I Februar var jeg i Orlando, Florida sammen med Juliana og familien hennes. Vi var i Universal og Disney World, noe vi alle likte bra. Vi så også på basketball kamp og to show. Det var veldig gøy å se Juliana igjen og møte familien hennes.

- Karina

#utveksling

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Her om dagen var det Powderpuff game på skolen. Jentene spilte amerikansk fotball og guttene cheerleadet. Det er juniorene mot seniorene, og Darline spilte på junior laget.

-Karina

#utveksling

Likes

Comments

Anne-Kirsten, Melisa og meg hadde taco og sminke-kveld. Det var kjempekoselig. Melisa er utrolig flink med sminke, så var gøy og bli sminket av henne.

-Karina

#utveksling

Likes

Comments

Jeg var veldig heldig og fikk billett til Las Vegas showet mens jeg var der med familien på fredag. Justin's venn, Johnny, ga meg floor ticket. Dette showet var enda bedre enn LA showet. Anbefaler alle å dra på Purpose Tour!

-Karina

#utveksling

Likes

Comments

Hei! Jeg har ikke skrevet mye om skolen, hvordan det er og hva jeg syntes. Så er vell på tide. Amerikansk skolesystem er veldig annerledes enn norsk. Jeg liker skolen her bedre på noen måter, mens jeg liker skolen i Norge bedre på andre måter. Her har vi 6 periods, med de samme 6 fagene, i samme rekkefølge hver eneste dag i et semester. Det vil si at hver dag er så og si det samme.

KLASSEROMMENE. Lærerne har alle hvert sitt rom, hvor de har alle fagene sine. Så elevene flytter seg etter hver time, i motsetning til i Norge, hvor oss elever sitter i et hoved klasserom og lærerne kommer inn for å lære oss. Jeg syntes det er veldig koselig med klasserommene til lærerne her, siden de er pyntet med alt mulig og er mye mer personlig enn i Norge. Rommene er pyntet med alt mulig, bilder, plakater, quotes, kalendere og alt lærerne ønsker å ha der selv. 

SKOLETIMENE. Timene her er veldig lærerike, om man følger med lærer man kjempemasse i timene. Vi gjør mye mer praktiske ting på skolen, ser på filmer, lager plakater og modeller. Vi blir behandlet nesten som om vi er på barneskolen igjen. Noen av lærerne har regler på hvilke markeringstusjer man skal bruke på hvilke notater. Vi har også noen klasser med folk som er yngre enn oss, så lærerne trenger noen ganger å være mer strenge. 

KARAKTERER. Karakterer får vi på absolutt alt. Lekser, prøver, quizzer, oppgaver vi gjør i timene, høytlesning, presentasjoner. Til og med underskrift på lærerplanene fra foreldrene og om vi leverer inn bøkene i tide, telles på karakteren vår. Så lenge man gjør alt lærerne ber oss om, så er det ikke vanskelig å få gode karakterer. 

SKOLECAMPUS. Campus på skolen er kjempestort. Vi har kantine ute, og det er rundt 6 forskjellige avdelinger/bygg hvor vi har timer. Vi har politibil, og politi med våpen inne på skolen. Hele skolen har gjerde rundt seg, og kommer man 5 min for sen, må ID vises for å komme inn. Man kan ikke forlate skolen i løpet av dagen, uten et pass. Skal man på do i timen, eller gå andre steder utenfor klasserommet, må man ha på seg gul vest. Går man i gangene fordi man skal snakke med rådgiver, må man ha skriftlig bevis som man viser til vaktene inne på skolen (som er rundt alle hjørner) om de spør deg hvor du er på vei. 

TIMEPLAN. Timeplanen min første semester så slik ut:

1. period - Psychology

2. period - Algebra 1

3. period - Fashion Design

4. period - Anthropology

5. period - Spanish 2

6. period - Parent Child Develeopment

 

Dette semesteret ser den slik ut:

1. period - Spanish 2

2. period - TA (teacher assistant)

3. period - Fashion Design

4. period - Anthropology

5. period - Psychology

6. period - Art Design

Om du har noen spørsmål om skolen eller lurer på mer om fagene, er det bare å spørre, så skal jeg prøve å forklare bedre. 

 

-Karina

 

#utveksling

Likes

Comments

I går gikk Kina, Anne-Kirsten og meg på hiking til Hollywood skiltet. Det tok oss rundt 2 timer hver vei, ettetsom vi begynte turen på egne veier. Det var en kjempefin tur. Vi ankom skiltet når solen gikk ned, så på veien tilbake hadde vi kjempe utsikt over Los Angeles skyline. Det var veldig vakkert. Etter hikingen kjørte vi til Urth cafe, og spiste der. Det var vår første gang der, vi ble veldig fornøyde og skal helt sikkert tilbake. Kina og Anne-Kirsten spiste kyllingsuppe, mens jeg hadde lasagne.

Til fredag reiser jeg til Orlando i Florida med Juliana og familien. Jeg gleder meg masse til å se henne igjen og til å møte familien hennes!

-Karina

#utveksling

Likes

Comments

9. Januar var Anne-Kirsten, Darline og jeg på en kaffebar i Venice, hvor Corey Harper spilte musikk. Han er en utrolig talentfull artist, så det var veldig gøy å få se han spille igjen!

-Karina

#utveksling

Likes

Comments

Anne-Kirsten, Kina (amerikansk) og meg har vært i Beverly Hills noen dager, for å prøve å møte Justin Bieber. Vi har vært veldig nærme, men ikke nærme nok.

-Karina

#utveksling

Likes

Comments