hej allihopa, helgen började med att min telefon slutade fungera och jag bytte därför den istället med en iPhone sju, är såå nöjd! vilken fantastisk kamera. jag valde den matt svarta eftersom den är så mycket lättare att matcha. ikväll kommer några vänner till mig och P vilket ska bli jätteroligt.
mamma och pappa skulle iväg till deras vänner, så hemma blev det tacos och en massa mys. 

häromdagen gjorde jag en sida på facebook vid namn Art By Josefin där jag lägger upp alla mina tavlor och skisser. jag har fått så enormt mycket positiv respons vilket jag är så glad över. kolla gärna in den! 
önskar er en fortsatt trevlig helg.
J

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 123 readers

Likes

Comments

hej, idag har jag varit ute och KÖRT tillsammans med pappa FÖR FÖRSTA GÅNGEN! Jag fyller 18 om cirka 4 månader så kände kanske att det var dags att ta tag i att övningsköra och plugga teori nu...
i början var det jäääättenervöst, men efter en stund så var det bara roligt och gick förvånansvärt bra!
är faktiskt stolt över mig själv, och det är mina föräldrar också vilket känns jättebra.
ha det bäst
J

Likes

Comments

Idag har varit en bergochdalbana. Jag har varit ledig från skolan hela dagen, vilket var så skönt! I eftermiddags var jag tillsammans mamma och hämtade ut min nya medicin som jag också började på idag. När jag kom hem hade jag fått paket som innehöll en klocka som jag beställde för ett tag sedan. Är faktiskt helt ok nöjd, gillar designen samt att den visar både datum och tid.

Under dagen har jag hunnit rita, kolla serier, fixa P´s 18-års present och plugga samhällskunskap. Denna veckan har jag två prov samt en inlämningsuppgift, mm fun...

Nu ska jag fortsätta plugga och lyssna på musik. ha det bäst. J.

Likes

Comments

på senaste tiden, sedan jag fick min diagnos, så har jag spenderat min tid till att försöka hitta mig själv, att försöka hitta ett inre lugn och hålla mig där. jag är nöjd över mina framsteg trots alla bakslag. vad som strular just nu är skolan. jag känner mig besviken över de så kallade löftena som jag fått men som inte blivit till handlingar. mina resultat i skolan har försämrats över lag och tankarna för att hoppa av har blivit större. trots det så inser jag att jag snart bara har ett år kvar och att jag bara helt enkelt får bita i det sura äpplet.

jag har under senaste tiden tagit mer och mer kontakt med en god barndomsvän till mig och känner helt klart att det har påverkat mig gott.
jag och P har även börjat umgås mycket mer med våra gemensamma vänner som också är ett par. vi har så roligt ihop.
med det vill jag säga att jag just nu känner att jag har så mycket positivt i min vardag just nu som lite kan väga upp för det negativa. jag mår alltid som bäst när jag får vara med P och jag är mer än tacksam över att jag har honom. trots att min lycka ska finnas i mig och inte i honom så är jag alltid som lyckligast när han finns vid min sida.

imorgon är det måndag igen, suck. denna helgen har gått på tok för snabbt, men jag får leva på att jag är ledig på tisdag, vilken innebär att veckan blir ganska kort trots allt.
hoppas ni kan njuta av de sista timmarna av helgen och att veckan blir så bra den kan. jag ska försöka bli mer aktiv framöver, i promise.
//J

Likes

Comments

igår kväll var jag, tillammans med mina tjejkompisar, och kollade på den nya Split. jag tyckte den var som förväntat, riktigt spännande och väldigt läskig emellanåt. tyckte dock att slutet var lite för "unrealistic" för min smak men överlag så gillade jag den.

idag var planerna att jag tillsammans med familjen skulle på middag hos en annan familj, men det blev inställt så nu är jag påväg till P. ikväll ska vi träffa några vänner. ska bli skönt att komma till honom, trivs så himla bra med hans familj. jag har mycket skolarbete att hinna med tills på måndag, vilket innebär en hel del pluggande imorgon om jag inte får en lucka idag.

(imorse fick jag, efter en tung vecka, ett infall att jag skulle locka håret och sminka mig lite extra hihi. känns bra för det blir lättare att låta mig själv och min omkrets att ta in varandra)

hoppas alla får en trevlig helg! kram

Likes

Comments

jag skulle ljuga om jag sa att jag inte tänker lika mycket på gårdagens besked som igår, men jag är inte lika ledsen längre (eller försöker jag bara hantera situationen).

gårdagens blogginlägg var inte på något sätt menat för uppmärksamhet till mig, men för att uppmärksamma själva diagnosen. vad jag inser är att det är inte bara jag. inte bara jag som är bipolär, inte bara jag som känner mig avvikande för normen. jag är inte ensam, men det känns fortfarande så.

jag är oerhört glad för den positiva responsen jag fick igår, och jag är så tacksam för de som bryr sig om mig.

just nu känns allting helt ärligt bara piss, men med tiden är jag säker på att det kommer bli bättre. jag har privilegiet att ha fina människor runt om mig, och med deras hjälp och stöd kommer jag klara detta.

jag önskar dock att psykisk ohälsa skulle vara ett mer omtalat ämne, något man talar seriöst om och inte förskönar, så som jag anser att man gjort. ord som deprimerad och ångest flyger hit och dit utan betydelse eller innebörd. det bildar en skam hos de som faktiskt känner så, ofrivilligt. jag, precis som så många andra, vill inte behöva skämmas. vill inte behöva förklara sig, vill inte höra dessa tomma ord och känna sig förolämpade. jag har många gånger fått höra att jag väljer själv ifall jag vill må bra eller dåligt. men om valet nu skulle vara så enkelt, så simpelt, varför skulle jag välja att må dåligt? varför skulle jag välja en daglig kamp och slåss med mig själv? hade jag kunnat så hade jag valt att må bra. jag hade valt bort allt som har med psykisk ohälsa att göra, utan tvekan.

Likes

Comments

efter en lång utredning fylld av tårar och skratt, frustration, ilska, toppar och dalar, så fick jag idag mitt slutgiltiga besked.
när han sa det ut högt kände jag en känsla av hopplöshet men också en stor lättnad. en hopplöshet över att mitt liv kommer att formas och alltid vara såhär, men en lättnad över att min tid hos psykiatrin givit resultat och att jag nu (äntligen) kan få hjälp och rätt typ av medicinering.
bipolär ältas i mitt huvud, om och om igen. någonstans har jag "vetat" eftersom det varit ett aktivt ämne nu i sju månader. men att faktiskt veta känns mer seriöst. nu är det på riktigt, även om detta varit min vardag och verklighet under en lång tid.

jag skulle kunna skriva så mycket mer om detta men mina tankar är inte samlade just nu.

Likes

Comments

en dålig dag leder till en annan, och idag åkte jag hem tidigare från skolan i brist av ork och full smärta. jag saknar redan P då vi knappt pratat idag. men gissar på att det blir lite FaceTime-snack ikväll. idag blev det planer inför helgen med tjejerna. vi hade tänkt att kolla på det nya skräckfilmen Split https://www.youtube.com/watch?v=84TouqfIsiI och tjejkväll efteråt.

när jag kom hem idag möttes jag av min fina katt som saknat mig under helgen. jag möttes också av en bild på min nya kusin! min moster flyttade till köpenhamn för ca sju år sen och träffade där hennes blivande sambo. för fyra år sen kom min äskade kusin M och igår kom lillasyster. jag är verkligen jätteglad för M´s skull då hon längtat länge. det tråkiga är att bo långt ifrån varandra, och att relationen mellan mig och min moster inte är densamma som innan. jag önskar att jag hade kunnat hälsa på oftare, då M är min lilla ögonsten.

i mitt inlägg i fredags där jag nämnde mitt arbete i hälsopedagogik, så har jag nu bestämt mig för att förbättra min fysik samt inre lugn genom att denna veckan varje kväll köra ett pass yoga, och förhoppningsvis även fortsätta med det efter denna veckan beroende på hur jag känner att det funkar. har någon av er erfarenheter av yoga eller något annat förslag så skriv gärna till mig! ni kan kontakta mig i kommentarerna, eller på min mail som finns i min profil.

Likes

Comments

idag var ingen bra dag. dagen (helgen) har varit väldigt påfrestande både fysiskt och psykiskt.
jag har tänkt mycket på mitt kommande läkarbesök i veckan, tänkt på vilket besked jag kommer att få.
jag har också mått dåligt fysiskt, mått illa och haft värk i hela kroppen. är ganska säker på att de har med varandra att göra.

till min stora glädje har P varit min klippa idag (precis som alla andra dagar). vi har varit ute långa stunder, pratat och skrattat. feel good stuff helt enkelt!
vi fick tom några fina bilder som jag nu tittar på med ett stort leende och fjärilar i magen.

imorgon är det skola igen (suck)... det är nya tag och jag ska göra det bästa av det.

Likes

Comments

godmorgon, jag har känt mig väldigt stressad under en lång tid pga att ständigt vara uppkopplad. inte nog med att vara social face2face utan att också vara social genom mobilen. att hålla dagar på snapchat genom tomma bilder, att hålla instagram uppdaterat och hålla flödet snyggt, att kolla facebook och twitter. jag orkar inte, jag lägger ifrån mig mobilen men känner dåligt samvete och stressen för att andra skriver och jag "måste" svara. jag känner den ständiga rädslan att bli utanför, bortprioriterad och "tråkig".
när jag gör något, om det så är kolla serier, rita eller ut och gå, så vill jag finnas i mitt nu. jag vill njuta av alla stunder utan stress. självklart tycker jag även att det är roligt att ha även denna kontakten med mina vänner, föräldrar etc, men det blir för mycket. jag bryr mig på tok för mycket om vad alla andra tycker och tänker om mig, medan det viktigaste faktiskt är vad jag tycker om mig själv.
jag tycker att alla borde tänkte mer på hur mycket tid man faktiskt lägger bakom en skärm, och fundera på hur det påverkar en själv och sina sociala förhållanden.
jag kommer definitivt jobba med detta för att kunna jobba med mig själv.
xoxo J

Likes

Comments