hejssansveissan allihopa! Idag är det vår sista bloggtimme :((. Sommarlovet börjar om 4 dagar. Sedan åker vi iväg till åk 7.

Vi kommer sakna karamalmens skola så mycket :(( Här har vi haft så många minnen t.ex lägerskolan, alla knytkalas, stafettkarnevalen osv... Vi kommer att fortsätta att ha en blogg men den kommer inte att heta karamalmens skolblogg (vi kan senare skriva upp vad den heter). Imorgon kommer vi att ha sista knytkalaset där vi äter allt gott och tittar på en film. På torsdagen kommer vi att åka till borgbacken. På fredagen kommer hela åk 6 att ha en bobollsmatch mot skolans lärare :)). På lördagen är det vårfest där vi kommer att sjunga. Vi har hittat på en egen sång där vi skrev om alla lärarna vi har haft. Sedan börjar sommarlovet. Alltså guuud. När man bara tänker på alla roliga utfärd vi har haft så önskar jag att man skulle kunne spola tiden tillbaka och uppleva det igen. Jag tänker inte börja rabbla upp alla bästa uppleveser och utfärd. Men nu tänker jag sluta för att jag har skrivit lite onödigtt hit hehehe adjö farväl alleman 

Ha en super bra sommar, gör allt roligt, ät mycket glass och njut av värmet.

GLAD SOMMAR ALLIHOPA! <3Ps: gå och läs spirdelöblogs inlägg. Några av oss skriver dit :) Den e super bra 

 skriv i google: nouw.com/spirdelöblog


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hejsansveissan!

I år gick Stafettkarnevalen av stapeln den 19-20.5 i Alberga.
Karamalmens skola deltog i 5*80m flickor, 5*80m pojkar, 8*50m mixed, 600m+600m+400m (flickor), gatustafetten (pojkar) och i masstafetten. Från Karamalmen klarade sig 5*80m flickor, 5*80m pojkar och 8*50m till semifinal. Semifinalen och masstafetten tävlades på lördag. I masstafetten var vi 2 men en av oss tappade pinnen och då mista vi vår andra plats men det störde inte oss för att vi kom ändå till final. Vi klarade oss jättebra. Stafettkarnevalen var super bra och vi kommer sakna den jätte mycket! Nu är det dags att avsluta. Hejdåååååå.

Likes

Comments

Hejsan! En del av 6:an var den 11.5 på bedök till Grankullas högstadie. Vi fick b.la veta vilka klasser vi ska börja på när vi börjar 7:an. Med klasserna och klassföreståndarna lekte vi olika lekar. Varje klass fick även 3 vänelever. Med väneleverna fick man gå en rundtur i skolan. Vi vet inte exakt vilken tid vi kom tillbaka skolan.


HEJDÅÅ ❤️


https://www.google.fi/search?client=safari&hl=sv-fi&biw=1024&bih=672&tbm=isch&sa=1&ei=SswaWeDSB8eUsgHSsLzwDw&q=grankulla+gymnasium&oq=grankulla+gy&gs_l=mobile-gws-img.1.0.0i24k1l5.6029.13380.0.14558.19.15.3.1.1.0.271.1188.14j0j1.15.0....0...1.1.64.mobile-gws-img..0.19.1260.3..0j41j0i67k1j0i30k1j0i8i30k1j0i5i30k1.fFMCViIpksI#imgrc=fbfpj4iEdiFrnM:

Likes

Comments

Hejsveis. Nu är det dags för ett nytt inlägg. Några av vår klass och från andra klassen var och besökte Lagstads skola högstadiet för att vi ska börja åk 7 i Lagstad. Den var från kl. 9-11.30. Där delades vi till grupper och i början hade vi olika lekar. Vi hade en s.k "provtimme" där vi fick prova ha en timme i Lagstad. Efter timmen hade vi en vandringsrunda där vi gick runt skolan. Efter det gick vi och äta. Där efter samlades vi i gymnastiksalen, hade ett litet info, och sedan fick man åka tillbaka till skolan.P.S Jag och en annan av oss har födelsedag idag <3


https://www.google.fi/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjn0I78jvTTAhWEE5oKHTMQBwMQjRwIBw&url=http://www.panoramio.com/user/128950?with_photo_id=120917701&psig=AFQjCNErH-XGCQM5VviTQZZtM-MDYjPeNg&ust=1495013912720646

Likes

Comments

Stafettkarnevalen är 19-20.5. Den ordnas i Esbo. Vi tänker skriva en annan del efter stafettkarnevalen. Vi vann förra året hejarklackstävlingen och vi har också vunnit annat år hejarklackstävlingen. Men nu hejsveis! :))

Likes

Comments

​Hej på dig lever pastej! Idag skriver vi om Karashow som var ungefär för 2 veckor redan men vi har haft så mycket annat att skriva om så vi har inte hunnit med allt. Karashown var 27.4. Om ni alltså inte vet vad Karashow är så det är lite som en talent show där elevrna får uppträda med vad som  hellst. Det fanns många olika uppträdanden t.ex. dans nummer, band eller draman. Alla uppträdanden var jätte bra! Det tog ca. 3 timmar. 

Likes

Comments

Hej på er. Det skulle komma ett inlägg om företagsbyn förra veckan men tyvärr så tog vi den av misstag bort. Vi hade skrivit jätte mycket så det stör oss super mycket. Nu tänker vi skriva kort om den och jag hoppas ni kommer förstå hurdant det var i Företagsbyn.

Vi arbetade på olika företag tex. Nordea, K-market, Nobina, Länsiväylä och många andra företag. man fick ett kort var det stod när du skulle arbeta och när du hade en paus. Under pausen fick du gå och "köpa" din lunch. Från Nordea fick du ett bankkort som du kunde köpa saker med. Från Nordea kunde du också ta lån och betala räkningar. Från datorn (som fanns på arbetsplatsen) kunde du se dina egna arbetsuppgifter. Man kunde också köpa olika saker/produkter från olika företag. Från Nobina kunde du köpa en bussbiljett och sen fick du gå på en busstur. Här var kort om Företagsbyn. Den är inte lika bra som förra veckans men ni endå förstår hurdant det var i Företagsbyn. Det var super intressant och man lärde mycket om arbetslivet.

Likes

Comments

Den 20.3 var klasserna 3-6 i unga teatern och såg på mio min mio. Det handlar om en pojke som bodde i et fosterhem. Sedan kom han till en drömvärld och träffade sin riktiga pappa. I slutet stred han mot riddar Kaatto och vinner striden. Boken är skriven av Astrid Lindgren

Likes

Comments

Tack så jätte mycket till alla som läst "nyårslöften". Vi har fått över 110 läsare! Vi är så glada. Vi lovade skriva något speciellt och idag skall vi skriva det. Vi hade jätte svårt att hitta på vad vi skall skriva och det här kommer kanske inte att vara så jätte speciellt men ändå vi hoppas att ni kommer gilla den. <3

Vi skriver lite fakta om oss.

1. Våra favorit färger är pastelfärger, possuljusröd och svart

2. Våra lyckonummer är 13, 11 och 5

3. Våra hobbyn just nu är korgboll, handboll och konståkning/skrinning

4. Våra favorit djur är hund, hund och sköldpadda

5. Våra favorit maträtter är allt ohälsosamt, pizza och tomatpasta

6. Vår favorit årstid är sommar.

7. Vår favorit ämne i skolan är gymnastik.

8. Vi hatar insekter, klagare och fisklukt

9. På fritiden brukar vi titta på netflix, äta godis och åka till isahallen.

10. Våra favorit frukter är mandarin, vattenmelon och kiwii.

11. Två av oss skall till lagstads URHEA-klass och en av oss skall till grani högstadie.

12. Vår favorit artist är marcus och martinus. (men vi lyssnar också på mååånga andra artister)

13. Vår favorit telefonmärke är apple

14. Våra favorit sportmärke är nike, nike och Lululemon

15. Våra favorit data/telefonspel är sims, sims och super mario.


Här är lite om oss. Hoppas den här inläggen var inte mot röven för att vi hade svårt att hitta på något speciellt till er. Nu vet ni alltså lite om oss ;)

Likes

Comments

13.3 kom det till skolan teater Taimine som uppträde med en teater som hette Svea och Finn. De var två män som uppträde. Den var jätte rolig och nästan alla skrattade. Den tog ca. 35 minuter. Den handlade om två tvillingar som tävlade alltid mot varandra. De skulle göra ett projekt om Finland 100 år och Finn hatade att stå framför skolan och läsa. Tillslut slutade de tävla mot varandra och Finn vågade läsa hans projekt.

tack till hem & Skola som sponsrade <3

P.S. Tack till alla som har läst "Nyårslöften" texten. Vi försöker nå 100 läsare. Om vi får det lovar vi skriva någonting speciellt :))

Likes

Comments

Torsdagen den 2.3 hade klasserna 1-6 lära för livet. Lära för livet går ut på att det kommer en man till skolan och berättar om rusmedel. Han berättar om att unga inte ska använda sånt och hur farligt det är att dricka för mycket alkohol och använda droger. Han sade också att man inte ska använda tobak. Åk 6 fick svara på frågor om de här ämnena.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vi skall intervjua elever igen från Karamalmens skola. Vi skall fråga vad de gjorde på sportlove. Frågorna:

1. Vad gjorde du på sportlove?

2. Hur länga var du där? Var?

3. Var det roligt? motivera ditt svar.

4. Skulle du vilja uppleva det på nytt? värför?

5. Har du varit förr där/upplevt det förr?


Eleverna svarade såhär:

1. Åka slalom i Tahko

2. Ca. 1 vecka

3. jaa, för att det var kiva och va där med bra sällskap

4. Jaa för att det var så roligt.

5. Nej


1. Åka slalom.

2. 2 dagar i Hjortlandet

3. Jaa, för att där var bra sällskap och en snäll skidlärare.

4. Jaa, för att det var roligt

5. Nej


1. Var i Tolkkis och var med kompisar och var ensam.

2. Veckoslutet i Tolkkis.

3. Jaa, det var jätte roligt att se mina kompisar.

4. Jaa, för att det var roligt.

5. Jaa, jag har varit förr där.


Likes

Comments


9.2.17 åkte åk 6 till Kvarnbäckens bollhall för att spela innebandy. Den ordnade Svenska Finlands Skolidrottsförbund. Pojkarna och flickorna spelade skilt. Pojkarna kom till 4 plats och flickorna kom till final. Den sista matchen slutade jämnt. Det blev straffskott. Läraren valde 3 spelare från båda lagen. Karamalmens elever fick inte ett mål. Sista spelaren av den andra skolan fick ett mål och då vann de guld. Karamalmens elever åk 6 flickor vann silver!

Likes

Comments

VI intervjuade några elever från vår skola om skolmaten. De flesta gillade inte maten. De vi intervjuade tyckte bland annat inte om leverlåda och kållåda. Nudellåda var inte heller så omtyckt. Alla tyckte att man borde satsa mer pengar på skolmaten och lära sig hur man värmer upp maten ordentligt. Alla ville också ha mer efterrätt. När vi frågade vad de ville ha för ny maträtt och de flesta svarade pizza. De flestas favoritmat var nuggets, spenatplättar och tortilla.

Likes

Comments

Tema Vecka


Idag(31.1.17) var det första temadagen. Temaveckan handlar om

tolerans.Man blev indelad i många grupper ochjobbade med olika.

saker.

Temaveckanär från 31.1-2.2.2017. Det fanns 3 teman. I en grupp

jobbade man om rasism, i en annan grupp jobbade man om

minoriteter och i den sistagruppen jobbade man om kultur. När man

jobbade om rasism fick mantrycka sitt fingeravtryck på ett

rasismträd.

Likes

Comments

På vändagen skall du vara snäll. På vändagen skall du visa kärlek. På vänndagen skall du bry dig exra mycket om andra. På vändagen kan du krama dina vänner och nära och kära. Hoppas du får den allra bästa vändagen du haft 💕
Ö. M

Likes

Comments

Vi intervjuade en elev från klass 1 - 3 som varit på bussen.

Vad gjorde ni i bussen?


Vi pratade om att vi inte ska mobba andra och vara elaka mot varandra


Lärde ni er någonting?

Inte så mycket, bara att man ska vara snäll


Vad var det roligaste?

När hon som ledde programmet läste en bok. Boken handlade om en pojke som blev inlåst av tre andra pojkar i ett skräprum.


Skulle du vilja vara med igen?

Jo, det skulle vara jätte roligt att vara med igen!!!


Den här kampanjen ordnade Esbo stadsbibliotek och Esbo stads barn- och ungdomstjänster

Likes

Comments

Klass 6B hade ett projekt om hållbarutveckling där de fick hitta på en produkt som hade med hållbarutveckling att göra. De skulle även göra en reklamfilm och en plansch om produkten. De fick också göra produkten om de ville.


Här är en av produkterna. De är ett par skor gjorda av återvunna flaskor
Här är en annan grupps produkter. De är tre underlag so du kan ha under ditt glas


Likes

Comments

Julfesten var den 20.12 och 21.12. Julfesten var delad i två delar B och A det innebar att B hade skilt och A hade skilt. På B julfesten hade de mycket sång ,en musikal och lucia och ett kort tal av vår rektor. A julfesten var likadan bara att alla ettor var på A julfesten och hade jultablå. Alla var jätte duktiga och hade jätte fina uppträdanden :)

Likes

Comments

Nyårslöften


Vi intervjuade några Karamalmens elever och frågade om de hade någo nyårslöften.


Frågorna:

1. Gav du något nyårslöfte?

2. Isåfall vad är det?

3. Tror du tt du kommer hålla/klara det?

4. Vill du säga någon hälsning till karabloggen?


Om svaret på första frågan var nej, så var andra och tredje frågan dessa.

2. Varför gav du inte ett löfte?
3. Skulle du vilja ha ett löfte?Svar:


1. Jaa

2. Att sluta bita på naglarna.

3. Jaa

4. I'll be drinking watermelon.


1. Jaa

2. Att göra alla läxor när jag kommer hem.

3. Nej

4. Ananas är gott!


1. Jaa

2. Att sluta klaga/pipa.

3. Jaa

4. Hej! Hälsningar. Super Sellery <3


1. Nej, jag skulle inte kunna hålla det, även om jag borde förbättra mig i något.

2. Jag är inte en sådan karaktär.

3. Jag skulle vilja om jag skulle kunna behålla det.

4. Karabloggen skall fortsättas och hoppas vi kan läsa roliga berättelser.


1. Khyl

2. Att spara pengar.

3. Jaa

4. -


….......................................................................................................

Likes

Comments