Header

Vardag

Hej igen, sisådär en månad efter det förra och första inlägget. Tanken var att jag skulle starta igång med två presentationer, en om mig och en om Vilde - för att sedan börja med bloggandet på allvar. Jag har försökt att skriva bra presentationer, men kommer aldrig till sak så de får komma när de kommer istället och nu börjar jag med regelbunden uppdatering om vår vardag.

Idag, fredag 22a september

Dagen har varit bra och jag har fått mycket gjort. Hela Vildes bur har städats från topp till tå, allt i buren är bytt och torven är "omvänd" och ligger nu fint och poröst i hagen. Lekstugan, som brukar kallas kaninboden blev även den städad. Jag älskar verkligen att ha ordning och reda omkring mig!

Vi gick en promenad på tomten i eftermiddags. Vilde blev väldigt rädd igår, ni kan läsa mer på min Instagram - så idag låg fokuset på att försöka få honom lugn. Jag tycker att det gick bra, han var fortfarande lite hyper men det gick bättre åtminstone. Just nu jobbar vi mycket på att allt runt omkring inte kommer äta upp honom. Vi tar det väldigt lugnt för att det ska sitta ordentligt - några steg fram, och några tillbaka men vi slutar aldrig att kämpa tillsammans.

Imorgon händer en väldigt rolig grej. Det är nämligen så att Vildes syster Iris ska flytta hit på foder för eventuellt senare köp. Tanken är att kanske kunna ge Vilde en kompis. Jag tror att det skulle betyda mycket för honom, och mig - att han tillexempel kan ha någon när jag är i skolan. Förhoppningsvis kommer hon nog kunna göra honom tryggare i sig själv också.

Kram och godnatt, tack för att ni läste! (ett väldigt dåligt och tråkigt inlägg, men jag kände att det var dags att uppdatera nu).

Likes

Comments

Då är jag tillbaka på bloggfronten igen! Det är faktiskt ganska precis ett år sedan jag publicerade mitt förra inlägg, på min förra blogg - som handlade mer om mig och mitt liv. Strålkastarna har nu bytt fokus och i centrum står ingen mindre än min älskade kanin, Vilde.

Kaniner är ett djur jag haft så länge jag kan minnas, men för att vara exakt så är det tio år. Under dessa tio år har det bott fyra kaniner här: Nessi, Smulan, Muskot och Vilde - som bor här idag.

Kaninhoppning har alltid varit en rolig aktivitet hemma. Men, senare upptäckte jag att det faktiskt är en sport som man kan tävla i. Helt ärligt så vet jag inte hur många timmar jag lagt på sökande för att lära mig allt. Strax efter att jag tingat Vilde gick jag med i Stockholms kaninhoppare, vilket är en klubb ansluten till Sveriges kaninhoppares riksförbund. Ungefär ett halvår senare gjorde vi båda våran första start, och efter bara någon timma på den där första tävlingen i slutet av mars så visste jag: det här är det roligaste jag vet! För mig har det aldrig handlat om prestige eller att nå elitklassen. Det viktigaste för mig är bandet till Vilde och att vi kan göra något kul tillsammans. Jag älskar honom över allt.

Det finns så mycket jag vill berätta, hur jag tycker och tänker gällande kaniner och kaninhoppning. Vad passar då inte bättre än en blogg, endast tillägnat mitt fantastiska intresse? Jag hade tänkt att skriva om allt möjligt här: våran vardag, tävlingar, åsikter osv, osv.

Jag hoppas nu - med det här korta, första inlägget att jag lyckats fånga ert intresse och att ni kommer vilja fortsätta läsa om oss. Många kramar, Mickis och Vilde ♡

Alla foton är tagna av Matilda Backéus.

Likes

Comments