igår kväll var jag, tillammans med mina tjejkompisar, och kollade på den nya Split. jag tyckte den var som förväntat, riktigt spännande och väldigt läskig emellanåt. tyckte dock att slutet var lite för "unrealistic" för min smak men överlag så gillade jag den.

idag var planerna att jag tillsammans med familjen skulle på middag hos en annan familj, men det blev inställt så nu är jag påväg till P. ikväll ska vi träffa några vänner. ska bli skönt att komma till honom, trivs så himla bra med hans familj. jag har mycket skolarbete att hinna med tills på måndag, vilket innebär en hel del pluggande imorgon om jag inte får en lucka idag.

(imorse fick jag, efter en tung vecka, ett infall att jag skulle locka håret och sminka mig lite extra hihi. känns bra för det blir lättare att låta mig själv och min omkrets att ta in varandra)

hoppas alla får en trevlig helg! kram

Likes

Comments

jag skulle ljuga om jag sa att jag inte tänker lika mycket på gårdagens besked som igår, men jag är inte lika ledsen längre (eller försöker jag bara hantera situationen).

gårdagens blogginlägg var inte på något sätt menat för uppmärksamhet till mig, men för att uppmärksamma själva diagnosen. vad jag inser är att det är inte bara jag. inte bara jag som är bipolär, inte bara jag som känner mig avvikande för normen. jag är inte ensam, men det känns fortfarande så.

jag är oerhört glad för den positiva responsen jag fick igår, och jag är så tacksam för de som bryr sig om mig.

just nu känns allting helt ärligt bara piss, men med tiden är jag säker på att det kommer bli bättre. jag har privilegiet att ha fina människor runt om mig, och med deras hjälp och stöd kommer jag klara detta.

jag önskar dock att psykisk ohälsa skulle vara ett mer omtalat ämne, något man talar seriöst om och inte förskönar, så som jag anser att man gjort. ord som deprimerad och ångest flyger hit och dit utan betydelse eller innebörd. det bildar en skam hos de som faktiskt känner så, ofrivilligt. jag, precis som så många andra, vill inte behöva skämmas. vill inte behöva förklara sig, vill inte höra dessa tomma ord och känna sig förolämpade. jag har många gånger fått höra att jag väljer själv ifall jag vill må bra eller dåligt. men om valet nu skulle vara så enkelt, så simpelt, varför skulle jag välja att må dåligt? varför skulle jag välja en daglig kamp och slåss med mig själv? hade jag kunnat så hade jag valt att må bra. jag hade valt bort allt som har med psykisk ohälsa att göra, utan tvekan.

Likes

Comments

efter en lång utredning fylld av tårar och skratt, frustration, ilska, toppar och dalar, så fick jag idag mitt slutgiltiga besked.
när han sa det ut högt kände jag en känsla av hopplöshet men också en stor lättnad. en hopplöshet över att mitt liv kommer att formas och alltid vara såhär, men en lättnad över att min tid hos psykiatrin givit resultat och att jag nu (äntligen) kan få hjälp och rätt typ av medicinering.
bipolär ältas i mitt huvud, om och om igen. någonstans har jag "vetat" eftersom det varit ett aktivt ämne nu i sju månader. men att faktiskt veta känns mer seriöst. nu är det på riktigt, även om detta varit min vardag och verklighet under en lång tid.

jag skulle kunna skriva så mycket mer om detta men mina tankar är inte samlade just nu.

Likes

Comments

en dålig dag leder till en annan, och idag åkte jag hem tidigare från skolan i brist av ork och full smärta. jag saknar redan P då vi knappt pratat idag. men gissar på att det blir lite FaceTime-snack ikväll. idag blev det planer inför helgen med tjejerna. vi hade tänkt att kolla på det nya skräckfilmen Split https://www.youtube.com/watch?v=84TouqfIsiI och tjejkväll efteråt.

när jag kom hem idag möttes jag av min fina katt som saknat mig under helgen. jag möttes också av en bild på min nya kusin! min moster flyttade till köpenhamn för ca sju år sen och träffade där hennes blivande sambo. för fyra år sen kom min äskade kusin M och igår kom lillasyster. jag är verkligen jätteglad för M´s skull då hon längtat länge. det tråkiga är att bo långt ifrån varandra, och att relationen mellan mig och min moster inte är densamma som innan. jag önskar att jag hade kunnat hälsa på oftare, då M är min lilla ögonsten.

i mitt inlägg i fredags där jag nämnde mitt arbete i hälsopedagogik, så har jag nu bestämt mig för att förbättra min fysik samt inre lugn genom att denna veckan varje kväll köra ett pass yoga, och förhoppningsvis även fortsätta med det efter denna veckan beroende på hur jag känner att det funkar. har någon av er erfarenheter av yoga eller något annat förslag så skriv gärna till mig! ni kan kontakta mig i kommentarerna, eller på min mail som finns i min profil.

Likes

Comments

idag var ingen bra dag. dagen (helgen) har varit väldigt påfrestande både fysiskt och psykiskt.
jag har tänkt mycket på mitt kommande läkarbesök i veckan, tänkt på vilket besked jag kommer att få.
jag har också mått dåligt fysiskt, mått illa och haft värk i hela kroppen. är ganska säker på att de har med varandra att göra.

till min stora glädje har P varit min klippa idag (precis som alla andra dagar). vi har varit ute långa stunder, pratat och skrattat. feel good stuff helt enkelt!
vi fick tom några fina bilder som jag nu tittar på med ett stort leende och fjärilar i magen.

imorgon är det skola igen (suck)... det är nya tag och jag ska göra det bästa av det.

Likes

Comments

godmorgon, jag har känt mig väldigt stressad under en lång tid pga att ständigt vara uppkopplad. inte nog med att vara social face2face utan att också vara social genom mobilen. att hålla dagar på snapchat genom tomma bilder, att hålla instagram uppdaterat och hålla flödet snyggt, att kolla facebook och twitter. jag orkar inte, jag lägger ifrån mig mobilen men känner dåligt samvete och stressen för att andra skriver och jag "måste" svara. jag känner den ständiga rädslan att bli utanför, bortprioriterad och "tråkig".
när jag gör något, om det så är kolla serier, rita eller ut och gå, så vill jag finnas i mitt nu. jag vill njuta av alla stunder utan stress. självklart tycker jag även att det är roligt att ha även denna kontakten med mina vänner, föräldrar etc, men det blir för mycket. jag bryr mig på tok för mycket om vad alla andra tycker och tänker om mig, medan det viktigaste faktiskt är vad jag tycker om mig själv.
jag tycker att alla borde tänkte mer på hur mycket tid man faktiskt lägger bakom en skärm, och fundera på hur det påverkar en själv och sina sociala förhållanden.
jag kommer definitivt jobba med detta för att kunna jobba med mig själv.
xoxo J

Likes

Comments

hej alla, som ni alla vet så är det äntligen fredag! dagen började med engelska 8.15, med följd av inställda lektioner vilket innebar att jag slutade 9.45 😏
just nu väntar jag på P som slutar snart, och under tiden gör jag mitt arbete i hälsopedagogik.

just nu i hälsopedagogiken ska vi göra individuella hälsoprofiler, vilket betyder att vi ska skriva om våran ex kost, motion, stress och egen upplevd kroppslig samt själslig hälsa. sen ska vi väljas ut två saker vi skulle vilja förändra eller bli bättre på, och slutligen utföra och sammanfatta detta. detta är mycket för att bli mer medveten om sin livsstil och hälsa. att försöka lyfta fram det som är bra och det som kan förändras. jag tycker detta passade mig perfekt eftersom jag vill jobba med mig själv, för att så småningom må bra och njuta av livet.

hoppas alla får en underbar helg, kram J

Likes

Comments

hej igen, idag har faktiskt varit en ganska bra dag! andra dagen i skolan kändes bra, förutom att gå upp så tidigt 😩
jag hatar att det börjat snöa igen (även lovad snöstorm) jag fryser typ ständigt, oavsett vad jag har på mig. någon som känner samma, eller har några tips så dela gärna med er!
ikväll ska jag bara försöka ta det lugnt, kolla på film med P och plugga lite engelska.
ha det bäst, love J

Likes

Comments

idag var första skoldagen igen efter det allt för korta jullovet. jag försöker motivera mig själv med att jag nu gjort hälften av min tid här på gymnasiet. jag försöker också motivera mig själv med att mina bästa vänner och min fina pojkvän går på min skola. men ibland hjälper inte ens det. att gå till skolan är så ångestladdat, inte bara pga mina krav på skolarbetet men också för kraven kring det sociala. prestationerna av hur jag ska vara och hur jag ska se ut.

jag älskar mina vänner, jag älskar min pojkvän och jag älskar min utbildning. men kraven blir för höga. jag hinner inte njuta och det blir inte längre roligt att gå till skolan.
men jag ska ge det en chans och se vad denna terminen har att erbjuda. vi kommer att läsa om bland annat kognition nu kommande vecka, vilken innebär något att se fram emot.

Likes

Comments

idag åkte jag och familjen tillsammans med två andra familjer på en minisemester till dk, åker hem på lördag. det känns skönt att komma hemifrån nu när jag väl är här, innan vi skulle åka hade jag dock sån ångest över att lämna. har så himla mycket skolarbete att göra till skolan börjar på tisdag (vart tog lovet vägen??!!!!)

jag saknar P och mina vänner, men vi ses snart igen. under tiden här så ska jag passa på att läsa therese lindgrens bok och varva ner. ska försöka tänka på mig själv för att försöka må bättre denna terminen som kommer.

xoxo

Likes

Comments