Nu haft några bra dagar ❤️ Så skönt ! Tur jag har er som alltid hjälper till på olika vis. I fredags på tjejmys med bubbelbad och vi åt gott. Stupade i säng sen.

Igår var jag och en vän på julshow i kyrkan. Så vackert 🌟 Fantastist vilka fina röster.

Vacker promenad med familjen vid slottet och Tyresö kyrka idag. Så vackert. Sen var vi till Lovas grav. Många lyktor och fina små tomtar och andra saker hos henne. Så mycket kärlek ❤️ Min mamma satt dit ett fint hjärta med en ljusslinga ( svår att se på bilden )

Vers

Var vi än är

Vad vi än gör

i våra hjärtan

finns du alltid kvar.

Vi älskar dig för alltid Lova ❤️


Så fint hos Lova ❤️ Snart välja och beställa gravsten, det kommer kännas fint att få den på plats sen även om det dröjer.

Hoppas ni haft en fin advent 🕯 Imorgon ny vecka med nya utmaningar. Nästa bli blir från vår Afrika resa förhoppningsvis.

Kram och godnatt ❤️❤️❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tre månader sen cancern tog min dotter Lovas liv. Så ledsen att det slutade så. Mitt liv gick i bitar, känns som ett pussel som är för svårt att lägga just nu. När livet går sönder är orken slut. Min uppgift nu är att hitta tillbaka till orken, kliva på banan igen ! Men just nu i ett långsammare tempo. Försöker, men känns som ett steg fram och två bak.
Idag träffade jag kuratorn på Lilla Erstagården, så skönt att få komma dit och sen prata med henne om min Lova ❤️

Efter samtalet med kuratorn stannade jag kvar en stund. Satt i stora rummet där Lova låg sista dagen och träffade terapihunden Moltas och Anette. Sen gick jag in i ateljén där Lova alltid ville vara. Kändes fint att vara där en stund och minnas även om det gör så ont.

Allt är inte nattsvart hela tiden och så småningom blir det ljusa stunderna längre. Kommer antagligen uppskatta livet starkare eftersom jag varit med om det värsta en förälder kan uppleva. Inget jag önskar någon annan. Så vidrig sjukdom ! Hatar dig cancer

Vill minnas de fina stunderna med Lova men just nu finns tyvärr den jobbiga sjukdom hon fick, lLeukemi ALL som sen ledde till att hon inte orkade mer.

Men vet att det kommer. Tacksam att jag har så mycket fina bilder på henne. När orken kommer ska jag göra något fint med dom. En fotobok har jag gjort efter bilder som Jenny Peuronne från Slottsstudion tog i slottsparken på Lova. Så vackra bilder 😍

Lunch med en vän ❤️

Lunch med en fin vän på restaurang FRÖJDAS som ligger i Hammarby sjöstad, Skeppsmäklargatan 5.God vegetarisk mat och allt glutenfritt ❤️🌟 Passar mig utmärkt ! ! Hit måste ni gå, en kursare från min keramik som öppnat den restaurangen med sin mamma. Ni som har hund får ta med er egen hund 🐶🐾 Lycka !

Skönt att det finns vänner ❤️ Måste göra saker men inte för många och så ofta...... Måste ta det i en lugnare takt. Inte alltid jag orkar svara eller hänga med, men gör det min kropp orkar.


På eftermiddagen tog sonen och jag en promenad till Lova ❤️❤️❤️🕯 Tände massa ljus och promenerade vid slottet och Tyresö kyrka. Så vackert och skönt för kroppen. Skönt att ibland bara få tiden att gå ! Vad kan distrahera mig i sorgen ? Tar gärna promenader men varit lättare med sällskap. Nån att kunna prata med, dela sorgen med.

När vi kom hem blev det en barm kopp te och tände massa ljus ❤️❤️🕯

Vill påminna alla att inte glömma bort att leva här och nu ❤️🙏 Ta vara på den tid du har och umgås med de du älskar ❤️❤️ Vet själv att just vi den här tiden på året stressar man gärna mer och springer hit och dit. Själv känns den här månaden extra jobbig med jul och allt. Så vidrigt ! Vägen jag tvingats vandra efter att Lova dog är nog det mest ensamma och ödsliga en människa kan tvingas gå. De enda som kan förstå hur det på riktigt känns är personer som delar samma erfarenhet. Sorgligt men sant. Men som ni alla vet är ni betydelsefulla ❤️ Tacksam att så många finns och hjälper oss. Första julen utan Lova. En annorlunda jul !

Om vi skulle tändas en stjärna varje gång vi tänker på Lova så skulle natten vara ljusare än dagen 🌟🌟🌟🌟 Vi älskar dig så Lova och saknar dig massor !Önskar er alla en fin kväll ❤️❤️❤️

KRAM

Likes

Comments

Lova i Spanien. Hennes stora önskan att få komma dit igen ! Men tror hon dansar på molnen och njuter i värmen. Saknar dig så mycket ❤️

Sorgen är tung !

Sorgen är tung ! Livet är för alltid förändrat ! Saknaden efter min Lova gör så ont. Tomheten efter henne är jobbigast. Hon var så levande, härlig och en sån kvick tjej ! Det är så tyst här hemma. Livet blev så mycket gråare. Känns som hela livet bara har rasat. Vi kämpar varje dag men just nu känns det som en uppförsbacke. Har idag varit på Lilla Erstagården och träffat kuratorn, jätteskönt att få prata med henne och få tips och stöd i min stora sorg. Har fått höra att det inte går att ta för stora kliv, utan mindre kliv för att komma igång / vidare efter en sån här svår situation som att förlora sitt barn. När vi pratade sa kuratorn att det jag upplevde och kände just nu var vanliga tecken på sorg. Nu lära mig leva med sorgen, saknaden efter Lova. Minnas de fina stunderna och bearbeta den jobbiga sjukhustid hon fick uppleva. Cancern är vidrig ! Så många som blir drabbade när ens barn blir sjuk. Helt sjuk ! Varför blev det så här. Inget jag vill att någon annan ska få uppleva. Nu hitta det som är bra för mig. Sova, äta, motion, frisk luft, solljus är saker som är viktiga just nu ! Det är bra för alla men extra viktigt för mig just nu. Sen att försöka förstå att hon inte kommer tillbaka. Har ibland bara känts som som hon bara är borta eller på sjukhuset som hon varit mycket på och att hon snart kommer hem snart- Men är ju inte så. När jag är vid hennes grav har jag tyckt det varit så vackert med alla ljus och saker. Fungerat mycket bra för mig att gå dit. Men efter vår resa och jag gick dit var det så vidrigt ! Bröt totalt ihop. Var så jobbigt för mig att komma hem efter resan. Varit så ledsen. Tårarna bara kommer liksom. Men resan var så skön och välbehövlig för oss alla. De var vi så värda, inte haft sommar på två somrar. Så tacksamma att vi vågade ta oss iväg ! Nu lägga energin på hemmet, familjen som måste funka först. Sen vill jag tillbaka till jobbet och mina fina kollegor och chefer.Så fint att vara på Lilla Erstagården. Träffa personalen här. Så lyhörda och som tar sig tid. Tacksam att få komma hit. Lova gillade Lilla Erstagården. Träffade idag syskonstödjaren här och som var med när Eric Sade kom. Vi satt oss en stund och pratade om det. Så fint möte. Eric är min nya idol. Vilken kille !

På bilden till höger, ängeln på bordet. Den natten Lova somnade in tände min mamma ett ljus för henne. Så fint. Ett minne för livet ❤️ Men den värsta natten i mitt liv. Visste inte då hur det skulle bli, vet jag ju än idag inte.

Nu åka ner till Lovas grav. Tända ljus. Har haft fantastiskt bra med hjälp när vi varit borta. Fått många bilder skickade. Här kommer några bilder. Så vackert ❤️🕯😃

Lovas vän Ebba som tänder ljus och tänker på sin vän ❤️🕯

Livet är inget för givet. Vi vet inte när vi drabbas av sorg. Kommer lära mig mycket och förhoppningsvis bli starkare.

Kram ❤️

Likes

Comments

Sakta, sakta med lätta steg tar vi oss fram...
Vi kämpar och slåss, jag tänker ofta varför vi..... varför jag.....varför varför.....
En vän sa att alla människor prövas och vi prövas bara så mycket som vi klarar av att hantera...... vissa mer andra mindre.....Vi tillhör kategorin mer kände jag då direkt !
Men utan hinder vore livet kanske för enkelt.
Om man slår sig får man ofta sår eller blåmärke. Om man skadar foten så kanske man haltar eller får gips.
Men hur kan man se att någon drabbats av sorg? Tårar visar när någon är ledsen, men slår man sig gråter man ett tag, sen slutar man och det onda går ofta över. Vid sorg kommer ofta tårar också, men när de sinar för en stund finns smärtan ändå kvar!
Jag ORKAR inte att gå runt och vara ledsen hela tiden. Jag VILL inte gå runt och vara ständigt ledsen. Så jag försöker leva så gott jag kan, glädjas och skratta när jag kan. Men smärtan finns där ändå, sorgen gör så himla ont.

Det blev en promenad med familjen ner till Lova på dagen igår när solen sken ❤️❤️🕯
Hon ligger på så fin plats. Som prästen sa och som stämmer så bra
Sorgen är ofta randig och den tar tid. Den går i vågor och därför är det oftast bra att få sätta ord på det man tänker och känner. Förstår att sorgeprocessen tar tid och ska inte påskyndas. Tomhet och sån saknad som gör så ont. Varför ska livet vara så orättvist ibland ???
Vi som nu får kämpa vidare. Ett nytt kapitel i livet som man inte fått välja.
Vi lever ju alla utan garantier.
Vet att Lova har det bättre idag, men ville verkligen inte detta. Saknar min krigarLova så mycket !
Säger : fuckcancer

Nu haft några deppiga dagar. Men nu vill jag få några bra dagar.
Carpe diem ❤️

Alla är så fina och ni är så många som hjälper oss i vår stora sorg.
Lova spelade innebandy som hon verkligen älskade ❤️❤️ Nu har alla lagtröjor två små hjärtan med Lovas nr 10 och hennes namn. Alla vill bidra med något. Tack ! Det är så fantastiskt

Vill tacka baketoyou som hjälpt oss mycket hela tiden när Lova har varit sjuk och även efter. Kunder som köpte Majas lyktor där som gick till oss ❤️

Tack alla ni kunder som köpte lyktor av oss för 40kr/st, pengarna gick oavkortat till Lovas familj

1190kr fick vi ihop

❤️🙏🏻Tusen Tack🙏🏻 baketoyou i Älta

Baketoyou ordnade även en aktion av en tavla som Pia Eckelöv målat och skänkt för att få in pengar till oss.

Här är Pia nr hon lämnar över tavlan på baketoyou ❤️❤️❤️

Mikael Norgren vann budet på denna fina tavla , budet hamnade på 7000kr och alla pengar går till Lovas familj, en slant som kommer att behövas när det är som jobbigaste och man vill bara fly, kanske en spa weekend? Eller bara unna sig lite till sig själva. Ingen ska behöva gå igenom det fasansfulla ni har gått igenom.

Tack fina Pia Eckelöv som målade denna fina tavla och skänkte den till oss så att vi kunde lägga ut den till budgivning . En fin text har du skrivit på baksidan också❤️

och på ngt sätt kommer Lovas namnteckning vara på baksidan av tavlan.

( baketoyous text )


​Här är Ebba ❤️ Lovas fina fina vän ! Ebbas pappa var med och budade på tavlan och gav ej upp. Ville det skulle vara ett fint minne till sin Ebba ❤️❤️

Kärlek till er alla ❤️

Sonen tog sitt körkort en måndag 😍👍 och på Onsdagen när sonen fyllde år ringde det på dörren. Sån överraskning. Tack Ellas hjältar ❤️ Ludvig träffade Marcus som var ägaren till Lotusen på bilden. Blev en tur, han fick även köra lotusen. Så coolt ! Inte alla som får köra en sån bil på sin födelsedag.

Blev även inbjuden nån vecka senare på en invigning av Lamborghini Huracán Performante

Några andra fina bilar från kvällen

Tack snälla Marcus för en häftig kväll med så snygga bilar. Du har ett hjärta av guld ❤️🌟

Som alltid ❤️❤️❤️ Tack alla för att ni finns, ni behövs för att vi ska orka vidare. Tur att jag även har min familj ❤️

Tänk om man kunde hälsa på i himlen ❤️🌟 Skulle jag göra direkt i så fall. Men gör det i mina drömmar.

Vill så gärna krama dig min fina fina unge ❤️ Vi ses snart. Mamma älskar dig från månen och tillbaka.

KRAM ❤️

Likes

Comments

Att få komma till landet och havet ger mig ny styrka och får en inre ro. Ett vilt hav är så spännande, känner sån frihetskänsla. Så länge sen jag var på landet. Blandade känslor att vara här. Så mycket sorg också ! Lova ville hit så mycket på slutet. Känns så ledsamt att hon inte han det, men så tacksam att hon fick se HÖGMARSÖ genom tv'n på sjukhuset. En fin vän från landet kom upp med en USB sticka. Hon hade filmat från vår tomt, nere vid sjön, nere vid affären, när kompisarna på landet åkte vattenskidor. Ja olika filmfrekvenser som hon låg hon och titta på från sängen. Somnade till men vaknade och ville se igen. Hon sa har ni stängt av, jag vill se mer från landet men så var inte fallet. Hon somnade. Kom och sätt er hos mig ❤ Fina Lova. Du älskade verkligen landet och havet som prästen sa. Tänkte så mycket på henne idag när jag var vid sjön. När vi åkte hit i morse så regnade det, men solen tittade fram när vi kom.

Vi tog en promenad ner till sjön. Så fridfullt men också många tankar hos oss alla tror jag. Mamma var också med, hon berättade att hon varit ner till sjön många gånger men att det är så känslosamt att komma ner till bryggan. Många fina minnen från sitt barnbarn ❤Lova och mormor stod varandra så nära. Ofta som hon ville vara med bara mormor. Mormor ska vi leka bara du och jag. Lova ringde själv till mormor och morfar på slutet när hon ville få besök av dom på sjukhuset.

SORG är inte en lång vandring med bestämda stopp utan våra känslor skiftar / bestämmer dag för dag ibland timme för timme.

Hur gör man för att gå vidare ? Hur sörjer man sitt barn ? Så många funderingar och tankar. Jag har även tänkt, hur gör jag med min blogg nu när Lova inte finns längre. Men som det känns just nu behöver jag den för att kunna gå vidare. Kommer skriva om mina tankar och fortsätta att dela med mig om mitt liv. Hoppas så att det kommer kännas rätt !

En fin bukett till Lova på begravningen 💖🌸

Vet att alla så klart sörjer olika. Vissa gråter och pratar mycket andra är mer aktiva som att träna mycket. Alla reagerar olika. Inget är rätt eller fel och sorg är individuellt har jag förstått. Det är jag som själv känner hur min sorg är och ingen kan bestämma över den.

Imorgon har vi återbesök på Lilla Erstagården med läkare och övrig personal. Kommer kännas så konstigt att åka dit. Det var ju där Lova somnade in och det var där vi såg henne åka iväg därifrån. Så himla vidrigt ! Som i en film. Men så känner jag en sån tacksamhet att hon fick sin sista tid just där. Hoppas på att det kommer att gå bra ❤ Jag har även i veckan träff med kuratorn på Lilla Erstagården. Det tror jag jättemycket på. Kommer att behöva proffesionell hjälp för att kunna gå vidare. Finns även - Vi som mist grupper, som ska vara mycket bra. Även St: Lukas stiftelsen, men kollar imorgon och sen med kuratorn vilken hjälp som finns att få. Är det någon som vet något bra, som stöd eller liknande får gärna hojta till. Kommer tacksamt ta emot all hjälp.


​Tack alla ni som hjälper oss att må så bra det går just nu ❤. Ni som skickar brev, blommor, presenter eller bara finns vid vår sida när vi har det tufft. Det går bäst på dagen, på kvällen kommer tankarna och min hjärna fungerar inte och jag är så otroligt trött och gråter mycket ibland. Så nu säger jag Godnatt ❤❤❤

Likes

Comments

Fina Linda som kom till kyrkan med hästen Vinnie. Den lilla hästen med stora drömmar, det var också Lovas dröm att få träffa Vinnie, men hon han inte med det. Så vår vän Linda ville så gärna överraska Lova och oss på hennes begravning. Säkert många som var fram och hälsade på Vinnie innan och efter Lovas begravning. Även på den söta valpen som är döpt efter Lova ❤

Inför Lovas begravning har vi haft full upp med planering .Många val och beslut, sen att det måste gå undan, har inte så lång tid på sig. Inom en månad ska en begravning ske. Hur ville vi att den skulle se ut ? vilken musik ville vi ha ? Bara att göra hennes program med rätt innehåll för den kommer säkert fler att behålla som minne, så många tankar. Inte alltid vi tyckte lika men jag tycker det gick riktigt bra att tillsammans få det till en fin ljus begravning. Ludvigs största önskemål var att ha hennes minnesstund på Hällberga gård, där han tillbringat mycket tid och minns även när Lova har varit med och firat Valborg där.Det ligger så vackert vid vattnet. Blev så bra ! Det ända var att vi inte kunde bjuda alla som vi ville. Så svårt i en sån här dag när många vill ta avsked.

Lova begravdes i Trollbäckens kyrka pga ombyggning i Tyresö kyrka. Först var vi ledsna och besvikna över det men efter all planering och varit där och träffat prästen David så kändes det ljust och fint. Vi bestämde oss för att det här kommer att bli bra. Vi ville få en fin begravning för vår Lova.

Innan vi åkte till begravningen på morgonen satt jag mig i Lovas rum på mattan och bara andades, så jag skulle infinna lugnet och få ny energi. Tänkte på vad Lovas skulle ha sagt till mig : Vi klarar det här mamma tillsammans. Men nu får mamma, pappa och Ludvig klara det här. Känns så sorgligt, orättvist och så himla overkligt. Begrava sitt barn !! Så vidrigt. Men är så tacksam att Lova fick en så fin begravning med massa kärlek. Vi kom till kyrkan i god tid då jag visste att fler skulle komma tidigt, så då ville jag vara där tidigt. Det var så otroligt vackert i kyrkan. Hennes rosa kista med de fina blom bollarna på i olika nyanser av rosa. Sen ett hav av blommor i rosa och lila toner. Tre fina ballonger i rosa toner och i den största ballongen låg det små små ballonger i. Så vackert ! Vid kistan stod en vacker ängel Lova gillade som hon fått av en kompis till familjen så den kändes viktig. Vi ville ha saker som Lova älskade mest,så självklart att hennes vattenskida fanns med. Det fanns även saker från hennes favorithäst Caffe latte som också tyvärr dog i cancer. Hennes trumpinnar och texten till Händerna mot himlen ligger med henne i kistan med massa andra fina saker som vi ville hon skulle ha med sig. Hon älskade att spela trummor och med sin trumlärare Anders. Kämpade sig dit så länge det gick, fick sån ny energi och glädje där. Vill TACKA dig Anders ! Du har varit helt fantastisk hela tiden med Lova, det värmer så ❤

Sandra (är Lovas kusin Victors tjej ) som gjort de mesta av alla vackra blommor. Hon var tidigast i kyrkan tillsammans med begravningsbyrån som också hjälpte till. Det var så mycket vackra blommor överallt och det kom mer och mer buketter hela tiden. Jag kände så dubbla känslor. Så sorgligt, så ont, så otroligt fel samtidigt som det var så vackert. Det blev precis som vi ville att det skulle vara ljust och vackert för vår KrigarLova. Tack Sandra, det betyder så mycket för oss. Det vet du ❤ Har också hört av många som beställde av Sandra att hon var så trevlig och tillmötesgående. Finaste blimmor man kan få 🌸
Lovas fantastiska bild på sig som blomma ville vi ha med för det hade Lova själv önskat tror vi. Hon gillade inte bara bilden utan när vi var hos Jenny på Slottsstudion i Tyresö. Lova och Jenny skapade klänningar av lera och blommor tillsammans. Det blev väldigt färgstark och så fina små klänningar. Lova var där precis två månader på dagen innan hon somnade in. Kan än idag inte riktigt förstå att det blev så. Så tacksam att vi fick komma till Jenny. Ett minne för livet för oss.

Den här tavlan heter " Cancer soldier " R.I.P Lova

Fotografen Jenny Puronne var på Lovas begravning men direkt efter åkte hon iväg till Lund för att vara med i SM Porträttfotografi. Det bästa var att Lova fick följa med och tävla. Så fantastiskt ! Ännu mer fantastisk är att Jenny slutade som två och fick guld för årets porträtt som heter "Young inside" Bilden är skapad av 99 åriga Elsa och med sitt barnbarn. Helt fantastisk bild.

Porträttet på Lova är väldigt stark, skapat av både Lova och Jenny. Lova kämpade med sin cancer och hon ville så gärna vara med och tävla med bilden. Lova visste om att den skulle tävla, men inte att den fick bronspoäng. Så himla fantastiskt ❤ Men i mina/ mammas ögon är Lova en vinnare. Tyvärr vann hon inte mot cancern. Fuckcancer


Det tråkiga är att Lova aldrig han se sin egen bild färdig, det är bilden med små små blommor och hon är så glad. Vi får njuta av den. Bästa minnet ❤

Tack Jenny ❤❤😍 Du är bäst inte bara på fota utan hela du !

Programmet

Så fina präster. Extra lyx för oss som fick två , Carl-Axel som var Lovas sjukhuspräst på BARN12. Hon tyckte om att prata och bara vara med honom. Sen hade vi den fina prästen David som fångade in de yngre för att dom skulle känna sig bekväma i avskedstagandet. Att det inte finns något rätt eller fel, alla gör som man själv känner.

Saknaden och sorgen är kärlekens pris sa prästen ❤ Den fastnade jag för, vet att fler gjorde det också..

Som sagt , en sån överraskning när Vinnie och Linda kom ❤❤

Många som ville ta avsked av Lova i kyrkan. Lämna en blomma, dikt, brev eller det som kändes rätt att ge. Det var över 180 personen i kyrkan. Det som berörde mig mest var alla som gick fram och tog avsked. Mina arbetskompisar, mina vänner, släktingar och Lovas klasskompisar och Lovas skolassistent Anders och Anna ( gammal assistent ) Lovas kompisar, Lovas trumlärare, så många, många fina omtänksamma. Det är alla människor runt oss som gör att smärtan inte är lika stor att bära.

Tillsammans är vi starka ❤ Glöm inte det !

Efter klockringning

Spelades : Sov på min arm - E. Taube på orgel

Solosång av Jennifer Jansson -Jag fick låna en ängel - S. Clamp

Inledningsord

Vi sjöng psalm 249 Blott en dag

Sen spelade Ludvigs kompis cello , helt fantastiskt !

Cello Svanen av Ludvig Jacobson

Överlåtelsen

Bibelläsning

Cello Salut d'Amore -E Elgar av Ludvig Jacobson

Begravningsbön

FADER VÅR

Psalm 256 Var inte rädd

AVSKEDSTAGANDE

Solosång av Jennifer Jansson - My heart Will go on - C. Dion


SLUTBÖN

VÄLSIGNELSEN

KLOCKRINGNING

Kistan bars ut av familjen och nära vänner under musiken "Some die Young" med Laleh

Lova körs till Tyresö kyrkogård. Där får vi andra ta avsked av Lova. Vi gör en kärleksring runt henne. Prästen Carl-Axel löser en vers. Vi lägger blommor och säger Farväl älskade Lova ❤ Vi ses i Nangijala

Minnesstund i Hällberga 

En fin stund tillsammans ❤ Vi äter sallad till lunch , dricker kaffe och fikar. Pratar och umgås, men känns mer som ett kalas för mig. Ofattbart fortfarande.

Bilden med händerna upp i luften är från Lovas trumbok. Det var lycka för Lova ❤

Nu säger jag tack till alla ❤ Ett långt långt inlägg, men ett så svårt och tungt att skriva. Nu blir det en svår stund för oss i vår stora sorg. Vet att jag varit stark men efter begravningen har även jag varit svag, tårarna bara rinner. Men är livet just nu

Kram till er ❤ tack för att ni finns ! Ni är viktiga

Likes

Comments

Ja hon kom till oss som en ängel ❤ Inte alla som vet hur vi fick kämpa för att hon kom till oss. Våran fina flicka.

Idag varit på SöS för att ta ett sista farväl. Vill jag ingen annan ska behöva vara med om ! Så känslosamt
Men glad att jag / vi tog ett sista farväl av henne. Vi gjorde det redan på Lilla Erstagården men nu idag igen. Hon var fortfarande så fin. Låg i sin fina ljusrosa kista med sin favorit filt också rosa. Den fick hon av en så fin pojke ( som vi lärt känna på sjukhuset ) Dom hade bäddat ner gosedjuret vi skickade med henne från Lilla Erstagården.
Så sorgligt att livet är slut här för Lova. Sån livsglädje hon har haft. Men det kom något emellan, den elaka cancern och alla biverkningar.
Nu sover hon gott ❤ Slipper allt lidande mer.

KrigarLova vila i frid

Vi tog med saker vi ville Lova ska ha med sig ❤ Så svårt att plocka ihop hemma men kändes bra.

VERS

Var inte arg lilla mamma

Jag var tvungen att gå

Nu kämpat så

Mitt hjärta orkade inte slå


Älskade pappa

Mitt liv blev så kort.

Ta hand om varandra,

när jag flyger bort.


Jag vet att ni gråter

och det finns ingen tröst,

men lyssna till era hjärtan

och ni kommer höra min röst.


Jag finns inte bland er,

men finns ändå.

Jag hör era röster

och älskar er såHon fick en varm mössa på sig också ❤ När vi var klara hjälptes alla åt att lägga på locket.

All kärlek till dig Lova ❤

Så saknad ❤

Vi var förbi Lovas skola idag också. Kramades och pratade en stund. Fick med oss hennes saker i en påse. Lova är saknad där med även om hon inte han gå i den skolan så mycket.

I morgon kommer hennes dödsannons ut på : minnesrummet.se. och på ignis.se Kommer även i Mitt i Tyresö.

Fuckcancer ❤

Ta vara på livet här och nu !

Kram ❤🍁

Hon älskade sjön 💙 Glad att hon ut en gång, så glad hon tacksam hon var.

Nu går livet vidare men hon fattas oss

Likes

Comments

Lova somnade in sent på tisdagkvällen den 5/9 på Lilla Erstagården.

Att förlora ett barn , den smärtan går ej att föreställa sig !

Lova sa inte hej då till personalen utan hon tog ett riktigt farväl på Barn 12. Blommorna från HÖGMARSÖ, landet ville hon att personalen skulle ha i sitt personalrum. Så omtänksam in i det sista. Det var samma när vi skulle åka till Rotterdam.

Tacksam att Lova kom till Lilla Erstagården sina sista dagar i livet.
Lilla Erstagården är Nordens första barn -och ungdomshospice.
Andra gången Lova var där. Första gången var innan Rotterdam. Då hon behövde komma bort från sjukhusmiljön. Så fin lugn miljö och lokalerna är en mer hemlik miljö. Här bjuds på god mat som lagas av kock, personalen har mer tid och stöttar både föräldrar och barn på ett annat sätt. Men Lova har fått fin vård och omsorg på Barn 12 också. Bästa och finaste personalen jobbar där ❤

Jag visste inom mig men ville / kunde inte förstå att det inte fanns något mer att göra för Lova.
Så rädd att förlora henne.
Sen att läkarna inte sa som det var sista dagen. Tagit bort medicin, fick vi veta på Lilla Ersta gården. Så besvikna blev vi. Dom hade lovat att få fram en till medicin men rann visst ur sanden. Sista läkarn vi träffade såg ut som ett frågetecken när Göran började prata med henne. Men hon letade och fixade det som behövdes samtidigt så skrev hon ut papper om medicinen och tog tag i det som lovats. Men hon sa : jag fixar fram medicinen men inte säkert Lova lever så länge till. Trodde det skulle ta fyra dagar att få fram medicinen.På den fjärde dagen somnar hon in.

Så overkligt Så orättvist
Vi hamnade i chock ! Vi har alla gråtit så mycket. Vi fanns alla vid henne hela tiden nära henne. Ville hon skulle hinna få uppleva och njuta så mycket det gick under hennes sjukdomstid. Hon somnade in med hela familjen, vi masserade henne, pratade och höll hennes hand tills hon tog sitt sista andetag. Så sorgligt. Så overkligt. Mormor och morfar slängde sig i taxin men han inte fram. Men var med henne och oss på sena natten. Dom fick även ett rum att sova kvar i. Vännerna Stefan och Heléne som står henne nära kom också dit och tog farväl av Lova.
När vi alla gått och lagt oss i olika rum, vi hade tre rum. Så ringer våra telefoner, vi får inbrottslarm på telefonen.
Jag går chockad ut mot Görans rum. Han hade också fått larm. Möter en sköterska också innan. Ringer polisen och bara några timmar innan har Lova somnat in. Men polisen har ingen bil, så kan inte åka dit. Stefan och Heléne som var hos oss på Lilla Ersta gården går dit och jag pratar med våra närmsta grannar. Dom går in i huset. Ingen har varit på dörren, fönster eller någonting är rört någonstans. Mitt i hallen har rörelsedäckarn gått. Men ingen har gått in. Vi har aldrig haft falsklarm ! Så märkligt det hela. Fler säger att det var Lova, men så konstigt allt. Vi går och sover ett par timmar.

På morgonen dagen efter. Lova har träffat sjukhusprästen från NKS några gånger under tiden hon varit sjuk. När han får höra om Lova så sätter han sig i taxin och kommer ut till Lilla Erstagården.
Så fint att han kom. Vilken hjälp och stöd för oss ❤
Lovas önskan var att han skulle besöka henne men vi han aldrig ringa honom, då vi inte förstod hur snabbt hon skulle somna in. Men han fanns vid vår sida och hjälpte oss där på Lilla Erstagården. Han fann orden son vi aldrig hade fått ut oss.
Så oerhört fint men samtidigt så sorgligt 😢❤🙏
Sov gott min fina Lova. Du är så saknad. Sånt avtryck du har gjort. Sån styrka som du har haft. Men du ville inte längre mer. Du orkade inte mer motgångar och besvikelser gång på gång.
Vi är så stolta över dig ❤❤❤

Lova han med två fina möten samma dag hon somnade in.
Träffade Moltas och gosade en stund. Båda så förtjusta i varandra. Han och Anette har alltid ställt upp för Lova ❤ Sån kärlek. Men samma där hon sa inte hej då bara, utan ropade tillbaka på Moltas. Gav han en till varm kram. Hej då Moltas sa Lova ❤

På eftermiddagen kom fina Erik Sade och hans manager för att besöka Lova. Hon fick veta det en stund innan. Vem har fixat det till mig sa Lova glatt. Berättade då om Catja Ellas hjältar som hon visste hjälpte henne med en insamling. Hon fick också massage innan Eric kom, det har varit till stor hjälp mot hennes smärtor. Fysioterapeuten masserade och Lova lyssnade på Erik Sades musik. Så avkopplande.
När Erik var där pratade vi om hans nyinspelade program på Gotland. Så mycket bättre. Lova fick hans ena handske som han hade i Mello när han sjöng Man boy. Lova fick hjälp att sätta på den, sen sjöng hon frasen en stund och vilade lite. Eric tyckte att Lova bar upp handsken bättre än han själv någonsin gjort. Så fint sagt. Hon ville Eric skulle måla. Han skulle blanda till färgen turkos och målade sen en gipsfigur Solen.

Han berättade för Lova som var rätt trött att han tänkte stanna och fika. Lova sa ska du stanna och fika. Sätter bägge händer i luften och säger wow ❤ Sån lycka att se ! Fick ny stark kraft. Ville även sätta sig upp en stund som hon inte kunnat göra på flera dagar. Sån styrka !

När Eric skulle lämna henne såg vi att det var jobbigt. Såna känslor. Han sa jag kommer aldrig glömma dig Lova ❤ Inget barn ska behöva gå igenom den här resan du har gjort. Inget barn. Tack vare Ellas hjältar och all hjälp från alla blev det ett fint möte.

Tillsammans är vi starka ❤ Kom ihåg det !

Tack igen alla för all kärlek till Lova och oss nu efter hennes död. Varje dag har det kommit blommor, presenter, ni handlar mat. Ni kommer med mat. Ni vill hjälpa oss. Ni tar med mig ut på promenader. Så tacksamma i vår stora sorg ❤

Lova kommer att begravas i Trollbäckenskyrka då Tyresökyrka ska byggas om, kändes så ledsamt först. Men kommer bli så fint men så sorgligt samtidigt.

Sen tack vare Ellas hjältar och alla ni som hjälp Lova med hennes insamling. Har en fin vän som jobbar inom resebranschen, hon har hjälp till så vi kommer att åka på en fantastisk resa till Afrika, Tanzaniasafari och sen en solsemester i direkt anslutning. Det blir så skönt för oss. Vi är värda det, men kommer kännas så konstigt utan Lova, hon fattas oss. Men följer med i tanken så klart.

💙💙💙🙏


Men innan det ett sorgearbete och samtidigt fixa med Lovas begravning. Tar mycket kraft och energi. Men vi har hjälp som tur är. Vi har träffat en bra kvinna / begravningsbyrån som hjälper oss med mycket. Lovas dödsannons kommer i mitt i Tyresö och kommer att finnas på familjesidan.se

Idag har sjukhusprästen varit här, han kommer också hjälpa till vid Lovas begravning. Känns så oerhört skönt för oss. Han vet vem hon var. Vi kommer ha två präster.

På fredag ska vi välja / se ut en plats på kyrkogården för Lova.

På måndag ska vi åka till Södersjukhuset för kistläggning, vi tar med det vi vill hon ska ha på sig och vad hon ska få med sig i sin kista. Har inte bestämt än om jag orkar se henne en gång till. Hon kan ha ändrat sig sen jag såg henne sist. Har en fin bild av henne nu ❤ men bestämmer mig när jag får höra hur hon ser ut på måndag.

DIKT

Vårt liv är en vindfläkt, en saga en dröm.

En droppe som faller i tidernas ström.

Det skimrar i regnbågens färg en minut, brister och faller och drömmen är slut.

Min busiga starka envisa kärleksfulla Lova ❤

Saknar dig så ! Det gör ont, men jag / vi måste intala oss hela tiden att du har det bättre nu. Du har inte ont längre.

Men livet är så orättvist. Du hade såna drömmar och sån livsglädje men den släcktes av den vidrigaste sjukdomen CANCER, den aggressivaste sorten.

All kärlek till dig ❤ Din mamma

Likes

Comments

Vet att ni är många som tänker på Lova och på oss.
Hennes leukemi är så aggressiv ! Hon kämpar för sitt liv. Nu på en finare lite bättre plats. Vi kom hit till Lilla Ersta gården idag ❤ Så fint och rogivande

Så ledsamt att se sitt barn mer och mer försvinna.
Cancern kommer vinna !! Hatar dig cancer.
Nu fångar vi den sista tiden tillsammans. Ser allt med kärlek.

Så tacksam mitt i kaoset. Alla ni som vill hjälpa Lova med fina minnen. Det gör henne lite pigg och hon känner sig älskad ❤
Mysigt med alla besök för både Lova och oss. Så skönt med stöd.

Godnatt ❤ kram


Fuckcancer


Likes

Comments

Fina blommor till Lova från HÖGMARSÖ 🌺

Intensiv dag igår ! Ledsen om jag inte han svara er alla.
Började dagen hos frisören. Det var var med en klump i magen jag bestämde mig för att gå och för att fler peppade mig. Lova skulle sövas och göra benmärgsprov och få medicin i ryggen. Och jag ska gå till frisören och bli fin ! Ja ni förstår känslan. Men både Lova och Göran sa till mig att gå , så jag gick. Åh så skönt att få bli ompysslad. Lång skön massage i huvudet så min huvudvärk jag hade när jag kom försvann. Så himla skönt !

Tack Lisa ❤🌟 Så fint att äntligen komma iväg och bli piffad.

Åkte sen till Lova som låg på uppvaket. Undersökningen hade gått bra men var jobbigt när hon vaknade, så mycket slem i halsen. Inte alls på bra humör. Men gick över rätt snabbt. Dagen innan var det så kämpigt med mun och hals. Hon har mycket skinn på tungan och i munnen. Sån smärta har hon haft. Bara jobbigt att prata. Men som tur är vände det igår. Hon både pysslade och gjorde skolarbete. Göran som varit med henne de senaste nätterna, de två senaste har hon sovit bra. Underbart ! Hoppas det fortsätter så, nu tar jag över 😊 Idag också varit okej att dricka lite.

Benmärgsprovet visade att benmärgen var ganska tom och med 8% leukemi. Hon kommer få göra nytt benmärgsprov på måndag. Ryggvätskans svar var noll, ingen leukemi där. Har ikväll startat en medicin för stimulera Lovas immunförsvar för att sedan förhoppningsvis kunna börja kur 2 med blinatomab. Det är den medicin hon svarat bäst på. Febern kommer och går, crp ner från 250 igår till under 200. Vi kämpar vidare ! För att få ner febern får hon nu corticon då alvedon inte är bra för hennes lever. Får flera olika antibiotica så nu måste den gå neråt. Fortsätter med alla sina andra mediciner. Idag permission några timmar, det tycker Lova är skönt även om det är för en kort stund bara.
Lova tar själv en bolus morfin när hon får ont. Hon har också själv tagit sina blodprover på kvällen.

MÖJLIGHETER TOUR 2017 🌟

Lyssnade på Aron Anderson igår som själv haft cancer. Var tillsammans med en vän igår kväll. En fin kväll med inspiration, glädje och vvvvvv ❤

Arons berättade fint om sin cancer resa men visst fick man en tår i ögat och en klump i halsen. Så igenkännande ! Som han sa' Ingen borde ha cancer, allra minst barn. Så sant ! Så fantastiskt att lyssna på hans resa och solskenshistoria. Hur han accepterade sitt liv med rullstol och hans otroliga utmaningar. Sen också höra hans råd, att alltid sätta upp mål, vara glad nöjd över sina delmål. Genom sina äventyr har han samlat in miljontals, till forskning och kvällens föreställning gick även den till barncancerfonden ❤ fuckcancer

Artisterna Boris, Danny och Molly sjöng under kvällen 🎤

SE DINA MÖJLIGHETER 🌟


I skrivande stund pågår medicinen fortfarande. Men kollar hennes blodtryck varje halvtimme, sen varje kvart då hon fick lite lågt blodtryck. Nu det senaste är att vi kör en kvart till. Hennes senaste blodtryck var 91/35 Så hon verkar fixa hela dosen som är på 200 ml, nu 16 minuter kvar. Kommer bli extra kontroller under natten. Sen komma i fas med de vanliga medicinerna då denna tog 2 timmar. Ja sim-VM ni hör är det galet mycket mediciner. Min kämpe ❤

Vet nu varför jag / vi orkar kämpa vidare, för alla ni hjälper och pushar oss ❤❤😍 Ni är bäst ! Sen så har vi ju inget val.

Kram från NKS ❤😴

Likes

Comments