jag fick mina idéer från mina egna tanka och metoderna fick jag från de jag kände att jag kunde genomföra på ett bra sätt utav de som togs upp som exempel. Jag höll mig sedan till dessa idéer under alla mina projekt.

Eftersom att jag höll mig till de planer som jag hade gjort i början så kunde jag direkt komma igång med mitt arbete.

Jag använde mig av schabloner och photoshop. Jag använde mig av dessa pågrund av att jag hade använt schabloner och photoshop tidigare vilket gjorde arbetet mycket enklare. Jag använde schablonerna på A2 papper.

Under första projektet så stötte jag på lite tekniska problem i början men jag lyckades ta mig över dem och fortsätta. Med projekt två så hade jag en bild med en ängel i en fågelbur. Burens alla galler gjorde att det blev för många små detaljer så jag tog bort dem helt. Pågrund av tidsbrist så hann jag inte göra ett tredje projekt.

Jag hade förmodligen bara ändrat några små detaljer som jag inte var nöjd med men annars hade jag gjort nästan allt lika dant.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag så hat jag gjort färdigt mitt andra bildprojekt och bestämmt mig att jag inte hann göra ett tredje projekt. Jag märkte att efter förra veckan så blev det prickar i målningen där häftmassan som höll fast mallen satt. Jag använde då en tusch penna för att fylla i det som var borta och en vanlig svart färg penna för att få den svarta skugg effekten som blev runt omkring målningen.

Likes

Comments

Källa: https://simple.m.wikipedia.org/wiki/Japanese_Footbridge

Japanese footbridge

Bilden föreställer en bro av japansk stil som går över en liten å i vad som ser ut som en trädgård. Det föreställer bara ett landskap och innehåller inga människor eller djur.

Hos mig väcker den ett lugn för hur lugn bilden är. Den liksom helt stilla och det ingenting som rör sig. Den väcker också lite irritation eftersom man ser så lite av trädgården och jag skulle helst vilja se mer av den.

Den är uppbyggd av en liten å med näckrosor som sträcker ut sig från mitten av bilden till bakre delen där den täcks av buskar. Det går också en grön bro med vita dekorationer över ån i främre delen av bilden. Bakgrunden består för det mesta av gröna träd och buskar med några gula blombuskar på den högra sidan.

Den påminner mig om när jag var i Singapore för ett år sedan och vi gick genom en trädgård. Den var inte japansk men det var fortfarande en trädgård i Asiatisk stil och det påminner väldigt om den bron på bilden. Jag tänker också på hur fantastiska trädgårdar de hade förr i tiden då det var något väldigt stort att ha så jag undrar hur de bästa trädgårdarna såg ut.

Eftersom det inte händer något på bilden tror jag inte att det finns något större budskap med bilden förutom att visa det som är.Konstnären

Claude Monet

Han föddes den 14:e November 1840 och dog den 6:e December 1926.

Han föddes och växte upp när kusten i La Havre som ligger i Frankrike. Hösten 1862 så flyttade han till Paris för att studera. År 1883 så slog han sig ner för gott i Givenyr norr om Paris.

Han målade mycket själv när han var liten och målade med diverse friluftsmålare som kom passerade där han bodde. Hösten 1862 så började han studera på École des Beaux-Arts i Paris. Han utvecklade sig själv med hjälp av kritik från juryn på konstutställningar och med egna tankar.

Han jobbade i impressionism.

Det är att man målar bara det man ser och inget så att bilden skall kunna framstå som en bild ifrån vardagen.

Jag tycker inte att det spelar så stor vilken av Monets bilder jag tar eftersom att de alla väcker ungefär samma känslor how mig. Dessa känslor är att bilderna förmedlar att fantastiskt lugn som verkar finnas där för alltid.

Jag valde konstnären eftersom att jag tyckte om hans konststil om hur lugna hans bilder var och sättet som de var målade på.

Likes

Comments

​Idag så har jag spray målat min bild och även börjat planera mitt tredje projekt. Jag hade inga problem under dagen och allting gick på bra.

Likes

Comments

Idag så har jag skärt ut min mall och behöver nu endast måla med sprayfärgen innan jag är färdig med mitt arbete.

Likes

Comments

Idag så började jag med mitt andra projekt och har gjort färdigt den svart-vita bilden. Jag behöver nu bara skriva ut den och sedan spraya bilden innan jag är färdig. Jag bifogar även en bild på mitt arbete.

Likes

Comments

Idag så har jag gjort planeringen till mitt andra bildarbete och skall börje med arbetet nästa lektion. Jag bifogar även min planering på det jag gjorde idag.

Likes

Comments

Mitt tema för mitt första bildprojekt var natur och miljö där jag fokuserade på att kämpa för en bättre miljö. Jag fick inspiration från de tv-serier, spel och filmer jag har sett så det är väldigt mycket som har insirerat mig. Jag kom på min idé när jag tänkte på hur jag skulle kunna visa hur vanliga människor också kan slås för en bättre miljö. Jag har använt photoshop och har jobbat med att bygga lager för att visa mitt budskap. Jag vill visa att även vanliga människor kan slås för att förbättra miljön. Jag tycker att det syns med att de är relativt vanliga personer men jag tycker att kunde haft några fler så att det blir tydligarw.jag stötte på tekniska problem där jag inte kunde överföra bilderna från min ipad till macen, så istället så mailade jag dem till migsjälv, så pågrund av detta så missade jag en hel lektion till detta. Med den tiden jag hade att arbeta på så blev jag nöjd med det jag lyckades åstadkomma. De tips jag har till om någon gör ett liknanade arbete är att man kan börja att hitta bilderna redan på datorn så man inte får det problemet jag fick.

Likes

Comments

​Idag så kunde jag inte går någonting. Anledning till detta är att det var väldiga problem med att föra över mina bilder från ipad:en till en av mac:arna. Detta gjorde så jag inte kunde utföra något arbete idag vilket gjorde så jag kommer att ha ont om tid nästa lektion.

Likes

Comments

Idag så har jag börjat med mitt projekt som skall handla om natur och miljö där jag främst skall använda photoshop. På dagens lektion så har jag hittat bilder som jag kan använda till bilden. Det var relativt enkelt att hitta bilder till det jag ville ha eftersom internet har ett så stort utbud på olika bilder. Helt enkelt så var det en lung lektion där jag inte behövde stressa.

Likes

Comments