Header

Hej!! Vi har med hela familjen haft det så skönt här uppe i Österbotten.Träffat släktingar och hälsat på vår storsyster. Så roligt att se hur hon har det samt hennes lägenhet och så. Vi har bara tagit det lungt. Njutit av det soliga vädret och gått omkring i Jakobstad. Ätit god mat och fikat på mysiga cafen. På sidan av detta kommer förstås läsning som inte varit så roligt men det är ju ett måste. Det som dragit ner lite är att Victoria blev ordentligt sjuk så hon har varit trött och hängig ända sen vi for som hon själv också slrev i förra inlägget men Får hoppas hon blir frisk fort nu så jag inte behöver gå ensam till skolan😅. Ikväll blir det melodifestivalen och massa gott. Imorgon väntar bilresan hem. Inga problem för mej då jag tycker att åka bil är mysigt och dessutom har jag ju syskonen bredvid mej så tråkiga sex timmar blir det inte. Har verkligen varit skönt att få spendera tid bara med familjen sånt behövs.
Kram

Likes

Comments

Sa ju i förra inlägget att jag har haft mycket ångest!! Gissa om jag ändå vill utmana ångesten lite till och jaa jag gjorde något mycket stort JAG ÅT EN HEL PIZZA!!! Det var väll mer än tre år sen sist. Kanske på tiden?? Och var det gott? JAA!! Hade jag stark ångest? Nej faktiskt inte! Och då pappa lyfter upp handen och ger mig en give me five då tallriken var tom värmer det lite extra i hjärtat och ångest blir lite mindre.Dock intalar den onda rösten att det inte får ske på nytt... "En gång men inte flera" precis som det blev med kakan jag åt på min födelsedag åt en bit då men sedan dess har jag inte rört kakor. Och detta borde jag ändra på men har svårt att riktigt veta hur för den onda rösten håller starkt fast i att jag inte skall äta sådant.. De är liksom som en stor stenvägg som borde brytas men hur är frågan? Men ivarjefall är jag nöjd och stolt över mig själv att jag vågade gå emot ångesten, om jag äter nån pizza någon gång till får vi se vi tar det senare.

Som ja också skrev i förra inlägget är jag sjuk riktigt sjuk. Blev ju inte riktigt vid rätt tillfälle sjuk , det är ju lov och jag borde läsa på studentskrivningarma men orkar knappt öppna en bok...tur har ja mina som peppar mig! Är super trött men har kämpat på och orkat gå ut på stan en stund vill ju inte bara ligga i sängen heller då resten av familjen är tillsammans!

Ni ska ha ett bra veckoslut!!kram


Likes

Comments

Sitter så bäst påväg upp till korsbäck där vi skall träffa på min gamla mommo&mofa.Vi sover över hos dem en natt och åker sedan vidare till Jakobstad till min storasyster och kommer sedan hem på söndagen! Är som bäst ganska så sjuk,har vaknat konstant i natt med halsont hård hosta och huvudvärk.. Så inget roligt då jag just fått igång träningen igen blää men vad kan man.
Efter penkkis och kryssningen har jag haft konstant ångest varje dag. Ångest om min kropp,ångest om mat ångest att jag inte tränat tillräckligt ångest om de mest tänkbara. Blev lite hopp i matrutinerna under penkkis som nu gjort att det är svårare för mig att äta för varje gång jag hoppar över en mattur triggas den onda rösten och tycker ja kan börja göra de oftare men det får jag ju inte!! Så det har varit dagar med tårar och irritation. Men tur hade jag tid hos men psykoterapeut igår så fick rensat lite av allt som tvinnar på. Anors har dagarna gått ut på att öva på matematik studentskrivningarna och vara med vänner och träna.
Ni ska ha det super!!

Likes

Comments

Hej på er! Vilken vecka förra veckan var eller snarare onsdag till fredag. Kan bara säga att det har varit så jävla bra! Onsdagen började med de sista genomgången av penkkis programmet. Väldigt stressig dag eftersom vi alla ville få sakerna så bra som möjligt och det fanns så knappt om tid. Men roligt hade vi alla endå. Efter skolan packade vi allting färdigt för både penkkisen och abikryssningen. Senare på kvällen började vi förberedelserna för de kommande dagarna med flickorna. Vi hade smått att äta och dricka samtidigt som vi pysslade ihop det sista och pratade om allt. Vid halv 12 tiden drog jag, Mina, Jennie, Matilda,Mimmi och Nea vidare och dansa. Vid halv två tiden åkte vi alla hemma för att hinna få lite nattsömn.


Klockan 5 på torsdags morgonen ringde väckarklockan och jag, Mina och Jennie steg trött men taggade upp och började fixa oss. Min storasyster sminkande oss alla och det blev så snyggt och hela outfiten vi hade blev precis som vi vill ha det. Klockan åtta skulle vi vara i skolan. Vi var så glada och gick in tågande med högtalaren på full volym. Alla vara på så gott humör och man skrattade och log igenom hela dagen. Kvart före nio började programmet i salen med nomineringar och sketcher som gick bättre än förväntat då vi inte hunnit öva så mycket. Sedan blev det en massa fotograferande och mat i skolan och sedan var det dags att hoppa upp på lastbilsflaken och kasta godis, sjunga och skrika för fulla muggar omringade med sin alla vänner. Kan säga att detta tillfälle och denna dag är svårslagen.

När vi kom ner från lastbilarna var det dags att ta sina alla saker och sätta sig i bussen som skulle ta oss till terminalen. Den buss resan var bland den roligaste under hela dagen. Hade verkligen låga förväntningar för abikryssningen men alltså den förändrades helt det var bland det roligaste någonsin. Att bara få dansa, umgås, äta samt prata med alla sina närmaste vänner hela natten. Vi hängde hela kvällen i ett stort gäng både flickor och pojkar och sjöng (läs skrika) för fulla muggar i takt med musiken samt att träffa och tala med nya människor. Skulle aldrig någonsin ha trott att vi alla faktiskt hade så otroligt roligt och huvudet på dynan lade vi först halv 6 på morgonen.


Vaknade redan halv åtta och under de två senaste dygnen hade vi bara fått fem timmar sömn. Så dagen efter mådde man som förtjänt och nästan utan röst men det var värt allt. Båten var i hamn ett om jag minns rätt så chillade hela morgonen i hytten med vänner tills vi skulle gå i land. Väl hemma hann vi vara i kanske en och en halv timme. Hann sova i ungefär 15 minuter och klämma i oss mat för att sedan träffa upp Jennie för att gå och se på gamlas dansen. Alla var fina och så roligt att vara och se på. Det fick en att bara längta tillbaks till den dagen för ett år sedan. Åkte efter det hem och packade väskan snabbt för att sedan åka till Mimmi var vi flickor skulle träffas och laga oss klara för gamlas efterfest. Festen var helt okej, trivdes kanske inte super bra (kunde beror på att jag var jätte trött) men verkade som om andra hade roligt iallafall. Hade stunder där vi dansade med alla mina flickor och det var verkligen kul. Hemma var jag vid halv två och somnade direkt.


Så glad att jag och Mina valde att göra detta med vår egen årskurs trots att vi blir studenter först nästa år. För skulle nog inte byta ut dessa dagar mot någonting. Gillar vår årskurs så otroligt mycke!!!. Lite trist känns det nog att efter en vecka återvända till skolan utan sina bästa vänner men nog skall det väll också ordna sig. Dessa dagar som varit kommer man nog aldrig att glömma. TACK!! till alla som var med och gjorde denna upplevelse till den bästa någonsin🙌🏻❤️

Likes

Comments

​Igår var det äntligen lärarmiddag. Det hela började kl 18.00 i Grand var de flesta abin och läraren samlats. Vi åt mat, minglade runt, pratade och skrattade. Grupphandledarna hade ordnat lite program som bestod av sång, tal och frågesport. Några elever hade också ordnat en frågesport och lite annat program. Tiden bra flög i väg hade verkligen sååå roligt där.

Vid halv ett drog de flesta av våra kompisar och några läraren vidare till baren för att dansa. Först var stämningen lite dålig med den steg hela tiden och hade verkligen kul. Det var många som man kände vilket alltid gör kvällarna bättre. Lade huvudet på dynan hos Jennie vid halv sexitiden på morgonen efter lite nattmat med Tristan och Jennie. En lyckad fredag var det verkligen. Steg upp redan vi halv nio o och åkte iväg till flygfälts för att söka hem storasyster. Efter det åkte vi via en matbutik i Vanda och kom sedan hem och sov i nån timme och har sedab bara umgåtts med familjen tills Jennie kom hit för att se på melodifestivalen. Alltid lika mysigt. 

Imorgon blir det övande på matta studentskrivningar och att också mentalt förberedda sig för engelska hörfen vi har på tisdagen och säkert något mer program får se vad jag hittar på!
Ha det bäst!

Likes

Comments

Hej på er! Det har verkligen varit en vecka där jag inte mått så värst bra. Känns som jag för ofta skriver om det som tynger på men jag har valt att skriva mer personliga saker främst för att jag själv skall kunna läsa det när jag vill ta en tillbaka blick hur det varit men klart jag också vill ta upp det positiva.
Men i varje fall, jag har gråtit till söms eller bara brustit ihop hemma då jag sätt mig i spegel för jag har känt mig ful och tjock, jag bara föll ner på knän och mamma fick hålla om mig hårt och lugna ner mig,jag har varit irriterad på allt och ingenting, Wilhelmina och jag har stridit varje dag typ fast det ordnas upp lätt så känns det ändå inte så bra, och egenskapen som jag har att jag har svårt att lämna saker bakom så gör det tungt då ny period börjar imorgon och min årskurs inte är där typ alls.(låter kanske som en liten sak men tär på mig ganska mycket ändå) känns lite som jag misslyckats eftersom jag inte klarat gå gymnasiet på tre år. Allt för mycket tankar tvinar runt i huvudet och jag är allt för sårbar. Måste verkligen jobba på självförtroende, går oftast och ser mig som sämst i alla sammanhang eller som jag inte duger för nån och man kommer ju inte så långt med den tanken. Maten går rätt så bra, ett problem är att mitt huvud alltid måste få en bekräftelse av min familj att jag inte äter för mycket varje gång jag tar maten på tallriken säger jag en replik i denna stil "nej nu äter jag helt för mycket eller det blev en helt för stor portion", vet inte varför jag gör det men känns som den onda sidan måste få en bekräftelse att det inte är för mycket liksom som om jag inte ser portionen ur rätt perspektiv. Det har varit en vecka som jag mått mer dåligt än bra, där dagarna mest gått ut på att få tyst på tankarna som tvinar runt i huvudet och inte brista ihop för minsta lilla sak. Men det positiva är väll att man bara kan komma uppåt. Framtiden oroar mig också, hur kommer mitt liv se ut om några år, vad skall jag studera (men det har jag ju ännu tid att fundera på) m.m.
Ja ni kanske förstår det är rätt så mycket just nu och jag orkar inte riktigt stå på fötterna med det skall gå att ändra på men sen är det ju okej att må sämre ibland livet är ju trots allt en bergochdalbana med ups and downs! Men nu skall jag gå och lägg mig blev inte mycket nattsömn förra natten så måste verkligen sova och hoppas imorgon blir än bättre dag!😊

Likes

Comments

Har verklig inte bloggat något mycket alls bara något inlägg här och där men har faktiskt haft så mycket att göra. Skrev ett matematik prov på måndagen och sedan dess har jag och Mina varit lediga pga av lite prov i provveckan. Dock har dagarna gått ut på en massa läsande, har geografi prov och engelska prov kommande vecka så vi har suttit med huvuden i böckerna. Dessutom så har vi fortsatt med räknandet då matematik och engelska skrivningarna närmar sig med storm steg..! Så dagarna har mest bestått av läsande, gym eller fotbollsträningar så rätt så tråkiga dagar och därför har det inte blivit mycket med bilder tagna heller. 

Men veckoslutet drog bra igång då både jag, Mina, Emma och Jennie och gymmade tidigt på fredags morgonen. Kvällen spenderades hos Mimmi med Emilia, Nea och Mina. Var det blev en massa prat om penkkis och fixandet med det samt skratt. Då mimmi skulle åka till Helsingfors
vid nio tiden så fortsatte vi resten att åka omkring i Emilias bil och lyssna på musik och prata så jävla roligt och skönt. Det var helt enkelt ett bra sätt att börja veckoslutet hade verkligen kul.

Humöret har för både mej och Mina gått lite i vågor igen. Det är både väldigt stressigt och tungt. Endel dagar har verkligen varit tunga men de går och vi har lärt oss knep längs åren som får oss att orka. Dessutom har jag gjort ett nytt försöka att sluta med min ena depressions medicin för två veckor sedan. Försökte ju i somras också men det gick inte då men nu gör jag ett nytt försök. Men när jag ätit denna medicin i lite mer än tre år har kroppen vant sej med den. Så därför har humöret också nu under de senaste veckorna varit lite extra tunga då det hör till att man är mera ledsen, trött och lätt irriterad eftersom de hör till biverkningarna. Men tur har vi varandra vilket lättar!! Och roliga saker är på kommande som lärarmiddag, penkkis och abikryssning så låt dagarna gå fort nu! 

Blev en lite life update vad jag hållit på med och hur allting är och så ska jag nu bara de mesta stressiga är förbi försöka skriva lite mera inlägg.

Likes

Comments

Att alltid ha någon att gå till när du är ledsen, glad, arg eller besviken. Att det alltid finns en axel att luta ditt huvud emot och en som alltid är där som du kan skratta med sa att hela magen värker. Att både kunna kalla varandra bästa vän och tvilling. Att varje dag få dela och uppleva saker tillsammans och att alltid få ha någon på din sida vad som en skulle hända. Det är något så otroligt fint och som vi båda är så tacksamma för att få ha varandra och att vi är tvilling. För utan varandra skulle vi nog inte vara hela. Och fastän endel saker är svårare som tvilling och fastän vi tillsammans gått igenom saker som gjort att vi ibland stridit mera så är det alltid de positiva som vinner.
Idag är det den internationella tvillingdagen men vi brukar inte göra något extra än att vara lite extra tacksamma för att vi har varandra. Grattis på tvilling dagen till er andra tvillingarna också hoppas ni har en bra dag!

Likes

Comments

Hejssan! Så är det onsdag igen. En kort skoldag för mej och Victoria. Endast två timmar och så var skoldagen slut. Dock blev vi båda i skolan och räknade till matematik skrivningarna men halv tre hoppade vi båda på bussen till Helsingfors. Riktigt skönt att bara sitta ner på café, prata och gå runt i butiker utan att egentligen har något man behöver eller ha bråttom någonstans. Fastän vi spenderar varje dag med varandra är det alltid lika roligt att göra något extra bara vi två!😄 Halv 7 blir det att gå till Victorias psykoterapeut och tala som hon gör varje onsdag. Idag drar jag även med och tala, helt skönt för mej också att får rensat mitt huvud på lite tankar.
Hoppas ni har haft en super bra dag!

Likes

Comments

När jag tittar tillbaka på dessa fina bilder med mina fina vänner kan jag inte mer än le. Sommaren är verkligen min favorit. Kanske inte att jobba men alla stunder man har med vänner jag det är bara så bra!

Likes

Comments