Header

Hej! Det är Victorias tvillingsyster här, som ni vet brukar jag skriva lite nu som då på hennes blogg då jag känner att jag har nånting att skriva om!
För mig har den senaste sju vekorna har varit tuffa jag har verkligen pressat mig igenom de två sista veckorna i oktober och sedan har det börjat gå bättre dag för dag. Vissa dagar har varit lättare än andra de sneaste veckorna men jag har ändå kunna börja må lite bättre för varje dag som går. Allting förändrades så fort de kom som en käftsmäll. Är också en väldigt känslosam person så när en sak varit extra jobbigt har också små saker som att ens orka ta sig till en tråkig lektion känts jobbigt och en liten motgång har fått mig att stor gråta. Men nu mår jag betydligt bättre. Har verkligen försökt pricka in en massa roligt varje dag för att hålla mig igång. Jag fungerar bäst så dvs att göra så mycket som möjligt för då mår jag bättre.

Min andra & viktigaste halva

Har också tagit mig i kragen och gått med Victoria till hennes psykoterapeut då jag alltid varit välkommen att prata med henne. Har en hel del saker som jag måste bearbeta med mig själv men hatar att tala om mina känslor så håller de oftast för mig själv. Och det känndes på något sätt så passligt att nu försöka ta tag i sig själv för då har man också något att koncentrera sig på. Där är faktiskt en stor skillnad mellan mig och Victoria, hon har lätt att tala om sina känslor och berätta hur hon mår osv medan jag mer håller sakerna för mig själv och grubblar. Ett tydligt exempel är att jag har svårt att prata om den tiden Victoria var väldigt sjuk liksom hur det var för mig och vad för känslor jag gick igenom då och ibland fortfarande gör medan Victoria är väldigt öppen att tala om allt gällande den värsta tiden av sjukdomen fastän det inte är någon lätt sak att prata om för när man gör det känns det som om det vore igår. Är också så rädd för att öppna mig för då jag gjort det så har det slutat med att jag öppnat mig för fel personer eller så känns det.

Men vart jag ville komma är att jag verkligen just nu känner mig så tacksam för de personer jag omringas av både vänner & familj. Jag har verkligen fått ett sånt otroligt stöd från mina finaste vänner. De har verkligen gett mig så mycket och gjort varje dag bättre. De har brytt sig om mig och peppat mig och att få omringas av dessa gör mig så otroligt lycklig! De har verkligen fått mig att skratta så där riktigt ordentligt så att magen krampat och i de stunderna känner jag mig så lycklig! Känns som om de alla gett mig en stor "bamsekram" och fyllt mig med ny energi. Det är också i dessa tillfällen det är så otroligt bra att jag har en tvillingsyster för hon finns alltid där ifall jag behöver prata eller känner mig uttråkad. För vi kan i princip hitta på vad vi vill under dagarna. Jag blir liksom aldrig lämnad helt ensam vilket är så skönt,

Fotbollen har rullat igång och just nu prioriterar jag en hel del träning, skola och att umgås och göra mycket roligt (som t.ex att åka upp till Vasa med bästa vännerna de gjorde verkligen så mycket nytta för mig) och att försöka sova. Har verkligen haft problem med sömnen under den senaste tiden och det har resulterat i högst fem timmars nattsömn flera nätter i rad. Men nu skall jag verkligen försöka börja sova bättre för då mår man ju också bättre! Jag har väldigt mycket fritid under dagarna då jag har så lite kurser så har verkligen försökt koncentrera mig att göra små saker i vardagen för att må bättre fast tränat en gång på morgonen och en gång på kvällen för då jag tränar så tänker jag bara på det speciellt då jag spelar fotboll.

Har också mycket roligt se framemot som t.ex. julen, nyår och att ett nytt år börjar, att läsa på studentskrivningar tro det eller ej men är faktiskt glad att jag skall ha nånting att koncentrera mig på för fullt då jag verkligen alltid villl försöka göra mitt bästa och det kräver mycket läsning. Sen kommer ju allt med abiårets roligheter pånytt och fastän det ennu är många månader kvar så ser jag så otroligt mycket framemot att jag och Victoria tar studenten skall bli så sjukt roligt. Skall nog också bli fler veckoslut till Åbo och Vasa så det är också något att se framemot.

Är stolt över mig själv för har verkligen lyckats ta mig upp fortare än jag trott och jag mår bättre klart har jag gråtit en hel del men de blir bättre! Och detta är till stor del tack vare mina vänner och världens bästa familj. Sen vet jag ju att de kommer dagar då jag inte mår lika bra osv men vet då vilka jag kan vända mig till och de gör att jag inte känner mig lika rädd för hur allt skall bli och hur jag skall klara mig. För jag klara mig så länge jag har dessa fina människor runt mig! Såklart är det här en sak som tar tid inte är jag helt på topp ännu och inte heller nära men dessa saker hör till livet och igenom tar man sig nog och fast hur klyschigt det kanske låter så sägs det ju att när en dörr stängs öppnas nya.

Världens finaste & bästa vänner

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

ÄLSKAR  MYSAKVÄLLAR , GOSA MED KATTEN & KVÄLLS SNACKS

ÄLSKAR ÄVEN ALLA STUDER JAG SPENDERAR MED MINA VÄNNER! SPECIELLT DENNA STUND DÅ VI SJUNGER FÖR FULLT ÅT VARANDRA!

ÄLSKAR MIN MAMMA & PAPPA, JAG ÄR SÅ OTROLIGT TACKSAM FÖR MINA FÖRLÄDRAR & OCH MINA FINA SYSKON!

JAG ÄLSKAR RESA, FAMILJE SEMESTERN TILL RHODOS I SOMMAR  VAR SÅ OTROLIGT HÄRLIG, SKULLE VERKLIGEN VILJA RESA OFTARE ÄN VAD JAG GÖR

JAG ÄLSKAR ATT LAGA MAT OCH JAG ÄLSKAR OCKSÅ ATT ÄTA MAT OCH SMAKA PÅ NYTT

ÄLSKAR SOMMAREN, SPECIELLT KVÄLLARNA! ATT CYCKLA OMKRING MED MUSIK I ÖRÖNEN OCH HÄNGA MED VÄNNER.

ÄLSKADE DENNA DAG ÄVEN FAST JAG INTE SJÄLV TOG STUDENTEN MED MINA VÄNNER & LÄNGTAR SJUKT PÅ DAGEN JAG SJÄLV FÅR MÖSSAN PÅ HUVUDET!

JAG ÄLSKAR ATT HÄNGA PÅ MINA VÄNNERS LANDEN OCH ÖNSAKR SÅ ATT VI HAD ETT EGET.

ÄLSKAR ATT TA BILDER, BARA FÖR ATT HA SOM MINNEN

MINA FÖREBILDER, ÄLSKAR MIN MORMOR& MORFAR OCH ÄLSKAR ATT BARA PRATA OM LIVET MED DEM I TIMMAR

JAG ÄLSKAR ATT TRÄNA DÅ MOTIVATIONENFINNS SPECIELLT FOTBOLL.

JAG ÄLSKAR KATTER &HUNDAR 

ÄLSKAR ATT HITTA PÅ LITE EXTRA OCH IBLAND SPONTANA SAKER MED VÄNNER

JAG ÄLSKAR SÖTSAKER, OCH ÖNSKAR ATT DE NÅGON GÅNG SKALL GÅ OCH ÄTA DEM HELT OCH HÅLLET  UTAN ÅNGEST&RÄKNADE

MINA KUSINER, ÄLSKAR DEM

ÄLSKAR ATT JAG HAR KÖRKORT, ÄLSKAR ATT LYSSNA PÅ MUSIK OCH BARA KÖRA RUNT ENSAM ELLER MED VÄNNER!

ÄLSKAR SHOPPA KLÄDER, MEN TRÖTNAR VÄLDIGT SNABBT PÅ DET JAG KÖPT..

 EN SAK JAG ÄLSKAR MEST MED LIVET ÄR ATT JAG FÅTT MÖJLIGHETENATT  HA EN TVILING VID MIN SIDA VARJE DAG

NÅGOT JAG GILLAR MYCKET ÄR ATT LEKA MED SC FILTRENA MEN ÄR DOCK VÄLDIGT DÅLIG PÅ ATT TALA VIA SNAPCHAT😃

Där var 20 saker jag älskar! Finns nog saker att tillägga på listan men 20 saker fick räcka för denna gång. För mig är det ibland viktigt att tänka på vad jag älskar i/med livet för att hålla mig positiv och för att inte bara se det dåliga i mig själv! Kram

Likes

Comments

Denna vecka är så gott som slut och har igen haft ett bra veckoslut och är redo för en ny vecka. Igår firade vi som sagt fina Nea. Hon bjöd på plock mat och gott var det och roligt att vi alla flickor lyckats få en dag som passade oss alla förutom då Fanny som är i Schweiz men hon kommer hem över julen och skall bli så roligt att se henne då jag senast sett henne i juni. Kom hem vid tolv tiden då resten for till baren.


Vaknade idag kring halv 10 och klockan tolv var det blogas sähly som gällde efter det for jag och Mina enstund och se på bandy med Jennie och så tog vi det bara lungt med familjen. På kvällen var det fotbollsträningar och nu skall jag bara se på nån film och sedan sova. Imorgon har jag endast en provförberedelse och skall sedan träffa Emma!

Hoppas ni får en bra vecka, kram!

Likes

Comments

Hej på er! Dagarna rullar på , torsdagen blev för mig och wilhelmina en väldigt lugn dag. Vilade största delen av dagen då vi båda har sovit otroligt få timmar per natt de senaste veckorna.. Åkte sedan på kvällen iväg på inne träningar.

På fredagen stod det träning som först punkt på schemat. Senare på förmiddagen åkte Wilhelmina och jag och plockade upp Emilia för att sedan åka en sväng via butiken för att handla ingredienser för lite julbakning! Lyssnade för fullt på julmusik och bakde kaka och jultårtor! Gillar igentligen inte alls julen men att lite förbereda sig julen kan jag ändå gå med på :D Och som alltid hade vi det riktigt roligt! Kvällen spenderades i Paahtimo med Jennie och Wilhelmina där vi pratde om allt och inget eftersom vi inte sätts på två veckor.

Och nu är det lördag och skulle igentligen iväg för att se på bandy men vi bestämde oss med Wilhelmina att stanna hemma dessutom kom Messi hit en sväng också. Och nu ikväll ska vi iväg för att fira Finaste Nea som fyller 19 år!! Grattis!! Ser verkligen framemot att se alla tjejer igen och ha det kul, en del drar troligen iväg till baren men tänkte inte hänga på denna gång. Skall nu börja fixa mig för annars blir vi sena igen, vilket i och för sig inte är något nytt med Wilhelmina och mig!.

(ps. Hade inga bilder från tors& fre så fick bli bilder från onsdags då Wilhelmina och jag hade film kväll med godis och annat gott för att hålla humöret uppe!) Kram

                                  

Likes

Comments

Hej! Idag är inget riktigt gått som det skulle. Blev igen skola p.g.a några orsaker så sovde istället väldigt länge.. min dygnsrytm är helt upp och ner. Men i varjefall vakande jag först på förmiddagen så lagade genast lunch och sedan fixa mig färdig. Hade bra med tid före bussen skulle gå mot Helsingfors så tog några bilder före det. Wilhelmina och jag tog båda bussen till Helsingfors för att träffa upp våran pyskoterapeut. Samtalet gick bra och för mig är det alltid skönt att få tala ut det man grubblat över under en veckas tid. Väl hemma var det meningen att vi skulle fara på fotbollsträningar men Wilhelmina mådde inte bra så vi stannade hemma med familjen och pratade samt åkte och köpte godis. Och nu har vi bara luggit och sett på film. Vi tar faktiskt veckoslut redan idag eftersom vi är lediga tors- mån! Vilket verkligen blir skönt och har veckoslutet planerat med pogram så har saker att se framemot. Men mer om det senare! Kram

Likes

Comments

Idag har varit en bra dag faktiskt! Hade bara en lektion i skolan vilket jag har varje dag förutom imorgon då jag har två! Så kan väll inte klaga på att skolan skulle vara för tung😃!! Hade på mig det ni ser på bilden idag till skolan, det är en klänning och har haft så svårt att hittat något bra att ha under men så hittade jag spetsskjortan jag inte nästan alls använt i garderoben och vad bra det var eftersom det passade bra under klänningen. Blev en längre tid i skolan då jag och Wilhelmina skulle anmäla oss för våra SISTA studentskrivningar!!!! Kan verkligen int förstå att den här tiden förra året anmälde jag mig till mina först studentskrivningar, det känns faktiskt som igår. Vart har tiden flugit iväg. Men som Jennie alltid påmint mig då jag deppat över att jag tog gymnasiet på fyra år är att abi-året går fort och det förstår ja nog nu , visst har jag en bit kvar av läsåret men ändå! Förutom det har jag bara tagit det lugnt och tränat på kvällen och just nu har jag suttit och gjort en uppgift i modersmål bara för att jag ville ha fina anteckningar för imorgon då vi har en lite debatt uppgift. Modersmål kursen denna period har varit väldigt tung för mig faktiskt. Varför? Eftersom vi jobbar i samma grupp genom hela kursen. O nej det är inget fel på min grupp! Det är bara "fel på mig" om man nu kan säga så. Jag har tidigare vågat prata och kunnat jobbat i grupp och verkligen hatat sådan som inte gör något i gruppen och som bara sitter där , och nu är jag den... Vilket gjort att jag känt me otroligt obekväm med mig själv och faktiskt inte känt mig själv och det är inte bara denna kurs utan även i det vardagliga livet, jag har känt som jag lite tappat mig själv på senaste tid vilket också är orsak för att jag inte heller velat blogga. Har helt enkelt blivit väldigt blyg. Så en lektion nyligen blev det bara för mycket ångest så gick ut från lektionen och stor grät av panik och gick aldrig tillbaka till lektionen. Men imorgon borde vara sista hela lektionen i kursen vilket jag inte klagar på. Kände bara att jag lite behövd skriva ut eftersom mamma frågade mig en dag " Vicke var har ditt mod försvunnit, du var en av de modigaste jag känt!"så det fick mig bara att fundera på att vad jag kan göra för att få modet tillbaka och vad som gjort att min självbild och självförtroende rasat ytterligare. Men nu har klockan alldeles för mycket och jag borde sova istället för att skriva!kram

Likes

Comments

Hej på er! Verkligen en evighet sen sist! Kan ta upp det någon annan gång men kan säga att jag varit inne på bloggen och skrivit flera inlägg men aldrig tyckt de varit tillräckligt bra.. För jag vill skriva om min känslor och mera personligt men det har inte bara känts rätt under de senaste månaderna!
Men nu skall jag försöka vara tillbaka! Och skriva om det jag känner för och inte vara så otroligt självkritiks.

Har bakom mig ett så härligt veckoslut! Vi med flickorna hade bestämt länge att vi skulle åka upp till Vasa dit Emilia flyttat för att studera. Så på fredagen hoppade vi i bilen och börjde kör mot Vasa. Vi spelade musik och pratade konstant i alla de timmar vi åkte bilen! Så härligt att bara kunna tala om allt mellan himmel och jord!

Startade någon runt två tiden så det betydde att vi var ganska så sent framme hos Emilia! Men så fin som Emilia är hade hon bakat kaka och lagat pizza till oss när vi kom fram. Så vi satt och åt och pratade en lång stund i Emilias fina lägenhet ,åkte också via butiken för att handla morgonmål och annat smått och gott. Men sen blev det faktiskt läggdags för oss!

Lördagen tillbringade vi hela dagen på stan gick i butiker, tog bilder och åt mat dessutom mötte Wilhelmina och jag upp våran syster Amanda och våran vän Rebecca! Så kul att också hinna se dem då det igen är ovant att Amanda flyttat upp tillbaks då hon hade en lång tid praktik i hemstaden.

Återvände sedan till Emilias lägenhet och vilade eftersom vi bestämt att det skulle bli utgång på kvällen! Vilket verkligen visade sig vara ett bra val. Så vi lagade oss klara, spelade lite spel och åt lite smått plock. Och sedan drog vi mot baren var vi dansade en hel del och hade de väldigt kul. Blev en sen kväll så somnade sent men sov dock längre än tänkt.

Söndagen startade med morgonmål och fixande samt packade eftersom jag med Nea, Matilda och Wilhelmina packat med oss en hel del. Sedan blev det dags att säga hejdå åt Emilia och köra hemmåt!

Vägen hem gick fort då vi alla fyra är pratsamma tjejer😁. Och vi konstaterade att vi måste göra om dethär! Hade så kul och så roligt att få se hur Emilia har det och även träffa lite av hennes vänner där. Det är sådana veckoslut som denna jag uppskattar mer en något annat och dessutom få ha så fina vänner!

Väll hemma bröt jag dock lite i hop då jag samlat på mig ångest över maten under veckoslutet fast jag innerst inne vet att jag inte hade något att ha ångest över. Men när huvudet räknar upp allt vad ätit om och om blir det int lätt att släppa men dock vet jag att det går om bara jag får gråta lite och intala mig att jag inte ätit för mycket!

Men utöver det har det varit så bra och har nu krafter att starat en ny vecka!


             Mina finaste vänner!

Likes

Comments

Hej! Länge sen sist igen.. veckorna har bara flygit iväg. Har gjort en hel del men mycket av tiden har nog gått till läsande och tränade. Men på veckoslutet tog jag lite paus från läsandet och övernattade på fredagen med Emma vi hade filmkväll och pizza, såå myysigt! På lördag eftermiddag hade vi med familjen bjudit mommo och mofa över på mammas födelsedags middag och senare på kvällen började jag fixa mig för kvällens festligheter. Vi firade Annies födelsedag med gänget ni ser på bilderna. Hade verkligen kul och fortsatte sedan till baren dock blev det lite missförstånd med skjutsen hem så åkte rätt så tidigt hem men trots det var det en mycket lyckad kväll.
Veckorna har verkligen flygit iväg för i övermorgon åker vi iväg till Rhodos, äntligen!! Ska bli så skönt. Så imorgon gäller packade dock skall jag åka in till Helsingfors för att träffa min terapeut, vilket jag inte har något emot då vi har haft sommarlov i några veckor och jag verkligen känner att jag behöver prata och så kan jag också köpa det sista jag behöver in för resan. Ha det bäst!

Likes

Comments

Har haft en så otroligt skön dag! Förmiddagen gick ut på att läsa och en sväng via bilskolan för att beställa andra skedet. Senare på kvällen åkte vi på parkjumppa med Emilia. Efter träningen träffade vi upp finaste Emma som jag verkligen inte sätt på en evighet känns det som. Och gud så kul vi har haft det. Pratat en massa, sjungit för fullt runt på gatorna och skrattat åt gamla minnen. Så kul torsdagskväll!

Likes

Comments

Äntligen har jag och Mina jobbat klart för i sommar! Skönt med ledighet och att man hinner sätta ner ordentligt med tid på läsningen. Vilket de två senaste dagarna gått ut på en massa läsningen och sedan träning tillsamans med Emilia både måndag och tisdag! Veckan fortsätter med läsning, träning och att träffa både Madde och Emma. Har inte hunnit träffa Emma på hela sommaren då jag och Mina jobbat så mycket och hon med så vi har aldrig fått det att passa så det skall verkligen bli roligt att ses! På fredagen blir det Borgibacken med kusiner och syskonen och till veckoslutet har vi planer med vännerna vilket skall bli roligt!

Likes

Comments