Hej alla glad! jag har fått antal för frågan om jag tar emot hamstrar så jag börjar från med nu ta emot hamstrar men jag har tyvärr inga saker kvar för hamstrar hemma för utom spån. så ni får ta med bur med tillbehör samt deras mat och sand om ni använder.

priset är:

50 kr per vecka
200kr per månad
600kr under 3 månader
1200kr under 6 månader
2400 kr under 12 månader

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

NU äntligen har våren vunnit över vintern och det blir varma och varmare för dagarna samtidigt blir det ljusare för varje dag nu. Hotellet börjar forma sig som jag vill det är bra små saker kvar att göra.

Nu har jag även köpt i mina allra sista burar som jag kan använda för företaget så jag totalt som jag kan hyra 4 stycken: röda 2 vånings buren, bruna buren en plans, villan med tomten och granskog stugan

Nyhet jag har en nyhetsbrev som jag skriver första veckan i månaden om ni vill följa mig på det eller boka så kan ni skriv ett mail på caroline_kaninhotell@outlook.com

Likes

Comments

Hej alla! nu håller jag på att bygga upp hotellet, pappa har byggt en inhängade som jag kommer anväda för två kaniner och samt köpt två nya burar. bilder kommer upp snart.

men jag har semster lite här och där under året så att hotellet är stängd:

19-22 maj, 5-11 juni och 21 augusti till och med 3de september.

Likes

CommentsOLIKA SORTER AV BRA PELLETS

Basfödan  för  kaninen:

Höet är det allra viktigaste av kaninens föda att slippa alla nödiga tarmsjukdomar samt tandproblem. Kaninen är en gräsätare.

kanin ska 90% med hö och man kan tillsätta tillskott med det ingen ting som de behöver. kanin ska ha hö frigående dygnet runt helst olika sorter på olika platser så den kan välja vilka strån som den vill äta.

tillskott

Om det små ungar som växer eller kaninen har dåligt munförsvar eller äldre kanin som är 4 år eller. Kan man ge tillskott som pellets men ge lite 1-2 tsk per kanin per dag

Kalla perioden för utomhus kaniner 

om du har kanin som lever i utomhus miljö året om och när det blir kallt behöver de ha fettare och vitamin men var försiktigt för de tål inte för mycket och de kan bli tjocka men det är bara kaniner som har svårt att hålla sin hull.

Nästa avsnitt

Kommer handla om vad kaninen kan äta eller inte ftån naturen

Likes

Comments

Hej Idag har jag varit på en kaninhopptävling hela dan i Åkersberga. jag har längtat efter detta i så många år det första vi gjorde att vi åkte till fel plats så jag missade min klass men det var mitt fel pågrund av jag slarvade att läsa ordentligt vart det låg så jag åkte till Älta.

men det gjorde ingen ting för jag tycket det var ändå roligt och mysigt att komma och titta och snacka med folk. men jag provade att starta i lätt ny men jag visste redan innan att det för högt för henne för hon har inte lärt sig såå högt men vad gjorde det om man testa.

till nästa gång det är en tävling som jag ska gå på då ska läsa 10 gånger på beskrivningen att man kommer rätt och starta i mini och hoppas inte att de ha svåra hinder då. hemma tränar jag bara enkla raka hinder.

Likes

Comments

Olika toattströer

Det finns så många olika toaströer som man kan använda vissa är bra och vissa ska man aktas sig för så de inte blir sjuka.

det som man ska aktas för er kattsand som klumpas sig dels att kaniner kam börja smaka på sanden och det är inte bra eller när de tvättar sig så kan då få sand i sig eller hanar som kisar kan få sand i sin kön det är inte bra.

men de som jag har provat och tycker som är bra är :

dig som vill ha något som inte luktar eller behöver byta så ofta då kan du använda först underst carefrech och sen toalätt för det är sån material som suger upp all urin.

eller en billigare anternativ är att köpa en catsbest som du kan varje dag ta bort böra urinet och bajset med en spade man ser vart urinet är pågrund av det blir klumpar.

Tips på olika  rasthagar
Ieksaker  som  man kan  ha

Det är viktigt att kaninen kan aktivera sig i buren och hage. lite ex på vad man kan ha för leksaker man kan ha saker som kaninen kan gnaga på eller kasta runt eller springa genom och samt gömma mat i

Likes

Comments

Olika  burströ  som  finns

Nu är du kanske så förvirrad vad du ska använda för strö i buren för det finns så många strö som man kan använda. här kommer jag nämna några stycken som jag känner till och vilka som jag tycker som är bra


De som jag känner till : Jag har provat några stycket och vissa gillar och andra mindre. Jag börjar med vanlig spån och alspån är väldigt bra strö för de är lätta att använda och mjuk.

men ni som bor i lägenhet eller har kaniner som har långt päls då är det bättre med Al spån dels att det inte flygger om kring och kanin får inte så mycket i pälsen.

Med torvmix är bra och lätt att städa men den är rätt så dyr så jag rekommenderar inte denna. Hamparströ har jag testat men det är någon ting i ströet som jag inte tål så jag kan inte använda den men den var också bra.

och ni som har fler kaniner och behöver större mängd då rekomendar jag stallströ eller alspån.Men det finns folk som bara använder halm men jag tycker inte riktigt att det hygiensk och slösar jätte mycket av de istället bara använda det för bomaterial

Nästa  avsnitt 

​Kommer  jag fördjupa  mig  i  inredning som man  kan  ha

Likes

Comments

nu har jag en bur men vad behöver mer äns så? lugn nu ska berätta allt som du behöver och skriva en checklista
detta behövs ibörjan:

 • bur
 • bottenmaterial ex spån
 • halm för bomaterial om det är utomhus kanin
 • sitthylla eller ett hus som de kan sitta på
 • toalätt och toalättrö


 • höhäck
 • bra kvalitet
 • vatten och matskål
 • vattenflaska
 • något att de kan gnaga på eller leksak
 • kam eller borste för de som har längre päls
 • klotång.
 • transport bur

detta tycker jag är allt som man behöver ha de första månaderna sen kan man köpa mer saker som man tycker som godis eller första hjälpen och mycket mer.

Nästa  del  i  förbedelse

i denna inlägg kommer jag fördjupa mig på med olika bottenmaterial som man kan använda för sina kaniner.

Likes

Comments

Innomhus  kaninburar

Hur ska jag tänka med när jag köper en bur och vart ska jag ha buren?

om man bor i en lite lägenhetfinns det fler burar som man kan välja beror på hur mycket plats man vill ge kanin eller så

den första är att köpa en utomhus våningsbur men tänk på att lägg ett skydd under buren att skydda golvet mot repor  samt urinläckar.
eller om man har litet utrymme då kan man köpa en bur som är 120 cm brett eller längre som har inomhusmiljö. men det är inte den bästa anternativ

utomhus kaniner

om man ska ha kaninen utomhus då finns lite punker som man bör följas som:
1. buren måste tåla och skydd mot vind/sol/regn och snö det menas att den måste ha minst 3 vägar av trä.
2. buren måste stå några cm ifrån marken bort ifrån fukt/kylan och även rodjur.
sen får man bestämma vilken bur man vill ha för det finns så många burar man kan välja mellan.

nästa del i förberedelse för en kanin? är vad behöver jag för bur inredning för kaninen och även checklista.

Likes

Comments

Nu har jag bestämt mig för att köpa en kanin men jag har hundra frågor hur jag ska välja kanin på bra sätt som passar mig! Då har du kommit rätt här kommer jag att beskriva om de olika frågor som är vanligt man ställer sig. De här frågorna kommer jag fördjupa mig lite:

 • fördelar och nackdelar att köpa en kanin via en djurbutik och uppfödrare
 • ska man ha en eller fler kaniner
 • olika raser som jag kan.
 • vad kommer du ha kanin till ex att bara kel eller utställning och hoppning.
för och  nackdelar  butik  och  uppfödare

Vart ska jag köpa kaninen: man kan ju köpa både från en affär eller uppfödare.

När man köper en kanin via en djuraffär så kan du vilja vilken kanin du vill köpa plus du får hem din kanin hem samma dag. I vissa butiker klippet de klorna och gör en hälsokontroll på de och ge de en köpgaranti under ett år. Så gör de i Bromma zoo.

Men man vet inte var kanin kommer ifrån och om det finns sjukdomar i släkten. Kanin ugnen brukar lämna sin mamma två veckor för tidigt. Kanin ungen får en stressig miljö i butiken.

Men om man väljer att köpa en kanin från en uppfödaren då vet man ganska mycket om kaninen när man får hem den men får inte hem den på en gång. När man har valt ras och så vidare då söker man upp en uppfödare. Då brukar man få en unge som är 8 veckor och man kan få häverbevis tror jag det heter eller stamtavla det beror på om man vill! Men det inget som är måste 😀en stamtavla betyder att man får en lista på släkten så vidare. De ungar som kommer från kanin gårdar som föder upp kaniner som hobby brukar kaninerna ha väldigt bra där

Nackdelen är att det kan vara lång väntetid tid innan man kan få hem den. Eller att det finns ingen unge till dig att det inte tillräckligt med ungar som föds. Det kan finnas folk som säljer kaniner som är inte seriöst som krånglar väldigt mycket så att man inte får kaninen för olika anledningar

Ska man ha en eller flera kaniner? 

Kaniner är flock djur och de lever tillsammans i den vilda miljön. då kan man säga att kaniner mår allra bäst om de är flera. Här kommer lite tips för er som är nybörjare.

 • man kan börja att köpa en hanne och ha honom under ett år sen ska man kasters honom och vänta i 1 månad till.
 • sen kan man leta efter en hona som kan bo med honom. men det är bra att låta honan vänja sig vid dig och miljön. så ha henne i en egen bur under en eller två månader.
 • ta go tid på dig när du bestämmer att sätta ihop de som några veckor. men det kan hända att det kan inte bo tillsammans för att de börja slås men det händer sällan.
Olika  raser

Här kommer jag nämna två olika raser som jag kan lite om.

Den andra kanin som jag har skaffat är en hermelin: det är en liten kan som väger drygt 1 kg i vuxenålder den rasen har korta öron. vissa säger att hermelin har väldigt mycket energi och svåra att göra med att det ingen ras som man rekommenderar för nybörjare men jag personligt tycker att min hermelin har inte alls svår att hantera: för han är så snäll och bestämd liten kille.

Den rasen är ingen bra hoppkanin ( men det finns personer som föder upp hopkopplingar med hermeliner) men den kan ställas ut men används mest som kel. De tycker om att ha stor område där de kan springa om kring och gräva.

Den tredje kanin som jag har är en Lejonhuvud (Löwen heter rasen tidigare). Den rasen har väldigt mycket päls det kräver den regelbundet pälsvård. jag personligt tycker jag att den är bra nyböjarkanin fast inte de som är hoprasade för de har väldigt speciell permanent och svåra att läsa av och hantera.

(för min kanin är sån) Men annars är de så snälla och keliga. Den rasen passar för kelkaniner.

Vad  ska man  ha  kaninen  till?

Jag tycker att det bra att fundera på varför man vill ha en kanin för man blir mer motiverad att ta hand om kaninen den bästa sätt! det finns fyra olika områden: kel,utställning,hoppning och kött.

Jag kommer inte ta upp något om kött eller utställning dels att jag tycker att det är nästan djurplågeri på grund av de som har kaniner som kött brukar kaninerna inte få en bra kaninliv som de bor på trånga utrymmen med galler och slakten är inte heller smärtfri och stressande. utställning kan jag ingen ting om men det lilla jag har sätt tycker jag inte kaninerna har det bra på utsällningen dels att de vistals i trånga utrymmen nära andra djur, oftas en stressad miljö och det är många som klappar de och rör de.

Jag kan lite om hoppning: hoppning innebär att man är med i en förening och man åker runt i landet och hoppar men det som är viktigt är att det är KANIN som vill hoppa inte att DU som tvingar den.

och med kel är bara att man har kaninen hemma.

Nästa avsnitt

​i nästa  avsnitt  kommer  att  handla  om  vilka  förberedelse ska  göra innan  man  får  hem  sin  kanin det kommer  blir 4  delar: burar,inredning,bottenmaterial och  allmänt

Likes

Comments