Header

Har verkligen haft ett skönt veckoslut. Gårdagen började med att min storesyster kom hem från Spanien. Hon har varit där i två veckor och hon hade verkligen fått så mycke färg. Tog en riktigt lång morgon i sängen men fixade sedan mej och så drog jag och Mina ner till stan för att köpa nytt smink och råkade också hitta en fin skjorta! På kvällen träffade vi båda upp Fanny och Emilia. Alltid lika roligt! Vi satte oss ner vid en restaurang i gamla stan och efter det umgicks vi bara och körde runt. Man behöver int göra mycket när man omringas av dessa flickor vi har ändå alltid lika roligt! Idag blir det en mys söndag med en massa letade på olika nätsidor för att hitta en fin klänning till vårfesten då våra bästisar tar studenten! Hoppas ni har haft ett bra veckoslut kram!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Att tycka om sig själv är en så viktig del av ens liv. Det är inte lätt att se de bra sidorna i sig själv varje dag och det är också okej att inte tycka om sig själv varje dag. Men det skall finnas så många fler dagar man gillar sig själv och kan säga att man är jätte bra och stolt över en själv! Jag har själv stora svårigheter att gilla mig själv så jag har vissa saker jag tänker på för att hålla humöret uppe och försöka se de bra sakerna i sig själv!

Man skall försöka att inte jamföra sig själv med andra heltiden. Jag vet det är svårt men du får inget ut av det. Du är inte sämre än någon annan så jämför dig bara med dig själv. Lär dig istället tycka om dig själv. För du skall vara du hela livet igenom.

Försök hitta de positiva sidorna hos dig och försök stärka dem helatiden Upprepa för dig själv vad du är bra på så att du påriktigt tror på det.

Gör de saker du gillar om det är att se på tv, träna, vara med vänner, jaa vad som helst gör det ofta. Men utmana också dig själv att göra saker du tycker är mindre trevliga och belöna dig sedan efter med något du gillar.

Var inte rädd att göra misstag (detta är jag usel på). Ingen är perfekt, alla gör vi misstag så låt inte dina misstag trycka ner på dig. Hacka inte ner på dig själv för de fel du gjort, tänk stället att det är okej att inte altid lyckas försök istället se på det du lyckas med tidigare.


Var tacksam över de bra saker du har i livet. Var tacksam för de fina personer du omringas av. Jag kan lova att man har mycket här i livet man är tacksam för!

Ta emot om någon ger dig en komplimang, låt inte det gå in genom ena öra och ut genom andra utan ta emot dem, låt dem stärka dig! Le och tacka.

Le så mycket du kan jag lovar det blir bättre om man ler! Försök tänka positivt så ofta du kan!

Våga också säga ifrån. Du är inte värd att ta emot elaka saker. Stå på dig!

Men det viktigaste är ju att detta inte händer över en natt, man måste jobba med det varje dag! Det är en process som tar en lång tid!

Likes

Comments

Hej! Påskhelgen är i princip över men jag känner dock för mej att skriva av något som irriterat mej under hela denna helg. Har både läst bloggar och Instagram bilder var folk skriver ungefär såhär "denna helg skall jag skita i vad jag äter", "denna helg får jag äta hur mycket choklad jag vill" och "jag skall äta såå mycket ägg denna helg". Jag förstår inte riktigt mej på detta. Det behöver väll inte vara en viss helg eller en viss dag/dagar för att vi skall kunna unna oss något gott. Man skall väll vilken veckodag få äta hur mycket choklad eller vad som helst annat ifall man så känner för sig. Jag kan fast äta ett chokladägg vid midsommaren om jag så känner för. Förstår ni min princip? Jag tycker det är viktigt att äta det man vill då man känner för det. Ät massa glass en onsdag om du känner suget tvinga dej inte igenom dagen och spara dej till veckoslutet eller helgen. Du mår inte bättre av det. 

Du blir verkligen inte tjockare om du unnar dej lite smått och gott någon dag. Såklart hör det ju till helgen att man ska äta god mat och såklart kan man också ät mer än vad man brukar men de betyder inte att du bara under en viss helg får göra det. Tycker själv att de är viktgit att inte börja funder och övertänka för mycket vad man äter eller sätta en hel del med gränser. 

Jag har också varit påväg ner till samma grop som Victoria, då tankarna och rösten på vad man får och inte får äta tar över en. Man blir olycklig och det ända man funderar på är hur mycket allt innehåller och att träna bort allt man ätit. Det drar ner en. Jag lyckades hoppa bort från den onda cirkeln som fortsatte för Victoria. Idag vet jag fortfarande inte svaret varför det forsatte för henne men inte mej. Men svaret är kanske att jag gillar mat över allt. När hon började sätta gränser för godis pch chips ätandet  så kunde jag inte det för jag ÄLSKAR chips och det är inget att skämmas över.

Efter att har sett hur illa Victoria mått från sidan och hur hon grät vid varenda en måltid då hon inte ville äta. När hon drog sönder mat, gömde undan och började huperventilera för ångesten blev förstor så har jag faktiskt kommit fram till att äta gott när jag vill. Tänk att hata mat kan gör att man börjar må så dåligt. 

Vi lever bara en gång sätta inga gränser du är bra som du är! Klart älskar jag inte min kropp heller varje dag och klart påverkas jag av att fortfarande varje dag få höra Victoria berätta hur tjock och ful hon är. De får mina tankar också att se på mej på fel sätt men jag har lärt mej att hantera det. 

Victoria lider fortfarande av mycket tvångstankar t.ex kan hon bara äta 4 gånger per dag om hon äter 5 blir hon irriterad och ångesten växer och detta är så fel. Man skall  äta fem gånger utan några extra tankar. Man skall också kunna äta chips en torsdag kväll utan att någon annan tycker att man bara skall göra det en helg.

Såklart skall man inte frossa i sig ohälsosamt varje dag men om du äter något fast än veckodag så gör det inget. Jag tror att dessto mer gränser detsu mer kontrollerade blir våra tankar på vad som är rätt och fel. Njut av maten istället på att funder på vad det innehåller. Tycker själv att under den senaste tiden har jag läst så mycket på bloggar gällande träning och kost att jag till sist slutat läsa dessa. De får mej inte att må bra då börjar jag stressa att ja borde vara sån. Men det passar inte alla den livsstilen att träna en massa och bara äta hälsosamt. De är vissa som brinner för det men det är verkligen INTE fel på DEJ om du inte är sån. Om du istället är som jag som älskar mat. Tycker själv att alla borde minska på att leva så som andra tycker. Man skall istället gör upp sitt eget liv av det man gillar och skit i vad idealen säger! Ni är så bra som ni är kram!

(Vill påminna er om att detta är bara min personliga åsikt) 


Likes

Comments

På Torsdagen slutade vi redan ett och startade påsklovet med att träffa Fanny och Emilia i Paahtimo för att bara sitta ner och tala om framtiden och allt som hänt. Verkligen mysigt! Då parkeringstiden tog slut så visste vi inte riktigt vad vi skulle göra men bestämde oss sedan spontant för att åka till Ikea. Hade verkligen en super dag i bästa sällskap. Skrattade igenom hela dagen. Skall verkligen göras pånytt!! Som ni ser på bilden nedan så kämpar jag med att äta glass då jag känner för det dock var detta Frozen youghurt men ändå!! Hoppas ni har en bra påsk kramar. 

Likes

Comments

Hej! har inte på länge gjort någon lista så tänkte att jag och min tvilling skulle svara på lite frågor eftersom vi inte har något att göra just nu i skolan!

1. Tre saker vi vill uppleva på nytt

Gamlasdans, Bulgarien resan och abi-kryssningen samt penkkis som va det här året!

2. Tre saker vi uppskattar

Familjen, vänner och att vi är födda i Finland.

3. Tre saker vi vill ha

En hund, ny kamera och mer snygga kläder.

4. Tre saker vi älskar att göra

SHOPPA, spela fotboll och vara med vänner

5. Tre saker som beskriver oss

Glada, snälla och omtänksamma

6. Tre saker vi vill bli bättre på

Att prata finska, att vara mer sociala och öppna till personer som vi inte känner och att tycka om oss själva för de vi är samt att inte bry oss så mycket vad andra tycker

7. Tre saker vi inte kan leva utan

Hemskt att säga men telefon& social medier, familjen och vänner

8. Tre drömmar vi hoppas skall bli verkliga

Att resa till Usa, att få jobba med våra dröm jobb och att det någon skulle finnas en värld utan en massa stridigheter

Likes

Comments

Hej! Idag tänkte jag rekomendera en hemsida som Ellen 15 år har grundat! Hon säljer sina egentillverkade armband med texten "Fuck Anorexia". Armbanden är tillför att stötta och motivera andra men också för att hon donerar 25% av intäkterna till föreningen Frisk&Fri. Frisk&Fri är en förening i Sverige som hjälper personer som drabbats av ätstörningar men också de närstående. Själv tycker jag detta är en fin ide av Ellen! Hon vill hjälpa andra som drabbats och stöd deras närstående! Så gå gärna in och kolla om ni är intresserade!

Instagram: fuckanorex1a

Hemsida: https://bestallarmband.wixsite.com/fuckanorexia

Likes

Comments

Kan inte med ord beskriva hur viktiga Mina & Jennie är för mig, de är verkligen de finaste och bästa tejerna och utan deras stöd skulle jag inte stå var jag är idag!love you

Hej! Blev en bildbomb av bilder som Rufus fotade förra veckan. Vi hade det verkligen roligt när vi tog bilderna en riktigt lyckad dag! Veckoslutet gick fort och nu har nya och sista period före sommarlovet börjat ordentligt! Veckoslutet gick snabbt fasten jag inte gjorde så mycket. Ville mest vara för mig själv då jag kände mig mycket tröt och tom. Jag har så hemskt mycket med tankar som tvinnar på så ja inte riktigt får nån paus. Men även då jag mår sämre gillar jag att utmana mig själv så jag bestämnde mig för att äta riktig glass både lördag och söndag! Ingen isglass eller hälsosammare allternativ som jag någon testan utan riktigt vanlig gräddglass! (Kanske inte så stort men för mig ett steg uppåt) jag tänkte varför inte redan sträva mot det mål jag och min psykolog lagt upp, målet är att jag skall äta glass på sommaren så mycket jag vill. Och jag vet redan med säkerhet att jag kommer klara det! För ångest för glassen jag ätit på veckoslutet har int varit så stor som ja tänkt dock förbjuder den onda sidan idag mig från att äta glass på några dagar! Den onda sidan den finns kvar än men kommer fram ibland starkare än an annars, men den är inte ständigt där mera!Vilket jag är så glad för!

Måndagsångesten drog igång igår då jag verkligen inte ville till skolan hittar ingen motivation för det alls vilket irriterar mig mycket! Men jag klarade igenom måndagen och dessutom blir det veckoslut redan på torsdagen då vi får påsklov! Så ska nog klara av skolan denhär veckan eller det är ju ett måste! Har inget extra planerat för veckan annat än träning, träningsmatch på onsdagen och så skola. Men skall nog ta och hitta på något med vänner också. Får se vad dagarna för med sig, mitt mål är att må bra och inte se mig som dålig i allting!

Ni ska ha en bra vecka,ta hand om er!💗

Likes

Comments

Hej! En till skolvecka har gått bara fredag kvar! dock har jag bara varit måndag och onsdag i skolan. Så det har varit en lätt vecka men jag har ändå haft så mycket att göra! Har faktiskt mått rätt okej.
På måndagen träffade jag och Mina upp emilia för att laga tacos hos henne.Super start på veckan! Och på kvällen hade vi fotbolls träningar. Jag har börjat gilla att gå på dem igen. Blev faktiskt ganska länge då jag inte ville gå dit men har börjat gillat det nu speciellt då Jennie igen fått börja träna fotboll!
Igår var det igen dags att igen åka in till Helsingfors för att träffa min psykolog. Det är ibland jobbigt att måsta åka dit varje onsdag men vet ju att det hjälper i längden.
Idag bestämde vi oss för att fota med Rufus, Jennie, Seba. Det var så fint väder så vi gick på en kaffe efteråt och satt där och talade en god stund. Senare på kvällen träffade Mina och jag igen upp Seba och Jennie vid fotbolls planen för att bolla som vi gjort på tisdagskvällen också riktigt roligt.
Så min vecka har varit full med program och jag har haft det rätt så bra. Imorgon är det fredag igen vilket jag är mycket glad för!
Ha det så bra!☺

Likes

Comments

Tiden har bara flugit iväg och nu är det redan april! Tänkte skriva en liten update med vad jag gjort och hur jag mår osv. Då jag verkligen bloggat så dåligt på senaste tid.


Vad jag hållit på med: Både jag och Mina har fått som uppgift av min psykolog att försöka pricka in roliga saker för att orka igenom veckorna. Så det har varit vårt mål varje vecka att pricka in olika saker, Så har varit till Heureka med Fanny detta hörde dock till en kurs men roligt hade vi det. Har ätit gott och njutit av solen. Har haft korta skoldagar så har också försökt att hinna träna så mycket som möjligt fastän motivationen inte alltid varit på topp. Tillbringat dagar med Jennie och så ni kan se på bilderna så var vi även och fota med henne en kväll. Paahtimo kvällar med vänner och spelkvällar hos Dennis. Förra lördagen var vi hos Mimmi med flickorna då de flesta firade ohi on men jag och Mina körde och drog hem redan vid 10 tiden. Har shoppat en massa nya kläder. Tillbringade också en dag i Helsingfors med mamma före vi med familjen hade tid hos psykologen. Har varit ledig sen tisdagen så har också hunnit träffa Emma och bästa Emilia. Så mycket program har vi nog haft för att försöka hålla humöret lite uppe.


Hur jag mår och mått: Detta har kanske varit den största orsaken till att jag inte bloggat. Har helt enkelt inte haft ork. Har försökt blogga men inte vetat vad jag skall skriva osv. Detta är inte lätt att medge men just nu och den senaste 6 veckorna har varken jag eller Mina mått bra. Varje dag har varit ett slagfält att komma igenom. Att gråta varje dag har nästan blivit en vana och att vara deppig. Tur har vi världens finaste föräldrar som hjälper. De handlar i princip om att vi båda inte velat gå till skolan känns inte bra att vara där. Som sagt är vår årskurs inte där mera och hade nog förberett mej att det skulle vara en förändring men hade nog ingen aning om att det skulle bli så tungt. Känns inte riktigt som om vi hör hemma där och varje dag är det bara vi två. Tur har vi få timmar och kör oftast hem på alla håltimmar så. Det andra som hör till är att jag stressat så otroligt för skrivningar och en massa inlämnings arbeten att jag varit helt slut. Detta har släppt en aning nu vilket är skönt. Sedan har våras båda självförtroenden igen sjunkit vilket gör att vi känner oss dåliga på det mesta och jämför oss med de flesta. Vilket drar ner så otroligt på humöret. Jag ha dessutom funderat väldigt mycket över min kropp och när jag nästan ständigt varit lessen har ångesten om mitt utseende också ökat. Allt detta har resulterat i att vi har varit jätte trötta, irriterade och sköra. Ofta har vi försökt göra någonting men kommit hem och mått ennu sämre. Detta gäller dock inte alla tillfällen och är så tacksam för våra närmaste vänner som stöttar. Igår var det t.ex. planerat för många veckor sedan att vi skulle ut och dansa med vänner men det kändes bara bättre att ta en hemmakväll för hade ingen orka att fixa oss osv. Dock var vi chafförer och körde vår kompisar till baren och råkade då också möta upp Matilda och Emilia så de blev att vi umgicks med dem istället så en bra lördags kväll blev det. Tror dock nog detta kommer att lätta med tiden och att varje onsdag gå och prata. Livet är ju lite så att de går i berg och dalbanor ibland är det bättre och ibland sämre.

​Mycket annat extra har det inte hänt men iallafall satte provveckan igång på onsdagen så jag var har varit ledig sen dess och imorogon har jag endast ett modersmål prov och så är jag i princip ledig till fredagen då den nya periorden börjar har endast en finska presentation som skall hållas i veckan. Ska verkligen ta vara på de lediga dagarna ja har fram för mej och så hoppas jag att ni får en bra vecka! Kram!

Likes

Comments

Hej på er,jaa det har gått ett tag! Men det ligger saker bakom jag har mått dåligt ,väldigt dåligt. Jag har varit inne på bloggen tänkt skriva men har inte fått ner skrivet något bara fallit i gråt största delen av tiden. Kan bara säga att det varit TUNGT på senaste tid. Skolan inspirerar inte mig alls och tränat har jag inte kunnat bara nån dag då jag inte varit sjuk(var typ frisk i fyra dagar). Just nu har jag och Mina flunssa igen och båda två har vi ögoninflammation. Inom mig går massor med tankar om allt möjligt. Jag har gjort roliga saker men inte trivts fullt ut. Bandyfinalen var rolig och så hade vi brunch med flickorna. Kommer int ens riktigt ihåg vad jag gjort dagarna har rullat på bara antar jag. Idag skrev jag engelska studentskrivningar så vi belönar oss själva med kvällsmålet ni ser på bilden! Kunde inte bestämma vad vi skulle göra ikväll så fick bara bli en hemma kväll och det är väll behövligt! Ni ska ha en super fredagkväll!

Likes

Comments