Risk för långt inlägg. Ikväll har jag bara uppfyllts av en så enorm tacksamhet att jag har den familj som jag har. Tänk min mor och far som alltid försöker ställa upp. Dom finns där om jag behöver spygalla över livet,om jag behöver råd om saker och ting,behöver bolla idéer, gråta osv. Dom finns alltid där även när jag följer mina impuls handlingar och dom ibland inte alls blir som jag tänkt mig. Vilket jag får erkänna händer ganska ofta. Skulle jag lyssna på dom så skulle det inte inträffa lika ofta men men jag tror ju fortfarande att jag är super kvinnan som hinner och har tid med massor av saker. Lär mig aldrig. Under mina sjukdoms perioder har dom nästan vänt ut och in på sig själva för att hjälpa mig. Pappa sov till och med på BB med mig ( när Alfred hade flygit till Göteborg.)och senare på en smal säng på iva. Han hjälpte min man med hästarna och fanns som ett stöd för honom och Lilly när det va som mörkast.
Dom försöker alltid hjälpa mig med barnen när det kör ihop sig. Inget är omöjligt. Sen har vi min syster som bara är underbar. Utan att tveka så flög hon ner till Göteborg med sin systerson utan att blinka. Hon va hemma med honom i fyra och en halv månad fick ta hand om alla saker runt hans hjärtoperation och senare hans syrgas. Min tacksamhet till henne går inte att beskriva. Innan den här resan så har vi ju 2011 då hon va med mig på den resan då hon fick vara på neo med våran Lilly när jag va för dålig. Vi har upplevt och gått igenom saker som är ganska häftiga och det är tur att vi har samma humor och att vi alltid försöker se det roliga i saker och ting. Är så tacksam att ha henne. Har en bror som jag vet alltid försöker hjälpa till. Har fastrar som jag vet alltid finns där, morbror och moster som jag inte träffar speciellt ofta men som jag vet finns där. Sena har jag mina kusiner som dom flesta står mig nära vissa står mig super nära och jag träffar dom ofta andra mindre ofta men jag vet att dom finns där.
Har även mina vänner som jag tröttar ut med mina problem,tankar och funderingar. Som peppat mig när det har behövds.Men jag hoppas dom vet att jag alltid finns för dom precis som dom finns för mig.
Min man som har stått ut med mig,mina stomier, när jag såg ut som en mutterande hamster, när jag tappade hår och mitt eviga gnäll.
Mina barn som ger mig så ofantligt mycket glädje och kärlek och styrka.
Jag älskar er!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 161 Readers

Likes

Comments

Ett tag sedan jag skrev. Som vanligt går tiden alldeles för fort. Har tagit ett tungt beslut och sagt upp Klaas. Måste säga att det känns för jävligt många i min närhet kommer säga " va va det jag sa" så jag känner mig ganska misslyckad. Men har kommit underfull med att ska man hålla på med hästar så måste man ha en man som ställer upp till hundra procent och som fattar att det är där man tankar på med energi. Jag har inte en sådan man så så får man helt klart gilla läget. Barnen kommer alltid först och dom minsta kan jag inte lämna själv. Men någon gång hoppas jag att jag kan hitta en sådan häst igen. Nå nu får jag ha honom kvar ända tills februari eftersom det är så kontraktet är. Det är skönt för då kan jag ställa in mig på det.
Jag har börjat jobba mina helger vilket är super skönt. Ska byta arbetsplats till gnejsgången. Ska okså bli skönt. Då blir det jobb varannan helg istället för vart tredje. Vilket jag tycker är bra.
Har fått tillbaka kontakten med en vän och det känns skönt. Satt upp ett lång siktigt mål vilket va hur skönt som helst.
Barnen växer så det knakar. Alfred är mer vild än tam men han pratar inte än. Lilly är bara helt underbar........när hon sover. Hon är inne i fyra års trotsen.....ingen rolig tid. Men har märkt att om jag har mer fokus på henne och så så är hon lite mindre divig. Dom stora är inne i en underbar period.
Nu ska den tanten sova.
Tjing tjing

  • 154 Readers

Likes

Comments

Jag undrar när man vet att det är dax att bryta upp? Är det något man känner på sig? Är det när man blir tagen för given? Kanske när ens barn säger att dom tycker man ska flytta för den nya mannen är så grinig? Eller när man helt enkelt tycker att man inte får någon uppskattning och att ber man om hjälp så tar det lång tid innan man får hjälp om man nu får någon över huvudtaget. När det är viktigare att hjälpa kompisar.
Jag undrar hur mycket man orkar. Fast å andra sidan kan ju den man lever med känna likadant.
Ibland tror jag att jag och barnen faktiskt skulle ha det bättre utan att jag bor med en kille. Det är iallafall fall värt att tänka på. Talesättet kärlek löser allt tror jag inte stämmer det finns saker som kärlek inte kan fixa eller finns det en kärlek som faktiskt gör att man från båda sidor(inte bara under dom första månaderna) visar varandra respekt,uppskattning och allt annat?
Jaja som sagt lite funderingar. Man kan ju annars lossas som om man lever ensam fast att man har en inneboende...... Tror att det är en variant som jag ska prova. Är inte riktigt beredd på att kasta in handduken ännu. Det sista som överger en är ju hoppet.😊😊
Igår va jag och Ida på körsång. Så kul och vilken terapi. Så det ska vi fortsätta med. Lilly va på dagis idag. Men det gör så ont när det trillar stora tårar och hon inte vill gå för hon saknar sin mamma. Som tur är så har hon kul när hon kommer dit. Fick ett kort på en glad tjej som pärlade. Jag och Alfred va på rytmik med Sofia och Anton i kjula församlingshem. Jag som aldrig gjort något sådant med mina barn tror att jag missat något. Det är faktiskt mysigt. Sen blir jag varm i hjärtat när det är flera pappor som är hemma med sina barn. Ida trivs i sin nya skola vilket göra att jag kan släppa den oron. Emil har varit mycket hos Anders( Gud vad jag saknar honom alltså Emil.) han har skjutit sin första grävling jag är så stolt. Sen håller han på med sin epatraktor. Men tror att han kommer imorgon. Tjing tjing

  • 202 Readers

Likes

Comments

Tjoho ! Här igen men lite ljusare. Jag funderar på hur jag ska få in ett enkelt rull på saker och ting. Papptallrikar när man äter och plastbestick så spar jag in på disk tid. Sedan har vi allt annat som ska in och plokas undan efter maten. Måste komma på något där. Fick meddelande att jag kan hämta min journal kopia.....den kostar 390 kr halllåååå va fan är det som kostar och hur mycket är det????? Kanske fick köpa en hel skog för att göra det.hmmmmm. Åh Lilly älskar sitt nu dagis är så skönt. Nu sova god natt!

  • 188 Readers

Likes

Comments

Ibland blir det bara förmycket. Är idag trött psykiskt. Ibland,och nu skriver jag inte för att folk ska tycka att jag klagar eller är känslig och ego mm, utan för att det är så det känns just nu. Har en längre tid tyckt att jag bara ger och ger men får inget tillbaka utan blir tagen för given. Finns även dom som inte alls fattar att jag ibland bara behöver ladda batterierna och att jag faktiskt ibland vill få lite uppskattning för att jag som jag tycker försöker göra dagarna enklare och försöker få allt hemma att flyta på. Jag blir så avis på dom som faktiskt får någon form av uppskattning eller där man faktiskt ser den andra som människa inte som städerska,kock,mamma sekreterare mm . Jag har inge emot att göra allt det här men det skulle vara kul om den andra då kundetänka till att vi är en familj istället för att tro att den är ensam.
sen har vi andra som bara ifråga sätter istället för att kanske säga vad fint. Jag tycker själv att jag inte ifråga sätter utan att jag bara säger vad fint även om jag inte ser meningen med att tex lägga ner massor av pengar på en sak när det finns lika fina för mindre pengar. Ikväll är det en gråt kväll då en igentligen helt underbar dag blivit förstörd av folk som antagligen tror att jag aldrig tar åt mig och att jag bara finner mig i allt.ikväll hämtade jag mat åt bara mig och barnen vilket resulterar i att jag mår skit dåligt för att jag inte frågadeom den andra ville ha även om han gör likadant mot mig. Men jag fixar det inte.
Så nu har jag skrivit av mig lite om det och gråtit. Imorgon är en ny dag.

  • 226 Readers

Likes

Comments

Så jätte mysig dag! Lilly har blivit mycket uppvaktad och en så nöjd tjej som somnade ikväll. Hon blev jätte glad när vi berättade att huset vi har sagt skulle bli mini traktor garage va hennes lekstuga. Stugan står nu på plats och det är lite slipning, vävsättning , målning och inredning kvar😊.
Tanken slog mig att jag faktiskt hade kunnat missat det här. Då blir man tacksam och ödmjuk. Har även börjat hittat lugnet igen. Att barnen alltid kommer först. Hoppas nu på att vädret blir bättre så att man kan bada och sola. Thing thing

  • 205 Readers

Likes

Comments

Längesedan jag skrev men är så trött på kvällarna så hinner inte skriva.
Idag är ingen vanlig dag utan min Lilly fyller 4 år. Tiden går så fort. För fyra år sedan så här dax så visste jag inte att hon skulle få komma ut. Det beskedet fick jag klockan nio på förmiddagen. Henne lyfte dom ut halv två om jag inte minns fel. Sedan tog det några timmar innan jag blev klar.
Nå annars så händer det som vanligt massor . Dom senaste två veckorna har vi hållit på med Lillys lekstuga. Den är inte klar än men hoppas på att den blir klar i början av veckan. Som tur är så har vi en super bra kompis som hjälper oss med gips skivor och spackel. Visst för att vi löst det men jag hinner inte så mycket eftersom Alfred inte vill sammarbeta. Så fort jag funderar på att fixa något på stugan så blir han kinkig. Fast å andra sidan blev det bättre när jag slutade stressa och insåg att det får ta den tid det tar. För det viktigaste är ju faktiskt barnen.
I tisdags va Philippa,jag,Alfred och Lilly till Junibacken. Måste säga att jag blev besviken trodde det skulle vara större. Nu va det ju visserligen hysteriskt mycket folk men iaf. Och priset 159kr för vuxen 139kr för barn förstår inte varför vuxna ska betala så mycket. Varför inte bara ta 200 för barn eller 175 för barn och vuxna grattis. Jaja nu har vi sett det iaf. Nu skall det sovas så att jag orkar med kalasandet imorgon. Tjing tjing

  • 209 Readers

Likes

Comments

Hej hopp!
Håller fortfarande på att bearbetar vad som hände för ett år sedan. Läser IVA dagboken nästan varje dag. Men nu känns det bra och jag är så nöjd att jag är här idag även om det varit tufft. Nå iaf just nu så börjar jag hitta tillbaka till rytmen jag hade innan sista besöket på sjuka huset. Fast det är svårt att få dom två små insänt. Lilly säger att det inte är säng dax för det är ljust ute. Alfred är inne i en mamma period så han vill sova nära. Vilket är mysigt. Där emot så är det ett heltids jobb att se till att huset inte gror igen. Kommer jag ifatt med en sak så bygger en annan sak i höjden. Men det börjat kännas som om jag kanske om hundra år får det som jag vill ha. Förstår inte hur enkel
kan ha det så jätte fint och undanplockat allt är på sin plats.
Nu är det sommar lov för dom stora. Har inga speciella planer för sommaren utan tar det som det kommer. Har det ju inte så jätte fett i plånboken. Hoppas på att få jobba lite börjar att känna att det skulle vara skönt. Saknar vädret men som vanligt när jag inte ligger på sjuka huset så är det inte så där jätte bra väder.
Håller på att lära min Lilly att inte svära....går sådär så råd och tips mottages. Vi har varit i parken en gång hittills men det kommer bli många gånger. Tänkte försöka ta mig ner till Kolmården en sväng. Tror att hon skulle älska det. Thing thing

Likes

Comments

För ett år sedan va dom två stora barnen på skytte tävling,jag låg ned sövd och i respirator och Alfred låg på hjärtavdelningen i Göteborg. Idag va jag med på tävlingen med dom två stora barnen och deras far. Måste säga att det blir en tankeställare och att jag är så otroligt glad och tacksam att jag faktiskt kunde vara med hade ju faktiskt kunnat missat alla tävlingar,födelsedagar,skolavslutningar,deras många tokiga idéer,deras varma kramar,deras ibland mindre bra idéer, alla deras skratt och att få vara där när dom behöver mig. Det va så otroligt nära att jag inte hade varit här. Alfred har lärt sig gå. Han säger mamma och pappa eller iaf låter det som det. Måste säga att jag dom sista tio dagarna har haft många tillbaka blickar och jag läser dagligen i min iva dagbok om vad som hände för ett åt sedan. Måste säga att dom veckorna som jag låg nedsövd och i halv sövt tillstånd ger mig idag ganska mycket ångest för jag missade så otroligt mycket. Är så jätte glad och tacksam att jag har en så otroligt fantastisk familj och en syster som är helt otrolig mina närmsta vänner är ochså värda sin vikt i guld. Vet att dom alltid finns där.❤️.
Vi har börjat rida Klaas vilket går otroligt bra. Ida är jätte duktig. I veckan ska jag upp på honom. Om tre veckor slutar barnen inskolan då är det sommar lov. Jag hoppas på att få börja jobba lite på helgerna. Har börjat sakna mitt jobb. Nu ska jag sova lite innan Manfred vaknar och ska ha mat. Lillys smeknamn på Alfred är Manfred vilket har fastnat hos oss alla.😊😄. Kram kramizzz och pöööössssss

Likes

Comments

För ett år sedan låg jag på op bordet eller just kommit tillbaka till Iva nersövd och med respirator. Löste i min dagbok från Iva och det är inte skrivet i den förrens flera dagar efter att jag hamnade där. Tanken slog mig att dom inte började skriva förens dom visste att det fanns en chans till att jag kanske skulle överleva. Inför Alfreds ett års dag som va i fredags och till i dag har det varit mycket ångest och tankar. Den 7; e för ett år sedan va vi spända och lite nervösa. Den 8: e kl 11.34 kom han. När dom körde mig från förlossningen till operation så pratade jag och mannen om vad hon skulle heta om det skulle vara Vera Kerstin Elisabeth ned tilltals namnet Vera. Vi va väldigt eniga äntligen. Så det blev väldigt fel när Vera hade en snopp.😊. Sedan så är det mesta en dimma för mig. Kommer svagt ihåg att dom berättade att han va tvungen att flygas till Göteborg och opereras för hjärtfel. Allt är svagt. Kommer även ihåg på Iva när tarmen hade sprukit och dom försökte få in en infart. Det va människor överallt kommer även ihåg smärtan sedan är det bara drömmarna jag kommer ihåg. Tydligen kopplade dom ifrån sömnmedlet och respiratorn den elfte mannen säger att jag va vaken men själv kommer jag inte ihåg. Har ångest över att det är två veckor om inte mer som bara är borta förutom i min parabel värld där livet va betydligt svårare förutom dom gångerna när jag va på väg över. Då va allt helt underbart. Är så glad att jag är så gott som återställd och likaså Alfred. Älskar livet!😊 thing thing

Likes

Comments