Idag har jag pluggat från kl 11 till närmare 21. Min hjärna är så matt nu. Det känns som det bara finns pulvermos där inne. Bara bara pulvermos. Men när jag äntligen skickat in hemtentan höll jag på att bli galen på stöket i köket så jag städade skafferiet och skuffade undan massa bråte. Sen mådde jag seriöst illa för jag var så obeskrivligt slut.

Min pojkvän är one of a kind. Han sträckte fram handen och sa ”kom nu, så lägger jag dig”. Sen bäddade han ner mig i sängen och gav mig surfplattan och en flaska vatten. Dessutom har han informerat mig om att vi ska tälta på fredag. Jag ska jävla gifta mig med den pojken!

Nu börjar nästa ämne på denna kurs, nämligen lyrik. Det känns inte riktigt lika lockande faktiskt, men en får göra som en bör helt enkelt. Till våren hoppas jag komma in på lärarutbildningen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Är det något som stör mig så är det det eviga accepterandet. Människor förändras inte. Jag är som jag är. Jag måste acceptera. Bla-bla-bla!

Om det vore sant så undrar man ju exakt när vi slutar förändras, eftersom vi alla väl ändå är överens om att vi (förhoppningsvis) förändrats ganska mycket sedan vi var 12 år? Jag vet att jag inte är densamma som jag var när jag var 20. Klart som fan folk förändras!

Är man inte den man vill vara, så går det att ändra på sig själv. Varför håller folk på och tutar i en något annat? Och varför tror vi på det? Ställ dig framför spegeln och säg: ”jag är bra som jag är” tills du tror det. Det är rådet man ger de osäkra ungdomarna. Du är bra som du är. Ett jävligt bekvämt råd, för om alla är bra som dom är så är det ju aldrig någon som behöver bli bättre. Det är aldrig någon som behöver jobba med sina mindre bra sidor. För allt är så jättebra som det är. Snacka om att stoppa huvudet i sanden.

Det är nog ingen av oss som är så bra som vi skulle kunna vara. Så varför acceptera det halvdana? Varför inte försöka vara lite bättre idag än igår?

Vem som helst kan bli den dom vill vara, bara man slutar acceptera sig själv som man är.

Likes

Comments

God kväll.

I fredags blev vi bjudna på middag hos vänner, därefter for vi på 118 och tog någon öl. Det var en mycket trevlig kväll 👌🏻.

Idag har jag pluggat hela dagen och ska fortsätta med det. Har fortfarande runt 200 sidor att läsa och en analys på 5 att skriva tills imorgon. Trög jag är.

Likes

Comments

Godmorgon.
Jag ligger fortfarande i sängen. Det är inget ovanligt. Jag vaknar relativt tidigt men vägrar kliva upp. Ibland försöker jag och min kropp ba gerej sluta usch! Så jag ligger kvar och catchar up på sociala medier och drömmer om en okomplicerad framtid då jag, av en eller annan anledning, råkat bli ekonomiskt oberoende.

Det där ordet är så otroligt missledande.. Det betyder att man har så pass mycket pengar att man inte behöver oroa sig, men för att vara oberoende är man beroende av att ha massa pengar. Ibland fallerar det svenska språket så illa.

Nåväl. Jag ska kliva upp, äta frukost och göra mig i ordning. P är ledig idag så vi ska åka och umgås med hans familj litegrann, sen ska jag plugga 👌🏻.

Likes

Comments

Jag skulle ha, jag borde göra, jag måste nog, fast nä. Jag har varit ute och fotat lite, som ni väl kan se. Och så har jag hämtat posten. Vi fick en hög med foton som jag har beställt, mestadels från när vi var på Fuerteventura. Jag tycker sånt är rolig att ha, liksom i ett fotoalbum.

Nu är jag hungrig och borde nog göra några mackor eller något. P kommer hem runt 18 idag, om jag inte minns helt fel, så tills dess tänkte jag göra middag. Dessförinnan står plugg och en promenad med jycken på schemat.

Läser just nu Majgull Axelssons Aprilhäxan, eftersom jag ska analysera den före måndag. Den är bra, jag har fallit pladask för hennes språk och tycker hon kan göra helt fantastiska saker med helt vanliga, svenska ord. Precis en sådan författare som jag hoppas på att bli en dag. Om jag bara kunde ta mig tid att skriva klart någonting! fräste hon till sig själv och gjorde inget åt saken.

Likes

Comments

Ibland behöver man en nystart. Nystart är mitt mellannamn. Ambivalent är mitt förnamn. Således är jag Ambivalent Nystart, och ett passande namn för min blogg är kanskeventuellt.

Några saker jag lärt mig att jag behöver i mitt liv för att fungera på bästa sätt är:

1. Ord. Jag behöver läsa dem, skriva dem, andas dem. Jag behöver skriva ur mig allt som trängs i min hjärna och ibland behöver jag fly verkligheten, gömma mig mellan bastanta, hårda pärmar eller nötta pocketomslag. En vacker dag ska jag slå ihop dessa behov och själv skriva en bok som andra kan gömma sig i.

2. Foto. Jag behöver vältra mig i dem, suga i mig andras originalitet och sätta min egen i pränt genom kameralinsen. Jag behöver titta, klicka, klippa, redigera och fyllas av glädje när slutresultatet visar vem jag är. För annars vet jag inte.

3. Inredning. Ett hus duger inte åt mig, ett hem ska det nödvändigtvis vara och det står i ständig förändring under mina klåfingrar.

4. Kunskap. Jag törstar klyschigt efter mer och "jag frågar Google" är min mest använda fras. Det känns som jag har pluggat i hela mitt liv men jag skulle gärna fortsätta för alltid.

Så nu vet ni. Vad ni kan finna i min blogg, alltså.

Likes

Comments