Det här blir sista inlägget i bloggen om Cadeau och vårt hästliv med honom. Hans gamla skada i gaffelbandet har gjort sig påmint flera gånger och nu gav både vi och veterinären upp. Så sorgligt.........

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har vi räddat Cadeau undan åska och monsunregn två gånger. Vaknade strax efter kl 6 imorse av åskan och regnet och första tanken gick till Cadeau ute på ett platt gräsfält. Det gick bara någon minut innan jag hörde; Mamma! Cadeau! Bara att sätta på sig regnställ ovanpå nattlinnen och hoppa in i bilen. Regnet hällde ner och det blixtrade hela tiden

När vi skyndade ut på betesmarken var K orolig att blixten skulle slå ner i Cadeau. Jag var mer orolig för att den skulle slå ner i oss........ När Cadeau är blöt står han still på en och samma fläck och vill inte röra sig. Han kommer inte fram. Vid 13-tiden verkade vädret stabilt och fint och han fick komma ut igen. Funkade till kl 18 sen brakade ovädret igång igen. Ny räddningsinsats.....

Så inatt står Cadeau inne och det gör lilla kelsjuka Fölis också.

Likes

Comments

Efter att ha satsat på dressyr de sista åren tänkte vi att det kunde vara kul att varva med lite hopptävlingar. Tränade lite på ridbanan hemma vid stallet och anmälde till Lätt D och Lätt C i Lund.

Cadeau verkade lite frågande inför uppgiften och tyckte kanske det var lite läskiga saker de satt upp på banan men han tog sig över alla utom det sista som han rev båda gångerna.

Det vi lyckats glömma (förtränga?) är den hätska stämningen på en del ponnymammor på framhoppningen. Det är där de stora striderna står. Herregud. Varför inte förbjuda folk till fots på framhoppningen och ställa in en stenhård funktionär som avgör när hindrena ska höjas och säger till när barnen rider i vägen för varandra.

​Vi får se hur mycket mer hoppning det blir. K tycker att dressyren är roligare och en större utmaning. Sen gäller det ju att ha en häst med gångarter för stt man ska ta sig någonstans.

Likes

Comments

Idag for vi iväg till Hovdala slott utanför Hässleholm för att titta på ett vackert gammalt slott och fälttävlan.

Området med hinder var väldigt stort och hindrena var mycket vackra med bl a djur skulpterade i trä som dekorationer!

Förutom terrängridning kunde man titta på diverse andra hästar och uppvisningar.

Shetlandsponnyklubben hade bedömning av ponnysar

Sämst var maten. Kopiöst långa köer och väntetider och oväntat snålt utbud! De måste totalt missbedömt hur många besökare det skulle bli! Hovdala slott med omgivningar är otroligt vackert och hade lockat många!

Slottet har anor från medeltiden och stormades av svenskar 1612 i samband med Kalmarkriget som säkert alla minns från skolan. Tornet bär än idag spår av strider från slutet av 1600- talet då snapphanar och danskar angrep det.

Likes

Comments

Cadeau får sig några dagars vila sen han lyckats vrida bakskon så att han trampat in kappan i kanten på hoven. Nu hade han ju jobbat i mer än en vecka sen han drog igenom eltråden och slogs så han tyckte väl att det var dags att hitta på något. Hans stackars Hovis fick rycka ut på kvällstjänstgöring och packa in hoven i bandage och eltejp och kommer imorgon och slår på skon om allt går som det ska.

​Imorse när jag kom för att släppa ut Cadeau som fått vila i boxen under natten fann jag stallkatten Röding som snusade gott i hundburen. Måste varit dubbel njutning för en katt! 

Likes

Comments

VARFÖR ramlar hästskor bara av när de verkligen inte ska? Varför kan de inte ramla av en helt vanlig dag? När man inte ska träna eller tävla? Idag skulle Cadeau och K vara med på en liten hopptävling på Karabys Ridskola. Lite lagom träning inför den riktiga tävlingen till helgen. Men nejnej. Så blev det nu inte. När hon skulle hämta honom på betet hade han vridit runt skon på nåt sätt. Besvikelse såklart men K fick låna Elsa, en ridskoleponny så hon kunde vara med. Vår Hovis, som är världens snällaste och bästa kommer ikväll och fixar skon.

På tävlingen var flera barn som varit på ridläger med.

På bilderna här är det Dobbi (Do it gor love), Blomman och Ulla som laddar upp (vilar) inför hoppningen.

Alla får pris och gott fika!

Mimmi, ridskolans äldsta häst verkar nöjd med att bara titta på.

Likes

Comments

En kort men rolig period är när man kan rida på stubbåkrarna. Runt oss är de många och långa, så det gör inte så mycket om bromsen inte fungerar...... Fast det gör den på Cadeau säger K. Jag tänker inte prova.

Likes

Comments

Häromdagen föddes ett alldeles förtjusande gulligt islansdsföl i vårt stall. På översta bilden är hon bara ett halvt dygn gammal.

Cadeau tycker att det är jättespännande och har svårt att fokusera på det han ska göra på ridbanan men när han fått titta länge och väl så blev han nöjd.

Cadeau har inte hoppat på länge, allt har handlat om dressyr de senaste året men nu ska det nog bli någon hopptävling framöver.

Likes

Comments

​På bilden står Cadeau inburad i sin box och spanar efter brudarna. Häromdagen fick han för sig att han var någon slags ledarhingst och drog genom eltråden in till stona i hagen bredvid. Han hade inte ens tittat åt dem tidigare även om de kommit med inviter. Han har varit fokuserad på att äta gräs. Nu släpptes en annan valack in till dem och då tände Cadeau på alla cylindrar! For som en dåre genom stängslet in och ställde till med en hel del oreda och fick sig en rejäl omgång stryk! Nu får han stå på andra sidan stallet ett tag tills samtliga inblandade har coolat ner sig. 

Likes

Comments

Ponnyderbyts sista dag och K och Cadeau hade tagit sig till Lilla Rundans Consolation. K provade att göra dagens tidsschema i mobilen eftersom vi är duktiga på att bli av med pappersvarianten. Dock blev det lite fel. Det tog inte 10 min att ta sig upp på hästen.....

Programmet som skulle ridas var Lätt A 1. Jag var nervös 10 på en 10-gradig skala och K 4. Cadeau var cool och hyfsat framåt. Vet inte varför jag blir så himla nervös nuförtiden. Kan knappt titta. Tycker absolut inte att prisrosetter är viktiga utan det viktiga är att utvecklas och samarbeta med sin häst. Fast K vill ju gärna ha en placering.... De jättefina bilderna på K och Cadeau är tagna av Liv Hansson.

På vägen till tävlingen lyssnade K på inspirationstal av coacher inom amerikansk ishockey (!) Det kanske gjorde susen för de red ihop 68.421 procent och fick en tredje plats.

De minsta ponnysarna fick de största rosetterna!

Sen slutade derbyt som det började för mig. Det är inte lite som ska fixas före och efter.

Likes

Comments