Hei,
I dag er det tirsdag og i morgen er det allerede en hel uke siden jeg landet på Arlanda flyplass. Tiden flyr, og siden sist har jeg rukket å komme litt mer i orden. Jeg har blant annet gjort meg mer kjent i den lille byen jeg bor i (som forøvrig er utrolig koselig og veldig typisk svensk), og trenger ikke lenger bruke gps når jeg skal begeve meg utenfor døren. Retningssansen min er med andre ord ikke noe å skryte av, men jeg har faktisk funnet en løype jeg nå kan finne veien frem til, løpe ett par runder i og finne veien tilbake fra. De som kjenner meg vet hvor glad jeg er i å løpe - så det var godt å komme i gang igjen. Helgen har altså gått til å trene, i tillegg har jeg slappet godt av og vært med venner. Fikk blant annet prøvd meg på en svensk versjon av Alias, som ikke akkurat var lett da jeg ikke engang forstod halvparten av ordene jeg skulle forklare. Det blir vel lettere etter hvert!

Når det kommer til jobbfronten har jeg også vært rundt med flere søknader i helgen. Selv om det bare var på fredag jeg begynte jobbletingen er jeg allerede litt småstresset over å ikke ha blitt kontaktet av noen ennå. Tålmodighet er ikke min sterkeste side, og aller helst skulle jeg hatt en jobb å gå til allerede i morgen... Men, men! Over til noe litt mere positivt - jeg fikk mitt svenske personnummer i posten i dag! Med dette i boks er neste steg å opprette en svensk konto, så er mye gjort.

Bilder fra et område som ligger bare fem minutter fra huset jeg bor i. Så fint!

En positiv side ved å være arbeidsløs er at man kan ta seg god tid om morningen, hvilket resulterte i en supergod frokost her om dagen. Typen var ikke enig i at avokado egner seg som mat, og varmte like greit opp gårsdagens biff og bernaise-saus på en tallerk som ikke var like bildevennlig.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Dette innlegget ble skrevet i går - fredag 15. september

Nå har det seg sånn at jeg har flyttet fra Norge til Sverige! Dette, i tillegg til oppfordringer fra venner og familie er grunnen til at jeg har valgt å opprette en blogg - mest for at folk der hjemme skal kunne følge litt med på hva jeg gjør og hvordan jeg har det. Hva jeg skal skrive om og om dette i det hele tatt er noe for meg er jeg fortsatt veldig usikker på, så jeg tar det helt enkelt litt som det kommer!

Planen i første omgang er i alle fall å få meg en jobb. Jeg satt oppe til 01-tiden i natt og skrev ferdig både CV og personlig brev. Dette er jo en utfordring i seg selv, men å oversette alt på svensk etterpå var virkelig ikke lett. Heldigvis fikk jeg god hjelp da jeg ikke akkurat kan skryte av "flytende i svensk" på CV-en - ennå! Dagen i dag har blant annet gått til å levere både CV og søknad, hovedsaklig til klesbutikker rundt i området. Jeg må innrømme at etter å ha jobbet cirka ett og et halvt år på KappAhl, er det Bikbok eller noe litt mer i den retningen som frister mest. Krysser fingrene for at det lar seg gjøre! Jeg merker allerede at "skam" har vært og fortsatt er utrolig populært i Sverige. Flere av de som tok imot søknaden min i dag var veldig interesserte da det ble klart at jeg er norsk, og det tok ikke lang tid før skam og russetid ble viktigere en min tidligere erfaring som butikkmedarbeider...

Håper uansett at jobb snart er i boks! Det er flere ting som fortsatt må ordnes, som for eksempel svensk personnummer og svensk bankkonto, men nå er jeg i alle fall i gang med prosessen.


Karen

Likes

Comments