Ångesten biter tag i en, vill inte släppa. Tankarna flyger omkring fast hjärnan är överfull. Kroppen sviktar med jämna mellanrum, ska benen orka bära? Ska jag kräkas igen? Vill jag gråta? Slå sönder nått? Sluta existerar? Men ändå så har jag åstadkommit så otroligt mycket på så kort tid, kanske har det att göra med att jag blivit så arg.

Sen du försvann har jag levt instängd i en bubbla. Livet runt omkring mig har fortsatt, fortsatt i en takt jag som vart långt ifrån min egna. En del av dagarna har jag kunnat se hur långt jag kommit medan andra dagar känns som då. Aldrig har jag vart arg över ditt val, aldrig har jag klandrat dig. Men det senaste har förändrats, även om jag inte klandrar dig så har jag blivit arg. Arg för att det liv som inte lever har sånt övertag på mitt liv som borde leva. Mitt liv som borde leva utan en ångest över val, funderingar & handlingar kring saker som ändå inte kan förklaras. Jag försöker tänka utifrån hur du var den sista kvällen, jag försöker lita på dina ord. Men ett ord lämnas aldrig oberört. Ett ord kan vandras genom livet med en innebörd från början som i slutet är en annan. Om du är med mig, hur ser du mig då?

Det är märkligt hur jag lyckats ta mig igenom så många steg på så kort tid, hur ångesten sparkar bort benen för en men man tar sig fram ändå. Hur bra man känner sig precis efteråt men samtidigt helt slut. Hur ångesten kommer tillbaka & maler sönder en, framsteget var bra då men inte sen. Onödigt kliv utan verkan. Sen fortsätter allt om & om igen. Känslan för livet är noll, men ändå så kör jag & jag begriper inte varför. Vart det kommer ifrån eller varför jag fortfarande står. Vart är jag påväg? Vem var jag förr? Vem är jag nu? Vem kommer jag att bli?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Natten som var blev tung, kände mig seg som sirap i huvudet trots att tankarna for runt. Blev för mycket, gick inte att fokusera. Vilket resulterade i en lång ångestfull natt som in sin tur ofta leder till att jag sjunker hundra meter ner i jorden, blir orkeslös & avbokar inbokade möten. Men denna morgon fann jag ändå någon ork till att ge mig iväg.

Så först ett möte med psykologen, vi har haft en mindre tät kontakt på senaste. Men hon ville kolla läget med mig efter att jag var inlagd mellan den tjugonde till den tjugotredje. Vilket jag var för att jag haft/har starka vanföreställningar & började tvivla på om dom var verklighet eller inte. Dessa vanföreställningar är att jag ser Han död överallt, precis så som han var på morgonen i lägenheten. Jag har även en stark känsla (som kommer ett antal gånger per dag) av att han är kvar där & behöver min hjälp, men att jag inte kan kan göra något. Givetvis vart detta samtal oerhört påfrestande, det är sällan jag verkligen kan prata ur mig om det i djupaste del. Dessutom gick vi in på brevet till min ena förälder. Det är en stor frustration att bli bortvald av någon som valt att man ska leva, men inte kan finnas där när jag behöver det som mest.. 

Efter mötet kände jag att dagen var totalt förstörd men tog en lunch med en av mina fosterföräldar. Ja jag bodde i fosterfamilj ett tag när jag insjuknade totalt & nästan blev apatisk av min ångest. Vi hade förlorat min bror så den föräldern jag bor med hade inte förmågan att hjälpa mig genom mitt insjuknande eftersom att vår familj led av en stor sorg. Dessutom blev det mycket eftersom att jag även försökt ta mitt liv i ren impuls (jag åkte själv till sjukhuset när jag insåg vad jag hade gjort). Så därefter var mitt bästa drag att avlasta min familj & få hjälp från utomstående.

Hur som var det trevligt att bara få släppa allt för en stund & ta en trevlig lunch. Därefter var det tillbaka till psykmottagningen för att träffa två andra terapeuter som ska leda min mbt-behandling. Där var jag redan så tom i huvudet så i stort sätt upprepade jag bara det jag gått igenom med min andra psykolog tidigare under dagen. Detta var andra mötet just med dessa två personer. Förra väckte en stor ilska om mig för det avslutades med kommentaren "det kommer bli bra". & varje gång någon säger det till mig känner jag mig orespekterad för det motstrider MIN syn på MITT liv. Som om jag inte har rätt att känna det jag känner, vilket kanske inte är så konstigt med allt som hänt. Hur som pratade vi ut om det också så denna gång lämnade jag faktiskt mötet med en bra känsla.

Därefter blev det att umgås med en av mina finaste vänner & hennes femmånaders klutt. När jag är med dom spelar de absolut ingen roll att mitt huvud är på högvarv utan mitt hjärta till kolbit & min mörka själ får en glimt av värme. Ett barns leende & en förestående vän kan man bara inte ignorera, utan det gäller att ta vara på det. Låta sig få släppa allt (även om det onda alltid ligger i bakhuvudet) & bara vara där då för stunden.

Nu just i denna stund ser jag film med en annan fin vän, min bästa killkompis som mer känns som ett syskon. Så även om tankarna sviktar upp&ner (det är allt från dagens möten, det är allt med det som varit är & kommer, det är allt med hela livet) så kan jag ändå behärska det, för stunden.

Jag har tre riktiga vänner, men jag har lärt mig att riktiga vänner som accepterar en för vad man är. Kan ta men även ge, visa uppskattning & få en att känna att man är behövd - är viktigare för ens livslust än folk som bara äter upp en inifrån.

Men oavsett vilka som berikar mitt liv så kommer det aldrig vara detsamma utan er. För du hade din plats & du hade mitt hjärta i dina händer. & oavsett att du valde att göra som du gjorde, så är jag dig evigt tacksam för våra minnen. Jag hoppas du har all frid precis som du förtjänar. Mitt hjärtas prins ❤
|| & du min kära bror, du kommer alltid att vara den person jag ser upp till. Jag hoppas du ser ner på mig med stolthet. Lillasyster älskar & saknar dig, min bror & förebild❤

Vad man än gör eller hur man är, lever ens liv, så tror jag stenhårt på att man kommer att ses i himlen. För det är livet på jorden som är rena rama helvetet! & alla ljuspunkter är risken till sårbarhet. Vissa ljuspunkter måste man ändå våga möta & ta reda på för att orka fortsätta.


Likes

Comments

Känner mig tom på ord & hjärnan är i sitt vanliga kaosartade stadie. Måste fokusera, måste försöka få ur mig. Jag startade trotsallt denna blogg för att kunna ventilera, gå tillbaka & reflektera. Idag rann livet över mig igen. Vilket det gör ganska ofta, men när jag kommer till frågor som rör vem jag är & hur jag är, så raseras allt. Då börjar jag tänka på meningen med livet. Det eskalerar, tankarna har ingen gräns. Det går inte att sortera.

Har försökt skriva ur mig nu i ett antal timmar men ingenting går att formulera. Vill skriva ut hela historien om f, för det är verkligen något som tynger mig. Just för att frågorna hela tiden legat kring mina egna fel. Just för att han ska bli pappa.. Vilket var orsaken till allting. Allting jag inte kan formulera angående det här.

Jag vill skriva ut tankarna om allt, exakt allt. Det som hände i lägenheten, hela vår relation. Mitt liv som sjuk, alla goda sidor det medför & alla onda. Hur omgivningen bemöter mig, hur ingen förstår. Om alla planer kring livet jag byggt upp men som sedan raserats. Vill skriva ut alla tankar som får mig att explodera. Men det tar bara stopp & prestationsångesten hoppar in. Hur ska folk se på mig? Hur ska folk uppfatta mitt liv? Får folk rätt bild eller missförstår dom mig? Förstår dom mitt syfte?

Likes

Comments

Jag sa upp mig mot att vara alla till lags för idag. Stängde in mitt i mitt lilla rum & bäddade ner mig, sådär låg jag bara, framför nostalgi barnpogram. Det stängde av ångesten för en stund, men sen var det bara på't igen.. Vilket ledde till städmani & orenhetskänsla fast jag duschade igår. Så städade här hemma, vilket gjorde de andra glada & sen blev det en två timmars dusch. Känner mig fortfarande oren, kanske för att jag har precis lika mycket ångest nu som innan om inte mer. Mer för att jag vet att nätterna kan bli långa. 

Det är konstigt att hur mycket jag än försöker ändra & stänga av min tankeverksamhet, så går den alltid sin egna väg. Det är som om jag ständigt är i en inre konflikt med mig & med livet. För hur jag än gör så styr tankarna mig mot ångesten & oftast blir allting bara åt helvete.

Ikväll är det en sånhär kväll då jag är paranoid, ångrar saker som tidigare kännts bra & känner mig fruktansvärt ensam. Brevet jag publicerade här om kvällen kändes bra, för första gången fick jag ner det jag verkligen känner om just det. Men idag är det bara skuldkänslor. Jag vet att jag inte ska ha det  men det är just det här jag menar med att vara i inre konflikt.

Paranoid är jag alldeles för ofta, men de senaste tre veckorna har jag haft sjuka vanföreställningar. Vanföreställnigar om det som hände i lägenheten jag hade, det blir som verklighet & resulterar i en kraftig känsla av obehag. Jag vet att den inte är på riktigt, men ändå så styr känslorna mig mot en hårfin gräns där det är verklighet.

Ensam känner jag mig alltid, men ibland blir det mer än vanligt. Tänker mycket på tvåsamheten, på det som varit & på det som skulle kunna vart. Framförallt tänker jag på kramarna som bara du kunde ge mig. När du dog bestämde jag mig för att ingen av motsatt kön skulle få ta i mig, krama mig eller få mig att känna trygghet. Det var något jag var fast besluten om. Men alla sömnlösa nätter som ökade mina självmordsrisker, fördrev jag genom att prata med f. Jag kände mig accepterad & hade en kraftig känsla av tillit. Jag berätta verkligen allting som rörde mitt liv men ändå så ville han prata med mig. Han skickade blombud på min brors sjunde årsdag & var helt inställd på att vi skulle ses. Jag kunde till&med sova i samma säng fast allting var så tätt inpå. Men jag insåg ganska snabbt att det bara vara ett sätt för mig att slippa ta tag i sorgen, givetvis bubblade det över, rann ut & jag gick in i min vanliga försvarsmekanism. Den som säger "stöt bort alla som kan komma sig nära så du aldrig behöver riskera att såras". Så en fin månad i verkliga livet & innan dess ett hundra tals timmar i telefon fick räcka. Vilket absolut var lika bra, men när jag känner mig som ensamast önskar jag att någon bara kunde hålla om mig för att ångesten skulle dämpas. & alltid när den känslan inträffar kan jag bara tänka på dig samt f. Fast jag vet att det sista jag är, är redo så drömmer jag. & fast jag vet att du aldrig kommer kunna komma tillbaka så väntar jag varje dag på att du ska ringa mig för att säga godnatt. Få mig att skratta åt din urusla humor som många gånger kunde få mig att sucka, precis som den kunde få mig att kikna av skratt. & för att jag saknar dig så fruktansvärt att det gör så sjukt jävla ont i mig.

Godnatt mitt hjärta, min prins & min knäppis till skitapa. ❤

Likes

Comments

Jag har tappar räkningen på alla dessa sömnlösa nätter, dessa nätter där tankarna är som en tsunami i mitt huvud. Livet rinner över en, tankarna yr omkring & det är bara fullständigt kaos.. Ett överfullt tomrum.

Jag tänker mycket på livet, hur folk säger att den enda som kan rädda en är en själv. Men alla runt omkring en påverkar ens liv så hårt. Jag valde inte att han skulle ta sitt liv. Det var inte mitt fel, men för att det hände mitt framför mina slutna ögon, hemma hos mig, i min lägenhet så känner jag skuld. Varför tog jag mina sömntabletter? Varför var jag inte vaken med dig? Allting är bara varför.

Jag har tusen frågor jag aldrig kommer kunna få svar på. Det är skrivet i sten att det just är så det är. Så varför kan jag inte bara släppa det? & jag har gått igenom vår sista dag tillsammans som också var din sista dag i livet, miljontalsgånger. Ingenting i den kommer ändras för att jag gör det, så varför? Varför måste det fortsätta spelas upp i mitt huvud som en sjuk mardröm?

Jag minns exakt hur du då på kvällen frågade "får jag kalla dig min flickvän & älskling?" & jag svarade att älskling gick bra men inte flickvän, för även om  jag älskar dig så är vi inte tillsammans.
"För mig är du min flickvän, tills döden skiljer oss åt"

Begrep du inte? Döden skulle aldrig kunna skilja på oss, för jag ska behöva leva med det här. Jag älskar dig precis lika mycket som då, det kan inget förändra. & var eviga dag har jag samma önskan, att du ska väcka mig ur denna vidriga mardröm. Le sådär fint så som bara du kunde, sådär så jag fylls av glädje av att just jag får vara i den tryggaste famnen jag någonsin befunnit mig i. Sådär så jag blir varm i hela kroppen av kärlek.

Och oavsett vad folk säger om att det var själviskt & brutalt jävla elakt gentemot mig, så vet du att det här är mitt liv. Mitt liv där mina känslor är dom rätta känslorna eftersom att det är jag som ska leva med det här, inte dom. & du vet att jag aldrig någonsin kommer ångra att jag träffade dig, för jag kan inte ångra mitt livs stora kärlek. Jag kan inte ångra våra fina minnen, alla våra skratt, våra kärleksförklaringar, våra stunder, allt som var vi.

Jag älskar dig & saknar dig i oändligheten.

Likes

Comments

Jag har alltid stått bakom dig vad det än har varit, jag har brutit ut i ångest & gråtit floder varje gång du ringt mig med dåliga inslag. Det flesta gånger du ringt har jag känt på mig vad som komma skall men ändå har jag svarat. Jag ville inte svika, jag ville inte ha ditt liv på mitt ansvar. "Tänk om det är sista gången du ringer, du har sagt så många gånger nu att nästa gång vi ses är i himlen." Vem ger en rätten att lägga det ansvaret på sitt barn? Sitt barn som bara kämpar för att göra rätt & bli älskad. Jag har alltid stått bakom dig när du lovat att lämna de förhållanden du haft. Jag har alltid trott på dig när du lovat hederligt att livet ska bli bra. Trots att det nästa dag är exakt likadant utan förändringar så har jag alltid haft en förhoppning "den här gången kanske du tänker på dina barn". För som du alltid har fått oss att tro enligt dina ord "ni vet att ni går före allt" så har det endast vart lögn för att dämpa ditt dåliga samvete. Du svek redan när vi var små, varannan helg hade du oss men ändå valde du att dricka, att bli för full, att bråka & låta ----- hämta oss. Inte ens fyra dagar i månaden kunde du skärpa dig för vår skull. Hur ska man kunna lära sig hur folk får & inte får behandla en själv när ens egna förälder sviktar mest? I alla år har jag kämpat för att få en lugn, trivsam, hälsosam förälder & barn relation. I alla år har jag kämpat för att jag ska få vara älskad & för att du ska få leva ett liv värt att vilja ha. Jag har tagit ditt parti, jag har tagit din psykiska misshandel, jag har svalt dina lögner, jag har burit din trasiga själ. Jag har tillåtits att förstöras. Men det som sårar mig mest är att du smutskastar mig i det du skapat. Att du längre inte har nytta av mig för att jag inte orkar bära ditt liv när mitt egna kraschat för länge sen.
__________
Jag har tänkt mycket på hur du förklarat för mig hur fegt det är att ta livet av sig när jag vart på botten, men du kunnat ringa mig flera gånger i veckan i ett halv års tid & berättat att du tänker ta ditt liv. Jag glömmer aldrig den gången jag försökte & du sa "du är inte mitt barn om du lämnar mig på det viset". Men du har fått lägga över dina självmordstankar på mig.
__________
Jag har tänkt mycket på hur alla gånger du fått oss att hata den du lever med pga era fyllemisstag, men sen kallat oss patetiska för att vi inte velat umgås med den igen.
__________
Jag har tänkt mycket på hur du blev arg på mig & förnedrade mig med med meningar som att jag aldrig kommer att klara mig när du inte fick bo i min lägenhet. Just när jag vaknat upp brevid den människan jag verkligen älskade död. Du borde ha stöttat mig, inte sett din chans att utnyttja situationen för att ditt liv var missanpassat.
__________
Jag har tänkt mycket på allt ont du sagt om din egen förälder, den som aldrig vart en riktigt förälder i dina ögon. Har du tänkt precis som jag? Du har tillåtit dig själv att bli likadan.
__________
Jag har tänkt mycket på alla gånger du sagt att jag ska rycka upp mig, inte vara lat, suga tag i mitt liv osv för att det är bara bita ihop. Jag har alltid sagt att jag är sjuk vilket i dina ögon (& många andras) bara varit trams. Jag har borderline, jag är sjuk. Du är en del av min sjukdom, trauma.
__________
Den senaste tiden har jag tänkt extra mycket på det jag alltid varit medveten om, att du finns när du behöver oss. Du finns inte när vi behöver dig.
__________
Men trots allt kommer jag alltid älska dig innerst inne & vara tacksam för de stunder du varit bra. 

Likes

Comments

Det här är min blogg där skrivandet kommer tas som en bild från mitt inre. Det kommer bli mörka känslor, djupa tankar & berättelser från det ofattbara. Det kommer vara kaosartat, det kommer finnas värme, der kommer finnas kärlek, det kommer att finnas ett fruktansvärt hat. Det kommer finnas ångest, mardrömmar & vidriga känslor om hur livet är värt att levas eller inte.

Det här är min historia, där skrivandet inte har någon gräns. Det här är min historia som borderline patient. Min historia om att ha en missbrukande förälder. Min historia om att att ha förlorat en bror i en olycka. Min historia om att ha vaknat bredvid min stora kärlek som valt att ta sitt liv. Min historia..

Det här är mitt liv där fokusen alltid varit att "vara normal".  Det här är mitt liv där trauman man aldrig kunde tänka sig existerat, inträttat. Det här är mitt liv där självmordstankar är vardag, där mardrömmar jagar mig nätterna igenom & där ångesten är som en böld i röven på sadel i uppförsbacke.

Det här är mitt liv jag inte vill leva. Det här är mitt liv jag måste leva.

Likes

Comments