Header
View tracker

Efter att ha campat i Coral Bay och levt tillsammans i över tio dagar var det sedan dags för oss att bege oss 15 timmar tillbaka ner till Perth. På vägen ner stannade vi på ett av mina favoritställen, Kalbarri. I Kalbarri hade Azalea och Brendon hyrt en stor jätte fin villa som vi bodde i under två dagar. Detta var en väldigt stor omställning, efter att ha campat och sovit i ett tält i 17 dagar skulle vi nu ha en stor villa för oss själva. Detta var avslappnade och härligt. Dock fick jag fruktansvärda ryggsmärtor (från min brutna rygg) andra dagen här, därför fick jag stoppa i mig massa morfin värktabletter och sov som en stock hela dagen med ryggvärk. Mindre roligt när man är ute och resor men det fanns inte så mycket jag kunde göra åt det. Väl hemma i Perth flyttade jag från Kierans hem till Aarons med Marc, här hade jag bara en vecka kvar att spendera. Därför samlades Brendon, Azalea, Marc och jag min sista fredagskväll för att spela biljard, dricka öl och ha vår sista fina kväll tillsammans. Detta var jobbigt, då jag är väldigt dålig på att säga farväl till människor, så var detta en väldigt fin men jobbig kväll.

After we been camping in Coral Bay for over ten days it was time for us to go 15 hours back down to Perth. On the way down we was stopping in one of my favourite places during the campingtrip, Kalbarri. In Kalbarri had Azalea and Brendon rent a big appartmeant that we was suppose to live in for two days. This was a big reconversion after been sleeping in a tent for 17 days. This was very relaxing, but the second day i got terrible back pain from my broken back. I needed to take strong pain killers that passed me out all day. That wasn´t fun at all, but it´s not so much to do about it. When we got back to Perth i was moving from Kierans to Aarons with Marc. In that time I only had one more week left, my last friday we all was meeting up again to play som pool and drink beer together. This was our last night together, it was very hard beacuse I am very bad to say goodbye to people, so this was a very nice evening but also hard and sad for me.

Likes

Comments

View tracker

I monkey Mia skulle egentligen min, Marc, Teenekas och Kierans campingtrip avslutas. Dock på sista dagen så frågade Azalea mig och Marc om vi ville följa med dem ännu mer norrut till Coral Bay i tio dagar, för oss var det inte ens något att fundera på, vi följde med direkt. Väl där träffade vi på Azaleas familj som var superhärlig. Vi levde på nudlar och grillad mat. Vi åt hamburgare på campingstolar på julafton och jag firade nyår på stranden i underställsbyxor och en hoddie. Coral Bay var kravlöst, jag gick upp tidigt, utförde yoga på stranden, läste massa böcker, jag skrev i mängder och jag skrattade ännu mer. Azalea och jag klickade otroligt bra, medan Brendon och Marc också klickade otroligt bra. Tillsammans hade vi en fantastisk tid dessa dagarna och jag är så tacksam över att jag fick möjligheten att följa med på denna fantastiska resa.

Mine, Marcs, Teenekas and Kierans campingtrip was supposed to end in Monkey Mia, but the last day Azalea asked me and Marc if we wanted to go with them more north to Coral Bay for ten days. We didn´t even thought about it and said yes directly. Up in Coral bay we was meeting up with Azaleas family, they was super nice. We was living on nudles and bbq food during the whole trip. We was eating patties on Christmas eve while we was sitting in a cirkle on camping chairs. I was celebrating New Years on the beach in a jumper. Coral Bay was a area with no pressure, i went up early, did yoga on the beach, read books, wrote heaps and laughed even more. Azalea and me bounded really good, and so did Brendon and Marc to. Together we had an amazing time in Coral Bay and I am so thankful that i got the opportunity to follow them on that amazing trip.

Likes

Comments

View tracker

Jag märker kontrasterna, jag ser dem så himla tydligt framför mig. Mer tydligt än någonsin. Jag vill inte vara en del av de kontrasterna, kontrasterna som skapar fångenskap i livet, jag vill inte vara en fånge i mitt egna liv. Under min resa i Australien blev jag mer öppen i mig själv, kraven, fasthållsamheten, alla måsten - de försvann. De var inte längre tillgängliga och det enda jag behövde tänka på var vad jag skulle göra utav min dag. Vad ville jag? Vad kände jag? Hur mådde jag? Hur valde jag att känna? Allt gick på automatik, jag var positiv, glad och lättsinnad - jämt. Visst kunde känslor blomma upp, för när allting blev tyst utanpå blev det väldigt högljutt inuti. Men min passion, mina drömmar och mina hobbys blev otroligt mer tydliga. Ännu en gång blommade de upp och jag påbörjade något utav det. Jag som älskar att skriva och läsa, skrev och läste i massmängder. Jag var så pass fri och hade otroligt mycket plats samt energi i min vardag att verkligen skriva, läsa, hitta inspiration, leva och vara glad. Jag älskade det, jag älskar det.

Men jag märker tydligt att så fort jag kommer tillbaka på hemmaplan blir jag genast - likgiltig. Jag är som en robot som pluggar, jobbar, svarar på mail, ringer samtal, betalar räkningar och tiden finns inte längre tillgänglig. Friheten och möjligheten att vakna upp och själv utföra vad jag vill varje dag finns inte längre där när jag är omsluten av tusentals krav och måsten. Jag överlever, men lever inte fullt ut, å jag hatar det. Jag hatar hållsamheten som håller mina drömmar och min passion i ett grepp. Jag ogillar systemet som gör att vi är så fast i en cirkel av krav och måsten, för kraven och måsten förstör vår inre glädje där vi ska leva ut det vi är menade att leva för.

Så idag har jag svårt, svårt att skriva som jag var kapabel till på min resa, å jag har många gånger frågat mig själv frågan varför jag inte kan vara så pass produktiv i mina egna intressen som förr, men nu vet jag varför. Därför är jag samtidigt lycklig i tanken av att jag vet, jag vet vad det är som håller mig tillbaka och jag vet vad det är som gör att jag kan blomma igen. Jag blommar i kravlösa situationer där jag bara kan vara jag och leva njutningsfullt och ärligt. Av den instinkten tackar jag för, för jag vet att jag har lite kvar att utföra, att jag får vänta ett tag till tills jag kan blomma, å jag vet vilka frön jag ska så i framtiden för att få mig blomma till den vackraste blomman av mig själv som jag kan skapa. Därav, är jag är trots allt tacksam.

Likes

Comments

Efter Kalbarri begav vi oss vidare upp mot Monkey Mia, väl där träffade vi på Kierans vänner Azalea och Brendon. Detta var helt klart ett av de finaste platserna vi väl besökte under campingtrippen. Med ett stort fint läger, morgonrundor på stranden och härligt sällskap kunde inte tre dagar här bli bättre. Vi åkte fyrhjulsdrift, fiskade hajar, plockade snäckor och simmade med vilda delfiner. Shark Bay var verkligen otroligt.

After we been at Kalbarri we was driving up to Monkey Mia. Up in Monkey Mia we met up Kierans friends Azalea and Brendon, and Azaleas brother Kyle. This place was totally one of the most beautiful places that we been to. With a huge camp, morning walks on the beach and a nice company, was three days here amazing. We did fourwheel driving, fished sharks, collected shells and swim with wild dolphins. Shark Bay was amazing.

Likes

Comments

" Du är sådan Gud skapade dig, inte sådan du gjorde dig" det är så enkelt, enkelt att glömma, glömma ens innersta vilja, kärlek och omtanke om världen och en själv. Automatiskt går vi in i Roller, roller som vi tror definierar oss själva därav spelar vi och säljer oss själva på olika vis. Vi säljer oss själva för kärlek utav andra, men den kärleken kommer aldrig kunna vara genuin och äkta förän vi går in i oss själva och genuint älskar oss för den vi är och inte den vi blivit.

" Älska din nästa så som dig själv" kärleken till dig själv kommer alltid omedvetet speglas utåt, så som du ser på dig själv kommer andra också se på dig. Om du är jordnära, nära till ditt inre och kan älska alla aspekter av dig själv kan andra också göra det. Men känner du lågt självvärde, att du ej är värd något och du inte är närvarande i dig själv - kommer även människorna runt dig omedvetet se dig. För allt handlar om omedvetna energier som vi ständigt sänder ut runt oss.

Att älska sig själv sant och ärligt betyder inte som många tror att vara självgod, stöddig och egoistisk. Att bete sig på detta vis ovan är endast arrogans som kommer från en brist av känsla, en känsla av att inte ha eller vara tillräcklig. Denna briskänsla kompenserar man genom att ta för sig på andras bekostnad. Det är inte självkärlek utan brist på självkärlek.

När vi genuint öppet och ärligt slutligen vill ta emot och acceptera varje aspekt av oss själva sker slutligen läkning där självkärlek blir resultatet. När vi går efter normer och andras riktlinjer för vi våld på oss själva, detta är omedveten självförtryck. Det vi gör eller känner kommer därav inte från hjärtat utan från osäkerhet eller tvång.

Älska er själva. Jag vill älska, intensivt, djupt och lustfullt. Jag vill öppna mig för att älska och att älskas. För både mig själv och andra människor runt mig.

Likes

Comments

View tracker

Efter Pinnacles och Jurien Bay åkte vi vidare till Geraldton f⍤r en liten rundvandring i den fina staden. Efter detta åkte vi vidare till Horrocks f⍤r vår f⍤rsta campingnatt under vår campingtur, under denna tiden var jag ensam med Kieran och vi hade goda samtal med ett gott sallskap. Efter Horrocks k⍤rde vi vidare till Kalbarri, i Kalbarri m⍤tte vi sedan upp Kierans flickvan Teeneka och Marc och dar b⍤rjade vår gemensamma resa under denna speciella campingtur.

After Pinnacles and Jurien Bay we went to Geraldton for a trip around the beautiful city. After this we went to a little place called Horrocks, here we made our first night camping together. During this time me And Kieran was alone with good conversations and a nice company together. After Horrocks we drive to Kalbarri , in Kalbarri we met up Kierans girlfriend Teeneka and our friend Marc, and here started our common journey of this special campingtrip.

Likes

Comments

Når jag vål var framme i Australien børjade min resa med prepp infor ett event som skulle ske dagen efter. Detta event utførdes utav mina vånner Aaron och Kieran før en hårlig børjan på sommaren. Eventet hølls på en rooftop bar mitt i Perth. Ar våldigt tacksam av att jag fick delta och traffa alla underbara manniskor. Denna kvållen var en valdigt bra start på min lønga och førsta resa till andra sidan jorden!

When i arrived to Australia my holiday started with some preparations for a event. This event was made of my friends Aaron and Kieran, for a nice beginning of the summer here. The event was made on a rooftop bar in the middle of Perth. I am very grateful that i had the opportunity to go to this event and meet all this amazing people. This evening was a really good start on my first travel to the other side of the world!

Likes

Comments

Året började med att jag förlorade en av de människorna jag älskar mest i hela världen, en av dem människorna som fostrat mig till denna individ jag är idag. Kvinnan som höll ihop hela min familj, kvinnan jag såg upp till och älskade över hela mitt hjärta, min farmor, detta, vände upp och ner på hela min värld.

Bara någon vecka efter detta fick jag reda på att min syster var dålig. Något allvarligt hade hänt henne och allt mitt samvete, min kärlek och min storasyster reaktor satte igång. Att det händer ens lillasyster något är så speciellt, man tror aldrig att det händer ens egna nära och kära, men det gör det. Men jag visste att hon skulle fixa allt med en klackspark och det gjorde hon. Idag ser jag väldigt mycket upp till min lillasyster och älskar henne otroligt mycket.

Mitt i allt detta stod jag i värsta förvirringstillståndet på många, många år. Jag gjorde allt för att bara överleva vardagen efter farmors bortgång, samtidigt som ångest över att det hade hänt syrran en grej och mitt i allt detta blev jag pressad, pressad av mitt ex och han kvävde mig. Han satte krav på mig att vara med honom och hans familj när jag inte ens kunde hantera mig själv. Jag levde genom honom och klarade tillslut inte av det längre mitt i hela min livsröra, jag var tvungen att fokusera på mig själv och mitt liv. Därför valde jag att avsluta vår 1,5 års långa och fina relation, det är något av det jobbigaste jag någonsin har gjort. För samtidigt som jag krossade hans hjärta, så krossade jag mitt eget på kuppen.

Mitt i hela min raserade värld hade jag något positivt att se fram emot, en härlig skidresa med mina fantastiska vänner. Här trodde jag att saker och ting bara skulle lösas, vara härligt och underbart. Det var de, första kvällen. Första skid dagen åker jag rakt in i en snövägg, bryter mina skidor men också min rygg. Jag blev akut inlagd med ambulans och där låg jag i 36h, jag hade inget mer än mina skidkläder och passet med mig. De talade bara tyska på sjukhuset, jag låg i samma rum som fyra andra sjuka patienter och fick massa läkemedel och sprutor hit och dit. Aldrig har jag tidigare känt mig så ensam och utelämnad som där. För det var just de jag var, helt ensam. Efter detta fick jag åka tillbaka till lägenheten, en sjuksköterska från Danmark åkte ner till Matrei och jag fick åka liggandes transportflyg + ambulans hem till dörren. Detta gjorde inte min tillräckligt ångestfyllda vardag bättre.

Efter all denna turbulens kom min födelsedag, min födelsedag som jag väntat på under hela tonåren, min artonårsdag. Min artonårsfest var en av de bästa kvällarna i mitt liv, jag var så jävla lycklig. Jag hade alla människor jag älskar runt mig och allt var verkligen så himla bra. Efter detta trodde jag mitt liv skulle bli fulländat, jag trodde att om jag bara fyllde arton år så skulle livet genast bli bra, då skulle alla pusselbitar äntligen falla på plats. Så fel jag hade, om livet var turbulent innan jag fyllde arton var det way more turbulent efter. Jag gick nu in i en ny identitetskris i mitt liv.

På min artonårsdag hade jag en planerad resa upp till Stockholm, staden som jag bara en gång tidigare hade besökt. Denna resan var väldigt spontan och otippad då planerna inte gick som tänkt, men fasen vad roligt jag hade!

Efter detta blev livet generellt sätt lugnt och stillsamt så jag begav mig till våren iväg till Turkiet i Alanya med min tonårsvän Sofie och min lillasyster Miranda. Denna resan var otroligt rolig! Vi bodde på ett väldigt fint hotell, solade, badade, festade och träffade en hel del fantastiska människor som gav mig jätte mycket i mig själv.

Efter min turkietresa var det dags för Kristianstads årliga krogbrännboll. Fantastiska människor, underbar miljö och en galet fin dag! På detta lyckades jag även tillslut ta mitt körkort, om jag var lycklig? Svar: JA

Efter detta var det då dags för att se Sveriges stolthet, Håkan Hellström. Jag begav mig upp till Göteborg med min älskade Gryler, frugan också kallat. Vi bebodde oss, åt på pinchos, dansade till Håkan live i några timmar för att sedan avsluta kvällen med öl, drinkar och lite eftermys på en av mina vänners hotell. Magi, kvällen var magi, i stora drag.

I slutet av Juni gjorde även jag, Linnea och Daniel en årlig reunion till USA, då vi året tidigare varit i Florida tillsammans skulle vi nu upptäcka New Yorks gator. Väl där mötte vi upp Gustav som hade backpackat runt USA i en månad. Vi såg brooklyn bridge, freedom tower, WTC, time square, åt daglig frukost i central park, träffade min vän Tess & vi shoppade en massa. New York var häftigt, det var coolt och jag lärde mig väldigt mycket om mig själv, dock så blev jag rätt mätt på staden i slutändan. Men visst var det en upplevelse!

Men efter min NY resa hann jag bara hem och tvätta kläderna innan jag snabbt begav mig iväg på nästa resa: Thailand. Först begav jag mig till Bangkok i några dagar, där jag vandrade runder ensam, träffade några helt underbara människor på vårt hotell och jag såg vad Bangkok hade att erbjuda. Efter detta tog jag mitt pick och pack för att bege mig vidare mot Phuket. Här tillbringade jag mina resterande fyra veckor med EBS, detta var verkligen min livs resa. Så mycket fina människor som jag här träffade, så mycket som jag lärde mig om mig själv, så mycket som vi gjorde och så otroligt mycket som jag bär med mig efter detta. Att resa själv är något utav det bästa jag någonsin har gjort.

Efter detta var mitt liv lugnt, väldigt lugnt. I settled down. Det brukar bli på det viset då jag på hösten oftast mår väldigt mycket bättre och kan ta det lugnt på ett annat vis. På hösten behöver jag liksom inte fly bort i projekt eller resor på samma vis som på våren. Hösten är min tid, min tid där jag oftast tar tag i mig själv, mitt mående och sätter upp mål för mig själv och mina drömmar. Hösten är den tiden på året som jag är som mest produktiv och kreativ. Denna hösten var jag väldigt borta efter alla mina tillflykter och resor, jag kände fortfarande inte igen mig själv efter allt som hade hänt tidigare detta året. Efter att jag fann en större trygghet i mig själv här och nu började jag på något vis så småningom hitta tillbaka till mig själv igen. Mitt i allt detta flyttade jag hemifrån, min första flytt helt ensam till mitt egna hem som jag skapa själv. Att flytta hemifrån var något utav det bästa jag kunde göra i detta läget, då det har gett mig själv så mycket mer egentid och tid till eftertanke och bearbetning på ett annat vis.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? - Jag avslutade en relation, vilket var något av det jobbigaste jag någonsin har gjort. Jag flyttade även hemifrån, från mitt lilla flickrum till min alldeles helt första och egna lägenhet. Det var en omställning, det är det fortfarande och det är väldigt vågat. Men jag är ju en vågad människa, jag lever nu.

Hur har ditt 2016 varit? - Upp & ner. För att summera det har det varit fantastiskt men även väldigt ångestfyllt. Jag trodde på fullaste allvar att om jag bara fyllde arton och skaffade körkort så skulle livet sedan bli fulländat. Allting skulle klaffa och livet skulle äntligen vara där, pusselbitarna skulle nu sitta tillsammans....... Självklart var det inte på det viset. Jag genomgick detta år en ny identitetskris som jag inte trodde jag skulle behöva göra igen, men vi kan ju inte styra över ödet och dess vilja. Saker och ting har minst sagt varit upp och ner. Jag har bearbetat svåra saker, läkt mig från min skada och varit allmänt förvirrad där jag på vägen någonstans, förorade mig själv och den jag är? Jag kände inte igen mig själv. Slutligen byggde jag sakta men säkert upp mig själv, min personlighet och mitt driv igen mot slutet utav året.

Jag har rest massor och spenderat väldigt mycket pengar, men samtidigt har jag även upplevt något otroligt mycket. Mer än vad jag tidigare någonsin har fått. Jag har inte upplevt lika mycket kärlek, å det beror ju såklart på att jag i en och samma veva förlorade så pass många människor samtidigt som jag älskade väldigt mycket. Samtidigt har jag även fått tillbaka en relation, min pappa. Väldigt mycket skratt och glädje har jag fått uppleva och självklart uppskattar jag detta, enormt mycket. Men andra delar av året har varit fruktansvärda, väldigt mycket känslor (och tårar) men också mycket ångest, svåra beslut och händelserika val.

Tror du att år 2017 kommer blir bättre? - Jag vet inte, jag kan inte förutspå mitt 2017, men jag tror att det kommer ge mig mycket glädje och skratt. Jag har en del saker att se fram emot, men inget specifikt planerat som jag hade detta året, jag tror att det är bra. Ibland ska man inte planera saker för mycket, utan mer gå på känsla och spontanitet.

Vad är din största framgång 2016? - Att jag insett saker och växt något otroligt i mig själv, jag har tillåtit mig att gråta lika mycket som jag har tillåtit mig att skratta. Jag har försökt att bortse från alla de olika stämplarna man sätter på relationer och bara vara, bara gör det som känns bra utan några stämplar eller bestämmelser.

Vad spenderade du mest pengar på? - Mitt körkort, haha. Det var pissdyrt. Å mina resor med såklart, resa är ju inte heller det billigaste.

Gjorde någonting dig riktigt glad? - Det är faktiskt så otroligt mycket mer detta året som faktiskt har gjort mig genuint jäkla glad än för ett år sedan. Jag tror det beror på min mångsidighet detta året och att jag inte nu har fastnat i något indraget mönster. Jag har utvecklats så otroligt mycket i mig själv och bara det skapar sådan enorm glädje i livet. Min födelsedag gav mig glädje, alla roliga stunder med jobbet, mina resor och min flytt.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2016? - Roses - The chainsmokers, Aldrig nöjd - Joackim Gissberg , Egoist - Kent , Din tid kommer - Håkan Hällström , Capsize - Frenship , When you love someone - James TW

Vem har du umgåtts med mest? - Min ena vän Linnea, som jag nu bor med. Vi återfann varandra igen efter något år och jag är så glad över att ha henne i mitt liv. Min fantastiska nyfunna vän Rebecca som jag är så himla lik samtidigt som vi är så otroligt olika. Så mycket fantastiskt roliga stunder hon har gett mig med skratt och kärlek, är så tacksam för det.

Bästa minnet från 2016? - Det finns så otroligt fina minnen och upplevelser från detta året, det är bara till att bläddra upp och kolla. Samtidigt har det också varit ett väldigt turbulent år i mig själv där det har varit väldigt högljutt inom mig och jag har många gånger inte vetat hur jag ska handskas med den kris jag genomgick.

Vad önskar du att du gjort mer? - Detta året efter allt som har hänt har jag verkligen levt, jag har verkligen levt till fullo. Jag har älskat, dansat, inte snålat på kyssar. Jag har njutit, gett mig själv tid, levt i nuet, skrattat, tillåtit mig att gråta och tagit varje möjlighet jag har kunnat ta i varje given situation. Å jag vet att om jag hade suttit kvar i samma destruktiva relation som för ett år sedan hade jag inte levt mitt liv lika till fullo som jag har gjort detta året.

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? - Att min farmor hade funnits vid livet, att min skada aldrig uppkom, att min syster aldrig blev dålig och att jag inte förlorade så många människor runt mig som jag älskade så djupt. Men jag vet att allting händer för en anledning och om inte mindre bra saker händer är det omöjligt att vara tacksam för småsaker i livet som är bra och lära sig njuta av varje morgondag.

Planer för 2017? - Komma hem levande från Australien, ta studenten och hitta ett nytt boende.

Vad vill du säga till dig själv inför 2017? - Lev, lev och lev totalt. Älska intensivt, dansa tills du inte längre vet vart dina ben tar vägen. Chansa, var spontan och framförallt NJUT. Våga ta risker, men framförallt - våga älska. Var orädd och gör allt som faller dig in. Prata och var alltid ärlig till dina medmänniskor runt dig, å låt dem alltid veta vad du tycker och känner. Ta tid till dig själv, gör yoga och finn ett lugn i dig själv. Skratta, skratta så mycket tills du knappt kan andas och bara omgiv dig utav glädje. Glöm inte bort dig själv, älska intensivt gör det - men var medveten om gränsen till dig själv och dina behov. Ta vara på året och omfamna det väl.

Likes

Comments

Hej sötnosar kommentera och tyck till om min blogg!