Så er det endelig ved at være tid til, at vi skal afsted til Kreta imorgen!!! Jeg havde meget svært ved at falde i søvn i nat af bare glædelse, så jeg kommer nok heller ikke til at få så meget søvn i nat. Nå, men jeg tænkte det var ved at være lidt tid siden jeg sidst lavede et indlæg om mig selv, så her kommer 5 ting om mig:

1. Jeg er et kæmpe jule-menneske og har altid, så længe jeg kan huske, elsket julen. For mit vedkommende kunne julen sagtens starte i oktober/november, for ligesom sommeren, så går juletiden bare alt for stærkt!

2. Jeg elsker dyr og er oftest at finde sammen med kæledyrene til en fest. Jeg har altid haft dyr, både hund, katte, fugle og kaniner. Lige nu lever jeg dog uden nogle kæledyr, hvilket jeg synes er enormt svært. Der mangler ligesom lidt liv herhjemme.

3. Kunne jeg vælge mellem sol og varme eller skiferie, så ville jeg altid vælge sol og varme! Jeg elsker virkelig at tage på ferie og føler virkelig, at jeg er født i det forkerte land - jeg burde spankulere på en strand i Sydfrankrig eller leve i evig sommervarme i Australien.

4. Jeg elsker at male og nyder af og til at tegne portrætter. Jeg har egentlig altid tegnet meget, og har brugt mange timer på at blive bedre og bedre. Men alt i alt nyder jeg bare at lave kreative ting. På en måde får det mig til at slappe af og det virker nærmest terapeutisk for mig.

5. Jeg er forbandet perfektionistisk. Hvis jeg ikke kan gøre noget til perfektion, så foretrækker jeg slet ikke at gøre det. Det er egentlig en "egenskab" som jeg føler spænder mere ben for mig, end hvad godt er. Nogle gange er det okay ikke at være god til ting og lære hen af vejen.

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - klik hér!

Likes

Comments

Som jeg for nogle dage siden postede på min Instagram, så fik min kæreste og jeg endelig bestilt en ferie sydpå! Det har virkelig været en udfordring for os i år, da vejret i Danmark har været så dårligt, og afbudsrejserne enten har været for dyre eller for få. Men endelig lykkedes det, og vi har fundet et rigtig lækkert sted, som jeg virkelig gerne har villet tage til længe.

På lørdag tager vi til Kreta! Vi skal bo på et forhåbentligt lækkert hotel på Chania-kysten. Min mor sagde, at jeg faktisk har været på Kreta for omkring 15-16 år siden, men da jeg har været 9-10 år på det tidspunkt, så kan jeg ærlig talt ikke huske det. Derfor glæder jeg mig helt vildt til at (gen)opleve denne græske ø, med det turkise vand og den smukke natur. Det bliver så dejligt at kunne nyde varmen og de hyggelige gader, og gå ture ved vandet eller på havnen og bare hygge sig. Jeg synes virkelig den danske sommer i år har været en røver, og jeg har godt kunne mærke, at humøret er dalet i takt med, at regnede silede. Forhåbentlig får vi den skønneste uge, hvor vi kan lade op, spise lidt god mad, nyde hinanden og få set en masse smukke ting.

Likes

Comments

Hat: Gina Tricot/Solbriller: Ray Ban/Outfit: H&M/Taske: Nunoo

Senere idag vender min kæreste og jeg snuden mod Marielyst, hvor vi skal tilbringe weekenden i sommerhus med nogle søde venner. Jeg glæder mig helt vildt! Jeg synes ikke rigtig denne her sommer har været en af de bedste - både hvad angår vejret og også mine sommerplaner. Jeg har ærlig talt kedet mig lidt, hvilket udelukkende er min egen skyld. Jeg har ikke været særlig god til at komme ud og nyde min lange sommerferie - men hey! Det er da heller ikke lige stranden, picnics og løbeture i det fri der trækker, når vejret er lort!?
Jeg håber på vejret er med os her i weekenden, så vi forhåbentlig kan få en sidste bid af den danske sommer, som jo faktisk kan være ret så lækker, når bare solen skinner lidt.

Likes

Comments

Idag sad jeg i bussen og havde egentlig bare hovedtelefoner i ørerne og sad lidt i mine egne tanker. Jeg hører kvinden på sædet foran mig græde stille mens hun taler i telefon. Mine tanker begyndte at myldre. Gad vide hvorfor hun er ked af det? Hvad kan der være sket hende? Jeg burde måske have spurgt hende om hun var okay, og om jeg kunne gøre noget - men det gjorde jeg ikke. Istedet så jeg ud af vinduet og lod som ingenting. Jeg begyndte at tænke. Tænke på alle de mennesker omkring mig, og hvordan de selv lever et liv, hvor de er i centrum og hvor alting fortolkes og analyseres ud fra deres standpunkt.

På en eller anden måde er vi alle hovedrollen i vores egen film, og alle omkring os er statister i historien. Nogle gange er det vigtigt at tænke på, at alle mennesker jo sådan set har forskellige liv - forskellige drømme, forskellige sorger, forskellige mål og vidt forskellige syn på den verden vi lever fælles i - og at vi derfor ikke allesammen møder og ser verden på den samme måde.

I en tid hvor frygten for det ukendte, adskillelse og usikkerhed typisk sætter dagsordenen, er det uendelig vigtigt at huske, at ALLE mennesker - uanset hvor vi kommer fra, hvad vi hedder, hvilke mennesker vi kan lide, hvordan vi ser ud og hvad vi bruger vores liv på - har krav på selv at bestemme hvordan vores egen film skal være. Man er altså ikke hovedrollen i andres liv. I andres liv er man selv bare en statist. Man er bare endnu en kunde, som står bag dig i Netto-køen. Man er bare en skolelærer, som skælder ud, fordi du stadig ikke helt forstår andengradsligninger. Man er bare en fyr, som gav dig en drink i byen i håb om, at du ville give dit nummer ud. Man er bare en pige, som sidder bag dig i bussen, mens du græder stille.

Ingen er verdens centrum og vores virkeligheder er ikke ens. Din måde at se og møde verden på er ikke nødvendigvis den eneste "rigtige". Vi er alle mennesker, og vi har alle et liv at leve. Dog skal vi også huske på, at de færreste skuespillere kan bære en hel film alene. Derfor må vi forsøge at møde hinanden med omsorg, empati og forståelse (tja, en smule langhåret er man da blevet efter tre år på RUC)

Det var sådan set bare lidt eftermiddagstanker her fra mig. Jeg håber I alle har haft en skøn dag, og nyder det liv I nu lever.

Likes

Comments

Så fik jeg endelig taget mig sammen og fik taget lidt billeder af mine lækre denimjakke. Som tidligere nævnt er jeg lidt uvenner med mit kamera for tiden, så derfor er der ikke så mange OOTDs på bloggen i øjeblikket. Disse billeder blev dog nogenlunde og jeg er sikker på, at min utilfredshed nok mest handler om min egen ekstreme perfektionisme.

Tilbage til jakken: den er fra ASOS, og du kan finde den lige HER. Jeg har længe ledt efter den helt rigtige 90s denimjakke - oversize, lyseblå og med lommer - og denne her er helt perfekt! Man kan style den som her med hvide sneaks (H&M) og en sommerkjole (H&M). Eller man kan sætte den til et helt sort outfit med hæle og skabe lidt kontrast.

Jeg håber I får en super uge! Herhjemme skal der bare slappes af, trænes og køres lidt køretimer, da den næste tid står på både sommerhus og en tur sydpå.

  • OOTD

Likes

Comments

For et par dage siden bestilte jeg en pakke fra Protein Baker. Jeg havde set en masse til mærket på Instagram og var derfor nysgerrig efter at smage på sagerne! Jeg bestilte en pakke med både brownie, chokoladekage og chokolade topping til en samlet pris - inklusive fragt - på ca. 150,-
I forhold til så mange andre protein-produkter, så er prisen egentlig okay. Udover det høje protein indhold er brownie blandingen også kalorielet og uden sukker.

Det er egentlig super let at bikse blandingen sammen. Det eneste du skal bruge er 2 bananer og 1 dl mælk eller vand (jeg brugte mælk)

Først skal bananerne moses/blendes...

Dernæst tilsættes blandingen...

Så mælken...

Dernæst blandes det hele sammen til en ensartet masse...

Jeg valgte at lave brownie-muffins, da jeg synes det er så dejlig praktisk med en lille "hapser" eller en muffin til en dag på uni. Når man laver muffins istedet for en kage, skal man huske at holde øje med tiden. Muffins skal typisk have mindre tid end en hel kage. Muffins bages i ovnen ved 170 grader i 20-25 min.

Det færdige resultat er nogle lækre, fine muffins - perfekte til en eftermiddags snack eller at have med på tur - eller efter træning.

Og nu til det vigtigste: smagen!
Man skal ikke sammenligne almindelige kager og desserter med protein slagsen. Intet slår en lækker, snasket brownie med 1 kg sukker og +500 kcal. Denne sunde brownie blanding er blød og lækker, smager af chokolade og er hverken for sød eller for bitter - en rigtig lækker snack for kun få kalorier og uden sukker. Jeg glæder mig til at prøve chokoladekagen med chokolade topping.

OBS! Dette indlæg er hverken sponsoreret eller lavet i samarbejde med Protein Baker, men lavet på eget initiativ og på egne præmisser.

  • Mad

Likes

Comments

Jeg nyder af og til at løbe eller gå en tur i godt vejr og med en lydbog i ørerne. Et rigtig godt sted at gøre det i Roskilde er Roskilde Ring. Parken blev faktisk brugt til motorløb i årene 1955-1968, bl.a. to Formel 1-løb. Nu er Roskilde Ring en offentlig park og man kan følge den gamle bane hele vejen rundt om søen. Parken er specielt god til intervaller eller lap-træning, da den er præcis 1 kilometer lang hele vejen rundt. Så man kan holde øje med sin egen lap time og presse sig selv mere og mere for hver gang. Når vejret er godt er det også et perfekt sted at gå med hunden eller have picnic på det store græsareal.

Rundt langs ruten er der både trapper, bænke og forskellige monumenter/legeområder hvor man kan tilføje lidt styrketræning eller sprints til sin løbetur.

Likes

Comments

Som tidligere nævnt, så er jeg fra en familie med mange husmodertricks. Specielt min mormor har været god til at dele ud af gode (og mindre gode) tricks til personlig pleje. Her får I et lille udsnit af dem:

Natron til hvidere tænder

Det her trick er egentlig noget man skal være meget forsigtig med. Man blander en lille teske natron med et par dråber vand, for at få en slags "paste". Derefter børster man tænderne med det. Natron skulle virke rensende og altså give hvidere/lysere tænder. Jeg har selv gjort det et par gange, og jeg kan godt se en forskel. Dog skal det siges, at det svider og gør en smule ondt i gummerne, så det er ikke en rutine som skal foregå hver dag! Har en mistanke om, at natron nærmest "ætser" emaljen en smule, hvilket gør tænderne lysere. Men altså, hvis man er til de lidt skrappere metoder, og har et bryllup eller noget i vente, så kan man jo prøve metoden af.

Citron til lysere hår

Det her trick er et jeg har brugt mangt og meget! Jeg har blandet citronsaft og en smule vand i en sprayflaske og sprayet mit hår, inden jeg skulle ud og sole mig. Det gør mit hår lysere og giver det et lidt rode "beachy" look. Man skal dog være opmærksom på, at tricket ikke er særlig tydeligt i mørkt hår, samt at citron udtørrer håret - så en god hårkur eller olie bagefter er et must!

Hårvask i eddike

Dette er nok det allerbedste og ældste trick jeg kan huske! Min mormor plejede at skylle mit og min søsters hår i eddike, når vi var på ferie hos dem. Eddiken gør håret skinnede blødt og lækkert, så man skal slet ikke være bange for at gøre dette til en fast rutine derhjemme. Eddike lukker hårstrået, lidt på samme måde som en balsam. Man skyller sådan set bare håret i eddike og skyller med vand (vi brugte altid shampoo først). Håret vil lugte lidt af eddike indtil det er tørt, men derefter vil det være blødt, glat og lugtfri.

Kokosolie er et mirakel

Som du kan læse HER elsker jeg kokosolie, og bruger det næsten dagligt. Olien er yderst fugtgivende og kan bruges til alverdens ting - både til håret, huden og som rensningsprodukt. Min mormor brugte mest olivenolie til huden, hvilket også er virkelig godt! Men kokosolien er bare min ultimative favorit olie.

Lav selv body scrub

Min mormor og min mor er de kvinder som har inspireret mig mest når det kommer til hudpleje (og så mange andre ting) Jeg har stort set så længe jeg kan huske, været påpasselig med min hud, og elsket at skrubbe, fugte og pleje den. Denne lækre bodyskrub er lavet på blot to ting. Den skrubber huden godt igennem og fugter på samme tid. Du kan læse hvordan du laver den lige HER
Look good, feel great!

Likes

Comments

I øjeblikket er der en smule stille på bloggen. Det skyldes egentlig ikke én ting, men mange ting. Først og fremmest har jeg travlt med at tage et kørekort. Dernæst har jeg problemer med mit spejlrefleks, så de fleste billeder bliver taget med min iPhone, hvilket jeg slet ikke er tilfreds med. Slutteligt er jeg i en slags uinspirerende periode. Noget som faktisk er kommet lidt bag på mig. Inden sommerferie, da bachelorskrivning fyldte hele mit liv, var jeg sikker på, at når først sommeren og det gode vejr kom, så ville jeg have en masse fede billeder og idéer til bloggen. Jeg har stadig en masse idéer, men jeg føler ikke jeg kan gennemføre dem tilfredsstillende (for mig selv). Kender I det?

For tiden er jeg en del på Instagram, og det kan i sig selv være en kæmpe guldgrube af inspiration - men i øjeblikket føler jeg bare jeg bliver mindet om, hvor meget jeg selv føler jeg fejler - eller, fejler er ikke det rigtige ord. Jeg føler mig bare utilfreds med det kreative "arbejde" jeg laver pt. Jeg ville gerne have billederne bedre og redigeringen mere ensartet, så der var en rød tråd i det hele. Men i øjeblikket kan jeg ikke sætte mig ned og fokusere 100 % på det. Jeg ved ikke hvorfor. Nogle gange er timingen der bare ikke. Jeg føler måske bare, at jeg gerne ville være et andet sted med min blog og sociale medier end jeg er. Jeg er foreløbig i gang med at spare op til et nyt spejlreflekskamera, så jeg forhåbentlig får mere lyst til at tage billeder og sidde og redigere. Det er bare sjovere med gode billeder af høj kvalitet. Et ordentligt kamera er virkelig alfa og omega for mig, og det irriterer mig grænseløst, at mit nuværende 6 år gamle spejlrefleks ikke kan tage de billeder, jeg går og drømmer om. Så nu har mit kamera fået en time-out og står og samler støv på en hylde! Ej, spøg til side. Jeg har egentlig bare brug for at få sat nogle ord på min frustration.

Ydermere er jeg den type, som vil være god til de ting, som betyder noget for mig. Dette leder mig videre til det med kørekortet. Indtil nu har min kørelærer været meget imponeret over min kørsel til køretimerne - og jeg gør mig også virkelig umage! Vi har ikke brug for flere dårlige billister derude... Men idag røg klappen bare ned for mig, og jeg havde svært ved at bibeholde den gode læringskurve og bare slappe af og køre. Min kørelærer var rigtig sød, og blev ved med at påpege at selvom jeg lavede fejl og blev lidt for presset, så var vi stadig forud for tidsplanen og jeg var en dygtig billist. Alligevel mærkede jeg en irritation og frustration. Jeg var skuffet over mig selv og mine evner.
Nogle gange tror jeg bare vi alle burde lære at tage en dyb indånding, skrue ned for vores egne forventninger til os selv og sige til os selv "du gør det fanme godt! Giv lige dig selv en chance". Det glemte jeg lidt idag. Heldigvis har jeg haft en fridag idag og har kunne lade lidt op. Imorgen skal jeg fejre min skønne far, som har fødselsdag og derefter følger en dejlig weekend med søde mennesker og Grøn Koncert.

Breathe in, breathe out

Likes

Comments

Jeg har lavet et lille indlæg her om hvordan jeg lægger min (næsten) daglige makeup. Jeg går ikke med makeup til daglig, men hvis jeg skal ud eller bare har lyst til at gøre noget ekstra ud af mig selv, så er det denne rutine som er min absolutte go-to!

Jeg starter altid med at fugte mit ansigt med D-vitamin creme fra Melissa. Derefter bruger jeg denne mineral bronzer fra Nilens Jord (selvom det er en bronzer, er det den nuance som passer bedst til min hud)
Brug en stor kaki-børste eller pudder-børste og dæk hele ansigtet.

Dernæst bruge jeg en snart meget gammel bronzer fra GOSH. Jeg bruger den ikke så tit, så det er derfor den har holdt så længe. Jeg pønser på at købe en ny snart, fra Nilens Jord - hvilket er mit favorit mærke når det kommer til makeup.

Dernæst ordner jeg mine bryn. Jeg bruger et brow kit fra L'oreal, som består af en gelé og en skygge. For det meste bruger jeg bare skyggen for at skabe noget mere tæthed i mine bryn. Hvis jeg vil gøre formen mere markant bruger jeg også geléen. Bryn er virkelig noget af det mest tricky, og det kan ende meget galt hvis man bare smører en masse produkt på. En god idé er at øve sig lidt før man skal ud, og eksperimentere lidt med form og kanter. Jeg kan godt lide at redde mine øjenbryn en smule opad, så de fylder mere. Kraftige og velformede bryn er virkelig the shit!

Så er vi nået til øjenmakeup! Det er uden tvivl det sjoveste ved at lægge makeup, synes jeg. For det meste bruger jeg den lyse tone under brynet og under øjet. Bagefter bruger jeg den beige til hele øjenlåget. Alt efter om jeg vil have en smokey effekt eller mere naturlig effekt bruger jeg de to nederste farver til globelinjen - selve hulningen i øjenkrogen. Penslen er fra Nilens Jord, og er faktisk lidt for stor til formålet synes jeg. Måske man snart skulle et smut forbi Matas og forkæle sig selv lidt med ny makeup og børster?

Og nu til det, der gør hele forskellen! Jeg slutter altid af med en omgang mascara fra L'oreal. Jeg har brugt denne i flere år, og har ikke planer om at skifte lige foreløbig. Måske til den vandfaste af slagsen her til sommer. Dernæst bruger jeg en hvid kohl eyeliner fra GOSH på den våde kant. Man skal ikke bruge så meget - bare lige nok til, at kanten bliver lys. Så ser øjet en smule større og friskere ud.

Til slut bruger jeg en læbepomade med lidt solfaktor i og er klar til dagen. Jeg håber I kunne bruge min lille mini-guide til en let hverdagsmakeup.

Look good, feel great!

Likes

Comments