​Da er jeg endelig tilbake på norsk jord og ligger for øyeblikket godt plassert under dyna. Utenfor høljer regnet ned og jeg har snart kommet til bunns i en stor flaske pepsi max. Ting er med andre ord som de pleier her på Bryne! Bussen til Stockholm gikk så tidlig som 03.15  i natt, og i frykt for å forsove meg valgte jeg å holde meg våken hele natten. Å sove på buss/fly synes jeg også er helt umulig, så man kan trygt si at jeg er rimelig trøtt akkurat nå. Planen for dagen er derfor å ta det med ro og bare slappe av, i alle fall en god stund. Senere var tanken å komme seg ned på treningssenteret, men slik det ser ut nå vil jeg si at det er en 50/50 sjanse for at vi heller ender opp med take-away fra McDonald's og en film på skjermen - vi får se!

Jeg merker at det er godt å være hjemme en sving, og at det er mye jeg har savnet som jeg ikke var klar over. Enkle ting som å bare kunne ta bilen ned på butikken - og faktisk det å kjøre bil generelt. Knekkebrød med brunost og jordbærsyltetøy var heller ikke feil etter tre uker uten. Men! Allerede i morgen reiser vi videre igjen, for klokken 13.30 går toget til Kristiansand. Jeg skal besøke en venninne som studerer her, hvor planen er å catche up og bare kose oss masse hele helgen - det blir bra!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Endelig oktober! Dette er en av mine klare favorittmåneder, nettopp fordi man nå virkelig kan se at det begynner å bli høst på ordentlig. Jeg har alltid elsket høsten og ikke minst vinteren, så at mange faktisk gruer seg til de kommende månedene har jeg ingen forståelse for. De fine fargene ute, den friske klare luften og de mørke høstkveldene hvor man kan benke seg foran tv-en med et varmt ulltepppe og en kopp kakao er gull verdt for meg. For ikke å snakke om den fine høstmoten! Spør du meg velger jeg tjukke strikkede gensere og store skjerf over shorts og t-skjorter hver dag i uken. Sommeren er fantastisk fin, men det er noe ekstra spesielt med høstmånedene...

Likes

Comments

Heia!

Jeg ligger for øyeblikket i sengen og har akkurat kommet hjem fra en tur. Det var hele 18 grader ute tidligere, så å ligge inne var ikke særlig fristende. Trent og vasket klær har jeg også gjort. Med andre ord - det er ikke spesielt mye spennende som skjer om dagen. I dag sov jeg til klokken var nesten 12 før jeg endelig kom meg opp og i gang. Eller, det vil si at jeg kom meg ned til første etasje, spiste havregrøt til frokost og så på den svenske versjonen av luksusfellen. Det er ikke til å legge skjul på at jeg begynner å kjede meg - det må jeg ærlig innrømme. Uten jobb er hverdagen her så og si helt lik tiden i Norge før jeg flyttet hjemmefra - spise, trene, sove. Dette med å få seg jobb viser seg å være vanskelig. Eller, jobb i seg selv er ikke et problem og jeg har blant annet fått et tilbud av Bikbok. Men siden jeg ikke studerer eller har andre ting å ta meg til på dagtid vil jeg helst ha en fulltidsstilling - og dette er tydeligvis ikke lett å finne for øyeblikket. Heldigvis har vi en god plan B om det ikke skulle dukke opp noe snart, hvilket jeg snart skal fortelle litt om dersom det blir aktuelt-;-)

Nå høres det ut som at jeg svartmaler hele tilværelsen her i Sverige, og det er absolutt ikke tilfellet! Det er mye gøy som skjer også, spesielt i helgene. Folk her er så mye flinkere til å finne på ting en i Norge. På lørdag hadde vi for eksempel noe svenskene kaller en "kräftskiva", hvor man spiser kreps og synger viser mens man har på seg en utrolig harry hatt. Egentlig er hele opplegget ganske harry med både krepsedekorasjoner og svensk allsang, men det hadde sin sjarm. Kräftskiva er visst nok en svensk høsttradisjon og absolutt gøy å ha fått være med på! Litt irriterende og småflaut var det at jeg aldri tidligere har spist kreps og derfor ikke hadde noen som helst anelse om hvordan dette skulle gjøres, hvilket resulterte i at jeg såvidt hadde klart å åpne min andre kreps da resten var godt i gang med sin tiende. En erfaring rikere!

Jeg ser at jeg må bli mye flinkere til å ta bilder dersom jeg skal holde på med dette. Her er i alle fall to av helgens snapshots!

Likes

Comments

Hei,
I dag er det tirsdag og i morgen er det allerede en hel uke siden jeg landet på Arlanda flyplass. Tiden flyr, og siden sist har jeg rukket å komme litt mer i orden. Jeg har blant annet gjort meg mer kjent i den lille byen jeg bor i (som forøvrig er utrolig koselig og veldig typisk svensk), og trenger ikke lenger bruke gps når jeg skal begeve meg utenfor døren. Retningssansen min er med andre ord ikke noe å skryte av, men jeg har faktisk funnet en løype jeg nå kan finne veien frem til, løpe ett par runder i og finne veien tilbake fra. De som kjenner meg vet hvor glad jeg er i å løpe - så det var godt å komme i gang igjen. Helgen har altså gått til å trene, i tillegg har jeg slappet godt av og vært med venner. Fikk blant annet prøvd meg på en svensk versjon av Alias, som ikke akkurat var lett da jeg ikke engang forstod halvparten av ordene jeg skulle forklare. Det blir vel lettere etter hvert!

Når det kommer til jobbfronten har jeg også vært rundt med flere søknader i helgen. Selv om det bare var på fredag jeg begynte jobbletingen er jeg allerede litt småstresset over å ikke ha blitt kontaktet av noen ennå. Tålmodighet er ikke min sterkeste side, og aller helst skulle jeg hatt en jobb å gå til allerede i morgen... Men, men! Over til noe litt mere positivt - jeg fikk mitt svenske personnummer i posten i dag! Med dette i boks er neste steg å opprette en svensk konto, så er mye gjort.

Bilder fra et område som ligger bare fem minutter fra huset jeg bor i. Så fint!

En positiv side ved å være arbeidsløs er at man kan ta seg god tid om morningen, hvilket resulterte i en supergod frokost her om dagen. Typen var ikke enig i at avokado egner seg som mat, og varmte like greit opp gårsdagens biff og bernaise-saus på en tallerk som ikke var like bildevennlig.

Likes

Comments

Dette innlegget ble skrevet i går - fredag 15. september

Nå har det seg sånn at jeg har flyttet fra Norge til Sverige! Dette, i tillegg til oppfordringer fra venner og familie er grunnen til at jeg har valgt å opprette en blogg - mest for at folk der hjemme skal kunne følge litt med på hva jeg gjør og hvordan jeg har det. Hva jeg skal skrive om og om dette i det hele tatt er noe for meg er jeg fortsatt veldig usikker på, så jeg tar det helt enkelt litt som det kommer!

Planen i første omgang er i alle fall å få meg en jobb. Jeg satt oppe til 01-tiden i natt og skrev ferdig både CV og personlig brev. Dette er jo en utfordring i seg selv, men å oversette alt på svensk etterpå var virkelig ikke lett. Heldigvis fikk jeg god hjelp da jeg ikke akkurat kan skryte av "flytende i svensk" på CV-en - ennå! Dagen i dag har blant annet gått til å levere både CV og søknad, hovedsaklig til klesbutikker rundt i området. Jeg må innrømme at etter å ha jobbet cirka ett og et halvt år på KappAhl, er det Bikbok eller noe litt mer i den retningen som frister mest. Krysser fingrene for at det lar seg gjøre! Jeg merker allerede at "skam" har vært og fortsatt er utrolig populært i Sverige. Flere av de som tok imot søknaden min i dag var veldig interesserte da det ble klart at jeg er norsk, og det tok ikke lang tid før skam og russetid ble viktigere en min tidligere erfaring som butikkmedarbeider...

Håper uansett at jobb snart er i boks! Det er flere ting som fortsatt må ordnes, som for eksempel svensk personnummer og svensk bankkonto, men nå er jeg i alle fall i gang med prosessen.


Karen

Likes

Comments