Header

​Jag och Wilhelmina fyllde 18 den 6 oktober vilket redan är en tid sen eftersom jag inte bloggat p.g.a. jag haft så mycket att göra hela tiden som läxor, planerande, resa och körprov (vi fick körkort!!) med mer. I alla fall började dagen med morgonmål till sängen och paket av vår fina familj. Hela dagen vara bara så bra gick omkring med ett stort leende på läpparna. På fredagen fortsatte firandet med fest vilket var lyckat och kul. Tänkte låta bilderna förklara resten. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej på er! Det har igen blivit en tid sen jag skrev senast ! Med mig är det bra. Provveckan drog igång förra veckan jag hade bara två prov vilket betyder att jag har många lediga dagar typ en hel vecka så inget jag klagar på😊 De lediga dagarna finns det saker jag måste göra klara för födelsedagen som infaller på torsdagen har även sista seriematchen för säsongen samt körlektioner och filmkväll med kusiner och så lite häng med Jennie och besök hos ätstörningskliniken. Livet rullar annars bara på som normalt mina vardagar är rätt så lika men träning vänner skola läxor.

Jag tillbringar största delarna av dagarna med min tvilling. Hon är verkligen allt för mig! Allt stöd jag får av henne varje dag då jag känner mig dålig,ful,tjock har ångest eller annars bara mår dåligt för vardagliga saker det är guldvärt. Att alltid veta att jag har nån person som lyssnar på mig och förstår mig på alla sätt. Att jag får dela mitt liv med henne är den bästa gåvan jag fått här på jorden! Att vi varje gång har något nytt att prata om fast vi upplever det mesta tillsammans. Vi skrattar men klart vi också strider. Vi tar kol på varandra lite nu som då men det ordnar sig fort! Vi stirder kanske om de mest onödiga sakerna man kan strida om😄 Tillsammas gör vi allt och delar på det mesta vi har. Hon är helt enkelt bäst!

En outfit från veckoslutet. Det låter kanske konstigt men jag har börjat ta mera sådana bilder (där hela jag syns) på senaste tid, tidigare ville jag inte visa mina ben på bilder kände mig int bekväm.Inte trivs jag ennu med dem men jag känner mig ändå lite säkrare med dem än tidigare.

Jag har tillbringat tid med vänner så mycket jag kan. Detta var under förra veckan då jag och Wilhelmina åkte på morgonen till Fanny för att göra skolarbeten. Vi hade det kul fast det gick mest ut på skolsaker men vi fick saker gjorda och presentationen vi senare höll gick bra.

Jag mår bra, det mesta är i balans och så bra som det just nu kan vara. Klart finns det saker jag är missnöjd med och inte riktigt gillar i livet men sån är det .

En sak som jag aldrig tror jag berättat här är att min syster tagit en katt på sommaren så den har varit ett tag hos oss redan. Altså kan inte mer säga än att jag älskar den. Så söt, han piggar varje dag upp mig.

Detta var på onsdagen inte förra veckan men då förra och ditt skall jag på nytt på onsdagen. Det är ätstörningscentrumet som det heter igentligen.

Jag gillar att gå och prata där det piggar upp mig. Det lättar på alla de dum tankarna jag har inom mig som både handlar om mat utseende självförtroende och andra vardagliga saker. Vi talar om mycket olika saker från gång till gång det är oftast det som tynger mest på som jag pratar om.

​en myskväll med vänner! Ni kan ju se på bilden att jag nu har ett bättre förhållande till mat än vad jag haft på flera år. Mat är gott men visst finns det ennu stänga regler i mitt huvud hur mycket mat jag kan äta och fast jag hade det hur kul med vännerna på bilden så fanns det ändå ångesten om maten i mitt huvud. Men som jag sa så hade vi det riktigt roligt och mysigt.

Likes

Comments

Hej!! Idag har dagen bestått av halkbana och endast en vanlig lektion i skolan så en väldigt skön dag trots det har humöret gått lite i vågar men dagen räddades då jag tillsammans med Madde och Mina gick till gamla stan för att äta och fira att Madde fyllt 19!! Vi satt en långstund och bara åt och talade om allt möjligt och fortsatte sendan hem till Madde var vi fortsatte att prata och tittade på kläder från nätet m.m. En bra kväll fylld med skratt och en väldigt bra start på veckan! Imorgon blir det skolfotboll vilket kommer att bli kul som vanligt.

Likes

Comments

Länge sedan jag sist skrev så tänkte därför skriva en lite life update vad jag hållit på med.

Vardag: Har helt som vanligt gått i skolan även om dagarna inte är speciellt långa. Efter skolan har jag spelat fotboll, umgåts med vänner samt träna. Har träffat Emma och Madde spenderat söndagskvällar med sählyträning, hejjat på Fanny, flera kalasfirande sam bilåkande för Dennis ha fått körkort samt träffat flickorna, filmkväll men familjen m.m. PMycket av håltimmarna har gått åt till körlektioner och så har både jag och Mina kommit igenom teoriprovet så körkortet samt födelsedagen börjar närma sig!! Veckoslutens har varit väldigt stressiga pga att vi har jobbat men å andra sidan har veckosluten bara rusat iväg. Men efter idag blir det paus i jobbandet och skall bli skönt med helt lediga veckoslut. Jag låg sjuk i flunssa under senaste veckan så var senast i skolan förra tisdagen så det skall faktiskt vara riktig kul med måndag imorgon.


Känslor: Hur jag mår jaa det är som en bergodalbana. Jag har kul,njuter och är glad men samtidigt som jag kan gråta, känna mig tjock och vara ledsen. Det känns lite som jag aldrig tillåter mig att njuta och vara glad jag hittar istället varje gång något fel som drar ner på humöret - så som också pappa också säger att jag gör. Jag tror jag sitter kvar i sådant som jag gått igenom och kan inte riktigt släppa taget men det kämpar jag med. Terapin går vidare och jag har träffat henne ungefär en gång varannan vecka men nu ska det väll bli oftare och hela familjen ska träffats en gång i månaden. Håller tummarna uppe för allting har under detta halvår gått till det bättre hållet och med denhär vården till skall nog allting ordna sig. Nästa vecka kommer Mina med mig och pratar blir lite variation vilket är kul. Nu just är jag rätt så glad känns som veckorna far iväg och jag inte riktigt hinner med :DFotboll: Gillar fotboll massor kanske syns på hur många år jag faktiskt spelat. Denna säsong är den först hela säsong jag spelat efter mitt långa träningsförbud. Kan själv säga att det märks också har verkligen inte varit min bästa säsong men så otroligt roligt att spela. Det har funnits brister också, har inte alltid känt mig så bekväm och motivationen är legat lågt under säsongen. Gillar laget men också där känns det som om vi inte passar in och som om någon skulle se oss som sämre fast det inte ens stämmer. Men allt som allt har det varit kul och det ger mig avkoppling. Sista matchen för säsongen spelas på min födelsedag!!

Vad jag väntar på : 18-års dagen som infaller om två och en halv vecka ungefär och sedan bara en vecka efter det dra vi iväg till Berlin med skolan!!

​Drömmer​: Vill så gärna fara på nån resa vet inte varför men att åka pånytt till London är verkligrn något jag just nu skulle vilja! Men att få sola på en fin stand i något varmt land skulle inte heller vara fel


Likes

Comments

//2014vs2016

Här sitter jag uppe borde sova men kan inte. Är både trött och ledsen. Funderar om jag åt för mycket kvällsmål fast Vicke de var enligt listan inget att oroa sig för det är så du ska äta.Ja fan om hela min hjärna kunde tänka så!! Varför går de ej? Den fråga ställer jag mig varje dag de gör mig så irriterad när jag inte hittar något svar. Tycker jag och sjukdomen varit bästisar helt för länge nu vill släppa taget. Men hur ska ja få bort alla tankar och ångesten och hur ska ja kunna duga för mig själv någon.Vart ska jag hitta den Victoria som alla andra säger jag är?

Ibland undrar jag hur de kunde gå så snett i huvudet hur just mitt liv kunde ta denna vändning. Den victoria som alltid älskat mat och älskat livet. Varför just jag?

När jag bara skulle vilja ta en spontan lunch vilken tid som helst utan att tänka att det inte är rätt klockslag" det är Vicke snäll inte mattid ennu" och hur skall jag gör matschemat för resten av dagen och hela dagen blir en röra av ångest och mattankar.
Och vad jag skulle önska att jag kunde tycka att alla träning är rolig och inte alltid ett måste. Varför måste huvudet alltid tycka att jag skall bli så slut som möjligt när jag tränar?
Varför är det så svårt för mig att hitta en balans mellan träning mat och att må bra?

Hur ska jag någon bli stark när jag går runt omkring med en rädsla att ingen tycker om mig. Att jag är för ful och att jag det mesta på mig är för stort. Förstår inte alltid varifrån alla dessa tankar kommer från och varför jag skall vara så rädd?

Kan jag int bara var stolt över den jag är och älska livet som jag gjorde förr.Älska och leva för fullt med huvudet högt och inte neråt.

Varför vill du fortfarande vara min bästis? Varför vill du dela en så stor del av mitt liv med mig?kan du inte bara försvinna kan du snälla lämna mig. Varför går det så lätt att tappa kontakten med riktiga människor som man varit bra vänner med men med dig är det en helt annan sak. Det är som du tagit över mig och fast det är bättre än det varit så vill du ändå hålla så hårt om mig. Men jag vill int det mera jag har gett dig allt jag har fallit i din lögner din falska rykten om hur ett bra liv ser ut och hur man kommer vara lyckligast i världen bara man följer din direktiv men detta skall ni alla där ute veta att det är den största lögnen. Jag kan KLART säga att ingen kommer kunna lura mig lika mycket som du gjort. Jag vill leva livet och gå vidare kan du nu inte förstå det det är inget riktigt liv när du är en del av det.Hoppas snäll du kan förstå att du bara gör mitt liv sämre och jag vill någon komma på topp och då måste du försvinna för jag har valt livet.Du kanske var min bästis också för en längre tid men nu är det slut! Så snäll ätstörning lämna mig i fred!

Likes

Comments

Som rubriken säger har kela idag ringt och sagt att de accepterar vår ansökan och jag får ett b-utlåtande. NI ser på bilden jag är ju helt glad. Detta betyder att min terapi kan sättas igång med både familjeterapi och min egna terapi.

Kela sicklade för ett tag sedan hem ett brev att de ytterligare vill ha ett läkarintyg om mitt mående så jag pappa och jag fick springa på varsit möte till ungdomspsykratiska här hemma. Samtalet med läkaren gick si och så han kan inte svenska och min finska är inget att skryta över så det blir mest ett språkbad men han är ändå trevlig. Men det han sa till mig är att han tycker det är så bra att jag kan berätta vad som tynger på och att sedan dess vi träffats har han sett att jag nog gått framåt! Och det är huvudsaken. Har inte träffat honom så många gånger heller eftersom de bytt läkare lite nu som då.Men iallafall förstod han hur jag mådde och sicklade in ett läkarintyg till kela. Vi har ju väntat på dethär i mer än ett år eftersom det varit en hel del strul på vägen!Likes

Comments

Hej! veckosluet har gått och jag tillbringade fredag och lördagen i Repovesi nationalpark med friluftskursen i skolan. Vi gick 8,4 km till vår lägerplats på fredagen och sedan hade vi paddling eller klättring på schema. Vi hade det kul med läger eld och bastu grillning och annat, Området var jätte fint. På lördagen hade jag klättring som program och senare började vi städa och sedan gick vi tillbaka samma väg vi kom. Där var i mycket korthet vad vi gjorde. Det var mycket roligt, mycket skratt, musik, mysigt och annorlunda. Gillade verkligen att gå runt i den fina naturen. Det var verkligen värt att åka med!

Det dåliga var att jag glömt alla mediciner hemma så kunde räkna med mer ångest och det var det också. Vi hade ju inte tillgång att laga ordentlig mat så det fick mig att må lite dåligt eftersom man nu åt lite nu som då eftersom vi också rörde på oss så mycket blev man hungrig. Men så fort jag inte äter vid samma tid som jag brukar eller småäter börjar ångesten komma fastän jag inte hade något som var ohälsosamt med mig. En annan sak var också det att vi var många andra där och jag jämförde mycket med andra " jag får inte äta mest, eller jag ätter för mycket jämfört med andra" och jag vet det är fel tankar men kan inte riktigt hjälpas att det tvinar sådana tankar i mitt huvud..

Annors rullar livet på som vanligt skolan går och humöret går lite upp och ner men sånt är det. Hoppas ni alla mår bra så hörs vi!Likes

Comments

Hej! som rubriken säger tar jag gymnasiet på fyra år istället för tre. Varför? jo för livet kom lite i vägen och jag måste vara bort en hel period från skolan på årskurs ett. Alltså då jag blev intagen i Ekenäs. Och jag med mina läs och skriv svårigheter kunde jag bara inte jobba ihop en period det skulle bli för tungt så hade inte så många andra allternativ än att välja fyra år. Och min bästa tvilling har valt att stöda mig och tar också gymnasiet på fyra år så jag är inte ensam.

Själv har jag inte tidigare funderat så mycket på att gå på fyra år, har nästan mera "skrytit" att jag har lättare perioder än andra. Men nu då min egen årskurs är ABIN och blir studenter 2017 jaaa då gör det lite ont. Främst eftersom folk kanske också betonar det mer ön vad jag och Mina egentligen tänkte att man skulle göra.  Ja det år okej att skämta om det till en viss del men ibland far det över för endel vet kanske inte heller varför vi tar det på fyra år det handlar ju inte om att vi vill ha det lättare utan att livet fick en annan vändning för oss.

Det här är igen en sån situation när man börjar fundera att varför blev jag sjuk och varför blev jag intagen för annors skulle livet se annorlunda ut nu och man skulle kunna vara gladare och veta att på våren skulle man få sätta mössan på huvudet med sina bästa vänner och gymnasietiden skulle vara över. 

Som vår mamma intalar oss varje dag "det är bara ettår ni har inte bråttom någonstans". Det stämmer ju för att ta studenten är ju inte världens största sak men eftersom vi båda tänker för mycket på vad andra tycker och talar så är det svårt för oss att bestämma om vi skall vara med om för ABI saker och sånt för vad tänker de andra då. För brukar nog få hör att "inte är ni ju abin önnu"

Som sagt gick inte sakerna i livet som det var planerat och det tar nog i huvudet varje dag samtidigt som man bara måste lära sig leva med det och acceptera det. Vi vet båda att dagen då dimissionen är kommer att vara tung men samtidigt får vi ju se att våra fina vänner lyckats. 

Men fast det är jobbigt så vet jag att jag inte riktigt skulle vara färdig för skrivningar nu på hösten så på det sättet finns det båget bra också. Jag hinner kanske mogna till lite mera. 

Samtidigt funderar vi ju hur nästa år blir eller också redan efter tre perioder då vår årskurs inte mera är i skolan och vår vänner går ju främst på vår egen årskurs så hur blir det då men ett plus är ju det att vi har varandra!

Vet inte riktigt vart jag vill komma med inlägget men främst att jag aldrig trodde det skulle störa mig så mycket som det gör just nu. Det gör mig att må sämre men det är nog något jag också kommer klara att acceptera åtminstone när jag själv står med mössan och vet att jag gjorde det och att det egentligen inte spelade så stor roll att gå ett extra år.  


Likes

Comments

När man har haft en så bra dag men ändå får så ångest. Sitter på båten hem från tallin med tvillingen min och Jennie. De som får mig gladast men ändå kommer ångesten. Har så illa vill ut ur båten hem byta till bekväma lösa kläder kasta mig i min säng få en kram av mamma och lyssna på musik och få den hemska ångesten att försvinna. Men det kan jag inte nu och de gör att ångesten är värre. Kan inte heller fara ut och cykla. Ångesten handlar mest om att jag är för stor mår så dåligt för det men också att jag ätit för mycket men det har jag inte jag har ätit morgonmål mellanmål lunch vilket betyder att jag åtminstone har två mål kvar på min lista att äta. Vet inte varför det i mitt huvud endå säger att jag ätit helt för mycket kan bara inte förstå alltså mitt huvud exploderar snart och vet inte va jag ska göra för att få bort ångesten just nu så tänkte att jag kunde skriva istället ifall det skulle hjälpa. Vart jag en vänder ser jag mig själv som värdens största och fast hur många säger att det inte stämmer så tror int huvudet på det det är väll lite samma sak som när jag själv insåg att jag måste äta för att kunna bli frisk så
Måste jag själv säga åt mig att jag inte e tjock å få huvudet att inse det me! Men som jag säger med det mesta så det är svårt!

Men som tur har jag tid hos min psykoterapeut imorgon efter en månads paus så borde få ut pratat lite och hoppas det hjälper!

Likes

Comments