper nöjd. Den har allt det jag behövde och lite till, och har ännu inte haft några större problem med den. Det ända som är lite irriterande är att pulsbältet lätt glider ner, då dess gummiband är så töjbart, eller hur jag skall beskriva det :)

Jag har provat det på 2 gymnastik lektioner nu, en på Torsdagen då jag simmade med det och så testade jag att springa med det igår. GPS:en fungerade, samma med klockan, pulsmätningen och allt annat. 

Jag har ännu inte testat alla funktionerna och jag lär mig fortfarande hur man använder den, men än så länge kunde jag inte vara nöjd med den. 2 stora + är också att den är jätte snygg och att den verkligen får mig att bli mer motiverad att träna!

Likes

Comments

Har du någonsin blivit kär i din bästa vän?
Noupp, kanske har något att göra med att jag är intresserad av killar och min bästa vän är en tjej😉

Vild fest eller romantisk hemmakväll?
"Romatisk" hemmakväll, netfli och lite godis passar ba för mig. Varken tända ljus eller hög musik får mig att gråta av lycka.

Telefonkontakt eller face to face?
Face to face är ju alltid mysigt, men ibland är det skönt med ändast elektronisk kontakt.

Har du någonsin gått på bio ensam?
Noupp, vill jag se en film så ser jag den från nätet.

Saknar du någon just nu?
Saknar mina vänner som inte går i samma skola som jag och min vän Ilon som är på utbytes år

Gillar du någon just nu?
Noupp, inte intresserad av att hitta någon atm.

Har du någonsin blivit jagad av polisen?
Näe, aldrig ens blivit stoppad eller behövt tala med en polis

Har du hund?
Joooo❤

Tror du på spöken?
Jag är väldigt itu delad när det gäller den frågan....

Skulle du vilja väga mer?
Om all den vikte var muskler så skulle jag inte ha något emot det!

Skulle du vilja dricka dig full nu?
Näe, skall iväg till skolan snart, och tror inte de skulle bli så glada där ifall jag kom dit full ;)

Kan du låta bli att prata i fyra timmar?
Jo, gör det varje natt!

Kan du vara på en fest utan att dricka?
Klara nog bra av det men är nog inge vidare kul sällskap då

Likes

Comments