Lusse lella, lusse lessa elva nätter före jul.

Då var det lucia då! Helt otroligt hur fort tiden går, det känns som det var igår jag började gymnasiet och nu har helt plötsligt halva gymnasietiden redan passerad. Är helt förbryllade!

Nej men igår var jag på mina småkusiners Gymnastikuppvisning, de var så söta. Ena är 9 och andra är 7. Egentligen skulle vi hem till min moster efter och sova där för att både på kvällen samt gå upp tidigt idag för att baka. Dock blev det inte som planerat, då pappan i familjen var magsjuk. Så efter Gymnastikuppvisning for jag hem.

Jag och mamma hade en myskväll hemma med vår version av tacos. Vilket innebär att tortillabrödet var glutenfritt och till hade vi minispenatsallad, paprika, lök, sojabönor, fetaost och halloumi. Till detta myste vi till det med lite god dricka.

Idag är det ju som sagt Lucia och även söndag vilket innebär att jag jobbar. Jag jobbar med att komma några ungdomar till ett äldreboende och ha aktiviteter med dem. Jag är även Teamledare, vilket innebär att det är jag som är chef över teamet. Jag ville vara extra snäll idag så jag samlade alla lie tidigare och bjöd på julmust, lussekatter och pepparkakor och vi satt och prata en stund. Efter det var det dags att göra iordning oss. Eftersom det är lucia så gick vi luciatåg. 7 stycken blev det, då det är sju avdelningar, så nu är min röst helt slut.

Efter det var det bara åka hem byta om till mjukisdress och krypa ner under en filt i sängen. Sedan kommer mamma hem som varit och julbakat hos min moster idag ändå. Människan må vara nästan klumpigare än mig och knäar sönder hela glasrutan på spisen. Så glad att det inte var jag som gjorde det, och lite skadeglädje då det alltid är jag som har sönder saker och ting.
Men nu är hela händerna fulla av glassplitter, lite skönt så där!

För övrigt har ingen kul skett, lämnar det så!
Hej!

Även en bild med från promenaden igår!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Hej igen, nu har jag äntligen blivit färdig, lite jobbigt att det ska behöva ta en sådan lång tid. Nu ska jag ge mig i vägen på 1 timmes promenad eller så. Jag har endast ett problem, jag klarar inte av känslan av att känna mig ensam. Jag vet att det kan låta ytterst löjligt, fast så är det. Jag tycker det är superjobbigt ibland att vara själv på affär, tunnelbana, ute etc. Nu menar jag inte ensam på ett känslomässigt plan utan överlag. 

På grund av det pratar jag väldigt ofta i telefon när jag är ute och går eller sitter/står på en proppad tunnelbana på väg till skolan. Är det bara jag som är så? Detta gör att jag oftast väntar till väldigt sent innan jag tar mig ut på promenader, går och handlar samt går ut och joggar (de få gånger jag faktiskt gör det) Aja nu ska jag ta och ge mig iväg så jag kommer iväg någon gång. 

Gissa vad ska ha en telefondejt, hahaha. Nej men det är inte helt fel att få prata med en fin vän när man tar en härlig promenad, blir som pricken över i:et nästan. 

Ha en mysig dag!

Likes

Comments

Godmorgon!
Nu har jag precis tryckt i mig lite frukost. Åt först en tallrik havregurt som är som naturell yoghurt gjort på havre och där med är den mjölkfri. Jag lyxade även till frukosten då det är lördag och drack ett glas oboy, gjort på havremjölk. Jag äter främst Oatly's produkter när det gäller mejeriprodukter. Jag tycker det är gott och det är dessutom helt mjölkfritt.

Nu ska jag försöka ta mig i kragen och börja göra mig iordning. Funderar på att ta en liten promenad då solen skiner så fint. Sedan vid 14 ska jag åka iväg till moster, så måste komma igång nu för att hinna!

Hej så länge!

Likes

Comments

Äntligen är det fredag och jag välkomnar den med öppen famn. Ganska efterlängtad faktisk, fast det är den väl alltid.
Lyckligt lottad som jag är började jag ganska sent idag, så fick mig en lite längre morgonsömn, vilket var behövligt.
Lyxade även till frukosten lite och åt mjölk med banan och blåbär, gjorde starten på dagen ännu bättre.
Skolandagen klarade jag mig genom utan några större hinder, fast den var inte särskilt intressant väljer jag att inte skriva något om den heller.

Efter skolan möte jag upp mamma och vi gick till Älskade traditioner som är ett fik här i Skanstull med lite mer retro stil. Jag tycker det är ett väldigt bra stället och rekommenderar det. Inredningen är väldigt mysig med retro möbler, gamla planscher och affischer. Förutom att det är väldigt mysigt där är fikat också väldigt gott och bra då mycket av det de säljer är ekologiskt, bland annat all deras kaffe, vilket jag föredrar.

Jag beställde en havrelatte och ett glas vatten. När vi hade fikat färdigt fick jag helt plötsligt kramper i magen. Jag kopplade det direkt till latten och antog att de hade råkat ge mig en vanlig latte fast jag beställt en havrelatte. Fast jag hade fel. Efter fikat tog vi oss till affären för att handla till morgondagen. Vi ska nämligen iväg till kusinerna och ha lite julbakning i morgon. När vi kom hem från affären mådde jag ännu sämre, så jag började misstänka att jag kanske börjar bli magsjuk. Fast har inte fått några mer tecken på att jag skulle vara det, så än så länge håller jag mig lugn.

Lite senare mot kvällen läxade jag till det lite och gjorde paprika med dipp. Jag älskar gulpaprika, så jag skar upp en hel och sedan tog jag en oatly imat fraîche och hällde i lite grillkrydda för att få smak, supersmaskigt.
Men nog om min halvtråkiga dag.


De senaste veckorna har jag fått något ryck när jag har varit i affärer. I vanliga fall brukar jag bara vara nära på att köpa saker, fast varit för snål så låtit bli. De senaste veckorna har jag bränt en helt del, både på julklappar och mig själv. Dock brukar jag inte köpa saker till mig själv särskilt ofta därför var jag faktiskt lite värd det.

Detta är vad jag har köpt till mig själv senaste veckan.

Jag köpte ett Calvin Klein underkläder. Köpte ett par trosor och en topp. Har väldigt länge velat ha det, men aldrig blivit av att jag köpt, men nu har jag äntligen gjort det. Stog mellan kvalet och valet om jag skulle välja svart eller vitt. Fast i slutändan valde jag vitt, då det kändes mer behövligt och passande. De var väldigt sköna båda två, fast främst toppen. Jag använder ytterst sällan bh, då jag nästan alltid använder yhush toppar. Det är mycket skönare och skaver inte. Därför var det ett väldigt bra inköp som jag faktiskt har användning för. Toppen och trosorna tillsammans kostade 498 kronor på Twilfit.


Jag har även köpt en contouring kit från Anastasia. Jag har aldrig tidigare använt contouring när jag sminkar mig utan endast vanligt neutralt puder och bronser, så tyckte att det var på tiden att testa. Jag är därmed absolut ingen expert alls. Jag ångrar verkligen inte köpet av det, även fast det sved lite i plånboken, när jag väl köpte det. Jag har använt det varje dag sedan jag köpte det och jag blir bättre och bättre på det för var dag och därmed nöjdare och nöjdare över inköpet. Jag handlade kitet på Kicks för 645 kronor. 

Det tredje och sista köpet jag tänker berätta om är lite mer budget vänligt. Det är en vanlig "basic" svart kjol. Dock är den väldigt ber formad då den har en bred sömn i midjan på kanske 15 cm, som är ganska liten eller vad man ska säga. Sedan går den ut ganska mycket i formen, just för ens höfter. Detta är väldigt bra för mig, så jag har en väldigt smal midja i förhållande till mina höfter. Sedan är den lite längre också, vilket gör att man behöver inte gå att tänka på att dra ner den hela tiden. 
Min mamma tvingade med mig till Indiska, vilket är en butik jag av någon anledning har väldigt svårt för, fast det var tur att hon gjorde det för det var där jag hittade kjolen. Jag köpte den för 149 kronor har jag för mig, vilket jag verkligen tycker den är värd. Kjolen ligger bredvid contour kitet fast tyvärr ser man den mindre bra. 

Ibland får man spendera lite extra på sig själv, vilket det var min tur till nu. 
Nu är det dags för mig att krypa ner i sängen med en liten film. 

Kram kram!


Likes

Comments