Jag vaknade från ljudet av skrammel och dova röster som kom nerifrån köket. Förbryllat plockade jag upp min mobil och såg att klockan bara var strax efter tio. Jag gäspade stort och satte mig rätt upp i sängen. Trots att det inte var längesedan jag hade slutat plugget så hade jag redan hunnit vänja mig vid sovmorgnar och jag var bortskämd med att familjen alltid lät mig sova ut ifred. Idag kunde jag av någon outgrundlig anledning inte känna någon slags ro alls i kroppen och ansåg att det var lika bra att gå upp. Jag hade ingen riktig koll på hur mina dagar skulle se ut nu när Shelby var mitt inne i sitt sommarlov, så mentalt försökte jag förbereda mig inför dagen. Jag bytte om och borstade håret för att försöka skyla min vanliga morgon-häxa-look innan jag gick nerför trappan och vidare mot köket. Doften av stekta ägg och bacon spred sig i huset och jag fann Ruth sittandes med Shelby vid bordet samtidigt som William stod vid spisen och fixade med frukosten. ”Morning” kvittrade jag och alla hälsade glatt på mig. Jag gick fram och hälsade på Ruth en extra gång och slog mig ner bredvid dem vid bordet. Trots att hon såg lite trött ut med små påsar under ögonen så var hon nästintill Victoria Beckham-fräsch och jag fick ett litet posh-intryck men samtidigt var hon genuint trevlig och väldigt klipsk. Hon upprepade flera gånger hur glad hon var över att jag hade kommit dit och att Shelby hade varit otroligt nyfiken på mig och riktigt längtat efter min ankomst.

Vi pratade länge och William passade på att berätta hur deras tidigare au pairer i vanliga fall brukade anlända senare, alltså när Shelby väl skulle börja dagis/skolan igen. Därför skulle kommande veckor se lite annorlunda ut och jag skulle få lite mindre att göra eftersom både Ruth och William hade semester och på så vis spendera så mycket tid som möjligt med sin dotter. Med full betalning så kunde jag inte vara annat än nöjd med en sådan mjukstart. Efter frukosten hade familjen planerat att hälsa på ett par vänner, varav kvinnan var en kollega till Ruth. De var väldigt tydliga med att jag gärna fick följa med, men jag avstod och förklarade vänligt att jag gärna ville se mer av området och lära känna staden bättre vilket de tyckte var en strålande idé. Efter att ha låtit Shelby se klart ett avsnitt Dora the explorer så hoppade alla in i bilen och åkte iväg. Jag vinkade adjö och såg bilen lämna uppfarten. Tankspridd gick jag sedan upp till mitt rum och lade mig på sängen i hopp om att samla kraft, för egentligen kände jag mig redan helt slutkörd.

Gillar

Kommentarer

Gillar

Kommentarer

Huset var betydligt större än jag ens kunnat ana. Ruth hade inte gett mig så mycket information mer än att jag hade ett sovrum som väntade på mig, men förutom det så fanns där även ett rymligt kök med sammanhängande tvättstuga, ett lekrum, vardagsrum, matsalsrum, två toaletter, ett sovrum till Shelby, ett sovrum till Ruth och William, ett kontorsrum samt ett gästrum. Tomten var ganska stor och på baksidan stod Shelbys alldeles egna klätterställning med tillhörande gunga som hon hade fått redan vid tre års ålder. Altanen var möblerad med matchande utomhusmöbler och trädgården var inringad med ett högt staket så det var helt omöjligt att kunna se in till grannen och tvärtom. Jag var smått fundersam över om det verkligen var nödvändigt med ett så stort hus för endast fyra personer, men jag skulle troligtvis uppskatta utrymmet i framtiden. När rundturen väl var över hade William ropat in oss båda för middag. Trots att jag knappt hade ätit på hela dagen så kände jag mig inte det minsta hungrig. På något sätt lyckades jag dock trycka i mig en helt fantastisk god tonfiskkotlett med couscous och en varm grönsallad. Under tiden fick jag chansen att dela med mig av mitt liv i Sverige och han passade på att berätta om hur deras dagar brukar se ut för Shelby och familjen.

Egentligen ville jag invänta Ruth men när William förklarade att hon troligtvis skulle bli extremt sen och jag kände att det inte gick att bekämpa tröttheten längre så gav jag upp. Jag hjälpte honom med att plocka in disken i maskinen innan jag gick iväg för att sova. Praktiskt nog fanns det ett handfat i mitt nya rum vilket jag tyckte var en lite lustig detalj, dock väldigt uppskattat eftersom att jag slapp gå in på toaletten för att sminka av mig och borsta tänderna. Jag bytte om till pyjamas samtidigt som tankarna kring dagen snurrade runt i huvudet. Allting hade ju gått så himla fort. Jag lade mig på sängen men som den perfektionist jag är var det svårt att somna med vetskapen om att mina kläder fortfarande låg i oordning nerpackat i mina väskor. Så efter att ha organiserat mina ombyten (vilket inte alls tog lång tid) kunde jag slutligen krypa ner i sängen och drömma mig bort till den hisnande framtid som väntade mig.

Gillar

Kommentarer