Att få komma till landet och havet ger mig ny styrka och får en inre ro. Ett vilt hav är så spännande, känner sån frihetskänsla. Så länge sen jag var på landet. Blandade känslor att vara här. Så mycket sorg också ! Lova ville hit så mycket på slutet. Känns så ledsamt att hon inte han det, men så tacksam att hon fick se HÖGMARSÖ genom tv'n på sjukhuset. En fin vän från landet kom upp med en USB sticka. Hon hade filmat från vår tomt, nere vid sjön, nere vid affären, när kompisarna på landet åkte vattenskidor. Ja olika filmfrekvenser som hon låg hon och titta på från sängen. Somnade till men vaknade och ville se igen. Hon sa har ni stängt av, jag vill se mer från landet men så var inte fallet. Hon somnade. Kom och sätt er hos mig ❤ Fina Lova. Du älskade verkligen landet och havet som prästen sa. Tänkte så mycket på henne idag när jag var vid sjön. När vi åkte hit i morse så regnade det, men solen tittade fram när vi kom.

Vi tog en promenad ner till sjön. Så fridfullt men också många tankar hos oss alla tror jag. Mamma var också med, hon berättade att hon varit ner till sjön många gånger men att det är så känslosamt att komma ner till bryggan. Många fina minnen från sitt barnbarn ❤Lova och mormor stod varandra så nära. Ofta som hon ville vara med bara mormor. Mormor ska vi leka bara du och jag. Lova ringde själv till mormor och morfar på slutet när hon ville få besök av dom på sjukhuset.

SORG är inte en lång vandring med bestämda stopp utan våra känslor skiftar / bestämmer dag för dag ibland timme för timme.

Hur gör man för att gå vidare ? Hur sörjer man sitt barn ? Så många funderingar och tankar. Jag har även tänkt, hur gör jag med min blogg nu när Lova inte finns längre. Men som det känns just nu behöver jag den för att kunna gå vidare. Kommer skriva om mina tankar och fortsätta att dela med mig om mitt liv. Hoppas så att det kommer kännas rätt !

En fin bukett till Lova på begravningen 💖🌸

Vet att alla så klart sörjer olika. Vissa gråter och pratar mycket andra är mer aktiva som att träna mycket. Alla reagerar olika. Inget är rätt eller fel och sorg är individuellt har jag förstått. Det är jag som själv känner hur min sorg är och ingen kan bestämma över den.

Imorgon har vi återbesök på Lilla Erstagården med läkare och övrig personal. Kommer kännas så konstigt att åka dit. Det var ju där Lova somnade in och det var där vi såg henne åka iväg därifrån. Så himla vidrigt ! Som i en film. Men så känner jag en sån tacksamhet att hon fick sin sista tid just där. Hoppas på att det kommer att gå bra ❤ Jag har även i veckan träff med kuratorn på Lilla Erstagården. Det tror jag jättemycket på. Kommer att behöva proffesionell hjälp för att kunna gå vidare. Finns även - Vi som mist grupper, som ska vara mycket bra. Även St: Lukas stiftelsen, men kollar imorgon och sen med kuratorn vilken hjälp som finns att få. Är det någon som vet något bra, som stöd eller liknande får gärna hojta till. Kommer tacksamt ta emot all hjälp.


​Tack alla ni som hjälper oss att må så bra det går just nu ❤. Ni som skickar brev, blommor, presenter eller bara finns vid vår sida när vi har det tufft. Det går bäst på dagen, på kvällen kommer tankarna och min hjärna fungerar inte och jag är så otroligt trött och gråter mycket ibland. Så nu säger jag Godnatt ❤❤❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fina Linda som kom till kyrkan med hästen Vinnie. Den lilla hästen med stora drömmar, det var också Lovas dröm att få träffa Vinnie, men hon han inte med det. Så vår vän Linda ville så gärna överraska Lova och oss på hennes begravning. Säkert många som var fram och hälsade på Vinnie innan och efter Lovas begravning. Även på den söta valpen som är döpt efter Lova ❤

Inför Lovas begravning har vi haft full upp med planering .Många val och beslut, sen att det måste gå undan, har inte så lång tid på sig. Inom en månad ska en begravning ske. Hur ville vi att den skulle se ut ? vilken musik ville vi ha ? Bara att göra hennes program med rätt innehåll för den kommer säkert fler att behålla som minne, så många tankar. Inte alltid vi tyckte lika men jag tycker det gick riktigt bra att tillsammans få det till en fin ljus begravning. Ludvigs största önskemål var att ha hennes minnesstund på Hällberga gård, där han tillbringat mycket tid och minns även när Lova har varit med och firat Valborg där.Det ligger så vackert vid vattnet. Blev så bra ! Det ända var att vi inte kunde bjuda alla som vi ville. Så svårt i en sån här dag när många vill ta avsked.

Lova begravdes i Trollbäckens kyrka pga ombyggning i Tyresö kyrka. Först var vi ledsna och besvikna över det men efter all planering och varit där och träffat prästen David så kändes det ljust och fint. Vi bestämde oss för att det här kommer att bli bra. Vi ville få en fin begravning för vår Lova.

Innan vi åkte till begravningen på morgonen satt jag mig i Lovas rum på mattan och bara andades, så jag skulle infinna lugnet och få ny energi. Tänkte på vad Lovas skulle ha sagt till mig : Vi klarar det här mamma tillsammans. Men nu får mamma, pappa och Ludvig klara det här. Känns så sorgligt, orättvist och så himla overkligt. Begrava sitt barn !! Så vidrigt. Men är så tacksam att Lova fick en så fin begravning med massa kärlek. Vi kom till kyrkan i god tid då jag visste att fler skulle komma tidigt, så då ville jag vara där tidigt. Det var så otroligt vackert i kyrkan. Hennes rosa kista med de fina blom bollarna på i olika nyanser av rosa. Sen ett hav av blommor i rosa och lila toner. Tre fina ballonger i rosa toner och i den största ballongen låg det små små ballonger i. Så vackert ! Vid kistan stod en vacker ängel Lova gillade som hon fått av en kompis till familjen så den kändes viktig. Vi ville ha saker som Lova älskade mest,så självklart att hennes vattenskida fanns med. Det fanns även saker från hennes favorithäst Caffe latte som också tyvärr dog i cancer. Hennes trumpinnar och texten till Händerna mot himlen ligger med henne i kistan med massa andra fina saker som vi ville hon skulle ha med sig. Hon älskade att spela trummor och med sin trumlärare Anders. Kämpade sig dit så länge det gick, fick sån ny energi och glädje där. Vill TACKA dig Anders ! Du har varit helt fantastisk hela tiden med Lova, det värmer så ❤

Sandra (är Lovas kusin Victors tjej ) som gjort de mesta av alla vackra blommor. Hon var tidigast i kyrkan tillsammans med begravningsbyrån som också hjälpte till. Det var så mycket vackra blommor överallt och det kom mer och mer buketter hela tiden. Jag kände så dubbla känslor. Så sorgligt, så ont, så otroligt fel samtidigt som det var så vackert. Det blev precis som vi ville att det skulle vara ljust och vackert för vår KrigarLova. Tack Sandra, det betyder så mycket för oss. Det vet du ❤ Har också hört av många som beställde av Sandra att hon var så trevlig och tillmötesgående. Finaste blimmor man kan få 🌸
Lovas fantastiska bild på sig som blomma ville vi ha med för det hade Lova själv önskat tror vi. Hon gillade inte bara bilden utan när vi var hos Jenny på Slottsstudion i Tyresö. Lova och Jenny skapade klänningar av lera och blommor tillsammans. Det blev väldigt färgstark och så fina små klänningar. Lova var där precis två månader på dagen innan hon somnade in. Kan än idag inte riktigt förstå att det blev så. Så tacksam att vi fick komma till Jenny. Ett minne för livet för oss.

Den här tavlan heter " Cancer soldier " R.I.P Lova

Fotografen Jenny Puronne var på Lovas begravning men direkt efter åkte hon iväg till Lund för att vara med i SM Porträttfotografi. Det bästa var att Lova fick följa med och tävla. Så fantastiskt ! Ännu mer fantastisk är att Jenny slutade som två och fick guld för årets porträtt som heter "Young inside" Bilden är skapad av 99 åriga Elsa och med sitt barnbarn. Helt fantastisk bild.

Porträttet på Lova är väldigt stark, skapat av både Lova och Jenny. Lova kämpade med sin cancer och hon ville så gärna vara med och tävla med bilden. Lova visste om att den skulle tävla, men inte att den fick bronspoäng. Så himla fantastiskt ❤ Men i mina/ mammas ögon är Lova en vinnare. Tyvärr vann hon inte mot cancern. Fuckcancer


Det tråkiga är att Lova aldrig han se sin egen bild färdig, det är bilden med små små blommor och hon är så glad. Vi får njuta av den. Bästa minnet ❤

Tack Jenny ❤❤😍 Du är bäst inte bara på fota utan hela du !

Programmet

Så fina präster. Extra lyx för oss som fick två , Carl-Axel som var Lovas sjukhuspräst på BARN12. Hon tyckte om att prata och bara vara med honom. Sen hade vi den fina prästen David som fångade in de yngre för att dom skulle känna sig bekväma i avskedstagandet. Att det inte finns något rätt eller fel, alla gör som man själv känner.

Saknaden och sorgen är kärlekens pris sa prästen ❤ Den fastnade jag för, vet att fler gjorde det också..

Som sagt , en sån överraskning när Vinnie och Linda kom ❤❤

Många som ville ta avsked av Lova i kyrkan. Lämna en blomma, dikt, brev eller det som kändes rätt att ge. Det var över 180 personen i kyrkan. Det som berörde mig mest var alla som gick fram och tog avsked. Mina arbetskompisar, mina vänner, släktingar och Lovas klasskompisar och Lovas skolassistent Anders och Anna ( gammal assistent ) Lovas kompisar, Lovas trumlärare, så många, många fina omtänksamma. Det är alla människor runt oss som gör att smärtan inte är lika stor att bära.

Tillsammans är vi starka ❤ Glöm inte det !

Efter klockringning

Spelades : Sov på min arm - E. Taube på orgel

Solosång av Jennifer Jansson -Jag fick låna en ängel - S. Clamp

Inledningsord

Vi sjöng psalm 249 Blott en dag

Sen spelade Ludvigs kompis cello , helt fantastiskt !

Cello Svanen av Ludvig Jacobson

Överlåtelsen

Bibelläsning

Cello Salut d'Amore -E Elgar av Ludvig Jacobson

Begravningsbön

FADER VÅR

Psalm 256 Var inte rädd

AVSKEDSTAGANDE

Solosång av Jennifer Jansson - My heart Will go on - C. Dion


SLUTBÖN

VÄLSIGNELSEN

KLOCKRINGNING

Kistan bars ut av familjen och nära vänner under musiken "Some die Young" med Laleh

Lova körs till Tyresö kyrkogård. Där får vi andra ta avsked av Lova. Vi gör en kärleksring runt henne. Prästen Carl-Axel löser en vers. Vi lägger blommor och säger Farväl älskade Lova ❤ Vi ses i Nangijala

Minnesstund i Hällberga 

En fin stund tillsammans ❤ Vi äter sallad till lunch , dricker kaffe och fikar. Pratar och umgås, men känns mer som ett kalas för mig. Ofattbart fortfarande.

Bilden med händerna upp i luften är från Lovas trumbok. Det var lycka för Lova ❤

Nu säger jag tack till alla ❤ Ett långt långt inlägg, men ett så svårt och tungt att skriva. Nu blir det en svår stund för oss i vår stora sorg. Vet att jag varit stark men efter begravningen har även jag varit svag, tårarna bara rinner. Men är livet just nu

Kram till er ❤ tack för att ni finns ! Ni är viktiga

Likes

Comments

Ja hon kom till oss som en ängel ❤ Inte alla som vet hur vi fick kämpa för att hon kom till oss. Våran fina flicka.

Idag varit på SöS för att ta ett sista farväl. Vill jag ingen annan ska behöva vara med om ! Så känslosamt
Men glad att jag / vi tog ett sista farväl av henne. Vi gjorde det redan på Lilla Erstagården men nu idag igen. Hon var fortfarande så fin. Låg i sin fina ljusrosa kista med sin favorit filt också rosa. Den fick hon av en så fin pojke ( som vi lärt känna på sjukhuset ) Dom hade bäddat ner gosedjuret vi skickade med henne från Lilla Erstagården.
Så sorgligt att livet är slut här för Lova. Sån livsglädje hon har haft. Men det kom något emellan, den elaka cancern och alla biverkningar.
Nu sover hon gott ❤ Slipper allt lidande mer.

KrigarLova vila i frid

Vi tog med saker vi ville Lova ska ha med sig ❤ Så svårt att plocka ihop hemma men kändes bra.

VERS

Var inte arg lilla mamma

Jag var tvungen att gå

Nu kämpat så

Mitt hjärta orkade inte slå


Älskade pappa

Mitt liv blev så kort.

Ta hand om varandra,

när jag flyger bort.


Jag vet att ni gråter

och det finns ingen tröst,

men lyssna till era hjärtan

och ni kommer höra min röst.


Jag finns inte bland er,

men finns ändå.

Jag hör era röster

och älskar er såHon fick en varm mössa på sig också ❤ När vi var klara hjälptes alla åt att lägga på locket.

All kärlek till dig Lova ❤

Så saknad ❤

Vi var förbi Lovas skola idag också. Kramades och pratade en stund. Fick med oss hennes saker i en påse. Lova är saknad där med även om hon inte han gå i den skolan så mycket.

I morgon kommer hennes dödsannons ut på : minnesrummet.se. och på ignis.se Kommer även i Mitt i Tyresö.

Fuckcancer ❤

Ta vara på livet här och nu !

Kram ❤🍁

Hon älskade sjön 💙 Glad att hon ut en gång, så glad hon tacksam hon var.

Nu går livet vidare men hon fattas oss

Likes

Comments

Lova somnade in sent på tisdagkvällen den 5/9 på Lilla Erstagården.

Att förlora ett barn , den smärtan går ej att föreställa sig !

Lova sa inte hej då till personalen utan hon tog ett riktigt farväl på Barn 12. Blommorna från HÖGMARSÖ, landet ville hon att personalen skulle ha i sitt personalrum. Så omtänksam in i det sista. Det var samma när vi skulle åka till Rotterdam.

Tacksam att Lova kom till Lilla Erstagården sina sista dagar i livet.
Lilla Erstagården är Nordens första barn -och ungdomshospice.
Andra gången Lova var där. Första gången var innan Rotterdam. Då hon behövde komma bort från sjukhusmiljön. Så fin lugn miljö och lokalerna är en mer hemlik miljö. Här bjuds på god mat som lagas av kock, personalen har mer tid och stöttar både föräldrar och barn på ett annat sätt. Men Lova har fått fin vård och omsorg på Barn 12 också. Bästa och finaste personalen jobbar där ❤

Jag visste inom mig men ville / kunde inte förstå att det inte fanns något mer att göra för Lova.
Så rädd att förlora henne.
Sen att läkarna inte sa som det var sista dagen. Tagit bort medicin, fick vi veta på Lilla Ersta gården. Så besvikna blev vi. Dom hade lovat att få fram en till medicin men rann visst ur sanden. Sista läkarn vi träffade såg ut som ett frågetecken när Göran började prata med henne. Men hon letade och fixade det som behövdes samtidigt så skrev hon ut papper om medicinen och tog tag i det som lovats. Men hon sa : jag fixar fram medicinen men inte säkert Lova lever så länge till. Trodde det skulle ta fyra dagar att få fram medicinen.På den fjärde dagen somnar hon in.

Så overkligt Så orättvist
Vi hamnade i chock ! Vi har alla gråtit så mycket. Vi fanns alla vid henne hela tiden nära henne. Ville hon skulle hinna få uppleva och njuta så mycket det gick under hennes sjukdomstid. Hon somnade in med hela familjen, vi masserade henne, pratade och höll hennes hand tills hon tog sitt sista andetag. Så sorgligt. Så overkligt. Mormor och morfar slängde sig i taxin men han inte fram. Men var med henne och oss på sena natten. Dom fick även ett rum att sova kvar i. Vännerna Stefan och Heléne som står henne nära kom också dit och tog farväl av Lova.
När vi alla gått och lagt oss i olika rum, vi hade tre rum. Så ringer våra telefoner, vi får inbrottslarm på telefonen.
Jag går chockad ut mot Görans rum. Han hade också fått larm. Möter en sköterska också innan. Ringer polisen och bara några timmar innan har Lova somnat in. Men polisen har ingen bil, så kan inte åka dit. Stefan och Heléne som var hos oss på Lilla Ersta gården går dit och jag pratar med våra närmsta grannar. Dom går in i huset. Ingen har varit på dörren, fönster eller någonting är rört någonstans. Mitt i hallen har rörelsedäckarn gått. Men ingen har gått in. Vi har aldrig haft falsklarm ! Så märkligt det hela. Fler säger att det var Lova, men så konstigt allt. Vi går och sover ett par timmar.

På morgonen dagen efter. Lova har träffat sjukhusprästen från NKS några gånger under tiden hon varit sjuk. När han får höra om Lova så sätter han sig i taxin och kommer ut till Lilla Erstagården.
Så fint att han kom. Vilken hjälp och stöd för oss ❤
Lovas önskan var att han skulle besöka henne men vi han aldrig ringa honom, då vi inte förstod hur snabbt hon skulle somna in. Men han fanns vid vår sida och hjälpte oss där på Lilla Erstagården. Han fann orden son vi aldrig hade fått ut oss.
Så oerhört fint men samtidigt så sorgligt 😢❤🙏
Sov gott min fina Lova. Du är så saknad. Sånt avtryck du har gjort. Sån styrka som du har haft. Men du ville inte längre mer. Du orkade inte mer motgångar och besvikelser gång på gång.
Vi är så stolta över dig ❤❤❤

Lova han med två fina möten samma dag hon somnade in.
Träffade Moltas och gosade en stund. Båda så förtjusta i varandra. Han och Anette har alltid ställt upp för Lova ❤ Sån kärlek. Men samma där hon sa inte hej då bara, utan ropade tillbaka på Moltas. Gav han en till varm kram. Hej då Moltas sa Lova ❤

På eftermiddagen kom fina Erik Sade och hans manager för att besöka Lova. Hon fick veta det en stund innan. Vem har fixat det till mig sa Lova glatt. Berättade då om Catja Ellas hjältar som hon visste hjälpte henne med en insamling. Hon fick också massage innan Eric kom, det har varit till stor hjälp mot hennes smärtor. Fysioterapeuten masserade och Lova lyssnade på Erik Sades musik. Så avkopplande.
När Erik var där pratade vi om hans nyinspelade program på Gotland. Så mycket bättre. Lova fick hans ena handske som han hade i Mello när han sjöng Man boy. Lova fick hjälp att sätta på den, sen sjöng hon frasen en stund och vilade lite. Eric tyckte att Lova bar upp handsken bättre än han själv någonsin gjort. Så fint sagt. Hon ville Eric skulle måla. Han skulle blanda till färgen turkos och målade sen en gipsfigur Solen.

Han berättade för Lova som var rätt trött att han tänkte stanna och fika. Lova sa ska du stanna och fika. Sätter bägge händer i luften och säger wow ❤ Sån lycka att se ! Fick ny stark kraft. Ville även sätta sig upp en stund som hon inte kunnat göra på flera dagar. Sån styrka !

När Eric skulle lämna henne såg vi att det var jobbigt. Såna känslor. Han sa jag kommer aldrig glömma dig Lova ❤ Inget barn ska behöva gå igenom den här resan du har gjort. Inget barn. Tack vare Ellas hjältar och all hjälp från alla blev det ett fint möte.

Tillsammans är vi starka ❤ Kom ihåg det !

Tack igen alla för all kärlek till Lova och oss nu efter hennes död. Varje dag har det kommit blommor, presenter, ni handlar mat. Ni kommer med mat. Ni vill hjälpa oss. Ni tar med mig ut på promenader. Så tacksamma i vår stora sorg ❤

Lova kommer att begravas i Trollbäckenskyrka då Tyresökyrka ska byggas om, kändes så ledsamt först. Men kommer bli så fint men så sorgligt samtidigt.

Sen tack vare Ellas hjältar och alla ni som hjälp Lova med hennes insamling. Har en fin vän som jobbar inom resebranschen, hon har hjälp till så vi kommer att åka på en fantastisk resa till Afrika, Tanzaniasafari och sen en solsemester i direkt anslutning. Det blir så skönt för oss. Vi är värda det, men kommer kännas så konstigt utan Lova, hon fattas oss. Men följer med i tanken så klart.

💙💙💙🙏


Men innan det ett sorgearbete och samtidigt fixa med Lovas begravning. Tar mycket kraft och energi. Men vi har hjälp som tur är. Vi har träffat en bra kvinna / begravningsbyrån som hjälper oss med mycket. Lovas dödsannons kommer i mitt i Tyresö och kommer att finnas på familjesidan.se

Idag har sjukhusprästen varit här, han kommer också hjälpa till vid Lovas begravning. Känns så oerhört skönt för oss. Han vet vem hon var. Vi kommer ha två präster.

På fredag ska vi välja / se ut en plats på kyrkogården för Lova.

På måndag ska vi åka till Södersjukhuset för kistläggning, vi tar med det vi vill hon ska ha på sig och vad hon ska få med sig i sin kista. Har inte bestämt än om jag orkar se henne en gång till. Hon kan ha ändrat sig sen jag såg henne sist. Har en fin bild av henne nu ❤ men bestämmer mig när jag får höra hur hon ser ut på måndag.

DIKT

Vårt liv är en vindfläkt, en saga en dröm.

En droppe som faller i tidernas ström.

Det skimrar i regnbågens färg en minut, brister och faller och drömmen är slut.

Min busiga starka envisa kärleksfulla Lova ❤

Saknar dig så ! Det gör ont, men jag / vi måste intala oss hela tiden att du har det bättre nu. Du har inte ont längre.

Men livet är så orättvist. Du hade såna drömmar och sån livsglädje men den släcktes av den vidrigaste sjukdomen CANCER, den aggressivaste sorten.

All kärlek till dig ❤ Din mamma

Likes

Comments

Vet att ni är många som tänker på Lova och på oss.
Hennes leukemi är så aggressiv ! Hon kämpar för sitt liv. Nu på en finare lite bättre plats. Vi kom hit till Lilla Ersta gården idag ❤ Så fint och rogivande

Så ledsamt att se sitt barn mer och mer försvinna.
Cancern kommer vinna !! Hatar dig cancer.
Nu fångar vi den sista tiden tillsammans. Ser allt med kärlek.

Så tacksam mitt i kaoset. Alla ni som vill hjälpa Lova med fina minnen. Det gör henne lite pigg och hon känner sig älskad ❤
Mysigt med alla besök för både Lova och oss. Så skönt med stöd.

Godnatt ❤ kram


Fuckcancer


Likes

Comments

Fina blommor till Lova från HÖGMARSÖ 🌺

Intensiv dag igår ! Ledsen om jag inte han svara er alla.
Började dagen hos frisören. Det var var med en klump i magen jag bestämde mig för att gå och för att fler peppade mig. Lova skulle sövas och göra benmärgsprov och få medicin i ryggen. Och jag ska gå till frisören och bli fin ! Ja ni förstår känslan. Men både Lova och Göran sa till mig att gå , så jag gick. Åh så skönt att få bli ompysslad. Lång skön massage i huvudet så min huvudvärk jag hade när jag kom försvann. Så himla skönt !

Tack Lisa ❤🌟 Så fint att äntligen komma iväg och bli piffad.

Åkte sen till Lova som låg på uppvaket. Undersökningen hade gått bra men var jobbigt när hon vaknade, så mycket slem i halsen. Inte alls på bra humör. Men gick över rätt snabbt. Dagen innan var det så kämpigt med mun och hals. Hon har mycket skinn på tungan och i munnen. Sån smärta har hon haft. Bara jobbigt att prata. Men som tur är vände det igår. Hon både pysslade och gjorde skolarbete. Göran som varit med henne de senaste nätterna, de två senaste har hon sovit bra. Underbart ! Hoppas det fortsätter så, nu tar jag över 😊 Idag också varit okej att dricka lite.

Benmärgsprovet visade att benmärgen var ganska tom och med 8% leukemi. Hon kommer få göra nytt benmärgsprov på måndag. Ryggvätskans svar var noll, ingen leukemi där. Har ikväll startat en medicin för stimulera Lovas immunförsvar för att sedan förhoppningsvis kunna börja kur 2 med blinatomab. Det är den medicin hon svarat bäst på. Febern kommer och går, crp ner från 250 igår till under 200. Vi kämpar vidare ! För att få ner febern får hon nu corticon då alvedon inte är bra för hennes lever. Får flera olika antibiotica så nu måste den gå neråt. Fortsätter med alla sina andra mediciner. Idag permission några timmar, det tycker Lova är skönt även om det är för en kort stund bara.
Lova tar själv en bolus morfin när hon får ont. Hon har också själv tagit sina blodprover på kvällen.

MÖJLIGHETER TOUR 2017 🌟

Lyssnade på Aron Anderson igår som själv haft cancer. Var tillsammans med en vän igår kväll. En fin kväll med inspiration, glädje och vvvvvv ❤

Arons berättade fint om sin cancer resa men visst fick man en tår i ögat och en klump i halsen. Så igenkännande ! Som han sa' Ingen borde ha cancer, allra minst barn. Så sant ! Så fantastiskt att lyssna på hans resa och solskenshistoria. Hur han accepterade sitt liv med rullstol och hans otroliga utmaningar. Sen också höra hans råd, att alltid sätta upp mål, vara glad nöjd över sina delmål. Genom sina äventyr har han samlat in miljontals, till forskning och kvällens föreställning gick även den till barncancerfonden ❤ fuckcancer

Artisterna Boris, Danny och Molly sjöng under kvällen 🎤

SE DINA MÖJLIGHETER 🌟


I skrivande stund pågår medicinen fortfarande. Men kollar hennes blodtryck varje halvtimme, sen varje kvart då hon fick lite lågt blodtryck. Nu det senaste är att vi kör en kvart till. Hennes senaste blodtryck var 91/35 Så hon verkar fixa hela dosen som är på 200 ml, nu 16 minuter kvar. Kommer bli extra kontroller under natten. Sen komma i fas med de vanliga medicinerna då denna tog 2 timmar. Ja sim-VM ni hör är det galet mycket mediciner. Min kämpe ❤

Vet nu varför jag / vi orkar kämpa vidare, för alla ni hjälper och pushar oss ❤❤😍 Ni är bäst ! Sen så har vi ju inget val.

Kram från NKS ❤😴

Likes

Comments

Ännu en vecka har gått. Lova inlagd på NKS fortfarande ❤ Här känner hon sig trygg men vill så klart helst vara hemma.
Hon bad själv läkarn i veckan att få permission hem någon timme.

Läkaren lovade och se om det gick att ordna. Alla vill hennes bästa. Det beställdes sjuktransport hem och sen tillbaka. Hon har väldigt många mediciner men gick att få till en kort stund.

När vi kom hem bäddade vi ner henne ute på altanen. Drog ner markisen då solen är jobbig för henne. Så mysigt tyckte hon. Hon somnade ❤ Men blev väckt av sin favorit hund Moltas 🐾
Det är terapi hunden som jobbar på SABH.
Moltas har också varit sjuk i sommar så extra härligt att ses och bara gosa en stund. Tack Anette ❤ och Moltas.

Så jobbiga dagar och nätter men hon är en kämpe 😍

När hon mådde som sämst när hon låg på Huddinge sjukhus några dagar fick hon massage som smärtlindring och kunde komma till ro. Nu har Lova som själv är intresserad av massage introducerat sköterskorna här på NKS. Så nu får hon massage varje dag 🙏🙏🙏 Fantastiskt ❤

I går vackert väder 💙 Fick gå ut på personalens fina balkong en liten stund. Vacker utsikt ☀️

Walk of Hope Tyresö 💗

Event Walk of Hope i Tyresö idag som min vän Jessica ordnat så fint. Tyvärr han jag ej dit men pratat med fler som berättade att det var en fin dag. Strålande väder och fantastiska människor som kom.

Fantastiskt ❤ Tillsammans gör vi skillnad och vi ser till att fler barn överlever cancer.

Så fint gjort Jessica för krigaren Lova och till er alla som hjälpte till och som tog er till promenaden.

Fina Anette och Moltas ❤❤🐾

Fina priser från bl.a. från baketoyou 💗

Idag fick Lova fylla på både blod och trombocyter. Haft feber med crp över 200 😢 Sen försvann febern och Lova fick permission hem och min plan var att komma ner men Lova var inte alls pigg. Hoppande upp i soffan hemma. Började frysa ganska snabbt så vi kollade hennes temp. Hög feber, så bara sätta sig i bilen till sjukhuset igen. Men Lova var glad ändå 😍 Jag han ju hem en stund mamma. Man uppskattar det lilla i livet när det är skört. Underbara unge ❤ Men vad hon får kämpa 💪 Hoppas så hon får sova i natt. Planen i morgon är benmärgsprov, men inte optimalt i hennes läge. Får se hur den sövningen går till.

En intensiv dag på många sätt. Bara att åka bil till sjukhuset tre gånger på en dag för mig ❤ Inte alltid planen blir som man tänkt !

Sen så har Catja Ellas hjältar på Facebook startat en insamling för Lova för att uppfylla hennes önskningar. Lova har missat så många olika event med kändisar och konserter den senaste tiden. Blivit så besviken. Så tacksamma för hjälpen. Gå in och läs på hennes sida om ni vill ❤😍👍 Fantastisk människa som vill hjälpa till.

Nu säger jag tack och god natt 😴❤

Kram till alla ( men ni sover nog redan ) 😘

Likes

Comments

Vilken utsikt ikväll 💙💙💙
Lova är glad att vara tillbaka på NKS, sitt andra hem. Men så trött efter resan hit som krävde extra morfin efter en skumpig tur med ambulans transporten.
Men glada nyheter mitt i allt. Hennes provsvar på senaste ryggsticket , leukemi cellerna borta igen !
Nu kämpa vidare med allt annat 💪
Lova hoppas på en bättre dag i morgon ❤
Just nu får hon två påsar trombocyter och kämpar med kvällsmedicinen samtidigt som vi tittar på IDOL 🎤🎼

Kram från oss 😍

Likes

Comments

Ska ju vara kul med Berg och dalbana ! Men det här är inte kul !
Sorry ! att jag inte orkat svara på meddelanden och om Lovas status på ett tag.
Kämpiga dagar för oss alla men allra jobbigast för Lova.
Det blev bakslag direkt när vi var och fyllde på energi i torsdags hos vänner på Sisshammar. Läkaren ringde när vi var där. Men inte konstigt tyckte jag då vi skulle in på fredagen till sjukhuset, trodde mest jag skulle få höra när vi skulle komma dit. Men han hade fått svar på att det fanns lite leukemi celler i ryggvätskan som behövde behandlas redan på fredagen 😢

Så blev en tidig morgon till sjukhuset. Då hon ska sövas så får hon inte äta och dricka. Skulle även göras ultraljud på lungor och mage. Så det gjordes innan sövning. Lungorna såg mycket bättre ut men mer vatten i magen tyvärr. Läkarn kom för att prata med oss efter provsvaret. Hennes lever är påverkad, nedsatt cirkulation i levern. Samt att den läcker ut vätska i kroppen. Njurarna är också påverkade. Så behöver få hjälp med medicin på Huddinge sjukhus. Det blev sövning och medicin i ryggstick. Nu fått cytostatika två gånger i ryggen denna vecka. Bläää ! Nu bara invänta biverkning på den. Hon gillar inte cytostatika 😫

Vi fick åka ambulanstransport till Huddinge sjukhus. När vi skulle åka kom en sköterska springande. Ni får inte åka. Varför inte sa jag. Vi måste vänta in ett provsvar. Efter en stund var det okej att åka. Vi hamnade i fredags trafiken men rätt lugnt ändå. Jobbigt för Lova att åka på skumpiga vägar på essingeleden. Hon fick morfin under resans gång. När vi kom till Huddinge sjukhus var hennes sänka hög och hennes lever och njurvärden höga så läkarn tog bort en rätt ny smärtmedicin som kan ge dessa biverkningar. Så himla trött på alla biverkningar. Vattnet i kroppen hon fått ökar och läkarna tror att det kommer från medicinen i Rotterdam. Dom vätskade upp henne och gav henne mediciner och sen följde dom hennes salter njurvärden under första natten här var 6:e timme. Fick antibiotica då crp var hög. Men har ingen feber.

Här är vi Lovas föräldrar som försöker hålla humöret uppe, inte så lätt alltid. Lova ligger efter sövning på uppvaket på NKS. Skönt att sövning alltid går så smidigt, hon är ju knadig då hon gillar att sövas.

Ambulanstransport mot Huddinge sjukhus avd B78. Där har vi bott förut.

Så många omtänksamma vänner. När Göran och jag träffa läkarn på NKS så orkade inte Lova vara med. Har nu flera gånger valt att inte vara med när vi pratar med läkarn.Trött på alla återfall och biverkningar och prat om behandlingar. Förstår henne. Läkarn informerar henne sen självklart men i en kortare variant. Har fungerat mycket bra. Då när vi var borta kom Anna- Karin en vän från landet med god och nyttig dricka ❤en bok i present till Lova. Sån lycka mitt i allt skit.

I lördags kom två av mina vänner förbi, en annan Anna-Karin och Mia ❤ Vi hade en fin lugn kväll tillsammans.

Så god glutenfri laxpaj som Mia fixat 😍

I lördag kväll kunde hon starta sin behandling som var planerad här. Skönt ! Fick även byta antibiotica då crp stigit ännu mer.

När jag kom till sjukhuset i söndags hade hon fått en blödning i ögat. Stackars liten. Hur många biverkningar ska hon få. Så himla sjukt ! En av de jobbigaste dagar och nätter på länge. Hon har så ont av katetern, har själv aldrig haft en kateter så vet inte alls hur det känns. Men bara att röra sig i sängen är så jobbigt. Sen smärta i sin rygg hon har dagligen gör ju inget bättre. Men finns ingen som kämpar på så bra som hon gör. Men igår var det extra tufft på kvällen, natten. Men finns fin personal här med även om Lova helst vill vara på NKS på barn 12

Här får Lova massage av en fin barnsköterska. Det är lugnande ❤ Till natten ville Lova ha nån lugnande medicin då hon mådde så dåligt men låg så lågt i sin andning så läkarn vågar inte. Då kommer en annan och ger massage på ryggen. Så skönt att det finns sån värme bland personalen. Vill henne det bästa. På kvällen blödde hon näsblod, så antagligen sjunkande trombocyter.

Hon har sovit på natten men med en stånkande andning. Haft syrgas. Hört i sömnen att hon haft ont. Sa till att hon behövde extra bolus morfin. Sov lugnare sen. Så oerhört tungt och ledsamt att se henne må så här. Hoppas på en bättre dag i morgon och att det vänder.

Stickpresenten när det är jobbigt ❤ Nallar blir man aldrig för gammal för. Sen en glödlampa med sugrör för att ha vatten i 👍

På morgonen spydde hon blod , kom massor snabbt. Så blev att trycka på akutlarmet. Hon var så duktig ! Jobbigast för mig, men hon sa det går bra mamma när hon såg mitt kroppsspråk. Ibland går det ju inte att dölja sin egen rädsla. Men hon sa sen att hon kände igen slemmet i halsen och blodet kom bara upp. Sen mådde hon mycket bättre. Skönt 😊 Fick två påsar trombocyter snabbt och två påsar blod beställdes. Under dagen blir det ultraljud på magen. Läkarn berättade att dom ser framsteg på behandlingen hon fått. Har fått hög dos corticon 6 doser på 3 dagar. Katetern har hjälpt henne att kissa ordentligt, vätskebalansen är bra. Sen fått Defitelio som hjälper levern få ett bättre flöde. Fått erbjudande att inhalera koksalt för att få bort slem i halsen. Nu jobba vidare med att vätskan i magen ska bort. Heja Krigar Lova 💪😍

Pyssel är det som hon mår bra av. Som tur var Simon ❤från Pysselbyrån här, kom in med lite att måla 🎨 Lyssnade samtidigt på skön musik. Nu hoppas vi dagen blir bra. Planen var att hon skulle åka tillbaka till NKS men var visst ett barn där som behövde vara kvar en natt till. Så nya planen, NKS i morgon.

Läkarn kom tillbaka och berättade att hon behövde en till ny medicin, Sandostatin intravenös i 24 timmar. Då levern inte fungerar kan man få blod ner i magen, så i förebyggande får hon den så det inte ska bildas blod automatiskt. Kan även rinna ner från näsan till magen. Bestämde sig sen för att pröva andas koksalt.

Tur det finns CLOWN MEDICIN ❤❤😂 Skrattleken 1-2-3.

Jag har tagit med yoga mattan men som det är nu finns ingen stilla stund på rummet. Så mycket mediciner hela tiden och sköterskor i rummet.

Tog en promenad vid sjukhuset. Så himla skönt 🌿🍃☀️

Fånga de små stunderna 💙🙏 Var vid sjukhuskyrkan, där var det lugnt i meditationsrummet. En stunds egen meditation.

Lova fick besök på kvällen ❤ Vi åt mat tillsammans. Kollade på tv:n sen massage ikväll igen och hon somnade lugnt. Hoppas på en bättre natt.

Kram ❤

Likes

Comments

Tack alla som peppar och stöttar oss ❤❤❤😍 Det är ni som gör oss så starka och ger oss energi för att kämpa.

Vi åkte tillbaka till sjukhuset i dag för Lova skulle få medicin intravenöst och för att vi skulle få provsvar på hennes benmärgsprov som togs igår.
Lova var rädd och sa att hon inte ville höra nåt resultat. Jag vill inte vara med på samtalet, men samtidigt kommer hennes läkare in och säger direkt till Lova som ligger hopkrupen i sängen att det var bra 😊 Det har gått bra ! Det ser jättebra ut. Leukemicellerna är nere på mindre än 0,1 %. Jag gillar verkligen immunterapi, bra effekt på snabb tid ❤ Hon är så värd det som hon kämpat ! Alla som han höra resultatet på sjukhuset var så glada för Lovas skull.


Hennes kropp behöver återhämta sig, pga biverkningar antagligen av medicineringen. Hon har ju vätska i kroppen och hennes lever är påverkad. Nu blir det paus i två veckor. Välbehövligt ❤ Tillbaka till sjukhuset på fredag, får mer info då. Läkarna skulle prata ihop dig och även prata med Tyskland som har mer vana med den här medicinen. Men planen är kur igen om två veckor men då kanske i två veckor och sen mot Huddinge som har hand om benmärgsplantation.

Min fina krigare ❤

Kram och godnatt ❤🌺

Likes

Comments