​Jösses vad vädret slagit om. Vart var all snö på julafton egentligen? Dagar som den här är jag glad att jag inte pendlar till Oskarshamn längre. På den korta biten hem från jobbet hann jag sladda lite i varje kurva typ. Tänk då att behöva köra 7 mil i snöstorm. 

Förutom vinterväder så har dagen varit rätt bra. Lämnade barnen på dagis som vanligt, åkte och bytte bil med min man, sen till en vän och drack lite kaffe och bara pratade. Sen ilfart hem, packa väskan med matlåda och vidare till jobbet. Vanlig vardag helt enkelt. 

Nu är det egentligen sovdags men jag tror jag drack för mycket kaffe på jobbet. Tror jag slösomnar till en film.

Ha det gött, HÄJ!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Första arbetsdagen på nya året och jag är så seg, har trampat runt som i en dimma och har tack och lov haft att göra hela kvällspasset, annars hade det nog blivit drygt att försöka hitta något att göra.

Dagen för övrigt har varit rätt lugn, lämnade trollungarna på dagis vid 11, åkte bytte bil med mannen, eftersom jag jobbar kväll den här veckan behöver han bilen med barnstolarna när han slutar jobbet. Sen är det rätt mysigt att åka iväg och äta lite lunch och ses eftersom vi går om varandra den här veckan, jag sover när han går till jobbet och när jag kommer hem sover han. När jag kom hem efter lunchen passade jag på att leka lite med familjejulklappen, ett PS4, och spela lite Overwatch. Jag är sämst på FPS-spel men som gammal hängiven följare av Blizzard så var det rätt givet att jag skulle prova och mannen har fastnat totalt.

På jobbet har jag haft mitt eget projekt hela kvällen och kunnat lyssna på ljudbok utan att bli störd. Jag älskar att läsa men med två små hemma finns tiden inte riktigt där. Hittills har jag bara hunnit ta mig igenom Twilight Saga (ja, jag är lite efter) och nu håller jag på med The Hunger Games. Provar appen BookBeat och är toknöjd än så länge!

Har planerat klart och bokat allt inför fredagens äventyr också. Min man fyller 30 och för första gången sen barnen föddes har vi ordnat barnvakt, mormor är snäll och tar trollungarna över natten så att vi kan gå ut och äta gott, gå på bio och sova ut på hotell i Kalmar.

Nä, nu måste jag krypa ner i sängen, barnen vaknar tidigt och tar ingen hänsyn till att mamma har jobbat sent!

Ha det gött, HÄJ!


Likes

Comments

2017, nytt år, nya möjligheter. Vilken klyscha va? Massa nyårslöften som inte kommer hållas och tron om att bara för att vi byter en siffra i kalenedern så kommer allt förändras och bli mycket bättre. Nytt år, nytt liv eller nått. Nä, jag har insett att jag måste förändra mig själv och mitt beteende för att få den där förändringen som andra verkar tro kommer med ett nytt år.


För att inte vara sämre än någon annan så har jag också planer för vad det här året ska bjuda på.

1. Den där drömkroppen som alla vill ha men man är för lat för att göra nått åt. - medlemskapet på gymmet är redan fixat, har lite svårt att hitta tid att åka dit bara. Jobbar 2-skift och har 2 trollungar hemma som tar all min vakna tid. LCHF har funkat innan så drar igång en ny period idag, sist blev det -34kg, får se vad vi landar på den här gången, målet är att 20kg till ska bort.

2. Glada barn, glad man, harmoniskt familjeliv. - Har man fått för sig att få 2 barn tätt (det skiljer 18 månader på våra) så är det där med lugn och harmoni något man kan se sig om i stjärnorna efter. Dottern fyller 2år i april och sonen fyllde 3år i september. Fullt ös medvetslös hemma kan man lugnt säga men charmigt på sitt eget lilla vis.

3. Mindre utgifter, mer på sparkontot. - Lönen när man jobbar skift inom industrin är ju helt okej, dessutom tjänar min man bra som projektledare inom elbranschen men ändå har vi inget gemensamt sparkonto. Jag sparar i fonder till mig själv och så skickar jag in 100kr var i barnens egna fondspar. Min man sparar på liknande sätt. Där behöver vi verkligen förändra något. Räkningarna äter upp pengarna och så blir det en hel del onödiga inköp (läs mer leksaker till barnen). Jag har förvisso dragit mer i skatt än jag behöver så när deklarationen kommer får jag en lite större klumpsumma men den försvinner väl rätt fort den också!

4. Fast anställning. - Jobbar på industri via bemanningsföretag och håller tummar och tår för att jag ska bli erbjuden en ordinarie tjänst i mars. Jag gör mitt absolut bästa, visar att jag inte är rädd för att ta i och klagar sällan på arbetsuppgifterna (om jag klagar är det mest på skoj). Har fått extremt bra kritik och respons från både kollegor och de närmsta cheferna, till och med bemanningsföretaget säger att företaget är jättenöjda med mig. Den som lever får se helt enkelt.

5. Det där med att blogga. - Jag har ju försökt otaliga gånger att blogga, av någon anledning sluter det alltid med att jag inte kommer på något att skriva om och att det går flera veckor mellan inläggnen. Jag förutspår att det lär bli något liknande den här gången, eventuellt tidsbrist då jag har tiotusen andra saker jag försöker hinna med per dag.


Det blev en rätt bra lista måste jag säga. Ett uns av negativitet och bitterhet speglas i min text men det är mest sättet jag utrycker mig på i skrift. Jag är rätt glad och flamsig i verkligheten så om jag verkar lite sur och grinig här är det nog bara för att få ur mig lite bitterhet. Det får nog räcka för idag helt enkelt!


Ha de gött, HÄJ!

Likes

Comments