Lova blev utskriven idag. Kuren för denna gång är klar ! Så många nya mediciner. Bra kämpat av Lova 😊💪 Ska bli så skönt att sova hemma och slippa cytostatikan nattetid. Sen få sova i sin säng, hatar gnissliga sängskåpet. Nu så värd ett påsklov hemma 🐣

Anette från SABH ringde och ville att Lova skulle komma till stan på hundcafe för att träffa terapihunden Moltas ❤Så det blev ett besök på Östermalms hundcafe Himmelska hundar 💕🐶 för att gosa med den finaste och snällaste Moltas. Lova beställde in högrev till Moltas. Så smarrigt tyckte Moltas. Sen åkte vi hemåt 😍 Åh så sköööönt !

Tack och hej för den här gången 😊🙏 Lova har haft turen att ha fina kompisar på avdelningen runt sig och några av Lovas favvo personal. Tiden går så mycket fortare då ! Mycket pyssel har det blivit.

Glad påsk alla ❤🐣❤🐣❤ Njut av ledigheten KRAM

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det blev en annan morgon för Lova i fredags än vad som planerats. Hon skulle fått sin sista antibiotika och bli utskriven och få en lång helg. Vi fick samtal från läkaren torsdag em / kväll att dom hade ändrat sig. Ville att Lova skulle komma in för kur redan ( i morgon ) fredag. Läkarna vågade inte vänta till nästa vecka. Hon blev ledsen och arg. Förstår verkligen henne. Jobbigt när man får ett besked och så ändrar dom sig. Inte första gången direkt. Men kändes mycket bättre på fredagen när vi kunde prata med läkarn innan Lovas sövning.

Här innan sövning. Hon tar sutrationsmätaren och kollar själv sin syresättning. Blivande sjuksköterska 👩 Lova sövdes och fick tre mediciner i ryggen. Efter var hon ovanligt trött. Sov en timme.

På eftermiddagen hände det tragiska och ofattbara. Så fruktansvärt att vårt vackra Stockholm utsattes för ytterligare ett misstänkt terrordåd....Flera människor miste sina liv. Så hemskt ! Sorg hör till livet och en naturlig reaktion. I fredags fick vi alla uppleva sorg vrede och sån chock. Alldeles för mycket elände just nu. Tankarna har gått till offren ❤ Vi kämpade med känslan på morgonen att få tillbringa ännu fler dagar på sjukhus med ny behandling för Lova men hela dagen blev ju bara så sorglig.

Lova skulle få en cytostatika på fredagen. Hon som jobbade på beredningscentralen som blandar till medicinen missade Lovas medicin och åkte hem. Hon blev inringd för att komma tillbaka. Inte det lättaste denna fredags eftermiddag. Fanns ju inga kommunikationer, så hon fick vänta på sin man. Så Lova fick vänta på sin cytostatika. Lova skulle fått sin cyt på em, men nu blev det sent. Väldigt sent. Men tillslut kom den 👍 Det tokiga är ju att nu de kommande dagarnas behandling blir påverkade. Så nu körs det sena sena behandlingar.

På sjukhuset blev det katastrofläge av den allvarliga händelsen på Drottninggatan. Lovas avdelning gjorde plats för eventuellt skadade barn. Krismöten. Stackars oskyldiga barn. Personalen och läkarna fick inte gå av sina pass i vanliga tider. Tryggt för oss med mycket personal. Göran tänkte gå och handla men det var inte att tänka på. Gick man ut kom man inte in igen. Vi såg all trafik genom fönstren. Göran åkte hem sent när köerna lagt sig.


På fm kom barncancerfonden med en jättebukett ballonger till barnen 🎈🎈🎈🎈

Idag söndag efter cytostatika kuren ville Lova ut. Tog vi en promenad på stan i det vackra vädret. ☀️

Fina vänner finns runt oss hela tiden ❤ Så tacksamma ! Efter att behöva packa väskan igen efter att precis packat upp den. Mat hade vi inte ens tänkt på i torsdags. Så ringer det på på dörren. Vi får matleverans 😍🙏 Sån lycka ! På sjukhuset är det inte nån höjdar mat. Underbart att få ta med dessa lådor till sjukhuset och även lämna nån åt sonen hemma.

Ny väg öppnades idag söndag 😊 Blir närmre att ta sig till / från sjukhuset.

Ta hand om er ❤☀️ Hoppas ni får en bra måndag! Kram

Likes

Comments

Lova är fortfarande kvar på sjukhuset men mår bättre. Ingen feber på två dagar. Får bra hjälp med smärtstillande mot sina blåsor och sår i munnen som är en biverkning. Idag sövning, cristapunktion koll av Lovas benmärg. Lova vill alltid vi ska filma henne när hon sövs. Hon har blivit sövd så många gånger så det går alltid bra. Denna gång bara crista, annars kan hon få medicin i ryggen och måste då ligga lutad i en timme. Men inte idag som tur är, det gillar hon inte. Nu håller vi tummarna för ett bra svar 💪

Läkarn kom in innan sövning. Lovas prover är mycket bättr. Nu är hennes neutrofila ( vita blodkroppar) mätbara 0,2 men måste komma upp i 0,5 innan nästa kur. Så morgon dagens kur är framskjuten. Vi hoppas på permission innan nästa kur. Infektionsprovet crp är också bättre. Låg på 25 idag, har legat på över 100 ett tag nu. Så skönt ! Nu känns det som det vänt 😊👍 Imorgon ska en hudläkare komma och titta på tummen. Den ser inte bra ut, men den läker väl snart. Nu får hon antibiotika , sen ska vi gå ut i solen 😊☀️

En skön promenad till Vasaparken i solen 😊☀️Lova åt lunch och jag tog min första vår glass. Härligt att lämna rummet och avdelningen en stund. På promenaden såg Lova en från bortskämda ungdomar 😉

Och när vi skulle handla på Hemköp vid sjukhuset såg Lova trollkarlen Jonas Ljung som brukar bjuda på magisk show tillsammans med Peter Brynolf. Hon rullade fram till honom. Hon fick hans autograf och dom tog en bildtillsammans. Så underbart 😍 Så lite som behövs ibland.

Gäller att fånga dagen 😊☀️ Hoppas ni fått njutit av solen. Kram 💕

Likes

Comments

I dag hänger vi på sjukhuset över dagen. Lova får vincristin / cytostatika. Har även fått förebyggande medicin för att slippa svamp i blodet. Läkaren har tittat på Lovas tumme som inte vill läka ! Den ser inte fin ut. Infektionsläkare ska också komma och titta ! Nu vill vi att den blir lite bättre. Men inte det lättaste när hennes neutrofila / vita blodkroppar ligger under 0,1 Hennes värden är jättelåga så får hon feber måste vi åka in direkt. Samma om hennes tumme börjar bulta. I onsdags var vi in för bedömning då SABH tyckte tummen inte såg bra ut, läkaren tittade och prover togs sen röntgades den. Men som tur var det inget på skelettet. Fick en till antibiotika. Får se vad dom kommer fram till idag. Lova ska också fylla på blod ,då hon blir nog piggare ! Väldigt trött just nu, men kanske inte så konstigt då hon har väldigt svårt att få i sig nåt att äta. Blåsor på tungan och i hela gomen, då inte några blåsor. Helt röd i munnen. Hon får kämpa så !! Har ju efter återfallet fått ännu starkare mediciner då de andra inte fungerade. Den nya blå medicinen måste ha varit dunderstark, så mycket biverkningar som infektion och tappat nästan allt hår igen ! Det var tufft förra gången men faktist ännu tuffare nu 😢 Hon tycker hon är så ful och mår inte så bra. Jag sa att det hade varit mycket bättre om jag skulle tappat håret, men Lova sa - det är ingen som ska behöva gå igenom den här ! Det är vidrigt ! Ush, knyter sig i hela magen men som vanligt har vi inga val. Bara hänga på. Nu är det nog den värsta perioden hon är inne i nu. Som egentligen skulle vara en lugnare period innan återfallet. Men alla här är så hjälpsamma, omtänksamma och vill Lova det bästa ❤ Idag fick hon en spray som ska hjälpa henne att kunna drick och äta bättre. Får också hjälp med smärtstillande, annars går det inte att äta alls. SABH får fortsätta komma och hjälpa Lova 😊👍

Fyller på blod ❤🌟 Nu trött men snart lite piggare !

Lova på röntgen i onsdags 👍 visade inga konstigheter som tur var. Lova var nervös att det skulle visa något.

Det har blivit långa perioder på sjukhus, men nu kan Lova vara hemma. Får hjälp av SABH hemsjukvården, så oerhört värdefullt att kunna vara hemma 😊❤ I nuläget får hon antibiotika intravenöst och dom tittar på tummen och lägger om den.

I onsdags kom Lovas favorit ❤ Moltas terapihunden hem till henne. Blev nästan väckt av Moltas ! När man inte orkar vara uppe kan man mysa, spela spel och läsa bok ! Bästa terapihunden, hjälper sjuka barn att må så mycket bättre !

Blev sedan skola hemma i sängen i tre timmar ! Allt går bara man vill 😊🌟

Nu hoppas vi snart på att få åka hem ❤ Vill helst av allt vara hemma och det vet sjukhuset och gör allt för att hon ska kunna vara hemma mellan kurer och infektioner !

I går pratade jag med en jobbarkompis vars barn haft en svärburk hemma. Nu ville dom skänka pengarna till Lovas insamling på barncancerfonden. Så oerhört fint ! Lova blev glad och sa - Vilka fina barn hon har ❤ Tack ! Cancer berör stora som små.

Trevlig helg ❤☀️ Avslutar med en bild från min återhämtnings resa till Mallorca !

Likes

Comments

Det blev som tur som Lova ville. Hon blev utskriven i fredags. Efter att har legat inne mer än en vecka på NKS på Barn 12 efter Lovas återfall !
Lova träffade både diabetes läkare och sköterska innan hon åkte hem. Hon har tyckt att det varit jobbigt att behöva ta insulin igen. Men hon äter så hög corticon så hennes blodsocker höjs just nu. Men för att se hur hon ligger till och för att kunna följa hennes kurva så ville dom sätta en knapp ( sensor ) på armen. Lova bestämde sig för att sätta den i alla fall 💪 Så det gjordes och efter det fick vi åka hem. ➡️ Sån lycka att få lämna sjukhuset. Alla på sjukhuset var så glada att hon kunde släppas iväg. Dom visste att hon skulle på Mello på lördagen och gjorde allt för att det skulle bli så. Fantastiska på sjukhuset. 😊💪☀️Hon behövde inte ens nån dropp ryggsäck med sig !

Yes ! Det blev mello på Tele2Arena 😊😊💪🌟 Så roligt och vilket drag. Hon kämpade verkligen. Hade med oss morfin sprutor. Vi klarade nästa att se hela föreställningen. Men vi fick be om hjälp upp för alla trappor. En stark väktare bar henne uppför alla trappor, då vi hade plats längst ner på parkett. Dom erbjöd att ett läkarteam kunde komma till Lova, men Göran var på väg så det löstes bra ! Så ledsen själv att sjukdomen ska förstöra så mycket för henne. Men hon var glad att hon kunde gå på mello. Somnade snabbt när hon kom hem 😴 Min krigare ❤


Vi har haft turen i helgen att få umgås med vänner. Firat vänner som fyllt år. Lycka att kunna vara med ❤☕️

Firade Tim som fyllde 19 år idag. Mys i soffan ❤🎂

Lekterapin ❤

Lova hämtar kraft och är ofta på lekterapin när hon är på sjukhuset. Hon har gjort många fuckcancer armband, tröja och hennes senaste alster blev ett fuckcancer finger 👊🏻👊🏻 Så cool ! Nu har gipshanden fått en bra plats i Lovas rum.

En bra helg hemma ❤ I morgon blir det sjukhuset för sövning för Lova. Hon ska få trippel mediciner i ryggmärgen. Men vi är bara där över dagen. Hon hoppas på att spela trummor i morgon kväll.

KRAM ❤

Likes

Comments

Vi fick ju svar i fredags eftermiddag efter flera undersökningar att Lova hade fått återfall på sin Leukemi.Vi träffade hennes läkare igår igen ! Tuffare sjukdom än vad läkarna har förstått. Så tungt att ta in.
Det är 1 av 8-10 som får återfall. Så ledsamt att just vår Lova fick det ! Ja förlåt, självklart ska inget barn behöva få återfall. Vi trodde ju att det var bra att man upptäckte det tidigt i hennes behandling men så var det inte. Då Lova inte haft en lätt behandling innan,utan flera komplikationer så får läkarna skräddar sy hennes behandling. Men det finns bra mediciner och olika alternativ. För Lova i nuläget : Pressa tillbaka hennes leukemi. Hon kommer behandlas med riktigt hög dos cytostatika så alla celler förstörs. När det inte finns några kvar då kommer hon få genomgå en stamcellstransplantation. Den kommer göras på Huddinge sjukhus på avdelningen CAST. Känns både jobbigt och tryggt att byta till Huddinge. Bara hört bra om CAST. Karolinska Huddinge är är den största stamcellstransplantation scentrat i Norden och ett av de ledande i Europa.

Vi har fått några permissioner från sjukhuset. En dag åkte vi till Infra City Hydropool. Lova kollade in swim spat. Mycket lockande 💙 Hon tyckte vi kunde byta upp oss 😜

Det man måste göra nu, kunna hämta kraft, vila och sova bra ! Inte det lättaste men.... 💗💗💗 När jag sov hemma passade jag på att mysa med Lovas och min fina lykta vi fått från en så fin kompis 💗 Som jag sagt förut ! Tur att ni finns.

Då Lova behöver genomgå en stamcellstransplantation behöver hon en givare. Hela familjen har fått lämna blod. Lova hjälper till att ta blodprov på pappa. Snygg min 🤣 Syskon är bäst som givare, men 1 av 4 passar som donator. Funkar inte det, letar man vidare. Finns Tobiasregistret och hela världen så vi hoppas på det bästa.

PRESENTER TILL LOVA ❤🌟

Hon blev så glad ❤ Mys med brorsan !

Lova behandlas redan för återfallet. Det gjordes direkt då det upptäcktes.

Men idag startade hon en ny cytostatika kur som är blå 💙Får en till imorgon, samma.

Lova har varit i omgångar på lekterapin. Hunnit med en lektion på sjukhus skolan sen nya medicinen. Lovas fysioterapeut kom förbi och dom spelade innebandy tillsammans. Kämpar fast hon är så trött. Vila i sängen sen ❤😴 Skönt !

Nu ska jag sova ! Så jag säger godnatt 😴 Nya tag i morgon ! KRAM

Likes

Comments

Ett så tråkigt fredags inlägg, men lättare att nå ut till er alla.

En riktigt tuff dag 😢 Började dagen med benmärgsprov och ryggmärgsprov på Lova. Sen en sån lång väntan på att få svar. Lova har varit rädd, ledsen. Så svårt att se henne må så himla dåligt. Under tiden var hon en kortis på lekterapin. Sen ultraljud på hjärtat, såg bra ut. Även en röntgen avklarad. Blev viss nån miss, fick samtal från ultraljudet. Hon skulle visst göra ultraljud på magen också men det fick vi ingen information om. Men den blev också klar !
Efter det åkte vi upp till avdelningen.
Vi fick ett så tråkigt besked CANCERN ÄR TILLBAKA - ÅTERFALL

Hatar den här sjukdomen mer och mer ! Så himla lurig och elak.
Det är så overkligt. Lova som mått så bra sista tiden.
Så orättvist. ❤ Fina Lova. Men kämpa är du van vid 💪
Leukemicellerna ska inte vinna !! Nu får vi ta en annan väg bara. Börjat med hög dos corticon som du svarat bra på förut, sen vätskedropp. Vi blir kvar på sjukhuset ett par dagar. Vi älskar dig ❤ Vi kämpar tillsammans !

Lova i morse i sängen innan allt drog i gång ❤

Tack för att ni finns ❤ För allt stöd när vi behöver det som mest ! KRAM

Likes

Comments

En riktigt tuff dag 😢 Började dagen med benmärgsprov och ryggmärgsprov på Lova. Sen en sån lång väntan på att få svar. Lova har varit rädd, ledsen. Så svårt att se henne må så himla dåligt. Starka Lova ❤ Under tiden var hon en kortis på lekterapin. Sen ultraljud på hjärtat, såg bra ut. Även en röntgen avklarad. Blev viss nån miss, fick samtal från ultraljudet. Hon skulle visst göra ultraljud på magen också men det fick vi ingen information om. Men den blev också klar ! Efter det åkte vi upp till avdelningen.

Likes

Comments

Igår var vi med Lova på Sjukhuset, hon fick Vincristin / cytostatika dropp. Allt flöt på bra. Lova träffade sin nya kompis som också var på behandling. Kul att hänga tillsammans en stund. Sen en träff med Lovas fysioterapeut, som såg Lovas framsteg med sin fot som bråkat så med henne. Planerade att hon ska få komma och träna i varmbad på Astrid Lindgrens sjukhus.

I morse ringde läkarn ! Dom hade haft morgon möte och var så förbryllade över lovas provsvar. Hennes värden har varit så pressade i ett par veckor. Har inte kunnat ta sin underhålls medicin. Men nu låg hennes vita trombocyter( blodkroppar ) dom var höga nu så läkarna vet inte riktigt varför dom är så höga !

Provtagning idag igen ! Det blev 7 rör idag 😊💪 bra kämpat !

Likes

Comments

Vi började sportlovet med två dagar på Orbaden Spa 💙 även om Lova helst skulle vilja åka skidor. Men helt underbart ställe. Vi har alla tankat på med ny energi 😍 Vi har badat olika varma bad, mineralbad och fått så skön och välbehövd massage. Sen har vi ätit god mat och haft lyxen att slippa laga mat.

MINERALBAD 💙🙏 Mineralsalt som är bra för ömma muskler och leder. Riktigt lyxigt bad. Ger också bra fukt för huden, är ju toppen så här års. Så varmt och skönt så man inte vill gå upp.

Lova hitta tv hörnan direkt i rummet ❤ Så fint hotellrum

Tre rätters middag med trolleri 😊😂🙌

Alltid så klurigt med trolleri, man vill liksom ha koll men helt omöjligt. flera gånger vid vårt matbord sen en liten show efter middagen. Han trollade bort Lovas 20 lapp med hennes namn och innan han avslutade showen delade han på en citron. Där Låg Lovas namnade 20 lapp blöt och kladdig 😜😜

Likes

Comments