View tracker

Igår slog jag och mamma ihop våra huvuden och kom på att göra gratinerade paprikor och aubergine med stekt sojafärs, lök och morot :) Det blev såå gott! Vanligtvis när vi gör fyllda paprikor (eller aubergine, lök, surkåls-/vinblads dolmar) hemma så gör vi på bosniskt vis där fyllningen består av ris och köttfärs. Men igår testade vi med stekt sojafärs, lök och morot och det blev hur gott som helst. Ett jättebra vegetariskt alternativ! :)  

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

​Ibland blir jag otroligt sugen på hemmagjord pizza men orkar inte alltid/har inte alltid tid att sätta en pizzadeg på jäsning. Så då brukar jag göra en enklare variant av pizzadeg som fungerar minst lika bra! 
Gör pizzadegen såhär: 4 dl vetemjöl special, 2,5 tsk bakpulver, 0,5 tsk salt, 2,5 msk olivolja och 1,5 dl kallt vatten. Blanda ihop och kavla eller tryck ut med händerna i en ugnsform (receptet räcker för att täcka en ugnsplåt eller till 2 små-medelstora pizzor). Toppingen väljer man efter smak och pizzan kan serveras med valfria tillbehör, exempelvis en fräsch sallad :) 

Likes

Comments

View tracker

Igår gjorde jag egen granola. Det var väldigt enkelt att göra och blev himla gott ! I min granola hade jag havregryn, grovhackade paranötter & mandlar, linfrön, solrosfrön, pumpafrön, kokosflingor, lite kokosfett, torkade tranbär, lite honung, kanel och lite juice. Dessa ingredienser blandade jag sedan och ugnsrostade på 175 grader i kanske 15-20 min. Idag äter jag granolan med kefir, mums 😊 Ett enkelt sätt att få i sig massa nyttiga nötter & fröer (protein & bra fetter)

Likes

Comments

Idag har jag gjort sushi, alltså jag kan äta detta varje dag, i hela livet 😊😍
​Sushi är inte så svårt att göra som man kan tro. Det finns sushikit att köpa för nybörjare och i dem kommer allt du behöver (förutom syltad ingefära). Ett sådant sushikit kostar ca 80 kronor på exempelvis City Gross. Jag använde mig faktiskt av ett sådant idag och det räckte till 43 sushibitar. Vad man väljer att ha i sin sushi sen är helt valfritt, jag hade lax, avokado och gurka i dessa :)

Likes

Comments

Åkte till Kristianstad idag för att byta en tröja, shoppa lite och även träffa fina Neta :) Nu har vi precis fått lite mat i magen, här efter blir de fika och sen ska jag ta tåget hem igen :)

Likes

Comments

Dagens middag blev denna goda gryta som mamma tillagat på rotfrukter, brytbönor och oxbringa. I Bosnien äter man mycket varierande grytor och just denna är en av mina favoriter :)

Likes

Comments

​Denna söndagen är jag ovanligt trött av mig och jag känner på mig att det blir en tidig kväll.  Orkade i alla fall fixa ihop en sojafärssås tidigare, trots att jag har massa färdiglagad mat hemma. Jag var så otroligt sugen på just spaghetti och sojafärssås så slängde ihop en enkel sådan 😊. Jag tycker verkligen det blir gott med sojafärs istället för köttfärs, känns lättare i magen och sen är det ju alltid bra att minska sin köttkonsumtion något :)

Brukar ni äta vegetariskt?

Likes

Comments

Lax med kokta grönsaker, kajmak, pesto, mozarella och sallad 😊😋

Likes

Comments

Idag testade jag att göra chokladbollar på dadlar för första gången. Det blev otroligt gott och jag personligen gillar att man slipper smörkänslan i munnen som man kan få av vanliga chokladbollar.

Här kommer receptet (12 choklad-/dadelbollar)
- 10 st färska dadlar (ta ur kärnorna)
- 1 tsk kokosolja
- ½ dl hackade valfria nätter (jag valde paranötter)
- 2 msk kakao
- 1,25 dl fiberhavregryn
- 2 msk kaffe
- 1 nypa flingsalt
- Hackade nötter, kokosflingor eller kakao att rulla bollarna i

Mixa dadlarna med kokosfettet. Hacka sedan nötterna. Blanda ihop alla ingredienser till en smet. Forma smeten till bollar som du sedan rullar i antingen kokosflingor, hackade nötter eller kakao.

Klart! Och supergott. :)

Likes

Comments