vad är grejen med att man alltid ser som värst ut, när man behöver se som bäst ut? det händer inte så ofta att jag har en ”snygg-dag”. men när den där enda dagen på året kommer, då befinner jag mig antagligen långt bort från civilisationen och den enda jag träffar är mamma. däremot, när man är bakfull och sliten, iklädd säckiga kläder och foppatofflor, då ska man såklart träffa den där jävligt snygga killen. eller ännu värre, sitt ex. det hände mig för några månader sen.

jag hade släpat mig över till min bästaväns hus och förväntade mig en helkväll framför teven. hade på mig något för stora mjukisbyxor, en säckig grå hoodie och var helt osminkad. håret var 3 dagar smutsigt och ringarna under ögonen större än ekvatorn. helt plötsligt ringer mitt ex till min bästavän (de är vänner) och frågar om inte vi ska med till ica och köpa snacks. jag blir illa tvungen att följa med. hela promenaden försöker jag spela cool och prata högt om min nya kille. tror inte ens han hörde (eller kanske brydde han sig inte).

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

som jag hatat dig. som jag ägnat all min vakna tid åt att tänka på dig. vad jag får äta och inte. när jag får äta och inte. alla dessa siffror och matematik. skulle fått högsta betyg i matte om jag redovisat alla de ekvationer som brukade snurra i mitt huvud efter jag ätit. "100 gram vitkålsallad, 73 kalorier", "ett äpple, 60 kalorier”. på kvällarna, innan jag skulle somna låg jag alltid och räknade. jag räknade varenda morotsbit och varenda skinkskiva. ibland tror jag att det där ständiga räknandet i sig gjorde att jag brände några extra kalorier.

en eftermiddag satt jag och drack té med en av mina bästa vänner. det var ett sånt där jordgubbsté som jag kryddat med lite kaloribesparande sötningsmedel. hon hade köpt en 200 grams chokladkaka, som hon åt upp helt själv. jag blev så himla imponerad. hur kan en människa va så fullständigt obrydd av de 1000 kalorier hon precis tryckt i sig, tänkte jag. att jag skulle ens försöka äta två bitar av den där chokladkakan kändes som en helt absurd tanke.

jag brukade tillbringa mina fredagskvällar med att sitta och kolla på "how to loose weight" videor och dricka grönt té, istället för att mysa med chips och någon spännande actionfilm. vem vill leva så? inte jag i alla fall, den saken är säker. jag vill kunna välja mat utefter vad jag är sugen på och inte vad som innehåller minst fett. jag vill kunna äta en hel godispåse själv utan att min ätstörning ska säga till mig att jag inte är värd att leva. jag vill anpassa maten efter livet och inte livet efter maten. jag vill inte sitta när jag är 80 år och ångra att jag aldrig åt av den där pizzan eller smakade på min egen födelsedagstårta. livet är för kort för sallad utan dressing. fuck anorexia. jag förtjänar att äta.

Likes

Comments

en fredag ligger jag i min säng och äter popcorn. har sjukt jävla tråkigt. gör misstaget att kolla snapchat. kollar bettans story. hon är på resturang med maggan och berit. "gud va mysigt de verkar ha” tänker jag. kollar karl-gunnars story. han är på fest med bengt och morgan. tänker: ”gud vad misslyckad jag är som människa när jag ligger här med mina popcorn och min serie". nej! fel. för den där restaurangen va säkert svindyr och maten smaka bajs (men den va fin på bild). och festen, den var århundradets tråkigaste för spriten tog slut precis efter bilden tagits. morgans mamma hämtade hela gänget redan vid 22:30. så, där ser du. alla har inte så jävla roligt. även fast det ser ut så på snapchat. uppskatta dina hemmakvällar. popcorn är faktiskt jävligt gott och prison break är en sjukt bra serie. vi gör alla misstaget att se det som vi inte har. börja uppskatta det du har för du vet aldrig när du går miste om det.

Likes

Comments

det finns så många lägen mellan trådsmal och överviktig. även fast det har slutat att göra ont i mina revben när jag ligger ner och att mina lår ibland nuddar varandra när jag sitter på en stol, så betyder det inte att jag är tjock. de flesta magar veckar sig när man sitter ner, det är helt normalt.
på sociala medier handlar det om att se så smal ut som möjligt. "in med magen, ut med brösten och stå brett isär med benen". ingen lägger ju ut en bild när magen putar ut sådär som den alltid gör efter att man har ätit. det jag vill säga är egentligen att alla har dåliga vinklar och sidor av sig själv som är mindre vackra. sociala medier gör att vi får skeva uppfattningar av hur människor ser ut, eftersom att det bara är den noga utvalda bilden där personen på bilden ser som allra smalast ut, som publiceras. de andra 59 bilderna raderas och visas inte för någon.

våra kroppar avgör inte vårt värde som individer. oavsett underviktig, överviktig eller något där emellan är du precis lika mycket värd som alla andra.

Förlåt för att jag hatat dig mer än allt annat
när du är den ända som alltid har stannat
Förlåt för alla hårda ord du fått
jag ska ju trots allt leva med dig för gott
Förlåt för alla gånger jag skadat dig
hoppas att du nån gång kan förlåta mig?
Jag älskar dig min kropp
för min kärlek kan inget sätta stopp

Likes

Comments

det är så facinerande hur lätt vi fäster oss vid husdjur. vi är kattägare sju år sedan sju år tillbaka, så jag kan knappt minnas livet innan Mimmi. hon är en självklar del av vår familj. varje gång någon utomstående frågar om vi kommer hela familjen är alltid min första tanke: ”nej vi tar ju inte med katten”.

vår katt är lite mer hund än vad hon är katt. vart man än går följer hon efter. går man ner till affären, stannar hon och väntar på andra sidan gatan tills man kommer tillbaka. hon äter till och med som en hund. hon äter bokstavligt talat allt som går att äta. vi gjorde en födelsedagstårta till henne förra året. den bestod av: pannkakor, grädde, räkor och köttbullar. som topping hade vi smulat lite kattgodis. hon slickade rent tallriken. just det, hon är smygalkoholist också. varje gång pappa öppnar en öl kommer hon springandes.

på tal om födelsedagstårtor så fyller hon år idag, vår katt Mimmi. hela 8 år! tiden har gått så fort. man vet ju någonstans bak i skallen att hon inte kommer finnas om några år (eller kanske några dagar om man har otur). men så får man ju inte tänka. jag är bara så himla rädd att hon ska dö. vet att man säger att katter har nio liv, men minst hälften av de är nog borta i Mimmis fall. det första försvann nog när mamma klev på hennes svans. det andra försvann nog när min kompis trodde att katten va en kudde och satte sig på henne. en gång ramlade hon ner för vår koja också… aja, grattis på födelsedagen kattskrälle! snälla vänta några år till innan du kolar vippen.

puss&kram /E

Likes

Comments

jaha, då var mensen kommen. inte jättekul kanske. men jag tycker att vi borde uppskatta våra månatliga blödningar lite mer än vad vi gör. kvinnor (eller andra livmoderbärare) har mens var fjärde vecka, vilket är typ en fjärdedel av våra liv (under kvinnors fertila ålder). varför deppa ihop totalt varje gång trosan lyser rött? hoppa istället högt av glädje, för det betyder att din kropp fungerar just som den ska. och du, vet du hur många bra saker det finns med mens? här kommer några av de:
1. du vet säkert att du inte är gravid! wohoo! ingen liten unge som ligger och växer i mig inte.
2. du kan vara hur taskig, sur och introvert du bara vill, för du har ju mens!
3. du kan äta hur mycket mat, choklad och glass du bara vill, för du har ju mens!
4. du kan skippa det där mötet eller den där träffen du egentligen inte vill gå på, skyll bara på mensvärk!
5. du har en bra anledning till att skippa sexet när du egentligen inte är sugen. för vem vill ha sex i ett blodbad?

puss&kram /E

Likes

Comments

lovar, ska inte skriva nått tråkigt inlägg om vem jag är, vad jag gör på fritiden osv osv. nobody fucking cares. vill bara hälsa er alla välkomna till min blogg. här kan ni läsa massa skit om lite gott och blandat. stanna om ni vill, jag tvingar ingen! puss och kram skumbanan

Likes

Comments