En bra dag, en underbar dag. Filip och Alice har varit på strålande humör. Vi har fått gjort lite här hemma och har lekt och myst med barnen.

I eftermiddag hade vi besök av Erics föräldrar som hjälpte oss lägga upp gardiner och vi fikade kladdkaka med vispad grädde.

Imorgon är det vardag igen. Hoppas på en bra dag.

  • 5 readers

Likes

Comments

De bra dagarna byttes mot en skitdålig dag. Filip har haft en riktig spännisdag och varit missnöjd större delen av dagen.

Jag är en person som älskar att planera, älskar att veta hur dagen blir. Gör gärna upp en lista över vad som ska göras under dagen och har redan innan jag vaknat gjort upp i huvudet exakt hur dagen kommer bli. Det är nog därför jag får det så jobbigt när Filip får en dålig dag, för jag har så svårt att mentalt släppa allting och bara krypa ner i soffan och mysa. Jag ser hela tiden allting som inte blir gjort. Jag är verkligen ingen spontan person men jag förstår ju att jag kommer få ändra på mig och tro mig jag försöker. Eric är mer en person som tar dagen som den kommer och har förmågan till att bortse ifrån alla måsten (lyllos han).

Så idag har det inte blivit mycket gjort alls. Jag skulle åka iväg på varpamöte kl tre och strax innan fick Filip ett riktigt spännis och raseriutbrott så det var bara att ta av sig jackan och lugna ner honom. 30 minuter sen blev jag till mötet men det var det värt. Under tiden jag var borta gick Eric en långpromenad med Filip och lyckades på i han nästan hela middagen. Duktiga killar!

  • 31 readers

Likes

Comments

Med denna goetjejen i sängen är det inte lätt att sova men det är det värt alla dagar i veckan.

Både Alice och Filip har haft en superbra dag (Alice fortfarande lite jobbigt med att vara tät i bröstet emellanåt men inget som hindrar henne från att härja runt som bara den). Jag verkligen hoppas innerligt att filips bra dagar får fortsätta. Han är en helt annan liten kille när han får må såhär, glad, nyfiken, avslappnad och har betydligt mer tålamod för både fysisk träning och kommunikationsträning.

Vi hade en lss-handläggare här idag som ska hjälpa oss att göra en ansökan om avlösning i hemmet. Får se om det blir beviljat.

  • 52 readers

Likes

Comments

Här har hänt rätt mycket på två dagar.

Utveckling Alice: försöker att ställa sig upp med hjälp av spjälsängskanten och orkar ibland sätta sig upp från liggande.

Utveckling Filip: lär sig fler och fler ord (inte talmässigt) och kan peka på bilden av order för att visa att han förstår. Och idag SATT han själv på golvet 20 sekunder ggr 3 med endast stöd av sina egna armar. Helt otroligt!! Tårarna sprutade ur ögonen på mig. Han hade inga som helst spänningar under dom perioderna så det var väl det som gjorde att han orkade. Får fortsätta träna på detta.

Älskade barn, ni förgyller mitt liv något fruktansvärt.

  • 67 readers

Likes

Comments

Förmiddag på sjukan. Planerad så ingen tror något annat (filips bra dagar fortsätter, peppar peppar).

Vi fick träffa en läkare som är specialist på andningsorganen, en sjukgymnast från barnmottagningen samt Filip sjukgymnast ifrån Hab. Äntligen börjar det gå upp för dom att filip varit förkyld onormalt mycket och då Filip endast haft två öroninflammationer och ingen lunginflammation tyder det på att han har ett normalt immunförsvar. Man börjar istället kolla i banor för misstänkt astma som kan göra att han blir försämrad så ofta. Så nu har vi fått utskrivet en hejdundrans massa inhalationer däribland kortison som han ska inhalera morgon och kväll i ca 6 veckor. Känns skönt att dom börjar känna som oss, att det räcker med förkylningar och att Filips bra perioder borde vara längre, mycket längre.

Svaret från ultraljudet hade kommit och man hade sett någonting vid utkanten av njuren som kunde vara något därför vill man nu ta prover på kalknivån i kroppen så den 2 mars blir det långbesök på sjukan igen. Hoppas på att det inte är något!

Filip somnade i bilen på vägen hem och sov därför förbi lunchen. Får se hur vi gör med den när han vaknar.

  • 85 readers

Likes

Comments

Dagen har varit bra. Leveransen kom med filips säng och skötbord (och med tre märken i dörren). Ännu har vi inte fått ordning på det riktigt så det lär dröja några dagar innan han får provsova den.

Alice läkarbesök gick ok, hon fick en ok-stämpel i rumpan och glad som bara den var hon.

Vid femtiden kom Erics syster och hennes sambo. Dom fixade käk och hjälpte oss att borra på toaletterna. Supermysigt!

Imorgon blir det ingen förskola för Filip då vi ska på ett längre läkarbesök som troligtvis drar ut på tiden som alla besök gör.

  • 97 readers

Likes

Comments

Filip somnade gott, helt utan ryckningar. Kvällen har gått precis som "planerat". Det blev mexican Fried rice med avocadodressing till mat ikväll och nu blir det mysstund.

Ibland är livet bra härligt. Även om livet ofta är svårt just nu så får man försöka se till de ljusa stunderna, de bra stunderna.

  • 113 readers

Likes

Comments

Vi har firat dagen på så sätt att filip har fortsatt ha bra dag. Nu är vi uppe i fyra dagar. Måtte det bara fortsätta. Jag och Alice har varit på gekås idag efter att vi lämnade av Filip. Vi skulle köpa fler fasadlampor och lite annat smått och gott. Knappt en människa där, så otroligt skönt. Så där gick vi i lugn och ro och Alice var på superbra humör.

Efter förskolan blev det en sväng förbi Hab för att kolla vikten. Upp 2 hg det tackar vi för! Det är inte neråt iaf. Imorgon är det dags för sex månaders kontrollen för Alice. Spännande att se vad den lilla tjejen väger.

Alla hjärtans dag firar vi med ett glas vin, ett bad och massage efter att barnen somnat.

Imorgon kommer filips säng och skötbord. Ska bli så härligt att få hans rum iordninggjort. Lägger ut en bild på det om några dagar när det blivit iordning :)

  • 120 readers

Likes

Comments

Vädret har varit fantastiskt (fast otroligt kallt) och vi testade filips gåstol utomhus. Han gick säkert 100 meter men så fort det blev lite uppför tog det stopp. Gåstolen är så himla tung men det är bara att öva och öva. Han blir bara bättre och bättre. I förmiddags var vi ute på promenad och hälsade på Erics farbror för att låna lite verktyg. Vi blev bjudna på fika vilket uppskattades!

Nu ikväll har jag, Alice och Filip badar säkert en halvtimme i badkaret medan Eric skruvat ihop ett skrivbord han varit och köpt. Riktig myshelg detta. ❤️

  • 164 readers

Likes

Comments

Vi har haft en helt ok helg faktiskt. Filip har ätit bra och varit på bra humör större delen av helgen. I eftermiddag väntas besök ifrån några vänner. Hoppas Filip är på ok humör när han vaknat efter emvilan.

Bjuder på en bild på en skrattande Filip. Han tittar på ett Youtube-klipp med katter som gör roliga ljud. Går tydligen hem.

Imorgon ska jag till röntgen med Filip innan förskolan. Det är ultraljud av urinledare och njurar som uppföljning efter hans urinvägsinfektion. Hoppas det går snabbt och lätt.

  • 169 readers

Likes

Comments