TOP 5 lånade böcker i Karamalmen 📚


1. Dagbok för alla mina fans, Jeff Kinney.

Greg Heffley är bokens huvudperson. Och serien består av hans dagbok. Greg är ganska lat och självisk och gillar tv-spel och dokusåpor. Han är extremt olycksdrabbad och misslyckas med mesta han gör. Han har som mål att bli rik och berömd när han är vuxen

2. Lasse-Majas detektivbyrå, Martin Widmark

Serien handlar om en flicka (Maja) och en pojke (Lasse) som bor i lilla staden Valleby. De har en brinnande intresse för mysterier, och har därför startat en detektivbyrå. De brukar hjälpa polismästaren med svåra fall.

3. Harry Potter serien, J.K. Rowling

Boken handlar om föräldralösa Harry Potter som vuxit upp hos sin döda mammas släktingar, den stränga familjen Dursley. Harry Potter, Hermione Granger och Ron Weasley, den magiska trion. Böckerna handlar om deras magiska äventyr.

4. Lyckodjursälvorna serien, Daisy Meadows

Varje bok som finns i serien handlar av en viss älv, varje flicka har sin egen speciel magisk kraft. Och med dom så hjälper de små djur i fara

5. Sunes universum, Andres Jacobsson och Sören Olsson

En bok serie som handlar av Sune Andersson som är förtjust i flickor, och av andra problemer som livet ger till honom. Sune kallar sig själv tjej tjusaren. Hans flickvän och barndoms vän heter Sophie Blixt.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejjssaaan! Den här gången värdet Pamela som vi intervjuade🦄

1. Vad jobbar du med i Karamalmen?

Jag är klasslärare i årskurs 3b.

2. Hur länge har du jobbat i Karamalmen?

Jag har jobbat här i 5 år.

3. Varför ville du bli lärare?

Jag har alltid tyckt om att jobba med barn och undervisa barn. Det är ett mångsidigt och spännande yrke.

4. Tycker du om att jobba med de andra lärarna?

Jo, de är jätte trevliga.

5. Vad skulle du ändra i skolan om du fick välja?

Svår fråga. Större utrymmen och mångsidigare utrymmen.

6. Vad är ditt favoritämne att jobba med eleverna?

Alla ämnen är skojiga, har inget favoritämne. Jag tycker nog om modersmål, bildkonst, omgivningslära och gymnastik.

Likes

Comments

Hejjj igen🙈 Nu får ni se en till intervju med en lärare. Den här gången var det Andrea som vi intervjuade.

1. Vad jobbar du med i skolan?

Jag jobbar som lärare, klasslärare till 5a, gymnastik lärare och slöjdlärare.

2. Hur länge har du jobbat i skolan?

Jag har jobbat i skolan i 2 månader.

3. Varför ville du bli lärare?

För att jag tycker om att undervisa och jobba med elever.

4. Tycker du om att jobba med andra läraren?

Ja, jag tycker att det är skönt att jobba med de andra lärarna.

5. Vad skulle du ändra i skolan om du fick välja?

Jag skulle bygga en större gymnastiksal och större korridorer.

6. Vad är ditt favorit ämne att jobba med eleverna?

Mitt favoritämne är gymnastik.

Likes

Comments

Har inte alla viljat göra egna 3D filmer? Nå Toontastic är just det du behöver. Du kan välja karakterer eller göra en. De karaktärer som spelet har själv gjort kan göra något när man knackar på dem. Om du själv gör en kan de inte göra något. Du kan välja en kort berättelse eller en lång berättelse. Korta berättelsen har 3 delar och långa 5 delar.  Du kan också välja en händelseplats. De har små platser där man knackar och sen händer det något som fast att en boll flyger genom fönstret. Man kan använda den till språk till exempel restaurang besök,dejt,om nån skadar sig,orkester,teater träning,korta vitser på You tube,college humor. Så vad tycker du. Ladda appen från App Store och GOOGLE play. PS. Den är gratis

Likes

Comments

1. Vad jobbar du med i Karamalmen?

Klasslärare och biträdarrektor.

2.Hur länge har du jobba i Karamalmen?

Kan inte räkna, men ungefär 23 år men efter det här året så har jag jobbat här i 24 år.

3. Varför ville du bli lärare?

Bra fråga jag ville inte först men jag prövade och det var sen också roligt.

4.Tycker du om att jobba med de andra lärarna?

Jo,det är roligt

5.Vad skulle du ändra i skolan om du fick välja?

Ingenting just nu,allt är bra!

6. Vad är ditt favorit ämne att jobba med eleverna?

Gymnastik,engelska,bildkonst och matematik.

Likes

Comments

Hej.... vi var hos karameck och frågade frågor

Här är frågorna och svaren.

Tycker ni om er lärare? :Ja vi tycker, för hon är snäll

Vad är det roligaste ni har gjort hittills? : vi jobbar på scratch och det är roligt.

Om ni skulle ge poäng från 1-10 vad skulle ni ge? Vi skulle ge 8 av 10👍

Varför valde ni karameck när ni valde era valfria ämnen🤔? Förra året var min kompis i karameck och sa att det var roligt👌🏻😄

(Varför) tycker ni om karameck?👀 för att läraren är snäll👍 Och för att vi tycker om att programmera 🤖👻och få roboter att röra på sig😱


Likes

Comments

Rastkiosken är en leksakslåda. Du kan låna leksaker på 12.00 rast. I rastkiosken finns de bollar,pingis, hoppband och mycket mer! Femmona är alltid på 12.00 rast och sköter om rastkiosken. Om man inte lämnar in leksaken får man låneförbud/man for inte låna för 1 vecka!

Likes

Comments

Haiiiii! Vi intervjuar några lärare från skolan och varje vecka kommer det en ny intervju. Vi kommer att göra bara 6 intervjuer så inte hela året ändå. Här är vår första intervju:

Tony

1. Vad jobbar du med i Karamalmen?

Jag jobbar som både vanlig rektor och tjänsterektor.

2. Hur länge har du jobbat i Karamalmen?

7 år och några månader.

3. Varför ville du bli lärare?

Jag har alltid tyckt om att jobba med barn och ungdomar. Jag började studera till lärare när jag var 23 år och jobbade först som lärare och blev sedan en rektor.

4. Tycker du om att jobba med de andra lärarna?

Jo. Jag tycker om att komma till jobbet varje morgon.

5. Vad skulle du ändra i skolan om du kunde?

Jag skulle ändra hur klassrummen ser ut som t.ex. andra möbler, lite öppnare klassrum och att man skulle ha lite annorlunda undervisning. Jag skulle också villa ha lite mera idrott.

6. Vad är ditt favoritämne att jobba med eleverna?

Historia och samhällslära är en av mina favoriter.

Likes

Comments

Onsdagen 30.8 var det idrottsdagen, alla från klasserna från 3 till 6 kom till Dalsviks sportplan för att komma med till granitävlingarna. De tävlade i 60m, längdhopp, höjdhopp, 600m, stötakula. De bästa i grenana kom med i granitävlingarna och tävla mot andra skolors bästa.

Likes

Comments

Men halloooooo! Nu har skolan börjat igen och vi får vara flitiga med läxor och skolarbeten. Vi får också träffa alla våra klasskompisar! Medan skolan börjar går tiden också med väldig fart. Snart blir bladen röda och gula och vi får ha mycket kläder på oss för att inte frysa. Det har redan blivit ganska kallt.

Augusti har nu åkt bort och Sempember kliver in med sina kalla dagar och vattenpölar att plaska i. Jag hoppas att ni alla får ett bra skolår om ni ännu går i skolan:) Och kom ihåg att ha mycket kläder på er för att inte frysa och sedan bli sjuka. Byeeeeeee;)

Likes

Comments

Hej! Vi är de nya karamalmens bloggarna😜. Vi har varit med om mycket roliga saker under de åren. Vi skriver om mycket saker som händer de Åren.💟

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

hejssansveissan allihopa! Idag är det vår sista bloggtimme :((. Sommarlovet börjar om 4 dagar. Sedan åker vi iväg till åk 7.

Vi kommer sakna karamalmens skola så mycket :(( Här har vi haft så många minnen t.ex lägerskolan, alla knytkalas, stafettkarnevalen osv... Vi kommer att fortsätta att ha en blogg men den kommer inte att heta karamalmens skolblogg (vi kan senare skriva upp vad den heter). Imorgon kommer vi att ha sista knytkalaset där vi äter allt gott och tittar på en film. På torsdagen kommer vi att åka till borgbacken. På fredagen kommer hela åk 6 att ha en bobollsmatch mot skolans lärare :)). På lördagen är det vårfest där vi kommer att sjunga. Vi har hittat på en egen sång där vi skrev om alla lärarna vi har haft. Sedan börjar sommarlovet. Alltså guuud. När man bara tänker på alla roliga utfärd vi har haft så önskar jag att man skulle kunne spola tiden tillbaka och uppleva det igen. Jag tänker inte börja rabbla upp alla bästa uppleveser och utfärd. Men nu tänker jag sluta för att jag har skrivit lite onödigtt hit hehehe adjö farväl alleman 

Ha en super bra sommar, gör allt roligt, ät mycket glass och njut av värmet.

GLAD SOMMAR ALLIHOPA! <3Ps: gå och läs spirdelöblogs inlägg. Några av oss skriver dit :) Den e super bra 

 skriv i google: nouw.com/spirdelöblog


Likes

Comments

Hejsansveissan!

I år gick Stafettkarnevalen av stapeln den 19-20.5 i Alberga.
Karamalmens skola deltog i 5*80m flickor, 5*80m pojkar, 8*50m mixed, 600m+600m+400m (flickor), gatustafetten (pojkar) och i masstafetten. Från Karamalmen klarade sig 5*80m flickor, 5*80m pojkar och 8*50m till semifinal. Semifinalen och masstafetten tävlades på lördag. I masstafetten var vi 2 men en av oss tappade pinnen och då mista vi vår andra plats men det störde inte oss för att vi kom ändå till final. Vi klarade oss jättebra. Stafettkarnevalen var super bra och vi kommer sakna den jätte mycket! Nu är det dags att avsluta. Hejdåååååå.

Likes

Comments

Hejsan! En del av 6:an var den 11.5 på bedök till Grankullas högstadie. Vi fick b.la veta vilka klasser vi ska börja på när vi börjar 7:an. Med klasserna och klassföreståndarna lekte vi olika lekar. Varje klass fick även 3 vänelever. Med väneleverna fick man gå en rundtur i skolan. Vi vet inte exakt vilken tid vi kom tillbaka skolan.


HEJDÅÅ ❤️


https://www.google.fi/search?client=safari&hl=sv-fi&biw=1024&bih=672&tbm=isch&sa=1&ei=SswaWeDSB8eUsgHSsLzwDw&q=grankulla+gymnasium&oq=grankulla+gy&gs_l=mobile-gws-img.1.0.0i24k1l5.6029.13380.0.14558.19.15.3.1.1.0.271.1188.14j0j1.15.0....0...1.1.64.mobile-gws-img..0.19.1260.3..0j41j0i67k1j0i30k1j0i8i30k1j0i5i30k1.fFMCViIpksI#imgrc=fbfpj4iEdiFrnM:

Likes

Comments

Hejsveis. Nu är det dags för ett nytt inlägg. Några av vår klass och från andra klassen var och besökte Lagstads skola högstadiet för att vi ska börja åk 7 i Lagstad. Den var från kl. 9-11.30. Där delades vi till grupper och i början hade vi olika lekar. Vi hade en s.k "provtimme" där vi fick prova ha en timme i Lagstad. Efter timmen hade vi en vandringsrunda där vi gick runt skolan. Efter det gick vi och äta. Där efter samlades vi i gymnastiksalen, hade ett litet info, och sedan fick man åka tillbaka till skolan.P.S Jag och en annan av oss har födelsedag idag <3


https://www.google.fi/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjn0I78jvTTAhWEE5oKHTMQBwMQjRwIBw&url=http://www.panoramio.com/user/128950?with_photo_id=120917701&psig=AFQjCNErH-XGCQM5VviTQZZtM-MDYjPeNg&ust=1495013912720646

Likes

Comments

Stafettkarnevalen är 19-20.5. Den ordnas i Esbo. Vi tänker skriva en annan del efter stafettkarnevalen. Vi vann förra året hejarklackstävlingen och vi har också vunnit annat år hejarklackstävlingen. Men nu hejsveis! :))

Likes

Comments

​Hej på dig lever pastej! Idag skriver vi om Karashow som var ungefär för 2 veckor redan men vi har haft så mycket annat att skriva om så vi har inte hunnit med allt. Karashown var 27.4. Om ni alltså inte vet vad Karashow är så det är lite som en talent show där elevrna får uppträda med vad som  hellst. Det fanns många olika uppträdanden t.ex. dans nummer, band eller draman. Alla uppträdanden var jätte bra! Det tog ca. 3 timmar. 

Likes

Comments

Hej på er. Det skulle komma ett inlägg om företagsbyn förra veckan men tyvärr så tog vi den av misstag bort. Vi hade skrivit jätte mycket så det stör oss super mycket. Nu tänker vi skriva kort om den och jag hoppas ni kommer förstå hurdant det var i Företagsbyn.

Vi arbetade på olika företag tex. Nordea, K-market, Nobina, Länsiväylä och många andra företag. man fick ett kort var det stod när du skulle arbeta och när du hade en paus. Under pausen fick du gå och "köpa" din lunch. Från Nordea fick du ett bankkort som du kunde köpa saker med. Från Nordea kunde du också ta lån och betala räkningar. Från datorn (som fanns på arbetsplatsen) kunde du se dina egna arbetsuppgifter. Man kunde också köpa olika saker/produkter från olika företag. Från Nobina kunde du köpa en bussbiljett och sen fick du gå på en busstur. Här var kort om Företagsbyn. Den är inte lika bra som förra veckans men ni endå förstår hurdant det var i Företagsbyn. Det var super intressant och man lärde mycket om arbetslivet.

Likes

Comments

Den 20.3 var klasserna 3-6 i unga teatern och såg på mio min mio. Det handlar om en pojke som bodde i et fosterhem. Sedan kom han till en drömvärld och träffade sin riktiga pappa. I slutet stred han mot riddar Kaatto och vinner striden. Boken är skriven av Astrid Lindgren

Likes

Comments

Tack så jätte mycket till alla som läst "nyårslöften". Vi har fått över 110 läsare! Vi är så glada. Vi lovade skriva något speciellt och idag skall vi skriva det. Vi hade jätte svårt att hitta på vad vi skall skriva och det här kommer kanske inte att vara så jätte speciellt men ändå vi hoppas att ni kommer gilla den. <3

Vi skriver lite fakta om oss.

1. Våra favorit färger är pastelfärger, possuljusröd och svart

2. Våra lyckonummer är 13, 11 och 5

3. Våra hobbyn just nu är korgboll, handboll och konståkning/skrinning

4. Våra favorit djur är hund, hund och sköldpadda

5. Våra favorit maträtter är allt ohälsosamt, pizza och tomatpasta

6. Vår favorit årstid är sommar.

7. Vår favorit ämne i skolan är gymnastik.

8. Vi hatar insekter, klagare och fisklukt

9. På fritiden brukar vi titta på netflix, äta godis och åka till isahallen.

10. Våra favorit frukter är mandarin, vattenmelon och kiwii.

11. Två av oss skall till lagstads URHEA-klass och en av oss skall till grani högstadie.

12. Vår favorit artist är marcus och martinus. (men vi lyssnar också på mååånga andra artister)

13. Vår favorit telefonmärke är apple

14. Våra favorit sportmärke är nike, nike och Lululemon

15. Våra favorit data/telefonspel är sims, sims och super mario.


Här är lite om oss. Hoppas den här inläggen var inte mot röven för att vi hade svårt att hitta på något speciellt till er. Nu vet ni alltså lite om oss ;)

Likes

Comments